הכי קרוב זה תואר במתמטיקה ותנ"ך באורות, אך מעוניינת בפיזיקה...
או אם מישהו מכיר תכנית מיוחדת שניתן לשלב בה לימודים של פיזיקה ותנ"ך.
אשמח לשמוע,
תודה רבה!
פשוט בתוכנית אישית. (בעברית נניח יהיה קשה כי זה שני קמפוסים שונים ותצטרכי ליסוע, אבל אפשר בבר אילן נגיד). הכוונה בתוכנית אישית זה שאת מצטרפת לכל מערכת בפני עצמה והם לא הולכים לקראתך, אז יש מצב שיהיה לך לו"ז מבחנים לא נוח או משהו כזה (ואז מנצלים את העובדה שיש שני מועדים ומחלקים את העומס).
באורות זה לא תואר במתמטיקה ותנ"ך, אלא בהוראת המתטמטיקה והתנ"ך, שזה די משנה לתוכניות שלך בעתיד.
במכללה להוראה לומדים לתעודת הוראה, כלומר ל-B.Ed.
זה תואר בחינוך, שיש לו התמחות במקצועות מסוימים. זה נותן לך הכשרה ללמד בבי"ס.
באוניברסיטאות לומדים לתואר ראשון (BA או BSc).
אם רוצים ללמד בבי"ס בלי ללכת לעשות תואר B.Ed, מה שעושים זה לומדים שנתיים תואר ראשון, ואז אפשר להתחיל ללמוד במקביל לתעודת הוראה (אפשר ללמוד את זה במוסד האקדמי שבו את לומדת, נניח באוניברסיטה, או בכל מוסד אקדמי אחר, נניח מכללות), שאותה משלימים בשנה הרביעית (שזה אומר מבחינת השנים שזה אותו האורך כמו ללמוד במכללה).
במקרה כזה, מה שלומדים בתעודת הוראה זה קורסים כלליים בחינוך, כמו פסיכולוגיה, כתיבת מבחנים, ניהול כיתה ודברים כאלה, ונוסף על זה קורסים ספציפיים למקצוע שאת מתמחה בו - כמו איך ללמד פיזיקה. אפשר לעשות הרחבת הסמכה לעוד דברים - הרעיון הוא שאת הבסיס המקצועי להתמחות שלך עשית בתואר עצמו, אז לא תצטרכי ללמוד שם מה זה מכניקה, אופטיקה, חשמל וכו' - אלא רק איך ללמד את התלמידים את זה. מוסדות שונים מכשירים לגילאים שונים (הגשה לבגרות וחטיבה\יסודי).
אם את לומדת במכללה להוראה ומוציאה B.Ed, ואז את רוצה לעשות תואר שני באוניברסיטה - תצטרכי כנראה לפחות שנה של השלמות (בכל מקצוע).
קשה לי להאמין שבפיזיקה לא ידרשו השלמות.
גם בתנ"ך, בגלל הקורסים הביקורתיים.
לא רואה איך מוסד אקדמי יכול להתעלם מזה..