ועל מה אתם אומרים תודה לשנה הזו בתחום שלנ״ו?
אני רוצה שרשור ארוך ארוך שכולם יגיבו בו גם כאלה שצופים מהצד לרוב

כרגע על כלום
היה מזעזע ומכאיב נוראות
ועדיין כך
תשאלי עוד כמה חודשים אולי תהיה לי תשובה אחרת ...
@נשמה כללית@ultracrepidam@מדרשיסטית20@חצילים@נסיכה יפה@advfb@איכה@מישהו איתי@נופת צוף@לב אוהב @אילת השחר@נראה.לאחרונה@חדשכאן@פרח-אש@חמדת66@האטורי האנזו@תופסת אומץ@simple man@חיים של@ארצ'יבלד@עברי אנכי@מבשר שלום@הפי@ultracrepidam@אוי טאטע!@והוא ישמיענו@מיס פטל@לשמוח 
@מיונז@גלידת לימון@ממלא כל עלמין@ענווה1
@מעפר אני באה@סביון@גבריאל.ק.צ@שנזכה לשמוח@בייניש נח@הרמוניה@המטיילת בארץ@לגיטימי?
למשהו עם יותר הכוונה
מודה על הטוב שיצא לי להכיר.
על האפשרות לחלום.
אולי כדאי לעשות שרשור על חלומות ושאיפות ומחשבות טובות. מתסבר זה בעיקר העניין של החודש.
שלושת הדברים המשמעותיים:
1. פגישות בזום. (פתחתי על זה שרשור לפני שניסיתי, והתגובות פה נתנו לי את האומץ לנסות. כן, היה משהו מוזר בלהתחיל ולסיים קשר בצורה וירטואלית. מעניין מה היינו עושים אם לא היו אז את המגבלות - אנחנו מאוד רחוקים אחד מהשני, וזה די חסך את הנסיעות, והפגישות הווירטואליות היו די אינטסטיביות).
2. להירשם לכל מיני מיזמים, להפיץ את הכרטיס שלי בדרכים נוספות. (זה קשה לי, כי אני נרתעת מהפצות כרטיסים כי זה מרגיש לי מסחר, ואין לי פתרון יותר מוצלח של איך להכיר אנשים למרות הרתיעה שלי).
3. יחד עם הסעיף הקודם, להשקיע יותר בבירורים (כולל להיעזר בחברה - לשלוח אותה לדבר ישירות איתו, ולראות אם הוא מחפש מישהי כמוני).
מידת ההצלחה שלי לא עלתה יותר מידי, אבל זה כן דחף אותי לצאת מאיזור הנוחות שלי. מי יודע, אולי משנה מקום משנה מזל...
אני מודה על כל השנה האחרונה בנושא הזה. ממש הכל הכל היה מדויק. גם אם באותו רגע לא הבנתי את זה, וגם אם לפעמים הרצון רצה אחרת, עדיין במבט לאחור אני מבין איך הכל היה לטובתי.
תודה על כל הפגישות שהיו. על כל הנשמות היקרות והטובות שזכיתי לפגוש. התקדמתי ולמדתי משהו מכל אחת שפגשתי, אפילו אם זה היה רק פגישה אחת, כל שכן ממי שנפגשתי איתה מעבר לכך.
תודה על קשרים לא מתאימים שנגמרו מהר, ולא נמשכו מעבר למה שהיה צריך. ותודה על קשרים טובים שהמשיכו יותר, שהגיעו להיכרות עמוקה וחיבור, ואפשרו בירור הדעת והרצון. למרות שבסוף זה לא הצליח, ולמרות שהפרידה הייתה כואבת, למדתי המון מהקשרים האלה ואני שמח שהם היו.
תודה על תקופות ארוכות ללא הצעות. כמה שזה תסכל, כעת אני מבין כמה טוב שיכלתי להתמקד ולהתקדם בדברים אחרים. וכמה טוב שיכלתי לנוח ולהתמלא באנרגיה וכוח לקשרים הבאים.
ותודה על הרבה הצעות לא מתאימות שבחרתי לא לקחת. ותודה על הצעות שבחרתי לקחת אך הצד השני לא רצה. ותודה על הצעות פוטנציאליות שעדיין לא יצאו אל הפועל מסיבות שונות, שכנראה עוד לא הגיע הרגע הנכון והמדויק שהם יתממשו.
תודה אינסופית על כל האנשים הטובים מסביב שזכיתי להכיר. תודה על שדכנים ושדכניות שרוצים בטובתי, ומשקיעים זמן בשביל למצוא לי הצעות מתאימות ולהביא אותי להתחתן. ותודה על אנשים טובים שתמיד מוכנים לשמוע, להקשיב, לתת עצה טובה, לעזור, ולהיות איתי במסע הזה.
