צהרון- כן או לא?חגהבגה
אוף אני בהתלבטות
בנתיים היומיים הראשונים בעבודה היו קשוחיייםםם ותבינו אני ביסודי, מסיימת בסביבות 1
הגדולות 3,4 מסיימות ב1, אני מחזירה אותן הביתה, ישר מכינה צהריים (הן ברקע- אמא, אמא, אמא)
וזהו, מבחינתי לסגור את היום. בחיי, מקלחת ולישון. אני גמורה!!!!

מתלבטת אם לרשום לצהרון, זה עוד איזה 1000₪ אפילו יותר בחודש, ואני כאילו בבית אז זה בזבוז..
אבל, מצד שני יודעת שבע"ה כשאלד ארצה שתהיינה בצהרון גם ככה.

מה אתן הייתן עושות?
לא מצליחה לנוח איתן באמת, אין לי כוח ולא רואה לנכון להתווכח איתן שילכו לישון...
נשמע שצהרון עם מנוחת צהריים טובה שלך כל יוםבאר מרים
זה מה שיאפשר לבנות שלך אמא נעימה ורגועה בהמשך היום, זה שווה 1000 שח, לא?
בהחלט...חגהבגה
אבל גם ככה אני עובדת רק 70 משרה, מאיפה הכסף, טעטע
הייתי רושמתיוקי
רק בשביל השקט של אחרי הלידה זה שווה בעיני
מסכימה עם התגובות שמעליי.ליאניי
אם יש אפשרות כלכלית תנסי לעזור לעצמך
את גם ככה בהיריון זה לא פשוט
״הגדולות״ סהכ צוציקיות קטנות בטוחה שלא פשוט…
דעתי שכן.
בניגוד למה שכתבו, אני לא הייתי רושמת😬אין לי הסבר
אני הייתי ממש מרגישה בזבוז כסף על זה...
בעיניי עדיף שילמדו להעסיק את עצמן מ1 עד 2, ובזמן הזה את מכינה ארוחצ, ואז אחרי זה את לא חייבת להיות האטרקציה התעסוקתית שלהם...
הם עוד קטנות... נראה לי גיל 3 זה מוקדם להעסיק את עצמךאנונימיות
הבת שלי מעסיקה את עצמה🤷אין לי הסבר
חצי שעה ברצף לפחות.
לא חושבת שזה בלתי אפשרי
מהה?! איך?!כבתחילה
מה היא עושה כל החצי שעה?
וואו הצלחה גדולה
אצלנו הוא מתעסק במשחקים כמה דקות ואז קם אלי.
כי אין לי שום ציפייה להעסיק אותה...אין לי הסבר
אם מתאים לי- אנחנו משחקות ומשתוללות ביחד.
אם לא- אז היא מוצאת מה יעסיק אותה ויעניין אותה. ספר/בימבה/לבשל מרק דמיוני.
גם לי אין ציפייה ואין שום רצון וכוחותכבתחילה
מה זאת אומרת מוצאת מה יעסיק אותה?
מה את עושה בזמן הזה? אם היא מגיעה אלייך מה את עושה?

המשחקים אצלנו בשלוף. בשתי מדפים תחתונים של ארון ספרים שהוא מגיע אליהם. מוציא חופשי את המשחקים אבל אחרי כמה דקות משתעמם ובא אלי. דווקא אני מקפידה כל כמה זמן להעיף את כל המשחקים ולחדש במשחקים יותר משוכללים ועדיין הוא משתעמם.
אולי הוא רוצה צומי יותר ממשחק כי הוא לא רואה אותי הרבה
אז אני אומרת לה לחזור למשחקיםאין לי הסבר
''לכי תבשלי מרק''
''מאק?''
''כן''
*הולכת לבשל מרק*

היא פשוט הבינה שכשהיא מגיעה לאמא, זה לא אומר בהכרח שאמא תגיע לשחק איתה...
אז גם אין לה סיבה להגיע אליי.
היא מציקה לי (היינו, מושכת בחצאית שלי) רק כשהיא רוצה לאכול או לשתות או צורך פיזי מסויים.
לרוב היא פשוט משחקת לבד...
אני גם כל הזמן שולחת אותוכבתחילה
להביא ספר ולספר סיפור
לשחק בכדור
להתגלש במגלשה
לשחק בפופיט
לזרוק לפח את הלכלוכים

והכל מחזיק כמה דקות ונגמר. משתעמם מהר, כמוני..
לרוב הוא פשוט רוצה לשבת עלי ולעשות עלי/איתי את הדברים. אין לי כח לזה לכן מאפשרת רק קצת למרות שיש לי מה לעשות בזמן הזה.
כמוני כמוךמצטרפת למועדון
איזו בובה קטנה💞 כבר מקשקשת מילים?? אלופה!השם בשימוש כבר
-כמו אמא שלה!!
כן.. היא קצת חפרנית🙊אין לי הסבר
ממש כמוני😅🙈
התכוונתי אלופה כמו אמא שלה, למה את מוציאה דבריםהשם בשימוש כבר
מהקשרם?( יד על המותן, גבות מכווצות, טון נוזף)
לדעתי זה בעיקר אופי של ילדרינת 23
להתנהגות של ההורים אמנם יש השפעה מסוימת על הילדים אבל בסופו של דבר יש ילדים שמאד אוהבים ונהנים לשחק לבד ויש ילדים שאוהבים לשחק עם אחרים (כך לפחות ראיתי אצל ילדיי).
חושבת זה תלוי ילדאנונימיות
אני רואה אצל האחים שלי יש כאלה שמעסיקים את עצמם מגיל 0 ויש כאלה שלא. אגב, היחס של ההורים זהה לכולם וזה לגמרי שילד יעסיק את עצמו.
הבת שלי לא מעסיקה את עצמה יותר מכמה דקות ותאמיני לי שאין לי שום ציפיה להעסיק אותה ואני לגמרי חושבת שהיא מסוגלת אבל... זה לא קורה.
בעיניי זה לא תלוי ילדאין לי הסבר
זה תלוי אמון אמיתי.
כשאת כותבת תלוי ילד, את אומרת שזה לא תמיד אפשרי...
כי אני פשוט מספיק מכירה ילדיםאנונימיות
ואני כן מאמינה באמת שהבת שלי יכולה. יש לה ים משחקים ואין סיבה שלא. יש לה גישה אליהם והכל מדהים
ותכלס היא לא עושה את זה
אני יכולה להיות חסרת סבלנות לחלוטין והיא תבוא אלי
אני יכולה להיות עסוקה והיא תנקץ
גם אחים שלי יכולים להיות נקצים ולבוא לאמא שליאין לי הסבר
''אצא משעמם לי''
ואז התשובה זה - תמצא מה לשחק או מה לעשות. וזהו. הוא מבין שאחריות התעסוקה מוטלת עליו...

בעיניי האחריות על התעסוקה של הבת שלי מוטלת עלייה בלבד. וזהו. אני לא לוקחת ממנה את האחריות...
היא יודעת לבקש שאני אוציא לה משחקים מסויימים(כמו אוהל כדורים) או שאפעיל לה משחקים שעושים רעש, אבל היא בוחרת מה לעשות ועם מה לשחק.
נשמע לי הכי טבעי שיש...
את מתארת בדיוק מה שקורה אצלנו ואצל ההורים שליאנונימיות
עם חלק עובד עם חלק לא.
זה שמנסים שוב שההורה ימצא תעסוקה לא אומר שזה ''לא עובד''אין לי הסבר
אחרי שבאים עם ההכרזה ''משעמם לי'', ומבינים שהפתרון לא נמצא בידיים של אמא, אז הולכים לחפש תעסוקה לבד.
מסכימה עם הגישהחגהבגה
אני סופר אמא משחררת, מ אצילה סמכויות, ומטילה אחריות.
באמת
זה פשוט לא עובד עם כל ילד
וזה גם תקופות לפי דעתי.
עכשיו היא בתקופה, שהחופש הגדול היינו הולכות כמעט כל יום לאנשהו, והייתה אטרקציה
וסתם לשחק משעמם לה.למרות שקנינו משחקים חדשים, ויש להן חדר משחקים.
אני עושה בדיוק כפי שאת מתארת.
ולא, זה לא עובד.
ויש לי בה אמון מלא שהיא יכולה- עובדה שפעם היא הייתה ככה.
לא כל הילדים אותו דבר
וגם אצל אותם הילדים זה משתנה מעת לעת....
קשה לי וזה מתסכל אותי נורא, אבל אני מנסה למצוא לזה פתרונות
חייבת להידחף קצת לתת שרשור הזהאמאשוני
כי אני קוראת פה אמהות מתוסכלות שמאמינות בתיאוריה ורואות שאצלם זה לא עובד ושומעות שהכל תלוי בהן..

אז, לא,
לא הכל תלוי בכן. כמו שחגה כתבה זה תלוי תקופה, ותלוי ילד, ותלחי מציאות, ותלוי חוסן נפשי, ותלוי במיליון ואחד דברים.
אם יש כלל בהורות אז זה שאין כלל שנכון תמיד לכולם.
פשוט אין.
תמשיכו להיות קשובות לעצמכן ולילדים שלכם
גם אם לא הצלחתן לנתח עד הסוף מה לא עובד טוב זה בסדר גמור. העיקר לקבל את המציאות.

סתם זורקת כמה הסברים לדוגמה:
*ילדה עם בעיות שמיעה שגרמו לה לחוסר ביטחון להתרחק מאמא (ואל תשוו את זה לגן כי ילדה יודעת שאמא זה הגנה וגננת הרבה פחות אם בכלל)
*ילד עם אופי של קושי לצאת משגרה
*ילד עם קושי בוויסות רגשי
*ילד סקרן במיוחד שכל היום שומע "לא" ו"אסור" הרבה פחות יצליח להעסיק את עצמו לבד כי הוא רוצה את הדבר ה"אמיתי" (כלי עבודה אמיתיים, מטבח אמיתי, מחשב אמיתי)
*ילד שלא יודע להפסיד ותמיד מנצח את אמא ולכן חייב לשחק דווקא איתה

יכולות להיות עוד הרבה דוגמאות למצבים, העניין הוא שהחיים דינמיים. הכי חשוב להיות קשובים ולבחון את עצמנו כמה ולמה ויכולה להיות תקופה שנאפשר יותר ותקופה שנאפשר פחות.
זה כמו ריקוד, כל הזמן צריך הקשבה הדדית ולמצוא את האיזון הנכון למצב הנוכחי.

בהצלחה לכולן!
תודה לך על הראיה הזו❤❤חגהבגה
חידוש לי כמה דברים
גם אני חושבת שזה תלוי אופי של כל ילדמתואמת
ואגב, אופי בא הרבה פעמים בתורשה
אני הייתי ילדה ונערה שידעה להעסיק את עצמה לבד, וב"ה זכיתי שהילדים שלי גם כאלה (לרוב...)
אבל אני מדגישה - זכיתי. זה לא קשור לשיטת החינוך שלי. זה פשוט אופי של ילד שיודע להעסיק את עצמו לבד יחסית הרבה זמן... וכן, גם הילדים שלי משתעממים לפעמים (ודווקא ככל שגדלים הם יותר מצפים שנעסיק אותם, במיוחד בחופש ), ואני לפעמים משתגעת מזה ולפעמים באמת זורקת את האחריות אליהם - ולפעמים זה עובד ולפעמים לא...
אז באמת קשה להשליך מדרך טיפול של ילד אחד לילד אחר...
ונגיד1234אנונימי
אם תוציאי לה בעצמך משחק, תשבי ותשחקי איתה כמה דקות ואחרי זה תלכי. היא לא תמשיך לשחק?
לפעמים הם צריכים קצת תשומת לב בהתחלה, ואחר כך כבר נהנים להמשיך גם לבד.
לא. אני אלך היא תקום ותבוא (גם אם זה באותו חדר)אנונימיות
כמה ילדים יש לך?קופצת רגע
אחתאין לי הסבר
אבל גדלתי בבית של 10 ילדים שזו הייתה ההתנהלות.
משעמם לך- תמצא תעסוקה.
הייתי קוראת מלא ספרים, משחקת (ורבה) עם האחים, ויוזמת מפגשים עם חברות...

כי זו הייתה המציאות.
הבנתי שאם אני לא אעסיק את עצמי אף אחד לא יעסיק אותי. להורים שלי ב''ה היו עוד עניינים מסביב, לא חשבתי שהתפקיד שלהם זה לעניין אותי ולמצוא לי אטרקציות
זה חוזר על עצמו הרבה בתגובות שלך.אנונימית

את נותנת עצות חכמות ומדהימות ואת נורא בוגרת אבל אין דבר כזה כולם, אין דבר כזה בעולם. כל כלל שאומר כלקורץ הוא טעות. זה נכון בכללי אבל כן, יש שונות בין ילדים גם ביכולת להעסיק, גם ביכולת להרדם וגם בזוגיות יש שונות. אמון זה חשוב מאוד זה לא הכול. החיים הם לא שחור לבן כמו בתגובות שלך

לא אמרתי ששחור לבןאין לי הסבר
אבל עדיין, זה אפשרי עם כל ילד (כמובן שכמעט, כי יש ילדים עם מוגבלות כלשהי. כשאני כותבת 'כל' אני מתכוונת לנורמה. אני באמת מאמינה שזה אפשרי.)
הדברים שאת כותבת זה על פי שיטת שפר, נכון?בארץ אהבתי
לדעתי כדאי לכתוב את זה בצורה מפורשת. כי יש לזה משמעות. זו שיטה שלמה שיש עליה גם ביקורות.
את מאוד מאמינה בה, ואת רואה איך אמא שלך חינכה את המשפחה שלכם על פי הגישה הזו וזה באמת עבד לה טוב. אבל לדעתי כן חשוב לכתוב את הדברים עם הכותרת המתאימה, כדי שנדע במה מדובר.
(גילוי נאות: באופן אישי קשה לי עם הגישה הזו. לא למדתי אותה לעומק אז לא יכולה באמת לדבר. יש בה נקודות שבהחלט נכונות ויש מה לקחת ממנה, אבל מהדברים שכן שמעתי או קראתי עליה היו דברים שבאופן אישי היה לי קשה להתחבר אליהם)
א. זו גישה ולא שיטהאין לי הסבר
ב. היופי בגישה הזו זה שאין חוקים. אין א, ב, ג,. אין עובד ולא עובד. כל משפחה ומה שמתאים לה ועושה לה טוב.
(מה שאת שמעת זה בטח הפחדות. באחד הקורסים המרצה סיפרה על כמה שפר זה מזעזע ונתנה דוגמאות מפחידות שרחוקות מהגישה. קחי את השמועות בעירבון מוגבל)

כשהפותחת כותבת שלא טוב לה עם המצב, אז יש צורך בשינוי כלשהו, כי עם המצב כרגע לא טוב לה בבית שלה.

לגבי מה שכתבתי, ילד קולט את מה שההורים משדרים לו, אני חושבת שכשההורה משדר לו שזה אחריות שלו, הילד מבין. אמא לא תמצא לי תעסוקה. אין לי ברירה, אמצא בעצמי.
כשההורה לוקח אחריות על התעסוקה של הילד, ברור מאליו שהילד לא ייקח אחריות. למה שייקח? יש כבר מישהו שאחראי על כך. אין משימה שיש לה שני אחראיים.

וד''א, על כל גישה כלשהי לחינוך יש ביקורת.

בנוסף, אני לא חושבת שאני בגישת שפר מכיוון שמעולם לא למדתי אותה. אני כותבת, בדיוק כמוך, את מה שהחיים לימדו אותי.
לא רואה צורך לציין זאת.
מקבלת...בארץ אהבתי
אבל כל הפסקה שכתבת על הנושא של אחריות היא ממש קלאסית מתוך גישת שפר. אז אני לא חושבת שאת יכולה להגיד שזו סתם חכמת חיים. זו חכמת חיים שמבוססת על אמא שמדריכה הורים בגישת שפר, כך שהעקרונות של הגישה מהווים חלק בלתי נפרד ממנה (ברור שלא רק, יש לך גם את הניסיון שלך, אבל זה לא רק זה..).

ואני מסכימה שילד קולט מה שמשדרים לו.
ואני בהחלט לא נלחצת כשהילדים שלי אומרים לי שמשעמם להם, ולא רצה למצוא להם תעסוקה.
אבל אני חושבת שזה מאוד משתנה לפי סיטואציה (גיל, שינויים מיוחדים שגורמים לילד שהוא יותר צריך את אמא וכו').
ואני גם חושבת שלא תמיד הפתרון הוא רק להחליט שזו לא אחריות שלך. אני חושבת שזה חלק מהעניין, אבל גם צריך לעזור לילד ללמוד לקחת את האחריות, לתווך לו ולעזור לו בלמידה, ולהיות סבלן לתהליך.
^^ מסכימה בכל מילהכבתחילה
זה שהשיטה עובדת אצלך- אחלה, שמחה בשבילך. אבל זה לא עובד אצל כולם.
את לא קיבלת דברים מאמא שלך?אין לי הסבר
לא מצטטת משפטים של מורה מוערכת?
אותו הדבר אני. לא רואה צורך לציין, ''את המשפט הזה לקחתי מאמא שלי שהיא מנחת הורים בגישת שפר''
מרגיש לי טבעי להגיד את מה שאני חושבת.
לא מעניין אותי עם מי ועם מה זה מתכתב.
זו צורת החשיבה שלי, שאין ספק שהיא מושפעת מהגישה, אבל אני לא רואה שמישהי בפורום טורחת לציין מאיפה היא קיבלה את ההסתכלות שלה על החיים ומתוך כך כותבת את מה שהיא כותבת...

מסכימה איתך שאפשר לכוון אח''כ את הילד, אבל הבסיס שממנו צריך לצאת זה שהאחריות על התעסוקה שלו תלויה בו. אך ורק בו.
אם הבת שלי באה אליי, כבר כתבתי שאני מציעה לה במה לשחק, אבל הבסיס הוא מתוך כך שהאחריות של זמן המשחק היא רק שלה, ויש לה את היכולת להעסיק את עצמה.

וכמובן שיש מקרים מיוחדים, תראי מה כתבתי לאנונימיות. זה לא שחור לבן, אבל בעיניי זה הכי טבעי שילד, גם בגיל שנה וחצי, ידע להעסיק את עצמו לזמן מה...
כמובן שאני מסתכלת על הכלל ולא על הפרט🤷
לדעתי זה שונה. אבל את יכולה לחשוב אחרת ממני🙂בארץ אהבתי
ובאופן אישי כשאני כותבת דברים שמבוססים על משהו שקראתי בספר מסויים, או שלמדתי ממישהו מסויים, אז אני כן משתדלת לכתוב את המקור (כשאני זוכרת...😏).
ואני בהחלט קיבלתי המון מאמא שלי וכותבת גם פה דברים שקיבלתי ממנה. אם היא היתה מדריכת הורים בגישה מסויימת, מניחה שהייתי מציינת את זה. אבל זכותך להחליט אחרת.
תשמעי...אין לי הסבר
אני לא גדלתי על שפר...
בתור ילדה זה הפתיע אותי שחברות מסויימות שלי לא מעסיקות את עצמן, ולא יודעות לבשל לבד או שמכינים להן סנדוויץ' לביס.
ככה גדלתי וחונכתי.

הדברים שאני אומרת מוטמעים בי, אני לא יכולה להצביע לך על ''את זה למדתי מאמא שלי'', כי היא חינכה אותי! למדתי ממנה ככ הרבה בחיים! חלק נכבד מהאופי שלי ותפיסת החיים שלי מושפע מההורים שלי.

זה קצת הזוי לי הבקשה להגיד שזו גישת שפר. כי זו מי שאני!!
אני לא מתיימרת לחנך אפחת בפורום ולא מתיימרת להיות מנחת הורים. זו תפיסת העולם שלי, שכמובן ינקה מהגישה הזאת.

את הרי לא מצפה שאף אחת תכתוב לך מאיפה היא ינקה ובאיזו גישה ההורים שלה חינכו אותה, נכון?

כשאני מביאה ציטוט של אמא שלי (בד''כ בפורום הסגור) אני מציינת מקור, אל דאגה, אבל כשיש משהו שמוטמע בי, ועיבדתי אותו בשכל שלי, לבד (אולי בהכוונה או בעזרה של..) לא רואה שום צורך לציין זאת.

זה אפילו תמוה בעיני הבקשה הזאת..
אני פשוט לא הצלחתי להבין מאיזה מקום היא נובעת...
סליחה, אני מבינה שטעיתי במה שכתבתיבארץ אהבתי
אני מבינה מה שאת כותבת, ולגמרי מקבלת שזה משהו שלך ולא של 'גישת שפר'. אני מבינה שמה שכתבתי הפריע לך ואני באמת מתנצלת.
וזה ממש יפה לראות את ההערכה שלך למה שקיבלת מאמא שלך... זכית!
❤️אין לי הסבר
מותק שאת🌺
נראה לי1234אנונימי
זה תלוי אם חושבים שזה אפשרי או לא.
הבן שלי בן שלוש, הוא יכול לשחק שעות לבד. יכול לעבור כמעט יום שלם בלי ששיחקתי איתו בכלל.
אז זה גם תלוי יום, ולפעמים הוא צריך תיווך בהתחלה.
אבל כן חושבת שזה אפשרי
אני בטוחה שזה אפשרי. ועדיין לא תמיד עובדאנונימיות
^^ עניין של אופי וגיל.כבתחילה
הבת שלי עם אופי ג'ינג'י כמו השיער שלה😍😍אנונימיות
ואיזה אאוטינג אני עושה לעצמי
לא לא אל תקפצו עלי שתייגתי אותה ולכן היא ככה זה היה בדיחהאנונימיות
חח מהממתכבתחילה
כבר עשית לעצמך אאוטינג בתחילת שבוע
זה היה בסגור😄אנונימיות
נכון😏כבתחילה
חח הבת שלי עם אופי ג'ינג'י, אבל היא בלונדה😌אין לי הסבר
אני מסכימה איתך בגדולחגהבגה
אבל בפועל, הגדולה לא יודעת להעסיק את עצמה בכלל. לא משנה מה אני עושה, איך אני מלמדת אותה, מה אני קונה לה, כלום. נאדה.האמצעית משחקת מעולה, אבל נגררת אחרי הגדולה.
והן באמת רעבות, אבל אני לא מצליחה להכין צהריים מוקדם בבוקר/ערב לפני...
למה את צריכה ללמד אותה?אין לי הסבר
בגן, בזמן פעילות חופשית, הגננת לא יושבת ומעסיקה אותה. אני בטוחה שהיא מעסיקה את עצמה לבד, ומוצאת חברים לשחק איתם או יושבת לצייר או בוחרת משחק.
למה בבית זה שונה?
חברים- זה מילת המפתח זה לא לבד.אנונימיות
יש לבת של חגה אחות🤷אין לי הסבר
וחוץ מזה, גם בגן לא תמיד משחקים עם חברים
שאלה טובה!חגהבגה
במציאות זה לא ככה לצערי 🤷🏼‍♀️
פשוט
לא
משחקת
לבד
מעניין שזה קטע של בכוריםמשמעת עצמית
גם הגדולה שלי היתה סיוט בזה.
ויומחד פשוט קראתי לה לשיחה על כוס שוקו.
והסברתי לה מה זה נקרא "תעסוקה". ושאני לא מסכימה שהיא תשתעמם כי היא משגעת את כולם.
עשינו רשימה בע"פ איזה דברים נחשבים תעסוקה.
את רובם היא אמרה לבד. תתפלאי איזו יצירתיות הופיעה פתאום, אחרי שהיא פשוט היתה הולכת אחרי בבית או מתנחלת לידי על הספה (חופרר🙄)
ומאז כשהיא משתעממת אני פשוט מזכירה לה "תמצאי תעסוקה".
וזה לרוב ממש עובד יפה.

עד שהתעסוקה זה לעשות חתונה מכל השמיכות בבית שמהוות שמלות פורחות ואז גם פורחת נשמתי...
ומאז
רעיון מעולה!חגהבגה
תודה ממש
וואי מעניין. באיזה גיל עשית לה את השיחה,?מזלטוב
בערך 5משמעת עצמית
בכלל אני מאוד מאמינה בלדבר.
להסביר
לתווך
ובעיקר להקשיב.

הבנות שלי מגיל מאוד צעיר יודעות להסביר את עצמן ולנהל שיחה בוגרת.
תודהמזלטוב
באמת רוצה לציין ש@אמאשוני או @אורוש3 (סליחה יש לי בלבול זהות ביניכן..:/ אולי כי שתיכן חכמות) המליצה לי על הספר "לדבר כל שהילדים יקשיבו".. ואני ממש נהנית ממנו.
ניהלתי בזכותו שיחות עם קטנטנים שממש פתרו לי בעיות (משתפת בניסיון הראשון שלי עם הכלי: ילדה שפחדה לישון, אפילו שהיא עם אח קטן בחדר .. כל לילה היה סיוט. וזאת ילדה שלפני זה ידעה ללכת לישון יפה... אז דיברנו טהצענו פתרונות והיא כל כך נהנתה מהשיחה. זה היה פשוט קסם וגם מדהים לגלות שאפשר לדבר כל כך בוגר עם הפעוטןנת שלי)
פשש איזה מחמאותאורוש3
לבלבל בנינו מחמיא לי.
אבל יש מצב שהמלצתי. איזה כיף לשמוע! את מהממת.
תאמת לעניות דעתי זה חלק מהעניין. ילד רעב ( או עייף)לינקוש
באמת יתקשה להתרכז ויהיה יותר נודניק, משו מציק לו..אז היא ילדה טובה ואמא אומרת לה לשחק אז היא מנסה, אסל הרעב מפריע לה..אני גדלתי ככה וגם כיום כאמא ממש מקפידה שכשחוזרים בצוהרים יש א. צוהריים מוכנה.
הרוגע בבית גם של האמא וגם של הילדים משתנה פלאים כשדברים ראשון אחרי יום שלם אוכלים ונרגעים..כילדה גדלתי ככה שתמיד היה ארוחת צוהרים מוכנה( ואמא שלי עבדה משרה מלאה וחזרה איתנו) והייתי בטוחה שככה זה בכל משפחה עד שגדלתי והלכתי לחברות ונדהמתי לגלות שיש משפחות שלוקח שעה ויותר עד שאוכלים( והיום כשגנים מסתיימים ב2 לחשוב שילד אוכל צוהרים הכי מוקדם ב2:30, הם פשוט רעבים).
בקיצור חושבת שזה ממש יכול להקל עליך את השעות כאלה( גילוי נאות אני גם מורה ביסודי וחוזרת עם הבת שלי) אם תהיה א. מוכנה שרק מחממים ואוכלים. שווה ללכת לישון טיפה יותר מאוחר, או לקום מוקדם ולהכין אוכל ושהבית יהיה רגוע.
ואם עדין את לא מספיקה אז אולי לנסות לתת להן לאכול משו קטן רק שתרגע הבטן עד שהארוחה מוכנה..להושיב אותן עם סיפור ופרי, רק שינוחו שניה ירגעו ובנתיים את תארגני..אבל לך יהיה כמה דקות של שקט וגם הן ירגעו..
אני לא יודעת אם הועלתי או לא, אני באופן אישי מאוד מאמינה בזה..
גם אני באידיאח מאמינה בזה וזה מקבים ויפהחגהבגה
השאלה מתי?
אם יש לי כח לעשות משהו ערב קודם,
אני מחפשת את הבית אחרי המהפכה שלו.
מקסימום מכינה בקבוקי מים ובגדים ליום למחרת...
לעמוד ולבשל, זה כמה רמות מעל הטבע בשבילי
אולי להכין ארוחת צהריים ערב קודם?רינת 23
ואולי תתני להן חצי שעה לראות סרט במחשב?
יכול להיות שהשילוב של שני אלו ישנה לך את הצהריים.
(עוד רעיון: להביא ילדה בת עשר שתשחק איתן תמורת סכום זול בהרבה מצהרון)
^^על הסוגרייםכבתחילה
להביא את הגדולות של בית ספר יסודי שגומרות מוקדם שישחקו איתם בבית או יצאו לגן שעשועים.
מצד הבזבוז,1234אנונימי
זה לא בזבוז. כי זה ייתן לך לנוח ושימור על השפיות של כולכם.

מצד שני, זה כן הוצאה משמעותית.

מה עם לנסות לנוח ביחד אחד?
תצטרכי ללמד אותן, אבל מאמינה שאם יהיה סדר קבוע תוכלי להצליח בזה.

ארוחת צהריים - תכיני יום לפני, תחלקי כבר למנות ואז את רק צריכה לחמם.
אחרי שהן מסיימות לאכול, את הולכת לנוח ואת מגדירה שעה שבה הם משחקות לבד.
לפי שיקולך, את יכולה להחליט שחצי שעה הן יכולות לראות סרט. את יכולה להפעיל להן שירים או סיפורים שישחקו ביחד עם משחקים. אצלנו הוא יכול לשחק ככה שעות.

אבל בכל אופן, שעה עד שהשעון מצלצל הן לא מפריעות לך ואת נחה. בהתחלה הם קצת יפריעו, אבל בסוף אני חושבת שהן יבינו.
אצלנו גם עוזר אם אני רק מתחילה לשחק איתו, ואז אחרי שהוא כבר נכנס למשחק הוא ממשיך לבד הרבה זמן.

אם כל זה לא נראה לך אפשרי, יכול להיות שבאמת כדאי לרשום לצהרון. כי אחרת זה נראה לי ממש קשה
לי נשמע שעם כמה שזה יעזור לך זה די בזבוזאורוש3
שימי להן שירים ביוטיוב לשעה אחרי ארוחת צהריים תנוחי קצת וזהו. לא דרמה.
חשבתי כךחגהבגה
אבל
א. גם אחה"צ הן רואות
ב. שעה פשוט לא מספיקה לי 🤦‍♀️🤦‍♀️
אוף
לא רוצה לעבוד...
תודה ה'
לא יודעת. תלכי לישון יותר מוקדםאורוש3
אם יש לך מאיפה אז הצהרון זה בסדר גמור. הבעיה שנשמע שאין מאיפה...
בהחלט איןחגהבגה
אז מה השאלה בכלל?אורוש3
מבינה את הבאסה כן? אני לגמרי באותו בוץ.
אבל אם כרגע זה המצב (ובהחלט החישוב של להשאיר אחרי הלידה נכון בעיני. יהיה הרבה יותר קריטי).
אז תעשי חושבים מה לעשות במצב הנתון כדי לשפר את ההתנהלות.
באמת לעבוד בלי קשר על העסקה עצמית. מה שאולי יעבוד בעיני זה דווקא כן לרדת אליהן וממש לשחק איתן. לתת רעיונות להשתתף ואז לומר להם להמשיך לבד. ולשחרר. או להעלם בהדרגה.
דבר נוסף, ברור שבהריון העייפות היא אינסופית אבל לרוב אין באמת אופציה למנוחת צהריים (בחלום). אז לא שהייתי אמא מושלמת ובהריון דילגתי איתם בין משחק לפעילות כן? שכבתי מעולפת על הספה עם הטלפון. אבל הסתדרנו... אז אולי להנמיך ציפיות גם יועיל לך. הן גדלו. אין ממש סיבה שישנו. המציאות השתנתה. אולי הן נרדמות יותר בקלות בערב? יש שני צדדים למטבע.
את כבר נעזרת ביוטיוב, אולי להביא ילדה בת עשר לשלם לה עשרה שקלים שתשחק איתן שעה?
גם יכולה להיות אופציה.
וסתם שתדעי, יש איזה שלב מעצבן סביב גיל ארבע. עוד סבב התבגרות. אולי יעבור לה תכף....
תקשיבי שתי ערכות פליימובילאמאשוני
פלוס תקופת הסתגלות לסדר צהריים שפוי ואת תראי שיהיה הרבה יותר קל.
גם עוד מעט יהיה נעים בחוץ תוכלי לעצור איתם בגן שעשועים לתת להם לחמניה ולהמשיך ביותר נחת הביתה.

לגבי ארוחת צהריים, גם בלי לעבוד בוקר לא הייתי מספיקה, החלפתי ארוחה קלה בצהריים וארוחה מבושלת ב17:00. ואז השעה גמישה לפעמים אפילו 18:00 או 18:30 תלוי מה היה בדיוק באותו יום.
ולהתחיל להרגיל אותם שלא חייבים טרי כל יום
מרק אפונה/ עדשים גדול יכול להספיק ליומיים וחצי בכיף.
שניצלים מהמקפיא. קציצות להכין קילו בפעם אחת, לחלק לשלוש מנות ולהקפיא שתיים מתוכם.
להרגיל את הבנות לאכול פירות וירקות לבד.
אמא אני רעבה- יש מלפפון. אמא תקלפי לי, אצלנו אוכלים עם הקליפה. כנ"ל תפוח, אגס.
ללמד לאכול שלם. בהתחלה חצי מהפרי נזרק כי הם חושבים שמתקרבים לגרעין. לא נורא ככה לומדים. יותר זול מהצהרון איך שתסתכלי על זה.

ועוד טיפ גאוני מבית "עושים שפיות" תרגילי את הילדים לאכול אוכל קר!!!!!!
לפני שתעיפי אותי לרווחה תחשבי על זה רגע ברצינות כמה אנחנו משקיעות באופן הכי דבילי לחמם את האוכל ואז לקרר אותו!
וכמה זמן הילדות מחכות בשביל זה.
פסטה, בורגול, קוסקוס, קציצות טונה, פירה אפשר להוציא את הסיר ישר לשולחן.
שניצל, קציצות, מרק, שניצל טבעול- לחמם חצי כח.
אפשר גם להצטייד קבוע בקרקרים לדרך מהגן עד הבית.
עוד טיפ אצלנו אוכלים כמנה מהירה זה גרנולה ביתית על אשלים.
לוקח זמן להתרגל אבל כשמתרגלים זאת ממש הצלה!
שמים בקערה חבילת קווקאר עבה, מערבבים עם תרכיז תפוחים טבעי (אני אוהבת את B&D)
מפזרים על נייר אפייה ולתנור.
שתי דקות עבודה וזה טעים ומשביע.
זה תחליף מזין לקרונפלקס עם חלב.
אפשר גם להביא ולאכול בדרך. ואז לחזור רגועים יותר הביתה.

יש לי עוד טיפים בסגנון אם זה מדבר אלייך.
אני חושבת שדווקא עכשיו בחגים זה זמן נהדר להטמיע את ההרגלים שתחליטי ללמד אותן לזמן הזה.
חחח אהבתי את הטיפ של האוכל הקרמטילדה
אבל יש לי בן שמוכן לאכול רק אוכל חם!!!
הוא כמעט לא מחכה שיתקרר, אוהב את האוכל חם.
האמת שלא כזה מפריע לי חוץ מהקטע של כריך לגן
כי נגיד חביתה/טוסט הוא אוכל רק שזה חם.
הוא לא אוכל מוצרי חלב
לא אוהב אבוקודו טונה
ואנחנו לא אוכלים ממרח שוקולד
שוברת את הראש כל הזמן מה לתת לו
הדבר שהכי הולך סה לחם עם דבש אבל תמיד נמאס לו מזה אחרי כמה פעמים....
אוכל קר זה גאונייוקי
אני מההתחלה של הטעימות מביאה להם תמיד קר/לא מחממת
רק כשהם מתחילים להתלונן אני מתחילה לחמם אבל בדרך כלל זה לא מעניין אותם
מה ככ קשה להכניס צלחת למיקרו?רינת 23
אם מפריע הקטע של ה״פווו״ אפשר לחמם לחצי מהזמן שהיית מחממת לעצמך.
לא ממש משתמשת במיקרוגליוקי
תמיד זה או רותח או קפוא
ולא ראיתי שזה מפריע להם
גם לי אין בעיה לאכול אוכל לא מחומם
כי במיקרוגל זה הופך אותם תלותייםאמאשוני
מהמקרר בגיל שלוש בערך אפשר להוציא לבד ולאכול.
כשיש שיחת טלפון דחופה/ תינוק יונק או שצריך להרדים/ שירותים/
אמא שצריכה לנשום כמה דקות מהמאמץ של ההגעה הביתה
זה הרבה יותר קל כשאין את הלחץ שהילדים מחכים שיחממו להם.

קחו לבד, שחררו לחץ.
תחדה יקרהחגהבגה
יש לנו בדיוק 2 ערכות פליי מוביל, זה לא מסיס להן כלום.
הם לוקחות לבד פירות ירקות שוטפות ואוכלת לבד.
אוכל תמיד מכינה לכמה ימים, ועדיין, משהו נגמר, משהו לחמם.
😅
נחכה שיהיה נעים יותר נצא לגינה...
רק עכשיו קראתי רת החלק האלרון שפספסתי כנראהחגהבגה
טיפים מעולים!
חייבת להשקיע זמן בהטמעת כל ההרגלים, באמת ממש יצאנו משגרה...
ממש תלוי כמה אתם דחוקיםאנונימיות
האמת שהמשפט שתפס אותי שאחרי הלידה תשימי...
אןלי כן שווה מעכשיו שלא יהיה הסתגלות סביב הלידה?
כמה אלפים זה יוצא לחסוך? יודעים איפה אפשר לקזז אותם?
דוגמה-:לא לצאת לנופש/ מסעדה
אין מאיפה לקזזחגהבגה
אפילו הוספנו עבודות מהצד, אני ובעלי.
ממש משתדלים לחסוך..
אני מחושבת שיכניס לצהרון קצת לפני הלידה גם ככה שיסתגלו זו לא הבעיה...
אם אין אז לא הייתי שולחתאנונימיות
חיבוק❤❤
ממש ממש מבינה את הקושי הזה.
יש לכם אפשרות טכנית להכניס לצהרון באמצע השנה?טארקו
אצלנו אי אפשר.. זה רישום שנתי..
אני גם חוזרת לילדים ישר מהעבודה, ב-2בארץ אהבתי
אצלי מאוד עוזר שבעלי בדיוק בהפסקה צהריים ומצטרף אלינו. להכין ארוחה לבד כשהילדים עלי זה באמת יותר מורכב. היו כמה פעמים שהייתי צריכה להסתדר בלעדיו ובהחלט היה מתיש יותר.

אני חושבת שחלק מהקושי של הילדים זה שחוזרים מהגן אחרי פרידה של כמה שעות, ואז הכי צריכים את אמא, וגם כבר רעבים כי זו שעת ארוחה (אולי ב-1 פחות רעבים, אצלנו ב-2 הם ממש רעבים בדרך כלל), אז באמת קשה דווקא בזמן הזה לשחרר את אמא.
כשאני לבד עם הילדים וצריכה להכין להם ארוחה כשהם כבר רעבים, עוזר לי לפעמים להתחיל בחיתוך פירות או ואז בזמן שהם אוכלים את הפירות אני מכינה את הארוחה. (אפשר גם ללכת על נשנושים קלים יותר כמו בייגלה, פריכיות, לפעמים אני חותכת מלפפון לאורך ונותנת להם לאכול).
לפעמים עוזר לי לספר להם סיפור (מומצא, כדי שאני לא אצטרך להקריא) בזמן שאני מכינה, אבל לא תמיד יש לי מספיק סבלנות ויצירתיות בשביל זה.

לגבי זה שהן לא מעסיקות את עצמן - כמו שכתבתי, מיד כשחוזרים נראה לי הגיוני שיהיה להן יותר קשה, וצריך למצוא פתרון מתוך ראיית הקושי דווקא בזמן הזה.
אבל בהמשך היום אני חושבת שכן אפשר לעבוד על זה שילמדו להתעסק בדברים בלי שתצטרכי כל הזמן להפעיל אותן.
לא חושבת שזה אמור להיות אותו דבר אצל כל הילדים. אבל אני חושבת שבגיל כזה זה כן משהו שאפשר לדבר עליו וגם להסביר לילדות שהן יכולות לשחק גם כשאת לא משתתפת. שלפחות תוכלי לשבת בספה לנוח לידן, והן ישחקו בלעדייך.
לשנות הרגלים זה יכול להיות קשה, אבל לדעתי הם ירוויחו הרבה מזה שיהיה להן יותר זמן בבית עם אמא, גם אם זה אומר שאמא פחות איתן באופן צמוד.

בהצלחה!
אני גם חוזרת עם הילדים ביחד מהעבודנסמיילי12
אבל לא באחת
כמעט בארבע.
וזה מתיש בטירוף! ואני לבד בבית המון שעות. ואני מותשת. מבינה אותך לגמרי.

העצה שלי היא להתארגן מראש.
כלומר, ערב שיש לך כוח להכין א. צהריים ליומיים קדימה.
אין לך כוח להשקיע? זה בסדר גם שיאכלו פסטה חלבית פעם בשבוע לצהריים.

הייתי חוסכת את הכסף הזה
מתרגלים בצורה מסוימת🥺 וישנים מוקדם! נגיד עכשיו אני מרגישה שאני מגזימה ואני אוטוטו צריכה לעוף למיטה
לדעתי - לא לשלוח לצהרוןחדשה ישנה
בעיני, צהרון זה נועד להורים שעובדים עד אחרי הצהריים ו*אין להם ברירה*, מקומו של ילד קטן בצהריים הוא בבית עם אמא... פרימיטיבי אולי, אבל זה המקום הטבעי שלו לדעתי.
גם אני חוזרת עם הילדים בצהריים וגמורה למות. אז יש לי כמה דברים שקצת עוזרים;
-קודם כל ארוחת צהריים מוכנה מבעוד מועד, המקסימום שאני עושה בצהריים זה להכין קוסקוס משקית.
- דבר שני, בחצי שעה- שעה הראשונה שחוזרים מהמסגרות אני עסוקה בלהתעסק בילדים, להקשיב להם, לדבר איתם, לאכול איתם בשולחן.. זה לא זמן שהם יעסיקו את עצמם כי הם משלימים 'זמן אמא', זתומרת חשוב להם לפרוק בזמן הזה (כולל בכיות ועצבים.. לפעמים חוזרים טעונים מהגן מרוב עייפות ורעב או סתם כי היה קצת קשה)
אחר הצהריים, נניח ב16 אני כן מצפה שיתעסקו עם עצמם קצת.
אחרי האוכל, אני כבר גמורה ממש וחייבת לשכב לעכל את האוכל 🙈 (במיוחד בהריון), אז אני שוכבת על הספה לידם ומנמנמת או שסתם עוצמת עיניים או אפילו בפלאפון בעוונותיי הרבים, והילדים מתקשקשים להם בשולחן כי הם תמיד אוכלים עוד מלא זמן אצלי. אין לך מושג כמה ברבע שעה- חצי שעה הזאת שאני סתם שוכבת בספה, גם אם לא נרדמתי, וגם אם נרדמתי לחמש דק' עוזרות לי עד הערב. זה פשוט הצלה!! הנקודה זה להרפות את הגוף כמה שאפשר, לא לדבר ולא להתעסק במשהו... וגם מנסה להרגיל אותם שאמא נחה כמה דק' ושינסו להתמודד לבד. זה הרגעים בהם הם לומדים עצמאות מה היא

חוצמיזה, זאת הוצאה ענקית!

עד כאן הגיגיי להיום.
אהבתי. מהממםאורוש3
מסכימה..מזלטוב
ורק מאירה
שאני שמה בצהרון וחוזרת עם הילדים מהעבודה ביחד🤔
כן עובדת עד מאוחר ..
זה קשה לחזור עם הילדים. אני יודעת לגמרי..

אבל לדעתי גם אם יש אפשרות להיות עם הילדים, ברור שזה עדיף..

ואל תראי אותי ככה- בחופשת לידה הילדים איתי ולא בצהרון. לא מחסכון כלכלי אלא משנאה גדולה לצהרונים!!

ומתחברת לרעיונות חלופיים שהעלו כאן לעזרה...

בכל מקרה. מאמינה שרק את מכירה את עצמך ואף אחד לא יכול לתת בפורום אינונימי כיתה מדוייקת עבורך כי רק את יודעת את התמונה השלימה
אז בהצלחה בהחלטה 😍
מסכימה.יערת דבש

הילדים שלי מעולם לא היו בצהרון..

וחזרו יחד איתי או אפילו לפני עם בעלי..

ובעלי היה יוצא אחר כך ללמוד

וזה לחזור לקלחת של ארוחת צהריים וצומי ומה לא

אבל זה אך טבעי לי שילדים יהיו בבית עם אמא או אבא גם אם אנחנו עייפים. לא רואה שום טוב בלשהות עד מאוחר במסגרות במיוחד בגילאים הקטנים.

אבל..כמובן שלמי שיש אפשרות

שוהיא מרגישה שתקרוס אחרת..זו אופציה קימת וחשובה.

וחגה זכור לי שכתבת שבעלך נמצא גם בבית בצהריים

לא?

אם כן-אז שישמור עליהם שעה ואת תנוחי

ב. שיהי שותך בהכנת האוכל לילה קודם\או בצהריים

אני מבינה אותך ממש אני לא הייתי מצליחה לצלוח את זה בלי בעלי

כולל הריונות עבודה לימודים ומה לא..

בעלי היה קבוע שומר עליהם כשאני חוזרת מהעבודה כדי שאנוח

במיוחד בהריונות

וחוץ מזה

כשהיה צורך והוא חזר לפני היה מכין להם צהריים

או עוזר לי בלילה לתקתק את ההכנה של הארוחות.

יש זמנים כאלה

ששנינו עסוקים ועייפים

אבל כשהאישה סוחבת הריון מגיע לה אקסטרה שותפות..לענ"ד.

אופציה נוספת-להביא בייביסיטר חמודה אפילו לחלק מהשבוע ואת תנוחי בזמן הזה

אופציה אחרת שכתבת-בזמן שהן רואות סרט לשכב לנוח.

ואגב שני-לא הייתי מצפה משום כיוון מילדה בת 3 או 4 להעסיק את עצמה 

בצהריים כשהיא רק חזרה מהגן והיא מורעבת ולא רגועה..

זה פחות הזמן לזה,,

אם כבר אז בהמשך הצהריים.

בהצלחה רבה

בעלי נמצא אחה"צ ב4 וזה בהחלט מציל אותיחגהבגה
אני לגמרי בעד שהילדים יהיו בבית עם אמא
אולי ככה קשה לי כי רק התחלתי את העבודה וכשנהיה בשגרה, יסתדר
התחלות הן תמיד קשותבארץ אהבתי
בכלל עכשיו גם לילדים יותר קשה.
הבן שלי בדרך כלל ממש יודע להעסיק את עצמו לבד, אבל בימים האחרונים היה ממש צמוד אלי, וברור לי שזה קשור להתחלה של הגן.

בעז"ה תתרגלי ותמצאי את הפתרונות שיהיו טובים לכם.
הילדות שלך רק ירוויחו מזה...
לגמריחגהבגה
כל הזמן מפחדת, אולי אני מוותרת לעצמי מדיי? אולי אני עצלנית 🤷🏼‍♀️
אבל את לא מוותרתבארץ אהבתי
את שואלת ומתייעצת ומתלבטת מה יהיה הכי נכון.
ומותר לך שזה יהיה קשה.
רק לדעתי לא נכון להחליט החלטות על סמך קושי של התחלה, כי זה באמת לא מעיד שככה יהיה גם בהמשך...
את המילה עצלנית תוציאי מהלקסיקוןאמאשוני
את בהריון עם שלוש קטנטנות,
מחלימה ממונו!!!
זאת החלמה מאוד מאוד ארוכה,
אני כרווקה בלי ילדים הייתי חייבת הפסקת שינה בצהריים תקופה ארוכה מאוד. הייתי נרדמת בכל מצב ובכל מקום,
בטרמפים, אוטובוסים, שיעורים, לפעמים אפילו תוך כדי הליכה, נצמדת לקיר ונרדמת לכמה דקות.. וזה לא שאני סטלנית, זה בלתי נשלט,
אז אצלך בכלל לא מקנאה.
לא יודעת בכמה רצינות כתבת ככה, אבל חשוב לחזק את הנפש במצבך. צחוק צחוק לפעמים זה עלול להשפיע עם כל המסביב
אז תזכרי לחבק את עצמך בכל מצב ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
ולגמרי לגיטימי להחליט שבכוחות הגוף והנפש שלך עדיף צהרון, שאלת פה אז נתנו לך היבטים שונים אבל בסוף רק את יודעת מול מה את עומדת.

בהצלחה בכל החלטה שתבחרי!
תטדה לך יקרה, חיזקת אותי מאוד ❤❤חגהבגה
מבינה אותךיערת דבש

גם אני התחלתי עבודה חדשה

לאחרונה 

וזה קשה ממש אני חוזרת מעולפת.. אחרי הילדים.פטיש

עובדת רק חלק מהשבוע למזלי..

רציתי להוסיף-שאם את מרגישה שזה כן ממש יציל ויקל עלייך

אז תלכי על זה השנה.

ותשלחי אותם.

את הכסף בד"כ אפשר למצוא כשזה משהו חשוב וקריטי למשפחה

אז מסתדרים.

יש לך אפשרותלא כרגע
להביא בייביסיטר שעה כל יום (לבית או לפארק קרוב), שתוכלי להתאפס בשקט? זה יספיק לך כדי להתאושש?
כי אם כן, זה מן הסתם יעלה לך פחות וגם בעיניי יותר אידיאלי.
ואגב,לא כרגע
יש לי חברה שהייתה מביאה אליה הביתה
דווקא ילדה צעירה - נגיד בכיתה ה' - ו',
אמרה שהיא מאוד נהנתה והשקיעה, הייתה זמינה יותר מבנות תיכון, וכמובן הסכום היה זול יותר..
(אבל זה זה רק בייביסיטר בבית איתך. נגיד את מנמנמת בשקט והיא אחראית לשחק עם הבנות וכאלה).

לא כזה מובן שיעלה פחות, זה הקטעחגהבגה
יוצא לי 30 שקלים ליום לילדה. כולל צהריים, מ1-4
סליחהלא כרגע
לא הבנתי מה כתבת קודם.

להביא ילדה צעירה יכול להיות פתרון, לא?

אבל בהחלט אם את לא תכיני ארוחות צהריים, זו גם הוזלה כלכלית.
נכוןחגהבגה
ונערה לא לוקחת פה פחות מ25 לשתי בנות לשעה אחת
ערכתי את התגובה הקודמתלא כרגע
בייביסיטר עם ילדה בת 10 זה 10-15₪. לשתיהןאין לי הסבר
אין דבר כזה אצלנו. אולי ביישוביםחגהבגה
צהרון - ברורציפיפיצי

צהרון=בריאות הנפש לךעטרת בעלה
לדעתי... אחת זו שעה מוקדמת ממש, לא תנשמי בחופשת לידה!
וכדי להרגיש אמא טובה תיקחי אותן מוקדם לפעמים ותשתדלי לא להשאיר עד מאוחר שיהיו האחרונות.
רק לדמיין את זה שתצליחי לבשל בנחת צהריים כשאת חוזרת מהעבודה ואולי אפילו להרים רגליים קצת ולטפל בעוד מכונה - נשמע מדהים!
וגם ממש מוריד ממך עומס עם האוכל שהן יאכלו צהריים... אני ממש בעד בקיצור כמו שהבנת
בהצלחה ותרגישי טוב!
אני רק..את אמא מדהימה!!אם_שמחה_הללויה
וזה שבת שלך רוצה לשחק איתך, זה בגלל שיש בינכן קשר..ופשוט כיף איתך.
ואני זוכרת את עצמי חוזרת מותשת מעבודה בהריון, גם כשעבדתי רק עד 2ץ1 )הייתי צריכה גם ללכת ברגל מרחק לא קטן, אבל גם בנהיגה יש את העייפות שלה) והשעה שעתיים מאוד איפסו אותי עד שהייתי אוספת את הבת שלי מהגן )היא הייתה אז במעון עד 4,לא עירוני)אז תעשי מה שטוב לך. את יודעת הכי טוב. אמא בריאה בנפש ובגוף שווה את הכל.
חגוש מה עם צהרון חלקי?דבורית
יומיים בשבוע?
יש תקופות שזה מה שאני עושה וזה מקל עליי
וממליצה ממש להכין צהריים מראש
אחרת זה להיכנס לשדה קרב ללא אפוד מגן 😅
יום אחד הן תהיינה חייבות כי אני מסיימת מאוחרחגהבגה
אולי אשאיר לעוד יום באמת.. תודה ❤❤
אבל משלמים חודשי, לא? ככה אצלינו בכל אופןיעל מהדרום
לק"י

אני באמת אוספת מוקדם בימים שאני מסיימת מוקדם (אבל זה פעם או פעמיים בשבוע).
אצלנו אפשר לשלם לפי צהרון חלקידבורית
יפה...איזה צהרון יש אצליכם?יעל מהדרום
הצהרון של חגה 😄דבורית
זה חצי פרטי המוסדות האלו
הכל באותו מתחם מגיל 2 עד כיתה א
ובאותו מקום הצהרון של כולם עם ארוחה בשרית
הבנתי....יעל מהדרום
אני רק-רות א

איזה מבאס שהצהרון אצלכם כ"כ יקר!

אצלנו הצהרון עולה אולי 1000 לשנה כולל חוגים...

וגני טרום זה עד 1? הייתי בטוחה שאצל כולם זה עד 2. 

אולי תבדקי אפשרות להנחה? סה'כ את רושמת 2 בנות...

בהצלחה ממש! ומצטרפת להמלצות לרשום לצהרון.. השעות האלה שיהיה לך קצת שקט ומנוחה הן קריטיות בעיני, במיוחד אחרי לידה.

עם הנחץ אחיות והנחת אברך כי בעלי אברךחגהבגה
זה 630 לחודש לאחת.
אחותי, המחיר שלך זה מחיר בדיחה שלא קיימים דברים כאלה, בחיים לא שמעתי על משהו כזה.
הגן שלנו עד אחד ועשרים כי הוא נפתח ב7. בד"כ גני עירייה נפתחים שבע וחצי אפילו רבע לשמוננ
זה יקר מאד מה שאת מציינת.סמיילי12
אצלנו הצהרון הוא 1700 לשנה.
זה צהרון מילת של משרד החינוך אני חושבת.
יש צהרון שהוא דרך העיריה שהוא באמת עולה באיזור ה500 לחודש. אבל הוא כולל חנוכה נגיד וקיטנה של החופש הגדול שאצלנו זה לא כלול במחיר.
אצלנו זה תלוי באיזה גן שמים.
זה מחיר נורמלי למי שאין ניצניםטארקו
גם אצלנו זה בערך המחיר....

ויש יקר יותר גם.
זהו אצלנו מילת זה 1700 לשנהסמיילי12
ניצנים באיזור ה550 לחודש. או 500
אין לי מושג.
לא ידעתי שזה משהו ארצי.
מילת זה גני יוחא בישובי פריפריה...טארקו
ממש לא בכל מקום. הלוואי..
ובמילת משלמים לפי חודש? כלומר אפשר לרשום רק לחלק מהשנה?יעל מהדרום
לא חושבת..סמיילי12
קיבלנו הודעה על תשלום שנתי.
אבל אני לא ממש מבינה בזה.
שנה שניה שלנו בגן עיריה
ניצנים זה 500-600 לחודשיעל מהדרום
זה תלוי בדירוג של המקום...טארקו
לחברה שלי ניצנים זה 300 לשנה
כן. נכון.... אצלינו זה בערך 600יעל מהדרום
אז איך יכול להיות שאצלנו מילת זולסמיילי12
וניצנים יקר?.
אנחנו בפריפריה. לא הבנתי את החלוקה
כי מילת תמיד יהיה יותר זול... ואולי אם יש מילתטארקו
אז ניצנים יקר יותר??
לא יודעת.
אני יודעת שזה גם תלוי בדרגה של הרשות/ עיריהיעל מהדרום
לק"י

אצלינו צהרון בגנים שייך למתנ"ס ועולה בערך 550-650 לחודש. זה כולל כמה ימי קייטנה בודדים.
בעבר היתה הנחה לקייטנת חנוכה ופסח לילדי הצהרון. אחר כך כבר לא. לא יודעת מה השנה.
נראה לי שגם בקייטנה בקיץ היתה הנחה, אבל לא בטוחה.
נכון,רות א

אבל זה גם מעיד על המצב הסוציו אקונומי של המקום..

(ואני גם סתם תוהה מה שאר האימהות עושות? כמה כבר מקומות עבודה יש שאחד מבני הזוג מסיימים ב1 ככה שאפשר לאסוף את הילדים? 

אני מזמן חושבת שזאת בעיה שאין התאמה בין מסגרות הילדים למקומות העבודה של ההורים)

קודם כל באמת אנשים מאוכלוסיית הגניםחגהבגה
עובדים בעבודה שמאפשרת לצאת מוקדם. מהבית/ משמרות, אמהות שלא עובדות.
יש שמשאירים בצהרון....
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
אין לי שחלות פוליציסטיותמקקהאחרונה

כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס

אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ

נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי

זה ממש ממש לא נורא

שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבתאחרונה

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

ברור שלא כולן יסבלו מזהעם ישראל חי🇮🇱

אבל חשוב להכיר

ושיתפתי מה אני עברתי כדי שאם מישהי מרגישה משהו דומה, שתדע .

חג שמח

מניעה ואישה מיואשתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.

ניסיתי טבעת.

היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.

וזהו, הגעתי לקצה.

אני רוצה את החיים שלי בחזרה.

ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.

אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.

נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.

אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.

אמרתי לו שלא מעניין אותי.

שייקח על זה הוא אחריות.

לא יודעת איך.

אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.

מסכן

אבל נשבר לי

וואי ממש מובן. מציעה:ממתקית

ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...

חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?

רק אומרת שזה חייב להיות הורמונלי אם זה בזרוע...שש וארגמן
שבב שמונע דרך הזרוע בלי הורמוניםאפונה
נשמע טוב בערך כמו לאכול עוגת קצפת בלי להשמין.
זה שבב שמפריש פרוגסטרון,וזה הורמונליעל הנסאחרונה
מבינה אותךבעלת תשובה

גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית

בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)

אז זאת גם אופציה

דיאפרגמהרוני 1234
דיאפרגמהאפונה
ואם את ממש חרדה אז יחסים רק אחרי ביוץ.
תלמדי מודעות לפוריותהריון ולידה

נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.

מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.

לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל

מסכימההמקורית
אני רק חיבוק, מזדהה מאוד מאוד ❤️❤️שאלה גנים
דיאפרגמה. הורמונים זה באמת נוראאוהבת את השבת

ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום

יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..

דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

בדיוקטארקו

זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..

וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...

(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
כנללומדת כעת

מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת

הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...

אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...

אני נוסעת חופשישלומית.

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

נסענו כמה פעמים...אורי8
האמת, נוסעים לאן שצריך/ רוצים. קרה לנו שהיתה אזעקה בדרך. כבר בהתראה התחלנו לחפש מקום מוגן. בהרבה תחנות דלק יש מרחב מוגן ונכנסו לשם. ( בדרך כלל בתוך החנות של התחנה). אולי אם יש הרבה קטנטנים זה יותר מורכב. מסכימה שיכול להיות בזה סיכון מסוים, אם לא תמצאו מרחב מוגן תצטרכו לעצור , ולצאת מהרכב . היום הינו במעין והיתה אזעקה, לא נעים, ואני בדרך כלל ממש נשמעת להנחיות. ברור שיש פה סיכון מסוים. אבל גם בסתם נסיעה בלי מלחמה יש סיכון מסוים ואנחנו נוסעות. אז כל אחת מנהלת את הסיכונים שלה ... 
אנחנו נוסעיםשומשומונית

ההורים שם...

אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה

אנחנו נסענורקאני
השאלה מה מרחק הנסיעהחילזון 123

אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה

ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים

אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת

אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת

נסענו והיה ממש בסדרצוצקהלה

הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.

בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...

אני לא הייתי נוסעת.רותי7

אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..

אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.

אני מבינה אותךתקומה

ממש שאת מפחדת

אבל מבינה גם את בעלך

אנחנו כן נוסעים

לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.

אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.

אנחנו נוסעיםקפצתי לבקר

גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.

כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.

היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן

אנחנו נוסעיםאר
ונסענו כמה פעמים את הדרך הזו
מקווה שלא תפסה אתכם אזעקה בדרךבתאל1אחרונה
כי במרכז היו הרבה היום
לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11אחרונה
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה

אולי יעניין אותך