היום יום חמישי, יום חמישי
שירו איתי!יעל מהדרום
וואי חופשיברוקולי
ערב שבת
מרק עוף נג
עוף קאצ'טורי נג
אורז נג
קינואה עם פטריות נג
בוקר
סלמון בפסטו נג
פרגיות נג
בטטות בתנור נג
ירקות בתנור נג
סד"ש
לזניה
חצילים, טחינה, מטבוחה
מתוק- קרמבו?
גלידה? לא יודעת אחשוב על משהו ללא גלוטן
עם גלוטן יש עקיצת הדבורה, חיתוכיות לימון
ועוגיות שונות
מה זה עוף קאצ'טורי?נחשון מהרחברון
עוף מושלם תזכיר לי במוצש אתרגם לךברוקולי
מחכה. נזכירנחשון מהרחברון
מזכירנחשון מהרחברון
עוף קאצ'טורי ( Chicken Cacciatore)ברוקולי
ו @אם ל3+ מתאים לך לאהוב
מתכון מהמטבח האיטלקי
ל 1 עוף ( אני הכפלתי כמויות ועשיתי כ 10 משולשים)
6 כפות קמח ( פשוט כדאי לשים קצת בשקית ולצפות את העוף
מטגנים בשמן (1/4 כוס- אני שמתי פחות ) עד שמשחים
מוציאים מהסיר
מטגנים 3 בצלים פרוסים לרצועות ו 2 שיני שום
מניחים את העוף חזרה על הבצלים
הרוטב:
1/2 כוס רסק עגבניות
כוס יין לבן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1.5 כוסות ציר עוף
2 עלי דפנה (אני שמתי גם כמה כדורים של פלפל אנגלי לא גרוס)
1/4 כפית טימין
כפית בזיליקום
1/4 כפית מיורין מיובש
קופסא של פטריות פרוסות
שופכים את הרוטב על העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה שעה וחצי עד שהעוף רך
כל יושבי השולחן ביקשו את המתכון.
נשמע מעניין הרעיון של טיגון העוף בקמח....יעל מהדרום
מה זה מיורין? בעסה זרקתי הרבה עצמות שיכלתי להכין מהם צירנחשון מהרחברון
תבלין ששווה קניה , סוג של אזוב אם אין תשים אורגנוברוקולי
תשמור ציר במקפיא

במקפיא? את יודעת כמה מקום אין בו בתקופה הזו?נחשון מהרחברון
בד"כ אני מקפיא אבל כשהמקפיאים מפוצצים אני לא מכין ומקפיא
נשמע מעניין, הרבה זמ לא שמעתי על תבלין שאני לא מכיר כבר
תקנה עוד דיפ. יעשה לך חיים קליםברוקולי
עוד מה?נחשון מהרחברון
יש לי מקפיא עומד בתקופות העמוסות (כמו עכשיו) הוא מפוצץ וגם המקפיא הרגיל מפוצץ
מה יש לכם להקפיא כל כך הרבה?!יעל מהדרום
חומרי גלם (עופות דגים סנפרוסטים)נחשון מהרחברון
ודברים חצי מוכנים (קישים בצקים למיניהם) ודבריןם מוכנים (חמגשיות, בשרים עופות תבשילים)
ופופייסים
אז לי יש במקפיא עכשיו ציר מצומצםטארקו
אז הכנתי ציר
ואז צימצמתי אותו על הגז עד שהוא נכנס בקופסא קטנה
ואז נפתח אותו עם מים והוא ייתן מלא ארומה.
מגניב הכנתי גם בערב שבתנחשון מהרחברון
איזה קטע...אני מכירה את השם. אולי כבשמים להבדלה?!יעל מהדרום
זה אזוב אחרברוקולי
אני מכירה מיורן. לא בטוחה באיזה הקשריעל מהדרום
מיורן = טימיןהרפיה
את זה אני מכירנחשון מהרחברון
לפי התמונות בגוגל זה לא נראה כמו טימין בכלל.טארקו
לא נכוןברוקוליאחרונה
נשמע מעולה! השאלה אם יעבוד גם ללא גלוטן... עם תחליף קמחאם ל3+
ואת כל התבלינים המיוחדים, מוצאים במדףתבלינים?
טימין/מיורן
טימין בוודאות במשך תבליניםטארקו
מצאתי רק של מימון או פרג
אני הכנתי ללא גלוטן- השתמשתי בקמח תפוא/קורנפלור/קמח אורזברוקולי
אל תוותרי
זה הלהיט של המתכון
לגבי תבלינים- קונה בחנות.. אז לא יודעת
אבל טימין מניחה שיש
מנצלשת איך מכינים ציר עוף?הרפיה
אני צריכה רעיון לחזה עוףאיכה
בעיקרון אצלנו אוכלים -
מרק
חזה עוף בצורה כלשהי
תוספת - תפוא /אורז
בשר מהמקפיא
מניחה שנאכל עם זה אורז
סדש
יש סלמון מערב חג, מניחה שנוסיף משהו.
סלטים -חומוס, טחינה, חצילים*2 , סלק ומה שיתחשק מחר.
אפשר במחבת פסיםטארקו
אפשר גם ברוטב, למשל פטריות.
איך מכינים ברוטב פטריות?איכה
פשוט להכין רוטב פטריות, ואחרי הבצל ןהפטריות להוציא חזה עוףטארקו
שהוא?איכה
אממ בערךטארקו
מוסיפה פטריות
(מוסיפה עוף)
מוסיפה קמח, תיבול, אפשר אבקת מרק פטריות
מים כמה שרוצים
מבשלים על אש קטנה שיסמיך קצת
אפשר ככה-יעל מהדרום
לטגן בצל ושום, אפשר עוד ירקות שרוצים.
להשרות חזה עוף פרוס בתבלינים, מלח וקמח.
אחר כך לטגן אותו משני הצדדים קצת (אני פשוט מזיזה הצידה את הבצל והשום ומטגנת באותו סיר).
להוסיף לסיר קצת מים רותחים ולבשל.
מומלץ^^^מטילדה
חזה עוף יעל מהדרום.
יוצא ממש טעים
אפשר חזה עוף ממולאנקודה טובה
בטמפורהמאוהבת בילדי
בטעם חמוץ מתוק
מלא רעיונות לחזה עוףופל לימון
אני מכחישההההטארקו
אורז מסעודה מפסקת
מרק ירקות מארוחת צהריים של ערב יוכ
בשר ברוטב מהמקפיא
בוקר הכיוון הוא אמנון מוקפץ בלקט ירוקים
ומשהו ליד, תפוא כלשהם כנראה (מוקרמים?)
סדש לא בא לי. נראה.
התבלבלתיאיכה
עוד בדרך הביתהנחשון מהרחברון
יש לאפס ולבשל מחר. נעשה שבת מינימלית. נחליט כשנגיע
בקטנה.משמעת עצמית
מכינה:
חריימה מושט
סלטים- גזר, 2 סוגי חצילים, פטריות טריות, סלט תפו"א, אולי גמבות שרופות.
יש מרק מושלם עם קרעפלך
יש עוף
יש אורז
אולי שניצלים
בוקר:
ביצים
בלט פרגית
צ'ונט
סדש נראלי כלום.
חלאס עם אוכל😅
מיציתי לא רק שבתות אלא גם חגים..באר מרים
שבת:
חלות
2 עוגות
סלטים מהמקפיא
סלק
סלטים חיים
ליל שבת:
עוף מסעודה מפסקת
אורז
תפוחי אדמה בתנור
שבת בבוקר:
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פיצות מהבצק של החלות
סלט יווני
סד"ש:
מושטים
סלטים, אורז, תפוחי אדמה מהערב.
לחג זה יותר חידה..
