תודה רבה
חזיות הנקה{ר}צינית
תודה רבה
קניתי חזיות רגילות, והפכו לי אותם בחנות לחזיות הנקהכבתחילה
כדאי לקנות אחד-שתיים לפני הלידה, ואחריה עוד נוספות לפי המידה הנצרכת.
איך הפכו?הריון ראשון13
לא יודעת, מישהי תופרת שהוסיפה קליפסים..כבתחילה
עכשיו ראיתי שענית.. מגניבאביול
איך?אביול
אולי תנסי בנקסטבעלת תשובה
כמה זמן לוקח לזה להגיע?{ר}צינית
ולגבי המידות- ראיתי גם בשיין וגם בעלי אקספרס מידות XL/42 מה זה המידות האלה? כל החזיות שאני קונה זה 90D נניח
מנקסט זה מגיע מהר מאוד תוך כמה ימים פחות משבוע מנסיוניבעלת תשובה
לגבי המידות השתמשתי בטבלה שלהם - ממש מדדתי את עצמי ויצא קטן מדי.. אז אולי כדאי מידה אחת יותר גדול
פחות משבועיים. אלו המידות הרגילות כמו בארץיראת גאולה
אני אישית פחות ממליצהואילו פינו
וגם חי יש חזה גדול
עלי אקספרסאמא_טריה_ל-2
היא גם טובה לשאיבה וזה בכלל מעולה!
המידה הכי גדולה שלהם טובה לי
₪ 30.48 35%OFF | Maternity Bra Breast Pump Special Nursing Bra Hand Free Pregnancy Clothes Breastfeeding Accessories Pumping Bra Can Wear All Day
30.48₪ 35% OFF|Maternity Bra Breast Pump Special Nursing Bra Hand Free Pregnancy Clothes Breastfeeding Accessories Pumping Bra Can Wear All Day|Maternity & Nursing Bras| - AliExpress
איך זה עובד עם המידות?{ר}צינית
יש להם טבלהאמא_טריה_ל-2
אני תמיד מגזימה ולוקחת גדול, וזה מתאים
הסינים אנשים קטנים 😁
אני קניתי מידה הכי גדולה של החזיה הזאת, ולהערכתי אני כרגע מידה 95d בערך
קניתי גוזיות הנקה מדלתא. מושלמות ומחזיקות כמו חזייההשלך על ה' יהבך
גמאניאחת פשוטה
אבל לא היה שם במידות ממש גדולות..אז לא חושבת שיתאים למה שהיא מחפשת
בדרכ חזיות איכותיות הן יקרות :/ציפיה.
מה שכן, שימי לב שיש סיכוי סביר מאוד שכמה ימים אחרי הלידה, אחרי שתניקי קצת, המידה שאת צריכה יכולה להשתנות מלפני הלידה (אצלי זה בעיקר גודל החזה שהשתנה, ההיקף, למשל, נשאר אותו דבר)
קניתי במעיין שטוב מוניקה 8487 (הזמנתי באינטרנט)יעל מהדרום
גם אני קניתי מוניקה, במוצציםאביול
אכן..באר מרים
לי מאוד נוח התחזיות שמוכרים במוצציםאביול
קניתי בשיין, מרוצה ממש ממש ממששיח סוד
יאללה מוזמנת לשלוח קישוראחת פשוטה
יש לי אפליקציה אז לא נותן קישורשיח סוד

כל אחת עולה בין 20-70 שח
אני קניתי בפמינהיוקי
בדרך כלל בסביבות ה200 שח
גם אני אוהבת את החזיות הנקה של פמינה!שחרית*
קניתי במשביר, יש שם מבצעים לפעמים.
כנ"ל.. מאוד אוהבתחצילוש
גם אני קניתי בפמינה ומרוצההריון_ראשון
חזיות מושלמות- bravadoגילה גיל
זה חברה שמתמחה רק בחזיות הנקה והן נוחות ויפות בטירוףףף
אבל מה, הן קצת יקרות- 200 ש"ח בחנויות
אני מצאתי באתר שלהן עודפים של צבעים מסוימים ב125 ש"ח
אבל שווה כל שקל, באמת
איפה אפשר למדוד אותן?שחרית*
בחנויות של הלבשה אישיתגילה גיל
אבל זה הולך במידות s/m/l/xl
ודיי אפשר להבין מהמדריך מידות שלהם...
200 זה לא יקר מהרגיליעל מהדרום
לדעתי גם...גילה גיל
נכוןאביול
תודה לכולן{ר}צינית
נקסטטטטטארקואחרונה
יש לי ממש מצפון עם ההרדמות בלילהשירה_11
הבת שלי בת 3 והקטן בן שנה יישן איתה בחדר.
קצת אחרי שהיא עברה לישון בחדר שלה ואחרי שהתינוק נולד הרגלנו אותה לישון לבד בחדר וב"ה זה עבר בטוב
ואז הגיעה תקופה שפתאום היא ממש בכתה ולא הייתה מוכנה שאעזוב את החדר עד שנשברתי וחזרנו לשבת לידה כי כאב לי ממש על הבכי שלה.
זה התחיל בלשבת לידה כמה דקות עד שתירדם ונגרר ללשבת לידה גם שעה.
אני לא בנויה לזה ואני לא מסוגלת להעביר כל כך הרבה זמן לשבת לידה בחדר שתירדם, זה לא חצי שעה אפילו, זה יותר וזה גם עם דיבורים של תעלי לישון, לא לקום, אין מים עכשיו וכו וכו
אני אציין שכשאני שמה אותה במיטה אני מדברת איתה על איך היה היום, שמע ישראל, וגם מה נעשה מחר וכו
זה לא שהיא הולכת למיטה וזהו
ולאחרונה חזרנו להרגיל אותה שוב להירדם לבד ואמאלההה זה כזה קשה
היא ממש בוכה מתחננת שאני אשב לידה קצת וכשאני באה להביא לה חיבוק היא מחבקת אותי חזק חזק לא משחררת
קמה מלא פעמים מהחדר לעוד חיבוק
כשאני מלטפת אותה היא מניחה את היד שלי עליה שלא אזוז
וזה ממש ממש קורע אותי כי אני חוששת שאולי זה לא נכון מה שאני עושה, אולי היא באמת צריכה אותי לידה?!?!?!
מצד שני, אני ממש לא יכולה להעביר כל ערב שעה בדיבורים של נו קדימה לישון
ואני הכי לא ממהרת להשכיב לישון, אנחנו מעבירים את הצהריים ממש בכיף ובשמחה ומשחקים.
אני ממש חוששת שמא אני עושה טעות
אין לי עיצות, רק לכתוב שקראתי וזה קשוח וחיבוקקנקן שבור
מחמם את הלב תודה 🩷שירה_11
מכירה את זה מקרוב…רוני 1234
יש כל מיני שיטות של להרגיל אותה להרדם לבד בהדרגה 1. הדרגה של מרחק- לשבת בהתחלה צמוד אליה ואז לאט לאט להרחיק את הכסא (נניח כל שלושה ימים להרחיק קצת) עד שבסוף את מחוץ לחדר.
2. הדרגה של זמן- לשבת לידה חמש דקות ואז לצאת ולהגיד לה שאת חוזרת עוד עשר דקות ובהדרגה להגדיל את הזמן שאת מחוץ לחדר.
אני עושה את זה פחות או יותרשירה_11
היא מגיעה עייפה לשינה?קפצתי לבקר
ישנה צהריים?
אולי היא לא מספיק עייפה ובגלל זה ההרדמה כ"כ ארוכה?
כןן היא עייפהשירה_11
יש פעמים שהיא מאוד עייפה ואני יודעת שאם אני יושבת לידה 5 דקות היא כבר נרדמת
אבל איך שאני קמה זה הפוך לטקס ארוךךךך
נשמע שהיא בהחלט עוד זקוקה לעזרה בהירדמותאמאשוני
תחשבי איך אפשר לעזור לה בלי שזה יקח שעה,
או שזה יקח שעה ויהיה לך סבבה.
במה שונה הזמן אחר"צ שאת מקדישה לה לעומת השעה הזאת?
אולי להתחיל את ההשכבה שעה קודם שיהיה בזמן שעדיין מבחינתך נחשב משחק, ואת פנויה אליה. אפשר להתחיל בסלון אחרי שהיא מקולחת, להשכיב אותה בספה על כרית, לעמעם אורות, לספר סיפור ובהדרגה לגרוםנלה לעבור למיטה בנחת ולא מתוך התנגדות או חשש להישאר לבד.
היא ישנה צהריים?
אם לא, כדאי להשכיב מוקדם יחסית. דווקא כשלא ממהרים להשכעב זה יכול לגרום ליותר קושי בהירדמות.
אם היא ישנה צהריים, יכול להיות שעדיף לתת לה להמשיך לשחק בזמן שאת עושה עוד דברים ואז להשכיב אותה בשעה אמנם יותר מאוחרת אבל בפחות מאבקים.
עונהשירה_11
אני מכניסה אותה למיטה בערך ב19:15
לפני זה לא ריאלי זה מוקדם מידיי
אם אני אשים אותה בסלון היא תתקשה לחזור לחדר
ואת צודקת בקטע של לתת עוד שעה אבל זה שעה מאוחרת מידיי
אני צריכה זמן עם עצמי וגם זמן לבית
כשאני מרדימה אותה הרבה זמן אני יכולה לצאת מהחדר רק ב20:30 במקרה הטוב ואני כבר עייפה מידיי לעצמי לבית ולמטלות
אם את מכניסה אותה למיטה לפני 19:15אמאשוניאחרונה
זה לא במטרה שהיא תירדם ב19:00 אלא להתחיל איתה את תהליך ההיפרדות בנחת כשאת רגועה ולא לחוצה כבר שתירדם.
לשתיכן יהיה יותר קל להרפות.
היא לא תהיה בלחץ שאת עומדת לעזוב, ופחות תצטרך "לשגע" אותך אלא תתמסר לתהליך השינה
ואת לא תהיי בלחץ כבר לעזוב.
אפשר בזמן הזה להתכרבל, לספר סיפור, לאפשר מגע, נשימה ביחד. להגביר אוקסיטוצין ולהפחית לחץ.
במצב כזה הגוף בשל יותר להירדם ותהליך ההרדמה ככל הנראה יתקצר חזרה.
דיבורים על נו קדימה לישון זה דיבורים מלחיצים, וזה ההיפך ממה שצריך בשביל לישון. תנסי לא להגיע למקומות האלו, אלא באמת לחשוב כל פעם מה עוד אפשר לנסות שיהיה טוב לשתיכן.
עוד רעיונות:
מוזיקת תרפיה שקטה להתחיל עוד קודם בשלב הסיפור. זה ישמור על אווירה רגועה.
או לאפשר לה לישון במיטה שלך או עם פיגצה שלך, לפעמים הריח מרגיע.
אצלנו ממש עובד לישון במיטה שלי, אבל משתמשת רק כמוצא אחרון.
במקביל תנסי לחשוב מה יכול להקל עלייך להיות פחות על קוצים.
למשל להתחיל לסדר את הבית יחד איתה כשהיא ערה כחלק מזמן משותף.
(איפה התינוק בזמן הזה, הוא כבר רדום?)
היא צריכה איתך לידההביתמתפורר
אולי זה לא מה שרצית לשמוע אבל היא ממש צריכה אותך איתה.
אולי תנסי לחשוב איך את כן מצליחה לתת לה את זה. עוד רגע היא תגדל ולא תצטרך את זה יותר, עכשיו היא זקוקה לך.
זהו שאני לא בטוחה בנוגע לזהשירה_11
מבינה?
אם אני בטוחה מאה אחוז שהצעד שאני עושה הוא טעות אני אחזור בעצמי כמובן
אבל זה רק ספק שמכרסם
איך אני יכולה לדעת??
מחזקת גם את הדעה שהיא צריכה אותך.חשבתי שאני חזקה
איך את יכולה לדעת?- ברמה הכי פשוטה, את אומרת שהיא מתחננת ובוכה, ונצמדת לחיבוק.. זאת הדרך הכי אותנטית של ילד להגיד שזקוק להורים..
אני יודעת שזה קשה!
וגם קשה להחליט לשנות גישה כשאת זקוקה לזמן הזה.
אבל לדעתי זה מאד מאד משמעותי לביטחון שלה ולהתפתחות הרגשית. התחושה הזאת שאת אחתה כשקשה לה.
באופן כללי אני חושבת שהזמן של המעבר מהעירות לשינה הוא מאד משמעותי לנפש של הילד, זה תפר משמעותי ביממה שהיום נאסף ואני רוצה שישנו בלב שקט ויוכלו להגיע לרגיעה בשינה.
האמת שאם היא כבר הייתה רגילה להרדם לבד, לדעתי יש סיכוי מאד טוב, שזה רק תקופה (אולי היו לה חלומות לא טובים, אולי חוויות פחות טובות במשך היום ואולי פשוט סתם), ודווקא אחרי שהיא תקבל בחזרה את הביטחון היא תוכל יותר בקלות וממקום של שלווה בנפש לחזור לזה.
שפת גוף לא משקרתאמאשוני
את מתארת שהיא נצמדת אלייך, לוקחת לך את היד שלא תלכי.
איזה סימנים צריך יותר מזה?
איך לתת לה מענה מבלי לגמור עלייך זו שאלה אחרת שצריך לחשוב עליה טוב.
אבל האם היא זקוקה לך? בעיני זה ברור מה התשובה.
כשלך יהיה ברור מה את מנסה להשיג, הדרך תימצא.
אולי תקציבי 20 דק שאת יושבת לידהאוהבת את השבת
ותדברי איתה על זה מראש שאת יושבת לידה אבל התנאי הוא שלא מדברים ולא זזים, חשוך, שקט ומנסים להירדם. וככה 20 דק ואז פודקאסט והיא ממשיכה להירדם.
כאילו נכנסים למיטה
סיפור
מכבים אורות מתכרבלים עוצמים עיניים
קריאת שמע
אמא יושבת בשקט מחזיקה לך את היד 20 דק אפשר מוזיקה שקטה מרגיעה
אמא יוצאת ושמה פודקאסט ובאה כל 5 דק לתת נשיקה ולצאת כי אמא צריכה לארגן את הבית.
אני חושבת שזה ממש טבעי שהיא רוצה אותך
בטבע שלנו כולם הולכים לישון ביחד בשקיעה/צאת הכוכבים מכורבלים כל המשפחה..ץ
ולדעתי זה נמרח וזה נהיה ארוך כי הדינמיקה שיא רוצה אותך ואת רוצה לברוח אז היר מרגישה היא צריכה "לרדוף " כדי להשיג עוד תשומת לב וזמן איתך...
אישית אני לא ממליצה על פודקאסט 🙈כתבתנו
ממה שאני מכירה זה פשוט ככה... ילדים מנסים ה-כ-לכתבתנו
כדי לגנוב עוד כמה דקות עם ההורים, ולפעמים הם איכשהו 'מעדיפים' עוד חצי שעה של גערות ולא ואי אפשר ומספיק להיום (במקרה הטוב. כבת אנוש זה הרבה פעמים לצערי גם צעקות ומילים שפחות יפה להשתמש בהם כשזה כבר מתסכל ברמות גבוהות), מלהיכנס לישון יפה ולהירדם תוך כמה דקות.
אני גם לא בטוחה שמסכימה עם הגישה שהיא צריכה אותך אז תתני לה את הזמן הזה. לפעמים יש איזה צורך או חרדה שבאמת צריך להתייחס אליהם (נגיד, זה משמעותי בעיני איך היא היתה בתקופת האזעקות, ואם זה היה לה קשה האם זה נראה שיש שיפור או דוקא הולך אחורה או סתם סטטי כבר תקופה- אבל אני לא יודעת להדריך איך נכון להתנהג במצב כזה. זה יותר להדרכת הורים מסודרת).
לפעמים הם באמת רואים שזה זמן שקשה להורים להגיד די פסקני והם מותחים ומותחים את זה בלי סוף. וזה פשוט ככה ילדים, חוץ מאלה שנופלים שדודים- כולם. ובמקרה כזה, אני אין לי סבלנות למשחקים. אם לא, אז לא.
