זה לא סותר שיש תקופות שקשות לי יותר - היריונות/אחרי לידות, אתגרים בגידול הילדים וכו' - אבל בסך הכללי זה אושר גדול.
מכורה לרוך של תינוק קטן, להנקה,
נמסה מכל לימוד חדש וחכמה חדשה של הפעוטות הגדלים,
מתרגשת מכל שלב חדש בחיים שלהם,
מתפעלת לראות איך הם גדלים והופכים למבוגרים קטנים...
ברוך ה'!
באמת השלב שלך הוא אינטנסיבי מאוד, ועדיין קשה קצת לראות את ה"פירות" של הגידול, אבל זה משתלם בסוף...

ומצרפת כאן קטע שכתבתי לפני כמה זמן, כשהרגשתי קושי מהאינטנסיביות של האימהות:
לפעמים -
לפעמים מתחשק לי להיות האמא רק של עצמי.
לשאול אותי: "רגע, אז מה מתחשק לך לאכול?"
ולקום מיד במרץ לא מובן כדי להרים ארוחה טעימה לחיך שלי לבדו.
או להציע: "אז מה את רוצה לעשות עכשיו? לקרוא? לשחק? לצייר? לצפות בסרט? בשמחה, קחי אפילו חומרי יצירה מיוחדים, העיקר שלא תשתעממי!"
עד שיקבלו עיניי את השובע הרצוי להן.
או לנסות להבין: "את עייפה? אז למה שלא תשכבי לישון? לא נוח לך ככה במיטה? אז אולי את רוצה כרית נוספת? או מאוורר מכוון ישירות?"
ואחרי כל הדאגה הזו - אין ספק שאצליח להירדם, עם הרוח והריח הענוגים.
ואם משהו בבית התלכלך?
כביסה? כלים? רצפה? שולחנות? ספות? שירותים...?
לא נורא! כבר יהיה מישהו שיטפל בזה. אני יכולה להמשיך לשכב בנחת על הספה עם הספר האהוב עליי, לאטום את אוזניי מכל המתרחש.
כן, לפעמים מתחשק לי להסיר כל עול,
להיות שוב פרפר ילדות מרחף בלי דאגות, שיכול לנגוע בכל החוויות...
אבל -
זה רק לפעמים.
ברוב הפעמים -
אני מביטה סביבי, ועיניי מתמלאות. כן, גם בבלגן, אבל בעיקר במראה משפחתי היקרה שקמה לי משמיים.
אני מאזינה לסביבתי, ועיניי מצטלצלות. כן, גם מרעש צעקותיהם של הילדים, אבל בעיקר מקול הניגון המתוק של קולותיהם, שמי חלם ויהיו לי כאלה משלי, משמיים.
ואני שולחת את ידיי לחוש את סביבתי. והיא מלוכלכת ומלאה בשלל של צעצועים-ניירות-צבעים-שאריות מזון, אבל בעיקר בגופים רכים שמתרפקים עליי באהבה, מניחים בין ידיי ציור מושקע שסחב עמו גם זוג מגנטים למשחק ו"עציץ" קטן, שארית של אשכול ענבים בטעם של שמיים.
והריח - לרגעים סותמת את אפי (כי שוב מישהו פה צריך החלפה), אך בעיקר מריחה את ריח גן העדן הזה, שלעולם לא נמוג...
כן, לפעמים טעם החופש עולה בפי, ואני מייחלת לו כל-כך -
אבל ברוב הפעמים אני פשוט טועמת את החיים שנתן לי הבורא, חיים כה מלאים -
ואז בולעת אותם. ושוב לועסת בטעות של חיבה את לחיו של קטנטני.