פשוט... יש לו לפעמים נטיות אופי כ"כ קשות. תפיסות עולם צרות שאי אפשר להזיז אותו מהן. משפטים שבא לי לדפוק את הראש בקיר. חוסר קשיבות לצרכים שלי או למצוקות שלי גם כשאני מדברת אותן. ולפעמים התקשורת שלו כ"כ מתגוננת, עד כדי תגובות פוגעות, עד שאני לא מרגישה מקום בטוח לומר מה אני מרגישה או רוצה וזה יוצא מצדי בבכי ילדותי וחסר אונים.
נשואים שנה וחודשיים. הריון ראשון. גם ככה נורא מוצפת מכל דבר.
והוא באמת חמוד, באמת. ויש בו כ"כ הרבה טוב ומתיקות. ויש בינינו אהבה. זו פשוט הנוקשות שבה הוא גדל, אני רואה את ההורים שלו ואת האחים שלו, את חוסר העדינות שבדיבור שלהם, את הקמצנות, את הדעתנות של "איך שגדלתי כך צריך לחיות וזהו". וגיליתי רק לאחרונה שגם הגיסות שלו מתחרפנות מהבעלים שלהן לפעמים בדיוק מהסיבות האלה. ולפעמים פשוט אין לי כוח להכיל. אין לי כוח להיות לא מובנת ולהרגיש לבד. וטיפול זוגי זה לא אופציה כי לא זורם לו, ולי אין כוח למשבר או להציב אולטימטום. ולא רוצה לפרק את החבילה כשיש תינוקת בדרך.
החלטתי שאני לוקחת את הזוגיות הזו בשתי ידיים ועובדת עליה קשה כדי שלשנינו יהיה טוב בה, אבל לפעמים אני מרגישה שנגמר לי הכוח ושאולי היה עדיף שלא היינו מכירים בכלל...
לא באה להגיד שאני מושלמת. גם לי יש דפקטים, והרבה. ואיכשהו הוא מבסוט על הזוגיות שלנו 90% מהזמן, ואני לפעמים בהיי ולפעמים חורקת שיניים כדי להחזיק את עצמי ובוכה מתסכול וייאוש לבד כי כמה אפשר לבכות בפניו אחרי שאני מנסה לדבר ומקבלת תגובה אטומה שלא מנסה להבין.
אני יודעת שיש לי בעצמי עוד הרבה עבודה עצמית, וכבר לא יודעת אם הכל רק בראש שלי ואני פשוט צריכה לשנות את התפיסה ולרדת מהעץ. פשוט קשוח לי...