באופן אישי אנחנו ישבנו ויושבים עם הילדים שהולכים לישון ורוצים מישהו לידם. מהניסיון שלי, אחרי הטקס שינה והזמן שצריכים להפסיק דיבורים, הכי טוב זה להתעסק במשהו אחר פיזית. טלפון, קיפול כביסה, קריאה. אם ממשיכים דיבורים 'אני לא עונה יותר'. כלומר נוכחת אבל לא לשירותם ולא עם זכוכית מגדלת עליהם מתי נרדמים. הם קולטים שה'קשר' להיום הסתיים, ומתכנסים לשינה שלהם יותר בקלות מאשר אם אני בודקת בעצמי כל שניה אם כבר נרדמו או לא ומעירה על כל פיפס.
כל מיני מעברים שכן עזרו אצלנו בתקופות שונות עם חלק מהילדים: להשמיע שירים. ווליום נמוך. מי שרוצה לשמוע את השירים צריך לשמור על השקט (מעריכה שקבועים יותר 'משעממים' ועם הזמן נרדמים איתם בשלב מוקדם יותר). להשכיב במיטה שלנו ואז להעביר למיטה של הילד בהמשך. להגיד מראש עוד לפני שנכנסים לישון עכשיו זמן לפיפי ושתיה, אחר כך לא קמים ואני לא אביא מים. או שיהיה בקבוק ליד המיטה. (אישית אני יכולה להגיד לילד שאומר שצריך לשירותים ואני יודעת שעשה לפני כמה דקות, אני מצטערת. הזכרתי לך, עשית, כנראה שאתה לא ממש צריך דחוף עכשיו. כשזה יהיה דחוף אתה כבר תתעורר מהשינה אם יהיה לך. ברור שאם לא מתאים לך תעשי כמו שאת רואה לנכון, אבל זו הרמה שהם מושכים את זה ואני כבר אמרתי שאני חותכת). אם אני מתכוונת להיות שם לזמן מוגבל אז להגיד, אני עכשיו פה ל10 דקות ואז אני הולכת לשטוף כלים/ להתקלח/ מה שאני מתכננת לעשות. ואז לעשות את הרעש של הפעילות שאמרת, זה משרה ביטחון ומצד שני גם סוג של מדיטטבי.
אני בעצמי לא נהגתי ככה, אבל לעינת נתן יש הרבה מה להגיד על הפרידה של הלילה. אם אני זוכרת נכון, אולי אני קצת מחרטטת כי לא זוכרת במדויק, זה לתקף את החשש מהפרידה- זה עצוב לך להגיד לילה טוב ולא להיות איתנו עד הבוקר? זה מאוד מובן. הנה קחי חיבוק ונשיקה שישארו אצלך כל הלילה, וכשהשמש שוב תאיר ויהיה יום אנחנו נקום ושוב נהיה יחד. ואם פתאום תרגישי לא נעים בלילה ואפילו תבכי, אני כנראה אשמע ואבוא אליך. אבל אם את רואה שאני לא מצליחה לשמוע- את יכולה לבוא לקרוא לי לקבל עוד חיבוק. משהו כזה- לתת מסגרת של הזמן המפחיד ולתת כלים להתמודד איתו.
דבר נוסף, אין לי בעיה שירדמו באיזור שעדיין פעיל בבית אם הם באמת שוכבים רגוע ולא צריך להיות לידם, אחר כך מעבירים למיטה. אם כן או לא להחליש אורות זה תלוי במצב רוח שלי, לפעמים אתחשב ולפעמים אגיד מי שרוצה לישון פה כשאנשים עדיין מסתובבים צריך לישון באור. לא רוצה לך לחדר. בגדול מה שיגרום להם לשכב ולהירדם יותר מהר- סבבה בתנאי שהם באמת שוכבים ונרדמים יותר מהר.
מקוה שמשהו מפה יוכל לעזור,
ואם לא, חיבוק על ההתשה והרגשות אשמה שזה מעורר בך. בהצלחה
סקר שמעניין אותי- כמה עלה החשבון האחרון של החשמל?פרח חדש
וכמה נפשות אתם בבית?
ולציין אם מדובר בחשבון של חודש או חודשיים
מעניין אותי אם הצריכה פה סבירה או שצריכה לעשות בדק בית
אני גם לא מבינה ככ איךמרגול
כן אנחנו מעיפים די מהר לכביסה
הוא זורק לכביסה גם מכנסיים כל יום (!) ואני גם בגדים וגם פיג'מה
זה לא יוצא מכונה ביום של בגדים רגילים, אבל כן בטווח השבועי יוצא משהו כמו 7 מכונות
כי בנוסף לבגדים יש
מצעים
מגבות מטבח, סמרטוטים
מגבות גוף (מכבסת נגיד פעם בשבוע, אבל הן לא נכנסות כולן יחד לרוב)
מפה של שבת
כל הדברים האלו מצטברים בתכלס…
אז כבר מכונות של דברים "כלליים" שהם לא הבגדים שלנו זה יוצא לפחות 3 בשבוע
וכמעט תמיד אני מכניסה מכונה שלמה
אז עוד 3-4 מכונות של בגדים בשבוע
משהו כזה (הבגדים שלו גדולים)
סקר קצר על חברויות..אפשר לענות מאנונימיתגל ציון
1. האם יש לך כרגע חברות טובות?
2. האם זה תמיד היה ככה בעבר- במקומות אחרים,במסגרות אחרות..?
3. החברות שיש לך כיום הן -מההווה-שכנות,עובדות יחד וכדומה או כאלו עוד מהעבר-אולפנה,מהילדות וכו...?
4. למי שענתה שאין- את יודעת למה לדעתך זה ככה ? בגלל אופי שקט וביישן? או משהו אחר?
5. יש לך עצה איך אפשר למצוא חברות טובות ?
(אני לא ביישנית ופונה לנשים בגינה ומפגשים..מגיעה לערבי נשים..משתדלת להאיר פנים וגם ליזום..וההתמודדות הזאת מלווה אותי.. יש גם קשר למקום מגורים שלא קהילתי..ועוד..אבל...
אני מנסה להבין האם זה משהו שיש לי דרך לשנות..או עניין של מזל..
רק אני ככה?
יש אולי תכונות עיקריות שצריך כדי למצוא חברות? יש איך לשנות את זה מלבד כל מה שכתבתי?
או סתם כל מחשבה ותובנה שרכשתן בחיים על העניין
עונהאלישבע999
1. לא
2. כרווקה היו לי כמה. מאז הנישואים ובנסיבות החיים, אין לי. בשנים הראשונות לא חיינו בקהילה, אלא סתם בעיר. בהמשך עברנו דירה וחיים בקהילה, ויש שכנות טובות וחיי קהילה, אך כנראה גם עניין של אופי. אין לי חברות ממש קרובות.
זה לדעתי בעיקר עניין של אופי וטיפוס… רואה את החברויות והקשרים בקהילה שבה אני חיה.
עונהעדיין טרייה
1. מעט מאוד
2. כמעט תמיד ככה. באולפנה היו תקופות של יותר ותקופות של פחות.
3. רק מהעבר.
4. אין לי אופי שקט. אני חושבת שזה קשור לזה שאני במקצוע גברי אז אין לי כל כך אפשרות ליצור קשרים בעבודה ובנוסף גרים באזור לא קהילתי עם אוכלוסיה לא מאוד קשורה אלינו. יוצא שכמעט בכל מקום אני יוצאת דופן. אני תמיד במחשבות האם זה ישתנה אם כל מיני גורמים חיצוניים ישתנו למשל מקום מגורים אבל לא באמת בטוחה שזה תלוי בזה.
עונהאפרסקה
1. כן ב"ה יש לי חברות טובות
2. כן, בכל שלב בחיי רכשתי לי חברות. שזה מפתיע כי אני טיפוס שקט. אבל רק אומר שעם חברות מהעבודה לא שמרתי על קשר
3. חברות מהעבר. יש לי 3 חברות מהיסודי (אחת למעשה חברה של חברה, אבל כיום אנחנו חברות בזכות עצמינו), חברה מהאולפנא ועוד 4 חברות מהאוניברסיטה. היו לי חברות גם בעבודה/ בשכונה, אבל איתן הקשר לא נשמר/ רופף יותר
4. לא קשור לאופי שקט, אני שקטה וב"ה מוצאת בסוף חברה.. לי מספיקה חברה אחת אין בי שאיפה כזאת שכולם יתחברו אליי ואהיה מקובלת או משהו
5. שאלה טובה... א. להיות את עצמך האמיתית, לא חייב על ההתחלה. ב. להיות בקשר רצוף, עדיף יומיומי, ואז נוצר משהו עם בסיס חזק. ג. להיות דומות יחסית באופי אולי.. ואולי לא. אולי תחביב משותף
באופן כללי מרגיש לי שאת החברויות הטובות שלנו אנחנו מבססים בילדות ובנערות אז אנחנו יותר כנים עם עצמינו ועם הסביבה וגם מבלים יותר זמן עם האחר
1 כןoo
2 כן
3 ממקום העבודה הנוכחי + אחות שהיא חברה טובה
5 בעיניי חברות זה פונקציה של יכולות חברתיות
שתלויות גם בתכונות מולדות
גם במודעות עצמית/ סביבתית
וגם בעבודה עצמית
תכונות שעוזרות ליצירת חברויות
יכולת תקשורת טובה
פתיחות
כנות
הבנת תקשורת לא מילולית ושפת גוף
(לי תמיד היה קל להתחבר
אבל לא תמיד לחברות הנכונות בשבילי
אחרי עבודה על מודעות ועוד
הגעתי לחברות שנכונות בשבילי
שנותנות לי ערך מוסף (וגם אני להן))
מצטרפת לעונותשלומית.
1. כן
2. כן
3. החברות הכי טובות הן מהאולפנא, והן תמיד יהיו "הבסטיז" שלי. חוץ מזה יש לי חברויות פחות עמוקות המהווה. למרות שעכשיו אני בזמן תהליך מול גיסה מול קולגה שלדעתי אנחנו יכולות להיות חברות ממש טובות. אני צריכה לעבוד על השריר של פיתוח חברות משמעותית כי בשנים האחרונות רק שאמרתי חברויות טובות מהעבר.
5. לא להתבייש. קודם כל להאמין בעצמך שיש לך מה לתת לקשר. אח''כ, לזהות מישהי שלדעתך יש פוטנציאל טוב לקשר משמעותי ביניכן, ולהשקיע. להתעניין, כאשר יש לה משהו משמעותי לשאול אח''כ איך היה, להתקשר להתייעץ על דילמות שלך ועוד דברים שמזמינים קשר. די מהר אפשר לראות אם היא גם מעוניינת. הרבה בנות רוצות חברות ואני חושבת שלרוב תהיה הענות טובה
תובנה: חברות זה עשוי להיות אחד הנכסים הכי משמעותיים לרווחה הנפשית ולתחושה ש"יש לי מקום", בשבילי זה שני במעלה אחרי בעל, אפילו לפני משפחה בדברים מסויימים... בעיניי שווה מאוד להשקיע בזה
עונהאמאשוני
1. כן, מעט
2. כן, יותר
3. מההווה
4. מבחירה. החיים עמוסים ואין לי אנרגיות לעוד קשרים להיות מושקעת בהם.
5. להשקיע בזה. כמו שמשקיעים בלחפש עבודה. למפות את האפשרויות, להשקיע בקשרים, להתעניין, להיות נחמדה גם כשאין הכי מצב רוח, להיות קלילה, זורמת, לא להתעקש על דברים. פחות משנה מה התוכנית הקהילתית כמו שחשוב עצם המפגש.
קלילה גם כשצריך להביא דברים. מגש פירות/ ירקות/ עוגה בחושה/ מרק? לחשוב על דרך לעשות את זה קליל וזורם.
להיפתח ולספר על עצמך דברים. אם יש הרבה דברים שלא מתאים לשתף, לעשות רשימה של דברים שכן אפשר לשתף ולשלוף אותם כשצריך, או להוביל את השיחות לשם. יש מלא, רק צריך חחשוב על זה ככה.
להשקיע דרך חברים של הילדים, אחלה הזדמנות להרחיב את המעגל. גם בזה להשקיע, לא מספיק רק להזמין. לשלוח תמונות תוך כדי, ולשלוח הודעה מסכמת עם טאצ'אישי, עם מחמאה אמיתית על הילד המתארח.
למשל:
תודה ששלחתם את x, היא וy שיחקו נהדר יחד. איזה מדהימה היא איך היא אוספת אחריה את המשחקים/ איך היא הייתה רגישה כלפי האח הקטן/ איך היא אמרה תודה יפה/ איך היא זורמת עם הכל/ איך היא משתמשת בשפה גבוהה וכו'.
זה ממש חמוד מצידה, נשמח לארח אותו/ה שוב.
ללכת לבית כנסת.
לשלוח מחווה קטנה (עוגה, חלה לשבת) לשכנים לרגל מעבר דירה/ שמחה וכד'.
מה זה נקרא חברות טובות?אמא טובה---דיה!
יש לי הרבה חברות של פטפוטים יומיומיים, אבל אין לי חברות של דיבורי עומק, ואני גם לא מרגישה צורך בזה כרגע.
לא נוח לי לחשוף דברים פנימיים מול אנשים אחרים.
אז זה נקרא שיש לי חברות טובות או לא?🤔
אם זה עונה על הצורך שלךשלומית.
אז זה מעולה.
זה באמת לא משנה מה "נחשב" אלא מה חשוב לך...
נכוןתגל ציון
ועוד שאלות שיש לי עם עצמי😉תגל ציון
א. יכל להיות שבגלל שאני אדם יותר שמחפש עומק בקשר משמעותי..ושיחות נפש ןכדומה אז יותר קשה למצוא.. ?
אני סבבה בפטפוטי גן שעשועים ושיחות של אמהות ועל כל דבר.. ממ שזורמת.. אבל..כלום לא קורה מזה
גם ככה מעט נשים בגילאים קרובים אלי..
ועד שנגמד רואה מישהי אחת או שתיים שאולי נראות לי מעניינות
אז מדברות פעם אחת.. וזהו.. אולי שנה אחרי נפגש שוב אז כאילו איך אפשר ככה לתחזק
עם שכנות שלי לא עובד
אחת משדרת חוסר עניין מובהק
ואחת נחמדה ואנחנו מדברות אחת ל בגינה ולפעמים מזמינים אותם אלינו לחגים או לסעודה וגם הם
אבל..היא שונה ממני באופי ואני מדברת איתה ומרגישה בנח אבל לא מעבר..
וזהו..זה מה יש
מגיעה לערב נשים לפעמים יהיו שם כאלה שמכירה ואדבר איתן קצת..אבל זה שיחות ''לפני' אחרי' ..לא רואה אותן ביומיום
קיצר מרגישה שעושה מה שיכולה
אבל אם אין מצע למפגש כלשהו אז איך...?
ב. וגם מסקירה מהצד לא מוצאת הרבה או כמעט בכלל כאלה עם פוטנציאל
וזה תמיד ככה
בעבר היו לי כמה חברות ממש טובות אבל הק'ר התמוסד מדיבות שונות עם השנים.. מצידן..אני תמיד ניסיתי
יש דבר כזה בררנות בקשרים?
מנסה להבין מה לא עובד אצלי ולמה
מרגישה ממ שלבד בעולם חוץ מבעלי
אין לי אגב קשר עם משפחה לכן זה יותר מורגש לי
(המשפחה זה סיפור אחר
לא קשור אלי..מורכב..)
בשביל קשר עם עומקoo
צריך לרוב סיטואציות יותר משמעותיות מגינה/ שכנות/ ערב נשים
צריך אינטראקציה יותר מעמיקה כמו חברה בעבודה שפוגשים ומדברים איתה הרבה
(אני בררנית בקשרים ועדיין יש לי חברות כי יש לי אינטראקציה יומיומית עם הרבה חברות
אז יש מבחר מספיק גדול ומספיק הזדמנויות לקשרים)
לדעתישלומית.
א. לא חושבת שיותר "קשה" מבחינה שאין בנות כאלה (לדעתי יש נשים רבות שכן מעוניינות בקשרים עמוקים) אלא שזה תהליך יותר משמעותי לבנות קשר כזה. לפעמים יש "קליק" עם מישהי ולפעמים משהו נפתח אחרי כמה שיחות. מה שכן:
א. לא לפחד לפתוח את הלב ולהעלות נושאים משמעותיים. כמובן שאם יש משהו מאוד אישי ורגיש לא תעלי אותו במפגש ראשון עם מישהי, אבל יש גם דברים אישיים ועמוקים שהם לא רגישים, ואם מעיזים לשים את הלב יש יותר סיכוי להתפתחות. מה שכן, בתור התחלה צריך נושאים שאת מספיק "חזקה" בהם, שגם אם תקבלי תגובה מאכזבת זה לא ישבור אותך.
ככה גם אחרי שיחה- שתיים תדעי כבר אם זה מישהי "בקטע" שלך או פחות.
ובאמת צריך מצע למפגש, מאוד קשה בלי...
יש מצב מקומות בחיים שאת פוגשת נשים באופן קבוע?
ועוד משהו- לבוא בלי התנשאות. אבל באמת. גם אם מקבלת בהתחלה תגובה שנראית לך שטחית, או לא לעניין, או שבכללי זו נראית לך אישה לא מספיק אינטליגנטית, לתת צ'אנס. להקשיב, להתעניין. לפעמים תופתעי לטובה.
עומק בא עם היכרות תדירה כללית (לדעתי)מרגול
כלומר, אני רואה שלרוב קשרים עמוקים הם כאלו שבוססו על היכרות רחבה.
כלומר זה לא שמכירות, מדברות פעם ב, ובפעמים האלו ממש מגיעות לעומק (היה לי קשר כזה, אבל אחד, ולא יודעת אם הייתי מגדירה אותה חברה טובה)
לרוב זה קודם שאנחנו מכירות בצורה תדירה יותר, חוות אחת את השניה בשגרתיות, מדברות על הא ועל דא, והתמונה הולכת ומעמיקה עם הזמן, כך שבאיזשהו שלב כבר ממש נוח לצלול לעומק וזה בא טבעי.
לכן לטעמי, כדאי קודם לפתח קשרים קבועים, על בסיס כמעט שבועי אפילו (זה יכול להיות גם אמהות בגינה, חברות לעבודה, ללימודים, וכו)
ומתוך כך מגיעה היכרות גדולה יותר וגם נוחות בעומק.
נגיד את מדברת עם מישהי שאת מיודדת איתה, ואתן מדברות טיפה על העבודה
ופעם אחרת טיפה על הבעל
על המשפחה
על הילדים
על כל מיני
התמונה הופכת למפותחת יותר עם הזמן
ואז גם העומק בא
יצא לי מסורבל, מקווה שהבנת את כוונתי
עונהדיאן ד.
1. יש לי כמה בודדות
2. בעבר היו לי יותר כמובן, בתיכון בסמינר. אבל כשאין מסגרת מחייבת שנפגשים יום יום לא הצלחנו לשמור על קשר כ"כ
3. רובן מהתיכון, אחת קרובת משפחה
4.
5. זה מאוד קשה, צריך מסגרת קבועה לחברות וקשה ליצור אותה מהאוויר.
אולי עדיף להעמיק את הקשרים בתוך המשפחה אחיות/ גיסות וכדו'
האמת? אני בתקופה שאין לי כוח לחברות...ממתקית
יש לי כוח לבית, לילדים.
אבל לשבתות, חגים וכו, לא נישאר לבד. תמיד יזמינו אותנו או שאנחנו נזמין
וכרגע זה מספיק לי.
והאמת 2?
יש לי חברה בשכונה,
לא שקטה בכלל בכלל, מלאת רוח, דיבורים, וצילצולים, תמיד בגינה למטה תדבר עם מישהי, אף פעם לא לבד.
ואם שבת או חג היא תרצה להזמין או להיות מוזמנת, זה לא קורה וזה מתסכל אותה.
האמת שגם אני אף פעם לא מזמינה אותה, היא רועשת ודוברת אוור, כנראה שזה מציק לא רק לי.
ככה שמימד של אופי שקט או לא- כנראה לא זה קריטי ליצירת חברות.
עונההמקורית
1. כן
2. כן
3. גם וגם
4. אני חושבת שלב פתוח, נגישות ואהבה אמיתית לאדם שמולך.
אגב,ראיתי שכתבת על מפגשים. יש לי חברות קרובות מאוד שלא פגשתי כמה שנים (!!) אני משקיעה בקשר איתן אבל לא יוצא לנו להיפגש ככ כי העומס בחיים וכו.. וזה לא גורע מהחברות שלנו לדעתי
וגם - יש כל מיני סוגים של חברות. יש חברות לפטפוטים ויש חברות לשיחות עומק. תלוי בחיבור ובקרבה
אכןמדברה כעדן.
בעיקר מי שגרה בקרבתי, מהקהילה, קשר שנבנה לאורך השנים.
החברות מפעם יש קשר אבל ממש רחוק...
לשאלתך, אולי זה סגנון של מקום, תרבות... או לחילופין עניין של זמן.
את רואה שם בקהילה חברות שבקשרים אדוקים זו עם זו?
עונהלא מחוברתאחרונה
1. יש לי הרבה חברות יחסית טובות אבל יש לי אחת שאנחנו ממש חברות כמו אחיות מדברות על הכל ועושות הכל ביחד
2. תמיד היו לי הרבה חברות אני משתגעת לבד
אניממש מעבירה צהרים עם חברות.
3הכרנו שהגדולות שלנו נולדו 5 שנים כזה
ורוב החברות מעכשיו הכרתי ב3 שנים האחרונות
לדעתי ממש זה פשוט להסכים להיות פגיעה זה לשתף יותר ממה שקורה/עובר עלייך וזה ממש קשה בגיל גדול כי יש בעל ויש פחות זמן לפתח את זה
ואני מרגישה שאם הזמן החברות גם נהיית הרבה יותר עמוקה.
וגם אני תמיד אומרת שזה ממש משמיים
אבל חייבת להגיד שלי זה שינה את החיים ממש ואני ממש שמחה שהשקעתי בזה זמן ואנרגיות
יש דבר כזה טיפול cbt מוזל?shiran30005
קשוח לי ממש, מרגישה שאני מתחילה לאבד את זה..מבחוץ אף אחד לא יראה עלי ואני "מתפקדת" מהמם. מבפנים אני גמורה. קראתי על cbt והבנתי שזה מה שיכול לסייע לי
אבל המחירים ממש יקרים, מכירות פרויקטים מוזלים אם יש?
רוצה להתחיל לטפל בעצמי לא כייף לי...
אולי דרך הקופה?כורסא ירוקה
תודה, אין תורים בכללshiran30005
תנסי בטנא, עמך, מרכז ייעוץ לאישה ברמת גןמצפה88
אם זה קרוב לך, ואם לא בכל עיר אמורה להיות תחנה לטיפול זוגי ומשפחתי שמציעה טיפולים פרטניים.
יכולה גם לעשות חיפוש "טיפול מוזל פסיכולוגיה עברית" ולראות אם יש מטפלים באזור שלך שמציעים מחיר מוזל יותר.
אולי לחפש מישהי שלומדת שמחפשת לעשות סטאזלפניו ברננה!
^^^^בדיוק... הכי טוב.ממתקית
סי בי טי זה טיפול יקר לצערנו...
אבל הרבה פעמים היא אולי זולהמתיכון ועד מעון
אבל פחות מקצועית
אלא אם יש לה הדרכה טובה
🫂🫂רקאני
אלופה שאת רוצה לטפל בעצמך
דרך הקופהרק טוב=)
רק שואלת על ה-cbt - בטוחה שזה מה שיתאים לך?מתואמת
זה טיפול קוגניטיבי התנהגותיקופצת רגע
עובדים גם על תהליכי המחשבה, עיוותי חשיבה וכדו'.
זה טיפול שנחשב יעיל בנושאים של דיכאון וחרדה בין היתר.
מה שכן, זה אכן טיפול' ישיר', מתייחסים ישירות לבעיה קונקרטית. זה מן הסתם לא מתאים לכולם אבל כאמור הוכח כמועיל במחקרים. וזה הרבה יותר ישיר וממוקד ולכן מספר מוגבל יחסית של פגישות עוזר, זה גם שיקול משמעותי, שלא צריך להתחיל עכשיו טיפול של שנה - שנתיים...
נכון, השיקול של ההגבלה בזמן משמעותי...מתואמת
איזור ירושלים רלוונטי לך?מרגול
תודה יקרות! התחלתי תהליך מול ifeel של מכביshiran30005
הם טוענים שבמסגרת התוכנית הם יכולים לתת טיפול פסיכולוגי מרחוק בתווך הזמן המיידי של כמה ימים
אמשיך איתם נראה איך יזרום, מקסימום אלך לפרטי אחכ
מכירות את זה שהחיים באמת טובים? ב"ה לא חסר לי כלום, עבודה טובה, ילדים מדהימים, בעל טוב, בית הכל ועדיין לא טוב לי? אז מה נסגר? זה הכי מתסכל אותי😔
מבינה אותךשמ"פ
גם אני הייתי שם
כל הכבוד שאת הולכת לטפל בעצמך !
לי הטיפול היה ממש הצלה/מתנה בשבילי
מקווה שתראי שינוי לטובה בע"ה ( לא טופלתי בcbt )
חיבוק יקרה♥️המקורית
וכן אני מכירה מקרוב
הנפש שלך לא משקרת, משו חסר לה
יש את מה שעל הנייר, ויש את מה שבתוך הלב. והכל לדעתי יושב בפרטים הקטנים
איך שאני קוראת אותך - את מחזיקה המון על הכתפיים כמעט לבד, את עמוסה, יש אתגרים עם הילדים ועומס עם העבודה, אין לך הרבה זמן לעצמך.. זה כשלעצמו מספיק גם בלי כל הפרטים שאנחנו לא יודעות
לפעמים אנחנו אומרות לעצמנו "הכל טוב אז למה טוב לי?" כשבעצם אנחנו ממסכות ככה את הכאבים הפנימיים שלנו וחוטאות לעצמנו פעמיים:
1. אנחנו לא מאפשרות לעצמנו להרגיש באמת מעבר למסיכה החיצונית. מעין חשש מכפיות טובה כלפי הטוב האמיתי שיש לנו באמת אבל זו טעות. לא סותר שיש טוב וגם כזה שפחות.
2. אנחנו מתנגדות לתחושות האמיתיות שלנו וזה אוכל אותנו מבפנים וזה מה שיוצר את הדכדוך. יש חופש גדול באפשרות להכיר ולתת מקום לתחושות ולרצונות הפנימיים שלנו, להכחר את עצמנו מחדש,להניח את זה על השולחן ושיהיה מי שייקח את זה ויחלוק את זה איצנו ויקל מעלינו, והרבה פעמים מנגנונים של הדחקה, תחושה של "אין איך לשנות"/ זו המציאות ועם זה ננצח כובלת אותנו
אני מקווה שתמצאי את הדרך לטיפול מיטיב שיעזור לך להרגיש שמחה באמת ♥️
תודה, לפחות לדעת שאני לא "מוזרה"shiran30005
והוא לא מבין אותי ועוד יותר מתסכל ומכניס למחשבות של "למה אני כזאת" , במיוחד שכלפי חוץ אני די בסדר אבל הכל נאגר אצלי בפנים וקשוח ככה
בהצלחה! מאחלת לך שתראי הטבה בקרוב❤️מרגולאחרונה
ובטח מכירה, זה נורמלי מאוד מאוד.
טוב שאת דואגת לעצמך.
ומשמח לשמוע שהם דואגים לטיפול מקוון בטווח של כמה ימים! איזה שיפור בשירות!
אם מתישהו תעדיפי פרונטלי בירושלים, או מישהי אחרת שמעוניינת, אשלח את המודעה. (מקום שעובד עם קופות החולים, אז זה בערך חינמי. לא ניסיתי בעצמי אבל התרשמתי לטובה)
שבוע 6+5 ללא דופק לעובר גם לא ברור אם רואים משהועדן1000
את יודעת מתי היה הביוץ?השם שלי
אני לא יודעת מתיעדן1000
היא לא יודעת אם זה התחלה של עוברעדן1000
מתי קיבלת בדיקת הריון חיובית לראשונה?עדיין טרייה
עשיתי בדיקץ שתם לפני שבועיים בערךעדן1000
ובדיקץ בטא שני שעבר בטא 13,642
לגבי הווסת לא ממש יודעת קיבלתי פעמיים מחזור אני מניקה
אם עבר רק שבועיים מאז שגילית הריוןעדיין טרייה
עכשיו אני רואה שהיא כתבהעדן1000
נצפה שק חלמון
נצפה קוטב עוברי לא נצפה דופק
מתאים לשבוע 5+5
אם כתוב 5+5 אז זה מעולה לא אמור להיותעדיין טרייה
כעיקרון חשדתי לפני פשוט לא בדקתיעדן1000
אצלי לא ראו דופק בשבוע שש ובשבוע שבע כן. בע''ה!אורוש3
אצל אחותי גם
זה בול מה שקרה לי בהריון השניעם ישראל חי🇮🇱
שבאתי בשבוע שאת הגעת ולא נצפה אפילו עובר!
כדאי להגיע החל משבוע 8 לבדיקת טולטרסאונד הראשונה כי לוקח זמן לעובר להתפתח ודופק לא רואים בשבוע כזה צעיר.
תהי רגועה ותחזרי על זה שוב עוד שבוע וחצי שבועיים
בהצלחה
ומוסיפה שב"העם ישראל חי🇮🇱
פשוט הגעתי ממש ממש ממש ממש מוקדם
ובסוף נצפה דופק ועובר והיום התינוקת שלי כבר בת 9😊
כנראה אני שבוע 7 כתוב לי שבוע 7עדן1000
השאלה מתי היה הביוץהשם שלי
אם הביוץ לא היה סמוך לטבילה, אלא כמה ימים אחרי, אז ההריון עצמו צעיר יותר.
תחכי כמה שאמרו לך ותלכי להיבדק שוב.
אולי יתקנו את גיל ההריון.
החישוב לפי וסת אחרונה מדוייקעדיין טרייה
רק אם המחזורים שלך קבוע 28 יום. לרוב הנשים זה לא ככה. לי היו הריונות שידעתי שהיה לי ביוץ מאוד מאוחר (הבדל של כמה שבועות+) ברמה שאמרתי לרופא שזה לא רלוונטי תאריך וסת אחרון וקבעו לי רק לפי אולטרסאונד. אם את מניקה אז ממש הגיוני שהמחזורים לא סדירים.
מה האורך שלו במילימטרים?רוני_רון
אצלי בהריון הנוכחי לא ראו דופק, קיבלתי ציטוטק, ו3 ימים אח"כ ראו עובר עם דופק תקין.
כדי לקבוע שלעובר כבר אין דופק ולא עדיין אין דופק צריך שני פרמטרים:
1. שיהיה מעל 7 מ"מ
2. שיהיו 2 US בהם לא נצפה דופק בהפרש של כמה ימים.
בכל מקרה אם את לא יודעת מתי בדיוק היה הביוץ, את לגמרי יכולה לחזור עוד שבוע ובעז"ה תופתעי לטובה.
הלוואי בעזרת ה' תודה רבהעדן1000
😢רוני_רון
מה כתוב לך שהאורך שלו?
השבוע פחות משנה, כמו הגודל שלו
השבוע משנה בעיקר אם את אחרי מעקב זקיקים ויודעת תאריך מדויק
בשורות טובות!
כתובעדן1000
5+5 זה נורא קטןרוני_רון
ממש הגיוני לא לראות דופק בכזה גודל של עובר.
על סמך מה את אומרת שאת בשבוע 7? מתי גילית על ההריון?..
שלי, כשהיה 4 מ"מ, אמרו שהוא תואם שבוע 6+1, ולא היה דופק.
ואחרי שלושה ימים כבר היה דופק.
הסימון הזה שצירפת, מתוך התמונה שלך. אמור להיות כתוב לך מה האורך שלו...
בכל מקרה, שני התרחישים אפשריים... זה לא קל לחכות את הימים האלו. חיבוק!!!

לי בשבוע 5+5השם שלי
היה באורך 2 מ"מ.
אצלי כבר ראו דופק, אבל ממש הגיוני שעוד לא יראו.
אצלי בשבוע 11 היה מתאים לשבוע 8הריון ולידהאחרונה
אם את שבועיים אחרי בדיקת שמתם אז מאוד הגיוני 5 פלוס 5.
כנראה פשוט ביוץ מאוחר וצריך לבדוק שוב עוד עשרה ימים.
טיפוח הפנים...🙏פומלה
מה השגרת טיפוח שלכן?
ואתן שמות לבוקר קרם לחות עם קרם הגנה או בנפרד?
אשמח ממש לעזרה
אני לא כ"כ משקיעהאמונה :)
כלומר הרבה זמן לא עשיתי כלום ועכשיו אני מנסה קצת וזה נחמד לי-
שוטפת פנים במים חמים ואז סבון עדין (משתמשת בסבון תינוקות אבל יש גם סבון פנים) ואז מים קרים- זה ממש עוזר לי להפחית חצ'קונים
ואז קרם פנים- עוד לא מצאתי משהו שממש ממליצה עליו
בלילה לפני השניה. זהו
אני מאד מקפידה על קרם הגנה בכל בוקראוזן הפיל
העור שלי מאד רגיש לשמש.
אני מנקה עם תרחיץ של נטרוג'ינה
ובגדול כמעט לא מתאפרת וגם אם כן בצורה מאד קלילה ולא כבדה על העור.
אני אוהבת לשים קרם לחות קליל אחרי המקלחת, משהו שקוף כזה, לא ממש קרם, שעוזר לשמור על הלחות כי לפעמים המקלחת מייבשת.
מפרטת בפנים
כנה שנטעה
שוטפת בלילה (במקלחת בד''כ) את הפנים עם פילינג גרגירים כזה שמנקה את העור.
בבוקר שוטפת עם סבון (סתם אל סבון) ושמה קרם עיניים, סרום וקרם לחות.
קרם עיניים כי העור מתחת לעיניים רגיש יותר ויש כזה שקיות של אמהות עייפות, סרום כדי להחדיר את הקרם לחות וקרם לחות בשביל הלחות חח
בקרם לחות יש מקדם, שזה בעצם קרם הגנה. אני לא שמה בנפרד אלא זה רכיב מובנה בקרם ואני משתדלת לשים כל יום (גם אם לא יוצאת החוצה)
מציינת שאני מקפידה על זה יותר בהיריון כדי להימנע מפיגמנטציות שההורמונים יכולים לעשות לעור הפנים, במיוחד מקרינה (גם של מסכים).
אניoo
משתמשת בג'ל פנים בוקר וערב
ואז קרמים שונים (הבהרה/ מיצוק/ מותאם לעור/ עיניים/ נגד אדמומיות)
פעם בשבוע פילינג ומסיכה
היו שנים ארוכות שלא השקעתי בשגרת טיפוח
וההבדל בעור שלי מאז שאני מתמידה (כמעט שנה) משמעותי
אניDoughnut
שוטפת עם סבון ג'ל כל ערב, שמה קרם לחות איכותי בוקר וערב ופעמיים בשבוע קרם טיפולי פעיל עם חומצות, את כל התכשירים התאימה לי קוסמטיקאית וכל תקופה בודקים מחדש את הצורך לעור.
לפני כל יציאה לשמש מורחת קרם הגנה עם מקדם גבוה.
פעם הייתי מתאפרת כל יום כי היה לי עור אדמומי, מאז שהתחלתי להשקיע בעור בתכשירים איכותיים וטיפולי פנים כבר לא מרגישה צורך להתאפר, אני כבר לא מסוגלת להתאפר ביומיום ולא מבינה איך עשיתי את זה פעם😅 העור נהיה חלק ואחיד.
פעם בחודש חודשיים גם עושה טיפול פנים עם החדרת לחויות והבהרה.
תודה לכן, אני רגע מעדכנתפומלה
הבנתי שקרם פנים של קליניק ממש טוב לבוקר ולערב
וגם סבון פנים לעור שומני או לא כל אחת מה שהיא צריכה
וכמובן קרם הגנה של דר פישר..
הסדר הוא ככה-
שטיפת פנים בבוקר
קרם לחות קליניק
קרם הגנה דר פישר
ובערב סבון פנים של קליניק
קרם לחות של קליניק
ולישון
חולקות???
בנוגע לקרם הגנהכנה שנטעה
אני ממליצה על המוצרים של kiehlsמאמינה-בטוב
אז בבוקר ובערב השגרה שלי היא:
סבון פנים
מי פנים
סרום (רק בלילה כי הוא חזק)
קרם פנים
קרם עיניים
קרם הגנה (בבוקר)
איזה קרם פנים של קליניק?מישהי מאיפשהו
לי יש את המויסטר ושמה אותו בבוקר וממש אוהבת.
כששמתי אותו בערב הרגשתי שהוא מייבש לי את הפנים ולא עשה לי טוב. כשעברתי לקרם לילה ייעודי זה היה משמעותית הרבה יותר טוב.
תכלס אני משתמשת במויסטר בבוקר, בוקר וערב קרם עיניים של קליניק - לא יודעת אם זה עושה טוב אבל התמכרתי לתחושה חח
בערב גם סרום, וקרם לילה של לנקום (שמצאתי במחיר טוב - אבל עלה לו ממש המחיר אז אצטרך לחפש תחליף..)
מאיפה הבאת את הקליניק הזה ???אמהלה
אף אחת פה לא כתבה על זה, רק אחרייך...
אני משתמשת במוצרים שקוסמטיקאית המליצה לי של RENEW
כל אחת מה שטוב לעור הפנים שלה
אני הייתי מתייעצת עם קוסמטיקאית פעם אחת ומתאימה מוצרים שמתאימים למצב העור שלך....
יש בעיה עם הקליניק?פומלה
לא מכירה אותו, פשוט עשית סיכום ועדכנת שזו ההמלצהאמהלה
ולא ראיתי אף אחת שהמליצה לך על זה.
הרגיש קצת כמו עניין שיווקי.
יקרה, קליניק זו חברה מאוד מאוד מוכרתדיאט ספרייט
בעולם.
נמכרת בסופר פארם
וב be ובכל הפרפומריות.
זו המלצה גנרית לחלוטין, כמו שאמליץ על מרידול (אחלה משחת שיניים, אגב).
אינני בעלת השליטה בסופר פארם ואינני בעלת השליטה במרידול.
אני מאמינה שגם פומלה לא.
הם משקיעים בפרסום מיליארדים בכל העולם כולו.
הפורום הצנוע הזה, איננו המקום להגדיל אחוזים.
באופן אישי אני לא מכירה אבל לא יצאתי נגד שום חברהאמהלה
הסברתי שוב למה שאלתי אותה.
היא יצאה במסקנה בזמן שאף אחת כאן לא דברה בכלל על החברה הזו. ממש לא התכוונתי למשהו רע
מתנצלת אם זה היה נשמע ביקורת.
גם לי ההודעה הייתה נראית מןזרהאמא טובה---דיה!
קרם הגנה של ד"ר פישר, לא יודעת למה את מתכוונתקופצת רגע
אם לסוג ה'רגיל', לי למשל הוא ממש לא מתאים,
הוא כבד ושומני וגם הריח שלו לא מתאים בעיני לשימוש יומיומי.
אני השתמשתי תקופהאחת פשוטהאחרונה
בסרום של קליניק ובקרם פנים שלהם.
כיף למרוח אותם על העור ויש להם מרקם כיפי אבל מבחינת ההשפעה על העור לא ראיתי שינוי.. והברק שזה עושה מחזיק אולי לחצי שעה במקסימום.
אחר כך עברתי למוצרים קוראנים מהמלצה פה מהפורום של המקורית.
ונושעתי.
סתם עוד לא עבר מספיק זמן בשביל תוצאות אבל הברק שהקרם פנים עושה לי נשאר כל היום..
וגם בבוקר קמה עם ברק שזה כיף!
