אֱלֹהֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם בַּשְֹּרֵנוּ בְּשׂוֹרוֹת טוֹבוֹת:
ראש השנה תשפ"א. הקב"ה מחליט לבשרנו בבשורות טובות. שני הריונות בשנה אחת. נבחרו שתי נשמות גדולות לרדת לעולם. פעמיים להתרגש, פעמיים להתפעל מהקסם הזה שנמצא בתוכי. פעמיים ללכת לדופק, לראות את פלא הבריאה. להרגיש שותפה לנס הכי גדול שיכול להתרחש בעולם. להיות שותפה להבאת חיים לעולם. הריון אחד אפילו הספיק להגיע לשקיפות, עם תוצאות מעולות.
אֱלֹהֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם חֲמֹל עָלֵינוּ וְעַל טַפֵּינוּ וְעַל עוֹלָלֵינוּ:
שנה של הריון ארוך, 27 שבועות אם מצרפים את שניהם ביחד, אבל למעשה שני שלישים ראשונים, בלי תינוק אחד שנולד חי. שנה של בחילות, עייפות, מיון, רופאים, מוקדים, טכנאים, שקיפות, דם, הרבה דם, ואז דמעות. דמעות שנוזלות ללא הרף. מאות, אולי אלפים ורחם אחד ריק, מכווץ.
עֲשֵׂה לְמַעַן יוֹנְקֵי שָׁדַיִם. עֲשֵׂה לְמַעַן גְּמוּלֵי חָלָב. עֲשֵׂה לְמַעַן תִּינוֹקוֹת שֶׁל בֵּית רַבָּן שֶׁלֹּא חָטְאוּ:
כבר אז, נחתם שאף אחד מהם לא יגיע לראש השנה תשפ"ב. הוחלט שיזכו לרדת ואז אך גם לחזור מהר בטרם יצאו חיים מהרחם, לפני שהפכו ליונקים, בטרם נגמלו. ואני, נשארתי פה, ואני תוהה למה אני. הרי הקב"ה יודע עם מה אני מתמודדת. ומי יודע מה הקב"ה גוזר עליי השנה.
אֱלֹהֵינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם חוּס וְרַחֵם עָלֵינוּ:
שני ילדים שלי, אתם עכשיו ליד הקב"ה. עוד מעט תחתם השנה הקרובה. בקשו ממנו שהנשמה הבאה שיורדת לעולם תהיה נשמה שתזכה לגדול, להיוולד ולהישאר כאן בעולם שלנו, ולחיות בבריאות טובה יחד עם אחים שלה. בבקשה בקשו שהשנה הקב"ה יחמול עלי. עלי ועל העוללים שלי. שיחוס וירחם עליי.
עֲשֵׂה לְמַעֲנָךְ אִם לֹא לְמַעֲנֵנוּ. עֲשֵׂה לְמַעֲנָךְ וְהוֹשִׁיעֵנוּ. הוֹשִׁיעֵנוּ וַעֲנֵנוּ הַיּוֹם וּבְכָל יוֹם וָיוֹם בִּתְפִלָּתֵנוּ כִּי תְהִלָּתֵנוּ אָתָּה:
ואם לא למעני, אז למענו. שהבירור יהיה קצר. שיהיה הריון תקין, שאשאר שפויה, שלא אעמוד שוב בדילמה האכזרית הזאת. שיוולד עוד ילד יהודי. בבקשה.

)