תפריטי ראש השנה!!!!! הנה שלי והוא מושקענחשון מהרחברון

אנחנו ב"ה מארחים כל הסעודות.

אגב אם מישהו מחפש איפה להתארח מוזמנים בחום.

 

 

ערב ראשון
רימון
תפוח בדבש
תמר
מרק כתום (קרא גזר)
דג שלם בתנור לצד תבשיל כרישה ומנגולד
אסאדו טלה
רוביא
חולבא
סלט סלק

בוקר
כרעיים עם תפוחים ושזיפים
אורז עם שקדים ובצל מטוגן
טורטיות עם מוקפץ

ערב שני
קציצות דג (נענע, בצל ירוק)
לביבות כרישה ומנגולד
כתף טלה עם תפו"א דלעת וגזר
רוביא
חולבה
ראש דג
תמר
רימון
תפוח בדבש
פרי לשהחיינו

בוקר
קציצות ברוטב (במקפיא)
אורז
ושאריות מהסעודות הקודמות

סלטים:
סלט חסה
ממרח כבד מהמקפיא
חומוס בשר
סלט סלק
מטבוחה
חריף

קינוחים:
לפתן /קומפוט
עוגות דבש
חלות
 

 

 

וואו איזה השקעות!!השפןהקטן
אצלנו בעז''ה יהיה
לילה 1#
סלמון בחרדל ודבש למלא בצל מטוגן
עוף בתנור ברכז רימונים עם בטטות ותפו''א
וסימנים כמובן

בוקר 1#
סושי
פשטידת ברוקולי
מרק בצל/כתום
סלט טוסט

לילה 2#
דניס עם ירקות בתנור
לשון ברוטב פטריות
אורז עם טנזיה(בלי אגוזים.. שקדים וצנוברים)

יום 2#
פלטת דגים מעושנים
כבד עם בצל מטוגן ופירה

סלטים
טבולה עדשים שחורות רימונים ועשבי תיבול
צימעס
סלק חי עם תפוחים
ועוד.. נראה כבר
וחלות עגולות ומתוקות

שנה טובה ומתוקה לכולם🍎🍯
אה, ועוגותהשפןהקטן
עוגת דבש קלאסית כמובן
עוגת אוכמניות עם קראמבל
עקיצת הדבורה
טירמיסו
וואו, מושקע מאודופל לימון

מה זה חולבא?

חילבה של התימניםנחשון מהרחברון
אצל התימנים היא הרוביא/לוביא
וואו וואובוקר אור
לי יש רק קווים כלליים בינתיים, אבל לא מושקע בכלל
ערב ראשון
מרק ירקות עם עוף ואטריות
קוסקוס
בוקר
מרק כתום
פסטה מוקרמת
פיצה
ערב שני
אורז צהוב
פרגיות ברוטב
אנטיפסטי
בוקר שני
תפו"א בתנור עם פפריקה
חזה עוף כלשהו (אולי במרינדה)
אנטיפסטי

שבלולי קינמון
קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים
עוגיות טחינה מהמקפיא

פלפלים קלויים מהמקפיא
מקלות גזר
צ'יפס בטטה עם פטריות ובצל

חלות ( ממה שנכין לשבת)
שווהההפרצוף כרית
אפשר להתארח אצלך?
לא תפריט אבל שאלהמטילדה
כרתי- איך אתם מכינים את זה?
אשמח לרעיונות ומתכונים
אפשר גם חלבי
כרתי היא הכרישהופל לימון

אפשר  מאפינס כרישה

אפשר פאי כרישה

ואפשר לביבות 

לביבות כרישה 

(בערך 20 לביבות בגודל כף)

 

 

 

רכיבים:

 

6 כרישות טריות וקטנות

 

1/4 כוס שמן

 

3 שיני שום קצוצות

 

טימין 

 

3 ביצים

 

מלח

 

פלפל שחור -מעט

 

2-3 כפות פירורי לחם

 

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

 

לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה 

 

חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול

 

פורסים דק 

 

מבשלים במים כ- 20 דקות

 

מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים

 

 צרים קציצות ומטגנים

 

אפשר גם אחרת

 

להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר

 

להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

כרישה - כמו בצל ירוק גדול ועבה עם טעם מתקתק יותרנחשון מהרחברון

או בתבשילים או לביבות או פשטידות או חי

איך עושים את המוקפץ עם הטורטיות?חילזון 123
ממלאים מראש? (זה לא נהיה רטוב כזה?)
מכין ירקות מוקפצים חתוכים דק יחסיתנחשון מהרחברון

ממלא ושם לחימום על הפלטה. לא יומיים מרא אבל לפני החימום

טוב, אז שלי.. (עושה לעצמי סדר בראש..)באר מרים
שני הלילות - סימנים:
בורקסים ממולאים סילקא
סלק אדום
גזר
רוביא
לביבות כרתי
ריבת דלעת
ריבת קרעא
ראש של דג (אמא שלי שולחת..)

ערב ראשון:
אחרי הסימנים:

לביבות דג (מאמא שלי.. - אמא שלה היתה תמיד שולחת לכל המשפחה המורחבת גפילטע פיש לחג, אז אפילו שאנחנו לא אוכלים בכלל היא שולחת לי לביבות מטוגנות שהילדים ממש אוהבים כדי להרגיש שהיא באמת סבתא..)

מרק עם עצמות בשר וירקות מהסימנים (גזר, דלעת, קרעא, סילאר..) ובתוכו קרעאפלך במילוי בשר ("חובה" מהגנים האשכנזיים שלנו..)

ובלי מנה עיקרית. אחרי המרק כולם שבעים.

בוקר ראשון:
סלטים חיים
סלטים מבושלים משבת (מטבוחה, חצילים×3, סלק, גזר..)

קציצות בשר ברוטב חבושים
אורז
כרוב סגול מתוק ביין (עוד מאכל אשכנזי שאומץ אצלנו..)

לילה שני (כנראה מארחים..)
(בלי בשר כדי שאפשר קינוח חלבי..)
סימנים כמו אתמול.
לביבות דגים מה שישאר מאתמול
דג סלמון במיונז ועשבי תיבול (מכינה לפני כניסת החג ומבשלת על הפלטה)
תפוחי אדמה מתובלים (מבשלת לפני כניסת החג ומתבלת ומשחימה על הפלטה)
אנטיפסטי כולל רוביא
אולי פשטידת קישואים
אולי קונכיות בצק עלים במילוי סלט טונה

בוקר שני:
סלטים כמו אתמול
עוף עם תפוחים ועשבי תיבול - מכינה מראש ומבשלת על הפלטה
בשר ותפוחי אדמה ברוטב פטריות ויין - מכינה את הרוטב מראש ומבשלת על הפלטה..
אורז

קינוחים:
לפתן תפוחים
לפתן חבושים
עוגיות קוקוס תמרים
דובשניות (קנויות)
פאי תפוחים
עוגת דבש
גלידת וניל.
(אצלנו הכי כיף לעשות קידוש מיד אחרי התפילה עם גלידת וניל+פאי תפוחים חם+לפתן חבושים)
איזה אומץמשמעת עצמית
לבשל על הפלטה!
לא הייתי מעיזה בחיים
וואי ה החיים הטוביםנחשון מהרחברון

אחד הדברים הכי כיפיים והכי יעילים. אני עושה את זה המון גם בחגים - יותר טרי יור טעים. וגם שעון שבת לתנור.

שעון שבת ךתנור?חילזון 123
אבל קצת בעייתי לפתוח ולסגור את התנור בגלל הטרמוסטט לא?
יום טוב - גרמא מותר לגמרינחשון מהרחברון
רגע, רוטב חבושים את לא נוהגת להשאיר ללילה השני, ל"שהחינו"?ירושלמית טרייה


שוצרת לשהחיינו של הבוקר הראשון.באר מרים
יש לנו לשהחיינו:
רימון
חבוש
קלמנטינה
תפוז
אבוקדו
תמר צהוב

מפצלים בין הארוחות והקינוחים להרוויח הרבה שהחיינו..
למה מברכים בבוקר הראשון?ירושלמית טרייה

אני יודעת שבלילה השני יש ספק לגבי ברכת שהחינו בהדלקת נרות ובקידוש, ולכן אוכלים פרי חדש ומכוונים עליו בהדלקה או קידוש.

סתם כדי להרבות בברכות שהחיינו..באר מרים
עצרתי בבורקס ממולא סילקאחיים של
אפשר מתכון?
בטח! הכי קל בעולם..באר מרים
בצק עלים קנוי (אפשר ויותר בריא עלי סיגר או עלי פילו, אבל זה מצריך יותר עבודה כי צריך לשמן אותם.. ויוצא פחות יפה..) - מפשירים.

מטגנים במחבת עם קצת שמן בצל עד שמשחים.
שוטפים את עלי הסלק וטוחנים במעבד מזון עם הגבעולים.
מוסיפים לבצל המטוגן את העלים, ומתבלים (שום, מל"פ) - מאדים עד שמתייבש ואין נוזלים.

מרדדים את הבצק עלים וחותכים לרצועות ברוחב של כ 10 ס"מ.
באמצע כל רצועה מניחים פס מהמילוי הירוק לכל האורך.
מגלגלים וסוגרים - נוצר נקניק ארוך. חותכים עם סכין ל"בורקסים". עושים ככה לכל הרצועות.

מושחים למעלה ביצה ושומשום ולתנור.

טורפים אצלי בכמויות!
תודה!!חיים של
נשמע מעולה
אני רק רוצה להגידהשקט הזה
שקרעאפלך זה לא של ר"ה! אני מוחה!
אם כבר אשכנזים אז עד הסוף!

ממה שאני מכירה מהבית, הקטע של קראעפלך זה שהבשר מוסתר אז זה במועדים שהם חצי חג- סעודה מפסקת של יו"כ, הושענא רבא ופורים
אצלנו רה"ש, עריוה"כ והושע"רבאר מרים
כי הם רומזים לפתקא:
ברה"ש נכתבים
ביוה"כ נחתמים
בהושע"'ר גמר חיתום הדין
אני מכירה שזה הכה תכהטארקו
בכל מקום שמכים
יוכ- מכים על הגוף
הושענא רבה- מכים בערבות
פורים-מכים את המן
ואצלנו סבא שלי היה אומר שזה בכל חג שבו מכים:ירושלמית טרייה

בערב יום כיפור היה מנהג מלקות,

בהושענא רבא חובטים ערבות,

בפורים מכים את המן.

 

ואין לי מושג למה באמת.

^^^ ויש לזה גם רמז גאולה!

מהפסוק "הכה תכה את יושבי העיר ההיא לפי חרב"

 

הושענא רבה

כיפור

המן (לא בטוחה לגבי זה, אולי יש מילה אחרת שרומזת לפורים)

 

תאכל

כרעפלאך

הרבה

וואי וואי הזכרת לי נשכחות!ירושלמית טרייה
נראה לי מוכר הפסוק הזה, אולי סבא שלי היה אומר גם את זה..
גם אצלינו ככהתפצי
ואו מדהים. איך עושים קראעפלאך? אשמח למתכון אם לא מסובך מדיאורין


לא מסובך אבל הרבה זמן עבודה..באר מרים
בצק:
4 כוסות קמח
4 ביצים
1/2 כוס מים

מילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל מטוגן
מל"פ, שום

ללוש את הבצק ולרדד לשכבה ממש ממש דקה
לקרוץ בכוס עיגולים
להניח כפית מילוי באמצע.
לטבול אצבע רטובה במים ולמרוח על שפת כל העיגול.
לקפל כל עיגול לחצי ולהדק היטב.
לחבר את 2 הקצוות של החצי ביחד כך שיוצא כמו כתר.
ואפשר כמובן עם פירה במקום בשר..באר מרים
אצלנו עושים עם כבד עם המון בצל מטוגןירושלמית טרייה
ומוסיפים ביצה ומעט פירורי לחם, מלח, פלפל.

מבשלים אותם בסיר עם מים חמים ומעט שמן, כמה דקות אחרי שהם צפים.
מתחילים לבשל אחרי שהמים רותחים ומחכים שיצופו?אורין


כן, אבל אחרי שהם רותחים מנמיכים את האש.ירושלמית טרייה

מנמיכים את האש כדי שהם לא יתפרקו וגם כדי שלא יידבקו לתחתית.

כדאי להזיז בעדינות עם כף עץ כדי לשחרר אם נדבקו לתחתית הסיר.

שמים בסיר גם מעט מלח.

 

אחרי שהם צפים נותנים להם עוד כמה דקות ואז מוציאים. לא כתוב לי במתכון כמה דקות ושכחתי לשאול את אמא שלי. נגיד 5-10.. לא קריטי בכל מקרה.

תודה רבהאוריןאחרונה


לאאאאמשמעת עצמית
זה ממש חילול הקודש לשים פירה!!!

תודה רבה. מבשלים בתוך מרק רותח? כמה זמן?אורין


במים עם מלח כמו פסטהבאר מרים
עד שצפים ועוד עשר דקות
את הבשר שמים לא מטוגן?חילזון 123
אפשר ככה ואפשר ככהבאר מרים
כמה יוצא לך מזה?טארקו
אני רוצה להכין אבל צריכה כמות פיצית.. משהו כמו 20 יחידות גג
אז תקטיני כמויות לכוס קמח אחת..באר מרים
תודה.. מקווה להגיע לזה מחר.טארקו
(התכנון הוא להכין מחר ולהקפיא גם להושענא רבה, אם כבר..)
וואו!פרח כתום
אפשר את המתכון לבשר שכתבת על הפלטה?
וגם לחצילים שאת עושה?
מה זה חולבא?סוסה אדומה
חילבה של התימנניםנחשון מהרחברון

בחלק ממחוזות תימן קראו לזה חולבה

יאללה עושה סדר בראשסוסה אדומה
סימנים שצריך להכין:
-לקטוף מהעץ רימונים.
- רוביא טריה יש מעט כי לא מצאתי טובים בסופר
אז גם לוביה יבשה כי אני ממש אוהבת.
- בשר ראש עגל/בקר (לא זוכרת מה יש לי)
- מנגולד ממולא בעגל טחון + אמא שולחת קציצות סילקא טעימות ברמות.
- קציצות כרתי אמא שולחת, ואולי גם אני אכין משהו כי אני חולה על זה.
- דג סלמון טרי מנה קטנה לכל אחד
- קרא בתנור
- תמרים קפואים כי האיש שלי אוהב

אורז חגיגי
תוספות של אמא
צלי כתף

בוקר
סלטים
כרעיים מתוקים בתנור
אנטיפסטי
תוספות של אמא

ערב 2
סימנים, דג אחר בסימנים

חזה מוקפץ בבצל
ברוקולי בתנור
כרוב ממולא של אמא
קציצות עגל

בוקר:
סלטים
מרק קוסקוס.

וואי מתי לעזאזל אעשה את כל זה
טוב טיפהל'ה שינויים בתכניות זה מה שכבר הכנתינחשון מהרחברון

מרק כתום (על האש, צריך שהגזר יתרכך, לטחון ולהוסיף קרם קוקוס)

קציצות דג פלאפיות ברוטב כרישה ומנגולד (דג, כרתי, סלקא)

דגים שלמים וראשי דגים

לביבות כרישה ומנגולד

קומפוט

עוף בפירות יבשים

עוגת תפוחים

עוגת שושני קינמון

מטבוחה

 

יש עוד הרבה עבודה אבל זה ממש כיף ואווירה של חג

 

נ.ב. מחפש מתכון מוצלח ומנוסה לעוגת דבש לא דחוסה ולא כבדה. משהו אוורירי ממש

מה זה עוגת שושני קינמון?יעל מהדרום
בצק שמריםנחשון מהרחברון

מרדד. מורח שמן מפזר סוכר וקינמון מגלגל לרולדה כזו, חותך לעיגולים קצרים ומסדר בצורה של פרח בתבנית

זה יאמייימשמעת עצמית
ממליצה מאוד להמיר את השמן
במחמאה פרווה מומסת.
משדרג ברמות על.
אין לי בביתנחשון מהרחברון
^^^נכון. לא בריא אבל זה הדבר האמיתי..ירושלמית טרייה
עדיין רלוונטי להביא מתכוון לעוגת דבש?ירושלמית טרייה
יש לי את המתכון הנפלא של אמא שלי, אבל הוא עם הפרדת ביצים.
אבל אם עשית עוגות שמרים אז הפרדת ביצים כנראה קטן עליך.
מצרפתירושלמית טרייה

הערות: זה מספיק לחמישה שישה פסי אינגליש קייק קצרים.

לא צריך לשים זנגוויל ואגוז מוסקט.

עדיף לאפות ב 170 מההתחלה ולהוציא מיד כשקיסם וכו'.

וואי, איזה כתב מהמם!גאולה!


תודה! פעם הייתי כותבת לאט ויפה..ירושלמית טרייה
היום אני משרבטת בכתב חרטומים..
אילו רעיונות יש פה. מדהיםאמאל'ה23
אז ככה הכנתי סימנים(רימון תפוח בדבש וכל השאר) כרובית ממולאת בשר ברכז רימונים סלט שורשים וגמבה סלט חצילים במיונז כרוב אדום מיונז ותירס סירת חציל עם טחינה השלישי לא זוכרת כל השאר האוכל חמותי הכינה.
נראה מדהים ומושקעארץ השוקולד
ואהבתי את ההזמנה כשיודעים מה האוכל

שנה מדהימה, מתוקה, טעימה, בריאה, שמחה ומאושרת לך, לכל יושבי ויושבות הפורום הזה ולכל ישראל
אמן! תודהנחשון מהרחברון

למה לא ניצלת את ההזמנה?

(נ.ב. היו אצלנו אורחים ניק/ית מהפורום)

בכיףארץ השוקולד
כי האוכל לא התאים לי

תכל'ס היה נחמד לי בבית, לא חיפשתי להתארח

(מגניב, כיף לקרוא)
וואו.. קצת באיחורהעני ממעש
עוגות דבש- אין צורך בדבש, אבל לשים קינמון או בשמים וכד'

מלבי בסיס מים. להוסיף דבש בהגשה.

אמא שלי הכינה עוגת דמוי דבש עם מנגו במקום דבש..טארקו
משהו כזה

יצא טוב רק יותר מידי זנגוויל בטעות
מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

אצלנועלמא22

ערב שבת

מרק כתום

לזניה

דג סלמון

פסטה שמנת פטריות

כרובית מוקרמת


בוקר שבת

חזה עוף כלשהו

אורז

תפוחי אדמה

כרובית בתנור

אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה


חלות מהמקפיא

סלטים חיים

עוגת ביסקוויטים

שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי

קורנפלקס בשוקולד


הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע

אצלנואבןישראל

ערב שבת

דגים סלמון במיונז וחרדל

ומושט וטונה  בסיר עם רוטב אדום

מרק בשר קוסקוס


בוקר שבת

שווארמה

כנפיים ברוטב מתוק

אורז


סדש

דגים וסלטים


סלטים

חציל מטוגן וחציל במיונז

מטבוחה ביצים שומר מבושל

טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים


עוגיות שוקולד ציפס חלביות

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

חלות שהספקתי להכין ברוך השם 

אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אולי אכין עוגיות שיהיה לנו להמשך השבוע+להביא, לא בטוח
אצלנוהמקורית

דגים לערב + מרק


קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי


סעודה שלישית - סלמון בתנור


סלטים חיים, מטבוחה,חצילים

לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים


שבת שלום

מתארחיםנפש חיה.

חילבה

עוגת תפוזים

לגבי הצולנט לשבתפצל"פ

אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי

מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף

ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך

כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו

לגבי הצולנטנפש חיה.

אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו

אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.


אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,

להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.

תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אוראחרונה

בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון

יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב

ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂

בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור

שבת שלום!

שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית

בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?

תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית

והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.

אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמיאחרונה
אבל כשכל אז אחרי רתיחה מורידה להכין נמוך של הבינוני
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין

להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.

מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

ומה יש בבר?ממתקיתאחרונה

המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין

בישול הן צריכות?

תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
לא יוצאות יבשות
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*

כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.

יוצא רך רך ועסיסי

להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*אחרונה

אז מרינדה לא שייך לכאן.

רק קורנפלור.

ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים

אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

אולי יעניין אותך