מארחים גם בחג הראשון וגם בשבת חול המועד (את הסבים משני הצדדים..),
ולשם שינוי כלללל הילדים נמצאים בבית! (נראה לי שלא קרה מאז סוף אב.. בשמחת תורה כבר יש לי אפרוחים שפורחים לשמח בכל מיני מקומות..) וממש כיף להיות כל המשפחה ביחד!
יש לי:
קציצות ברוטב מתוק מראש השנה
בשר טחון מתובל ומוקפא שטוח ללזניה או מוסקה
עוף שמיועד לעוף מתוק עם אפרסקים
בשר כבוש (כנראה לשמחת תורה)
קילו בשר טחון שלא החלטתי מה לעשות איתו (זה לא מספיק למנה עיקרית אצלנו אז אולי לרוטב בשרי עם מנה ראשונה?)
2 נתחים ענקיים של דג סלמון (יכולים להספיק חשצי ארוחות..)
שקית ענקית של אפונה וגזר
חבילה גדולה של בוקרס תפוחי אדמה.
חבילת חזה עוף לשניצלים (לא מספיק בפני עצמו אבל יכול להצטרף עם עוד מנה בשרית..)
חבילת פרגיות (כנ"ל)
עכשיו צריכה לחלק הכל בצורה נורמלית לחג+שבת+חג..
וגם להכין קינוחים שווים (בתכנון: מוס שוקולד קוקוס, חיתוכיות שוקולד ציפס וחמאת בוטנים, קראמבל תפוחים)
ולתכנן ארוחות לחול המועד..
(יש קבב וכנפיים לעל האש באחד הערבים, יש מרק וקרעפלך לליל הושענא רבה.. עדין חסרות כמה ארוחות.. אולי חלבי שווה)
מתחיל להימאס לי מהשילוב של מטבח וחגים..
וואו איזה חגיגה😅משמעת עצמית
או בורקס בשר - מספיק בדיוק לשתי חבילות בצק פילאס. יוצא 4 בורקסים ארוכים למנה ראשונה או תוספת.
עם רוטב םטריות כמובן.
יאמי.
וואי וואי....זה מאתגר. כמות הארוחות לא הולכת עם עוזרי מטבח?יעל מהדרום
בהחלט..באר מרים
ואת המריבות שלהם..
ואת חלוקת התפקידים..
וכן הלאה..
לפעמים מעדיפה לעשות הכל בעצמי בלי מריבות..
טוב. אין כמעט כלום בבית ואין לי כוח לעשות קניותנחשון מהרחברון
ערב:
מרק תימני עם עוף
אורז
חולבה
אולי לחוח.
בוקר:
מתלבט אם לעשות פשוט עוף עם תפו''א
או לעשות מסחן עוף (כמו פיצה שעליה במון עוף ובצל מטוגן)
תבשיל עדשים אולי חמין קליל.
סד''ש:
יש 3 פילה לברק במקפיא.
כנראה נכין עם פסטה ביתית, אולי מוקרמת...
חומוס
טחינה
חריף
יש נענע אז אולי גם טאבולה
אפשר מתכון למסאחן?משמעת עצמית
נכון?
בעיקרון כן. יש לי רק קצת. נקווה שיעבודנחשון מהרחברון
מכין בצק שמרים עשיר (שמן וביצים) מורח עוף בשמן וקצת תבלינים מכניס לתנור לאיזה שעה ורבע.
במחבת מטגן ערימות בצל. כשהעןף יוצא מפוררים אותו לחתיכות קטנות נותנים עוד טיגון ביחד. מוסיפים בהרט אגוז מוסקט מל''פ וכמובן סומק
מכינים פיתות - מורחים בשמן של הטיגון מפזרים למעלה אץ התערובת בצל ועוף ולתנור...
אבל צריך בערך 2 כפותנחשון מהרחברון
אתם אוכלים דגים עם חלבי?באר מרים
תימנים וזה...נחשון מהרחברון
מה, אתם כמו אשכנזים?באר מרים

לא. אנחנו כמו תימניםנחשון מהרחברון
אגב, נגלה לכם בסוד שגם בבשר ודג אני לא כ''כ מקפיד.
הרב ליאור כותב שמי שרוצה לסמוך על המג'א שכותב שמותר כי נשתנו הטבעים יכול לסמוך.
בישיבת ניר לא מחליפים צלחות בין דג לבשר (עדכני ללפני כמה שנים טובת)
אני גם לא מחליף בבית צלחות. אבל עוד לא אכלתי טרטר פילה עם אנשובי.... אבל אם יגישו לי אני לא. אתנגד
אנחנו ההפך הגמור..באר מרים
ואני האשכנזיה הכופרת שמנסה לשכנע כאן במשפחה שדבקה ברב עובדיה באש ובמים שדג ובשר זה חמור יותר מדג בחלב.. (למשל התווכחתי ממש עם גיסי, שהוא אברך המון שנים, שמותר להניח דג על צלחת חלבית.. לא הלך לי..)
פעם אמרתי להם שלפי הרב עובדיה מותר לאכול דג שטוגן בחמאה, הם הסתכלו עלי כאילו אמרתי שמותר לאכול טרפות.. לא העליתי את הרעיון שלפי הרב עובדיה מותר לי כשאני מבקרת אצל הורי לאכול דד על חלב ממש ( בעלי היה מתעלף..)..
ובאסה על הסלמון המעושן עם השמנת..
אחת מאהבות הילדות שלי..
אז לכל מי שחושב שהרב עובדיה זה רק קולות..
הנה אחת שלא..
(וביחד עם להוציא שבת לפי רבנו תם זה ממש לא כיף גדול..)
אין לי מושג למה הם חושבים שדג עם חלבנחשון מהרחברון
ואכן - סלמון מעושן עם שמנת ופיצנ עם אנשובי זה טעים ממש
פסיכולוגית..באר מרים
למדה איתי מישהי כזאת באולפנה שממש הזדעזעה לגלות שאשכנזים אוכלים דג עם חלב..
והיא היתה האדם הראשון שאני פגשתי שלא אכל דג עם חלב..
הבדלי מנטליות..
אבל לא הבנתי. אם הם הולכים לפי הרבנחשון מהרחברון
כמו שאמרתי.. פסיכולוגית..באר מרים
עצוב לי שככה בני תורה מסתכלים על ההלכהנחשון מהרחברון
קצת תמונותנחשון מהרחברון
ואוווטארקו
תכיני זה ממש קלנחשון מהרחברון
תביא מתכון
טארקו
בכיףנחשון מהרחברון
מערבב במיקסר עם המקציף ויוצר בלילה דלילה כזו.
נותנים לתפוח שעה בערך שיש בועות והבלילה קצת מסמיכה ועדיין דלילה.
לוקחים מצקת. שמים מצקת מהבלילה על מחבת קרה וממש טיפה משומנת. זה חשוב קרה.
יוצקים מעגלים טמדליקים אש גבוהה. עד שרואים שהצבע הלבן של הבלילה הופך כולו לצבע ולצורה של הבועות של הלחוח. מוציאים ושמים במגבת שתשמור על האדים בפנים.
מכבים את האש. לוקחים את המחבת ושוטפים אותה מתחת זרם מים קרים עשר שניות (לקרר אותה אבל שהחלק הפנימי לא ירטב)
שמים עוד בלילה מעגלים מדליקים את האש וחוזר חלילה.
תמיד שמים על מחבת קרה ואז מדליקים אש.
לא צריך לשמן כל פעם.
יוצא איזה 17-20
מקווה שאני עדין, תשפטי את
סמטאות
סלט מנגו רימון וחסה (למי יש עוד. מתכונים סלטים עם רימון?)
שמרים שוקולד
אורז
סלט אטריות אורז
הפעם מתארחת אצל ההורים שלי

קינואה עם רימוןהנורמלית האחרונה
תודה! לא אספיק להכין קינואה לשבת, אבל אולי יומראשוןסמטאות
הפעם את בת נחמדה
יעל מהדרום
תודה
סמטאות
בסוף היתה שבת והיה אחלה אוכליעל מהדרום
סלט חצילים ברסק
טחינה
סלק
סלט חי
עוגת שוקולד (מההקפאה)
עוגיות מייפל
עוגיות וניל קנויות
ליל שבת:
קוסקוס
פרגיות מערב כיפור
חזה עוף במחבת פסים
יום שבת:
אורז מערב כיפור
סלמון ופטריות בתנור
תפו"א בתנור
מה מכינים לשבת?בוקר אור
כאן
ערב
מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*
קוסקוס
קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)
בוקר
לביבות גבינה
סדש
אנטיפסטי
צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו
שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות
עוגת קפה בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט זיתים מהמקפיא
סלט ירקות, סלט אבוקדו
תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.
אצלינויעל מהדרום
לק"י
חצילים בציפוי פירורי לחם
טחינה/ חומוס ביתי
עוד חצילים
משייר
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
אולי עוגיות שוקולד
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל, גמבה וכדומה
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור
שניצלים
אולי חזה עוף נוסף
סד"ש:
כנראה שחביתות ופיצות
אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון
אני עושה את המתכון של חן במטבח
מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון
ע"ש
מרק גרוסים
עוף ברוטב מתוק
אורז ותפוחי אדמה אפויים
כרובית, חסה וכרוב
בוקר
סלמון עם עגבניות ולימון
שוקיים עם בצל
עלי פילו עם בשר
אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים
ברוקולי, חסה וכרוב
סד"ש
טחינה מטבוחה חצילים
בטטה וקוגל
יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים
אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי
ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:
אורז
חורשט
עוף כלשהו שאמא שלי ביא
סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי
לבוקר חמין לבעלי
אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו
דגים לסד"ש
כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה
פירות
חטיפים...
אצלנועלמא22
ערב שבת
מרק כתום
לזניה
דג סלמון
פסטה שמנת פטריות
כרובית מוקרמת
בוקר שבת
חזה עוף כלשהו
אורז
תפוחי אדמה
כרובית בתנור
אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה
חלות מהמקפיא
סלטים חיים
עוגת ביסקוויטים
שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי
קורנפלקס בשוקולד
הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע
אצלנואבןישראל
ערב שבת
דגים סלמון במיונז וחרדל
ומושט וטונה בסיר עם רוטב אדום
מרק בשר קוסקוס
בוקר שבת
שווארמה
כנפיים ברוטב מתוק
אורז
סדש
דגים וסלטים
סלטים
חציל מטוגן וחציל במיונז
מטבוחה ביצים שומר מבושל
טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים
עוגיות שוקולד ציפס חלביות
עוגת בסקויטים
עוגת תפוזים
חלות שהספקתי להכין ברוך השם
אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אצלנוהמקורית
דגים לערב + מרק
קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי
סעודה שלישית - סלמון בתנור
סלטים חיים, מטבוחה,חצילים
לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים
שבת שלום 
מתארחיםנפש חיה.
חילבה
עוגת תפוזים
לגבי הצולנט לשבתפצל"פ
אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי
מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף
ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך
כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו
לגבי הצולנטנפש חיה.
אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו
אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.
אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,
להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.
תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אוראחרונה
בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון
יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב
ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂
בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור
שבת שלום!
שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית
תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...
עם רוטב?יעל מהדרום
כן...ממתקית
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית
בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?
תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית
והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.
אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמיאחרונה
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין
להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.
מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת בננותופל לימון
עוגת מנגו בחושהופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה
אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,
כדי שהצבע לא ימרח..
ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה
זה טעים וגם נראה מהמם
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
ומה יש בבר?ממתקיתאחרונה
המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין
בישול הן צריכות?
תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*
כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.
יוצא רך רך ועסיסי
להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*אחרונה
אז מרינדה לא שייך לכאן.
רק קורנפלור.
ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים
אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
)

