לידה ראשונה, בלי עזרה מאמאיהלי330
ברוך ה אני בהריון ראשון ומבורך, בשבוע מאוד מתקדם
שיכולה ללדת בכל רגע.

אין לי עזרה מאמא שלי לפחות זה לא נראה כך, כל ההריון היא דיברה על זה שאגיע לשבועות מתקדמים היא תגיע להיות איתי
כמה ימים, לעזור לי לסדר.
וכמובן שהגעתי לשבועות האלו תודה לאל, והיא לא כאן
ומתלוננת שאני לא מגיעה לבקר.
אני יודעת היא לא חייבת לי כלום, אבל סתם ציפיתי אפילו לחברה שלה.
אני מנסה להיות חזקה, ואמרתי לבעלי שבעזרת ה אחרי הלידה
אני רוצה להגיע לבית שלנו. ולא להורים שלי כי ככה נח לי.
למרות שברור לי שאזדקק לעזרה.. אני יודעת שהם לא יעזרו לי.
וזה בסדר גמור, אני מבינה את זה ויודעת שהקבה לצידי
יסייע לי, ובטיפת חלב יעזרו.
אבל אני יודעת שלבעלי זה מפריע מאוד, שלא תהיה לי את הסביבה התומכת כמו שיש לשאר החברות שלי.
האחות המלווה אומרת לי בטח תלכי להתפנק אצל אמא...
וכל פעם מחדש זה צובט אותי.

אני שומעת על חברות שלי, שמספרות שאחרי לידה
הכינו להן מלא אוכל טעים ודאגו להן, וכן זה צובט...
התקופה שאלד בה תהיה תקופת חגים, (אולי לפני מי יודע)
וכבר הצעתי לבעלי שנשאר בבית בראש השנה.. כי ההורים שלי מתארחים, (למרות שניסיתי לבקש מהם שישארו בבית שלהם בשבילי) כדי שיהיה לי יותר נח.
אבל אני מודעת לזה שיש להם את החיים שלהם, ולי אישית פחות נח להתארח אצל דודים שלי.

אני אישית השלמתי עם זה, וגם יש בי צד שאומר לי
שתהיה לי יותר עצמאות, ואלמד להתמודד עם תינוקת בע"ה
בכוחות עצמי, וזה יכין אותי טוב..
אבל קשה לי שבעלי מחליש אותי, הוא אומר לי כל פעם על המשפחה שלי שהם לא עוזרים,
ועל אמא שלי שנותנת מליון תירוצים למה היא לא יכולה לבוא אליי.
בניגוד לאמא שלו שאחיות שלו היו אצלה במשך חודש, והתפנקו.
אחרי השיחות האלה איתו, אני פשוט בוכה..
כי אני הבנתי והשלמתי שזה המצב, ורק רציתי שיתן לי את הכוחות
ושיגיד לי שהוא איתי, ואני חזקה
ולא שירחם עליי וימסכן אותי יותר, בטח לא שיגיד לי
שהמשפחה שלי גרועה.
כי זה הם.. והבנתי מראש לא לצפות יותר מידי, ומבחינתי זה בסדר.

למרות שאני קצת מתביישת מאמא שלו, שבטח תשאל איפה אנחנו חג.. ובטח תתעניין אם אני אצל אמא שלי
לא בא לי שהיא תרחם עליי, ותחשוב על המשפחה שלי דברים לא טובים.

אז רציתי לשמוע מכן עצות, איך להסתדר בלי עזרה מאמא?
זאת תהיה לידה ראשונה..
איך אני יכולה להקל על עצמי מבחינת אוכל?
אשמח לכל מיני עצות..

מנסהציפיפיצי

מכירה את הצד הזה שאמא לא יכולה לעזור מכל מיני סיבות

חושבת שאם אמא שלך כן דיברה על זה איתך, היא יכולה פתאום ברוח

השמחה שנולדה נכדה כן להפתיע ולעזור (לא מכירה, אבל ממה שכתבת בהתחלה מרגיש ככה).

מה עם בית החלמה? יש בתי החלמה שאפשר להגיע אם הבעל ואז לשניכם יש מקום לישון וארוחות

מסודרות וטעימות. וגם תינוקייה שיעזרו לך בטיפול הראשוני. לדעתי במצב כזה כדי לשקול את זה.

אולי כן כדי להסביר לבעל שהמצב הוא כזה אצלכם והסיכוי מראש נמוך לכך שתהיה עזרה מהצד שלך.

אולי אמא שלו תרצה לעזור קצת?

בהצלחה יקירה

תודה שעניתיהלי330
אני חושבת שבית החלמה אפשרי ליומיים בערך,
חשבנו על זה.
אבל במצב הזה של הקורונה קצת מפחיד..
חמותי לא תוכל לסייע לי, כי הבת שלה גם אמורה ללדת וזאת תהיה לידה רביעית אצלה, והיא תצטרך עזרה.

אשמח לשמוע מבנות שהסתדרו בלי עזרה מאמא...
איך הסתדרתן? טיפים?
אני בחיים לא הלכתי לאמא אחרי לידהרקלרגעכאן
והאמת שבלידה ראשונה אני דווקא לא הרגשתי בכלל צורך..
סה''כ את שוכבת ונחה בבית ..מניקה ,מחליפה חיתולים. וזהו.

אוכל בעיני זה לא בעיה-
א. תערכו מראש- תבשלי ותקפיאי מנות בשריות- קציצות,עופות,שניצלים ,פשטידות מה שאת אוהבת.
ומה שנשאר להכין זאת תוספת מהירה כמו אורז,פירה,פתיתים,אטריות,קוסקוס,בורגול- שבעלך כל ערב יעמיד סיר כזה אפילו ליומיים.
או שגם אם לא מקפיאים- בעלי היה בערב חוץ בצל שם בסיר עם עוף ושם דבש ופפריקה ומלח ונגמר הסיפור.
5 דקות עבודה

וכן הביל מכבס
תשתמשו בחד פעמי

זהו..
אחר כך בלידות חוזרות זה באמת היה יותר קשה כי היו ילדים לטפל..ובלגן..
אבל גם עם זה מוצאים דרך להסתדר

תראי , זה שאנרה שתבוא בהריון לעזןר-. אולי לא יצא מסיבות שונות- וגם כי לא חושבת שברור מהצד למה זה נצרך מאוד לפני הלידה..סה''כ הריון זה לא אומר שבהכרח מושבתים למיטה כל היום.
לי אישית נגיד לא חושבת שהיתי בכלל חושבת שזה מצב שמצריך איזו עזרה מיוחדת בסוף. כי זה כבד וצרבות וכואב נכון ..אבל לרוב מתגברים ומתפקדים..

בעיני אם אחרי הלידה כן תרצי עזרה -למה דלא תבקשי ממנה ישירות מה את זקוקה?
היא עדיין יכולה לעזור לך...הריון ולידה_פצ
אפילו לקפוץ אליכם לשמור לכמה שעות, להביא ארוחה פעם אחת..
תנסו לבקש.
חיבוק גדול!רינת 23
שומעים את הכאב והאכזבה שלך בכל שורה…

יש לך אחיות גדולות שילדו כבר? חברות טובות? כדאי שיהיה לך מישהי להתקשר אליה ולהתבכיין אחרי לילה קשה ללא שינה/ לבקש עצות וכדו׳. לא להתבייש! לכל אחת קשה אפילו אצל אמא אבל אצלך את צריכה לקחת יוזמה ולארגן לעצמך תמיכה.

אוכל אפשר להקפיא מראש (עופות, קציצות, שניצלים מצופים שצריך רק לטגן אותם).
אם את גרה בקהילה מגובשת הרבה פעמים יש תורנות להכנת ארוחות.

בעלך יודע לבשל? לנקות את הבית? לדבר איתו מראש שהוא יצטרך לתת כתף. אגב, הגישה שלו באמת לא נעימה אבל אם תהי מאד כנה איתו, תשתפי אותו בכאב שלך ולא תבואי מעמדה של להגן על אמא שלך אלא מעמדה שמבקשת תמיכה יכול להיות שהגישה שלו תשתנה.
והרבה פעמים כשהולכים לאמא אחרי הלידה זה גורם למתיחות עם האיש כי הוא לא מוצא את המקום שלו/ מרגיש שהאמא מתערבת/ לא נח לו בבית אחר וכדו׳. אז במובן הזה יש יתרונות ללהשאר בבית.

אגב, יש לי חברה שסירבה ללכת לאמא שלה אחרי הלידה הראשונה וזה דווקא מאד חיזק אותה ואת הבטחון שלהם כהורים עצמאיים. הם הרגישו שמצליחים להסתדר לבד ולמצוא פתרונות בכל מיני מצבים בניגוד לחברות שהלכו לאמא ו״נתקעו״ אצלה הרבה זמן מתוך חוסר בטחון לחזור בלעדיה הביתה.

שיהיה המון בהצלחה! מקווה שתתחזקו מזה בתור הורים ובתור זוג.
ועוד טיפ: לחג תקנו אוכל מוכן מקייטרינגרינת 23
הי מנסה לענות ולעודדאני זה א
זה לא כזה גרוע ללכת אחרי הלידה לבית שלכם אני עשיתי את זה בלידה ראשונה לגמרי מבחירה.
אז נכון יש משמעות לאיך עוברת הלידה שמשפיעה על ההתאוששות ואצלי ברוך ה היה ממש,קל בקטע הזה...
נכון כשיש ילד או יותר נכון תינוק פחות יש זמן לבשל או לעשות דברים בבית אבל זה אפשרי.
את יכולה להקפיא קצת אוכל מוכן במנות שיהיו לכם טובות ואז רק צריך להפשיר ולהכין איזו תוספת קלילה..
ולגבי בעלך את יכולה להגיד לו שזה מחליש אותך זה שהוא אומר לך ככה על המשפחה ושאת שלמה עם המצב ואת זקוקה לו שיחזק אותך.אני מניחה שזה לא מכוונה רעה מה שהוא אומר לך.ולגבי חמותך ושאר הסביבה בעיני את לא צריכה לפרט אם ישאלו למה לא הלכת להורים את יכולה להגיד שלא הסתדר פשוט ושאולי בהמשך..והכל תלוי איך תציגי את זה אם תדברי מתוך מרמור סביר שהם יחשהו אולי דברים לא נעימים על המשפחה אבל אם תגידי את זה בחיוך ובצורה רגועה אף אחד לא יחשוב עליהם רע מבטיחה לך..
רק רוצה להגיד שהתפעלתי ממש מהעין הטובה שלךחדקרן
למרות שלא פשוט לך, את בוחרת לא להאשים, אלא להבין ולקבל את אמא שלך ושאר המשפחה.
איזה עוצמות!

מאחלת לך בע"ה שהקב"ה ישלח כוחות בגוף ובנפש, לידה קלה בזמנה ❤
בלי אמאאמא_טריה_ל-2
מכירה זאת היטב.
איבדתי את אמי בגיל צעיר, ונאלצתי להפוך לאמא בלעדיה.
מכירה היטב כמה זה צורם לראות אצל אחרות את התמיכה של אמא, בהריון, בלידה, ובטח אחרי.
אז קודם כל חיבוק על המחסור והכאב, מובן לגמרי (שונה כמובן שהיא בחיים, אולי יש בך גם תסכול, או אכזבה, או אפילו כעס...).
כמו שייעצו לך אחרות - להקפיא אוכל עוזר, קצת עזרה מאחיות או חברות אם אפשר ברמה הלוגיסטית ובתמיכה רגשית.
לי הלילות הראשונים בבית החולים היו ממש קשים, כי הבעל לא יכול להישאר, והייתי חלשה ואבודה לגמרי לגבי טיפול בתינוק (בחרתי בביות מלא). האחיות בהחלט עוזרות, אבל רגשית זה קשה והרגיש לי מאוד בודד.
אני טיפוס שלא יודע לבקש עזרה, גם פרקטית וגם רגשית, יכולה רק לאחל לך שתדעי להיעזר בכמה שיותר אנשים סביבך. כי זאת תקופה קשה גם ככה, ולעבור אותה לבד זה ממש מדכדך.
יש הרבה מקומות שהבעל בהחלט יכול להשאר בלילותיערת דבש

כמו לניאדו באפס הפרדה

כדאי לבדוק לפני שבוחרים בית חולים

זה מאוד יכול לעזור 

וואו 😔זמני לשליש1
זה באמת קשה..

את גרה בעיר? יישוב?
אצלנו יש התארגנות של נשים לבשל בשבועיים הראשונים אחרי הלידה לכל יולדת תבדקי אם יש לכם משהו כזה.
אם לא- לקנות אוכל מוכן. יש חנויות שמכינות ממש אוכל לשבת (חמין, אורז, עוף וכו)
וברמה הטכנית הייתי מחפשת חברה שתעזור. אני לא ידעתי בכלל מה זה גודש, ומה זה טחורים ועוד מליון דברים.. ומישהי עם נסיון יודעת להדריך. גם ברמת איך לקלח את התינוק וגם תמיכה טכנית.
אם את המהמרכז אשמח (אומרת באמת באמת) לסייע לך.
אני חושבת שכדאי שתדברי עם בעלך גלויות..אמאשוני
אני מבינה שאתם נושאים יחסית טריים וקשה להיות פתוחה עד הסוף בכל הכרוך במשפחה שלך,
אבל אין מה לעשות, לא בחרת מי תהיה אמא שלך,
כן בחרת עם מי להתחתן.
לידה זה אירוע מורכב מאוד מאוד ליולדת לבעל ולמשפחה מבחינה פיזית ונפשית.
אני חושבת שלאור העובדה שלא תהיה לכם תמיכה מהמשפחה המורחבת כדאי מאוד שתהיו שם אחד בשביל השני כמה שאפשר..
יש מצב לעזרה מהקהילה/ חברות/ שכונה?
לא חושבת שכדאי להישאר עם זה לבד ובכלל לא בושה שלא נעזרים בהורים.
אם יש אפשרות ללכת למלונית זה יכול לעזור.
מבחינת הבעל לי הכי עזר שסיכמנו שהוא אחראי להכין לי ארוחות בוקר מלאות ומזינות.
ממש החזיק אותי בבקרים אחרי לילות בלי שינה.

דווקא ללדת בתקופת חגים כשאין ילדים נוספים יכול להיות ממש טוב כי לבעלך יהיה מלא ימי חופש שהוא יהיה בבית.
תנמיכו סטנדרטים של בישולים.
תיעזרו באוכל מוכן. העיקר תהיו בזה יחד.
מניסיון שליביבוש

הייתי אצל אמא שלי אחרי לידה ראשונה ולא קיבלתי ככ עזרה חוץ מארוחות

היא כאילו שכחה מזה אישה אחרי לידה ותכלס בעלי היה צריך לעשות הכל וזה היה יותר קשה מלהיות בבית

גם כי היינו בחדר בקומה תחתונה וכל רגע היה צריך לעלות ולרדת והוא היה מקלח ומלביש והכל

אחרי שבועיים הרגיש שממש קשה לו וחזרנו הבייתה ופשוט התחלנו לחיות ולהנות מהתינוק

וגם אני חזרתי לחיים אחרי שחזרנו הביתה בפרט שאנחנו גרים בעיר ויש פה חיים ומעניין יותר

בקיצור, אל תתבאסי בכלל 

תארגני לעצמך את כל התנאים להיות בבית ופשוט תהני מזה אין כמו להיות בבית חופשיה לא צריך כל הזמן להיות לבושים

אחד הדברים שהקלו עליי כשחזרתי היו שאני יכולה ללכת בלי חזייה בגלל הכאבים של ההנקה...

בקיצור יש הרבה דברים טובים מלהיות בבית אני עכשיו לפני לידה שלישית ולא חושבת אפילו ללכת לאמא שלי

מנסה..הילושש

היי לך, שיהיה לך בע"ה בקלות ובידיים מלאות.. 

תתפללי שהלידה תעבור לך בקלות ושתהיה החלמה קלה ומהירה שלא תזדקקי לאף אחד. שתצליחי להסתדר לבד בעצמך. 

דבר שני שמאוד חשוב, לא לתת לבעלך לדבר על אמא שלך שהיא עוזרת או לא. תמיד יש הבדלים בין המשפחות, אחיות שלו באות לאמא ואת לא.. אמא שלו כך ואמא שלך כך. תסבירי לו- שלא ישווה. שזה מכאיב לך יותר משזה מועיל. 

אני גם בהריון, עוד לא ממש קרובה ללדת כמוך אבל גם כבר חושבת איפה אהיה אחרי הלידה.. 