תודה על הטעויות שעשיתי בדרך, שלימדו אותי המון.
תודה שאני אף פעם לא מתייאש. גם אם כואב, וגם אם הדרך קשה, תמיד להמשיך בכל הכוח והאנרגיה, ולהישאר אופטימי.
תודה על הרצון העמוק שיש בתוכי לזוגיות, אהבה, חתונה, והקמת בית.
תודה על הכוח לפעול למען מציאת הזיווג שלי. ותודה על האומץ לצאת מאזור הנוחות שלי בשביל זה.
תודה על כל מה שלמדתי על עצמי בעקבות המסע הזה. הרבה פעמים החיפוש אחר החצי השני שלי, מלמד אותי המון על החצי שלי.
תודה על כל מה שלמדתי על הנושא הזה, על יצירת וניהול קשר זוגי, ועל הקמת בית. ותודה על כל ההתקדמות הפנימית שלי, להביא את עצמי להיות מוכן לזה.
ותודה שעדיין לא הצלחתי להתחתן בשנה האחרונה. כמה שמפחיד לומר את זה בקול רם, בתוך הלב שלי אני יודע שעוד לא הגיע הרגע המדויק בשבילי להתחתן בשנה החולפת, ולא סתם עדיין לא הצלחתי להגיע לזה.
במבט לאחור, אין משהו לא מדויק. גם כשהרצון לפעמים רוצה אחרת, בסוף רואים איך יש השגחה מדוייקת על כל שלב ושלב בתהליך הזה. תודה ה' שאתה מלווה אותי ומשגיח עלי, ומכוון את כל התהליך הזה באופן מדויק לטובתי.

אפשר לומר שיש את החיים שלפני השנה ואת החיים שאחריה.. והם ממש לא אותו הדבר
מה שאני ממש מקוה ומתפללת לומר פי כמה על השנה הבאה..
תודה על שנה של חסד ה' ענק שלא תמיד בא עם מתיקות נראית לעין אבל בפועל זה היה חיבוק גדול
תודה על מסע של חזרה לעצמי לא מובן מאליו שלא תם ולא נשלם
ותודה שזה משמח אותי שזה יוסיף וילך לעולם
תודה שלמדתי השנה לסלוח ולהאמין בעבודה וגדילה
תודה על אנשים גדולים באמצע הדרך
תודה שמישהו רחום מלמעלה דאג להנחית אותם כלכך כאן
על הגילוי שמאבק יוצר מאבק, על חמלה ועל לקיחת אחריות
תודה על שנה של רווקות שדווקא מתוכה גדלתי המון
תודה על הרצון לחיי נישואין
תודה על מפגש עם עצמי ועל יציאה מאזור הנוחות בכמה וכמה מקומות השנה, התנסויות חשובות חדשות והרבה מבוכות שצלחתי
תודה על לימוד גדול מכמה קשרים חשובים שהיו לי השנה, שבמבט ראשון לא יכולתי לדמיין עד כמה הם יהיו משני חיים
תודה שלא התחתנו, תודה על החלטות נכונות שקיבלתי ועל החלטות נכונות שהם קיבלו
תודה שהשנה אני יודעת יותר להסתכל על תהליך החיפוש הזה בהומור
תודה על אמונה ותפילה שצמחו דוקא מתוך הדרך
ושה' יהיה עם כולנו השנה ונזכה בגאולת עולמים, שלמה, כללית ופרטית וכללית..

תודה על הכל
על אנשים המדהימים שפגשתי השנה
ממש אפשר ללמוד מכל אחד מלאאאא
וזה ממש מלמד
אפילו רק לשמוע מהחברים
ולנסות לאמץ דברים טובים
תודה על החוויות
על הקושי בסוף זה מצמיח
ולומדים להיות אדם חזק יותר
תודה על המפגש מכירים את עצמנו יותר טוב
שמים לב מה חשוב לנו בחיים ממש ממקד
תודה על האתגרים מגלים כוחות שלא ידענו שקיימים בנו
תודה על החברות משפחה אין דברים כאלה
תודה על האנשים שמנסים לשדך
תודה על השדכנים שעושים עבודת קודש בצורה מדהימה
תודה על המיזמים על אנשים הטובים שפוגשים בדרך
תודה על התקופה שמכניסה לפרופורציות של חיים
תודה על הסביבה התומכת
תודה על הזמן שאפשר להנות עם חברות משפחה
תודה על התקופה הזאת שממש זמן מעולה לעבודת המידות
זמן לעבוד על ביטחון עצמי, על אמונה בהשם, על השתדלות מול ביטחון ,על מנוע פנימי ,על חיבור לעצמי ועוד...
רגישות
היכרות עם אנשים מגוונים
על הקבוצות ווווצאפ
על החברות שתמיד מחמיאות ומפרגנות
על הבחור שחושב עלייך חחח
על האכפתיות של כולם
על האנשים שרוצים רק טוב
על האנשים המדהימים
על האנשים שיודעים להיות רגישים ולרצות לעשות טוב אין עליהם בעולם
על עם ישראל
על הסבתות שמאחלות בעיתו ובזמנו ובאמת רוצות שתתחתני כבר חחח
על כל האנשים שמנסים לשדך לך
על התקופה המעניינת הזאת שכל הזמן יש אקשן חח
על המקומות המהממים שנפגשים בהם ופתאום וואי איך לא שמתי לך יש כל כך הרבה מקומות יפים בארץ
על הסיטואציות שלא היו קורות ללא דייטים
על השיח שתמיד מדייק ומלמד גם אם לא מסכימים תמיד יש מה ללמוד
על חוסר וודאות שגורם לך להתקרב להשם
על הרגשה שאין לי שליטה כל כך וזה בונה ענווה לדעת שאני בסוף רק אני רק מסמר מאוד חשוב במערכת אבל בסוף השם מנהל את העולם ויש לי מלא השפעה אבל יש עוד כמה משתנים
תודה על מי שפתח את השרשור וגרם לכולנו לחשוב על זה
ועל האנשים שהגיבו![]()
על האנשים שאפשר להתייעץ איתם
על כל הדברים שהצלחתי
על הקשרים שהיה לי שדייקו אותי בחיפוש
על כל הבחורים המתוקים שהיה כיף להיפגש איתם
על השם שתמיד אפשר לדבר איתו ותמיד הוא איתי והוא עוזר אפילו בלי שנדע
על הידיעה שהתקופה הזאת יש לה מלא מטרות לא רק להתחתן אלא לעבור תהליך עמוק
תודה על הפינוקים ועל הכיף שממלא
ויש עוד מלאאא...
תודה על כל האנשים המדהימים שפגשתי בדרך ועל
כל המתנות שקיבלתי מכל אחד ואחת מהם.
חוץ מההוא עם ההרפס שנתן לי שלוק מהמימיה שלו
לך לא תודה על המתנה הזו

ועוד יותר הלם שאני עונה
אז לא יודעת להתפייט כמו כל מיני אנשים פה
אבל בגדול תודה על הניסיון ההוא והזריקה למים בזכותו
תודה שהיא חושבת עליי (גם אם היא מציעה דברים לא קשורים
תודה שהוא היה איזשהו זרז לברר מול עצמי כל מיני דברים (לא מגיעה מסקנות, רק נהיית יותר מתוסכלת. אבל טוב לברר את זה)
תודה על הדיוקים
תודה על המשפחה שלי
כלהשאר נשאיר לעצמי
יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.
בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.
וגם תלוי רף של אנשים.
אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.
ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.
וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
כמו גאווה שללכת עם ציציות בחוץ, אתה גאה באשתך שזכית להיות האיש שלה, תקרא לזה ענווה תקרא לזה גאווה, לא נראה לי שצריך להכנס לטרימינולוגיה הזאת
לגבי סקרנות - אתה יכול לגלות סקרנות כלפי משהו שאין לו ערך? - התשובה היא לא. וכן להיפך, ככל שאתה תופס משהו כגדול יותר ומשמעותי יותר אתה מגלה סקרנות כלפיו, אתה מרגיש שיש לך עניין ללמוד אותו.
ולא אוכל להסביר במילים מה זה להיות שייך למישהו.
בכל מקרה אני שאלתי אותך על מתוך מה צריך להתחתן ולא ענית לי עדיין ולא הבנתי איך השאלות עד כה שירתו את הדיון חח
אם אתה רוצה להשמיע אני אשמח לשמוע את דעתך ביחס למתוך מה צריך להתחתן ומה המקום של אהבה והערכה
(כן, גם אם מדובר בהגדרות שונות, אני מאמין שיהיה משותף כלשהו)
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
לומר פשוט שלא מתאים?
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
מחפש שםוהגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
אני בהלם!!
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ומאושרים. ואשרי השדכן!
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה זמני
בשם הבחורה
טיפות של אורב. אינם באים בחשבון
ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי