ב"ה לקראת סוף הריון חמישי ומתחילים לחשוב על מניעה (בכלל מתלבטת אם למנוע או לא, אבל זה לשירשור אחר🤦)
אחרי 2 ההריונות הראשונים לא מנעתי בכלל. ואחרי 2 ההריונות האחרונים לקחתי גלולות הנקה.
והפעם בעלי ממש נגד גלולות, בגללי..
- דבר ראשון, הוא ממש חושש מההורמונים. כל הכנסת חומר לא טבעי באופן קבוע לגוף מלחיצה אותו. הוא חושש שזה יעשה לי נזק בהמשך..
- תקופת ההסתגלות לגלולות הייתה לי סיוט נפשי ופיזי. לחץ מדימום, החלפת פדים ברמה שהיה לי קשה לסוע למרחקים, כל ההתייעצויות עם הרבנים וההתעסקות עם זה...
- חשק ברצפה שמאוד השפיע😕
- וגם, כמה שלרוב זה הכי כיף, הוא טוען שזה גם לא בריא לזוגיות להיות כ"כ הרבה זמן מותרים. ושאחרי הרבה שנות נשואים, עם כל הקושי שבדבר, זה ייעשה לנו טוב קצת שיגרה של אסורים-מותרים.
הוא ממש מעדיף שאסים התקן לא הרמונלי.
ואני לא יודעת איך אני מרגישה עם זה😬
- מפחדת פיזית שיכאב, ושייתעסקו לי באיזור הזה. מה יהיה אם ייפול? יזוז? ארגיש את החוט? כל זה מטריד אותי, בקושי טמפון אני מעיזה לשים.
- לא נראלי שנרצה למנוע יותר משנה, אז מרגיש לי שזה בזבוז כסף לגמרי (הוא לא מוכן שכסף יהיה שיקול מבחינתו.)
- גם בהתקן יכול להיות דימום הסתגלות וכתמים, אבל בניגוד לכדורים שפשוט מפסיקים אותם, בהתקן הפרוצדורה יותר מורכבת.
- למרות שאני מסכימה איתו ששגרה של אסורים-מותרים יכולה לעשות לנו טוב. ותכלס, אני מאוד מתגעגעת לתחושת הגעגוע והריגוש שבדבר. מאוד נוח לי לא להתעסק עם כל העניינים של המחזור/בדיקות/הרחקות...
מרגישה מאוד מבלובלת. וגם, בד"כ הוא לא מאוד דעתן, זורם לגמרי עם מה שאני מחליטה (בנוגע ללידה הוא לא מסכים להביע שום דעה!!!! רק מה שטוב לי) וגם עכשיו בסופו של דבר הוא אומר שהוא כמובן לא יכול להכריח אותי לעשות משהו. אבל ממש יפריע לו שנחזור לכדורים.
מצב מתסכל.
אשמח לשמוע את דעתכן...
ונכון לעכשיו, לכל שאר אמצעי המניעה שיש בשוק, רק התקן וכדורים רלוונטים לנו. אז פחות מחפשת עוד פתרונות. אלא אם כן מישהי מצאה את מניעת הזהב ואז כולי אוזן!!!!
-
תגידי לו עיצה ממני...לא להתערב לאישה במניעה. רק ורק את תחליטי מה טוב לך ומה יתאים לך. לא חושבת שגבר מבין או יודע מה אנחנו עוברות וחשות כל התקופה הזאת. בהצלחה אהובה. מאחלת לך לבחור נכון מה שטוב לך ורק לך. לא לאחרים.