אני כולי רועדת. גיליתי שבעלי מכור לפורנואנונימית בהו"ל
לא הייתי מעלה על דעתי לעולם. לעולם! כל כך סמכתי עליו.. הבן אדם האחרון שהייתי חושבת. השפיץ. האח המוערץ. האברך המוערץ. כל כך הרבה נושאים אליו עיניים... הוא הסתיר ממני. פשוט הסתיר. התמכרות מטורפת. אין לי כוח. בנוסף לזה יש לי התמודדויות נפשיות לא פשוטות. אני לא צריכה עכשיו תגובות יפות נפש. שזה לא קשור אלי, להפריד וכל זה. בעלי מכור לדבר האלים הזה ולנשים המגעילות האלה. אין לי כוחות... הוא בכה והתנצל, אבל אני ריקה. ריקה ריקה ריקה. אין לי את מי לשתף או מה לעשות, ואני כל כך רוצה לפרוק את זה אצל אישה שתבין אותי, אבל אני חייבת לשמור על כבודו. אין לי כוח להתמודד. פשוט אין. אין לי אמון. לא רוצה לצאת מהמיטה מחר בבוקר , לא רוצה שיגע בי ולא יודעת מה אני רוצה מכן.
הלוואי שמישהי ערה...אנונימית בהו"ל
וואו. התמודדות קשה!הריון ולידה_פצ
אין לי משהו חכם לומר, רק לשלוח חיבוק..
לא פשוט בכללאמא_טריה_ל-2
אני אציע משהו, ואת יכולה ממש לא לקבל את זה-
בואי נחשוב על בעלך במבט אמפתי- אדם עם התמכרות. הוא חווה אשמה, בושה, חסר שליטה... זה בטח לא האדם שהוא רוצה להיות (נשמע מהבכי שלו).
במקום שזה יהפוך לתהום בזוגיות שלכם, זה יכול להיות משהו שתעברו יחד.
אם תצליחי להתגבר על הכעס (המוצדק מאוד), אולי תוכלי להיות מקור תמיכה עבורו בתיקון שהוא צריך לעשות.
זה ממש לא קל, וזה מזמן לך אתגר גדול, אבל אני מאמינה שתוכלו לצאת מזה מחוזקים ומאוחדים (בהנחה כמובן שהוא מכה על חטא ובאמת רוצה להשתנות).
שולחת חיבוק...
אני יודעת את כל זה. אבל כואב לי כל כך.אנונימית בהו"ל
הכי לגיטימי בעולםאמא_טריה_ל-2
ותראי שאת בחברה טובה.
הקושי הזה פוגש יותר זוגות ממה שהיינו חושבים, זה באמת בכל מקום. זה בטח לא עוזר לך, אבל לפחות את יודעת שאת לא לבד, ושזה לא אומר עליכם כלום כבני אדם.
אחת מהחולות הרעות של העת הזו, זה מזמן אתגר עצום.
קחי את הזמן להרגיש מה שאת מרגישה, ואני בטוחה שתמצאי בך את הכוחות לעבור את זה. כזוג, או עם טיפול, מה שתרגישו לנכון.
חיבוק גדולמישי' מאפושו'
מאוד מובן הצורך לקרוס.
מותר גם לתת לזה לקרות, עם יד על הדופק. במיוחד שהזכרת רקע נפשי, חשוב שמישהו ישמור עלייך.
אבל להשתבלל זה טבעי. וזה בסדר גמור.
קשה לפעמים להאמין לזה שנמצאים בפנים - אבל הקריסה הזאת היא לא לתמיד.
זאת תגובה ראשונית כדי להתגונן וזה הכי הכי הגיוני שיש.

וטוב לשתף מישהי, אשת מקצוע יכולה ממש לעזור.
אני מבינה אך הרצון לשמור על כבודו של בעלך, אבל זה לא רק שלו. זה גם שלך.
ועם הקושי שלך את צריכה להתמודד.

דברי איתו על מסגרת שיתוף שמקובלת על שניכם.
ברור שאת לא הולכת לשחנ''ש על זה עם אמא או אחות, אפילו לא עם כל חברה.
אבל את צריכה את המקום לפתוח בו דברים, גם דברים שקשורים בו.

אני זוכרת שכשהתחתנו היו דברים שהרגשתי שאני צריכה לשתף ולעבד בדיבור. זה היה בנושא אחר אבל בהחלט קשור גם לבעלי.
דיברנו וסיכמנו על חברה אחת שלי שפשוט יודעת הכל.
והוא יודע שאני משתפת אותה בדברים מאוד אישיים.
והיא יודעת שזה אישי מאוד ולא עובר הלאה, אפילו לא לבעלה (אני מאוד מאוד מאוד משתדלת לא לבקש מנשים להסתיר מבעליהן. מבחינתי זה צעד קיצוני אבל חשוב בשביל כבודו של בעלי)

ובכלל כשיש לי צורך לשתף במשהו אישי ששייך גם לבעלי אני מקפידה לעדכן אותו מי יודע.

הוא מקבל את זה.
זה ממש מובן שצריך.

הרי הצורך שלך לשתף לא נובע מרצון לתקן או לטפל בו, זה בא ממקום של הצורך לעכל את מה שעובר *עלייך*.
וזה שלך.
מאוד שלך.
וזה נכון ומהמם שחשוב לך לשמור על כבודו, אבל זה לא יכול להיות יותר חשוב ממך, אתם שניכם צריכים שישמרו עליכם.
בסה''כ הוא מתמודד עם התמכרות. זה משהו שהרבה מתמודדים איתו, וכל התמכרות היא מכה רצינית.
וזה לא יכול להיות על חשבון התמודדות שלך עם הקושי האמיתי הזה.

יש מרכזי סיוע וקבוצות שונות לתמיכה בבני משפחה של מכורים. יש מקומות שאפשר לשתף באנונימיות. אולי משהו כזה יכול לעזור לך.
ממש ממליצה לא לשתף משהי קרובה.דיליה
רק אשת מקצוע.
הייתה לי חברה ששיתפתי אותה בהמון דברים אישיים והיא בשלה. ידענו שזה אישי ולא מעבירים ח’’ו.
ואז דברים דלםו איכשהו ונגרם לי מזה צער ממש עצום וגדול.
למדתי לסחוב לבד גם דברים קשים. ואני עדיין מלקקת פצעים מהבגידה הנ’’ל.
אני הולכת באופן קבוע לאשת מקצוע וזה ממש עוזר. וגם הפורום באמת מקום מעולה... תשפכי.
בנושא הספציפי רק חיבוק. כואבנכואב כואב... לא יודעת מה הייתי עושה זה בלתי נסבל.
אולי עוד כמה ימים יעבור הכאב העוצמתי ותוכלי לחשוב לאן את הולכת. עכשיו מתך מוטל לפניך.
זה כמו היום הראשון של השבעה שבו נחנקים מבכי ולא מעכלים. בואי תראי איפה תהיי עוד שבוע.
בחוץ להציג שאת לא מרגישב טוב ועייפה שקשה עם הילדים או עם ההריון או לא יודעת מה.
זה קשוח. אבל על מה שלא סיפרת לא תתחרטי!
היי לך.. גם אני עברתי את זההרקולסית
שולחת לך חיבוקים ומבקשת שתחבקי גם את עצמך. זו טראומה אמיתית וכואבת... תחושת בגידה.. ערעור של האדם שאת מכירה... באמת קשה
את מוזמנת לפרטי אם את רוצה
יש קבוצות תמיכה שיכולות להעניק לך משענת במצב הזה
יש הרבה שיחלקו עליי אבל הגישה שלי היא שאני לא מסתירה דברים למען בעלי. אם אני רוצה לספר משהו למישהו מסוים, אני ממש לא מבקשת ממנו אישור. הוא הכניס את הסיפור הזה לחיים שלי ועכשיו זה הסיפור שלי גם, ואם עוזר לי לספר, אני מספרת. (אגב הוא גם מבין ומקבל את זה)
אצלנו עברו 5 שנים מאז הגילוי ואנחנו חיים ממש ממש טוב ביחד.
רוצה לספר איך התגלה לך הסיפור? אם גילית או הוא סיפר?
אגב אם לא בא לך שייגע בך, זה הכי לגיטימי בעולם. תבדקי עם עצמך מה טוב לך כרגע, אל תחשבי על העתיד
🧡🧡🧡🧡🧡🧡
הוא מכור ממש. ברמה שזה משבש אותו. ועדיין לא ידעתי כלוםאנונימית בהו"ל
הוא הולך לקבוצת גמילה מסתבר (לא ידעתי) נחשפתי לזה בצורה ממש קשה. הוא השאיר משהו פתוח בפלאפון בו הוא מתאר הכל. שהוא סקסהוליסט ושכל אישה בשבילו היא אובייקט מיני. שכשהייתי בהריון הוא היה צופה 3 פעמים ביום, בוקר צהוריים וערב. וזה ברצף מאז שהתחתנו וגם לפני. מה שהכי כואב- זה שמאז החתונה זה התגבר. קראתי את זה ועברתי התקף חרדה קשה. על גבול ההתקף לב. גם כי זה היה מאוד מפורט וגם כי זה פשוט לא הבעל שאני מכירה!! בעלי מסתכל על כל אישה שהוא רואה? בעלי רואה את הדברים האלה? אני כזאת תמימה שלא הייתי מאמינה בחיים? הוא כתב שם שהוא מפחד שזה ידרדר ויגיע למצב של בגידה באשתו ודברים ממש גרועים. אני חסרת כוחות לענות לכל תגובה אבל אתן מקסימות ומתוקות כל כך ואני ממש מודה לכן!!
אם הוא כבר בקבוצה זה סימן טוב כנראההרקולסית
דבר ראשון חיבוק.. איזו חוויה טראומתית. אני כל כך מזדהה עם מלא מהתחושות!
דבר שני, לא יודעת איפה בעלך בגמילה, אספר לך משהו שאני מקווה שיעזור. בעלי משתתף בקבוצות 12 צעדים sa (מכורים למין אנונימיים). כחלק מה 12 צעדים, הם כותבים את כל האיכסה שלהם, המחשבות, ההתנהגויות וכו. וזה חלק מתהליך של שחרור, לראות בברור לאן ההתמכרות הובילה אותם ולהבין שהם צריכים עזרה לצאת מזה.
אולי זה מה שראית אצל בעלך. זה יכול להיות שמה שעבורך הוא הטראומה של החיים, עבורו זה התחלה של ריפוי.
ועוד דבר, יש קבוצות של בני משפחה של מכורים (בעיקר בנות זוג) שמהוות קבוצות תמיכה וגם חלק מתהליך ריפוי. לי זה ממש ממש עוזר. אם את רוצה עוד פרטים, מוזמנת לשאול או לפנות בפרטי
כן כנראה שזה זה. חלק מהצעדיםאנונימית בהו"ל
למה ה' נתן לי לקרוא את זה? זה זיעזע לי את הנשמה. אני לא יכולה אפילו לפרוק כאן מפאת כבודכן ומהצניעות. אני לא יודעת מה לחשוב בכלל. זה כל כך רחוק ממני כל הזוועות שנמצאות בתוך הראש שלו. אין לי כוחות להתמודד עם זה. אני אפאטית. לא אכלתי כבר מאתמול. לא מסוגלת לתפקד. מרגישה שאני בסיוט רע רע רע
ממש ממש מובןהרקולסית
באמת מחריד ומזעזע וקורע לב
למה ה נתן לך? אני לא יודעת.. אני למדתי מתוך ה 12 צעדים שכל דבר שאני עוברת הוא עם פוטנציאל להצמיח אותי. לפעמים אני מעדיפה לוותר על הצמיחה ולא לכאוב אבל בכל זאת לפעמים זה נותן לי קצת כח
אומרת בזהירותרעותוש10
נשמע שהוא ממש צועק לעזרה ורוצה שאת תהיי שותפה בזה... שתהיי איתו...

זה באמת אובדן התמימות לחלוטין אבל זה שהוא השאיר משהו כזה פתוח ברור שזה לא במקרה נשאר פתוח...
כי עד כה הוא הסתיר ממך הכל במאה אחוז בלי טעויות

הוא רצה שתקראי
הוא רצה שתדעי
זה סימן שהוא אוהב אותך ! כי הוא רוצה לצאת משם
ושהוא מעריך אותך ואת הקשר שלכם !!
כי אם לא הוא לא היה משתף אותך

כל התמכרות היא דבר נורא וצריך תמיכה גדולה גדי לצאת משם,

לגיטימי לגמרי שתגידי לו שאת מופתעת מאוד, שהוא לא האדם שחשבת שהוא, כן שאת ממש שבורה ולא רוצה (כרגע) שייגע בך בכלל

יחד עם זאת כדאי שישמע שהוא עשה דבר טוב ששיתף אותך ושאת מאמינה לו שבכוח רצון הוא יכול לצאת משם
(את תגידי לו את זה רק אם את מאמינה בזה באמת... תחשבי אם היית מעדיפה שהוא היה כזה בפנים, והוא היה מסתיר את זה שנים ולא היית יודעת, אולי תחשבי על זה עוד יום יומיים כי עכשיו את נורא פגועה)

הוא ממש לא רצה שאראה את זה.הדבר האחרון שרצהאנונימית בהו"ל
לדבריו רצה לשתף אותי כשיהיה בעתיד "נקי לגמרי". והמצב הנפשי שלי בקרשים, בקיצור.. הוא ממש לא רצה שאדע. הוא השאיר את זה פתוח לידו ואני לקחתי את הפלאפון שלו לבדוק משהו בלי שהוא שם לב.
יקרה מאוד מאוד מאוד!!חדשה ישנה
קרעת לי את הלב ממש ממש.
איזה נסיון... אמל'ה!
אני ממש בוכה פה איתך, אין לי שום הצעות, רק אומרת שליבי איתך מאוד 💕 שולחת לך אנרגיות חיוביות... אני גם אשמח להתפלל עלייך בלידה שלי שקרןבה ממש.. בלי נדר שאצליח לזכור . את יכולה לכתוב לי את השם בפרטי.
שולחת לך חיבוק מוחץ. ובע''ה תעברו את הגל הנורא הזה והכל יהיה מאחוריכם ותזכו לשנה טובה ומבורכת.
נשמה לא קל בכללמימכיראותי
קחי לעצמך זמן לעבד את זה.
להבין מה את מרגישה מול כל הסיפור.
ואיך היית רוצה להתמודד...

יכולה לשתף שגם אני גיליתי שבעלי צופה
וחשבתי שזה התמכרות ואין דרך חזרה.
ולאט לאט הבנתי שלא כל צפיה היא התמכרות.
והבנתי שבערך 70 אחוז מגברים נשואים צופים בזה.
והבנתי שאני צריכה להתאבל על זה שזה קורה בתוך הבית שלי.
ורק אחכ לנסות לקום

חשוב לדבר על הדברים
יש גם אנשי מקצוע המומחים לתחום הזה
יש את מרכז פעימות
יש את ד'ר מולי גרוסמן, שהוא מספר 1
אם הוא לא פנוי מן הסתם ימליץ לכם על מטפל/ת אחר

אבל חשוב לי להגיד משהו שגם אם לא ישמע הכי טוב זה בעיני מאד נכון

גבר בסיטואציה הזאת הוא ממש ממש אומלל
לרוב
אמנם קשה לנו לראות את זה
אבל אני יכולה לומר לך שאחרי שאנחנו פתחנו דברים בצורה בריאה הצלחתי להבין אותו
וב'ה הצלחנו ליצור שיח שמכבד גם אותי וגם אותו.
עוד יש לנו דרך ארוכה אבל באמת שאפשר 'לטפס על ההר הזה'
אמנם התמודדות לא קלה, אבל בעז'ה יהיה לטובה
ויחזק את הקשר שלכם
בהצלחה
מציעה לך מאוד לשתף אשת מקצוע. כמובן לא מישהי מהמעגלים שלכםמיקי מאוס
מותר לך להתפרק
מותר לך לקחת את זה קשה
חשוב מאוד שתצליחי לקבל תמיכה בדרך כלשהי
תני לך זמן לעכל וכמובן שזה בסדר שבינתיים את לא רוצה ממנו מגע או כלום.

זה מטלטל
ויותר מהכל יש כאן קושי שגילית את זה פתאום בבום וזה מערער את האמון

אבל חשוב לי לומר לך-זה לא אומר שהכל מפורק!
זה משהו דרמטי אבל זה רק תחום ספציפי
זה לא אומר שהזוגיות שלכם לא שווה
זה לא אומר שהתחתנת עם אדם שהוא נורא
זה אומר שאת בזוגיות עם האדם הנפלא שאת מכירה אבל גם עם התמכרות בעייתית.

ובעז"ה אחרי ההלם הראשוני ומציעה לך מאוד גם בעזרת ליווי של מישהי שאת סומכת תצליחו לשקם ולטפל בזה נכון

בהצלחה!!!!
עברתי סיפור דומהזה מה יש...
וגם אני עם קשיים נפשיים לא פשוטים.
אחד הדברים שהיו לי קשים זה להבין שהמשענת היציבה שלי זקוק בעצמו לטיפול ועזרה...
את יכולה לפנות אלי בפרטי ואולי נוכל לעזור אחת לשנייה במידע ואמפתיה...❤❤❤
יקרהוהרי החדשה
איזו קשה ההרגשה שהעולם המוכר מתמוטט. שהאיש שסמכת עליו הסתיר מפניך משהו שמטלטל אותך.
שומעת את הכאב, ההלם, השבירה. חיבוק גדול גדול.

ושאלה- את בטוחה שהוא מכור? מכור זאת הגדרה של מישהו שההתמכרות משתלטת לו על החיים. אם הוא צופה בפורנו וזה לא משבש לו את העבודה, את הזוגיות, את היום- יום אז הוא לא מכור
הוא גבר עם יצר בריא שפונה לאפיקים שלצערנו זמינים ומזמינים את טובי הבחורים

אני יודעת שאת לא רוצה לשמוע את זה עכשיו. ואת גם לא חייבת לקחת את זה כרגע, אבל אני כותבת בכל זאת אולי זה כן יתיישב על ליבך ויינחם קצת

99 אחוז מהגברים צופים בפורנו .
זה נורא
זה מזעזע אפילו

אבל זה נורמטיבי

ואחרי שתצליחי קצת להירגע עם עצמך אולי תוכלי לנהל איתו שיחה על זה. ותחשבו יחד איך עוזרים לו להפסיק. (סיסמא למחשב, ללכת לישון יחד כדי שלא יהיה פיתוי לראות בלילה וכו')

בעלך הוא אותו אדם טוב ומקסים שאת מכירה. הוא הסתיר מפניך סוד שכנראה הוא מאוד מתבייש בו.

זאת הרגשה של נבגדות. של ניפוץ.
כל התחושות הקשות שעולות לך כל כך מובנות
תני לעצמך את הזמן להרגיש אותם ולהתמודד איתן

ואולי אחר כך יגיע כוח להבין אותו.
להתפייס.

שולחת חיבוק גדול על הכאב הזה.
חולקת בקטנההרקולסית
מסכימה שצפייה בפורנו היא ממש נפוצה
מניסיון שלי ושל נשים במצב דומה, לחשוב יחד איך אפשר לעזור לו להפסיק, זה מסוכן מאד. זו לקיחת אחריות משותפת. שברוב המקרים ממש לא מוכיחה את עצמה לטווח הארוך.
זה איזון עדין מאד עבורי, להגן על עצמי, לקבל מידע שחשוב לי, אבל לא לקחת אחריות.
אני לא יודעת מה מגדיר התמכרות ומה לא, אבל במקרים שאני מכירה, ססמאות ודברים כאלה ממש לא מנעו נפילה חוזרת, לצערי.
אני לא חושבת שהיא כתבה שהאישה צריכה גם לקחת אחריותמוכרת כאן
אבל מסכימה איתך לגמרי שאין פה טיפת אחריות על האישה. לא כדי להגיד לה שהיא לא אשמה, הרי זה ברור, אלא כדי להבהיר לפותחת שזה לא שלה, זה עניין נטו של בעלה. ואם הוא באמת ירצה הוא יפסיק, ואם הוא לא באמת ירצה אז לא משנה כמה היא תנסה לעזור לו זה לא יעזור.

איזה מצב כואב, הלוואי שיכולתי להגיד שהוא כבר מאחורינו...
מסכימה איתך בגדול אבלהרקולסית
אני חושבת שאם הזוג חושב יחד על פתרונות, וחלק מהפתרון הוא על האישה, לדוגמה ללכת לישון יחד, זה הטלת אחריות גם על האישה, וזה הופך אותה למשגיחה/שוטרת וכו
לעומת זאת, אני ממש בעד שהאשה תיקח אחריות על עצמה. להקשיב לעצמה, להביע את הצרכים שלה, להציב גבולות, לפנות לעזרה!!
מסכימה לגמרימוכרת כאן
🧡💛❤הרקולסית
בהצלחה גם לך במסע הזה. אני כאן לדבר אם את צריכה או רוצה
תודה יקרהמוכרת כאן
אצלנו זה קרה כבר לפני כמה שנים, מדי פעם יש הבלחות כאלה ואחרות, אבל בגדול העניינים רגועים עכשיו.
רק כל פעם שאני קוראת על מישהי כזאת הכל צף שוב..
איזה קשההרקולסית
גם אני מרגישה שלמרות שמצבינו טוב ועברו כמה שנים, הכאב של הפגיעה עדיין צף וממש חד לפעמים
מקבלת את מה שאת אומרתוהרי החדשה
לא חשבתי על זה ככה. צודקת..

הכוונה שלי היא שיהיה לפותחת מקום של אמפתיה לבעלה..
תודההרקולסית
ואני חושבת שאמרת את זה יפה .. ממש הנחת בעדינות
פשוט בגלל שראיתי כל כך הרבה סבל אצל נשים שמנהלות את הבעלים בנושא הזה, חשוב לי להגיד שזו לא הדרך בעיני
הוא מכור ממש. אני רועדת כשכותבת את זהאנונימית בהו"ל
איך לא ניחשתי? איך לא תרגמתי את העצבנות? איך חשבתי שהוא מונח רק בין דפי הגמרא ואני חושבת כמה פעמים לפני שמפריעה לו בישיבה. איך אני מקבלת את דעתו כשאני רוצה לקנות שמלה והוא אומר שלדעתו היא לא מספיק צנועה וקצת צעקנית? איך? הוא לא רצה שאדע בייחוד בגלל המצב הנפשי שלי. והנה. אני יודעת. אפילו את הפסיכולוגית שלי אני מפחדת לשתף.
חייבת לשאול, איך עלית על זה?אנונימית בשביל

ואיפה זה קרה.

בעלי גם שמור וכל הזמן הפחד הזה קיים, כי אני מבינה לפעמים שזה משהו שיוצא משליטה.

לי נגיד יש אינטרנט בבית אבל אין לו גישה אליו, סגור ולא נוגע.

שולחת לך כוחות וחיבוקים.

תסתכלי בתגובות למעלה, עניתי על איך עליתי על זהאנונימית בהו"ל
לגבי איפה זה קרה, השד יודע. גם לבעלי אין אינטרנט וטלפון כשר. כנראה דרך המחשב שלי, והטלגרם..
אוהו, קשה אין מילים. חיבוק ענק.אנונימית בשביל

גם זה מוכר!הרקולסית
החוסר איזון שלהם הוא חלק מהבעיה (שיש לו דעה על הצניעות של אשתו כשהוא צופה בפורנו, או אפילו חושב על נשים אחרות)
והתחושה של התמימות הנבגדת, זה ממש ממש קשה.. אני בוכה איתך פה.. גם אני הרגשתי את זה ועדיין לפעמים מרגישה.. חיבוקים
תודה על החיבוק וההזדהות. אני ממש צריכה את זה עכשיואנונימית בהו"ל
בטח..הרקולסית
זה ממש רגע טראומתי וקשה
אני בטוחה שאת יודעת את זה כבר אבל ... בטח שתשתפי את הפסיכולוגית!! ממש חשוב
אוף כמה קשהוהרי החדשה
לשתף את הפסיכולוגית שלך יכול להקל עליו מאוד. בתור פסיכולוגית היא תדע לא להיות שיפוטית ולא להזדעזע אלא להבין את הקושי שלך ולעזור לך.

ומציעה שיעזור אם גם הוא יילך לטיפול..
הפסיכולוגית שלי מכירה אותו. זה הקושיאנונימית בהו"ל
הוא בקבוצת גמילה. מסתבר...
רק הערההרקולסית
קבוצת גמילה זה מעולה וכנראה הכרחי אבל לא תחליף לטיפול בעיני
ועוד משהו - כתבתי לך למעלה שלדעתי את ממש לא אמורה להסתיר עבורו אבל כשמדובר בפסיכולוגית, הסתרה היא לגמרי לא רלוונטית! אי אפשר לטפל ביעילות כשמספרים רק חלק מהסיפור
טוב ראיתי עכשיו את מה שכתבת למעלהוהרי החדשה
מרסק
הלב איתך כמה כאב
אל תישארי אם זה לבד. השיתוף חשוב כל כך.
ובסוף אשת מקצוע/איש מקצוע יוכלו לעזור לקבל החלטות ולהתנהל באופן שייטיב איתך.

מחבקת אותך על הניסיון הקשה הזה. תזכרי שאת גיבורה ואלופה אמיתית לא משנה מה!
תודה יקרה❤אנונימית בהו"ל
וואו, כל כך כואב!!! חיבוק ענק ענק ענק! בוכה איתך.Raaya ft
חווית פה כל כך הרבה ברגע אחד.
לגלות על עצמך כביכול שאת תמימה, זו פגיעה קשה באמון שלך בבני אדם וביכולת שלך לזהות דברים בעתיד.
לגלות שהאדם שהתמסרת אליו, שנתת את הגוף שלך בשבילו, שהקדשת מחשבה ואהבה למישהו שאולי החפיץ גם אותך, וגם אותך ראה כאובייקט.
לגלות שזה החמיר אחרי החתונה, וכביכול להרגיש אשמה, אולי אפילו לא מספקת.
לגלות שהאדם שאת חיה איתו רואה יום יום, ואולי אפילו מספר פעמים ביום תכנים אלימים, מחפיצים.
מה זה אומר עליו?
המחשבה שהמגע שאת צריכה ומותר לך לקבל רק ממנו, היא ממישהו שאת לא רוצה שיתקרב אליך...
להבין שהשפיץ המוערץ, הנוצץ לא זהב.

ועוד יותר, להרגיש חייבת לשמור על כבודו, ואולי על כבודך. כי אולי זה יגרום למישהו לחשוב עליך שאת אשמה.
ואיך יוצאים מזה? מאיפה מתחילים? אצל מי פורקים בכלל?

אז קודם כל, החוויה עצמה כל כך קשה, שאני מניחה שברור לך שאת חייבת עזרה מקצועית בנושא בשביל לא לאבד את זה.
לא אנחנו אלה שנוכל לעזור לך אם וכאשר לעשות את ההפרדה, ולהציע לך לראות אותו.
את נתונה בקשיים שלך, והם מאתגרים מאוד כל אישה באשר היא, ואת חייבת טיפול שיעזור לך להבין ולעכל קודם כל. ורק אח"כ תצליחי לעבור לשלבים של ההחלטות וההכלה.
אין לך את הכלים להכיל אותו כשאין לך עדיין את הכלים להכיל את הסיטואציה.

ועוד משהו שאת חייבת לשמוע, את ממש לא חייבת לשמור על כבודו.
את לא חייבת לו כלום בנושא. זכותך המלאה לעשות כל דבר שיעזור לך. במיוחד כשעד עכשיו הוא הסתיר ממך וזה לא שידעת לאן את נכנסת.
ולגבי החשש שלך שלא דיברת עליו ביחס ל"מה יחשבו עליך" שאת תמימה שלא שמה לב, או שאת אשמה ולא מושכת וכו',
הוא מובן, אבל אישה מקצועית לעולם לא תחשוב עליך דברים בסגנון.
זה לא פוגע בכבודך,
נשים יפיפיות, אינטיליגנטיות, מסורות וצדיקות, "נפלו" במקרים אפילו קשים יותר.

את לא אשמה.
את לא חייבת כלום.
מותר לך הכל.
תבכי כמה שאת צריכה, ותחשבי עם מי את כן מסוגלת לדבר, כי לשמור בבטן זה הדבר האחרון שיעזור לך
אבל, תעשי לי טובה, תלכי לאכול משהו.

וואו, כואבת את כאבך ומתפללת עליך שתרגישי טוב.

נ.ב.
למה ראית את זה?
כי ה' מאמין בך שאת חזקה מאוד מאוד כנראה.
לא כי את חייבת להכיל את זה, ממש לא. את לא חייבת כלום.
אלא עצם החוויה כשלעצמה, רק אישה חזקה כמוך יכולה לעבור עם כל הקשיים הנפשיים שעוברים עליה.
ואולי, אני רק מנחשת, אולי ה' חשב למשל שזה שתזדעקי ותבכי, ובעלך יבין מה עובר עליך, יאיץ את הגמילה שלו. גם אם זה סותר את תורות הצעדים...

חיבוק גדול גדול.
וואו וואו וואו. איזו מדהימה. אין לי מיליםאנונימית בהו"ל
חיזקת כל כך. אין לי כוחות להגיב יותר ארוך מזה. אבל שה' ישלם שכרך. תודה!!!❤
איזה כיף שחיזקתי!Raaya ft

אמן!!

אם את צריכה לפרוק בפרטי, את לגמרי מוזמנת!

הזמן שלך לחשוב רגע על עצמך.תיתי2
רגע ארוך.

נחשפת פתאום בלי הכנה ובלי פילטרים לשבר עמוק בזוגיות שלך
לשבר וסתירה עמוקים ביותר באדם שקרוב אלייך.
זה מזעזע את הנפש
במובן הכי פשוט וכואב של המילה - זעזוע.
שבר.
ולכן קודם כל הנפש שלך צריכה את הזמן והמקום שלה
כדי להירפא מהשבר ומהזעזוע
כדי להחלים מעט
ולא להעמיק את הקרע שנוצר.
ואילו הזוגיות, בעיני, עומדת בפני בחירה מחודשת.
בכל משבר זוגי יש מעין "בחירה מחדש" בבן הזוג, גם אם לא מדובר בפרידה - יש רגע של החלטה להתקדם בקשר או להשאר במקום המרוחק/האדיש.
וגם את
זכאית עכשיו
לבחירה מחודשת.
והכל הכל לגיטימי. כל תחושה, כל מחשבה, כל החלטה.
כי למה שהוסתר ממך יש משמעות עמוקה מאוד לגבייך, לגבי ילדייך, לגבי משפחתך ועתידך לאורך שנים
ולכן קודם כל את
שומרת על עצמך, מפנקת את עצמך,
משתפת את מי שיכול לעזור לך
לא נשארת לבד עם הזעזוע הזה
איך אפשר...
מקבלת עזרה מקצועית
ובבוא העת גם מקבלת החלטה שהיא שלך לפני שהיא זוגית.

אני אישית לא חושבת שאת צריכה כרגע לקחת בחשבון את ההרגשות של בעלך, זה שלו, הוא צריך לדאוג לעצמו כרגע
כי מישהו צריך לדאוג לך - והמישהו הזה זו את (עד שתשתפי)
וגם לגבי הזוגיות, אני שמה פה שכל האופציות פתוחות, כי לקבל בחירה לחיות עם אתגר כל כך גדול, אי אפשר בלי לשקול את האופציה - לא לקבל את האתגר.
וכל מקרה לגופו.

כואבת את שברך!!! בעזרת ה' שתצמחי גם מהשפל הזה ושתרגישי את יד ה' מלווה אותך בדרכך...

אני רק חיבוק ענקחגהבגה
עצום עצום עצום עצום.
כמה קשה, כמה נוראי
איך את עוברת את זה?
מתפללת לה' שישלח קודם כל לך כוחות.
אחר כל מתפללת שגם ישלח לכם עצה טובה, והוא יצליח לצאת מזה כמו שצריך, בעזרת טיפול ועזרה...
איך את?אני אנונימית80

ליבי איתך

כואב לי לקרוא אותך

אנחנו בדור קשה מאוד רבוי ניסיונות

איזה גלות קשה

האינטרנט הורס לאנשים תחיים ופשוט קשה להיגמל ממנו .

זה ממש דיני נפשות כדאי מאוד להתייעץ עם פסיכולוגית

ובנוסף רב ירא שמיים יש המון סיפורים כאלה יש רבנים שמתעסקים בזה המון

ויודעים ממש לתת עצות .

מקווה שהתאוששת קצת

ה' יתן לך כוחות 

חיבוק ענק

יקרה מה שלומך? מישהי אחרת שמעה מהפותחת?הרקולסית
אני חושבת עלייך הרבה ומקווה שאת בסדר...
היי, אני כאןאנונימית בהו"ל
לכל מי שדאגה לי❤

כואב לי בלב ובכל הגוף. נסעתי להורים להתאוורר קצת, פינקתי את עצמי ויצאתי עם חברה. אבל עדיין מרגישה נוראי וכואב לי כל כך. הוא אמור להגיע לכאן לשבת. אין לי תירוץ להורים שלי, אז הוא חייב להגיע. לא מסוגלת להסתכל לו בעיניים. מתפללת שיעבור בשלום. ומתפללת לה' שיתן לי עצה טובה וכוחות להתמודד.
רק רוצה להגידכבתחילה
שזיהיתי..

חיבוק גדול
לא יודעת מה להגיד
נשמע לא פשוט בכלל..מותק 27
מקווה שהתקופה הזו תעבור. והוא יעבור את השלב הזה בחייו..
ומתוך כך תצמחו.. אני יודעת שזה מצב לא פשוט. ולא קל.
סוג של איבוד האמון באדם הכי קרוב, בחצי השני..
מקווה בשבילכם לצמיחה!
וטוב מאוד שהוא מודע לעצמו ומטופל עי קבוצה..
מעבירה לך מייל שקיבלתי היום מארגון "לוקחים אחריות":באר מריםאחרונה

פנייה שהגיעה לאיש צוות שלנו ב'לוקחים אחריות'.

יח' אלול תשפ"א

"שלום. כבר הרבה שנים שאני מתחמק מההגדרה הזו ''מכור''.

אני עוטף את עצמי בפתגמים כמו 'זה יעבור כשתתחתן', 'אתה צריך מישהי', 'זה זמני', 'זה כי עכשיו קשה לך'.

אבל כבר עברו כמעט עשר שנים ואני נחנק מהעטיפות האלה.

והנה עכשיו זה חונק אותי, אני אברך טרי בישיבה, וזה מוריד אותי ושולט בי.

עטפתי את עצמי בכל מיני משחקים ותחבולות שחשבתי שיעזרו לי אבל למען האמת והאכזבה הם לא שינו הרבה.

אני כותב לכם מתוך שבר עצום בזוגיות שלי.

רגע החתונה אותו ראיתי כרגע הגואל, הרגע בו הכול ייפתר,

התגלה כרגע בו אני פתאום מתחיל לחוות ולהרגיש את כל ההשלכות הכבדות של כל מה שראיתי כילד וכנער.

חשבתי שנכון יהיה שאשתף את אשתי בהתמודדות שלי, וזו הייתה טעות מרה.

אשתי לא ידעה איך לאכול את זה – התפרקה לגמרי ואיתה גם הבית והקשר שלנו."

הפונה היקר לא נשאר לבד

וכעבור שישה ימים...

כג אלול תשפ"א

"צוות לוקחים אחריות היקרים!

ברוך ה' לאחר שיחה ארוכה עם הקו החם שלכם

אנחנו נמצאים היום בנקודת צמיחה.

השיחה עשתה לאשתי מאוד מאוד טוב!

אני היום בתהליך משמח של הנחייה ויעוץ מקצועי

עם מטפל מטעם הארגון המדהים שלכם,

הקשר והאמון ביני לבין אשתי נבנה שוב מחדש

ואנחנו ב"ה במצב שונה לגמרי.

תודה על הכל! הצלתם את הבית שלנו."
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבראחרונה

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקהאחרונה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!אחרונה
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אולי יעניין אותך