אני לא מתחרטת שעשיתי שירות לאומיהרמוניה
אני מתחרטת שהתנדבתי.
בחורה צריכה לצאת לחיים עם משהו, איך אפשר לתת לבת לקרוע את הצורה באיזה מקום ולתת לה 700 שקל לחודש?! מי הסתומה שהלכה לעשות את זה ועוד בהתנדבות?
רוצה לתרום למדינה? אין בעיה, לכי תתנדבי אחר הצהריים בקהילה שלך, תקימי ארגון... למה את צריכה להיזרק בלי יכולת בסיסית לחיות? איזה מין מדיניות זאת?! בונים על זה שההורים יתנו?..
למה שרפתי שנתיים מהחיים שלי
היו לי שנים די מדהימות... אבל בסוף, איפה יכולתי להיות ואיפה אני היום

אשמח שתגיבו לי (גם שתאירו לי עוד צדדים וגם מה אתם חושבים פשוט)

אני גם קצת מרגיש ככהekselion

אבל בסופו של יום החישובים האלה הם ליטרלי בזבוז של זמן

השם גילגל שככה היה ואין מה לעשות

וגם תמיד טוב להיזכר בדברים הטובים שעשית או שבכללי יצאו מהתהליך הזה

(אם לי היו כאלה אז גם לך בטוח היו, לא סתם השם רצה שנעבור את זה)

חג שמח

זה נכון אבלהרמוניה
אפילו אם זה לא על המקרה שלי...
חיילים ובנות שירות צריכים לקבל מינימום 2000 בחודש.
אם תרצה אתה יכול לתרום למדינה שלך אבל לא כשזה בא על חשבון כל החיים שלך... במיוחד שבזמן הזה אין לך באמת ליווי, לא מספיק דואגים לך לא בצבא ולא בשירות לאומי ויש בנות שנפגעות וחיילים שנפגעים לכל החיים. גם פיזית גם נפשית גם רוחנית. הם לא היו חייבים להגיע למקום הזה כואב הלב פשוט.
ומבחינה פרקטית- איפה אני היום ואיפה בחורה חרדית: אני נאבקת על כל שקל, היא אולי כבר עם תואר ראשון, בעל וילדים.
צודקתתורם דם
וק"ו לצבא.
וכולם עושים את זה על אוטומטהרמוניה
אבל דוגרי- מה האופציה?תורם דם
לחשוב אם השירות לאומי נותן ליהרמוניה
לדוגמא אם אני אחרי זה אכנס לזה בתור עבודה, או תורם לי בצורה אחרת, ואם לא אז לא לעשות... וגם שהמדינה תשקיע במתנדבים יותר... אבל אנחנו עוד לא שם:-/
אני לגמרי חושבת ששירות לאומי מיותר ברובוחופשיה לנפשי
אבל לא הייתי מוותרת על השנתיים האלה, הייתי מושכת אותן עוד ועוד.
אבל רק למי שעשתה שירות מותר לומר את זה בקול
תקשיבי אני גם רציתי לעשות שלוש שנים אם היה אפשרהרמוניה
כי זה נוח שאת בתוך מסגרת כלשהי ואת חופשיה ואת עדיין לא יודעת מה את רוצה לעשות בחיים והכל, אבל זה לא חכם! עדיף לעשות עבודה, מקסימום בשילוב התנדבות או מדרשה מאשר לבזבז את עצמך ואת החיים שלך...
אני לא הייתי הולכת לעבוד מיד אחרי הלימודיםחופשיה לנפשי
אני הייתי זקוקה לקצת "חופש"
עדיין המדינה הייתה צריכה לשלם יותרהרמוניה
וגם את, תחשבי שאם לא היה לך את השירות מקסימום היית לוקחת חודש חודשיים בבית ואחרי זה הולכת לעבוד...
אבל לא אכפת לי מהמדינה 😁חופשיה לנפשי
קיבלתי שנתיים פטור מהשודד הלאומי והיה לי טוב, בעבודה בטוח לא היה לי טוב
התכוונתי שהמדינה הייתה צריכה לשלם לךך יותרהרמוניה
השודד הלאומי זה כאילו ביטוח לאומי נכון?
אה, זה תלוי איפה עובדיםחופשיה לנפשי
וכן
כמה דברים-נועה.

* לגבי ליווי בש"ל אני מסכימה איתך. בהרבה מקומות אין מספיק ליווי של הרכזת וזה ממש בעייתי. גם אני שעשיתי בגרעין שזה נחשב יותר דתי ויותר 'מסודר', לא הרגשתי שהרכזת בכלל יודעת מה קורה עם כל אחת, לא באה כמעט לבקר וכ'ו. 

* לגבי בזבוז זמן- אני אישית לא חושבת שזה שריפת זמן. (אבל כל אחת והרגשתה..) סך הכל יש את כל החיים ללמוד ולעבוד, לא חושבת שצריך להיות בלחץ ולהתחיל ללמוד אחרי י'ב. אז נכון שחרדיות מסיימות תואר מוקדם יותר, ואז? בהסתכלות על כל החיים אני לא חושבת שזה קריטי אם מסיימים תואר בגיל 22 או 24 נניח. סך הכל שירות זה שנה\שנתיים שלא יחזרו על עצמם. 

ולגבי מה שכתבת שמישהי חרדייה בגילך יכולה להיות כבר נשואה ועם ילדים, זה לא קשור לשירות לדעתי.. פשוט כי אצלן מתחתנים בדר'כ יותר מוקדם. (ובכלל אין שום חוקים בנושא הזה.. כל אחד בזמן שה קורה לו)

* לגבי משכורת- אני אישית לא חושבת שבשלב הזה צריך כ'כ הרבה, סה'כ יש נסיעות חינם ולפעמים גם אוכלים בשירות. חוץ מזה שיש מקומות בהן הבנות כן משלבות עבודה תוך כדי. וגם אם לא, כמו שכבר אמרתי כל החיים אפשר לעבוד, אז גם לדעתי לא נורא אם שנה\ שנתיים לא נרוויח כ'כ. 

הנקודה האחרונה-הרמוניה
אני רואה שזה שנים קריטיות מבחינה כלכלית לעתיד שלך. חרדיות מתחתנות באותם גילאים כמו הדוסיות של הדת"ל- רובן בגיל 21, ובשבילן כבר יש להן בסיס כלשהו להקמת בית... או מקצוע ביד, או כסף בצד,
אני לא באה מבית מבוסס... אני בלי נדר לא הולכת לקחת מההורים שלי כשאתחתן, וכרגע אין לי אפשרות לעשות את זה את מבינה? אפילו בשביל הלימודים אני צריכה לשלם מכספי השירות לאומי ואז מה נשאר לי? כלום... זאת משכורת רעב מה שבנות שירות מקבלות.
אם לא מתאים למישהי ללמוד ישר- ואני מאוד אבין את זה, אז שתלך לעבוד קצת...
הבזבוז נובע מזה שאתה נותן בלי לקבל חזרה בשנים האלה, לא רק מעצם מה שאתה חווה. ואז בנות מרגישות אחרי שירות צורך לעשות מדרשה, וזה עוד שנה... ובעיקרון אני לא חושבת שיש גיל מסויים שכולן צריכות להתחתן בו, אבל אני כן הייתי שואפת להיות יותר מסודרת היום בשביל זה

סליחה שזה כתוב מבולבל קצת...
אני לא נגד כל שירות, אבל כן נגד המשכורת בקיצור
מסכים איתךארצ'יבלד
אני חושבת שיש משהו באינטנסיביות הזו שלתפוחית 1
לתת שנה מהחיים לעם ישראל בלי שום תמורה (כי באמת 800 שקל זה לא תמורה כמו שאמרת) שבונה בנפש משהו שכמה שעות התנדבות בשבוע, שהצעת כתחליף, לא באמת יכולים לתת.
יש משהו בתמימות של בנות שירות ובמחשבה שיש את הכוח לתקן את העולם, ששום עובדת סוציאלית לא תצליח לעשות.
כי העיקר זה הלב והאהבה. ואת זה בנות שירות נותנות בגדול.
וגם היכולת להשתפשף עם כל עם ישראל, בתור דתית לאומית קלאסית, פחות יצא לי לחוות לפני, וזו ממש שנה מתנה מהבחינה הזו.

ורק מאזנת- מי שלא מתאים לה לא חייבת, זו התנדבות שהיא זכות,לא חובה.
ואם תעשי שנת שירות שמוקדשת לעם ישראלהרמוניה
אבל תקבלי יותר כסף זה יוריד לך לדעתך?
ואם תהיי יותר מוגנת?
פשוט במצב הנוכחי זה בא על חשבון החיים הפרטיים שלי ולכן זה לא בהכרח משתלם, רווח לעומת הפסד
אם ישלמו יותר יקח עובדים יותר מקצועיים ולא בנות שירותתפוחית 1
בנוסף את צריכה לזכור שהמדינה מביאה לך יותר מ800 שקל, משלמים גם על דירות ועל רכזות ועל מענקים אחרי השירות.. זה עולה לא מעט

ואישית ב"ה זכיתי והיו לי רכזות טובות אז קיבלתי ליווי טוב (אם זה מה שאת מתכוונת במוגנת)
יש משהו במה שאת אומרתהרמוניהאחרונה
ובכל זאת חייב לחשוב על דרך שזה לא יסתיים בצורה כזאת עבור המון בנות
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך