מניעה ובעל🤷אנונימית בהו"ל
מבולבלת, צריכה לשתף, אשמח לתגובות.
ב"ה לקראת סוף הריון חמישי ומתחילים לחשוב על מניעה (בכלל מתלבטת אם למנוע או לא, אבל זה לשירשור אחר🤦)

אחרי 2 ההריונות הראשונים לא מנעתי בכלל. ואחרי 2 ההריונות האחרונים לקחתי גלולות הנקה.

והפעם בעלי ממש נגד גלולות, בגללי..
- דבר ראשון, הוא ממש חושש מההורמונים. כל הכנסת חומר לא טבעי באופן קבוע לגוף מלחיצה אותו. הוא חושש שזה יעשה לי נזק בהמשך..

- תקופת ההסתגלות לגלולות הייתה לי סיוט נפשי ופיזי. לחץ מדימום, החלפת פדים ברמה שהיה לי קשה לסוע למרחקים, כל ההתייעצויות עם הרבנים וההתעסקות עם זה...

- חשק ברצפה שמאוד השפיע😕

- וגם, כמה שלרוב זה הכי כיף, הוא טוען שזה גם לא בריא לזוגיות להיות כ"כ הרבה זמן מותרים. ושאחרי הרבה שנות נשואים, עם כל הקושי שבדבר, זה ייעשה לנו טוב קצת שיגרה של אסורים-מותרים.

הוא ממש מעדיף שאסים התקן לא הרמונלי.
ואני לא יודעת איך אני מרגישה עם זה😬

- מפחדת פיזית שיכאב, ושייתעסקו לי באיזור הזה. מה יהיה אם ייפול? יזוז? ארגיש את החוט? כל זה מטריד אותי, בקושי טמפון אני מעיזה לשים.

- לא נראלי שנרצה למנוע יותר משנה, אז מרגיש לי שזה בזבוז כסף לגמרי (הוא לא מוכן שכסף יהיה שיקול מבחינתו.)

- גם בהתקן יכול להיות דימום הסתגלות וכתמים, אבל בניגוד לכדורים שפשוט מפסיקים אותם, בהתקן הפרוצדורה יותר מורכבת.

- למרות שאני מסכימה איתו ששגרה של אסורים-מותרים יכולה לעשות לנו טוב. ותכלס, אני מאוד מתגעגעת לתחושת הגעגוע והריגוש שבדבר. מאוד נוח לי לא להתעסק עם כל העניינים של המחזור/בדיקות/הרחקות...

מרגישה מאוד מבלובלת. וגם, בד"כ הוא לא מאוד דעתן, זורם לגמרי עם מה שאני מחליטה (בנוגע ללידה הוא לא מסכים להביע שום דעה!!!! רק מה שטוב לי) וגם עכשיו בסופו של דבר הוא אומר שהוא כמובן לא יכול להכריח אותי לעשות משהו. אבל ממש יפריע לו שנחזור לכדורים.

מצב מתסכל.

אשמח לשמוע את דעתכן...

ונכון לעכשיו, לכל שאר אמצעי המניעה שיש בשוק, רק התקן וכדורים רלוונטים לנו. אז פחות מחפשת עוד פתרונות. אלא אם כן מישהי מצאה את מניעת הזהב ואז כולי אוזן!!!!
-
אני חושבתכבתחילה
שההחלטה אם למנוע זו החלטה זוגית.
החלטה איך למנוע- היא שלך.
בסוף זו את שתצטרכי לסבול את ההשלכות של כל אמצעי, לטוב ולרע.
בנוסף, עם כל הדאגה של בעלך, הגוף הוא שלך. את תחליטי מה את מוכנה שיכנס אליו. כי מי אמר שהתקן זה יותר 'בריא' מגלולות? דווקא התקן נכנס לרחם וגלולות הם חיצוניות.

אין לי הכרעה בשבילך מהו האמצעי שכדאי לאור כל מה שכתבת, אבל נשמע שצריך קודם כל בירור שלך עם עצמך מה *את* רוצה.
מסכימה ולא מסכימהרקלתשוהנ
1. כמו שהפותחת פירטה, ההשפעות הן לא רק עליה. נכון שבסוף היא תחליט פשוט כי הוא לא יכול להכריח אותה...אבל לדעתי ודאי שגם לו יש אמירה בעניין

2. גלולות הרבה פחות בריא, זה הרבה יותר הורמונים
זה לא לגמרי נכון לפי מה שהיא כותבתאנונימיות
היא מסבירה שההשלכות הן זוגיות.
חוסר חשק, דימומים, אסורים מותרים כתועלת לזוגיות.
אין ספק שיש פה גם דברים שישפיעו רק עליה וצריך לחשוב על זה יחד
אני באותה דילמההיריון רביעי
אבל אצלנו זה הפוך. אני זאת שמתעקשת לא לקחת כלום שאינו הורמונלי. ומוכנה לנסות שוב התקן העיקר לא גללות.
כן, קצת לא נעים להשים התקן. אבל פעם אחת ונגמר
^^דיליה
התקן לא נעים ברמה של תפרים אחרי לידה.
לוקח לשים אותו רבע שעה אפילו פחות מרגישים חוסר נוחות איזה יום יומיים.
ושלום. עד שמפסיקים את המניעה.
עלות ההתקן כ400 שקלים(נכון ללפני שלוש שנים).
גלולות לשנה לא עולות הרבה פחות....
והורמונים זה הורמונים....
דימום הסתגלות מהתקן יכול להימשך גם חצי שנהים...
לדעתי מתאים רק אם רוצים למנוע לתקופה של שנים.
בשביל שנה אחת לא הייתי שמה.
גם אני פעם פחדתי מההתעסקות עם התקן אבל זה כבר לא נראה לי משמעותי.
כדאי להתייעץ עם רופא לגבי המניעה המתאימה.
ממה שהבנתי כל פעם אחרי הפסקה המינון של הגלולות עולה קצת. הרופאה שלי אמרה שמגיל מסוים היא לא נותנת גלולות יותר וזה גם תלוי בעוד גורמי סיכון כמו השמנה.
כרגע אמרה לי שבלי בדיקת שד היא לא תתן לי יותר גלולות.
בכל אופן גלולות הנקה הם בלי אסטרוגן ולכן פחות בעייתיות (הבעייתי זה אסטרוגן) מצד שני יכול להיות יותר בעיות של כתמים.
נראה לי ממש נדירבוקר אור
נכון להתקן הורמונלי, לא חושבת להתקן בלי הורמונים...דבורית
להתקן לא הורמונלי אין תקופת הסתגלות כזועלה למעלה
אצלי לקח זמן ארוך להסתגל להתקן הלא הורמונלי..דובדובה
כמעט הוצאתי אותו ברגע האחרון אמרתי שניתן עוד צ'אנס ,(אחרי שיחה עם חברה שאמרה לי שיכול לקחת חצי שנה הסתגלות...) עדיין לא הכל דבש מאז..המחזור ארוך- מחזור של עשרה ימים שמתוכם ארבעה ימים קשוחים .. ואני כל חודש מתלבטת אולי כן להוציא ולעבור לטבעת... פעם אחת אולי כי זה היה עוד בהתחלה ממש נאסרנו כמה ימים אחרי טבילה ולא הספקתי לטבול שוב כי המחזור הקדים בטירוף. אבל זה היה אחרי שלושה חודשים. אז הכל יכול להיות.... מעניין שגם בעלי לחץ עלי לעבור להתקן לא הורמונלי מסיבות דומות שבעלך אמר לך. ומאז כל פעם אני מאשימה אותו במה שקורה לי עם הגוף בגלל ההתקן תגידי לו עיצה ממני...לא להתערב לאישה במניעה. רק ורק את תחליטי מה טוב לך ומה יתאים לך. לא חושבת שגבר מבין או יודע מה אנחנו עוברות וחשות כל התקופה הזאת. בהצלחה אהובה. מאחלת לך לבחור נכון מה שטוב לך ורק לך. לא לאחרים.
כן ראיתיים...

אבל התקן לא הורמונלי יכול לגרום לדימום מוגבר וכאבים חזקים יותר במחזור אז זה גם שיקול ולא מתאים לכל אחת בגלל זה.

הכי טוב להתייעץ עם רופא שיקח בחשבון את כל הפרמטרים ויציע את הדבר הטוב ביותר שיש

אבל התקן לא ייצר מצב של אסורים מותריםדבורית
התקן לא הורמונלי לא אמור להשפיע על הווסת שלך
אם את לא מקבלת בד"כ מחזור בהנקה, לא תקבלי גם עם ההתקן. או שפיספסתי משהו בנתונים?
גלולות הנקה מונעות מחזור. נראה לי שלזה היא התכוונהמיואשת******
אז למה זה נתון שאמור להשפיע על ההחלטה לשים התקן?דבורית
היא כותבת:

- וגם, כמה שלרוב זה הכי כיף, הוא טוען שזה גם לא בריא לזוגיות להיות כ"כ הרבה זמן מותרים. ושאחרי הרבה שנות נשואים, עם כל הקושי שבדבר, זה ייעשה לנו טוב קצת שיגרה של אסורים-מותרים.

הוא ממש מעדיף שאסים התקן לא הרמונלי.
ואני לא יודעת איך אני מרגישה עם זה😬

בעלה מעדיף שגרה של אסורים מותרים ולכן רוצה התקן לא הורמונלי-
לכן שואלת מה הקשר?
כי זה שתי האופציות היחידות שהיא מוכנהמיואשת******
אבל התקן לא יגרום להם להיות אסוריםדבורית
הפותחת...אנונימית בהו"ל
ב-2 הפעמים שלא מנעתי עם גלולות, קיבלתי מחזור מדויק, כל חודש, עם הנקה מלאה🙄
ולכן, רוב הסיכויים (ברור לי שגם יכול להיות שדווקא הפעם לא אקבל מחזור...), שבלי התערבות הורמונלית, נחזור לשגרה של אסורים-מותרים...
נכון, עכשיו זה מובןדבורית
ואני יכולה להבין את בעלך
גם תקופת היתר ארוכה היא לא תמיד פשוטה לזוגיות. ויותר מזה, לדעתי ההשפעה על החשק זה מחיר ממש כבד לזוגיות.
אני פעמיים שמתי התקן לא הורמונלי
ההתקנה לא פשוטה לי, אבל זה עובר מהר בדכ
המחזור היה לי כבד יותר, היו לי כתמים ב 7 נקיים וקיבלתי היתר לבדוק פחות בדיקות
חוץ מזה היה ממש בסדר במיוחד שזה לא מתערב במעגל ההןרמונלי הטבעי שלך ואין תופעות לוואי כמו בגלולות
אני חושבת שכדאי לך לנסותעלה למעלה
התקן לא הורמונלי
זה ממש סבבה
אין שום התעסקות!
פעם אחת אצל הרופא וזהו
וזה עולה 400₪, גם גלולות עולות כסף
בהתקן לא הרמונולי בד"כ התופעה היא דימום יותר ארוך במחזור ויותר כבד, לא דימומי הסתגלות
ואם את תוך כדי הנקה לא מקבלת מחזור אז גם תקבלי תקופה של שקט ואז שזה ייגמר תקופה של מותרים-אסורים
אם גלולות עושות לך חשק ברצפהתוהה לי
האם זה עדיין משתלם לך, בלי קשר רגע לבעלך, אישית וזוגית?
הפותחת...אנונימית בהו"ל
ברור לי שעדיף לי בלי זה! אבל כרגע זו האופציה הפחות מפחידה שיש לי😬

וחוסר חשק יכול להיגרם גם בגלל הנקה (ועל זה אני לא מוותרת...)
בגלל שכתבת שאת מקבלת מחזור בהנקהתוהה לי
זה אומר שאת מבייצת וכשמבייצים בדכ רמות החשק גבוהות סביב הביוץ, בגלל החיווט ההורמונלי. בעיניי חוסר חשק בגלל גלולות מייתר את הצורך להיות כל הזמן מותרים, בשבילי בכל אופן.
בכל מקרה אני שמתי התקן ולא הייתי מרוצה ולמרות זה זה עדיף בעיניי פי מליון מגלולות שפשוט משבשות את כל המאזן ההורמונלי התקין של הגוף שלנו, את המחזוריות הנשית הטבעית וההגיונית.
אם את מניקה ולא חשוב לך מניעה ביעילות גבוההים...

אפשר גם להשתמש בקוטלי זרע או דברים שמותרים הלכתית בכיוון הזה

יש מישהי שרוצה למנוע ולא חשוב לה יעילות גבוהה?יוקי
כן, לפעמים מעדיפים לא להכנס עכשיואני10
להריון אבל זה לא קריטי ואז לא נורא לבחור בשיטה פחות יעילה.
חברה שלי היתה במצב הזה תקופה (אבל המניעה עבדה 😁)
כמה נקודות...מיקי מאוס
קודם כל להסיר לך חששות לא נכונים לגבי התקן-
ההתקנה כמעט ולא כואבת , חשוב לעשות אצל מישהו מומלץ ומומחה

אצל רוב הנשים יש דימום בהתקנה וכמה ימים של כתמים ואז אין כתמים בין ווסת לווסת (ואם את לא מקבלת בהנקה אז בכלל כיף) נכון שיש חריגות.אבל למה לפחד בגלל אחוז קטן? עדיף פשוט לנסות

