עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז באלול תשפ"א 21:14
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז באלול תשפ"א 21:00
בבריטניה, לפי החוק המלך יכול להיות אך ורק נוצרי. לא סתם נוצרי, אלא רק נוצרי אנגליקני. אפילו אם הוא הוטבל לנצרות הקתולית והתחרט על כך יום אחד לאחר מכן - הוא לעולם לא יוכל למלוך.
בארצות הברית, הנשיא חייב להיות אדם שנולד על טריטוריה של ארצות הברית. אאל''ט, אפילו אם אתה דור 10 לאזרחי ארה''ב, והבן שלך נולד כשהייתם בחופשה באירופה, הוא לעולם לא יוכל להתמודד לנשיאות שם.
מדובר בשני חוקים בשתי מדינות שונות, אשר לא נובעים מגזענות. הרי בריטים לא גזעניים כלפי קתולים, ואמריקאים לא גזעניים כלפי אירופאים.
אני חושב שאומה (דת/גזע/לאום) יכולה לבחור שהאנשים הבכירים ביותר בה יהיו רק כאלה שהם סמל ומופת למאפיין המשותף של אותה האומה, וזה לא ייחשב לגזענות.
הרי גר יכול לחיות איתנו, יכול להתחתן איתנו (מלבד עם כהנים), הוא חייב במילה ובעז''ה יהיה חייב גם בקרבן פסח בדיוק כמונו.
אז הוא לא יכול להגיע לדרגה הכי גבוהה שקיימת, נו שוין. הלוואי שכל האנטישמים בעולם היו ''גזענים'' ככה... נותנים ליהודים שוויון מלא ורק לא מאפשרים להם להגיע לתפקיד הכי בכיר שיש.
בעיניי זו לא גזענות, ולא רק בעייני. תשאל כל יהודי בריטי האם החוק בנוגע למלוכה גורם לו להרגיש קרבן של גזענות...