לפני כמה ימים התחילה גן חדש אז מבחינתי גם עכשיו אין על מה לדבר. תכננתי כבר לחכות לסביבות האביב הבא, כשהיא תהיה לקראת גיל 3, ולגמול אז. ואם היא ממש תרצה גם בחורף בא בחשבון מבחינתי, פשוט כרגע יש יותר מדי שינויים וזה נראה לי לא רעיון טוב.
עד לפני חודש בערך היה נראה שהיא בכלל לא בכיוון.
אבל פתאום בשבועיים האחרונים נראה שהיא ממש מודעת לטיטול שלה. פתאום כל היום מסתובבת ומודיעה לנו שעשתה בטיטול (גם אם הוא יבש) ובימים האחרונים ממש מתעצבנת ומנסה להוריד את הטיטול בעצמה (שוב - גם אם הוא יבש). עכשיו כבר רצה בעצמה לשידת החתלה אחרי שעושה בטיטול ודורשת שנחליף לה.
מבחינתי כרגע זה זמן ממש ממש גרוע מהסיבות שפירטתי (זמן גרוע בשבילה, לי פחות קריטי עכשיו או עוד כמה חודשים ואני זורמת).
היא תפסה אותנו ממש לא מוכנים, בלי מושב אסלה או סיר, יש בבית תינוקת קטנה והרבה שטיחים. אז כשהייתה מנסה להוריד טיטול הסחנו את דעתה עד ששכחה מזה. אבל זה מרגיש לי מאוד לא נכון להתעלם מזה, ועכשיו כבר קנינו ישבנון (ככה קוראים לזה? מקטין אסלה עם סולם) ומבחינתי להתחיל להציע לה לשבת ולראות איך הולך. ממש בלי לחץ מבחינתי, כן כן לא לא.
אבל מצד שני - זה באמת זמן ממש רע בשבילה עם הרבה שינויים גם ככה. אולי כן צריך להתעקש ולהמשיך עם הטיטול כרגע?
ומצד שלישי יכול להיות שכל הנ״ל בכלל לא מעיד על כלום והיא בכלל לא מוכנה גם ככה...
מה אתן אומרות? כדאי לנסות להתחיל ברוגע, למרות התקופה הבעייתית מרובת השינויים? או שעדיף לחכות? טיפים לגמילה הראשונה שלי?
) אז נזרום איתה ונראה איך הולך...