ממליצה
אני יודעת שמומלץ בנפרדהמקורית
בכל אופן רוב השגרה שלי היא שגרת ערב (כשאני מספיקה אותה)
משתמשת במוצרים קוריאניים בעיקר וקצת חומרים פעילים
מי ערה?ניקזמני
בן 5 ימים
בלילות האחרונים (שבת אתמול ועכשיו) כל ליליה אותו סרט
מניקה - נרדם - מנסה להוריד - 5 דק שקט- צרחות
וחוזר חלילה
חיתלתי והוצאתי אוויר וניסיתי מוצץ והכל ופשוט אותו גלגל כבר 3 שעות רצוף
במשך היום היה יותר טוב, אפילו ישן 3 שעות רצוף
אבל בלילה סיוט מתמשך
מה עושים?
חיבוק גדול 💜נטועה
יש לך אפשרות להעיר את בעלך שיתן לך קצת לישון?
אני ערהרוני_רון
כי אני כבר נורא רוצה להיות בלופ הזה...
מקווה שיתן לך לישון מהר
אצלי כל החודש הראשון לא ממש הצליחו לישון לא על אמא.
יש לך אפשרות להשלים שינה בבוקר?
מזל טוב!!
כנלסטודנטיתאמא
תנסיי עיטוף ולהשכיב על הצד. מזל טוב♥️המקורית
מזל טוב!!! ממש קשה❤️שיפור
זה לא כל כך עוזר בגיל חמישה ימיםשמש בשמיים
יותר לכיוון 6 שבועות מתחילים ללמוד לישון בלילה.
זה חשוב גם בגיל הזה מניסיוני..אוהבת את השבת
ותכלס שמישהו יחזיק אותו שלא תשתגעי...
זה ממש קשה לא לישון
ובאמת מה שקורה שהם פשוט רוצים מגע
הם פשוט מבקשים לישון ביחד אבל צריך לדאוג שיהיה בטיחותי ממש ממש כי כאלה עדינים וקטנטנים
ותיזהרי גם מחוסר שינה קיצוני כי אז נרדמים אם התינוק בתנוחות מסוכנות.
אצלי עבד בגיל שבוע אצל 2 ילדים, אחד בגיל חודששיפור
כנ"ל בגיל שבועייםשמ"פ
בדיוק, כמה שיותר חושך ושקט בלילה. ממש עוזרשיפור
לי זה עוזר עכשיורקאני
בגיל שבוע וחצי
גם לשים באור וגם להעיר להנקות
הלילה הוא ישן לי יותר טוב
תנסי שינה משותפתאיזמרגד1
אני עשיתי עם התנוקת שלי "הסכם"נק-ניק
אני חושבת שמשנה איזה סוג בכירקלתשוהנ
אם זה ממש צרחות, 20 דקות זה נראה לי נצח. בכל גיל, וב5 ימים במיוחד
אם זה לא פיקוח נפש אמיתי לא הייתי עושה הסדר כזה בגיל כזה
עדיף להביא מישהי, או שבעלה יישאר, אם המצב הוא מצב חירום כזה.
מסכימה איתך. שלי בחודש הראשון קיבל בקבוק,פלפלונת
מתחרטת על איך שניסחתי ולא מצליחה לערוךרקלתשוהנ
@נק-ניק לא ניסחתי מספיק בתשומת לב, ואני יודעת שבנושא כזה כל דעה שונה יכולה להיות מכאיבה מאד
אז סליחה אם פגעתי, לא התכוונתי בכלל לבוא בביקורת
רק רציתי להדגיש על הדוגמא שהבאת, כי העייפות בלילה של אחרי הלידה שתיארת זה גם מצב שהוא באמת באמת יוצא דופן, עייפות פסיכופתית לגמרי שמי שלא חווה לא יכול להבין בכלל
אז ללילה של אחרי הלידה זה דבר אחד, אבל נראה לי שבלילות שאחרי עדיף להביא מישהי, או שבעלה יישאר, אם המצב הוא מצב חירום כזה.
דבר ראשון אני מעריכה ממש את הרגישות שלךנק-ניק
20 דקות צרחות זה נצח בעיניתגל ציון
לא כביקורת אבל לי זה מכווץ לחשוב על זה
ומבינה ממממש את המחסור בקיצוני בשינה
אני שוכבת על הגב כשהם צמודים אלי יונקים
כמובן אם קיר ומיטה מ2 הצדדים וככה אני עוצמת עיניים
גם אם לא ממש ישנה רצוף
אבל זה עוזר לי
ונותנת לבעלי לתת לפעמים בקבוק כדי שאוכל לנוח נורמלי
וביום כשישנים מיד לישון
אני ישנה איתו במיטהרקאני
מניקה בשכיבה ונרדמת תוך כדי
הוא ליד הקיר
אבל השינה שלי מאוד קלה ומודעת
אם הייתי ישנה חזק לא הייתי מעיזה
גם אצלי ככה בהתחלה. לדעתי זה רצון לקירבהפלפלונת
מזל טוברקאני
אצלי הוא הפך את השעות יום-לילה
נתחלתי להעיר אותו ביום ליותר הנקות ולישון רק באור
ולאט מתהפך לו בחזרה ומתחיל לישון יותר בלילה
בגיל הזהמתיכון ועד מעון
אני ישנה עם התינוק
באופן בטיחותי כמובן.
הוא זקוק למגע עור לעור ולקרבה.
אני ישנה שאני מחזיקה את היונק בישיבה עם תמיכה לידיים שלא יפול ממני
ככה גם אני עשיתיסטודנטיתאמאאחרונה
ריח פה בהריוןכמהה ליותר
אני בשבוע 9
מאז תחילת ההריון התחיל להיות לי ריח פה ממש לא נעים.
גם חיצוני - בעלי אומר לי שנהיה ממש ריח לא נעים,
וגם בתחושה שלי - אני מרגישה בפה שלי כל הזמן טעם כזה לא נעים, וכל דבר שאני אוכלת נשאר לי מייד הטעם שלו בצורה מגעילה.
אחרי כל דבר שאני אוכלת אני מצחצחת שיניים, אבל זה לא עוזר, עדיין נשאר טעם רע בפה, וריח.
יודעות ממה זה נובע?
קרא לכם גם?
מה אפשר לעשות עם זה?
לא יודעת לגבי ריח אבל טעם זה ממש מוכרדיאן ד.
היה לי באחד ההריונות טעם מתכתי מגעיל...
לא יודעת אם יש מה לעשות חוץ מלסבול ולהתפלל שיעבור ☹️
אולי לנסות סוכריות מציצה
נשמע רעיון ממש טוב הסוכריותכמהה ליותר
תודה
כנ"לסטודנטית אלופה
היית אצל שיננית לאחרונה?דפני11
וגםדפני11
הייתי אצל השינניתכמהה ליותר
וגם מצחצחת את הלשון.
זה לא קרא לי בהריונות האחרים.
אולי זה קשור לבחילות? כי זה ההריון הראשון שיש לי בחילות
מענייןדפני11
לא אמור להיות קשור לבחילות
כן אני יודעת שחשוב להקפיד על הגיינת פה במיוחד בהריון (בלי קשר, אבל כנראה שגם).
הייתי מתייעצת עם רופא משפחה טוב. אולי זה קשור בכלל לקיבה ודורש טיפול אחר...
כן בהחלט קשור לבחילותקנקן שבור
תראי מה כתבתי לך בתגובה למטה
זה הכל סביב חומציות גבוהה
אפשר להקל על זה ממש
לדעתי קשורדיאן ד.אחרונה
בהריון הראשון היה לי היפרמזיס והקאתי כמויות ואז גם היה לי ריח דוחה בפה
וואי אני ממש מקווה שלא היה לי ריח מגעיל בנוסף לכל הצרות שהיו לי בהריון ההוא....
זה נובע מחומציות גבוההקנקן שבור
אפשר להתייעץ עם הרופא/ה לגבי נטילת כדור נגד חומציות בקיבה
אני לקחתי בהריונות בגלל היפראמזיס (שילוב עם עוד תרופות)
זה עזר לי בין היתר גם לזה וגם לתופעה של ריבוי רוק בהריון שגם נובע מהחומציות