אמא שלי אמרה לי שאבוא אליה וזה כביכול ברור לכולם שלידה ראשונה צריכים להיות אצל אמא- אבל לי זה לא ככ ברור, אני לגמרי לוקחת את האופציה של להיות בבית שלי כרצינית. 

אני יודעת שאמא שלי היא לא טיפוס שיודע להישאר בבית הרבה זמן, אני אהיה אצלה ומי יודע אם היא תהיה איתי ותעזור.. מעדיפה לא לקחת את הסיכון של האכזבה ושבעלי יראה ויגיד לי- שבשביל מה אני שם אם לא עוזרים לי.. אני  יודעת שבסוף אני אצטרך לעזור שם לכולם, אנחנו גם גרים עם סבתא מבוגרת שלא ככ עצמאית אז זה בכלל מחרפן.. 

וגם חשבתי מה חמותי תגיד על זה שלא אהיה אצל אמא שלי.. איך זה יראה?! 

אבל כמו שכבר כתבו לך, תחזקי את עצמך מבפנים, שבע"ה תהיה לך לידה קלה והתאוששות טובה ומהירה שכך לא תצטרכי אף אחד. וגם אם שואלים אותך, אז תשדרי שאת חזקה ועצמאית ואת מסתדרת. ולא להתבייש לבקש עזרה בדברים ספציפיים- אם אמא שלך לא באה לארח לך חברה, אז בדברים ספציפיים- אמא אם תוכלי לבשל לי למחר או לעזור לי לקלח את התינוקת וכו'.. 

לרתום את בעלך ולהכין אותו.. שיעזור לך מבחינת הבית וכו'.. שאת תצטרכי זמן למנוחה ושהוא יהיה עם הילדה.. לבשל, ואם הוא לא יודע אז להקפיא עכשיו או שאולי לקנות.. 

הכי חשוב שאת תהיי רגועה ונינוחה ועם כמה שיותר פניות לילדה ולעצמך בע"ה. 

למה שלא תלכי לחמותך בר"ה? מכירה הרבה נשים שהולכות לחמות שלהןחבובוש

או מאהבת החמות (לא מבינה מאיפה הן מביאות את זה)

או כי פשוט החמות יותר זמינה (נגיד חמותי בפנסיה ואמא של גיסתי עובדת, אז גיסתי הגיעה אליה, לא  מבינה איך הייתה מסוגלת אבל עשתה את זה)

אני הייתי אצל אמא שלי אחרי הלידה, ואני יכולה להגיד לך שלי באופן אישי הרגיש כאילו בזבזתי את חופשת הלידה שלי, כאילו הפסדתי את החודש הראשון של אחרי לידה, שזה אחד החודשים היפים, הרבה בלאגן מסביב (ואנחנו רק 5 ילדים ואף אחד כבר לא בבית), כל דבר אמא שלי רצתה לעשות, וגם בנוסף אבא שלי עבר איזה מצב רפואי מורכב, שגרם לעוד איזה לחץ באויר.

תסתכלי על זה הזדמנות, תיהני מזה , ותנסי להקל על עצמך כמה שאפשר.

עם ילד ראשון אין הרבה משימות, אין עוד ילדים ברקע לטפל בהם.

ומה שאפשר תעזרי (גם בחמותך) ותזמיני.

ולכי תדעי אולי שתלכי להשתחרר הביתה היא תגיד מה פתאום את באה אלי.

(נגיד עם אחותי, זה מלחמה הפוכה, היא רוצה לחזור הביתה ואמא שלי לא מסכימה לה)

עונה-יהלי330
חמותי סוגשל רמזה שלא ככ תוכל לעזור,
בעלי דיבר איתה בנוגע לעריסה אם נוכל להשאיל ממנה.
והיא אמרה שלא.. כי גם הבת שלה צריכה ללדת באותה תקופה, וזאת לידה רביעית שלה והיא תהיה אצלה
והיא וחזרה ואמרה *אני האמא*
לכן אני צריכה את העריסה שתהיה אצלנו, בשבילה.
אני לא חושבת שהיא תוכל לעזור לשתינו,
ואני מאוד מבינה את זה.. כי יש עוד שלושה ילדים לטפל בהם. (של האחות)
ה' ייתן לך את הכוחות, בכל אופן את יכולה לבקש עוד לילה בביתחבובוש

חולים.

אני באופן אישי שעה אחרי הלידה רציתי ללכת הביתה.

אבל יש נשים שאוהבות את זה.

וזה יהיה עוד לילה שמטפלים בילד, שוטפים מאכילים וכדו'

נכון אני תמיד נשארתאביול
זה עוד לילה שאפשר לנוח לפני שחזורים הביתה והכל עלי
אפשר להשאיל עריסה מיד שרהליד ה'
וגם אני לא הלכתי לאמא שלי מבחירה.
היה קשה אצלם וצפוף וגם לבעלי היה יותר נח בבית שלנו.
לומדים להיות עצמאיים, לצאת מהרחמים העצמיים קופצים למים, זה קשה אבל בהחלט אפשרי.
בהצלחה, וזה ממש עניין של נקודת מבט.
יישר כח על העין הטובה
גם אנחנו חזרנו הביתה אחרי לידה ראשונה❤ארנבת ברנבת
האמת שזו היתה גם ההעדפה שלי.
בית שלי, החלטות שלי, יכולה לעשות מה שבראש שלי...
בעלי לקח קצת חופש, שחררתי לגמרי את כל נושא החד"פ והשתמשנו מלא בחד פעמי.
ברוך השם הקהילה גם עזרה קצת עם אוכל פה ושם, לא יותר מדי אבל זה חימם לי את הלב.

חברות באו לבקר ועזרו פה ושם.

אמא שלי הגיעה לכמה ימים, במיוחד להתחלה כדי לעזור לי עם מקלחות וכו' כי הייתי אחרי תפרים קשים וכאבים נוראיים.
הקפאתי מראש הרבה תחבושות במקפיא.

מבחינת אוכל - אני לא אוהבת להקפיא, אבל אם את חושבת שזה יכול לעזור לך אז אתם יכולים להכין מראש שניצלים וכו' ולהקפיא. שימי לב מה אפשר ומה לא להקפיא.

חמותי הגיעה לבקר, מודה שזה לא עשה לי ממש טוב כי יותר מדי הערות וגם ככה יש הרבה הורמונים ורגישות אחרי הלידה אבל ניצלנו את זה למה שהיה צריך כמו ניקיון או הכנת אוכל פה ושם.
אני מצידי נחתי כמה שיותר עם הבת שלי.
לא ממש יכולתי ללכת בגלל התפרים אבל השתדלתי ובעלי מאוד עודד אותי ב"ה.

מה שהכי חשוב תמיד, בעיניי, זו התקשורת עם בעלך.
לספר לו מה מפריע לך, מה מפחיד אותי, מה עושה לך מה שהוא אומר לך...
לפשט כמה שיותר את הרגשות ולדעת שאתם ביחד בזה לתמיד.
זה שלכם לגמרי.
קחו אחריות ותנשמו עמוק עמוק.
מי שרוצה יבוא לעזור ומי שלא? האמת שהוא מפסיד. כי אין כמו משפחה.
בעולם!
לא יודעת אם זה ינחם אותך{ר}צינית
אצלי זה ממש ממש הפוך.
אמא שלי מתערבת בכל דבר!!!!! רוצה לדעת תמיד לאן אני נוסעת, מתי יש לי מעקבים, מתי יש לי רופא וכל זה.
אם בעלי לא יכול לבוא רוצה לבוא איתי אז אני גוררת את בעלי איתי בכוח רק שהיא לא תבוא...
מתקשרת איך שאני יוצאת מהרופא, אחות וכו'. רוצה שאצלם לה את הל"ד שלי וכל מיני שריטות כאלה..

אז אולי אמא שפחות בעיניינים זה טוב יותר? כשאני לא אומרת לה על בדיקה שיצאה לא תקינה ורק אחרי בירור שהכל בסדר אני מספרת לה היא נפגעת מאוד, אומרת שאני לא אמינה שכשהיא שואלת אם הכל בסדר אני אומרת שהכל בסדר כשבעצם לא.

בקיצור, הייתי מחליפה איתך אמא בכיף!
יקרהאביול
נשמע שאמא שלך כן יכולה לעזור. אולי תנסי לדבר איתה על זה? אולי יש לה איזה קושי או משהו אחר שמונע ממנה?
ואם לא היא, אולי תנסי להיעזר יותר בחמותך? זה פחות נעים אבל נשמע שהיא כן יכולה...
חיבוק!
מנסה לענותאנונימיות
הי נשמה, תראי... נשמע שאמא שלך דווקא כן עם נכונות לעזור או היתה לפחות.
נשמע שהרצון שלה לעזור נובע מאוד מהתרגשות אז בתחילת ההריון כשהתרגשה הצהירה הצהרות ןאז נרגעה...
ביננו, אין באמת צורך בעזרה בשבועות המתקדמים בטח לא בלידה ראשונה שאין עוד ילדים בבית. זה כיף, פינוק, תמיד כיף שמסדרים לך ומכינים לך אוכל... אבל זה לא צורך. הגיוני מאוד שאמא שלך אחרי ההתרגשות התפכחה והבינה שלא צריך שתבוא לפני הלידה.
לגבי ר"ה באסה אבל גם, לא סוף העולם תוכלי אולי להיות אצל חמותך... ההורים של גיסתי נסעו לחו"ל כשהיא היתה בתשיעי עם 2 ילדים בבית והם ההורים הכי תומכים והכי קשורים ובסוף הם היו בלידה ואח"כ גיסתי היתה אצלם עוד כמעט שבועיים. הם לא טסו כי לא אכפת להם ממנה אלא כי אין מה לעשות הורים לא עוצרים את החיים בשביל הילדים שלהם וטוב שכך.
זה לא בהכרח נובע מרע, הם רוצים להיות אצל דודים ולהתארח, את לפני הלידה ומוזמנת גם ואם את לא רוצה זה בסדר ולגיטימי לא הפקירו אותך..
וחגבי אחרי הלידה, 1. טיםת חלב לא עוזרים🙈
2. הגיןני שמההתרגשות אמא שלך פתאום כן ממש תרצה לעזור ולבוא אליך
3. אם את רוצה את יכולה ללכת אליהם ואמרת שהאופציה קיימת אבל *את* מעדיפה לחזןר הביתה ו... את יודעת שבבית שלך לא יעזרו, אוקי, זו כבר בחירה שלך. הרב הולכות לבית של ההורים גם אם זה פחות נח כדי לקבל את העזרה שימי לב. מעטות חוזרות לבית שלהן ומקבלות תמיכה צמודה.
ככה זה, שוב, ההורים מוכנים לעזור ולארח אבל לא צריכים לצאת לחלוטין מאיזור הנוחות שלהם.

ולסיכום... בעלך ואת יחד בעניין. להבין יחד שזה המצב פן אם ככה זה ופן אם בוחרים בו ויאללה לשנס מותניים ולעבודה.
להכין דברים מעכשיו, שבעלך יעזור יותר ומסתדרים
יקרה,חדשה ישנה
לדעתי החלק הקשה פה זה שבעלך 'דורך לך על הפצעים', גם ככה זה כואב לך שאמא לא שם בשבילך, את תתמודדי עם זה כי אמא זו אמא, ואפשר לסלוח, אבל כשהבעל עוקץ זה כבר נהיה הרבה יותר כואב, את בין שני הצדדים, צריכה 'להגן' על אמא ומצד שני מסכימה איתו באיזשהו אופן... הכי חשוב זה לעצור את זה, תבהירי לו בעדינות אבל באסרטיביות שאת לא מוכנה שידבר לא יפה על אמא שלך. כי זה ממש לא יגמר פה, אח''כ זה יהיה '-איך אמא שלי קונה מתנות ואמא שלך לא, איך אמא שלי מתלהבת מהתמונות שאני שולח ואמא שלך מייבשת... 'מדברת מנסיון..

החלק השני, לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע. לפני לידה לא באמת צריך עזרה, אלא אם כן יש משהו ספציפי. אני עכשיו בשבוע 38-39 ואני לבד עם הילדים בבית עד הערב, ומסתדרת ב''ה. ואני ממש בטטה אבל ממש. אבל יש משהו יותר קל ונח בלהיות בבית. כל יום אני מכינה משהו קטן ומקפיאה, עוטפת היטב, לאחרי הלידה.
רעיונות-
שניצלים (להכין כמות גדולה ולשים עם נייר אפייה ביניהם)
דגים
עוף
ממולאים (עדיף לא אורז וכרוב כי זה פחות מתאים אחרי לידה)
עוגיות קוואקר
עוגות לשבת
עוגיות תמרים מגולגלות

(לא הכל הכנתי כן? זה רק רעיונות)
חוצמיזה, שמאוד יכול להיות שאחרי הלידה אמא שלך תתלהב ותגיד לך תבואי אליי... זה לא נשמע ממנה שהיא תגיד לא.

בהצלחה רבה יקרה! אה, ובבית חולים אל תתביישי לבקש עזרה ושיסבירט לך הכל- איך לחתל, איך לקלח, מה עושים עם גודש וכו'..
יש לי חברה שגם תכננה לא לבןא ךאמאשמעונה
בסוף ילדה בקיסרי והגיעה לאמא שלה.

כדאי לשים את האפשרות הזו בסוף המוח אם חס וחלילה תתרחש,ומה תעשי.

לגבי להיות בבית ,אם יש לך חברה טובה שילדה לא מזמן,או גם מזמן, ונעים לך לבקש ממנה עזרה זה יכול לעזור...
וואולא כרגע
קודם כל שומעים את הבגרות המדהימה שלך.
זה לא מצב קל, ההשלמה שלך והאמירה מאחור, שאת מודעת למצב ובכל זאת מכבדת ולא כועסת, מדהימה אותי. העולם היה טוב יותר אם כולם היו מתנהלים כמוך.

יש מצב אולי ללכת להתארח אחרי הלידה אצל חמותך? שבוע שבועיים..
זה נורא תלוי בחמות, אבל אם נוח לך אצלה, והיא תקבל את זה בכיף - זו יכולה להיות אופציה מעולה.

ואם כן תלכו הביתה, אני רק רוצה לומר: תדאגו כל הזמן לאוכל חם וטוב. לא חלילה שאת תבשלי, אבל או לפני הלידה, או לחסוך כסף לקניית מוכן. בכל מקרה זה אחד הדברים הקריטיים בעיניי.

בקשר לבעלך, ניסית לומר לו בצורה ברורה, שאת יודעת ואת מסכימה איתו, אבל זה מחליש אותך לשמוע את זה, אז אם הוא מסכים, לא לדבר על הנושא - בשבילך.

הרבה כוח! לידה קלה ובריאה בידיים מלאות והרבה שמחה!
ארגון אם לאםרינת 23
מדובר ברשת תמיכה לאמהות בדיוק במצב שלך. יש להם סניפים ברחבי הארץ.
תחפשי בגוגל ״ארגון אם לאם״ (לצערי לא מצליחה לקשר מהפלאפון).
הן לא מנקות או מבשלות. רק נפגשות לשיחה אחת על אחת.ארנבת ברנבת
לי זה היה נחמד בשביל להתאוורר מדי פעם, אבל אפשר לעשות את זה גם עם חברה.
זה לא מחליף אמא...
שבעלה ינקה ויבשלרינת 23
לדעתי מאד חשוב אוזן קשבת- אשה שיודעת מה זה ללדת, מה זה הורמונים, איך מטפלים בתינוק ככ קטן.
ברור שזה לא מחליף אמא אבל יכול לעזור.
כנראה שכל אחת צריכה משהו אחר 🤷‍♀️ארנבת ברנבת
חיבוק!הריון ולידה_פצ
מה עם ללכת להתפנק אצל חמותך? בטוחה שהיא תשמח!
ולהעזר בחברות ובשכנות?
לפני שנתיים חברה שלי ילדה לפני ר"ה והם החליטו להישאר בחגים בבית וכולנו בישלנו להם בשמחה.. רק צריך לבקש עזרה מחברה טובה, היא כבר תטפל בשאר.

ואם את רוצה להתארגן בעצמך, תתארגני על הרבה חדפ, אוכל קפוא (שניצלים, קציצות, פשטידות.. מה שאתם אוכלים) ואוכל מהיר הכנה (פסטה, קוסקוס, שימורים..)
ותסבירי לבעלך איך להכין את הדברים (אפשר גם ללמד להכין פירה, תפא בתנור, שעועית בתנור, אורז.. דברים שהם לא מסובכים מידי)

ואם יש לך כח אז גם לסדר את הבית מראש.
לדאוג שתמיד יהיה מסודר, ושהדברים של התינוק יהיו מסודרים כבר שלא תצטרכי לדאוג לזה שתחזרי.
חייבת לכתוב.. זה לא הכרחי וחובה ללכת לאמא אחרי לידה ראשונההילולא
היי
אחרי הלידה הראשונה שלי לא הלכתי לאמא שלי. מבחירה ובקטע טוב.. ככה התאים לבעלי ולי.
(אמנם היא באה לעזור לי עם המקלחת הראשונה ובעיקר עזרה וייעוץ טלפוני)
את צריכה להתחזק בביטחון ב'ה', בעצמך ובבעלך שיהיה בסדר ולאט לאט תסתגלו לכל הפעולות והחיים עם התינוק.
מבחינה טכנית - באמת כדאי להתכונן לזה שאולי בימים הראשונים תזמינו אוכל מבחוץ (או שבעצם בעלך יהיה אחראי לתחום הזה) וכנל גם לחגים. שהנושא הזה לא יטריד אותך .
מבחינת הטיפול בתינוק - תוכלי להתייעץ עם חמותך או הגיסות. לי מאוד עזר. (יש גם מידע באינטרנט לכל מיני שאלות שצצות..)
ומבחינת תמיכה רגשית ונפשית- בע''ה בעלך יהיה לצידך, ושוב אם יתאים, אולי שיחת טלפון עם אמא תעזור, או עם חמותך אם מתאים לך...
תכיני את עצמך לתקופת הסתגלות שלעיתים תראה בעיניך כמאתגרת ובע''ה גם עם המון נחת מהתינוקי המתוק
בע''ה יהיה בסדר! ושיהיה בשעה טובה 💕
(עוד דבר... שתדעי שלא כולן הולכות לאמהות שלהן אחרי לידה! אז גם שהנושא הזה שלא להיות כמו שכולן עושות ואיך יראו את זה מבחוץ לא יטריד אותך! את ואמא שלך בסדר גמור!)
לידה ראשונה חובה תמיכה ועזרהדובדובה
מניסיון. אם לא אמא שלך חמותך.. אם לא חמותך שבעלך יקח שבועיים חופש. מכל הלב. אל תחשבי שזה כזה פשוט עם כל ההורמונים.. ומי יודע איזה לידה תעברי, אמן שקלה.. אבל זה לא פשוט בלי עזרה גם שאתה גמורה פיזית .. וסביבה תומכת זה הכרח
אני גם לא קיבלתי כל כך עזרה לפני... עברתי לאמא שלי בתחילת ההיריון הראשון כי לא הפסקתי להקיא והבית שלי הגעיל אותי.. בסוף ההיריון לא קיבלתי עזרה. אם קשה לך לקחת עוזרת. אחרי הלידה הלכתי לאמא שלי . ולא.. היא לא מבינה מהחיים שלה כלום בגידול תינוקות. מפחדת להחזיק אפילו.. אבל עצם זה שהייתי אצלה ועם אחים שלי ודודים שהיו הרבה באיזור היתה לי סביבה תומכת. אחרת הייתי מתרסקת נפשית. במיוחד אחרי שעברתי לידה טראומטית. היא לא עזרה לי כמעט. גם לא באוכל. אבל עצם היותי אצלה עם אנשים עשה לי טוב. בלילה בעלי היה חוזר מהעבודה עוזר עם התינוק.. אני שמחה נורא שהייתי אצלה. זה עשה לי טוב להיות עם אנשים. גם אם פחות קיבלתי עזרה פיזית
לא חושבת שזה נכון ועוזר לכתוב שזה חובהרקלרגעכאן
לך זה כנראה מאוד עזר. וזה מצוין
אבל
א. כל אחת ומה שנכון לה
ב. כל אחת והמציאות שלה- ומי שלא יכולה?
חובה זה להיעזר ולהוריד עומס ולא לצפות (במיוחד בלידה ראשונה)רעותוש10
שהחיים ימשיכו במסלול הרגיל ותוך כדי כך דרך אגב יוולד תינוק

)ואני אומרת את זה בתור בחורה סופר עצמאית, לידה ראשונה בעלי היה חייל הלכתי להורים ומאז רק הביתה, ציוד הכל אני מארגנת, וגם מארגנת לעצמי עזרה)

אפשר גם לקנות אוכל לחג
וגם להביא בחורה שתנקה את הבית
ואפשר להיעזר גם בחברות איפה שזה מקובל...

אני לא הייתי פוסלת להתארח אצל החמות לחג, רוב הזוגות הצעירים מתארחים אצל ההורים בחגים בלי קשר ללידה...
אני אתעקש הפעם. זה חובהדובדובה
די להיות סופרמניות... העולם המודרני קילקל אותנו הנשים... פעם לפני שנים אישה היתה יולדת והתיחחסו אליה כל כך בחמלה ודאגה... היו סביבה אמא סבתא דודה אחות שישה שבועות. משכב לידה על שם אותם שישה שבועות שלא היתה זזה. מבחינתי אין מציאות לא להיעזר. יש פתרון תמיד. וזה חובה. דיכאון אחרי לידה נהיה סופר נפוץ בימינו בדיוק מהסיבות האלה לדעתי של חוסר תמיכה. אני אומרת לה את זה ממקום שאכפת לי ממנה. ומכל יולדת.. היא חייבת בשבועיים הראשונים עזרה ופינוק. אין דבר כזה אין דבר כזה אנחנו לא חיים במציאות של מלחמה או איזו בעיה אחרת.
ברוך ה' יש בימינו מלא פתרונות. למשל בעלי שבוע איתי שבועיים שלוש. זו לא שאלה בכלל. והוא מודיע מראש לבוס. להגיד יש כאלה שאין להם אפשרות אני לא מקבלת. כי אישה אחרי לידה חייבת כמה שיותר תמיכה. אני שומעת יותר ויותר נשים שחשבו שהסתדרו. ואולי הסתדרו בטיפול .אבל הדרדרו למקום נפשי מאוד לא פשוט בגלל שחשבו שלבד זה יהיה קל. מניסיון של לא מעט ילדים. חובה שבועיים לפחות שהאישה אחרי לידה תנוח ויהיו צמודים אליה. ויעזרו לה כמה שיותר.
אני אישית לא כל כך מבינה את הצורך הגדול בעזרה בלידה ראשונהרקלרגעכאן
מהבעל- בוודאי שכן

אני לא עשיתי כלום כלום בבית..
גם לא עניין אותי
והאמת שכזוג צעיר אף פעם לא הבנתי מה יש כ''כ הרבה לעשות..מכונה או שתיים פעם בשבוע וכמה כלים בכיור..
אוכל כשצריך אפשר ב5 דקות הבעל יכין או יקנה דברים שכמעט מוכנים ורק יכניס לסיר או לתנור- גם בלי לדעת לבשל

זהו..
בתינוק עצמו אני אישית בכל מקרה לא הרגשתי. ורך בעזרה כי במילא אצלי הם רוצים רק לינוק ...
וגם הבעל עזר כשצריך בערב עם הגזים וכדומה
לא מקלחת כל יום.
להחליף טיטול אני אפילו אוהבת בהתחלה

והיתי גם עם תפרים וסימפליוזיס אחרי לידה

אבל באמת לא עשיתי כלום
והיו ערמות כביסה שחיכו גם שבועיים-שלוש לקיפול. ולא שטפנו רצפה.(כזוג באמת לא כזה נורא בעיני)

אני מממממממש מסכימה איתך על חשיבות התמיכה!!
כי תמיכה זה הכל
עזרה פיזית- גם חושבת שנצרך אבל מכיוון הבעל יותר או אמא מי שיש לה מי שתעזור

שתהיה את האופציה להעזר כשמרגישים צורך זה לגמרי נכון

רק שיכולה להגיד לך שנגיד היום- ואני לפני לידה שישית..אין לי מי שיעזור כמעט מלבד בעלי
אמא שלי אולי תבשל יום-יומיים
בישולים מהקהילה אולי יהיה
בעלי מצידי אחראי על כל תפעול הבית- ועודעת שזה יהיה מאוד חלקי ברמת בלגן איימים(של על החבורה שמבלגנת בלי סוף)
וחד םעמי בלי סוף
וערימות כביסות לקיפול
ואוכל פשוט

אבל ככה זה אחרי לידה
ועדיין זה לא מרגיש לי עזרה..כי תכלס
אני מעדיפה לבשל
ולא לטפל ב6 קטנטנים החל משבוע אחרי הלידה.
זה יותר קשה מהכל ...גם הצורך להרגיע מריבות ובכיות ולתמרן בין כולם שנורא רגישים..וגם להחליף ל3 מטוטלים..ולתת ארוחת ערב ולהרדים ביומיים שבעלי לא בבית. (ואין ברירה)
ועם תינוק קטן בידיים או במנשא
זה בעיקר הצורך שלי..אבל אין לי מריפה לקבל עזרה לצערי
אני מבינה אותך מאודשחרית*
אבל חושבת שזה חכמה שבדיעבד.
כלומר, כרגע ממקום של אמא ל6 את אומרת- וואי, מה יש בכלל לעזור אחרי לידה ראשונה.

אבל מאיך שאני זוכרת את זה, זה כזה הלם- הלילות בלי שינה, המקלחות, להבין מה התינוק רוצה, האם הוא יונק בצורה יעילה, להכין לעצמי אוכל מזין ולא רק לחטוף ולנשנש (או לא לאכול בכלל..). גם הבעל הרבה פעמים בתוך ההלם הזה וגם לפעמים לא ישן בלילה כי עוזר לאשתו, וגם עובד בבקרים. ולא כל בעל יודע לאלתר ארוחות ולהתמודד עם כביסות ועם גזים של תינוק. גם הוא הורה צעיר.

כזוג צעיר דרושה פה תמיכה וגם עזרה פיזית משמעותית. (הרבה פעמים גם כזוג צעיר אין יכולת כלכלית להביא מישהי שתעזור בניקיון או לקנות אוכל).

חשוב להיות מודעים לזה וכמו שכתבת, גם לדעת להיעזר בכל מקור שאפשר.
^^^ לגמריעלה למעלה
אני חשבתי ככה גם אז ולכן גם לא נעזרתי מדי בזמנורקלרגעכאן
אבל ממש לא התכוונתי לומר שאין סיבה להעזר ואין למה
בטח שזאת ת3ופה מאתגרת
ולהרבה לא קלה ההסתגלות הפיזית והנפשית והזוגית
ברור וזה ממממממש מבורך להעזר

אני רק התכוונתי לומר ש..משהו בהגדרה חובה חובה עזרה ואי אפשר בלי והתאור מצב הכל כך דרמטי של הקושי- לפעמים יכל מאוד להחליש..
גם מי שאין לה כל כך עזרה
וגם להפחיד את מי שרגע לפני שוואי מה מצפה לה
וגם בעיקר רציתי לומר שהגדרה של עזרה- זה אינדיוודואלי
ושצריך להוריד מלכתחילה רף של ציפיות- כשכתבתי מה כבר זוג צעיר צריך עזרה עם הבית זה נאמר כי באמת- חושבת שחוץ מאוכל לא חייב כמעט כלום מעבר ללהכניס מכונה אחת לשבוע בערך.
ולאוכל אפשר להערך מראש או לדאוג לפתרונות קלים וזמינים
וכל שאיפות הנקיון..הסדר המופתי יצטרכו לחכות...
כשיש מיצשיעזור ויעשה מצוין
אבל זה לא חובה לקבל שם עזרה

לעומת זאת
מי שנפשית זקוקה לעזרה מכל סיבה
מי שמשוועת לשינה כי התינוק צורח כל הלילה
בוודאי ששם חובה תמיכה ועזרה בכל מחיר

רק יש גם דרך להסתדר זוג בפני עצמו
אני אגב בלידה האשונה עוד יכלתי להעזר באמא שלי- ובחרתי מרצוני שלא
והיה לי מעולה- כי פיתחתי מאוד מהר עצמאות באמהות,ובטחון. ובאמת לא עשיתי מעבר ללטפל בילד שום דבר.

(ואל תדאגו בכל השאר הלידות הייתי רק חולמת על מישהי שקצת תבוא לטפל בילדים שעה ןלתת לי לנוח..אבל כבר לא היה אופציה...)

אז אני באמת מסכימה עם מי שכתבה לפני!
פשוט רק רציתי לאזן שיש כל מיני דרכים להתמודד ויש כל מיני מציאויות

וסתם פרקתי את תסכולי. תכלס מסכימה עם הרעיון שלךרקלרגעכאן
רק שחושבת שההגדרה היא שחובה שכל אישה אישה שמרגישה צורך להער- בכל תחום- תדאג לקבל עזרה גם בצורה יצירתית
אבל את שמה לב שתארת בתגובה שלך מקודם המון עזרה ?רעותוש10
עזרה- מהבעל.

כביסות, כלים, מכין ארוחות קלילות בתנור...
שוטף את הבית בסופ"ש

זה לא מעט עזרה, ולא כל בעל בנוי לזה ופנוי לזה, אז זה בדיוק הסוד להיעזר במי שמתאים...

אני בלידה הראשונה בעלי בכלל היה חייל
היינו שבועיים אצל ההורים גם ככה היה חגים ואז חזרתי הביתה והכל זרם והיה מקסים וחשבתי שנולדתי להיות אמא

בלידה הבאה הלכתי ישר הביתה, שבוע אחרי הלידה הטבעית המהממת שלי אפיתי חלות, טחנתי סלטים, הלכתי למתקנים כי הגדול היה בחופש גדול
כביסה חופשי.
בעלי חזר לעבוד 5 ימים אחרי הלידה..
לקח לי שבועיים עם שני קטנים בבית ובלי עזרה בכלל- להתרסק.
שבועיים וחצי אחרי הלידה היה לי דימום חזק פתאום כנראה ממאמץ

ואז הבנתי למה צריך לנוח, וחייב עזרה בשביל לנוח...
בטח ששמתי לב!רקלרגעכאן
אני כתבתי שהיתה לי עזרה מהבעל ולא עשיתי כלום מעבר ללטפל בתינוק.
ולכן לא רציתי ללכת לאמא שלי.
אגב בפועל- אני לא חושבת שזה היה לו בזמנו באמת מלא עבודה...

ובלידה השניה- יום אחרי הברית כבר בישלתי וכיבסתי...וטיפלתי ב2 קטנטנים מהבוקר עד הלילה ברצף לבד כולל הכל.בלי שינה בלילה וביום
ובאמת היה לי קשה מאוד מאוד
בהתחלה חשבתי שאני מרגישה טוב..כי הייתי באורות מזה שאין לי תפרים ושאני יחסית בטוב
ורק במשך הזמן הבנתי שזאת היתה טעותתתת גם פיזית וגם נפשית
ומאז גם עם כמה וכמה קטנטנ ים בבית- אני לא נוגעת בעבודות בית ב3 שבועות הראשונים לפחות.
והבית נראה בהתאם ואני בולעת רוק ומתאפקת.

כתבתי מפורש שמה שרציתי לומר- שלכל צורך שזקוקים כדאי וראוי וחשוב למצוא תמיכה ועזרה
בין אם מהבעל בין אם מבחוץ

אז לי יש כבר כמה ילדיםתמיד להודות
מעולם לא הייתה לי עזרה. אמא שלי נפטרה כשהייתי קטנה וחמותי לא הטיפוס שעוזר.

אני חוזרת מיד אחרי לידה הביתה לתפקוד פחות או יותר מלא (מלבד כמה ארוחות שאחיות וגיסות שלי שלחו) בלידות האחרונות כבר היתה לי המון עזרה מהילדים הגדולים אבל בלידות הראשונות לא היה לי.

בעלי אומנם נוטל חלק בעול הבית אבל מעולם לא לקח חופש מהעבודה מעבר ליום הלידה + יום השחרור + יום הברית ותמיד עבד בעבודות שחזר הביתה מאוחר.

ברוך השם הסתדרתי בסדר גמור. אני לא אומרת שלכל אחת זה מתאים אבל אחד הדברים שהכי שיגעו אותי זה אלו שהבטיחו לי ש"בסוף זה יתנקם בך והנפילה עוד תגיע"
קראתי את התגובה הזאת,רות א

ופתאום קצת נלחצתי שאולי אני רגועה מידי?

אני גם ב'ה בהיריון ראשון, וברור לי שאני רוצה להיות בבית אחרי הלידה. 

כרגע בעלי רוב הזמן בבית, ויהיה מי שיעזור באוכל אם נרצה. 

זה לא מספיק? באמת שואלת..

כי נשמע שזה הרבה יותר קשוח ממה שאני מדמיינת, אבל בכל מקרה לא תהיה לי עזרה צמודה וגם באופי שלי לא יודעת אם הייתי רוצה.. (ההורים שלי גם עובדים, אז לא יהיו זמינים תמיד, אבל גרים קרוב אז יוכלו לבוא שמתאים).

הכל בסדר נשמהאביול
אם בעלך נמצא רוב הזמן בבית אתם תסתדרו בעזרת ה'. אבל כן כדאי שתהיה איזה אישה עם ניסיון שתעזור לך בכל מיני דילמות וסוגיות חדשות
אז סליחה. לא רציתי להלחיץשחרית*
אם בעלך בבית וזמין ויש לכם אפשרות להעזר באוכל זה מצויין. הורים קרובים זה מעולה.

כן חשוב להיות מודעים לזה שזו עלולה להיות תקופה מאתגרת, שהכל חדש, שצריך להתייעץ לפעמים עם נשים מנוסות.

אני לא חושבת שחובה להיות אצל אמא אחרי לידה ראשונה, אבל כן צריך מעטפת.
ונשמע שיש לך אותה.
יהיה בסדר בע"ה וגם אם יהיה קצת קשה, אנחנו כאן לתמוך וירטואלית.
זה נכון שצריך תמיכה ועזרה. אבל-אביול
זו בדיוק הבעיה שהיא םרקה פה. שאין לה כל כך כתובת. א ז להגיד לה שזה חובה זה סתם מלחיץ ולא נכון. אישית אני הייתי בימים הראשונים בבית שלי ורק אחר כך נסעתי להורים שלי. ככה התארגנתי בנחת לשהות ממושכת..
מלחיץ? היא צריכה להתכונן כמו שצריךדובדובה
עדיף לא להגיד ? הפוך אני רוצה שתמצא את הפתרון כבר מעכשיו אם זה בעלה שיקח חופש דודה אחות חמות ואם אין כלום שזה חריג לדעתי לשלם לאיזו אישה שלפחות תבוא לעזור בעבודות של הבית, או אפילו תחזיק את התינוק ואת תצאי לאיוורור. תחשבי מי יכול לעזור ולתמוך בך אחכ. אני נזכרת באחת הלידות האחרונות שלי. החלטתי להיות גיבורה אמרתי לבעלי שניה אחרי לידה לך כפרה עליך לילדים אני אהיה בסדר. הייתי שרועה וכאובה בלי אף אחד בבית חולים. והתחרטתי על הרגע. אחכ היה עסוק מעל הראש והייתי רחוקה מכולם. באו לבקר אותי בבית חולים לשעה והלכו. ונותרתי כאובה לבדי בשבת ובודדה.. אחכ חזרתי הביתה ועדיין הייתי מאוד כאובה ובהלם מהכל ועצבנית נו אישה אחרי לידה... ובעלי חזר לעבודה. והייתי שבורה מתמודדת לבד עם תינוקת שלא מפסיקה לבכות. התקשרתי אליו. בוא עכשיו או שאני מתמוטטת. לידה אחרי למדתי טוב טוב את הלקח. כל מה שאני אומרת זה מניסיון. שווה להקשיב למנוסות. חובה לקבל איזשהי עזרה ותמיכה אחרי לידה ולא להגיד אני אסתדר זה מה יש. לא נכון, לא צריך להגיד שנסתדר וזהו. את צריכה להיות בריאה בנפש ובגוף הגוף שלך עברה טלטלה אם לא תרפי ותנוחי את עלולה לפגוע בעצמך. וסליחה שאני מאוד מאוד מליחצה אבל זאת האמת לאמיתהת
יקרה, כל אחת חווה את זה אחרתאביול
אני מזדהה עם חלק ממה שכתבת. ועדיין אני לא מסכימה עם הנחרצות שבה כתבת.
יש הרבה נשים שיכולות לחזור הביתה ולא ללכת להורים. במיוחד כשאין להן יכולת. לא אמרתי שלא צריך עזרה, בטח שצריך. אם בעלה יכול או חמותה או כל אדם אחר. אבל לא צריך ללכת לקיצוניות ולהגדיר את זה כחובה
אבל היא לא אמרה חובה ללכת להוריםשחרית*
אלא חובה להיערך לקבל עזרה, לא משנה ממי.
קראתי שוב. צודקת.אביול
ועדיין היה משהו נחרץ מדי בכתיבה...
לא חובה ללכת להוריםדובדובה
אבל להישאר לבד זו לדעתי לא אופציה. אני באמת מדברת מניסיון לא רק שלי של הרבה נשים. שווה להקשיב לי. מכל הלב. לפותחת היקרה התקופה שלאחר הלידה מלווה בהמון הורמונים, עליות ומורדות. התמיכה היא מאסט פה לדעתי. אני יודעת שקשה לנשים פה עם הנחרצות שלי ..אבל אני עדיין מתעקשת על זה.כל אחת ודעתה ומי יודע אולי אני טועה?!. ואולי מרוב ניסיון שיש לי אני מאוד נחרצת ורק רוצה לעזור. בכל מקרה שתהיה לידה קלה בידים מלאות התאוששות מהירה. ומה שלא תחליטי. שה' יהיה בעזרך. באהבה רבה
איך את כותבת חובה כיש נשים שאין להן אמא . כמוני למשלהיכונו
שגם את רוב הלידות ילדתי לבד וחזרתי לבית שלי וגידלתי אותם לבד .כמובן שיש בעל אבל 99 אחוז אני עשיתי ועושה. יש כל מיני מצבים בעולם ולפעמים אין ברירה . את לא יכולה חהגיד לה דבר כזה שאין לה ממש אפשרות כזאת. היא תסתדר בעזרת השם.
לא קראתי אחרותאורוש3
תכיני עכשיו בשרי, עוגיות וכד' ותקפיאי.
תכיני את כל הבגדים והאביזרים לתינוקת. תכבסי ותסדרי בארון.
תעשי שיחת תאום ציפיות עם הבעל. תבקשי תמיכה. תכיני אותו מראש שהוא קם איתך בלילה. מחליף, עושה גרפס, מחזיק ועוזר. את רק מניקה. לפחות שבועיים עד התאוששות כלשהי.
עשית הכנה ללידה? שווה לבקש מהמדריכה לעשות לכם מפגש על האחרי. לשניכם.
הבעל זכאי לפי חוק לשבוע חופש. חלק עליו חלק על המעסיק. חוץ מזה מותר לוותר על שבוע חל''ד ושהוא ייקח שבוע במקומך במקביל.
ואז בעצם הוא נשאר איתך שבועיים ראשונים ועוזר בהכל הכל הכל. הבית עליו. וכל מה שיכול עם הקטנה. ואת מחלימה. תקראו יחד על מה זה אישה אחרי לידה. תתכוננו.
תשאלי אותנו על כל דבר. אנחנו פה!!
לידה קלה! את מהממת!
שבוע חופש??אביול
אף פעם לא שמעתי על זה..
תחטטי בכל זכות. כתוב שם מאוד מדוייקאורוש3
זה לדעתי יומיים על המעסיק יומיים על חופשה אבל אסור למעסיק לסרב לו. משהו כזה.
והחופשת לידה זה בעצם לוותר על שבוע שלך בתשלום. אבל ממש ממש שווה את זה.
לא קראתי את שאר התגובותהיריון רביעי
אבל אני ההיתי אצל אמא שלי פחות משבוע.
היא הייתה אחרי לידה ולא היה שייך כןל כך להעזר בה.
לא היה קל. אבל אני חושבת שזה הועיל לנו מאוד לזוגיות.
כן, אוכל היה אחד הדברים הקשים.
אבל היה כיף לחזור לפינה המוכרת שלי ושל בעלי
נקודה אחתלהשתמח
אמרת שמול בעלך את רוצה שיתמוך בך ולא יבאס אותך על זה שאמא שלך לא עוזרת. אז תגידי לו. תמצאי זמן רגוע, לשבת על קפה בנחת ולא ממקום מאשים אלא יותר כבקשה איך לעזור לך, תסבירי לו בדיוק איך היית רוצה שיחזק אותך.
תסבירי לו שאת יודעת שהוא אוהב אותך ורוצה שיהיה לך הכי טוב, ואת כבר השלמת עם זה שכנראה שהעזרה מאמא שלך תהיה מינימלית ומה שיעשה לך טוב עכשיו זה לחשוב ביחד איך להתקדם ולהסתדר ביחד בצורה הכי טובה, בלי השוואות לגיסות ולחברות, כי זה מכניס אותך למקום מסכן ואת רוצה לשמוח ולהתמקד במה שיש ולחשוב איך מצליחים עם זה ביחד ולא לחשוב על מה שאין.
איפה את גרה?תיתי2
בטוחה שנשים כאן ישמחו להגיע לפנק ולעזור

ואם יש קהילה באזורך, כדאי ליצור קשר עם הרבנית/דמות אחרת ולשתף. שיתנו לך תמיכה בחודש הראשון.

לי מרגיש שבעלך לא לגמרי יהיה בתפקוד מתאים עבורך, וזה בסדר וטבעי,
ולכן אתם חייבים חייבים עזרה נשית.

אתם לא היחידים ללא עזרה, ועדיין, ההבדל בין תמיכה לאחר לידה להעדר תמיכה, הוא הבדל בין זוגיות מתמודדת לזוגיות בקריסה, הבדל בין חזרה לאיזון לדכאון אחרי לידה.
קריטי
כל הכבוד לך!!מלאת אושראחרונה
על הגישה וההשלמה במצב!!

רק שאלה- יש אולי אופציה ללכת לחמותך? אישית זה מה שאני עשיתי, וגם חמותי אפילו הלכה לחמותה. לכל הורה יש את היתרונות והחסרונות שלו, ולא תמיד האמא של היולדת באופי המתאים. לדוגמה אמא שלי דווקא הייתה סבבה שנבוא אליה, אבל היא יחסית מבוגרת ושכחה איך זה תינוקות, נלחצת מכל דבר ומכל בכי ופחות התאים לי...

ובקשר ללהיות בבית- זה אופציה מעולה שיש לה הרבה יתרונות בפני עצמה, אני אפילו טיפה הצטערתי בסוף שלא הלכנו מיד הביתה- לא כי לא היה לנו טוב אצל ההורים כמו שדווקא נהנתי להיות אמא עצמאית בלי לקבל טיפים מכל עבר, ולהרגיש כמו נסיכה מפונקת..

חזרנו בסוף אחרי שבוע הביתה והיה לנו מקסים, דווקא הרגשתי טוב והיה לי כיף ומחייה לבשל, וגם בעלי עזר בדברים כמו כביסות וכאלה שיותר ספורטיביים...
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

אניooאחרונה

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעםאחרונה

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעםאחרונה

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''
לא נראה לי שבסוג אחר יהיה יותר מבחרהשם שלי
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

תחבושות בביחנוקהאחרונה
סידור אולי בצומת יש?
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

המלצות לרופאים להריון בסיכון בדרוםאנונימית בהו"ל

בקופת חולים מכבי.

אשמח להמלצות.

עדיפות לאישה.

(ד"ר מירב נזר מפסיקה לעבוד בקריית גת)

אשמח לשמוע חוות דעת עלאנונימית בהו"ל

דר דוד דניס לווינסקי. איך הוא.

האם עושה בעצמו אולטרסאונד או שולח לטכנאית?

הייתי אצלואיזמרגד1

(בכללית, אז לא יודעת מה הנוהל על אולטרה סאונד)

הוא היה נחמד ממש אבל הפנה אותנו סתם למוניטור ומעקב צפוף כי העובר קטן כשהוא היה אחוזון 18, שזה לא כזה קטן...

ד"ר אילן שוורץתוהה לעצמי
תודה על התגובות.אנונימית בהו"לאחרונה
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

זה נשמע כמו סוגיה מול ההוריםכורסא ירוקה

אבל באמת זו סוגיה ביניכם.

אם תלכו את תרגישי רע ושמתייחסים אלייך לא יפה וזה טינה שכבר נצברה ותיצבר עוד.

אם לא תלכו אז בעלך יהיה זה שיצבור טינה.

אם תעשו פעם ככה פעם ככה מתוך שמחה - זה יכול להיות פתרון, אבל אם זה יבוא מתוך מרמור ותסכול ותחושת אין ברירה - בסוף שניכם תרגישו רע.

לדעתי כדאי לכם ללכת ליעוץ זוגי ממוקד על זה, גם כי זה פער שמתרחב ביניכם ביחס למצב, וגם אם יש דפוס של ריצוי שפוגע בזוגיות אז חשוב להאיר את זה ולראות מה ניתן לעשות.

תאמת שלא הייתי באהמקקה
אולי שבעלך ייסע רק עם הגדולים אם זה חשוב לו
למה בעצם להגיע?באתי מפעם

הם ישמחו אם תבואו?

אתם תשמחו להגיע?

זה נשמע שגם אתם וגם הם לא ממש שמחים להיפגש, אז למה לטרוח? 

וואי ממש לא הייתי באה ואת עוד יולדת!Doughnut
לנסוע רחוק עם תינוק קטן, ולטרוח להכין אוכל שלא ברור מתי יאכלו- אין מצב שהייתי מוכנה. מודיעה שלא באה עם התינוק ואם חשוב לו הוא יכול לנסוע עם חלק מהגדולים יותר אולי.
לא נוסעתהמקורית

מרחק, תינוק, להגיע מאוחר ועוד עם משהו שצריך להביא.. מה ההנאה פה בדיוק?

לא יודעת, אם לא זורם אז לא בעיניי

שבעלך ייסע לבד עם הילדים 

האמתחנוקהאחרונה

היה לי בעבר מצב כזה מול חמותי

לא אפליה אלא שהיא לא היתה מבינה את הקושי שלנו בלהגיע

הם גרים בחור

היינו בלי רכב

יכלה להתקשר במוצש אנחנו מתישבים למלווה מלכה אולי תגיעו? כאילו הם גרים בפינת הרחוב... ולא נעים לסרב

ואנחנו נחפזים לצאת מטרטרים ומגיעים כשמפנים את השולחן.

עברנו הרבה מים בנהר סביב זה.

בסוף הבנתי- שזה לא טוב לאף אחד.

אני לא באה כשאין בצד השני מי שמעריך את המאמץ להגיע.

להורים שלי אין מצב שלא נבוא, כי תמיד נקבל יחס טוב, יכול להיות שיש להם פחות יכולות/תנאים לאירוח, אבל אנחנו מרגישים רצויים.

אצל חמותי לפעמים החויה היא קצת מנותקת. כאילו מזמינה מלא אבל לא מדברת איתי.

גיסה אחרת אמרה לי בגילוי לב שמרגישה שבעצם היא מזמינה אותנו כדי לראות את הנכדים אבל לא רוצה להיות מחויבת לבייביסיטר.

מאז ששחררנו, וזה היה עבודה משותפת שלי ולש בעלי- אנחנו באים רק כשזה בכיף לנו.

כן זה מאמץ, אבל אנחנו באים ממקום של רצון.

הבנו את החשיבות לש זה בשבילנו ועושים צה שטוב לנו.

מה אגיד לך, עשה פלאים למערכת.

קודם כל היום היא מזמינה הרבה יורת בנעימות )מסיבת חנוכה ביום שלישי, נשמח שתבואו. זה היום שמתאים ךי ואני מבינה שיכול להיוץ זה לא יתאים לכולם( לעומת פעם שגיסה מאושפזת היא חשבה שצריכה לחתום שיוצאת ערב!!! כי איך מפספסים כזה אירוע.

וכאמור גרים בחור אף פעם לא הצעה להקפצה אפילו לצומת קרובה או משהו...

היום יש הערכה ואוירה יותר טובה כשמגיעים

ובעיקר אנחנו לא מרגישים מחוקים.

והיום רואה הרבה יותר את הטוב שבה.

היא שומרת לי על הילדים אחרי לידה

היא סבתא טובה.

נכון אני אפפעם לא אהיה ידידת נפש שלה כנראה, אבל לצאת מהמקןם המרצה עה ממש טוב.

אגב אצלינו זה כן קשור אליה כי כל הכלות עברו את התהליך הזה )אין לה בנות( כל אחת בקצב שלה...

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שראחרונה

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

אולי יעניין אותך