איך הייתם מגיבים?Y.hilesoom
מקרה שקרה לי השבת, שאח שלי הצעיר ממני הנשוי שהיה לו הרבה חובות עד לא מזמן , נודע לי רק השבת !!!!! פתאום
שהוא זכה בתביעת ענק, הצליח לשלם את כל החובות , קיבל דירה בנוסף דרך אישתו - ירושה כלשהי שהם גם זכו בה, והם הגיעו לשבת על ג'יפ יקר שהוא קנה. ועל זה כשהם בני 24 בלבד

אממה, בתקופה שהיו בחובות, הם לוו ממני כספים שלוויתי בשבילם, וגם גייסתי בשבילם כסף ואפילו תרמו להם כסף בזכותי, והם באמת סבלו, יש להם כמה תינוקות קטנים כי הם התחתנו בגיל 19 וכל 11 חודש נולדה עוד תינוקת, ובקיצור אח שלי היה מספר לי שאין להם אוכל בבית , ובאמת לא היה להם כלום, אז יצא ששילמתי להם שכר דירה המון פעמים, כשבינתיים תפח לי חוב ענקי בבנק. בינתיים התגרשתי, והפכתי להיות אם חד הורית לילד, והגלגל של הפרנסה התהפך, והתחלתי לסבול מחוסר כסף, וגם אני סך הכל בחורה אבל בניגוד לאח שלי לא סיפרתי לו כלום והמשכתי לנסות לעזור לו.

לפני כמה ימים סיפרתי לאח שלי דרך הלצה, שהמכונת כביסה שלי התקלקלה ולכן אני הולכת עם תיק ענק ברחוב. זאת הייתה תשובה לזה שהוא שאל אותי לאן אני נוסעת בכל שני וחמישי, וקרץ בעין כאילו אני מטיילת לי כל היום. אבל הסיבה האמיתית היא שאני לוקחת כביסות מהדירה שלי להורים כי אין לי כסף לקנות מכונה ואא לתקן אותה. מפה לשם, הבנאדם לא סיפר לי כלום על הזכייה, ובטח לא על הג'יפ או eniway.

מפה לשם הם הגיעו להורים לשבת, שמחתי לראןת אותם, וכל השבת מילה הוא לא מספר על הזכייה. מדובר ב2 זכיןת! דירה, וכספי תביעה. שזה בערך 2 מליון , אם לא יותר.

אממה, לקראת סוף השבת, אחותי הנשואה מחבקת את אחי ואומרת לו שהם לא היו יודעים מה לעשות ושהוא הציל אותם. מסתבר שהוא שילם להם בית מלון בחופש הזה בעלות של 4 אלף שח. וזאת אחות שיש לה רמת חיים סבבה, סך הכל יש להם דירה ורכב, הם לא עניים. אני לעומת זאת ללא דירה, אני עובדת קשה מאד כדי לממן דירת חדר עלובה בבני ברק בגלל שזה קרוב להורים, יש לי רשיון ואני לא חולמת אפילו על להחזיק רכב, וכמובן כל החובות שלי הם בגלל האח הזה שעזרתי לו כספית מאז שהוא התחתן בערך .. ולא צייצתי מילה אף פעם.

בקיצור, אני לא טיילתי החופש, ואני מסתכלת על אחותי בת ה22 שיש לה בעל שאוהב אותה ודואג לה והם קיבלו דירה, ועכשיו אח שלי גם שילם להם חופשה , שכמובן הם לא סיפרו, ואני אומרת כזה בשקו לאחןתי- מאיפה יש לילד העני הזה כסף? אז היא פותחת עיניים ירוקות תמימות ועגולות : מה את לא יודעת,,,,?????????

לא אחותי, אני אומרת לה, לא ידעתי. והיא סיפרה את מה שסיפרתי לכם.
שתקתי בערך עד סוף השבת, ובמוצש אמרתי לאח שלי בחיוך שאני שמחה מאד שהוא התעשר ושתקתי, חיכיתי שהוא יגיד משהו, והוא התחיל להתעצבן ולהגיד " אל תנסי אפילו לבקש בחזרה את מה שנתת לי! אין לי כסף זהו נגמר! ואז אמא שלי אמרה פתאום " אולי תיתן לה את הכסף שנתת לי לשמור,? זה יהיה בתור הלוואה" אז הוא אמר שלא יהיה לי מאיפה להחזיר לו.ושהוא מאד מעריך שעזרתי לו אבל הוא לא עשיר ושכמו שהצלחתי לעזור לו אני אצליח לעזור לעצמי.

הלכתי לשירותים ולא יכולתי להפסיק לבכות, אני שוקלת לנתק קשר עם המשפחה הזאת, הם כולם נשואים ואני היחידה גרושה, והם פשןט עוזרים אחד לשני תמיד זה ידוע הם מטיילים ביחד תמיד, ולא מספרים לי, זוגות מתארחים אחד אצל השני ובגלל שאני גרושה אז הם לא מזמינים אותי ועכשיו הם לא חושבים להחזיר לי קצת מכל הכסף שנתתי להם.

איך אפשר להגיב לזה,? אני משותקת כבר כמה שעות
אוי ממש עצוב לקרוא משתתפת בצערך.בינתיים תבטאי את הכאבהיא יושבה בחלון
אח''כ תחשבי מה לעשות
לפי דעתינאור אבאגל

אל תעשי משהו קיצוני כמו לנתק קשר מהמשפחה, את כרגע ברגע של משבר ובגלל זה את חושבת על דבר כזה קיצוני (אומר מניסיון).

עצה הכי טובה שלי זה לדבר עם כולם.

קודם כול תדברי עם אח שלך וכול מה שאמרת לנו (ואפילו יותר) תגידי לו, אני בטוח שהוא יבין, וגם אם אין לו כרגע כסף זה יקל עלייך וכשיהיה לו כסף הוא יחזיר לך.

אחרי זה תאספי את כול המשפחה או שתהיו כולם ביחד (אם את לא מסוגלת להגיד את זה לכולם, אז לפחות תאספי את ההורים שלך והאחים והאחיות שלך), ותסבירי לי להם שזה טיפה פוגע בך שמרחיקים אותך מהמשפחה מסיבה כזו או אחרת.

לנתק קשר עם המשפחה לא יעזור ורק יפגע בך, וכול ניסיון של לעשות משהו שהוא לא לדבר איתם ישירות לא יעבוד.

אני יודע שזה טיפה קשה לפתוח את טיפה בפני אחרים אבל זה הדבר היחידי שיעזור לך וכול דבר אחר הוא התחמקות מהמצב.

ולגבי המצב העכשווי אל תקחי את זה יותר מדי קשה, תגידי לעצמך שהם לא מבינים מה את עוברת והם לא יודעים כמה את באמת צריכה את הכסף (מה שאני מאמין באמת נכון ובגלל זה חשוב לדבר עם אח שלך ועם המשפחה שלך).

תמיד צריך לשפוט אנשים לטובה גם אם נפגעת קשה מזה, כי זה יעזור לך הכי הרבה.

אי אפשר לדעת באמת למה אח שלך מתנהג ככה, אבל אני מאמין שאם תדברו הכול יתבהר.

להעיר אותו לתת לו מראה ..הפי
הסיפור הזה נשמע לי מפוברק מחילה
למה שתהיי בחובות בגללו והוא לא החזיר לך ?
תעמדי אותו במקום אם הסיפור אמיתי ..
גם אם הסיפור נשמע לך מפוברק אזנאור אבאגל
לא חייב להגיד את זה, לפעמים כשאנשים שופכים דברים מול אנשים הם מצפים שיגידו להם מה לעשות ויעודדו אותם אבל כאשר הם מקבלים תגובה שמביעה אי ספק במה שהם עברו זה יכול לעורר בהם כעסים ולהסגר בפעם הבאה כשהם ירצו להתייעץ עם מישהו.
אז לכן עדיף לא לענות בכלל גם אם את/ה חושב/ת שהסיפור לא אמיתי.
ואני חס וחלילה לא בא להטיח אשמה, אני אומר את זה כי אני מבין את המשמעות של זה.
תודה. לא אנסה למצוא כאן יותר כלוםY.hilesoom
סליחההפי
פשוט זה היה נשמע לי לא הגיוני איך אדם יכול לעשות את זה .
לכן אמרתי אם הסיפור אמיתי תעמדי אותו במקום.

בכל מקרה לא ממליצה לשים כאן תמונה ולא שם.
בהצלחה יקרה
אני עם התמונה שלי כאן והשם משפחה שלי .Y.hilesoom
וואו, פוגע.אפשר שאלה
קחי קצת זמן לעבד את הרגשות הקשים..
אחרי שתרגישי שחזרת לעצמך ולכוחותייך,
נסי ללמד על אחיך זכות עד כמה שאת יכולה בינך לבין עצמך
ואז תפני לאחיך ותגידי בצורה רגועה ובטוחה שאת צריכה את הכסף שלך בחזרה בלי להרגיש חוסר נעימות ,אם הוא פיזר כסף על אחות במצב הרבה יותר טוב ממך הוא זה שצריך להרגיש לא נעים..,תזכרי שאת באמת צריכה ושהכסף שאת מבקשת הוא שלך.
מותר לך לא רק לבקש אלא לדרוש.תשמרי על ענייניות.
יש נטייה למתעשרים חדשים לפזר מהר מה שיש להם אז תבקשי לפני שלא יהיה לו איך להחזיר לך..
כל אדם הגיוני יצדיק אותך.
וכמובן אל תגרמי לפיצוץ בתוך המשפחה, תהיי הגיונית ואל תעשי פעולות שיפגעו בך עוד יותר ויבודדו אותך.
לא ברור הנושאגלינדה00

את מכנסת ישיבה משפחתית, כולל ההורים.

תקריאי מפתק אם קשה לך.
את יושבת מול האח ואומרת לו באופן ברור: "אחי היקר, כשלא היה לך סייעתי לך. נתתי לך הרבה כסף. כך וכך ש"ח. (אם יש אסמכתאות - תאתרי אותן). שילמתי לך שכר דירה. עזרתי לך.

היה תמיד ברור שכשיהיה לך, תחזיר לי.

עכשיו לא רק שהגורל התהפך והגיע לידך סכום כסף גדול, אלא שאני התגרשתי ונמצאת בחובות ומצבך טוב בהרבה משלי.

לא חושבת שאני צריכה להמצא בחסרון כיס או שילדי אמורים להיות עניים בגלל שאתה לא מוכן להחזיר לי. אני לא צריכה להתחנן, זה מובן מאליו.

יש לך כסף במשמרת אצל אמא שלנו והכסף הזה שייך אלי. אנא תשתמש בו כדי לשלם את החובות שלך.

נשמע ממש לא נעיםadvfb

יש לך אפשרות לדבר בצורה ישירה את אשר על ליבך?

מהו הסיכון/הפחד המתלווה לכך? מה הסיכוי?

לא יודע מה להגידעבד הקב"האחרונה

אני באמת לא יודע מה להגיד,

סליחה אם זה חודר לפרטיות אך האם אפשר את השם שלך ושל אמא שלך להתפלל?

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסאאחרונה

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימוןאחרונה

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך