למה אני ככה אצל חמותי?מטילדה
מאז ומתמיד (ז"א מאז שהתחתנו לפני חמש וחצי שנים)
כשאנחנו מגיעים לחמותי אני נהפכת לילדה קטנה
ממש קשה לי פה
היא לא רעה אבל
הכל מלוכלך ומגעיל, הרבה פעמים אנחנו לבד איתה (גרושה), אין כלים נורמליים, חם פה ויש איתה מלא ויכוחים על המזגן, אנחנו מבשלים את האוכל כשבאים ועוד כל מיני...
ותמיד שאנחנו מגיעים אני משתבללת ונכנסת למוד של ילדה קטנה ומפונקת. מסכן בעלי. מצד אחד אמא שלו ומצד שני אני.. (יש לציין שהוא תמיד מצודד ותומך בי!)
אבל נמאס לי, כל פעם אני מחליטה שהפעם אני יהיה בסדר, יתנהג כמו בוגרת ויעזור לבעלי וזה פשוט לא עובד לי.
ואנחנו לא באים הרבה פעם אחרונה הייתה לםני שלושה חודשים בערך.
אתמול הגענו לכאן בערב ואמרתי לעצמי לא להכנס למקום הזה וזה לא עבד. היה כאן חם ומלוכלך ושוב הפכתי לילדה אבל הפעם בניגוד לפעמים אחרות גם הצלחתי לפגוע בבעלי
מישהי מזדהה? יש עצות איך אפשר לשנות את זה?

אם מישהי זיהתה אשמח לדעת
אם רע אצלהoo
למה ללכת אליה?
אני שנים לא מתארחת אצל חמתי, אלא מארחת אותה אצלי.
כי לבעלי זה חשובמטילדה
וגם אני חושבת שזה חשוב, לכן אנחנו לא באים הרבה אבל מידי פעם צריך...

והלוואי שהיא הייתה מוכנה לבוא אלינו. היא לא.
מה מפריע לך?אמא וגם
מה את מרגישה כשאת נכנסת לשם? נסי למקד...
לא יודעת אם זה מיקודמטילדה
אבך אנחנו מגיעים ואני פשוט מרגישה שלא כיף לי כאן ובא לי לחזור הביתה..
זה קורה כשאנחנו מגיעים לבד, אם יש עוד אחים הרבה יותר פשוט, אבל זה כמעט לא קורה
אני רק חיבוק מזדההמק"ר
לא הצלחתי למצוא עדיין תרופת קסם, אז עוקבת פה
ובניגוד אליך כן מצליחה די הרב ה לפגוע בבעלי...
חיבוק חזרה♥️מטילדה
הכי באסה זה לפגוע בבעל..
מבינה אותך מאדאני10
כותבת ממקום של מישהי שמרגישה מאד לא בנוח (בלשון המעטה) אצל חמותה בבית..

אני ממש בגישה שלך שזה חשוב לנסוע גם אם קשה, בעיניי זה משהו שכלות צריכות לעבוד עליו עם עצמן.
ברור שזה לא קל, ברור שזה בית שונה משלך ויש בו הרגלים אחרים והרבה דברים שבחיים לא היית עושה או מכניסה לבית שלך כי הם בעינייך מטונפים ולפעמים גם יש דברים ממש אובייקטיבית שקשים, אם זה תנאים פיזיים או אישיות לא נעימה של החמ/ות או גיסים.
אבללל
זו אמא של בעלך, זה הבית שהוא גדל בו ורגיל אליו. מבחינתו, כמה שברור שטוב לו בבית שלכם וכמה שאולי הוא יסכים איתך על דברים מסויימים שזה מגעיל או לא נעים - זה עדיין המשפחה שלו והבית שלו.
מהמם שהוא לצידך כל הזמן ותומך (וזה גם לגמרי התפקיד שלו) אבל מסכימה איתך שזה חשוב ולדעתי זה משהו שממש צריך לזכור שאנחנו צריכות לעבוד על זה עם עצמנו..
כותבת לך, אבל בעצם לעצמי.

עצות פרקטיות -
קודם כל לא לחשוב על זה כשבת חופש. לחשוב שאתם נוסעים לשבת של כיבוד הורים, וזו עבודה. הלוואי שיום אחד זה יהיה נעים יותר, אבל בינתיים לבוא בהבנה שעושים את זה כדי לכבד את בעלך ואמא שלו.

לי מאד עזר בזמן רגוע בבית שלנו להסביר לבעלי על משהו שמאד מאד הפריע לי בבית של חמותי והוא ככ שמח שהסברתי כי למרות שהיה לצידי הוא הרגיש לא בנוח ויכלנו לחשוב יחד מה אפשר לעשות כדי לשפר את הדברים. גם באמת להבהיר לו שאת מכבדת את אמא שלו ומעריכה אותה, ושקשה לך בגלל דברים ספציפיים שלא ירגיש שאת שונאת אותה או משהו והוא בין הפטיש לסדן

מלוכלך ומגעיל - לשטוף כלים. נשמע שאתם עושים שם הרבה בבית כשאתם מגיעים. תשטפו את הכלים, גם יקל על חמותך שהיא מן הסתם לא הכי צעירה וגם לא רגילה לתחזק בית עם שתי נפשות נוספות, וגם יהיה לך כלים נקיים.

המצעים שם נקיים? אם לא, ורלוונטי להביא מצעים שלכם וזה לא יפגע בבעלך או בחמותך אולי כדאי.

אתם באים בשישי או בחמישי? אולי בכללי לבוא במוד של "באנו לשבת ואנחנו עוזרים להכין" (כמו שנשמע שאתם כבר עושים בתחום האוכל) ולעזור לנקות קצת את הבית ואז גם יהיה לך יותר נעים.

בקשר לחום, אולי להגיע בתקופות יותר נעימות? אם אתם מגיעים פעם בשלושה חודשים אולי להגיע לפני החום הגדול של יולי אוגוסט ואז בספטמבר. זה לא יהיה הכי קר או נעים בעולם, אבל שווה לתכנן את ההגעה לתקופה יותר נעימה

אם אתם מבשלים את האוכל שם וזה מעיק עלייך אולי תכיני קצת מראש בבית שלך בנחת ותביאו איתכם? זה גם יחסוך לך את הלחץ של להכין במקום שלא נעים לך בו

יש לבעלך אחים שיהיה לכם נחמד להיות איתם? אולי לתאם שגם הם יבואו כשאתם באים ויקל עליכם קצת להיות שם. (מסייגת שאם אמא שלו לבד רוב השבוע אולי כן כדאי לחלק שכל ילד יגיע בזמן אחר ולא יהיה מצב שהרבה באים בפעם אחת ואז 3 חודשים היא לבד)

תנסי גם לחשוב (אולי יחד עם בעלך) על דברים שיכולים כן להיות נחמדים לך שם. מה יהיה לכם כיף? לשבת עם גלידה ולדבר איתה? לצאת לסיבוב בליל שבת כשאת צריכה קצת אויר? היא גרה באזור של ים שאולי תוכלו לקפוץ (איתה או לבד) לפני שבת? משחקי קופסה לשבת אחהצ שאולי אפילו היא תצטקף אליכם ותוכלו לדבר בנחת?
עצות מקסימות. מוסיפהמיואשת******
אפשר להביא כלים חד פעמיים יפים וזהו.
תבטיחי לעצמך צופר אחרי שבת כזו. יציאה עם בעלך למסעדה, או משהו כיפי אחר. קניה של ספר/ בגד חדש. משהו שיתן לך פרס על ההתמודדות.
תביאי לעצמך פינוקים שוקולד וכאלו לשבת בחדר לבד ולהנות מהם. תביאי מצעים נקיים לעצמך אם מגעיל לך.
בהצלחה ❤️
תודה גם לך!מטילדה
פעם אחת באמת זכרתי להביא קערות חדפ יפות לסלטים כי הכלים שלה באמת מזעזעים וזה היה ממש טוב! צריכה לזכור את זה יותר...

צ'ופר אחרי שבת כזאת זה רעיון חח אהבתי

ופינוקים לחדר- בעייתי אסור לאכול בחדרים (חוץ מלחמותי, היא אוכלת כאן חופשי)
מאיפה היא יודעת אם את אוכלתבחדר? מה זה איראן?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ח באב תשפ"א 18:10
תסגרי את הדלת ותאכלי מה שבא לך ותשתדלי לא להשאיר עקבות
ואם היא מגלה אותך תסכמי עם בעלך שהוא מסביר לה שאו שהיא מקבלת את זה או שלא תבואו יותר.
מה זה משטר חומייני הזה... 😳
לא מסכימהאביול
זה ממש לא קשור לאיראן, אם היא לא רוצה שיאכלו בחדרים הכי בסיסי זה לכבד את הבקשה...
בעיני לא בסיסי שבן אדם מבוגר לא יכול לאכול בחדרמיואשת******
ילד אני מבינה, אבל בן אדם מבוגר מסוגל לאכול בלי ללכלך, בחיים חא שמעתי שלא מרשים לאנשים מבוגרים לאכול בחדר.
יותר בקטע של לכבד את הבקשה שלהאביול
לא בקטע שהיא רודפת אחריהם...
אני לא הייתי כותבת בכזאת קיצוניות כמו מיואשת,לפניו ברננה!
אבל היא כותבת שחמותה אוכלת חופשי בכל הבית ורק לאחרים לא מרשה. יש פה עניין של נאה דורש ונאה מקיים.
אם חשוב לך שלא יאכלו בכל הבית - אל תאכלי גם את. אם חשוב לך שהילדים לא יפזרו אוכל - אז מה אכפת לך שהמבוגרים יאכלו בחדר שלהם?
שמעי, לכל דבר יש מחירמיואשת******
אני חושבת שיותר הגיוני לא לכבד את הבקשה שלה בסתר, ולא להשאיר שום עקבות כמובן, מאשר לסבול מאד ובסוף לא לבוא בכלל. בסופו של דבר הרי האמא לא באמת תדע אם אכלו בחדר וכבדו את הבקשה שלה אבל אם לא יבואו אליה לשבתות היא תדע גם תדע ותסבול. אז מב יצא מזה? אל תהיה צודק, היה חכם.
תודה רבה רבה!מטילדה
הרבה מהעצות הפרקטיות והנכונוה האלה אנחנו עושים באמת.
אני מביאה לי מצעים נקיים, בעלי שוטף כאן כלים לםני שמתחילים לבשל, מכינים חלק בבית ועוד כמה..
וזה באמת עוזר לשפר קצת את המצב

אבל זה משהו בהרגשה, לא יודעת...

הכי עוזר לי שעוד אח מגיע איתנו אבל זה לא קורה בדר"כ...
משהו בהרגשה באמת נשאראני10
מבינה אותך מאד. זה לא פשוט.
כל הכבוד שאת מצליחה לעשות מה שכן אפשר ועוזרת לעצמך!

אולי תנסו בפעמים הבאות לתאם עם האחים מספיק זמן מראש?

שיהיה ממש בהצלחה ❤
איזן מתוקה אתתוהה לי
נשמעת התמודדות לא פשוטה בכלל! וכל הכבןד שאת מצליחה לנסוע פעם ב..
אישת לא הייתי מנסה להלחם ברגשות שלך, אלא מנסה להתאים את הסביבה, לערוך שינויים שונים ולראות אם הם מצליחים לפעול באופן חיובי על התחושות שלך..
בהצלחה יקרה!
טוב אז נשברתי ופרצתי בבכי (בכל זאת אני גם בהריון😜)מטילדה
ובעלי נבהל, לא הבין מה קורה
הלכנו לחדר לדבר ושיתפתי אותו והוא לא הבין מה אני רוצה ממנו.
הוא אמר שהוא יודע שקשה לי פה ולא נוח לי והוא מבין את זה לגמרי
ושהוא בכלל לא נפגע ממני (חח בכל בראש שלי) כי הוא יודע כמה אני מתאמצת בשביל שנהיה כאן
וכמה קשה לי שחם

בקיצור הוא הרגיע אותי.

אני עדיין מקווה להצליח לשנות את זה ואולי יום אחד להגיע ולהרגיש כאן בנוח

אבל בהחלט הוקל לי
נראה לי שזו מלחמה כפולהתוהה לי
שאת גם לא נהנית וגם מאוכזבת מזה שאת לא מצליחה לזרום עם המצב.. כל עוד את לא פוגעת באף אחד, ממליצה מאד להיות רק בבאסה הראשונה ולא בבאסה על הבאסה. כן לנסות בלי לחץ לשנות דברם חיצוניים, אבל לא מתוך חוסר קבלה עצמית אלא ממקום שאת רוצה שיהיה לך טוב יותר
צודקת ממשמטילדה
אני כן חושבת שצריך לפתור את עיניין המזגןשבעבום
להסביר שאישה בהריון חייבת מזגן כל הזמן במזג אוויר כזה ( אני מבינה שיש מזגן אבל היא לא מדליקה...). ואם זו בעיה כלכלית אז לעזור בתשלום או אפילו להתקין מזגן על חשבונכם בחדר שבו אתם מתארחים.
ברגע שלא יהיה חם אני חטשבת שגם דברים אחרים יראו קצת יותר טוב
זה ממש נכוןמטילדה
והאמת שךאחרונה השתפר כי ב"ה המזגנים הישנים התקלקלו אז היא הייתה חייבת לקנות חדשים אז עכשיו איפה שאנחנו ישנים יש מזגן שהוא בשליטתי (לפני זה היה מרכזי)
בסלון זה יותר בעייתי כי היא שונאת מזגן אבל אחרי פעם אחת שהיה נורא והיא פשוט כיבתה את המזגן שניה לפני שבת בלי להגיד
בעלי דיבר איתה ואמר שאנחנו לא נבוא אם אין מזגן... אז יותר טוב עדיין לפעמים ויכוחים ותמיד יש לה הערות מעצבנות...
את המזגן אפשר לשים על שעון שבת1הריון
ואז גם אין מזגן דולק כל השבת שיפריע לה וגם יהיה יותר נעים שכן יש חלק מהזמן מזגן.
אפילו 45 דק' ואז שעתיים הפסקה או חצי שעה דולק ושעה וחצי הפסקה
(יחס של 15 דק' דולק ו45 דקות כבוי אצלנו עיבד סבבה ממש)
וגם לכוון אותו אולי לכיוון אחר (למעלה או למטה יותר) שלא יהיה בדיוק עליה.
אולי מאוורר?להשתמח
יותר זול ואפשר לכוון רק עלייך
מאוורר לא עוזר בכלליערת דבש

במקומות רותחים ולחים כמו במרכז\גוש דן

לי דווקא עוזר, אבל אולי זה אינדבדואלילהשתמח
אני גרה במרכז ומסתדרת מעולה עם מאוורראביול
ובמקור אני מאזור ירושלים כך שאני לא רגילה לחום...
אוקי חידשתן לי. אשריכן.יערת דבשאחרונה

אני לא כל היום עם מזגן

כי אני שונאת מזגן

אבל רוב הזמן במשך היום 

יש מזגן רוב הזמן

אחרת נהיה מים תוך כמה דקות

וואו כל הכבוד לבעלךאביול
אני רק עוקבת ומזדהה..
אויש. אני ממש מבינה אותךחדשה ישנה
איזה מקסים בעלך. ממש ראוי להערכה!!

מזדהה מאוד עם הרבה ממה שכתבת...

הכי טוב לבשל ה-כל בבית שלך. את לא צריכה להתעסק עם שום דבר בבית שמגעיל אותך. רק השטיפת כלים אחרי הסעודה וזה תשאירי לבעלך..

את האוכל מעבירים לתבניות חדפ, ועוטפים היטב, אם יש משהו עם רוטב אז להקפיא לפני הנסיעה (נגיד דגים, לא קורה להם כלום במקפיא) וככה זה לא ישפך בנסיעה. ואת כל התבניות להכניס לארגז גדול.
חוצמיזה, להביא פינוקים טובים, בשבילי פינוקים זה גם בגדים יפים לילדים, תכשיטים יפים לי, כלים יפים, זה עושה לי כיף. וכמובן דברים טעימים, או פירות מיוחדים.

והכי עוזר לי זה באמת לשנן לעצמי בראש שבאתי כדי לעשות חסד, לא באתי להתפנק על אמוש, או על חמותי, אלא באתי לקיים מצוות כיבוד הורים כפשןטו. גן, זה גם מצוות כיבוד הורים שלך, התחדש לי לא מזמן. ואס אני משתדלת לאסוף את עצמי ולצאת מהבאסה והגועל. וגם, להתמקד בילדים שלי המתוקים, גם עוזר לי , משחקת איתם וכו'.
מזדההבשורות משמחות
זה מתבסס אצלי הרבה פעמים על השוואה ביחס למשפחה שלי, אבל באמת באמת.. גם אצל המשפחה שלי אני לא מרגישה 100!
מאז שהבנתי שאני מנסה להוכיח לעצמי את עצמי ביחס למשפחה שלי שכאילו באתי מבית יותר 'חינני' מהסגנון פה, אז זה הפסיק כי הפסקתי להשוות, ראיתי גם את הטוב במשפחה של בעלי ועל זה אני נתפסת כשאני מגיעה לשם. וגם שאני כבר מתארחת שם וקופצות לי מחשבות של למה קר פה מידי ולמה ככה מידי וכו' אני מזכירה לעצמי את החסרונות במשפחה שלי..
מקווה שיצא מובן..
אצלי זה דווקא לא מהמקום הזה בכללמטילדה
כל הכבוד לך שהצלחת לעשות שינוי ולהפסיק להשוות!
איך אני מזדהה!אהבתחינם
שנוסעים אליהם שבת אני צריכה הכנה נפשית ממש.
הכל מורכב שם וקשה לי בטירוף.
לא מדברת על האוכל והחוסר תנאים
ופעם אחת ממש םתחתי הכל עם בעלי את כל התחושות שלי
והייתי בטוחה ששהוא יפגע ממני
ולמעשה הוא אמר לי שהוא כלכך מבין אותי ומזדהה שגם לו קשה לבוא לשם שבת.

הוקל לי לשמוע את זה
שהוא מרגיש את אותם תחושות
ומאז נוסעים פעם בכמה חודשים..
מגיעים חצי שעה לפני שבת
יוצאים חצי שעה אחרי צאת השבת
בחייים לא אגיע מחמישי! בחיים.
אני רואה הרבה תגובות/תלונותים...
על זה שמגעיל ולא נקי אצל הורי הבעל.
ונראה שזה תמיד אצל הורי הבעל ולא האישה ולהפך לנשים טוב אצל המשפחה שלהן. אולי כי כמעט כולם פה נשים ואם נשאל גברים נקבל תלונות הפוכות.
ומן הסתם יש לכן גיסות והם גם מגיעות לאמא מדי פעם, ומרגישות שם בבית.
בכל אופן, תנסו לראות מה אובייקטיבי ומה לא.
לגבי החום למשל, כשלאנשים חם זה משפיע על ההורמונים וגורם לאנשים להיות עצבניים יותר. ואולי היא רוצה לחסוך והמצב הכלכלי לא משהו.
יש גם התרגלות לחום. עם המזגן אנחנו לא מתרגלים לחום ןאז חם לנו יותר. לעומת אנשים שמתרגלים לחום ואז פחות חם להם.
יש חלבונים שגורמים לייצור חום בגוף. אנשים שחיים בסבחבה קרה, יש להם יותר מהחלבונים האלה. ובגלל זה כשהם מגיעים לטיול במקום חם הם מרגישים הרבה יותר חם מאנשים אחרים באותו מקום, עד שהגוף שלהם מתאים את עצמו למקום החדש.

כך שמאוד יכול להיות שהיא לא מרגישה את החום כמוכם
התלונות הן לא רק על ליכלוךoo
אלא על זה שהן נאלצות להגיע למקום מלוכלך בגלל הבעל.
אם הלכלוך היה אצל ההורים שלהן הן לא היו צריכות להגיע בגלל הבעל, אלא מבחירה שלהן.
וגם הגיבו פה נשים שזה מציק להן, יש נשים שלא הגיבו, ואולי אצל ההורים של הבעל שלהן נקי.
אובייקטיבית הבית של חמתי מלוכלך, והבית של ההורים שלי מצוחצח.
כשהייתי אצל חמותי היה נקי ונעיםים...
ובעלי אף פעם לא התלונן על הבית של אמא שלי. (רק פעם אחת כי היה ממש חם כשהיינו שם ובגלל שהדלת סגורה לא נכנס אוויר)
ןהאמת שממש מצער אותי שהמשפחה המורחבת מאןד רחוקה, משני הצדדים אפילו שאני לא עולה חדשה כמו בעלי.

בכל אופן לא הייתי רוצה שהנשים של הילדים שלי יתלוננו על הבית שלי. אני לא מצחצחת את הבית, יש לי דברים יותר חשובים לדאןג להם. כמו הבריאות הנפשית שלי ושמחת החיים של כולנו.
יש גם נשים שבריאות הנפש שלהםoo
לנקות ושיהיה נקי.
זכותך לבחור רמת נקיון מסויימת לבית שלך, אבל שמארחים, צריך לספק רמת נקיון מסוימת.
בעיני מכל הפרמטרים של האירוח, נקיון זה דבר בסיסי שאני לא יכולה לותר עליו.
אבל לכל אחד יש סטנדרטים שוניםלהשתמח
מה רמת הניקיון הנדרשת
נכון, אבל יש גם סטנדרט.באת אליי פתאום
נכון אבל יש רמה בסיסית שאי אפשר לרדת ממנהoo
אני יכולה לתת פה דוגמאות על נקיון בסיסי, אבל אני לא חושבת שזה האישו. מי שמארח בלי רמת נקיון בסיסית, יודע שהבית לא נקי, ובוחר לארח ככה, מהסיבות שלו.
כשמארחים את המשפחה של הילדלהשתמח
לא תמיד רואים את זה ממש כאירוח. כשאני באה להורים שלי עם המשפחה, הם לא מנקים או מסדרים את הבית מראש כי מבחינתם אני בת בית. רמת הסדר והניקיון אצלם באופן כללי לא גבוהה במיוחד. לא ברמה שמגעיל לדעתי, אבל יש בלגן גם בחדר שאנחנו ישנים בו וזה קצת מפריע לפעמים.
ומצד שני יש בזה משהו משמח שהם לא מרגישים שצריך להתכונן לקראתנו במיוחד, ואנחנו יכולים לקפוץ גם ללילה מתי שמתאים לנו.
זכותך לעשות את הבחירות שהכי טובות עבורךתוהה לי
אבל לכל בחירה שלנו יש השלכות לטוב ולרע ולמי שבוחרת לגור בבית מבולגן או מלוכלך (לא אומרת שהבית שלך כזה, אבל מי שיש לה בית כזה) ייתכן וזה ישפיע על רצונם של אנשים להתארח שם או על הצורך שלהם להתלונן ולפרוק לאוזן קשבת, אחרי שמתארחים שם..
פריקה בפורום יכולה ממש לעזור באוורור הרגשות וככה אפשר להמשיך להתארח למרות הלכלוך והבלגן.
כמובן שלכל חמות יש דברים שהיא חזקה בהם ודברים שפחות ושצריך לאמן את העיניים להתמקד בחיובי, אבל בלגן ולכלוך לא נעלמים גם כשמתמקדים בטוב הלב של החמות ובכישוריה האחרים.. זה נושא נפרד שיש אנשים שמאד רגישים לכך..
מסכימה איתך מאודדיקלה91
וואי אני בול כמוךאביול
חושבת שהרבה יותר חשוב לי להשקיע בילדים - במשחק איתם ובחינוך.שלהם, מאשר לנקות כל היום. לא מצליחה לשלב בין השניים. אבל אין ספק שכשאני מארחת אני משתדלת שיהיה נעים.... לכן אני לא הרבה מארחת...
בדיוקאהבתחינם
שיהיה נעים. לא מבריק פסח וכו. נעים.
לא פעם ולא.פעמים הגענו להורים שלו
והיה קיא בשירותים,
צרכים באסלה שהיו שם כמה ימים
סליחה על הגועל כן?
אבל לא ביקשתי יותר מדי
רק אווירה טיפה נעימה...
ולא מדברת על המטבח... שחמתי יכולה לבשל שיש כלים בכיור משבת קודמת
ויותר מיזה, לחמם אוכל משבת קודם(בלי להקפיא או משהו)
יש צדדים חיובים
אבל במצבים כאלה רואה הכל שחור. הכל.
טוב התיאורים באמת מגעילים.,.אביול
גם לי קשה עם זה..דיקלה91
אצל ההורים שלי בית ענקי והם מבוגרים אז שירותים במצב רע כי אף פעם לא מנקים, ממתקים פתוחים ויבשים קבוע על השיש, אוכל פג תוקף במקרר, שקיות וקופסאות אוכל פתוחות על השיש בשיא החום יומיים שלמים ואז נזכרים להכניס למקרר ולכי תדעי מה יגישו לך😅כל הבית נקרא כמו אוסף של מחסן בכל פינה יש משהו.. אין מודעות בכלל לנקיון והאמת שגם כשהיו צעירים אף פעם לא הייתה...וזה מאוד משפיע על הנפש!!
דאייימשמעת עצמית
הזיה!
זה לא מדוייקבארץ אהבתי
יש הרבה סוגי בתים. לפעמים שני בני הזוג באים מבתים דומים ויש להם אתגרים אחרים. ולפעמים יש פער בין הבתים מבחינת הרגלי סדר וניקיון.
באופן טבעי, לרוב מי שתכתוב פה על קושי בנושא הזה זו מי שקשה לה אצל ההורים של הבעל. כי בבית שלנו כולנו מרגישים בבית, אבל כשרגילים לבית מסודר ונקי, ואצל הורי הבעל הסטנדרטים אחרים, אז זה מקשה להתארח שם.

אצלנו המצב הפוך - אצל ההורים שלי הרבה פחות מסודר ונקי מאשר אצל ההורים של בעלי. היו לי אתגרים אחרים כשבאנו לשם (ב"ה היום אני אוהבת לבוא לשם, והם באמת מקסימים...), אבל באמת אין לי מה להתלונן מבחינת סדר וניקיון.
לבעלי באמת יותר קשה מהבחינה הזו כשאנחנו באים להורים שלי, אבל ב"ה הוא יודע להעריך את הדברים האחרים שטובים כשאנחנו באים, ובד"כ שמח לבוא למרות חוסר הנוחות שלו מהבחינה הזו... (וכמובן הוא לא כותב בפורום, אז באופן טבעי רואים בפורום חוסר סימטריה בתלונות מהסוג הזה, כי רק צד אחד כותב פה...)
מניחה שזה מה שרגיליםים...
ודווקא סטנדרט הניקיון שלי גבוה משל בעלי,
למרות שהוא בא מבית גדול ומסודר ואמא לחוצת ניקיון...
(שגרמה לו לעזוב את הבית בגיל 18 ולא לחזור- לפחות אחת הסיבות)
כבר ככה אני מרגישה שאני כל הזמן מנקה אחרי הילדים.
בכל אופן, אני חושבת שהרבה מהתלונות האלה מגיעות מיחסי כלות חמות לא טוב שגורם להסתכלות לא נכונה.
לרוב כל הבתים שהייתי בהם מוקפדים ברמה יחסית סבירה.
קטעים. אצלינו ברור שהבית של הההורים שלי יותר מוזנחתהילה 4
ולמען האמת. כל גיסה חדשה שנכנסה למשפחה קצת הכנו נפשית. אמרנו לה שקשה לבנות על מצעים ואם מפריע לה כדאי להביא מהבית. וממש לגטימי לבקש דירה נפרדת.
היתרון אצל ההורים שלי שהם מכילים כל שיגעון. ולכן אם כלה תבקש משהו (או אחד האחים) הם ממש יזרמו.
וגם- לילדים ממש ממש כיף אצל ההורים שלי כי אין כמעט בכלל הגבלות יש מלא משחקים ואפשר לבלגן - וגם לסדר אחכ אבל זה בנחת.
בקיצור -יש גם יתרונות....
התרגלות לחום? לא מכירה ואני באה מבית שחוסכים בו בכלבאת אליי פתאום
מה שרק אפשר. אישה בהריון צריכה מזגן בחום הזה. נקודה!
והאמת שגם לא רק אישה בהריון. חם בטירוף.

ניקיון זה לבריאות הנפשית שלי. ברור שיש אנשים שרגילים לחיות בסירחון. אז מה זה אומר?...
בטח שיש דבר כזהאביול
אני גדלתי במקום קר. אחרי החתונה עברתי למקום חן מאוד, ובטח שהתרגלתי. גל בהריון הייתי עם מאוורר. והיום אני כל הזמן על מזגן על 27 מעלות . אפשר להתרגל לחום
מאוורר או מזגן על 27 זה אחלה. אני אחת שקר להבאת אליי פתאום
תמידדד אז זה בסדר גמור מבחינתי.
מדברת על מצב שאין בו בכלל מיזוג או איוורור וחם בו.
האמת שזה גם לא משנה מה אני או את חושבות, לדעתי אם היא לא יכולה בלי מזגן אז היא לא יכולה בלי מזגן.
לא רלוונטי לומר "תתרגלי" 🤷‍♀️
יש התרגלות לחום ברמה מסויימתים...
שכחת שעד לפני כמה זמן לא היו מזגנים בכלל, ועדין היו יישובים באזורים מאוד חמים בארץ ובעולם בכלל. וגם שם היו נשים בהריון.
אפשר להגיד התחממות גלובלית אבל למשל בעין גדי היה חם מאוד גם לפני 1000 שנה ועדין היתה שם התיישבות.
כילדה למשל אני לא זוכרת שהיה כל כך חם בקיץ ועד לפני כמה שנים מזגן לא היה דבר ברור מאליו בירושלים למשל.

אני יכולה גם להביא לך מאמרים מדעיים שמדברים על זה אבל אני מהטלפון כרגע...
לא מזמן היתה כתבה בחדשות על איזה ריצה באנגליהים...

שהרבה מהרצים נפגעו מהחום הכבד של 28 מעלות

אצלנו זו אחלה טמפ' לריצה...

אצלי זה בדיוק ההפך. חמותי נקייה מאודחדשה ישנה
וממש מקפידה על נקיון של הבית.
זה ממש קשה לי כי כל השבת אני בלחץ-
היא אומרת לילדים- לא לגעת בקירות, לא לגעת בוילונות, לא לעלות על הספות עם רגליים , לא לאכול פה לא לאכול שם... עכשיו, אני ממש מבינה אותה היא השקיעה הרבה...ורוצה שיהיה נקי והספות והוילונות שלה מאוד יקרים... אבל זה עושה לי לחץץץ . מבחינתה שהם כל השבת ישבו בכסא ויאכלו. והם ילדים ורוצים קצת להשתולל (בלי קשר ללכלוך,היא נורא פחדנית, לא מרשה להם לרוץ, לקפוץ, לטפס... ואז זה פשוט כל היום ''לא לא לא'')
וכשהיא באה אלינו זה לחץ של החיים כי היא מתה מהקירות המלוכלכים שלי... אני בסך הכל בנאדם נקי, אבל זה עדיין בית של ילדים ואני לא מקנה קירות, זה ממש קשה לי כי לא יורד בקלות, והידיים של הילדים נוגעות בכל דבר... והגז גם הרבה פעמים מלוכלך ואם היא באה אני מרימה את הבית באוויר וזה עדיין לא הסטנדרט שלה, והיא אומרת משפטים קצת מביכים לפעמים.
גם אני ככה!אביול
חחח הקירותים...

בעלי בלחץ שבעל הבית יבוא ויראה את הקירות. כבר העיר לנו על סימנים שנעשו כשהתקינו לנו מזגן.

בכל מקרה נצטרך לצבוע כשנצא, אבל עדין...

הם קישקשו לא מזמן על הקירות וזה לא יורד ובכלל נוגעים בקירות. לפחות מהריצפה זה יורד

עונה מהמבט שליshiran30005
אני גרה מעל חמתי. 2 דירות נפרדות. גם היא גרושה ויש ילד בן 28 לא נשוי וילדה בת 19 שגרה עם חברה. כללל השבתות עושים ביחד אצלי בבית. מלבד החגים שזה שם ואני גם סובלת ברמות, יותר מהצד של ההגיינה והניקיון. היא מאוד דכאונית, מתבכיינת תמיד ולא כייף בסביבתה. ביום ראשון בעזה אנחנו מתחילים שיפוצים בבית. ואנחנו?? נגור איצה לתקופה של 3 שבועות לפחות. היא לא נקייה בכלל בצורה עדינה. תמיד הכיור מטונף, ערמות של אשפה ו..תמשיכי לבד. עשיתי סוויץ' במוח שלי ואני מתפללת שאלה יהיו הצרות שלי ולא חולי, או התמודדות של קושי אחר בחיים וזה עוזר לי להתמודד עם המצב. זה קל? ממש לא, אבל כשצריך חורקים שיניים וממשיכים הלאה. לעומת זאת אצל אמא שלי שממש כייף שם, נקי ומסודר כייף ללכת אבל בגלל שהיא גרושה ולבד, ובדיכאון לא שייך להשאיר אותה לבד בבית. אז מקבלת באהבה את ההתמודדות ומתפללת שזאת תהיה הצרה שלי בחיים ולא משהו גרוע יותר

חיבוק 💝
איזו אלופה את, פשוט צדיקה! וואווובאת אליי פתאום
לנסוע באמצע שבוע לשעה שעתיים ולחזור- למה חייב שבת?דיקלה91
ואגב גם אני וגם בעלי נגעלים מהמטבח של אמא שלידיקלה91
ובכלל מכל הבית הכל מטונף..אז היינו מביאים איתנו אוכל🤷‍♀️ (עכשיו הסידור שאנחנו עושים שונה אבל לא חשוב)
אולי לישון בדירה נפרדת ולבוא רק לארוחות?באת אליי פתאום
אפילו בתשלום, אם זה פעם בכמה חודשים לדעתי זה שווה את זה בשביל הבריאות הנפשית.
לקבוע במקום פתוח?

מבינה אותך מאוד💕

אנחנו בגדול מביאים גם מצעים, חד פעמי וכל מה שאפשר לסחוב בתחבורה ציבורית...
מביאה גם עוגה או חטיפים לילדים כי אני יודעת שאין.
אם מגיעים לפני גם קונה מעדנים וכו'.
משתדלת לאכול רקקק בחד"פ וכמה שיותר לעצום עיניים.

הכי חשוב שבעלך איתך בזה, ךהגיד לו כמה את מעריכה ולהבהיר שאת מכבדת את חמתך פשוט קשה לך xyz.

משתדלת לא להיות שם כל השבת, בגלל זה עדיף לדעתי בקיץ. לצאת החוצה, ללכת לתפילה גם אם את לא הולכת בד"כ, לטייל בערב, ביום וכו'. כמובן להציע לה גם לבוא.
וואו בתחבו"צ את סוחבת?מצפה לעתיד טוב

ממש מתלבטת אם לעשות את זה גם...

הניקיון אצל חמותי ממש מזעזע אומנם היו פה תיאורים יותר מזוויעים אבל עדיין קשה לי בעיקר בהריון

היא לא משתמשת במרכך אז המצעים מריחים לא משהו בהתחלה חשבתי שזה בגלל זה 

אבל אחרי כמה חודשים קלטתי שפשוט לא מחליפים מצעים ושנה שלימה אתה יכול לישון עם מצעים שעברו מאחד לשני במשפחה כולל הבנים המתבגרים וכולל שהיה משענת נוחה בכסא לכמה קבצנים זקנים שחמותי הצדיקה מארחת ובאמת חוץ מזהניקיון היא מהמממת וכיף אצלה

אז ביקשתי מבעלי שיהיו מצעים ששומרים בשבילנו ובאמת היא השתדלה אבל גיסים שלי כנראה השתמשו בהם כי פעם אחרונה היה להם ריח מזעזע ןברור לי שאין להם את זה , גיסות שלי היו אצלנו ונכנסו להתקלח ובדיוק הנקתי אז לא הבאתי להם מגבות והם פשוט השתמשו בשלנומטורלל 

וואי זאת הייתה פריקה סליחה על האורך...

אז יש לך עצות איך להביא מצעים בנוחות ובקלות לא בא לי לשגע את בעלי עוד יותר

תראי, אנחנו לא נוסעים אליה הרבה והיא ממש לא אוהבת אתבאת אליי פתאום
זה מן הסתם (כל הזמן מזכירה את זה...), אבל בשביל הבריאות הנפשית שלי באמת משתדלת לארח אותה כמה שיותר אצלי ואז אני ה"בוס".
מביאה מה שאפשר בתחבורה ציבורית, אי אפשר לסחוב את כל הבית...
אבל מצעים ומגבת פנים+גוף אני כן מביאה.
מבחינת חד"פ בד"כ יש לה ואני מביאה כמה בודדים למקרה שייגמר או לא יהיה. משתדלת שלא ישימו לב שכולם שותים בכוסות רגילות חוץ ממני (ומהילדים).

אצלי בבית לא עולים עם נעליים על המיטות והספות, גם לא ילד בן שנה ש"לא מבין".
לא עושים כלים עם אותו סקוץ' במשך שנה ועוד דברים שמעדיפה לא לפרט...
יכולה לומר שבאחד בחגים מצאנו בחסדי השם דירה ליד וישנו שם במקום אצלה. וואווו, זה היה פשוט הבדל מטורף.
היא לא אהבה את זה ומאוד כעסה (ברור שגם לא הסכימה לנסות לעזור לנו למצוא) אבל באמת שלנפש זה היה פשוט אחרת. עצם הידיעה שתכף הולכים לשירותים נקיים, מקלחת נקיה ומיטה עם מצעים שלי היתה באמת משמעותית.
מניחה שזה לא יוכל לחזור על עצמו יותר מדי 😬😅
וואו כמה הזדהותמצפה לעתיד טוב

הסקוץ'

המגבות המצעים

כאילוט אמאאאא איך אתם יכולים???

אבל באמת היא משתדלת בשבילי, מכבסת ליע מגבת במיוחד(אבל עדיין יש לה ריח זוועה) ועוד  דברים באמת נראה לי שאביא לפחות ציפית אה וכוסות חד"פ דחוווף אחרת אני לא שותה כלום

ותודה יקרה

אני בטוחה שהיא עושה מאמץ בשבילי, גם תמיד אומרתבאת אליי פתאום
לי שבדיוק ניקתה וכו', אבל זה פשוט לא זה.
מרגיש לא מאוורר ולא נקי, הכל חנוק, ריח נוראי בכל מקום. פשוט לא...
אפשר להכניס לתיק יחד עם הבגדים את המצעים...אביול
ובכללי זה נשמע שדי משתדלים, גם אצל אמא שלי היא לא תמיד מחליפה, זה מאוד קשה להחליף ולכבס כל הזמן... קצת התחשבות גם במארחים...
לאידעת זה ממש עניין מנטלימצפה לעתיד טוב

זה מגעיל אותי ממש

והאמת שאין לי בעיה שלא יכבסו אבל לשמור לכל אחד את המצעים שלו...

זה צגיע לרמה שפעם הביאו לי מגבת עם דם ממי שהשתמשה בה בבוקר

העדפתי כבר לא להתנגב

בעעעעע... אוי. זה השיא.חדשה ישנה
@@אביול

חמותי ואמא שלי לא שמות לנו מצעים אבל אנחנו לוקחים לבד מהארון ומורידים במוצש, לחמותי כבר נהיה קשה עם הכביסות אז היא שומרת לנו משבת לשבת ומכבסת פעם בכמה זמן . אבל את צודקת שצריך התחשבות במארחים. אנחנו לא עוזבים עד שהכל שטוף, רחוץ, מסודר. למרות שזה לפעמים ממש קשה כי הקטן כבר עייף ומשתולל מרוב עייפות, אבל חמותי מבוגרת ולא שייך להפיל עליה את כל הנקיון, אז כן, נשאר לה לכבס ולבשל. ואני מביאה עוגות שזה חוסך הרבה עבודה והתעסקות. אבל באמת צריך לחשוב שזה הרבה עבודה לארח וצריך להתחשב כמה שאפשר.
אשריכם ממש!אביול
אצל ההורים שלי עד עכשיו היה נוהל ששומרים לכל אחד את שלולפניו ברננה!
עכשיו אמא שלי אומרת שאנשים שוכחים ששמרו ולוקחים עוד ועוד ואז אין לה מספיק כשבאים אחרים (גם המשפחות ב"ה גדלו..) אז היא אומרת לשים בכביסה.
כל אחד מהאחים מתנהל עם זה אחרת. יש אחיות שהתחילו פשוט להביא מצעים משל עצמן (יש כאלו שגם קודם הביאו מהבית..) אני פשוט מאוד ישר במוצש מפעילה את המכונה עם המצעים שלנו! (או עם רובם, כי לא תמיד הכל נכנס). אומרת לה שהפעלתי. זה משהו קטן אבל מקל! (לפעמים אפילו מספיקה גם להעביר למייבש, אבל לא תמיד)
מבחינתי לא שייך לישון במצעים שאחרים ישנו בהם. מה העניין במצעים אם יש בהם זיעה של אחרים/אבק מהאיחסון/לא יודעת מה?
אז אולי כבר נישן על מזרון בלי מצעים בכלל?
יש גם הבדל אם בעלת הבית עוקבת אחרי זה או לא.
ממש ככהמצפה לעתיד טוב

גם סתם לי אישית מאד  מציק

מרגיש לי שחמותי קצת לא מספיק בעלת הבית

אני מאד מעריכה אותה והיא אישה צדיקה כזו שכל היום מתפללת ולומדת אז זה על חשבון

לילדים היא תמיד שמה לב ומתייחסת פשוט מדהים

אבל הבית אמאלה

לדעתי אשה העבודת ה' ש/לה היא קודם כל לטאטא את הבית לנקות  דברים בסיסיים סבבה לא באופי שלך אבל בסיס אח"כ שבי תתפללי באמת זה חשוב זה טוב

ננראה לי גם שזה מאד מציק לי כי אני מקנאה בא לי גם כוחות לשבת יומם וליל ולהיות עסוקה בקדושה(כל דבר הוא קדושה אבל זה קשר ישיר ופשוט כזה)

ואי טוב שלא משתמע מכאן שהבית שלי שלמות..לפניו ברננה!
בטוחה שיש אנשים שמתארחים אצלי אומרים איכס... 🤭 (גם דברים שלא תלויים בי - תנאים מעםנים של דירה ישנה, אבל גם דברים שכן...) וגם בבית לא תמיד זוכרת להחליף לעצמנו מצעים (אבל זה הזיעה שלי ושל בעלי 😅 פחות מגעיל משל אחרים..)

בנפש מזדהה מאוד עם התיאור של חמותך.
כבר בתחילת השרשור אמרתי לעצמי שאני אהיה חייבת לשים לב כשיכנסו כלות למשפחה שהסטנדרטים יראו להן נורמליים...
אמא שלי מאוד משתדלתאביול
וחמותי בכלל שמה לנו מצעים שלנו ומכבסת כל פעם. רק רציתי להאיר את תשומת הלב שלא לקחת את זה כברור מאליו ולשים לב כמה טרחה זה לארח את הילדים עם הנכדים. הרבה יותר קל להתלונן...
ובאמת מה שאת עושה זה אחלה, כל הכבוד
תודה רבה, אנחנו באמת משתדלים לפניו ברננה!
(הייתה שבת אחת שהבן שלי נמרח על החלונות של הסלון ובמוצש ניקינו אותם.. אמא שלי אמרה שהגזמנו 😅)

חמותך מהממת!
ומסכימה איתך שקל יותר להתלונן..
אבל חייבת לומר שיש דברים שאובייקטיבית מפריעים כי זה סטנדרטים שונים שבאמת באמת נראים בסיסיים בעיני מי שלא ככה. (נגיד להשתמש במגבת של מישהו אחר.. לא משנה שמגעיל להשתמש במגבת רטובה, עצם הידיעה שמישהו אחר התנגב בה גם אם היא יבשה מגעילה אותי מאוד. הפתרון שלי לזה היה לקנות לחמותי עוד מגבות מתנה לאחד החגים. מאז כמעט תמיד יש לפחות מגבת אחת נקיה בארון כשאנחנו באים. ואז היא בשבילי, ובעלי שלא מגעיל אותו יכול לקחת מגבת משומשת..)
אז זהו שאני הפוכה בדברים האלהאביול
עד החתונה לא הבנתי מה הבעיה להתנגב באותה מגבת עם אחים שלי... בעלי בא מבית מאוד מסודר ומוקפד והוא גרם לי לשים לב לזה יותר..
להחליף מצעים פעם ב זה לא סטנדרטי?באת אליי פתאום
זה כן. אבל להחליף לכל אחד ולהקםיד שלכל אחד יהיה את שלו ...אביול
זה כבר לא ברור מאליו
אצל אמא שלי מטונףסטלה100
לא מבינה איך היא חייה ככה. ברחתי כשהייתי צעירה ברגע שיכולתי. לעומת זאת בעלי גדל בבית סופר נקי ומסודר. ואין לו בעיה להגיע לאמא שלי. אני זאת שמונעת והוא שצריך לשכנע אותי. כנראה יש לו כושר הסתגלות וסבלנות אליה לשי אין.
נכון, לא כיף, אבל מצווה כיבוד הורים חשובה מאוד.
אהבתי את הרעיון לש ללכת באמצע שבוע. אצלנו אי אפשר בגלל המרחק, אולי אפשר לכם?
וואו כמה תגובות! לא ציפיתי...מטילדה
אז קודם כל תודה רבה לכולן
תודה לכל המזדהות וחיבוק גם לכן♥️
תודה על העצות החכמות שנתתן
תודה על נק למחשבה שהארתן.

סליחה שאני לא מגיבה לכל אחת, זה כבר יצא משליטתי😜

@מיואשת****** לגבי אכילה בחדר, אני חושבת שאת צודקת. פעם באמת הייתי מביאה לי דברים ואוכלת שם באיזשהו שלב הרגשתי לא נעים שאני עושה נגד רצונה והפסקתי (אפילו שהיא לא ידעה מזה) אבל אני חושבת שאני אחזור לזה כי זה באמת עוזר להרגע ולהשאר שפויה...

@1הריון ועוד כל מיני שכתבו לגבי המזגן. בוודאי שהוא על שעון שבת ואנחנו מנסים להתחשב שיתאים גם לה וגם לנו. מה שכן אני חייבת לומר לזכותה של חמותי שהיא לפעמים ממש סובלת מקור בבשיל שלנו יהיה מזגן ואני מאד מעריכה אותה על הפעמים האלה וגם אומרת לה.. בפעמים אחרות....

@ים... תראי, אני מבינה למה התכוונת, שבמקום להתלונן אפשר להסתכל על מה שטוב, לנסות להבין את הצד השני ולזכור שגם במשפחה שלי לא הכל מושלם... אבל..
אני חושבת כמו שכבר כתבו שיש דברים שהם בסיס. לא צריך להיות מבריק ומנצץ אבל צריך שיהיה נעים. (תאמיני לי, לא גדלתי בבית מבריק וגם הבית שלי לא מבריק) וחוצמזה שהנקיון הז רק נקודה אחת מתוך רשימה של דברים שאת רובם לא רשמתי...
אז כשזה רק משהו אחד אפשר יותר בקלות להחליק אבל שזה עוד ועוד ועוד, זה כבר יותר קשה

וגם חשוב לי להגיד שאני לא פתחתי שרשור תלונות על החמות (ואני משתדלת לא לכתוב בשירשורים כאלה למרות שיש לי ימבה סיפורים כי אני רוצה לשמור על כבודה, כי היא אישה חשובה-אמא של בעלי!) אלא על ההרגשות שלי וביקשתי עצות איך אני יכולה להרגיש יותר טוב ולשנות ..
קיצור חפרתי קצת מה שניסיתי להגיד שאני דווקא מבינה את המקום שניסית להציג פשוט לא תמיד זה כזה פשוט...

חודש טוב ושבוע מבורך לכולן♥️♥️

אני לא יודעת בדיוק איך זה אצלךים...

התכוונתי באופן כללי שהתלונות על נקיון חוזרות על עצמן מהצד של האישה, ובעוד מקרים, לא רק פה.

ואני תוהה עד כמה זה מגיע מנקודת מבט סובייקטיבית, של התפנקות מסויימת שאני לא מרגישה נוח שם אז כל ההסתכלות משתנה, והכל לא נוח ולא כיף ומגעיל ומלוכלך. או אם זה באמת עניין אובייקטיבי..

התארחתי בהרבה מקומות, לא רק בבתים של אנשים. ולא ראיתי דברים שגרמו לי להגיד איכס איזה גועל ואני לא יכולה לאכול פה עכשיו (והייתי שבוע בגדנ"א בצבא)

חוץ ממה שמגיע לחדשות על הזנחה של בתים, סתם ככה כמעט כל הבתים שהייתי בהם מוקפדים ברמה סבירה

כי נראה לי באמת רוב האנשיםמטילדה
לא מגיעים למצב כזה מגעיל
אבל יש כאלה שכן...

הזכרת לי שפעם התארחנו אצל חברים והם מצאו לנו דירה לישון בה.
וואי זה היה נורא. הכל היה דביק פשוטו כמשמעו! הריצפה הכסאות, אוכל מרוח על קירות, שירותים מרוחים בקקי, ריח נורא, בגדים זרוקים על הריצפה...
אויש זה היה נורא ואיום.
אבל זה באמת חריג...
אוי נשמע דוחהים...

אוי איזה לא נעים...אביול
מסכימה איתךאביול
אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

ייתכן שיש מישהי כזאתהמקורית

בהחלט שכן

אולי היא מכבסת בחול המועד ומתארחת

אולי כמו חמתי יש לה מקום להכלל והיא התחילה בערב חג שני להחזיר כלים ובחג השתנשה בחד פעמי אז לא היה לה הרבה עבודה בצאת החג

אולי יש לה הרבה עזרה

אולי היא תקתקנית

יש ויש

העניין שמסתכלים על חיים של אחרים ומשווים. זו לא הייתה כוונת המשורר.וגם - מי שיצרה לעצמה תדמית כזו צריכה לעמוד בסטנדרט של עצמה כל הזמן כי כל הזמן מסתכלים עליה/ היא כל הזמן מראה את עצמה

לא נכון ולא יפהלפניו ברננה!

מכירה כמה נשים כאלה

ברור שאין מושלם

אבל זה לא רק באינסטגרם ויש נשים כאלה.

ומותר לקנא אבל מסכימה שלא הייתי רוצה להחליף את החבילה שלי בשלהן. לדעת את החבילה דווקא היה יכול להקל עלי 😉

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

אצלנוoo

שעה פלוס אחרי יציאת החג הכל היה מאורגן ויצאנו לקנות חמץ

תקתקו פה

וכביסות עשיתי בחול המועד אז היה פה בקטנה

אז הבית היה מתוקתק

אבל לא הכל ורוד

בכלל לא

לכל אחד יש קשיים אחרים בחיים

לגבי האינסטגרם

אני משתמשת ברשת כדי לקבל השראה/ הנאה

אם משהו עושה לי רע

זה הזמן לגלול הלאה

זה כל היופי ברשת

שזה בלחיצת כפתור 

הנה זאת דוגמה מעולהפרח חדש

את מספרת שכיבסת בחול המועד

מה שהרבה מאוד בתים לא עשו (לא נכנסת לסיבה.. לא עניינינו)

אז באמת שאין מה להתהדר ולהשוות מול משפחה שאגרה ואגרה בגדים מלוכלכים כל החג....

זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ולמה לנו לדבר מאחרים...עכבר בלוטוס

כל אחד נולד או קיבל כלים אחרים לחיים

ומציאות חיים אחרת

נשמע שעבדת קשה מאוד היום ועוד היית עייפה מאתמול

ומאוד אינטנסיבי עכשיו גם לארגן שבת בנוסף

יכולה לומר לך שלי לוקח יותר זמן מהשכנה שלי להתאושש ולעבור מצבים

אצלה הכל מתוקתק ברגע ומבושל צ'יק צ'אק ואצלי לוקח זמן

כי היא שכלית יותר, אני יותר חווה דברים

זה כלים אחרים שה' נתן לכל אחת לעבור את המסע שלה כאן בעולם...

אז בשבוע רגיל אני מתחילה שבת בחמישי כי יודעת שאני איטית יותר ומתעייפת מהר

אבל עכשיו גם אצלי יש עדיין כביסות (וערמותת לקפל)

ואין שבת מוכנה 

ויהיה בסדר בעז"ה. אני לא חושבת שזאת שבת רגילה שהכל צריך להיות בה מתוקתק. מותר להרפות, עברנו תקופה אינטנסיבית

מצטרפת לכל מי שאמרהמתיכון ועד מעון

מה שמראים ברשת זה את הטוב והמוצלח, לא את ההתמודדות. כל אחת עם הכוחות שלה וההתמודדויות שלה, וגם עם כמות העזרה שיש לה בבית- לא דומה אישה כמוני שיש לה ילדים גדולים שיכולים לתת יד בסגירת הפסח, בקיפול כביסה לבין אישה עם ילדים קטנים.

ולגבי ההרגשה הרעה הנפשית, האם זה כך מהמלחמה או לפני? אם מהמלחמה לא הייתי ממהרת לתייג ולהגיד שיש קושי נפשי, זה ממש הגיוני ונפוץ לחוש כך, אם מלפני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתייעץ 

אצל אף אחד לא הכל ורודעוד מעט פסח

הדבר הכי חשוב שמשתנה מאדם לאדם זה דווקא השורות האחרונות שכתבת.

איך הוא מרגיש בבית שלו (ולא משנה אם הבית מסודר או מבולגן), כמה הוא אוהב את עצמו, כמה כוח יש לו לחיות את החיים.

מותר שיהיה בית מלוכלך, ערימות של כביסות ושיאכלו פריכיות עם ממרח (כי עדיין לא קנינו לחם).

מה שהכי הכי חשוב זה לחשוב איך את משמחת את עצמך (בגבולות האפשר).

רעיונות-

-מקלחת טובה

-טיול בחוץ

-קפה ושוקולד מפנק

-לפגוש חברה

-טלפון למישהי שמחזקת אותך

-לשבת עם מחברת ולכתוב לעצמך

-פינה אחת בבית שרק אותה את מסדרת ובה יש לך שפיות (נגיד רק חדר השינה)

-ללכת לקנות פרחים לשבת

הייתי שולחת תמונה של הררי כביסה שעל הספה.........נפש חיה.

וברצינות

אנחנו לא במרוץ

לוקח לגוף ולנפש זמן

ועוד יותר אחרי תקופה משוגעת  של מלחמה

לחזור לעצמם

ממילא

הקצב אחר

הכוח אחר

האיכות שונה.

הכל בסדר!

תנשמי

תכיני לך קפה

תשבי ותשתי בנחת ממש.

הכל

יחכה.

את העיקר של הבית

שזה אומר שאת הכי משמעותית וחשובה

קודם כל לעצמך!

שבת נכנסת בנחת יש עוד שעה לארגן

ואל תדאגי.

תאמיני לי שמאחרי כל צילום באינסטגרם עומדת

שפחה (כן, זאת המילה)

של מצלמה, של מילים, של אהבה, של הערצה,

עייפה

מרוטה

רק מתה להוריד את האיפור

שצורחת על הילדה שרוצה לשחק

לא להזיז את הוילון שהיא מצלמת לסרטון

אז באמת

שאצל כולנו עדיין החג לא באמת יצא

ואצל כולנו יש שגעונות ברמה כזו או אחרת

אבל באמת באמת

את

כמו שאת

את הכי טובה!

יצר כפיו של בורא עולם ❤️

תודה לכולן!אנונימית בהו"ל

באמת שחיזקתן אותי!

כיף שיש אתכן כי במציאות אין לי חברות שיתנו לי מילים טובות

ובזכותן אתמול עזבתי הכל והלכתי לישון מוקדם יותר.

ממש מעריכה כל תגובה של כל אחת 💗💓💞

אחותיייהשקט הזה

אתמול שלחתי את הבנות למסגרות והלכתי לישוווןן.

הבית ערמות כביסה נקיות ומלוכלכות כאחד

המזוודה משביעי של פסח עברה מאמצע הסלון לחדר שלנו כמו שהיא

תשמעי, יש נשים שזה באופי שלהן לתקתק

יש כאלה שהמחשבה על לפרסם את התקתוק נותנת להן את המוטיבציה

שייערב להן. אני לא שם

חיבוק יקרה. אומרים ש"מה טובו אוהליך יעקב" -קמה ש.

בס"ד

זה כי אוהלי עם ישראל היו ממוקמים בצורה כזאת שאי אפשר היה לראות מה קורה בתוך האוהל של השני.

וזה מצב של ברכה!

כשכל אחד ממוקד במה שקורה פנימה אצלו,

בלי להשוות את עצמו לאחרים,

בלי צורך להראות לאחרים,

בלי להיחשף לדברים ששייכים לפרטיות של מישהו אחר.

היום אנחנו בדור קצת מאותגר סביב הנושא הזה. זהו דור של שיתוף על מלא, ולא מספיק מבינים עד כמה הדבר הזה פוגע בנו (במי שמשתף כמו במי שרואה).

והתחושות שלך ממש לגיטימיות,

עברנו המון!!! בשבועות האחרונים.

עם הזמן

והניסיון

והילדים שגדלים

ועוד כל מיני פרמטרים כמו גודל הבית וכו'

אפשר להשתפר ולהשתכלל

אבל תזכרי שאת כבר טובה

איך שאת עכשיו

אמא לילדים

ולתינוקת קטנה

שעברה מלחמה!!!

ואת החגים (שזה פרויקט לכולנו)

ושנסעה לחג כי היה הכי טוב לכם

כל זה זה כבר המון!!!

ואני בטוחה שיש בך עוד כ"כ הרבה טוב!

ותכונות טובות!

ואיכויות!

ומעשים טובים!

מה שאת רוצה לשכלל

בע"ה עוד תמצאי את הדרך לשכלל.

עכשיו הכי חשוב

לחבק את עצמינו

להזכיר לעצמינו שאנחנו אלופות

ולטפוח לעצמינו על השכם על העמידה שלנו בכל הימים הטרופים האלה שעברנו ❤️

בעיניי העצבות וחוסר הכוחות ממש הגיוניים כרגע.

אנחנו בירידת מתח רצינית.

(ואם התחושות ימשיכו לאורך זמן, כדאי לפנות לעזרה כמו שאמרו לפניי. כדי שתוכלי לחזור להיות בטוב ❤️).

חיבוק גדול יקרה שאת!!!!

חיבוק גדול, את אלופה!!!גלויה

ברור שהכל מציף

והרבה נשים לא הספיקו

רק לא מפרסמות את זה...

מוזמנת לדבר איתי לגבי OCD,

אני מתמודדת מנוסה. 

אגיד לך מה עוזר לישוקולד פרה.

לנהל מחברת שבו אני כותבת מה אני רוצה מעצמי ואיך אני מתקדמת בזה.

המחברת עוזרת לי לעבור מעולם הדמיון שבו אני "נופלת" לעולם המעשה שבו אני מבינה שכל תהליך מתחיל ביום מסוים, בשעה מסוימת, ועם התמודדות מול הרגע הבא.

הדמיון הוא גדול מהחיים ובמידה מסוימת מנותק מהם. אף אחת לא תראה לך את כל הרגעים הקטנים שקדמו לבית המתוקתק. ואולי גם לא תראה לך את חשבון הבנק שמתרושש בגלל קניות מוגזמות של גלים חדשים ובגדים.

אני יכולה לספר לך שיש לנו חברים שחיים ברמת חיים מאוד גבוהה, ותמיד זה עורר אצלי שאלה, כי לפי נתוני החיים שלהם, הם היו אמורים לחיות בפחות (אנחנו מכירים מאוד טוב).

רק לאחרונה הסתבר לנו שהם חיו עם חובות של כמעט חצי מיליון ש"ח כדי לממן את אורח החיים הזה.

אז אל תתרגשי מפסגות של אחרים. תרצי לך במחברת מה הפסגה שלך, הקרובה, שאליה את רוצה להגיע.

מה עלול להכשיל אותך ואיך את מתכוונת להתגבר עליה.

התיעוד עוזר לנו להבין את עצמנו ולראות את עצמנו ביותר חמלה ופחות צורך להיות תמיד וואו

מהממת הרשתות זה מכהאורוש3

אני מנסה בדיוק להפחית גם פייסבוק. לא פותחת אינסטגרם.

זה ממכר.

זה הרסני. ברור שיש שם גם טוב. אבל לדעתי הרע מנצח, לפחות אצלי.  

אף אחד לא שולח את כל האיכסה מאחורי הנוצץ. ולכולנו יש.

אני לא אומרת, יכול להיות שנשים הצליחו לתקתק. אבל יש להן אתגרים אחרים מאוד משמעותיים.

אני במקרה הייתי בחמישי חופשי, אז הצלחתי, אחרת לא הייתי מצליחה. פלוס, ה''תינוק'' שלי כבר ילד גדול. לצערי... אז אין מה להשוות, מבינה? הספקים שהם עולם אחר. אבל זה לא מבחירה.

בקיצור הכל טוב ב''ה. אבל לכל משפחה הקשיים שלה. אין שום חוק חובת תקתוק. תעשי מה שנכון לכוחות שלך!! למציאות הנוכחית שלך.

וכמובן כולנו חייבים להיטען כרגע. תנסי לחשוב איך להכניס משהו נחמד לשבוע הבא.

העומס והמתח הנפשי גמרו על הרבה אנשים.  

ואם התחושה יותר כללית ולא עוזבת כדאי לטפל. חיבוק. 

חיים לא כל מה שמציגים לך באינסטגרםעם ישראל חי🇮🇱

מציג מצב אמיתי ..

אלו "משפיעניות" שדוחפות לסרטונים שלהם על הדרך מוצרים כי הן מקבלות על פרסום כסף והרבה

כל עוקב זה כסף כל סרטון שווה כסף

ובואי גם אם זה אמיתי

לכל אחת יש את הקצב שלה וזה הכי בסדר .

את צריכה להרגיש בסדר עם עצמך וערן המשפחה שלך ולא צריך להיות בתחרות

זה שיש לך ילדים ותינוקת זה כבר יכול להתיש

שבת שלום 

תרימי לעצמךואז את תראיאחרונה

אצל אף אחת לא וורוד

אנחנו לא התארחנו בחג ואין לנו ממ"ד

תודה לה' יםםם של כביסות

וקטנטנים שצריך להשגיח עליהם באלף עיניים

ועדיין...

איזה הוא העשיר? השמח בחלקו...

רק לשמוח שאנחנו בריאים וחזקים להמשיך במירוץ והכל הכל יסתדר בעזרת ה'.

לאט לאט מסדרים, באווירה טובה. מפעילים מכונה ומתקתקים את השאר ביחד. עם הרבה חמלה.

תשמחי את עצמך עם שירים שאת אוהבת, ספר מעניין לשבת, משחקים עם הילדים, דיבורים מהלב עם בעלך וטיולים בשמש. זה תמיד עושה טוב.

לשבת ליד הים ולשפוך את הלב.

אגב, אני ממש אוהבת את האינסטגרם. מלא דברים למדתי מאחרות.   

כביסה תמיד תהיה, שמרי על הלב שלך אחותי❤

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

את מדברתנעמי28

על מקרה שונה מאוד מזה של הפותחת ואין מה להשוות.

גרירה ונעילה של דלת לעומת פיתרון מוסכם מראש על שניכם.

שגם עליו אפשר לחלוק אבל כל אמא והדרך שלה.

בשונה מהמקרה של הפותחת שזה קו אדום לכל הדעות.

לא נראה לי ששום גישה טיפולית תומכת בהפעלת כוח וגרירה של ילד ונעילה בחדר.

מה השלב שבו החלטתם שאתם צריכות לקחתאנונימית בהו"ל

משהו נגד בחילות בהריון?

מרגיש לי שזה רק למקרים ממש קיצוניים

אצלי, כשהרגשתי שבא לי להעלם מרוב הרגשה רעהפרח חדש
אני ביום הזה שקמתי בבוקרשושנושי
והקאתי את נשמתי בלי אפשרות לעצור, זה הרגע שבו הבנתי שלא מוכנה יותר. 
נראה לי שאחרי שמנסים את כל האפשרויות האחרותגלי מטר

או לפחות את מה ששמעת עליו המלצות ונגיש לך.

אפשר לנסות דרך תזונה, עצות כמו לאכול קרקר לפני הקימה מהמיטה וכל פרק זמן קצר כדי שהקיבה לא תהיה ריקה לגמרי. יש עוד מזונות שיכולים לתמוך, שווה להתייעץ עם תזונאית.

לי מאוד מאוד עזר דיקור סיני.

מניחה שיש עוד דרכים להקל. תרגישי טוב! 

למה להגיע למקרה קיצון?כבת שבעים

ברגע שראיתי שקשה לי לתפעל את הבית, לקחתי.

לא מכירה מצווה לסבול בהריון, ובינתיים לא שמעתי סיבות מוצדקות למה לא לקחת. 

הרב שלנו אמר לאבא שלי פעם-Doughnut

בעצב תלדי בנים זו קללה ולא מצווה. אין שום עניין ומצווה לסבול בהריון ובלידה וצריך להקל בכל דרך אפשרית.

אז ממליצה לך היום ללכת לקנות.

יש דברים טבעיים או בלי מרשםיעל מהדרום

לק"י

לי היו בחילות מציקות, אבל כן אכלתי ושתיתי. ולקחתי דברים בסגנון.

יש שורש ג'ינג'ר, נוזיקס (בי6 וג'ינג'ר).

אחרי שכבר לקחתי בעבר והבנתי שלא צריך לסבולעדיין טרייה
ברגע שהתחלתי להקיא התחלתי לקחת
ולגבי זה שזה למקרים קיצוניים דווקא במקרים קיצונייםעדיין טרייה
זה לא תמיד עוזר. למקרים רגילים כמו שהיה לי: הקאה פעם ביום +בחילות כל היום זה ממש פותר את המצב.
למה לסבול?הבוקר יעלה

לקחתי בכל ההריונות חוץ מהראשון שלא היה במודעות

אני לא מצליחה לתפקד אז לוקחת אבל גם על פחות הייתי לוקחת.

בעיניי זה כמו אפידורל, אין מצווה לסבול 

טוב שכנעתםאנונימית בהו"ל
עכשיו מה עושים עד שיש לי מרשם?
תנסי מה שהמלצתי. לאכול דברים יבשים, מים קריםיעל מהדרום
לא עוזר כל כךאנונימית בהו"ל
וניסית כדורים שכתבתי עליהם?יעל מהדרום
ומה עם פרמין, מותר בהריון?אנונימית בהו"ל
יותר קל להשיג את זה 
בגדול כן. היום פחות נותנים את זה.מוריה

אבל אולי אפשר להשיג בנתיים את הבונגסטה מגמחים או דברים בסגנון.

את יכולה להשיג מרשם די מהרעדיין טרייה

תקבעי תור טלפוני לרופא משפחה או שתתקשרי לקופה/תשאירי בקשה לרופא באפליקציה.

לבנתיים לאכול דברים יבשים קצת בתדירות גבוהה מלפפונים קרקרים פיתה ריקה גם דברים קרים עזרו לי.

כשהרגשתי שאני לא יכולה לתפקדרק טוב!
שאני לא מצליחה להחזיק את עצמי. שאני לא יכולה ללכת לעבודה. 
אני אישיתעם ישראל חי🇮🇱

בהריון תאומים הבחילות היו בשיא השיאים וצרבות של החיים משהו לא נורמלי בשלושת החודשים הראשונים ולא לקחתי כלום כי פחדתי שזה יפגע בעוברים

באופן כללי אני נגד כדורים ולוקחת רק שממש אין ברירה אחרת .. התמודדתי עם זה בעזרת מים קרים, קרח ,שקדים ,מלפפון . לא לאכול בלילה לפני השינה

לא לאכול מטוגן ואוכל מעובד כמה שפחות .

כשהתבאסתי שהגיע הבוקר וצריך להמשיך לחיות עם בחילותשירה_11אחרונה
בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אבל גם ככהמותקקק
אנשים שמנים לרוב נשארים כאלה אז לפחות שיאהבו את איך שהם נראים
לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

ממש לא!דיאט ספרייט

ממש ממש לא!

ואל תכניסי את עצמך למחשבות כאלו בכלל אחרי הילדה.

לתינוק עושים בדיקות יסודיות מאוד עם לידתו.

הצוות יזהה את זה בוודאות וכמעט מיד על ידי מראה פנים חריג (שאנחנו מכירות ואני בטוחה שהצוות הרפואי מנוסה בו) וגם סימנים נוספים כמו טונוס שרירים נמוך.

בוודאות היו בודקים ומוסרים לך את המידע הזה כמעט מיד.

(אני שמעתי לא ממקור ראשון על מישהי שאמרו לה יום למחרת הלידה, אבל זה כי הצוות רצה להיות בטוח והמשיך לעשות כמה בדיקות).

בכל מקרה, זה לא ת.דאון אבל בהחלט בהחלט כדאי לבדוק.

אולי הלשון כבדה מאוד, אולי האף סתום, אולי שקדים אולי אלף ואחת דברים.

ת. דאון לא.

(אינני רופאה)

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
הבכור שלי היה ככהגפן36
פחדתי שאין לו מספיק מקום בפה בשביל הלשון 😅

ילד נורמלי לחלוטין. גדל קצת ועבר לו. 

נראה לי כדאי לבדוק טונוס שריריםמתיכון ועד מעון

אולי יש חולשה בשרירים ולכן הלשון בחוץ ואז תצטרך פזיו', לא משהו רציני, אבל תמיד כדאי אם יש חולשה.

ממש לא נשמע לי כמו תסמונת דאון כי יש בה עוד בעיות רפואיות נוספות שמגלים לרוב ממש סמוך ללידה 

גם לי היה תינוק עם לשון בחוץ, לא חשבתי לבדוקשיפור
האמת לא שמתי לב בכלל, רק חמי שם לב ודאג שאולי יש לו תסמונת דאון. 
ובדקת את זה?דינהלהאחרונה
הלכתי עם תינוק בן 4 חודשים למוזיאון בירושלים. זהפלפלונת
מלחיץ אותי בגלל החצבת. מוצדק?
כבר הלכת?שמעונה
יאללה נגמר...

אגיד גם שהאוכלוסיות שלא מתחסנות םחות מגיעות למוזיאונים לדעתי...

חשבתי שלא יבואו ככ, אתן הייתן הולכות במצבי?פלפלונת

ותודה על העידוד 

בכנות, לא הייתי חושבת על זה בכללאפונה

לא יודעת אם כדאי או לא

מבחינתי תינוק זה כמו תיק יד, לוקחת אותו לכל מקום שאליו אני רוצה ללכת.

כנ''ל..ובכללל לא היה עולה בדעתי לחשושפה משתמש/ת

מילא בחדר אחד עם חולה

אבל במוזיאון ציבורי וגדול? הכי לא חשש בעיני

תודה לכן! על העידוד.פלפלונתאחרונה
וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

אז תפרשי באמצע לנוחאמאשוני
וכדאי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך לגבי שמירה על הילדים במהלך השבת.
טוב זה כנראה תלויהמקוריתאחרונה

אני אוהבת סעודות ארוכות, יכולה לשבת לקרוא גם,כיף לילדים, שינוי שגרה

אבל אני הולכת לסעודה וחוזרת הביתה אז זה קצת אחרת

כשהייתי ישנה שם, הייתי פשוט מתעלפת לנוח. ואני ממש אוהבת לישון🤭

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"ל

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

אולי יעניין אותך