מה אפשר לתת להם מראש כדי לנסות למנוע את כל החולי הזה? ברמה היומיומית, ולא רק בחורף.
איך מחזקים את המערכת החיסונית מלכתחילה?? מיואשת כבר😖רק שאלה לי
מה אפשר לתת להם מראש כדי לנסות למנוע את כל החולי הזה? ברמה היומיומית, ולא רק בחורף.
אולי ויטמין סי וחיזוקית או משהו דומה גם בקיץDove
ויטמין סי לא מחזק את המערכת החיסונית, זה פייק...פשוט אני..
אם אין מחסור חריף, אז תוספת חיצונית לא תועיל בדבר (מלבד יצרני התוספים שירפדו את כיסיהם).
בעולם המערבי נדיר מאוד מאוד שיהיה למישהו מחסור בויטמין סי, מלבד אנורקסים או בעלי הפרעות אכילה אחרות.
מניסיון של חולי במיוחד בילדים ויטמין C מחזק את המערכת החיסונבתשובהתמיד
אשמח לדעת איך נצבר הניסיון הזהפשוט אני..
האם עשית בדיקות דם כדי לבדוק את ההשפעה של תוספת ויטמין סי על המערכת החיסונית?
ילדים מהמשפחה. החלמה שלהם בעקבות לקיחת הויטמין הספיצפי הזה.בתשובהתמיד
![]()
לא בדיקות דם. בדיקת דם יכולה להראות תוצאה בטווח אך בפועל זה לא מה שהגוף צריך או מרגיש.
את יכולה לדעת בוודאות שבלי תוספת ויטמין, אותה מחלה ספציפיתפשוט אני..
לא, כי אין לך קבוצת ביקורת. לכן ה''מחקר'' הזה לא שווה הרבה...
זה כמו שאני אתן לילד שלי כפית חומוס לפני השינה, ואז אכתוב ''הנה, הוא אכל כל יום חומוס והוא לא חלה השנה בשום דבר, סימן שהחומוס חיזק את המערכת החיסונית שלו''.
רק אם אני אקח אלפי ילדים, ואתן לחלקם חומוס ולחלק השני אני אתן פלסבו - אני אוכל לדעת האם החומוס השפיע בצורה כלשהי.
זה ממש לא אותו דבר. אבל אי אפשר לנהל שיח.
בתשובהתמיד
אשמח למאמר שמתאר את מה שאתה כותב פהחגהבגה
בבקשהפשוט אני..
היא רופאה?חגהבגה
ד''ר לביולוגיהפשוט אני..
ד״ר לביולוגיה ממכון ויצמן. כיום נמצאת בפוסט דוקטורט במחלקה לפתולוגיה באוניברסיטת אוקספורד. היא חוקרת את את משפחת האנזימים הרומבואידים ואת תפקידם במערכת החיסון.
אם את לא סומכת עליה, כנסי למחקרים למטה.
ניכנס מאוחר יותר בע"ה בלי נדרחגהבגה
לא יודעת אולי זה שטויות, לי זה לא נשמע שטויות.
אני שותה רק מים, ולא הייתי חולה...פשוט אני..
הרב כדורי נפטר בשיבה טובה אחרי גיל 100, והוא היה מעשן כבד. אפשר ללמוד מזה משהו?
אנחנו יודעים בוודאות שתוחלת החיים של מעשנים נמוכה יותר, ולכן ביטוחי החיים והבריאות שלהם יקרים יותר.
אדם מסוים שעישן בכבדות והאריך ימים הוא לא הוכחה לכלום.
לא, אי אפשר ללמוד כלוםחגהבגה
בקיצור, לא נראה חי שהכל תרמית אחת גדולה.
עוד אעיין במאמרים בע"ה
שוב, מבן אדם אחד אי אפשר ללמודפשוט אני..
ולך אין שום דרך להוכיח שויטמין סי לא באמת עוזרחגהבגה
לא נאה לך מה שרשום- לא צריך
מה אתה מחפש פה בפורום נשי באופן מובהק, זה לא הבנתי
בוודאי שיש דרך להוכיח את זהפשוט אני..
האמת היא שזה ממצא שחזר על עצמו שוב ושוב במחקרים רבים, כמו שמופיע בקישור ששלחתי קודם.
יש פורומים סגורים לנשים, זה לא אחד מהם. אני מקבל לפעמים הודעות מאנשים נשים וטף שרוצים שאגיב לדיונים בנושאי רפואה ומדע... בדיונים שאינם נשיים אני מרשה לעצמי להגיב.
או וואה לא םחות. סלב יש כאן. תודה על הזכותחגהבגה
סרקזם לא עובד עלי... אני עדיין מאמין בעובדות 😉פשוט אני..
ויטמין c בפירות הדר אני מאמינה שמסייע למחלות חורףדיליה
בורא עולם דאג שהפירות הללו יהיו זמינים דווקא בעונה הזו.
ובריאה כל כך מושלמת בשאר הדברים מבחינתי עדות הכי טובה.
אבל יש יותר ויטמין סי בפלפל מאשר בפירות הדרפשוט אני..
דרךא אגב כדאי שלא תשלח את המאמר הזה לעוד אנשיםחגהבגה
שני המאמרים שהיא מכוונת אליהם, כמה מפתיע- לא נכתבו ע"י רופאים.
השלישי לא נפתח לי. בכל אופן גם אם הוא נכתב ע"י רופא, לא הייתי סומכת על זה, מול דעה מוצקה של המון אנשי מקצוע אחרים שכן ממליצים גם על וויטמין סי וגם על וויטמין די
רופאים לומדים לרפא, לאו דווקא לחקורפשוט אני..
להגיד שהם מגוחכים זה... ובכן... מגוחך.
תופתעי לדעת שגם רוב העובדים שפיתחו את החיסון של פייזר הם ביולוגים ואימנולוגים, לא רופאים...
ד''ר לרפואה MD לא בהכרח עשה מחקר אחד בחייו, הוא עבר מבחן ועוד מבחן + התנסויות קליניות ואז הוא קיבל את התואר.
ד''ר בביולוגיה וכו' היה צריך לחקור בשיטות מדעיות מקובלות בשביל לקבל את התואר ד''ר, והמחקר שלו היה צריך להיות ברמה גבוהה ובסטנדרטיים גבוהים מאוד. מכון וייצמן לא מחלק תארי ד''ר לכל דכפין, האמיני לי...
בקשר לתוסף לויטמין דיפשוט אני..
זה מאוד מאוד שונה מויטמין סי, אשר בהחלט חשוב לגוף שלנו - אבל אין לנו שום מחסור ולכן לקיחת תוספים היא פשוט בזבוז כסף. הגוף שלנו אפילו לא יודע לאגור עודפים של ויטמין סי, הם יוצאים בפיפי מיד אחרי שאנחנו לוקחים את התוסף.
חחח מסתבר שעורך המחקר הוא פרופסור לרפואהפשוט אני..
Harri Hemilä
יש לו שני תארי ד''ר נפרדים:
MD - רופא
PhD - חוקר.
לא קשור בהכרח. אני לא חולה כמעט אף פעםציפיה.
אני אוכלת יחסית סביר, והיתה לי סכרת היריון, ואין במשפחה שלי חולי סכרת.
בקיצור, ממש לא מחייב. זה גם עניין של גנטיקה.
כוס מיץ תפוזיםבת 30
נכון, זה יותר מיתוס שבכוס מיץ תפוזים יש הרבה ויטמין c.השם בשימוש כבר
האמת שגם אני חולה פעם בשנה בדכ😂סמיילי12
ואני לא שותה מיץ תפוזים אלא קולה זירו🤫
מאז הילדים הגוף נותן אותותיו ופעם בשנה שנה ומשהו אני מעלה חום.
אני לא באה להתווכח כן ויטמין סי או לא. רק אומרת שזו לא דוגמא 😘🤷♀️
מחילהבת 30
במינונים של 1000, 2000, זה בהחלט יעיל.
ויש גם מחקרים על חולי סרטן שקיבלו מינונים מאוד גבוהים שעזרו.
אין לי כוח וזמן לחפש מחקרים, אפשר לחפש לבד...
במינונים שציינת יש עלייה של 41% בסיכוי לאבנים בכליות בגבריםפשוט אני..
כשאני מתחילה להרגיש חולה או מצוננתבת 30
זה עוצר את המחלה ומחזיר אותי למצב רגיל.
עשו עלי מחקר?
כתבו עלי מאמר?
לא.
אבל לי זה עוזר, ואצלי הכלל די פשוט, מה שעוזר לי בצורה מובהקת, אני משתמשת בו.
מה שלא עוזר, לא משתמשת.
רוב מי שחולה או מצונן מרגיש טוב יותר אחרי 1-3 ימיםפשוט אני..
זאת הבעיה בהסקת מסקנות מאנשים בודדים:
לא רק שאת לא יודעת האם מה שעוזר לך יכול לעזור לשאר האוכלוסייה, את אפילו לא יכולה לדעת האם זה באמת מה שעוזר לך.
כמו שכתבתי, נניח שאני אוכל כפית חומוס כל יום לפני השינה. האם מכך שאני לא חולה כבר הרבה זמן, אני יכול להסיק שהחומוס המתועש הוא זה שעושה אותי בריא?
לא, כי אין לי איך לבודד אותו מעוד אלפי משתנים שונים שיכולים להשפיע על מצבי הבריאותי.
אוי זה ממש לא נכון.בת 30
יש לי ילדים שאם לא יקחו כלום הצינון יהפוך לכבד יותר, יהפוך כבר לשירות, לשיעול כבד ואז יתגלש למטה לריאות ואולי דלקת ריאות.
הייתי בסרט הזה לפחות חמש פעמים.
אז אם אפשר לעצור את הצינון לפני הבחירה, מה טוב. ויטמין c וגם פרופוליס עושים את זה מצוין.
גם לגבי עצמי, היו לי כמה פעמים שהייתי על הפנים, ברמה של חוסר תפקוד, תחילת הריון, חום, ואחרי 1200 או שני כדורים של 1200 הרגשתי פי עשר יותר טוב ויכולתי לתפקד ולצאת מהבית ולנסוע לאן שהייתי צריכה.
פעם יצאתי ככה להשתלמות של שבוע בגולן, הליכה בשטח כל היום מהבוקר עד הערב, בקור ובגשם. ביום הראשון הייתי עם חום וצינון, לקחתי מלא ויטמין, ביום השני כבר הרגשתי מצוין.
אדם יודע על עצמו כמה דברים שאף רופא לא יוכל להגיד לו.
הגדרת מעולה מה זה פלסבו 😏פשוט אני..
שטויותבת 30
פלסבו זה לא עלבון, גם עלי זה עובד...פשוט אני..
בכל מחקר מביאים לחלק מהאנשים פלסבו, כדי לבדוק מה ההשפעה של התרופה ביחס לאנשים שרק חשבו שהם קיבלו תרופה.
הסיבה היא שאם נשווה אותם לאנשים שיודעים שלא הביאו להם תרופה, אז התוצאות לא יהיו מהימנות כי יש אנשים שירגישו יותר טוב אפילו אם התרופה החדשה לא עושה כלום.
הגוף שלנו פלאי, אין מה להגיד...
מתוך ויקיפדיה:
נמצא כי תגובה של אדם לתרופה אמיתית כוללת שני רכיבים: אפקט פלצבו והשפעת הרכיב הפעיל. מחקרים השואפים לגלות את ההשפעה של תרופה מסוימת חייבים להשתמש בקבוצת ביקורת שבה הנבדקים מקבלים פלצבו. זאת משום שרק כך הם יוכלו לוודא שההשפעה הנראית של התרופה היא תוצאה של החומר הפעיל שלה ולא של אפקט פלצבו[7].
במחקר קליני אפקט פלצבו מתאר מצב בו מטרת התרופה מושגת גם כשניתן במקומה חומר בלתי פעיל. ברוב המחקרים, לפחות שליש מהחולים שקיבלו תרופות דמה מדווחים על הקלה או העלמות של הסימפטומים מהם סבלו. יש גם מחקרים שבהם מתן תרופות דמה הוביל לשיפור באחוזים ניכרים. בחלק מהמחקרים לא מדובר רק בדיווח של החולים, אלא גם מדדים פיזיולוגיים העידו שחל שיפור במצבו של החולה.
זה מטורף. שליש מהאנשים שקיבלו כדור בלי שום חומר פעיל, דיווחו על שיפור במצבם - שיפור שהושג רק על ידי זה שהם חשבו שהם קיבלו תרופה.
מאוד יכול להיות שאת נמצאת בקבוצה הזאת, שכאמור גם אני נמנה עימה, ועצם האמונה שאת מקבלת דבר שעוזר לך להרגיש יותר טוב - גורם לך באמת להרגיש טוב יותר.
במחקרים שבהם הביאו לאנשים ויטמין סי ולאנשים אחרים הביאו פלסבו, נמצא ש... אין כל הבדל בין הקבוצות.
חבל שמשתמשים בזה ברפואה רק במחקרים...בארץ אהבתי
בסוף יוצא שרק מי שלוקח ויטמינים או תרופות טבעיות מנצל את היכולת המופלאה הזו של הגוף, ומי שהולך לרופא קונבנציונלי מקבל רק מרשמים לתרופות אמיתיות, על כל תופעות הלוואי שלהן...
יש לזה הרבה תשובות...פשוט אני..
א. בסופו של דבר האמת צריכה להיאמר. רופא שמנסה לרפא ילד מדלקת גרון, לא יכול לרשום לו משהו שיכול לעבוד רק אם הילד ממש מאמין שזה עובד, תוך כדי שהרופא משקר ואומר שזה חומר שמרפא את הגוף.
