א. שתיקהקפיץ
אף לא הייתי בן־אדם ששותק, תמיד דיברתי בלי סוף. אבל כבר כמה שנים שאני לא. אני גם לא שותקת, אני עדיין מדברת בלי להפסיק, רק לא על כל מה שחשוב. מבחינת רוב האנשים זה בדיוק אותו הדבר, הם לא באמת מרגישים את ההבדל. אני יודעת בדיוק מה סגר אותי ככה, מה גרם לי לאבד אמון. למה אני לא מדברת.
אני זוכרת הכל. כל פעם שבה ניסיתי וענו שאני חצופה וככה הדברים עובדים, שיטפלו בזה בלי להתכוון לעשות משהו, שאין מה לעשות, שאפילו לא חשבו שצריך לענות. לא סולחת על אף אחת מהן. ויש המון.
(הם אמרו שהם לא היו נותנים לכזה דבר לעבור בשתיקה
צעקתי בחזרה את כל הפעמים שציפיתי שהם יתערבו והם שתקו. שאני לא סולחת להם.
הם אמרו שהם יודעים
אני לא סולחת)
יש עוד מקום אחד שציפיתי מאנשים לדבר. וכולם ראו, וידעו. כולם ידעו שמה שעשו לי שם לא הגיוני, כולם ידעו. וכולם שתקו. אולי זה הרגע ששבר לי סופית את האמון.
הכל היה לפני כמעט נצח. אני לא מבינה למה זה עוד בוער.
⁦❤️⁩קיבוצניקית
ואוו, קפיץ.
זה קשה כל כך
ואני מבינה
בהצלחהבהצלחהבהצלחה
הלוואי שכבר לא תצטרכי לשתוק
❤️קפיץ
ב. תקשורתקפיץ
לפעמים זה מרגיש שכולם יודעים איך להבין אנשים, איך להסביר את עצמם, איך להסתדר עם אחרים, ורק אני לא. אני עדיין לא יודעת מאיפה כולם למדו את כל זה, ולמה אותי שכחו ללמד. (אף פעם לא נתתי ש"ילמדו אותי", רק לבד, ואולי זה המחיר). איך כולם יודעים מה נכון להגיד, ומצליחים לשמור על קשרים גם שנים אחר־כך, ורק אצלי זה נתקע.
כל השיחות נתקעות, כל המילים. זה תמיד מגיע בסוף לנקודה שממנה כבר אי אפשר לתקן. ואז מסבירים לך איפה הכל התחיל, ואת רוצה לצעוק. לשאול. למה לא אמרתם קודם? איך יכולתי לדעת? אני לא מבינה דברים כאלו, ואיך אצל אחרים זה תמיד כל־כך טבעי ומובן ופשוט.
אני קצת בעולם משל עצמי, מתנתקת יותר ויותר מאנשים כי זה קל יותר. אני לא יכולה להסביר לכם כמה שזה מפחיד אותי, כמה שזה לא נוח ולא כיף, כמה שזה קל יותר.
יש עוד סיבות, ייחודיות יותר או פחות לחוסר היכולת הזאת. גם לא מאוד קל או נחמד לדבר איתי. זה לא שאני לא מבינה למה אנשים מעדיפים שלא, אבל זה לא הופך את זה לפחות כואב.
הערות:קפיץ
1. זה כתוב גרוע, אני יודעת. לא היה לי כוח לערוך
אבל זה לא משנה הרבה -
האנשים הספורים שיבינו, היו מבינים גם אם הייתי כותבת רק את הכותרת ושולחת הודעה בלי תוכן. כל האחרים לא היו מבינים גם אם הייתי כותבת כאן עשרים־אלף מילים.

2. אני באמת מתלבטת אם להמשיך את השרשור הזה. המון זמן לא כתבתי, ועושה לי טוב לנקות קצת בלב לפני יום כיפור, אבל הוא הולך להפוך לעוד יותר רגיש וכואב, ויש כאן אנשים רעים ומסוכנים שמפחידים אותי.
אני לא מפחדת שהם יעשו לי משהו, אין שום דבר שהם יכולים לעשות לי, אבל יש לי הרגשה רעה מעצם הידיעה שהם מסתובבים כאן
חלק מהאנשים שמפחידים אותי כנראה לא מכירים את נסיו"פ, וזו אחת הסיבות שאולי אני אמשיך. אבל אני מפחדת.
2.1. אם אתם האנשים שבגללם אני לא רוצה לכתוב ואתם קוראים כאן, אז שתדעו, ניצחתם. הרסתם לי את אחד המקומות שהרגשתי שאפשר לדבר בהם. תודה.
2.2. יש כאן אנשים מסוכנים ורעים, אנשים (בעיקר בנות, אבל לא רק.) בבקשה בבקשה תשמרו על עצמכם, תבדקו אלף פעם עם מי אתם מדברים. אתם לא חייבים להגיב אף פעם אם לא נעים לכם. ולא לפחד לעצור שיחות אם משהו לא נוח גם אם הן לכאורה לגיטימיות. בסוף הבן אדם היחיד שאתם חייבים לו משהו כאן זה עצמכם. בבקשה תשמרו על עצמכם.

3. יום אחד אני צריכה לכתוב על חינוך מיוחד, שילוב, ועל מחוננים כחינוך מיוחד. וגם על הצבת מטרה לממוצע ומטה וכיוון למכנה המשותף הנמוך ביותר. זה קשור כאן למרות שנדמה לכם שלא.
3.1. זה יעצבן המון אנשים, שלא תגידו שלא אמרתי.
האמת? הזדהתי קצתבימאית דמיונותאחרונה

ג. חייםקפיץ
כלום ממה שנכתב לזה לא יכול להתפרסם
אבל שתדעו שיש כאן כותרת כזו
ד. שייכותקפיץ
ואיך זה שלכולם יש חברי ילדות, כאלו שהם מכירים מגיל אפס, ואפשר לשבת לדבר איתם בהכי טבעי גם עשרים שנה אחרי שעזבתם, כשמגיעים לשבת להורים ויש לכם עם מי לדבר אחרי התפילה.
וכמה שזה נראה לכולכם טבעי ומובן מאליו. זה לא. לא מובן מאליו בשום צורה, תגידו תודה על שיש לכם את זה. כי לי אין.
ואיך אפשר להעביר ככה שבת אחרי שבת, כשאין כלום, כשהזמן לא זז, כשאין עם מי לדבר. ורק לבד.
אין. אל תנסו להציע הצעות שרק מסבירות כמה החיים שלכם מושלמים. אתם לא מבינים מה זה שאין.
ואיך אפשר להעביר ככה חיים.
ואין פה שייכות לכלום, ואין כאן קהילה, וגם במה שיש אני לא מכירה את האנשים, ואני לא כאן ולא שם ואין לי מקום בעולם הזה. ואין לי כוח לחפש לי מקום, כי אם כבר העברתי עשרים שנה בלי, מי צריך את זה עכשיו?
הציניות שלי מעצבנת אנשים, כשמדברים על כמה מעט אנשים היו בתפילות ימים נוראים (זה מטעה, יש מניין ספרדי בקומה למטה וזו עוד כמות משמעותית של אנשים שלא נספרת בעיניים) אני אומרת שזה לא עצוב או דבר רע, פשוט ככה העולם עובד: אנשים מבוגרים הולכים לעולמם, אנשים פחות מבוגרים עוברים לגור ליד הילדים ולזוגות צעירים אין מה לחפש פה. מסבירים לי למה לא, אבל ללמה כן אין אף תשובה.
ואבא טוען שזה לא הוגן לעבור דירה בלי לשאול אותנו, ואני מנסה להבין למה זה משנה לי. חברים כבר לא יהיו לי לא כאן ולא שם. אני לא שייכת לכלום ואין סיבה להיות במקום מסוים. אני כאן כי אין לי מקום אחר, ויכולה להיות במקום אחר באותה המידה. אין הבדל.
ויש לי הרבה את מי להאשים. לא רק אני אשמה בריק הזה. אבל זה לא עוזר, כי אני לבד ומה זה משנה כבר מי אשם. אין כלום בעולם שיכול לעזור. ומחר יש עוד שבת.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך