בגדול, זה תלוי בזוג עצמו,
ב*מכלול* של אותו הזוג -
למשל - זוג שבו האישה *יודעת ומרגישה באופן שלם ובטוח* שבעלה אוהב אותה, רוצה בה, היא יפה בעיניו וכו'
והאיש גם הוא *יודע ומרגיש באופן שלם ובטוח* שאשתו אוהבת אותו, רוצה בו, הוא יפה בעיניה וכו'-
יכול מאוד להיות שבמקרה כזה לא תהיה בעיה לבקש אחד מהשני/ה בקשות כאלה ואחרות (לדוגמא כמו שהזכרת,
כיוון שאותן בקשות בעצם אומרות "אשתי, אני אוהב אותך מאוד ואת תמיד יפה בעיניי, וכשאת מתאפרת כך או כך אז זה אפילו *עוד יותר יפה* בעיניי, וכמובן גם בלי איפור את מושלמת!
או:
"בעלי, אני אוהבת אותך מאוד ואתה תמיד יםפה בעיניי, וחשבתי שתסרוקת ___ תהיה לך אפילו עוד יותר מחמיאה ותאיר עוד יותר את הפנים היפות שלך! אבל ברור שגם בלעדיה אתה מושלם בעיניי!"
בצורה כזו לא רואה כל מניעה לבקש, אדרבא, זה יכול להוסיף
אבל חשוב לשים לב *למכלול*
לאיך אנחנו מרגישים בתוך המערכת הזוגית שלנו - האם באופן כללי אנחנו מרגישים אהובים, יפים, רצויים וכו' -
ואז בקשה שנעשית בצורה *נכונה*,
מאירה ולא מעירה,
מעצימה ולא מבקרת,
מגדילה ולא מקטינה - בהחלט יש לה מקום.
והצורה האולי הכי טובה - זה דווקא כאשר בן/בת הזוג *כבר עשו שינוי כזה או אחר שמוצא חן בעינינו - ביוזמתם ושזה בא מהם עצמם - אז באותו הרגע להחמיא להם, להעצים, לומר כמה זה יפה בעינינו* -
ובצורה הזו אין בכלל מישהו שמבקש מהשני לעשות משהו אחר - אלא רק העצמה על הקיים שבן הזוג כבר עשה מעצמו, ואמירה מודגשת עד כמה זה מוצא חן בעינינו...
ולגבי שאלתך בסוף לגבי מקרה של פגיעה -
אם זה קרה אז כן חשוב להאיר לשני,
ולהגיע יחד למקום שכן מרגישים אהובים ורצוים ללא תנאי,
אהבה שאינה תלויה בדבר,
הרגשה פנימית חזקה שבעלי/אשתי אוהב אותי, רוצה אותי וחושב/ת שאני יפה.
מהבסיס הזה אפשר לצמוח, אבל בלעדיו זה יהיה חסר מן השורש וכן נצטרך להגיע לאותו בסיס,
בתקשורת טובה, להאיר, להבין, להקשיב, לכבד ולהתקרב.