ואיך זה שלכולם יש חברי ילדות, כאלו שהם מכירים מגיל אפס, ואפשר לשבת לדבר איתם בהכי טבעי גם עשרים שנה אחרי שעזבתם, כשמגיעים לשבת להורים ויש לכם עם מי לדבר אחרי התפילה.
וכמה שזה נראה לכולכם טבעי ומובן מאליו. זה לא. לא מובן מאליו בשום צורה, תגידו תודה על שיש לכם את זה. כי לי אין.
ואיך אפשר להעביר ככה שבת אחרי שבת, כשאין כלום, כשהזמן לא זז, כשאין עם מי לדבר. ורק לבד.
אין. אל תנסו להציע הצעות שרק מסבירות כמה החיים שלכם מושלמים. אתם לא מבינים מה זה שאין.
ואיך אפשר להעביר ככה חיים.
ואין פה שייכות לכלום, ואין כאן קהילה, וגם במה שיש אני לא מכירה את האנשים, ואני לא כאן ולא שם ואין לי מקום בעולם הזה. ואין לי כוח לחפש לי מקום, כי אם כבר העברתי עשרים שנה בלי, מי צריך את זה עכשיו?
הציניות שלי מעצבנת אנשים, כשמדברים על כמה מעט אנשים היו בתפילות ימים נוראים (זה מטעה, יש מניין ספרדי בקומה למטה וזו עוד כמות משמעותית של אנשים שלא נספרת בעיניים) אני אומרת שזה לא עצוב או דבר רע, פשוט ככה העולם עובד: אנשים מבוגרים הולכים לעולמם, אנשים פחות מבוגרים עוברים לגור ליד הילדים ולזוגות צעירים אין מה לחפש פה. מסבירים לי למה לא, אבל ללמה כן אין אף תשובה.
ואבא טוען שזה לא הוגן לעבור דירה בלי לשאול אותנו, ואני מנסה להבין למה זה משנה לי. חברים כבר לא יהיו לי לא כאן ולא שם. אני לא שייכת לכלום ואין סיבה להיות במקום מסוים. אני כאן כי אין לי מקום אחר, ויכולה להיות במקום אחר באותה המידה. אין הבדל.
ויש לי הרבה את מי להאשים. לא רק אני אשמה בריק הזה. אבל זה לא עוזר, כי אני לבד ומה זה משנה כבר מי אשם. אין כלום בעולם שיכול לעזור. ומחר יש עוד שבת.