ב. גם אם הרופא ישקר, עדיין מדובר באחוזים נמוכים שבהם החולה מדווח על שיפור, ואחוזים נמוכים עוד יותר שבהם החולה משתפר באמת במדדים אובייקטיבים. היית רוצה לטפל בדלקת ריאות בעזרת תרופה שתרפא את הדלקת רק ב-10% מהמקרים?
ג. נמצא שהשפעות הפלסבו אינן ארוכות טווח. אני הצלחתי לא להרגיש את האלרגיה שלי במשך שבת אחת, אבל זה לא היה עובד לאורך זמן. גם מי שצריך לטפל בלחץ דם או כולסטרול לא יוכל לחיות לאורך זמן בעזרת פלסבו בלבד.
ד. יש הרבה בעיות שבהן אין לגוף יכולת להסתדר לבד, אפילו אם הוא ממש ''יתאמץ''. הגוף שלנו לא יודע למשל לפרק אבנים גדולות שהצטברו בכליות, הוא לא יודע להרוג וירוסים מסוימים (HIV, כלבת ועוד), הוא לא יודע לשחרר קריש דם שנתקע בעורקי הלב וכן על זו הדרך.
באנשים חולים, המצב גרוע עוד יותר. למשל גופם חולי המופיליה לא יכול להקריש את הדם במקרה של פציעה, פשוט כי חסר רכיב בדם שאחראי על זה. אפילו אם מאוד ירצו ויאמינו שהם קיבלו זריקה שתעזור להם, זה פשוט לא יעבוד כי הגוף חסר יכולת להקריש את הדם בעצמו, ואז הם ימותו מדימום.
בכל המקרים האלה, אפילו אם הגוף יאמין שהוא קיבל עזרה חיצונית אבל בפועל הוא לא קיבל - זה לא יעזור.
ה. רוב האנשים פועלים לפי ההיגיון. אם הם רואים שחיסונים מונעים מחלות ומוות, הם מתחסנים. אם הם רואים שאנטיביוטיקה הורגת חיידקים, הם ייקחו אנטיביוטיקה כשצריך.
לכן, מרגע שהמחקר אומר על חומר X שהוא לא יעיל לתופעה Y, עבור רוב האנשים חומר X אינו פלסבו יעיל. כאמור, גם כשיש אמונה בחומר, עדיין החומר האמיתי יהיה הרבה הרבה יותר מועיל (אחרת תוצאות המחקר יהיו שהחומר האמיתי לא משיג שיפור ניכר לעומת הפלסבו, ולכן הוא לא יאושר לשימוש).
אני מבינה את ההיגיון בכל מה שכתבתבארץ אהבתי
אז הבעיה היחידה שנשארת היא שהרופא לא יכול לתת תרופה שהוא יודע שאין לה השפעה מוכחת מחקרית יותר מאשר פלצבו, כי מבחינתו זה שקר להגיד שזה יעזור.
ואז מי שפונה לרפואה טבעית כן מרוויח ריפוי טבעי של הגוף בעקבות זה שהוא מאמין שמה שהוא לוקח עוזר לו, ומי שפונה לרפואה קונבנציונלית נשאר בלי תרופה (או עם אקמול ונורופן, אבל גם הרפואה מודה שיש להם את הבעיות שלהם).
ועכשיו אתה בא ומשכנע אותנו שויטמין סי לא באמת עוזר, אז כל מי שישתכנע ממך כבר לא יאמין בזה ואולי זה כבר לא יעזור לו כי הפלצבו כבר לא יעזור, ומי שלא יאמין לך ימשיך להבריא בעקבות לקיחת ויטמין סי, בגלל שזה עדיין יהווה פלצבו בשבילו...
(לא יודעת מה באמת נכון לעשות. בגדול אני בעד לדעת את האמת. אבל אני גם בעד לנצל את היכולת לטבעית של הגוף להתרפא כל עוד הוא יכול, גם אם זה אומר לדעת קצת פחות, כל עוד זה לא פוגע באף אחד)
העניין הוא שזה כן פוגעפשוט אני..
אנשים שנוטים לקחת ויטמינים בכל פעם שהם לא מרגישים טוב, גם אם אין שום קשר בין הוויטמינים לבין מה שיש להם, הם אנשים שגם יחכו יותר מדי לפני שהם יקחו תרופה אמיתית כשהם באמת צריכים אותה (או חיסון), או אפילו יסרבו לטיפול כנ''ל כי הוא ''לא טבעי'' וכו'.
אותם אנשים גם יכעסו על הרופאים שלא ממליצים על ויטמינים אלא רק על תרופות שהוכחו כיעילות, ולכן הם יפסיקו להאמין להם ותמיד יאשימו אותם שיש להם אינטרסים או שהם רוצים לדלל אוכלוסין וכו'.
למעשה, כל הרופאים שאני מכיר שמנסים לדחוף ויטמינים לכל בעיה שיש, הם רופאים שמתנגדים באופן גלוי לרפואה מבוססת ראיות ולשימוש בתרופות שהוכחו כמצילות חיים.
לכן, בשקלול של כל הנתונים, עדיף תמיד ללכת לפי רפואה מבוססת ראיות ומחקר מאשר להסתמך על דברים שאנחנו מאמינים בהם במקום על דברים שהוכחו כיעילים.
בנוסף, אין לדבר סוף.
אתמול אנשים קנו ויטמינים יקרים, היום הם כבר קונים ויטמינים יקרים הרבה יותר כי הם ''ליפוזומלים'', מחר אנשים ישלמו הרבה יותר כי מישהו ימציא ויטמינים שעטופים בקרום של צמח הודי נדיר ולכן ''זה נספג הכי טוב'' (והרי מי שקונה את הדברים האלה מאמין למה שכתוב על האריזה בלי לשאול שאלות, ובתנאי שזה מעולם לא עבר מחקר ולא שייך ל''ביג פארמה''...). איכות החיים של אנשים נפגעת בשביל לקבל כדור שלא עושה כלום בטווח הרחוק, לא חבל?
כמו שכתבת, האמת תמיד עדיפה.
אני מבינה את הטענה שלךבארץ אהבתי
בסופו של דבר תרופת פלצבו כן הוכחה במחקר כמועילה יותר מאשר לא לקחת כלום. והיא בטוח בלי שום תופעות לוואי, בשונה מתקופת שכן הוכחו במחקרים כיעילות. אז זה לא שקר להגיד שזה יכול לעזור. ואין מה להפסיד אם הרופא המטפל היה מציע משהו לגמרי טבעי שלפחות לחלק מהמטופלים היה עוזר (וכמובן שהוא היה יודע לזהות מתי זה לא מספיק וצריך תרופות רציניות יותר).
ויש גם עוד דברים טבעיים שכן יכולים לעזור שהרפואה לא מציעה אותם וגם לא בטוחה שחוקרת אותם כי בסוף אף אחד לא ירוויח אם זו יוכח כמועיל (אולי כן חקרו, אשמח אם תוסיף לי בעניין).
כמו למשל - כשהילדים שלי משתעלים, אני מכינה להם דבש עם בצל ונותנת להם לאכול מהסירופ שנוצר, אני עושה להם באמבטיה עיסוי עם שמן זית וכמה טיפות שמן רוונסרה, לפעמים גם שמה בחדר כשהם ישנים קערה עם מים רותחים וטיפות שמן רוונסרה. כל זה לא עולה לי כמעט, אין בזה שום סיכון, וזה עוזר להם באופן ברור. אולי רק מהפלצבו, אולי באמת יש בזה תועלת, אבל באופן ברור כשאין לי זמן או שאני שוכחת, השיעול מתגבר ונמשך יותר זמן, וכשאני מתחילה לעשות הכל מיד בתחילת השיעול זה עובר הרבה יותר מהר.
ואני כן גם מגיעה לרופא, וכשהסטורציה ירדה והיה צריך אינהלציה, או גם כשהיה צריך פעם אשפוז, אז כן עשינו מה שהרופא אמר.
אבל אם הרופא גם היה ממליץ לי בעצמו גם על האפשרויות הטבעיות, כל עוד זה מספיק בשביל לעזור, זה היה הרבה יותר יעיל מאשר לברור בעצמי מה כן לקבל מהרפואה הטבעית כי הרופאים לא אומרים לנו, ומה באמת מסוכן או לא נכון וצריך להיזהר ממנו.
ככ נכון. ככ מסכימה. תודה על הקול החשוב והנכון הזהדפני11
ויטמין C ליפוזימליבתשובהתמיד
אמנם זה יקר, אבל זה הכי טוב לילדים
או פשוט לחפש משהו אחר
לא רק שוויטמין סי לא עוזר, אלא גם ''ליפוזומלי'' זה פשוט שקרפשוט אני..
מתוך מדע גדול, בקטנה:
הכוכב החדש של תעשיית הרמאו״ת (רפואה משלימה, אלטרנטיבית ותוספים) הוא בעל השם המפוצץ ״ויטמין C ליפוזומלי״. אלא שכמו מוצרים רבים בתעשייה הזו, מדובר במהומה רבה על לא מאומה.
במה בדיוק מדובר? ויטמין סי ליפוזומלי, כשמו כן הוא, הוא למעשה ויטמין C שארוז בתוך מבנה שנקרא ליפוזום. ליפוזומים הם בועיות קטנטנות בעלות מבנה כימי ייחודי, שכולל שכבה שומנית והידרופובי , כלומר, ״שונאת מים״ (ראו פוסטים קודמים בנושא חומרים הידרופוביים), ובנוסף גם שתי שכבות הידרופיליות, כלומר, ״אוהבות מים״. בגוף האדם (ובעלי חיים אחרים), מולקולות דומות לאלו שבונות את הליפוזומים מרכיבות את קרומי התאים שלנו.
לליפוזומים יש יעילות רפואית לא מעטה. נניח שאנו מעוניינים להחדיר לגוף חומר המהווה תרופה. הסביבה הפנימית בגוף שלנו היא סביבה מימית, ולכן חומרים שהם עצמם הידרופיליים ״מרגישים בנוח״ בסביבה מימית, יתמוססו בקלות ויעברו בנוחות בין ולתוך רקמות הגוף. לעומתם, חומרים הידרופוביים לא מתמוססים בסביבה המימית ולא יכולים להגיע לרקמות השונות. כאן נכנסים לתמונה הליפוזומים. תעשיית התרופות מנצלת את המבנה הייחודי של הליפוזומים על מנת לארוז תרופות המורכבות מחומרים הידרופוביים ולהעביר אותם בין רקמות הגוף השונות, על אף המבנה הכימי שלהן. בתוך הליפוזום התרופה ההידרופובית לא חשופה אל הסביבה המימית, אלא רק אל ה״מילוי״ ההידרופובי של הליפוזום, בעוד שהצד החיצוני וההידרופילי שלו נע בקלות בסביבה המימית של הגוף. במקרים אחרים, משתמשים בליפוזומים גם בשביל לארוז תרופות הידרופיליות רגישות, על מנת להגן עליהן מפני פירוק על ידי חלבונים בדם וברקמות.
אך למרות שליפוזומים הם שימושיים מאוד ואף חיוניים להחדרה של תרופות הידרופוביות לגוף, זה ממש לא המצב במקרה של ויטמין C - שהוא חומר קטן והידרופילי, שמתמוסס במהירות ונע בחופשיות בדם וברקמות. ויטמין C בהחלט לא זקוק לשכבה שומנית שתבודד אותו מהמים שבגוף האדם, ואין ראיות לכך שליפוזומים תורמים לספיגה שלו.
מעבר לחוסר הרלוונטיות של המעטפת הליפוזומלית לויטמין C, לא ברור כלל שללקיחת ויטמין C יש יתרון בריאותי בתקופה ובמדינה בה אנו חיים. לויטמין C יש תפקיד חיוני בבריאות הגוף, ומחסור בו עשוי להתפתח למחלת הצפדינה. במקרה שיש חשש ממחסור בויטמין C, יש להתייעץ עם רופאת המשפחה או עם תזונאית מוסמכת.
אומרים שויטמין סי ודי חשוב לקחת תמידמיקי מאוס
ויטמין סי ודיחגהבגה
סי ודיהריון ראשון13
סי ליפוזומאלי של אקוסאפ
ודי 2000 יחבל ביום (כן, לא טעיתי אלפיים, מחקר אם תרצי אביא לך)
תודה לכולן!רק שאלה לי

תרגישו טוב ❤חדקרן
חיזוקית של הדסחיים של
חיזוקית לחשבון הבנק של הבעלים
פשוט אני..

העלון לצרכן המצורף ל"חיזוקית של הדס" מתהדר במחקר שממנו עולה שהתוסף הוא "היחיד שהוכח במחקר מדעי". אולם הרופא שעמד בראש המחקר המצוטט בעלון טוען שכלל לא נבדקה השפעת המוצר על המערכת החיסונית.
הרופא, ד"ר אבנר כהן-הרמן, מנהל מרכז הילד בפתח תקווה ומומחה לרפואת ילדים בקהילה, אומר: "במסגרת המחקר בדקנו רק את תחלואת החורף של ילדים שנטלו חיזוקית וילדים שלא נטלו חיזוקית. לא נלקחו מהם כל בדיקות דם לבדיקת המערכת החיסונית, ואני מסתייג מאוד מהעלון לצרכן, המכתיר את המוצר כמחזק מערכת חיסונית ומונע תחלואות. לא ייחסתי סגולות מרפא לתוסף זה", הוסיף ד"ר כהן-הרמן.
מנהלת שירותי מזון במשרד הבריאות, ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, מבהירה: "החוק אינו מתיר לייחס סגולות ריפוי לתוספי תזונה".
דבר חמור נוסף לדברי ד"ר כהן-הרמן הוא היעדרה של אזהרה בעלון לצרכן לגבי שימוש באחד ממרכיבי המוצר. "אכיניצאה, אחד המרכיבים, אינה מומלצת לשימוש לאחר 21 שבועות", הוא אומר. "בתום תקופה זו יש להפסיק את נטילתה. אני לא מבין למה פרט חשוב זה אינו מופיע בעלון לצרכן".
"כל דיבור על מניעה הוא אחיזת עיניים"
בעלון לצרכן מכונה המוצר "מוצר טבע לחיזוק המערכת החיסונית", אולם "כל דיבור על מניעה הוא אחיזת עיניים", אומר ראש המחלקה לאימונולוגיה קלינית ואלרגית בפקולטה לרפואה של הטכניון, פרופ' שמעון פולק. "אפשר באמצעות תכשירים להקל על מחלות ויראליות אך לא למנוע אותן. אין עדות מחקרית לכך, ואם תכשיר החיזוקית יכול לעשות זאת – הרי שמדובר בגילוי מהפכני".
פרופ' מוטי רביד, מנהל מחלקה פנימית ויו"ר ועדת תרופות ושירותי בריאות כללית, מתרעם אף הוא: "עד כה לא הצליחו חוקרים להראות תועלת בשימוש באכיניצאה או בפרופוליס, שניים ממרכיבי ה'חיזוקית', בבני אדם. תכשירים כאלה, מהסוג שאמור להרגיע דלקת, עלולים אף לפגוע במערכת החיסונית. אילו בוצע מחקר מתאים בתרופה, לא זו בלבד שהיצרן לא היה מעז לכתוב שיש הוכחה חד-משמעית ליעילותה, אלא שהוא אפילו לא היה מעז לבקש רשיון עבורה".
הדסה בוימל, יצרנית ומשווקת "חיזוקית" אומרת בתגובה: "כיוון שמשרד הבריאות אינו מתיר ייחוס סגולות ריפוי לתוסף מזון, לא כתבנו את זה על גבי האריזה אלא רק בעלון לצרכן. אין לי הוכחה מדעית על המותג עצמו, אבל יש הוכחות על המרכיבים הפעילים שלו".
רפרפתי על המחקרחיים של
כל החורף היינו לוקחים חיזוקית, ואם למישהו היה כואב הגרון לקחנו פרופוליס ואכניצאה בטיפות.
הפעם הראשונה שלקחתי אנטיביטיקה הייתה בגיל 12 שהפרופוליס כבר לא העביר לי את הדלקת גרון.
אבל כילדים, גדלנו עם תרופות טבעיות שבאמת עובדות יותר לאט, אבל יותר בריאות לגוף!
אני כילדה מעולם לא לקחת שום חיזוקית לגוףתמיד להודות
מקרה אישי הוא לא הוכחה לכלום.
בדיוקפשוט אני..
לישון הרבה.ירושלמית טרייה
התשובות כאן פשוט כואבות ליפשוט אני..
יש דברים שהוכחו כיעילים במניעת מחלות:
שינה טובה, ארוחות בריאות ומזינות ובכמות נכונה, אכילת פירות וירקות, ספורט (כמובן מותאם לגיל), שמירה על היגיינה (שטיפת ידיים לפני האוכל, לא להכניס ידיים לפה/לאף, לא לאכול או לשתות "מפה לפה").
כל הדברים האלה הוכחו באין סוף מחקרים, כמועילים מאוד למערכת החיסונית (וגם לעוד מערכות מאוד חשובות בגוף).
הבעיה היא שמדובר בדברים קשים ליישום. מי מאיתנו לא רוצה לפנק את הילד בממתקים, לתת לו לישון מאוחר כשהוא "ממילא בחופש", לאפשר לו לאכול נקניקיות במקום חזה עוף ביתי וכו'.
לכן אנשים בורחים לדרך הקלה, שבמקרה הטוב מעולם לא הוכחה כיעילה ובמקרה הרע הוכחה כלא יעילה:
נטילת ויטמינים גם כשאין מחסור בהם, נטילת "תרופות קסם" כמו חיזוקית ופרוקטק - למרות שאפילו היצרן לא טוען שהן יכולות למנוע מחלות (בעבר הם טענו כך, אך זה גרם להם להפסיד בתביעה ייצוגית מכיוון שאין לכך כל הוכחה).
נטילת "ויטמין סי ליפוזומלי" - שקר מתועב שרק מיועד להכניס כסף לחברות שמייצרות את זה, שהרי ויטמין זה הוא מסיס במים ולכן ציפוי ליפוזומלי כלל לא משפר את ספיגתו (וזה מעבר לכך שתוספת של ויטמין סי באדם שאין לו מחסור כלל לא מונעת מחלות...).
חבל על הכסף שלכם. חבל על הבריאות שלכם. תשקיעו במה שעובד, תתרחקו ממי שמנסה לגנוב את הכסף שלכם בלי שהוא מסוגל להוכיח את היעילות של מרכולתו.
מסכימה על הפיסקה הראשונהoo
בהקשר הזהפשוט אני..
למה נמחקו תגובות? 😳פשוט אני..
משום מה התיוג לא עובד לי...
לא נמחקואין לי הסבר
איפה הוא? דווקא רציתי לקרוא ולא מוצאתדפני11
ויטמין דיבשורות משמחות
ויטמין סי ליפוזומלי במקרה של חולי (כבר שאני מזהה ניצני חולי אני נותנת) עד להבראה מוחלטת.
אבץ במקרה של חולי.
תזונה בריאה- כמה לסנן מוצרים עם חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, מונוסודיום גולטמאט, חפצי אפיה מאלומיניום וסיליקון, טיגון.
הגיינה בריאה טבעית ועדינה
כמה שאלותפשוט אני..
ב. מתי הוכח שיש בעיה כלשהי במונוסודיום גלוטומט?
למעשה, יש הרבה חוקרים שטוענים שיותר בריא להמליח אוכל עם מונוסודיום גלוטומט מאשר עם מלח.
עונהבשורות משמחות
מתי לאחרונה ניסיתי להשתמש?
ב. מונוסדיום גלוטמט זה רעל! שיצרני האוכל דוחפים במזון המתועש, באבקת מרק, בחטיפים ועוד..
אני מבינה שאת בגישת הממסד..
איך ליפוזומלי מייעל את הספיגה של חומר מסיס במים?פשוט אני..
הידעת? השקר של ויטמין C ליפוזומלי
ואם מונוסודיום גלוטומט הוא רעל, איך זה שאף בן אדם לא הורעל ממנו למרות שמיליארדי אנשים בעולם אוכלים אותו מדי יום, ואיך זה שנעשו מחקרים רבים לפיהם הוא אינו רעיל לעומת 0 מחקרים לפיהם הוא כן רעיל?
למיטב ידיעתיבשורות משמחות
לא עושים מחקרים על יתרונות הרפואה הטבעית כי פשוט במידה והמחקרים יראו הצלחות חברות התרופות לא יהיו כמעט רלוונטיות למעט מקרים של הצלת חיים, ואז כבר המניות שלהם לא יהיו שוות כ'כ, ולא יהיה מספיק כסף..עבורם.
מדע טהור לצערינו זה לא המדע הנתון כיום.
אני חושבת שיש דווקא התעוררות גדולה של אנשים שהבינו שאת הוירוסים הפשוטים אפשר לטפל ע'י חומרים טבעיים, ובמקרה שבאמת זה לא מצליח אז הולכים לרופא קונבנציונלי וזו תפיסה לא מועטת בקרב אנשים וחייתי בכל מיני אוכלוסיות ותמיד היו מתוכם היו אנשים שחיו את התפיסה הזו אם בגלוי או אם בינם לבין עצמם.
אורח חיים בריא ומותאם אישית הוא חשוב ובסיס, אושר בחיים זה נתון בסיסי לבריאות (במדינה שלנו צריך לעבוד קשה בשביל זה ועובדה שזה אפשרי לבסוף).
מונוסדיום גלוטמט עושה נזקים ולא ניתן להתעלם מכך, שוב במידה ומחקרים טהורים יצאו לאור ויוכיחו את זה אז יצרניות המזון פשוטו כמשמעו יפשטו רגל.
והיצרניות המזון המתועש הגדולות יעשו הכל הכ-ל בשביל שזה לא יקרה. לא צריך למות ממונוסדיום אבל גם לחיות עם נזקים ממנו.
מקטנותי הרופאים גרמו לי באמת להאמין שתופעות מאוכל זה דבר שכיח וזה נורמלי לחיות איתם וכולם סובלים מזה אז זה תקין סהכ... כיום אני יודעת שזה לא תפקוד בריא לגוף, אם כואב, אם הגוף לא מגיב טוב לחומרים ומאכלים אז זה רע לגוף תופעות כאלו הן ממש לא טבעיות לגוף ולכן מי שבאמת יאמין לשקר הזה שרופאים ותזונאים אומרים פשוט המצב שלו ידרדר בעתיד כמה הגוף יכול להחזיק רעלים מסלי יכולת לפלוט אותם????
אפשר לחשוב מדברייך שיצרני התוספים הם פילנתרופיםפשוט אני..
ואת מי בדיוק אם ירפאו אם כולנו נמות צעירים, כפי שקרה לפני המצאת התרופות שלהם?
ואם לחברות המזון יש כוח אדיר והן יכולות להשפיע על תוצאות מחקרים מדעיים, איך זה שלפי המדע שומן טראנס ועוד שלל חומרים שנמצאים במזון מעובד, ידועים לנו היום כמזיקים מאוד? בדיוק באותם מחקרים חברות המזון שכחו לשחד את החוקרים?
בלי להיכנס לפרטיםבת 30
אתה מביןבשורות משמחות
לגבי תרופות, אמרתי את דעתי תרופות יעילות מאוד במקרים מסויימים ואין ויכוח על זה.
במקרים של הצלת חיים הרפואה מפותחת ומצויינת. בשוטף של היום יום התרגלו בני האדם שכל איי קטן הם הולכים לרופא כללי שייתן להם תרופה והופ חברות התרופות תפסו על זה גל ועל כל חרטא דוחפים תרופות. נראה לך שפטרת ציפורניים תעבור לך מלמרוח לק בציפורן ייתכן וזה יעזור למראית עין הג'יפה עוד בגוף והיא תצא באיבר אחר ובדרך אחרת, אבל מבחינת הרופא נדמה כביכול שיש הצלחה בטיפול, מספיק עם העיוורון הזה. אני דווקא כיום מתרשמת שיותר ויותר אנשים פונים בעצמם לטיפול טבעי ומצליחים לטפל בבעיות בריאותיות כרוניות ששנים רופאים לא הצליחו בידם לעזור. אנשים רוצים להיות בריאים?? הם צריכים לדעת את עצמם מיוזמתם להכיר את גופם ולחקור ממה נובעים הדברים וזה חיפוש אינסופי, לא תיקתוק של רופא במחשב והנה אתה חולה ב-x. לא לחכות שמצב יירע עם השנים, תחפש תרופה למכה כבר בגיל צעיר שהגוף מאותת לך על כאבים ותופעות תפנים שגוף בריא לא חש בכאבים ותופעות באופן כרוני!
אין סוף לקונספירציות. אני מעדיף את האמת, מצטערפשוט אני..
גם אני לא מאמינה לקונספירציות שלךבשורות משמחות
רפואה טבעית עובדת לי- ולא רק לי! כי מי שיודע לאבחן בצורה מופלאה את סיבות החולי ברפואה טבעית גם יכול בהחלט לרפא אנשים.
מה שעובד לי אני משתמשת ומה שלא לא.
ויטמין סי בוודאות עובד לי, על בני משפחתי ועל לא מעט אנשים שהצעתי להם להשתמש.
כדי להגיע לרעילות מויטמין סי צריך לקחת כמויות מטורפות, וזה מוכח השאלה באיזה מחקרים אתה מעוניין לשים את הדגש.
בהצלחה והרבה בריאות לך אני באמת מאחלת לך גאולה ושיפתח לך הרצון לדעת את עצמך וגופך ותרגיש ביתרון של התודעה הזו- אתה רק תרוויח בענק בעז'ה!
* הם ירפאופשוט אני..
מונוסודיום גלוטמטבת 30
למה ערכת ומחקת דברים נכונים?פשוט אני..
כי קראתי אח''כ עוד חומרבת 30אחרונה
למה סיליקון? חשבתי שזה דווקא טובאורוש3
מסתברבשורות משמחות
גם אני חשבתי שזה טוב..
באסהאורוש3
פרופוליס, בתמציתבת 30
ולהוריד קמח לבן, סוכר לבן, ומוצריו חלב מהתפריט.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
נשמע לי סבירכורסא ירוקה
תמיד אפשר לחסוך, להוציא פחות,לקנות פחות.. אבל כן זה עולה הרבה
כןפילה
הגיוני אבל תלוי גם איפה אתם עושים קניותעם ישראל חי🇮🇱
יכולה להגיד שאחרי בדיקה בכל הסופרים
רמי לוי בפער הכי זולים.
אנחנו 8 נפשות ויוצא לנו בערך 4000 חודשי
אם חג אז קצת יותר .
ממליחה לעשות השוואת מחירים ולא להתפתות לקנות "כמה דברים " במכולת ,רק אם ממש אין ברירה.
בדקת גם באושר עד?כורסא ירוקה
בכל מקרה זה נראה לי גם ענין של סטנדרט מה קונים, מה נחשב בסיסי וכו
נכון... לכל אחד יש סטנדרטים אחריםיעל מהדרום
לצערי הרב כןאוזן הפיל
אתם אוכלים הכל בבית?בוקר אור
כל הארוחות?
תלוי גם בני כמה הילדים וכמה אוכלים..
אנחנו מוציאים הרבה פחות למשפחה של חמש נפשות אבל שניים מהילדים מקבלים צהרים במסגרת, ואנחנו די קמצנים
גם כשלא אוכלים הכל בבית זה הגיוני...יעל מהדרום
רציתי לפתוח גם על זהאבןישראל
אנחנו 7 נפשות כולם אוכלים בבית גם צהרים.
יוצא לנו בין 4200 ל4800 פחות או יותר לחודש, והתלבטתי עם עצמי האם זה סביר או שאפשר לעשות שינוי..
לנו יוצא בערך 4000 ל7 נפשותפרח חדש
כולל הכל עופות דגים
אנחנו תמיד שבתות בבית
ומכינה מבושל כל יום (הילדים גדלו ולא כולם בצהרונים)
בעיקרון אני חושבת שאפשר לחסוך ולהוציא קצת פחות אבל בשלב הזה של החיים מרגישים שזה הנכון לנו
אין הגיוני או לא הגיוני בדברים האלה כי זה תלויהמקוריתאחרונה
בצריכה לדעתי
שבי עם הרשימות שלך (תשמרי כמה למשך חודש נגיד) תעברי עליהן ותראי על מה את מוציאה
חשוב לי להגיד שגם בניסיון לצמצם הוצאות בדבר הזה יש בזבוז כלשהו, של זמן נסיעה ושל זמן בכללי
אני מפצלת קניות בגלל כשרות והעדפות מסוימות ספציפיות, וזה לא בהכרח חוסך לי
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
לא מכירהאחת כמוני
❤️רבותבנות
אולי ערב שירה עברית?שמעונה
פחות 🙈 אבל תודה ❤️רבותבנות
אולי אם יש דבר כזה של דוסות? איפה שומעים על זה??רבותבנות
אני בדיוק רציתי להירשם לסטנדאפ שלממשיכה לחלום
משהי בשם הניה שוחט, היא ממש מצחיקה ויש לה הופעות בכל הארץ, היא חרדית לא דתית לאומית
או מישהי כמו חנה כהן אלורו
חנה!!! זה רעיון!!! תודה!!!! איך לא חשבתי על זה ❤️רבותבנות
אבל אין כלכך הופעות פתוחות... באסה 😅רבותבנות
הצגה נשמע לי הגיוניכל היופי
כן זה הכיוון. איפה מוצאים אבל דברים כאלה?רבותבנות
רויטל ויטלזוןאמאשוני
לא דוס, אבל דתי. לא הייתי בהופעה.
אמא שלי בחיים לא תלך 😅 אבל תודה!רבותבנות
תחפשי הצגות בהיכל התרבות באיזור שלכםשקדי מרק
ותראי אם יש משהו מתאים
יש הצגה על החיים של נעמי שמר עם שירים שלה, אולי יתאים לכם
לגבי חנה כהן אלורו, יש לה הופעות בכל מיני מקומות משמעונה
ביישובים זה סגור לתושבות... מצאתי לוז שלה לקיץרבותבנות
והרוב סגור ליישובים / אולפנות וכו'
אז רק ישבתי וריירתי 😅
רעיון! תודה!רבותבנותאחרונה
יש הצגה חדשה של תיאטרון לחישהשמה לב
אחפש, תודה!רבותבנות
פניני ילדים?shiran30005
שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו
חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה
הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!
בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!
בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?
הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.
חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי
אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"
הוא עונה לי "במטבח".
(הטישו היה במטבח).
לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.
אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.
מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.
בן 3.5קדם
וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי
הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)
ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"
לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.
איזה הורסתוהה לעצמי
מתוקיייניק חדש2
גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.
באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂
איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות
היה בטוח שהתחיל החופש
אמרנו לו שכן
הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂
כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרובאחרונה
אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?
מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣
בנות שלוקחות בונגסטההרמה
ניסיתי היום להיות בלי היה לא פשוט.. מה שהכי הפריע לי זה שבלילה ישנתי מזעזע שינה קלה ולא טובה
קרה למישהי?
למה בלי?הבוקר יעלה
תכף שבוע 15,הרמה
במהלך היום עייפה
וגם נראה לי כדאי להפסיק מתישהו לא?
לא מפסיקים בונג'סטה בבת אחתראשונית
להפסיק בבת אחת זה לטלטל את הגוף.
וחוץ מזה אין כללים של מתי להפסיק, הרבה מפסיקות בחודש חמישי אבל אני הייתי צריכה גם בחודש שישי ויש כאלה שלוקחות עד הלידה
אבל זה פגע לך בשינה?הרמה
לגבי העייפות, זה באמת אחד התסמיניםראשונית
השאלה מה עדיף, בחילות או עייפות, כל אחת והשיקולים שלה.
אני לא מצליחה לישון טוב בלי הכדור זו הבעיההרמה
אני לקחתי עד הלידהסטודנטית אלופה
אני הפסקתי ב18הבוקר יעלה
הדרגתי
אחרי שהייתי בטוחה שאני כבר יותר טוב
ועדיין היה צריך להתרגל..
זה הריון ראשון שלך?
לא, חמישי😄 אבל כל הריון אחר לגמריהרמה
היו לך היום הקאות או רק ערנות?עדיין טרייה
עייפה ועם בחילותהרמהאחרונה
נישה ברחםעדי98
היי
אנחנו מעל שנתיים וחצי מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה , הייתה לי הפלה אחת ,עברתי הזרעות וניסיון החזרה 1.
עם הבן שלי בן 4.5 נכנסתי באופן טבעי וילדתי בקיסרי חירום . התייעצנו עם ארגון שמייעץ בנושא והוא הפנה אותי להיסטרוסקופיה שם מצאו לי נישה גדולה ברחם וצריכים לבצע לי היסטרוסקופיה ניתוחית לתקן אותה . מבחינת המחלקה שאני מטופלת אצלה הם אומרים שבכלל אין מה לטפל בנישה וזה לא הגורם לחוסר פריון ולנסות עוד החזרות , וגם שזה לא מהווה סיכון להריון נוסף.
בנוסף הפנו את בעלי לדופלר ושם גילו לו וריקצולה בדרגה 2 למרות שבדיקות הזרע תקינות . חשוב לציין שמתוך 18 ביציית נוצרו 3 עוברים שכולם דרך icsi . וגם פה הארגון המליץ לנו לבצע צנתור . וכמובן הביח אומר שאין שום בעיה והכל תקין.
אם יש פה נשים שהיו עם אותן בעיות אשמח לשמוע ולדעת שאנחנו עושים את הדבר הנכון לגבי הטיפול.. תודה רבה
אני יודעת לגבי נישה-Sheela
שזה בהחלט יכול לעכב קליטה, תלוי מה בדיוק יש לך. מוזר שאמרו שלא רלוונטי. הייתי הולכת לשמוע עוד חוות דעת אצל רופא פרטי, גם לגבי הזרע.
ההיסטרוסקופיה שביצעתי וגם הניתוחיתעדי98
זה אצל פרופסור פרטי עם הרבה המלצות שקיבלתי עליו. ממה שכתב לי זה נישה גדולה rmt=3 ..
אני גם קראתי שזה מעכב וגם מסוכן להריון ויכול לגרום להפלות .
גם לגבי הזרע אנחנו הולכים לרופא פרטי עם המלצה
סתם ערערו אותי .. כנראה רצו להצדיק את זה שלא שלחו אותנו לבדיקות רלונטיות
שווה לחשוב שוב אם להמשיך באותה מחלקה..Sheela
2 עוברים שלי שם מעדיפה לעבור את ההיסטרוסקופיהעדי98
ולאחר מכן להחזיר עובר כבר באותה מחלקה ובינתיים בעלי יעבור את הטיפול לוירקצו כי זה גם לוקח זמן.. הבנתי שאין לי ברירה ובאמת להתייעץ עם עוד גורמים ואני באמת שמחה שעשיתי את זה
תודה לךך
מצויין מאחלת לך שזה יעבור מהר!Sheela
אמן תודה רבה על השיתוףעדי98
אפשר להתייעץ עם עוד רופא באותו ביה"חshiran30005
מניסיון מר שלי- תלכי על מה שהלב שלך אומר,תתייעצי שוב ושוב אם צריך
גם פרופ' לא בהכרח מבינים טוב, לפעמים הרופאים הפשוטים יותר מבינים יותר. שוב מניסיון עשיר שלי בתחום הריון ולידה (לא קשור לנישה אבל בכללי)
זהו שעכשיו בעיקרון המנהל מחלקה הוא הרופא שליעדי98
רק לגבי המנהל מחלקה-אין כמו טאטע!
זה שהוא מנהל מחלקה לא אומר 'הוא יודע יותר טוב מרופאים אחרים , ויש סיכוי שהוא מפספס או בגישה אחרת ולכן לא ישלח אותך לבדיקות מסוימות .
אז תלכי עם התחושות שלך ואם את רוצה לבצע פעולה כל שהיא, תעשי בלי קשר למה שהוא אמר! את יודעת הכי טוב מה נכון לגוף שלך .
אומרת מניסיון במקרה אחר, אבל עם אותו רעיון של ראש מחלקה שהיה בגישה מאוד מסוימת, ושלל מכל וכל גישות אחרות.ורק עם התעקשות זה עבד.
לגבי הנישה אני יודעת שכן מתקנים כי משפיעאורוש3
מוזר שלא עשו היסטרוסקופיה לפני הטיפולים.
בהצלחה רבה!! לא יודעת לגבי מה שנמצא אצל הבעל...
נכון, זה לא משפיע על הפוריות ממה שידוע ליים...אחרונה
יש לקרובת משפחה שלי, נכנסה להריון 3 פעמים בלי בעיות.
לא רוצים יותר ילדים. מה שכן שבלידה התינוק כל פעם נתקע והיה צריך קיסרי.
בגלל זה היא התלבטה עם להביא עוד ילד אבל בסוף כן החליטו ונכנסה די מהר להריון כשהיא מעל ל 35, והלכה ישר לקיסרי אלקטיבי
איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע
יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?
לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?
הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123
זה סכום יפה גם ככה
ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים
אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים
ושיש לו אופציה דיגיטלית
איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר
דרים קארד יותר ספציפי לחנויות
וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון
נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע
רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.
כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי.
אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול
יודעת כי קיבלנו
העברנו את הקוד לסמארטפון
אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…
גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע
ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.
מעניין איפה קונים ביי מי באמת
בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט
רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".
כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..
לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע
סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.
או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים
בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח
הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו
אבל
היתי נותנת בסכומים שלמים
170 או 180
רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה
לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.
לא הייתי אוספת עוד כסף.
גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום
בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה
בהנחה שהיא על חשבונך האישי.
יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה
הנה למשלכורסא ירוקה
אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת
נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות
כרטיס דרים קארד של 180₪
ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד
התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה
אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.
בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.
אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.
כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?
הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.
הייתי חוזרת אליהKayom
תודהזוית חדשה
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה
בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.
מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך
תודהזוית חדשה
מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול
על הצלקת אני לא יודעת להגיד
לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?
או רק להטבה כל פעם?
משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?
אני בפיזיו'זוית חדשה
משתמשת במאמנים
הגעתי רק לשיפורים קצרים
לא נעלם לגמרי
היא עושה לך עיסויים?מחי
מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?
מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.
צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.
לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.
ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.
מכירה את האתרזוית חדשה
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט
אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.
בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.
תודהזוית חדשה
תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
תודהרק רגע קט
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום
אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה
או תמקד את הפזיותרפיסטית
תודהזוית חדשהאחרונה
אתן מצליחות לברך ברכת המזון ותפילות וכו כאימהות?ממתקית
כי אני ממש לא.
אפשר לומר שאפילו הורדתי מעצמי את ברכת המזון
שלא נדבר על תפילה
ולאט לאט גם כשאני ביום חופשי ולבד, כבר מתעצלת לברך ולהתפלל.
נהייה לי הרגל כזה שכל הזמן תירצתי- טוב לא אברך, כי עוד שניה הילד צריך אותי ואז גם ככה לא אהייה מרוכזת.
אבל זה כבר הרגל קבוע גם כשאני לבד.
איך חוזרים לברך?
כמובן יש לי אמונה, וחזות דתית והכל, בעלי מתפלל 3 תפילות, יש לו שיעורי תורה קבועים...אבל באמת שאין לי סבלנות לתפילות וברכת המזון, הדלקת נרות שבת בקושי רק מברכת בחיפזון (מברכת לרוב את ברכת המזון המקוצרת). פעם כל תפילה אצלי הייתה תפילה, וסגולות, וברכות, היום? כלום.
וגם ממש מפריע לי שאני לא דוגמה לילדים, הם גם לא מקפידים, וברור לי שזה בגללי. הם לא רואים אותי, וכיוון שאני לא מקפידה, גם לא רואה זכות להעיר להם.
איך אני מחזירה את הרגל ברכת המזון ותפילה אחת ביום לעצמי? ולילדים?