בס''ד
שלום לך,
אולי הזדמן לך לאכול ירקות מיובאים , מה שלעיתים מסביר את התופעה שהזכרת -
תהליך השינוע הממושך של הירקות, מביא לכך שהם יקטפו מעט לפני הזמן; כדי שבעת ההגעה לצרכן במדינת הקצה , הם יגיעו במצב המתאים לשימוש (גם אם לעיתים הדבר ישפיע על טעם הירק/הפרי).
לעיתים, המחיר בא על חשבון הטעם, לכן כדאי לברר מה מקור הירק/הפרי ולשקול את הרכישה בהתאם.
חשוב לומר , כי יש ירקות/פירות מיובאים באיכות מעולה, והדבר תלוי בסוג המוצר, במחיר ובחנות שרוכשים ממנה.
בהמשך לנאמר, כדאי לקנות תוצרת מקומית (ויש שיגידו גם אורגנית) , גם מהיבט הטעם וגם מהיבט של חיזוק כלכלי לחקלאים בארץ.
דבר נוסף-
כדאי לנסות לרכוש עגבניות מזן ''מגי'' , מתוצרת הארץ בעלות טעם מתקתק ויחודי, ונמכרות במארזים (מחירן מעט יקר ביחס לעגבניות הרגילות במשקל , אך האיכות והטעם שווים זאת).