אם ח"ו יש באמת בעיה של כתמים להוציא זה לא כזה נורא. זה לא נעים, ברור. אבל זה תור לרופא וכמה דקות לא נעימות

אם את מניקה בכלל לא בטוח שתחזרו כ"כ מהר לשגרה של אסורים, אם עד עכשיו לא קיבלת בהנקה ההתקן לא משפיע על זה

זה לא באמת משנה לכמה זמן תרצי למנוע, התקן מצוין לכל טווח זמן
ראיתי שכתבת לגבי מחיר, אבל אם ניסית גלולות ולא היה לך טוב ברור ששווה לשלם כסף ולא מחיר בזוגיות ובבריאות שלך

לגבי גלולות- זה לא מסוכן בריאותית. שוב, יש אחוז קטן שגלולות לא מתאימות לכם ויש סיכוי נמוך לבעיות אבל זה מאוד נדיר

לדעתי אם ניסית גלולות והיה לך רע באמת נשמע שמומלץ לך לנסות התקן לא הורמונלי. ובעז"ה שתצליחי עםמשהו שיתאים לך

ולגבי בעלך- זה מהמם וחשוב שהוא מבטא את הרצון שלו, זה משפיע גם עליו וחשוב שתדעי מה דעתו. בטוחה שהוא לא מכריח אותך, אבל מהצד שלך- חשוב שתזכרי שזו החלטה לגמרי שלך, את צריכה להיות שלמה איתה, זה הגוף שלך ורוב ההשלכות הם עליך....

בהצלחה

סליחה רק על השאלה...דובדובה
איך את יודעת שרוב הנשים בלי כתמים בין וסת לוסת רוב הנשים שאני דיברתי איתן אמרו לי שלקח להן חמישה עד שישה חודשים להסתגל להתקן. אז זה לא מדויק. בהמשך נכון . אמור להסתדר. שוב לא אצל כולן. זה לא נדיר שיש כתמים עם ההתקן
עד שישה חודשים להסתגל להתקן לא הורמונלי?פשיטא
אני מכירה הרבה נשים שהיו עם התקן לא הורמונלי, ולאף אחת מהן לא היו כתמים בין וסת לוסת, וממה שהבנתי גם מהרופאה שלי זה לא נפוץ...
בהתקן הורמונלי כן נפוץ דימומים בחצי שנה הראשונה.
אצלי לפחות 5 חודשים, גם המחזור הקדים ביומיים-שלשה. וגם לקח העדיעד

מעניין.. אולי זה קורה, אבל מן הסתם באחוזים די נמוכים..פשיטא
לקח המון זמן להפסק טהרהעדיעד

במצטבר יצא שהפסדנו כל חודש כמעט 5 ימים של טהרה אל מול מה שהיה קודם.

וזה התקן רגיל.

אחרי 5-6 חודשים התייצב.

כל מי שדיברתי איתה 5-6 במספרדובדובה
חוו כמוני תקופה ארוכה של הסתגלות. לא שמעתי מאחת מחברותי שהכל היה בקטנה.... כולן אמרו לי חמישה שישה חודשים לתת לגוף להתרגל. ואם זה כבר בפנים..חבל שתוציאי. אז עכשיו סוף סוף אני רואה שיפור. אבל זה לקח זמן. דרך אגב גם המדקרת שלי אמרה לי בפירוש שזה לוקח כמה חודשים... גם מבחינת המחזור שנירגע כי בהתחלה הוא כבד וגם בגלל הכתמים. וזה באמת נירגע סוף-סוף. אבל עדיין המחזור ארוך והימים המותרים הצטמצמו לנו. נראה מה אחליט בהמשך...
מבירור מעמיק שליכבתחילה
גם אצל מכון פועה, גם אצל רופאי נשים וגם אצל בנות פה בפורום שאפשר להגיד שזה מדגם מייצג.
הבנתי שבהתקן לא הורמונלי נפוץ שהמחזור יהיה יותר כבד(שוב, לא אצל כולן אבל לרוב) מהרגיל ושיהיו כתמים בין המחזורים, מה שמקשה על הטהרה בשבע נקיים ולכן מכון פועה התאמצו לבדוק ולהוכיח שהכתמים האלה הם נחשבים דין דם פצע ולא דם אוסר מהנרתיק.
בנוסף, נפוץ שיהיו כתמים לפני שמתחיל המחזור הבא.
וואלה, מעניין. תודה!פשיטא
מקווה לא לקבל מחזור בזמן הקרוב בכלל
לי לא לקח שום התסגלות בכלל חוץ מה תקנה עצמהמיואשת******
סליחה רק על השאלה...דובדובה
איך את יודעת שרוב הנשים בלי כתמים בין וסת לוסת רוב הנשים שאני דיברתי איתן אמרו לי שלקח להן חמישה עד שישה חודשים להסתגל להתקן. אז זה לא מדויק. בהמשך נכון . אמור להסתדר. שוב לא אצל כולן. זה לא נדיר שיש כתמים עם ההתקן
זה מה שמקובל לומר גם בין הרופאים וגם בין פוסקי הלכהמיקי מאוס
לפחות אלה שנחשפתי אליהם

