הציבור שלנו, הדתלי, תמיד "מתבכיין" על זה שאת החרדים מחנכים שהם הרבה יותר טובים מאיתנו והם פשוט בטוחים בזה. שמשקרים להם שאנחנו לא לומדים תורה, והמצווה היחידה זה ארץ ישראל וצבא, כמובן שאנחנו חפיפניקים ועוד ועוד ועוד כל מה שאנחנו יודעים.
כן. זה הוצאת שם רע.
הוצאת שם רע להכליל את ה"לייטים" עם הרציינים. את ה"ליברלים" עם ה"שמרנים" ועוד כהנה וכהנה חילוקים בתוכנו.
הטענה של הלחלק בין תומכי בנט לתומכי סמוטריץ (כשהם היו יחד. בבקשה לא לגרור כאן פוליטיקה)
-לא נכתב על מנת לפגוע באנשים מזרם מסויים. רק מציג את הטענה..-
ורק הלוואי והחרדים היו רואים אותנו והיו מבינים כמה שהם טועים וכמה שהם ראש בקיר וכמה שאנחנו צודקים ובלה בלה בלה בלה
כל הטענות האלה.
מי מהן שנכונה ומי מהן שלא.
ו.. בעבר הייתה לי תקופה שאני ככה מתנדנד בין הציבורים.. מי שמכיר אותי אז,ואפילו נוטה קצת לציבור החרדי.
וחשבתי וראיתי עובדה מזעזעת.
החינוך שלנו טוב יותר?
אני מדבר עם אנשים, אפילו פה בערוץ על חרדים. והשבחים שאני שומע על החרדים.. וואו. זה פשוט זוועה.
אנחנו חוטאים באותו דבר, באמת. אני לא יודע אם להגיד יותר גרוע אבל..
גם אנחנו מכלילים את החרדים כאחד. גם אנחנו מקצינים בהם תכונות ודברים.
כל מי שבאמת הכיר וחי עם חרדים, ניסה להשתלב שם לעומק.. רואה שהרבה דברים שהציבור שלנו חושב על החרדים.. לא נכונים.
וגם בזה יש צד של הוצאת שם רע.
יש ככ הרבה סטיגמות בציבור שלנו על חרדים.
וכמו שאם אני אשאל חרדי למה הוא לא דתלי והוא יתחיל להרצות.. לאו דווקא בדברים שהם אמת. כמו שכולנו חיים בחברה הדתלית ורואים וחיים שזה לא נכון.
אני אשאל דתלי למה הוא לא חרדי והוא יתחיל להרצות.. וגם הוא יגיד דברים שכל מי שחי בציבור החרדי רואה ויודע שזה לא נכון.
[הערה, עם הזמן נחשפתי לעוד ועוד סוגים וגוונים בציבור שלנו.. אמ. יש גוונים שזה פחות נכון בהם ויש כאלה שיותר.. חשוב לומר את זה]
שאלתי היא כזאת,
אתם חושבים שאני צודק? שהלך הרוח בחברה שלנו הוא מוריד ומנמיך את החרדים, כמו שבציבור שלהם זה ככה?
אתם חושבים שזה טוב?
הייתם רוצים ככה שהילדים שלכם יתחנכו?

.