אולי לא דייקתי- מאוד נפוץ כתמים בתחילת וסיום ווסת , ולפעמים ווסת ארוכה יותר (וזה שני מצבים שונים- אם הדימום המסיבי התארך שזה בד"כ מה שקורה בחודשים הראשונים, או רק שנוספו ימים של כתמים קלים)

אבל בין לבין אצל רוב הנשים אין דימומים באמצע חודש
אבל זה כן תופעה קיימת, בהחלט. השאלה מה האחוזים של זה...
(זה כמובן לא מפחית מהכאב והקושי של אלה שזה קורה להן אבל זה לא רציונלי להסתכל ככה כששוקלים התקן)

לגבי אותם כתמים- תכלס בפועל זה מאוד משמעותי מה שיטת הפסיקה.

(לפי השיטה שאני הולכת לפיה הכתמים האלה לא אסרו עד שהגיע הווסת עצמה וגם ברגע שנגמר הדימום ונשארו רק כתמים הצלחתי לעשות הפסק ולבשתי צבעוני ומעט בדיקות אז בפועל ימי הטהרה שלי לא השתנו, כמובן שבפסיקות שונות היו לי פחות ימי טהרה בחודש )

שכחתי באמת לכתוב את זה אבל בעיני זה משהו ששווה לברר לפני התקנה ולהכניס לשיקולים. זה יכול להיות מאוד משמעותי בפרקטיקה
ובקשר להתקנה לי כאב נורא בהתקנהדובדובה
וגם כמה ימים אחרי זה, כאבי מחזור כאלה. איפשר להגיד שזה לא כואב. זה היה ממש לא נעים. אני אחת שלא לוקחת קשה את הבדיקות האלה ומעבירה הלאה... והפעם לא העברתי.. חזרתי בוכה... היה לי ממש לא פשוט. אני זוכרת אותי מתקשרת לבעלי. אז הרופאה לא בסדר? לא יודעת. אבל ככה חוויתי את זה. כל אחת והחוויה שלה והרופא/ה שאתה נופל עליה
כנלפשיטאאחרונה
רופאה מעולה
פשוט כאב ממש! כמה ימים..
וביום יומיים הראשונים זה היה כאב של לשכב במיטה. וכמובן משככים..
כנראה יש נשים רגישות יותר...
הייתי אצל מומחהרק שאלה לי
וכאב לי ממש.
זה משתנה מאישה לאישה, אי אפשר להגיד משהו גורף בקטע הזה.
לגבי התקן לא הורמונלי-פשיטא
ההתקנה בהחלט יכולה לכאוב.
ולרוב יש כמה ימים של כאבים ודימום קל אח"כ,
אבל לא אמורים להרגיש אותו אחרי ההסתגלות, בכלל..
לפעמים מרגישים קצת את החוט אבל את ההתקן עצמו לא מרגישים..
והוא לא מתערב בתהליכים ההורמונליים בגוף.
תודה רבה לכל העונות😘😘אנונימית בהו"ל
קוראות כל תגובה בעיון רב!!

אבל זה דווקא גורם לי ליותר בילבול🤦🤦🤦🤦
הלוואי ואסגר על עצמי עד הלידה🙏
את צריכה לבוא ממקום שיכול להיות את תהי מאלהדובדובה
שזה יעבור מעליהן... כמו כאלה שכתבו שזה לא נורא או כמוני שזה לא היה פשוט להן כל התקופה... לכל דבר יש יתרונות וחסרונות בחיים.. צריך לדעת שכל דבר בחיים זה לקחת סיכון ואין משהו גורף לכולן. תתפללי על זה שה' יכוון אותך למה שאת צריכה לבחור ..
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך