פריקת תסכול קלהפצלשונת לרגע
יהיה בסדר. באמת יהיה בסדר. אני צריכה להחליט שאני לוקחת את הזוגיות הזאת בשתי ידיים ושיש לי כוח לעבוד.
פשוט... יש לו לפעמים נטיות אופי כ"כ קשות. תפיסות עולם צרות שאי אפשר להזיז אותו מהן. משפטים שבא לי לדפוק את הראש בקיר. חוסר קשיבות לצרכים שלי או למצוקות שלי גם כשאני מדברת אותן. ולפעמים התקשורת שלו כ"כ מתגוננת, עד כדי תגובות פוגעות, עד שאני לא מרגישה מקום בטוח לומר מה אני מרגישה או רוצה וזה יוצא מצדי בבכי ילדותי וחסר אונים.
נשואים שנה וחודשיים. הריון ראשון. גם ככה נורא מוצפת מכל דבר.

והוא באמת חמוד, באמת. ויש בו כ"כ הרבה טוב ומתיקות. ויש בינינו אהבה. זו פשוט הנוקשות שבה הוא גדל, אני רואה את ההורים שלו ואת האחים שלו, את חוסר העדינות שבדיבור שלהם, את הקמצנות, את הדעתנות של "איך שגדלתי כך צריך לחיות וזהו". וגיליתי רק לאחרונה שגם הגיסות שלו מתחרפנות מהבעלים שלהן לפעמים בדיוק מהסיבות האלה. ולפעמים פשוט אין לי כוח להכיל. אין לי כוח להיות לא מובנת ולהרגיש לבד. וטיפול זוגי זה לא אופציה כי לא זורם לו, ולי אין כוח למשבר או להציב אולטימטום. ולא רוצה לפרק את החבילה כשיש תינוקת בדרך.

החלטתי שאני לוקחת את הזוגיות הזו בשתי ידיים ועובדת עליה קשה כדי שלשנינו יהיה טוב בה, אבל לפעמים אני מרגישה שנגמר לי הכוח ושאולי היה עדיף שלא היינו מכירים בכלל...

לא באה להגיד שאני מושלמת. גם לי יש דפקטים, והרבה. ואיכשהו הוא מבסוט על הזוגיות שלנו 90% מהזמן, ואני לפעמים בהיי ולפעמים חורקת שיניים כדי להחזיק את עצמי ובוכה מתסכול וייאוש לבד כי כמה אפשר לבכות בפניו אחרי שאני מנסה לדבר ומקבלת תגובה אטומה שלא מנסה להבין.

אני יודעת שיש לי בעצמי עוד הרבה עבודה עצמית, וכבר לא יודעת אם הכל רק בראש שלי ואני פשוט צריכה לשנות את התפיסה ולרדת מהעץ. פשוט קשוח לי...
וואי קשהפרצוף כרית
א. קשה.... לא נעים..... באמת גמישות זו תכונה חשובה, אפשר להבין אותך בהחלט, את צודקת לחלוטין
ב. בטוחה שישתנה עם הזמן, יש תקופות קשות ויש קלות וזה בטוח ישתנה, אין לי ספק,
נשמע שבכללי יש ביניכם קירבה, הבנה ואהבה, ובהחלט יש בשביל מה להשאר
המתיני בסבלנות, זה יעבור ויהיה טוב יותר
ג. הטפטופים העדינים שלך בעניין הגמישות או חוסר קבעון - בסוף יחלחלו, אין לי ספק
אולי להגיד ברמיזה?
אולי לסוסה אדומה יהיה רעיון יותר מעשי, יש לה רעיונות מאד מעשיים ופרקטיים בד''כ....
אולי אם תתני דוגמאות ספציפיות אפשר לתת רעיונות כיצד להתמודד- במה בא לידי ביטוי הקבעון
ד. את נשואה זמן קצר יחסית, תדעי שעם הזמן מבינים שלא ניתן לשנות את הבעל, עם כל הרצון הטוב, וככל שתשלימי עם תכונתו זו ותנסי לא לשנות אותו - דווקא הפוך על הפוך, יותר סיכוי שכן תצליחי
אם הקבעון אינו בלתי נסבל ממש, יתכן שניתן לקבל את המצב בינתים, ואולי לרמוז מדי פעם משפטים ש-מורים על השקפתך על תכונה זו באופן עקיף... בנוגע לאחרים --- כגון 'יש לי חברה שהיא כ''כ מקובעת שהיא אמרה כך וכך' כאילו לשתף בסיפור על מישהו אחר שלא קשור אליו, אך באופן עקיף משפיע עליו מבלי שיסבול את התוכחה
ה. ברור שאם משהו ספציפי מפריע לך, את יכולה לשוחח איתו על כך ולהסביר מה את מרגישה
ו. חזקי ואמצי והמון הצלחה! את נשמעת מלאת מוטיבציה ואישיות מיוחדת!
אפשר לכתוב לך הרבה בעניין...*אשתו של בעלי*
להרבה זוגות ישנם קשיים כאלה ואחרים.
אבל מה שהכי חשוב לדעתי הוא להבין שהזוגיות הזו שייכת *לשניים* ולא לבן אדם אחד.

ולכן-העבודה הקשה שאת מדברת עליה חייבת להיות של שניכם ולא רק שלך.
אם רק את תעבדי קשה עליה בכדי להשיג תוצאות טובות,חוששני שזה יהיה לשווא.
הוא חייב לרצות כמוך לעבוד קשה ולהשיג תוצאות טובות.
עבודה קשה של אחד מבני הזוג כשהשני לא פועל ועושה,תעלה חרס לצערי.

בהצלחה!
אם את רוצה לעבוד לבדשוקולד פרה.
עבר עריכה על ידי שוקולד פרה. בתאריך י"א בתשרי תשפ"ב 08:26

אז רק עם ליווי מקצועי... אחרת המרמור עלול להתפוצץ עוד יותר.

חיבוק גדול. נשמע לא פשוט מה שאת עוברת.

נשמע שאין לך אוזן קשבת, ושאין לו כ"כ יכולת הכלה.

אני באמת חושבת שצריך כאן אסטרטגיה ארוכת-טווח. מה לעשות לטווח הארוך, בהתחשב בנפילות בלתי נמנעות בדרך.

איך מחזיקים מעמד, מאיפה מגייסים כוח, וכו'.

את עכשיו בתקופה של הריון,

ומצד אחד הורמונלית ביותר

ומצד שני צריכה הרבה יותר תמיכה.

נראה לי שאם תפני לאשת מקצוע, היא תוכל לעשות לך סדר בדברים וגם להדריך אותך באלו צעדים קטנים את יכולה לנקוט.  

השמועות על מותה של הזוגיות מוקדמות מאוד...תיתי2
מתמקדת במשפטים שלך -
אני בוחרת לקחת את הזוגיות הזו בשתי ידיים ולעבוד.

זו הגישה.

לכל זוג, לכל זוג! אפילו המושלם ביותר
יש רגעים קשים של חוסר תקשורת, של הרגשת בדידות, של שאלות ותהיות מה אנחנו עושים ביחד בכלל.
במיוחד בתחילת הדרך
במיוחד בהריון ראשון
ואחרי לידה ראשונה
לכולם יש רגעים שתכונת אופי של השני נראית בלתי נסבלת.
ולרוב מוחלט של הזוגות יש אחר כך גם רגעים של התאהבות מחודשת, של אושר וקבלה.

כמה עצות-
א. פרספקטיבה. הרבה פעמים נכנסים למערבולת של רגשות כתוצאה מאינטנסיביות ביחד או בבית. כשיוצאים קצת, לבד, עם חברות, לעבודה, לספורט... פתאום דברים נראים אחרת.
ב. להוציא מהראש מחשבות על גירושין. לפי התיאור שלך אתם כל כך רחוקים משם, שחבל לשים אקדח מעשן במערכה הראשונה.
האופציה של גירושין יוצרת קושי לתת אמון וקושי לעבוד הכי שאפשר. ואז אין פלא שמגיעים לגירושין...
ג. טיפול זוגי בשבילך. לא חייבים ללכת ביחד. גם לך יש מה לעכל באישיות שלו, בבחירה שלך לחיות איתו, ללמוד כלים איך לגשת אליו ואיך להוביל שינוי בבית. "חכמת נשים בנתה ביתה".
עוד לא פגשתי את הגבר שהסכים ללכת לטיפול זוגי מיד כשאשתו ביקשה (בטוחה שיש כאלה, אבל לא פגשתי אותם עדיין).
בסופו של דבר בעלך מבטא את הקושי בשינוי, את החששות ממה שיפתח בטיפול, אלה דברים שאם תבדקי את עצמך - נמצאים גם בך. אתם ביחד בסיפור הזה גם אם נראים קצוות.
וכך בכל שאר הדברים.
כתבת יפהפרצוף כרית
תודהפצלשונת לרגע
עבר עריכה על ידי פצלשונת לרגע בתאריך י"א בתשרי תשפ"ב 08:49
הולכת לטיפול אצל פסיכולוגית, מטופלת אצלה כבר 3 שנים כמעט ומאז החתונה היו שלבים שהייתי מסתירה את זה ממנו כי הוא חושב שמי שהולך לטיפול פסיכולוגי הוא מסכן כי אין לו עם מי לדבר. רק לאחרונה התחלתי לומר לו מתי אני קובעת איתה. אני רואה שקשה לו לבלוע את זה. פשוט היו תקופות כשהיינו אסורים שהיא ממש הצילה אותי מרוב שהוא היה מרוכז בעצמו ומתבכיין שאני לא רוצה לגעת בו ושאני מרחיקה בינינו ואני הרגשתי המון אשמה.יש גם עוד כל מיני דוגמאות -
קמצנות גדולה שכנראה נובעת מחרדה כלכלית - אנחנו לא מכניסים המון כרגע (שנינו סטודנטים) אבל ההורים שלנו עוזרים המון, ואצל שניהם מתוך כוונה שגם ננשום קצת ולא נחיה בדוחק. הוא לומד מקצוע תובעני שעומד להכניס יפה. והוא עדיין יכול להיות אובססיבי ברמת השקל. הוא כן מנסה לשחרר את זה לפעמים אבל זה מזין גם את תחושות האשמה שלי.
לצאת להיפגש עם חברות שלי, או להיפגש שנינו עם חברה שלי ובעלה, או להזמין אחרים אלינו לסעודת שבת - הוא ממש פחות אוהב (יש לו פחות חברים, כי הוא פחות מרגיש צורך). ואז הוא שואל "מה, לא טוב לך איתי שאת מחפשת את חברת אנשים אחרים?" - לא משנה כמה אני מסבירה לו שלי יש צורך חברתי חזק יותר משלו, וזה בסדר, ומדי פעם נבוא אחד לקראת השני, אבל שמדי פעם גם כן יהיו לנו חיי חברה - בקושי.
מאז תחילת הנישואין השתדלתי בקושי להתלונן על ההורים שלו. גם כי באופן כללי אני מנסה לזרום וגם כי תיארתי לעצמי שהוא ירגיש פחות בנוח אם אתלונן עליהם. אבל לקח הרבה זמן עד שהוא התחיל למנן את התלונות שלו על ההורים שלי (נכון שההורים של שנינו שונים מאוד, אבל קצת עין טובה לא תזיק) - ואני עדיין במתח גדול כמעט כל פעם שאנחנו נוסעים אליהם. שלא לדבר על כאבי הראש של "איפה אנחנו בחגים" שגורמים לי להרגיש ממש רע.
בהתחלה ניסיתי ליישר את עצמי לפיו כי הייתי בחוסר ביטחון נורא גדול, וגיליתי שאני הולכת ונכבית ושאלה לא החיים שרציתי. אז התחלתי מדי פעם להעז לדבר ולומר מה מפריע לי - והוא מתגונן כמו ילד קטן ואני מרגישה שאין לי פרטנר.
אני ממש מנסה לתווך את הרצונות שלי, וזו עבודה שהיא קשה לי כי יש לי נטיה לרצות ולהרגיש אשמה, וממש מתוסכלת כשהוא מגיב באופן אטום או מנצל באופן לא מודע את רגשות האשמה שלי. גם מצב הרוח שלו מאוד משפיע עלי.
גם קשה לי מבחינה תורנית - הוא נמצא במקום לגמרי אחר מזה שהוא היה כשהתחתנו, הרבה פחות מקפיד והרבה פחות מנסה לעבוד על הפן הרוחני בבית, ואני ממש מאוכזבת ומבואסת על זה... מצד שני אני מנסה גם להכיל את זה כי אני לא רוצה לצאת הרב בבית, וגם לי עצמי יש הרבה על מה לעבוד בנושא אז מי אני שאעיר. הוא כבר אמר לי פעם בעדינות שהוא מרגיש שאני לוחצת עליו מדי. וגם המתח הזה בימים האסורים שאני מנסה להקפיד והוא מתנגד לזה יצר את ההבדל הזה בינינו. אבל הוא לא מוכן ללכת לדבר עם אף אחד על זה - בטח לא עם רב ובטח לא טיפול זוגי... כבר שנה אני מנסה לפמפם את זה.
יש לי ימים של תחושת תסכול וחוסר מובנות נורא גדולה שאני פשוט נכנסת לעצב עמוק והוא נורא מתוסכל מזה, ואז אני נסגרת עוד יותר... ואני נורא צריכה אותו.
פעם אמרתי לו שאני פוחדת שיהיה לי דיכאון אחרי הלידה, אז הוא אמר "אז תשתדלי שלא יהיה לך".

הוא גדל בבית שיש בו הרבה פחות פרגון ויותר קנאות לדרך בה המשפחה חיה (למשל אמא שלו "לא צריכה" בתי קפה כדי להרגיש את החיים, והמשפחה שלי אוהבת לצאת לאכול בחוץ, אבל הוא מאוד לא רוצה שנלך אפילו פעם אחת לבית קפה כי לא יהיה לו שם נעים... כן פעם ב... אומר לי שאם אני רוצה אז בסדר, אבל זה מאוד לא עושה חשק. בואו. כולה בית קפה. ומבחינתם הסוג של ההורים שלי הם "צפונבונים". לא הכי נעים לשמוע את זה ממנה, אפילו שהיא אמרה בעקיפין). אני גדלתי במשפחה שמשתדלת מאוד לפרגן. אז היחס לדברים אצלנו הוא שונה, הוא לא מרגיש צורך לפרגן לי בהרבה דברים כי אצלם כל אחד עושה מה שהוא רוצה וזהו. אבל אין תחושה של רוחב לב.

הוא עושה עבודה. אני רואה את זה. ובהרבה דברים הוא כן מפרגן (אבל במה שהוא חושב שאני צריכה ולא במה שאני אומרת לו מפורשות שאני צריכה). פשוט אני כ"כ מרוקנת שאני מרגישה שזה מעט מדי ולאט מדי יחסית למאזן הכוחות שלי. ואת זה הוא לא מבין. למרות שאני אומרת לו מה שאני מרגישה לפעמים - או שהוא פשוט לא מבין את השפה, או שהוא מתגונן. ואז דברים קורים מאוד לאט...
וקשוח לי.
יודעת שזה שלב בדרך. אני פשוט רוויה מכל השנה הזו, שכל דבר קטן מוריד אותי ישר למטה. וההורמונים לא עוזרים...
"אז תשתדלי שלא יהיה לך" די שרוט
אני מאמץ את זה, זה חזק.

"יש לי סרטן ואני הולך למות"
"אז תשתדל שלא יהיה לך סרטן"

לעצם העניין, אולי, רק אולי, לפעמים אפשר לנקוט ב"להתרחק על מנת להתקרב".

להתרחק ממנו הכוונה שאת אומרת שיש לך צורך חברתי? מעולה. צאי. תבלי. תעשי דברים שאת אוהבת אבל בלעדיו.
תדאגי לעצמך, בלעדיו. בתקווה שמתישהוא הוא יקלוט שאת נהנית מהחיים בלעדיו והוא ירצה להצטרף כדי לבנות את הזוגיות שלכם.
חחחחפצלשונת לרגע
האמת, אני מנסה את זה מאוד. קשה לי כשהוא עושה אח"כ פרצופים או נעלב או שיש לו ביקורת על זה וכל רגשות האשמה שלי יוצאים החוצה ואני נשארת איתם לבד.
מנסה לזכור שזה שלו ולא שלי, ועדיין...
או למשלפצלשונת לרגע
כשהוא לא הבין למה אני רוצה לספר להורים שלי בתחילת ההריון. וכל ההסברים שלי פשוט לא היו מובנים לו והוא לא קיבל את זה והתייחס לזה באופן מאוד לא מבין.
(שלא לדבר על אחיות שלי, שמשתפות אחת את השניה חופשי, אבל חוץ מאחות אחת שסיפרתי לה בשושו כדי לקבל תמיכה והכוונה שמרתי לו אמונים ולא סיפרתי למרות שזה היה לי מאוד קשה)
מנסה לחשובבניחותא

איך גורמים לבעלך להבין שטיפול זוגי יכול לעזור לכם להסתדר טוב יותר

אולי להציף את זה בכל פעם שקשה גם לו, במריבה, או כשהוא מתוסכל בעצמו מהקשר, לנסות לומר: "אולי מטפל יכול לעזור לנו ללמוד לתקשר יותר טוב", ככה שוב ושוב לחפור על זה בעדינות

לפי התיאור שאני קורא, עבודה זוגית מול מטפל יכולה לעזור לכם המון, המון!!

כל הכבוד על המלחמה, על שאת לא מוותרת!

מזכיר לי את עצמיזוזיק העכבר
בשנים הראשונות לנישואים.
לקח לי הרבה מאד זמן להבין את אשתי היקרה ולהתאמץ באמת לתת לה מה שהיא צריכה מבחינה רגשית.
אני היום במקום אחר לגמרי אבל עברנו הרבה קשיים וצער בדרך עד שלמדתי.
אני חושב שההבנה העיקרית מבחינתי היתה לקבל באופן עמוק שאשתי היא אדם שונה מאד ממני - שהנפש שלה זקוקה לדברים שונים ואני אחראי לתת לה אותם -
לא למלא את כל הצרכים הספציפיים אלא יותר הכלה, שותפות - לתת את התחושה שהרצונות שלה טובים ושהיא יכולה להאמין בי שאני אקבל אותה ואעזור לה .

אם מישהו חכם היה מדבר איתי לפני שלוש עשרה שנים ואומר לי את כל זה - כנראה שלא הייתי מקשיב לו, אולי אם הוא היה מאד חכם ויודע איך לפרק את ההתנגדויות שלי.
גם אז הייתי אדם טוב שרוצה לעשות טוב אבל לא הייתי מוכן לקבל על עצמי לעומק את האחריות הרגשית על אשתי עם כל המשמעות שיש בזה.
את יכולה בשמחה להציע לבעלך לדבר איתי אם יש סיכוי שהוא יהיה מעוניין...
אני רואה את הדברים מהצד של בעלך ולא כל כך יודע איך לעזור לך אולי באמת להמשיך בהתמדה ובסבלנות להוביל למקום של עבודה זוגית. הצד החיובי בהתמודדות הוא שכשלומדים דרך הרגליים - לומדים לעשות את הדברים הרבה יותר מדוייק וטוב
כתבת יפה. כל הכבוד לך על הדרך והשינוי.תיתי2
תודה על זה.פצלשונת לרגע
החזרת לי קצת אויר לריאות

למה הכוונה במשפט האחרון? לא בטוחה שהבנתי אותו לגמרי
התכוונתיזוזיק העכבר
שהיה תהליך של למידה אצלי לתת מקום וגם להפריד. אני לא באמת מדוייק אבל אני לומד לשים לב , לא להרגיש שהדברים על חשבון המקום שלי ובאמת מאד מאד לפרגן,. היכולת הזו היא חשובה והיא באה כתוצאה מתהליך של בירור של שנים
לא קראתי את כל התגובות אבל הייתי שם.. יףהיא יושבה בחלון
יכולה לשלוח לך בפרטי את השם הקודם שלי ותראי את כל השרשורים שלי פה. בדיוק מה מה שאת מתארת רק שיש מצב ביותר קיצוני. מזדהה מאודדד.
אז אם את אצל פסיכולוגית טובה אני סומכת עליה שהיא גם לא גורמת לך סבל כלל ויודעת לכוון.
לדבר עם מישהו שבעלך מחזיק ממנו כדי להבהיר לו את המצב. כנראה שממך הוא לא יכול לקבל את זה, אז ממישהו אחר. רב/ מורה לשעבר. אולי זה יעזור ובעלך יהיה יותר רך כלפייך.
אם זה בסדר לך אני אשמח, תודהפצלשונת לרגע
צרת רבים וכו'
אני מאוד רוצה לדבר עם מישהו שבעלי מכיר (רב, אח גדול...), אבל בעלי טיפוס מאוד מופנם ולא אוהב לשתף. חוששת שזה ייצור אצלו משבר אמון גדול שאני כביכול מדברת עליו עם דמות שהוא מעריך נגד רצונו, ועוד במקום לדבר איתו...
מוזמנת לפרטיהיא יושבה בחלון
כמה זמן אתם מכירים ואחרי כמה זמן התחתנתם?Lia

לא ראית את האופי הנוקשה שלו לפני החתונה?

לאן יצאתם בדייטים? הוא היה מתלונן על בתי קפה כבר אז?

זה נשמע כמו חתונה טיפוסית אחרי חודשיים הכירות ואז הכל מתפוצץ..

בסך הכל זה נשמע שחוץ מזה שהוא פוגע בך עד כדי שאת מפחדת לדבר (!!!???!!?!?!?!?!?!), לא קשוב לצרכים שלך, לא יודע לתקשר מבלי להתגונן ולנסות להבין ולהכיל, קמצן, ובנוסף לכל לא מוכן לקבל עזרה מקצועית ולטפל בעצמו...... חוץ מזה הכל בסדר.

אז מבחינתי זה הכל לא בסדר. את כל הדברים הכי בסיסיים בזוגיות אין. אין זוגיות בלי תקשורת, נקודה. אין זוגיות כשצד אחד מפחד לדבר, נקודה. אדם שלא מוכן ללמוד על זוגיות או לקבל עזרה למרות שהוא יודע שיש לו בעיות, זה אדם אטום על גבול הנרקיסיזם ושוב - אי אפשר לנהל זוגיות תקינה כשבאים בגישה של "אני תמיד צודק ויודע מה טוב לי ולא מעניין אותי לשמוע אף אחד אחר, וגם לא אותך אשתי היקרה כי אני תמיד צודק".

סליחה אם הקצנתי קצת אבל לדעתי את מתארת סוג של אלימות נפשית. אני אישית לא הייתי יכולה לעבור לסדר היום. אם יש בעיות כלכליות, לא צריך לפחד לדבר על זה ולפתור את זה. הוא לא יכול להשתיק אותך ולומר "את מלחיצה אותי" מבלי שהוא מנסה יחד איתך לפתור את הבעיה או לפחות לדבר עליה כמו שצריך ובכובד ראש.

אני הייתי שוקלת למנוע הריון נוסף עד שלפחות תלמדו איך לדבר אחד עם השניה ולכבד אחד את השניה. כבוד בסיסי... נשמע שזה חסר פה... וגם מהבחינה הכלכלית עד שתסתדרו.. 

השם, מה נסגר?זוזיק העכבר
תנשמי ותקראי את מה שפותחת השרשור כתבה. אי אפשר להגדיר כל דבר כאלימות רגשית. אם כבר אפשר לקרוא לתגובה הזו אלימות
מסייגתפצלשונת לרגע
יודעת שזה קצת נשמע כאילו אני אישה מוכה. אז לא. באמת שלא. מניפולציות - כן, אלימות - לא. זו גם נטיה אישית שלי לרצות אחרים כדי שהכל יהיה הרמוני, מתארת לעצמי שלאישה אחרת הדברים האלה לא היו מזיזים (אמא שלו למשל אישה מאוד דעתנית. אני לא). ברור לי שחלק גדול מזה זו עבודה שלי לא לשים יותר מדי על כל דבר.
ממש לא מפחדת לדבר כדי שלא יכה אותי ח"ו או יעשה סצנה רצינית (אין מצב בעולם, אני מרגישה לגמרי בטוחה איתו, ב200%), אלא חוששת מקונפליקט שיסלים ויגרום לי להרגיש אשמה אח"כ (עובדת על זה מאוד קשה). הוא לא מודע למה שאני עוברת כי הוא פשוט לא קשוב לפעמים - ומסתבר שהוא לא היחיד...
זה פשוט חוסר מודעות שלפעמים באמת נוקשה. אבל היי, האחים שלו והגיסות שלו בנו ב"ה בתים מקסימים בדיוק עם אותן בעיות. לא חושבת שמישהו מהמשפחה שלו מודע להתנהלות הזו שלהם.

(וב"ה אנחנו מאוד רחוקים מבעיות כלכליות. הוא פשוט באובססיה של רכישת דירה כמה שיותר מוקדם, וגדל בבית שמדברים בו המון המון על כסף).

יש דברים שקשים לי ומטריפים ומייאשים אבל זה רחוק שנות אור מאלימות.
שמעי זה בול כמו אצלי. קווים נרקסיסטים... מקווה בשביחלהיא יושבה בחלון
בשבילך שהעניינים יסתדרו. מניפולציות רגישות אם זה כמו שכתבת לפעמים יותר קשה מאלימות פיזית כי זה לא ברור ולא חד משמעי
מקווה שלפחות את תעשי את העבודה האישית שלך ומשם כמו הד כבר דברים יסתדרו גם אצלו.
בול מה שבאתי לכתובאלף המגן
התגרשתי מגבר נרקיסיסט,
חוויתי שנתיים של אלימות רגשית קשה
וההתנהגות שלו נשמעת נרקיסיסטית.
גם התיאור של המשפחה שלו זה תנאים אידיאליים להתפתחות של הפרעת אישיות נרקיסיסטית.
הייתי ממליצה לך @פצלשונת לרגע
לקרוא חומר בנושא
אם יש לך אינסטגרם תחפשי אחד בשם 'גיא לקסר' הוא מדבר על זה הרבה.
ואם הוא באמת נרקיסיסט לעזוב באותו רגע!
לא לנסות לתקן!
הטיפול היחיד לזה זה כדורים פסיכיאטריים.
נשמע רחוקמופאסה
פותחת תיארה משהו אחר לגמרי.

לא הייתי מכניס אותה לסרטי אימה
נרקסיזם?בניחותאאחרונה

לפי איך שהיא כותבת זה לאו דווקא נשמע מאפיינים נרקיסיסטיים

מניפולציות רגשיות כולנו מפעילים, השאלה עד כמה אנו מודעים להם...

לפי איך שנראה מבין השורות עולה דמות של אדם רגיש ומופנם שגדל בבית קשוח וככה הוא סיגל לעצמו דעתנות, קשיחות לפעמים, ולא למד לתקשר את רגשותיו ק"ו לא לקרוא או להבין רגשות של אחרים.

אולי, עד כמה שאפשר לנסות להבין מבין השורות...

נראה שיש כאן אהבה וחברות אך התקשורת מקרטעת בגלל כל הסיבות האלו, שהם גם הסיבות למה הוא מסרב ללכת לטיפול זוגי, (אולי לאוזניו מטפל זוגי נשמע כמו פסיכיאטר).

מוסיף ציטוט של @פצלשונת משרשור אחר 
"אם למישהו יש רעיונות למתנה לבנאדם שלא אוהב להיות במרכז וששמח בחלקו ואף פעם לא רוצה או צריך כלום"

מסתדר עם נרקיסיזם? לא כל כך...

מה שכן יכול להיות זה שהוא למד להסתפק במועט ומצפה מאחרים שיסתפקו במועט גם כן...

@פצלשונת לרגע זה נכון?

אוקייLia

אבל לחיות עם אדם מניפולטיבי זה לא פחות קשה מאלימות רגשית ואולי זה אפילו כן.. לא בקיאה בהגדרות 

אם הוא גורם לך לא לדבר כי אחר כך יבוא ריב שיגרום לך להצטער שבכלל דיברת זו מניפולציה ריגשית ואת פשוט משחקת לו לידיים..

לא תתכן זוגיות בריאה בה אחד מבני הזוג מפחד לדבר כדי לא להכעיס. זו לא אלימות פיזית ב"ה אבל רגשית זה לא פחות קשה. סוג של "אם רק לא תעצבני אותי הכל יהיה טוב".. אף אחד לא ישתיק אותך ואת צריכה לומר את מה שעל ליבך. כמובן בצורה מכבדת ויפה. ההנחה שלי שאת מדברת אליו הכי יפה והוא ישר מייצר קונפליקטים (אחרת אולי גם את צריכה ללמוד איך לגשת אליו ולדבר נכון כדי שהדברים יכנסו לו ללב).

עדיין נשמע אישה רגילה וזוגיות רגילהתיתי2
לא קווים נרקסיסטיים ולא אלימות נפשית.

אולי אני טועה, רק איש מקצוע אמיתי (לא יועצים אלא אנשי טיפול) יוכל לתת חוות דעת אמינה יותר.

אבל אישה מרצה מול גבר שאינו רגיש דיו
אישה שבורחת מקונפליקט ונושאת בהרגשת אשמה על כל דבר שקורה
גבר או אישה שיש להם תסביך מבית ילדותם שיוצא מגבולותיו והופך להיות בלתי נסבל
כל אלה דברים נפוצים ורגילים.
במיוחד שנה וחצי אחרי חתונה.

לא אומרת שצריך להזניח ולקבל את המצב כמו שהוא, ממש לא
פה בדיוק הפתח לתיקון
כמעט כל הנשים בעולם לומדות לתת לעצמן מקום בבית ובזוגיות,
לומדות למצוא את הרצון שלהן עצמן ולוותר על הריצוי
לומדות לשאת בקונפליקט ולא להבהל ממנו ובעיקר לומדים ביחד לנהל אותו ולא לברוח
וכמעט כל גבר מצוי נדרש לוותר על תסביך נוקשה מבית הוריו
להכיר בכוח של הנשיות ככוח מרפא שלו, ככוח משחרר, ככוח שבא לעזור לו לצאת מקבעונות גבריים.
לאישה יותר קל להכנס לזוגיות ולמערכת יחסים ולהיות בנתינה אמיתית מתוך הכרה במי שלצידה. ולכן יש לה נטיה לרצות ולזרום ולהמנע ממה שמעיב על הקשר.
לגבר קשה לצאת מתוך עצמו, להיות בהקשבה אמיתית, להיות בקבלה של מישהו אחר ולהשתנות.
לפעמים השינוי בא בקלות ולפעמים לא, לפעמים צריך טיפול אישי או טיפול זוגי או גם וגם.
בעלך נדרש לוותר פה על יצר הישרדותי (החרדה הכלכלית) בדיוק בתקופה שבה הוא קיבל אחריות על ההישרדות הכלכלית שלכם, ובדיוק בתקופה שיש הריון וילד בדרך. הוא נשם הישרדות כלכלית מאז היה תינוק. זה מה שהוא מכיר. זה טבוע בדמו.
אשתו מזהה שהלחץ ההישרדותי שלו מזיק להם יותר מאשר מועיל, ושהוא מיותר. כנראה לא סתם ה' חיבר ביניהם...
הם צריכים שניהם לפתור את העניין וללמוד על עצמם ועל הזוגיות שלהם בדרך.
הדרך לא פחות חשובה מהמטרה....
כתבת יפה מתפללת בשבילההיא יושבה בחלון
יפה כתבת!!ישנהחדשה
תודה. עדיין מרגישה שזו לא זוגיות רגילהפצלשונת לרגע
ואני נוטה לסמוך על הרדארים שלי.

אני מרגישה הרבה יותר מוגבלת מבעבר. מבחינת חופש התנועה, חופש כלכלי (שוב, אין לנו בעיה ב"ה. זה עניין של תפיסה ושל מתן כבוד לצורך), וחופש חברתי. אם אפרט לכם עוד כל מיני דוגמאות תוכלו להבין יותר כמה מדובר בדברים לא טריוויאליים. צריכה להילחם על המקום של דברים שנראים טבעיים מאוד לאדם ממוצע, כי בעלי מאוד נוקשה מחשבתית ומפעיל לא מעט מניפולציות רגשיות שבחיים לא הכרתי (והכרתי הרבה אנשים. ואנשים שרוטים. לא הכרתי ככה. והוא לא היה ככה כשיצאנו)
(מדגישה שוב שזו לא אלימות. ממש לא. כנראה סחטנות רגשית שלפעמים אפילו הוא לא מודע אליה)

והאופן שבו הוא מתנהל בקונפליקטים - מתבנקר. אין פרטנר. תוקף והודף בציניות. ולא מוכן להיעזר באף אחד.

אני יודעת שהוא עושה עבודה. שנמשכת הרבה זמן וצריכה את הקצב שלה. אין כרגע הלימה בין העבודה שהוא עושה והאנרגיות שהוא מעניק לי, לבין האנרגיות שאני משקיעה למען הזוגיות והסבלנות.
בקיצור, חסר לי דלק.

הוא באמת מתוק ואני רוצה לעבוד על הזוגיות הזו, ופשוט מרגישה מרוקנת לפעמים.

הלוואי ותהיה דרך לשכנע אותו להתלוות אלי לטיפול.
את הכי יודעת.תיתי2
למה לא ללכת לטיפול זוגי בעצמך?
שמישהו יתייגירוק בעיניים
את @נגמרו לי השמות
אני מנסה ולא נראה לי זה עובד
תודה יקרה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות
לך ול@נפש חיה.

רציתי לכתוב ואז קראתי את תגובותיה המדהימות של @תיתי2 ולא מצאתי מה להוסיף

(גם לי לצערי לא עובדים התיוגים...)

ולפותחת היקרה - @פצלשונת לרגע -
שולחת גם חיבוק והרבה כוחות,
ומצטרפת לכל דברי החוכמה שכתבו לך, ובמיוחד לדבריה של @תיתי2 המדהימה

בהצלחה רבה רבה 🌹
מזכיר לי מאוד את בעלי..אנחנו במקום הרבה יותר טוב עכשיוישנהחדשה
אבל צריך עוד חיזוקים כמובן זו עבודת חיים
גם שלי לא רצה כל כך ללכת לטיפול והתפללתי המון ועשיתי שינויים גם בעצמי ובאיך שאני מעבירה לו דברים, אז מתי שהוא נכנס קצת הבנה..אני לא יודעת איך לייעץ לך כי כל מקרה לגופו אבל באמת שהמקרה שלכם מאוד מזכיר את שלנו.
וכן הלכנו פעם אחת לייעוץ אצל הרב שלו והוא הקשיב לו
הוא זרם על ייעוץ אצל הרב?פצלשונת לרגע
או שגם לו בהתחלה היה אנטי גדול?
לא יודעת אם כבר כתבו את זהרק שאלה לי
ואני בעצמי חוזרת על זה שוב ושוב פה בפורום...

טיפול זוגי יעיל גם אם רק מבני הזוג הולך לטיפול. נשמע מוזר, אני יודעת, אבל זה באמת עובד ומחולל פלאים. לא לצפות שאחרי חודשיים כבר תהיה לכם זוגיות מושלמת, שינויים לוקחים זמן, אבל זה בהחלט אפשרי.
תודה. באמת שוקלתפצלשונת לרגע
הוא מאוים כ"כ מהטיפול שלי אצל הפסיכולוגית ("טיפול זה לאנשים מסכנים שאין להם עם מי לדבר"), שאם הוא ישמע שאני רוצה ללכת לטיפול זוגי איתו או בלעדיו הוא יתפחלץ...
(צריכה לעבוד על זה שיהיה לי פחות אכפת מההפחלצות שלו)
רק תדעינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ב 13:25
אני הלכתי לכמה סוגי טיפול
ויכולה לומר שבזכותם התחתנתי
הם עזרו לי להביא אותי למי שאני היום.
היום גם יש לי התמודדויות
אבל הכלים שקיבלתי עוזרים לי מאד.

ולכן אני חושבת שטיפול אישי או זוגי זה השקעה
כמו שהולכים להרצאה/ מטפחים את הגוף בתכשירים יקרים ומבינים שזה שווה/ משקיעים ביציאה למסעדה או חומרי גלם יקרים לאוכל מושקע כי זה חלק מההשקעה...
זה ככה בנפש.

ויותר מכל השקעה פיזית אחרת
כשההשקעה הטיפולית נעשית נכון-
היא מחזירה את עצמה בגדול.

אדם שניגש לטפל בעצמו/ ענייניו
הוא בהחלט אדם אחראי שלוקח את גורלו בידיו
ומשפיע על עתידו (לטוב או למוטב)

אין הבדל בין ייעוץ להשקעה כספית
לייעוץ נפשי או טיפול תומך
כדי לקבל תמורה נאותה, במקרה זה- לחיים.
אני עשיתי כך פעםמופאסה
קניתי כמה ספרים מומלצים על זוגיות ואמרתי לאשתי, בואי נקרא ביחד? הרי גם ככה מידי פעם אנחנו קוראים/מקריאים ספרים ביחד, ככה נרוויח פעמיים.
מה אכפת לך? בואי ננסה רבע שעה לפני שינה.
אין ספק שטוב לקחת את הזוגיות בידיים, עוד יותר טוב שזה יהיה בשותפות ועוד עוד יותר טוב שזה יהיה ע''י לימוד של ספרים טובים בנושא
הוא אספן ספרי זוגיותפצלשונת לרגע
כבר למדנו כמה...
האם הוא מתנהל לפיהם?
אמממ...
לא בהכרח
חחחחחחחחבניחותא

זה עצוב, לפעמים כשקוראים הרבה ספרי זוגיות גורם לפחות יישום...

מה שכן, חשוב לדעת גם אלו ספרים לקנות

יש ספרים בסגנון 'ליקוטי עצות', של מומחים למחצה ולשליש שיש להם כל מיני תיאוריות וכללי אצבע לאיש ולאישה

ויש ספרים קצת יותר מקצועיים עם רקע טיפולי אמיתי או מחקרי, שאולי יעזרו גם לך, למשל:

שבעת העקרונות לנישואין מאושרים, ד"ר ג'ון מרדכי גוטמן

טובים השניים, ד"ר קלייר רבין

אומנות הזוגיות, דריה מעוז

חוקי הזוגיות, יצחק מנדלבאום

כדאי לך מאוד לקרוא לפחות אחד מהם, אולי אפילו שתקראי ותעבירי לבעלך לקרוא

פעמים רבות, ספרים של רבנים ויועצים שלא ברור הרקע שלהם בתחום, עושים יותר טוב לא לקרוא אותם מאשר לקרוא אותם, אא"כ קוראים אותם להרחבת הידע בלבד

צרת רביםAlmogit
אני לא ממש יודעת מה להגיד כדי לעזור, אבל כיוון שכתבת שגם צרת רבים זה משהו, אני יכולה להגיד שאני מזדהה עם הרבה מאוד ממה שכתבת (מוזמנת לקרוא את ההודעות הקודמות שלי פה בפורום).
אני גם יכולה להגיד שאצלנו דברים כן משתפרים, לאט לאט. אני עדיין לעיתים קרובות מתוסכלת ומרגישה כמו הנחל שצריך אלפי שנים כדי לחצוב בסלע, וזה מתיש ומייאש - אבל בסוף זה כן עובד. אז אחרי חמש שנים ביחד כן יש יותר נכונות להקשבה מצידו, ויותר נכונות לקבל את זה שהצרכים שלי שונים, ושאולי הדרך שלו לעשות דברים היא לא המדד היחיד והאובייקטיבי לאמת. הוא עדיין לא מוכן ללכת לטיפול זוגי, אבל אחרי אין סוף ניג'וסים מצידי הוא כן הציע כאלטרנטיבה שיחה זוגית שבועית שבה שנינו יכולים להציף דברים שמפריעים לנו - שזו התקדמות אדירה לדעתי! אולי זה משהו שיכול לעבוד גם אצלכם?
בכל אופן, חזקי ואמצי. אין ספק שזה לא פשוט. אין פה אלטרנטיבות קלות - זה או לפרק משפחה עם ילדים, על כל ההשלכות של זה, או להישאר ולהמשיך להתאמץ, לעבוד ולשפר...
וואו אלופהבניחותא
עבר עריכה על ידי בניחותא בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ב 09:51

כמה אהבה והכלה אפשר לקרוא בשורות שאת כותבת כלפי בעלך! וכמה רצון אמיתי וכנה!

אם קשה לך קשה לך, קודם כל עלייך לקבל את זה גמרי, ולא לדחות את זה בקש של 'אולי רק אני צריכה לעבוד על עצמי'

כי זה וודאי נכון שכל אחד יכול וצריך לעבוד על עצמו

אבל לפעמים יש קשיים והתמודדויות ספציפיים שנובעים מבן הזוג ולא רק מזה שאת לא מסתדרת איתו

אז בעצם כשיש קושי יש שני מישורים תמיד: א. לקבל את הקושי לגמרי, להאמין לחוויה שלך. ב. לנסות לחשוב איך אני יכול יותר להכיל את בן הזוג וכו' באופן שיקל עליי, אבל אי אפשר לדלג על א'. זו הייתה נקודה שהייתה חשובה לי לכתוב כי לפעמים אנחנו מסתבכים עם זה. 

הדברים שאת מתארת הם לא פשוטים בכלל, אני כל כך מזדהה עם הקושי שלך!

אני יכול להגיד שני דברים קטנים שאולי יתנו תקווה, ועוד עצה אחת קטנה

אני כותב את הדברים ממקום של חוסר הכירות, ולפיכך ייתכן והמציאות שונה לחלוטין, ואכן ישנן בעיות אקוטיות, אך אני מאמין גם שהכל יכול להשתנות

א. אנחנו כל כך יכולים להשתנות בחיים ולהתאים את עצמנו, שזה ממש לא ייאמן, הבעל שאת מכירה היום, לא בטוח שתכירי אותו עוד שנה או שנתיים, אם יהיו הרבה רצון ותקשורת ודינמיקה 

ב. בתוך עצמנו אנו עם הזמן יודעים איך להכיל ולאזן בין הציפיות, הצרכים והרגשות. ובעתיד זווית המבט שלך יכולה מאוד להשתנות ובהתאם לכך גם רמת הקושי.

ועצה קטנה גדולה:

ג. תשקיעו, תדברו מלא, על הכל. צאו יחד לנופש, תגורו במקום שאתם אוהבים, אל תחסכו בכסף, בזמן, בזמן, באנרגיות, ובתסכולים בלתי נגמרים, אל תוותרי על התקשורת, תדברי איתו על כל מה שמפריע לך, מתוך כבוד ענק, ממקום של החוויה שלך והתסכול שלך ולא ממקום של ביקורת, תגרמי לתקשורת ביניכם לקרות גם אם צריך לחצות מאה שעות של תסכול. בסוף תהיה לכם שיחה כזאת אחת מחברת, ועוד אחת, ועוד אחת, ושם הכל משתנה... כשרואים וחווים הכל מנקודה של יחד, גם את הקושי, הכל שונה.

אז גם עד שתלכו לטיפול זוגי וגם אחרי, זה הפיתרון הכי טוב, ואת יכולה גם להתלוות על ידי יועצ.ת נישואין רק מהצד שלך בתוך התהליך הזה.

אוכל לנסות להמליץ לך על אחת כזו אם תרצי

נ.ב. את יכולה לפרט מדוע בעלך אינו רוצה ללכת לטיפול?

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטוריאחרונה
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

היא ממש לא אמורה לקבלנעמי28

את זה וברור שזה לא הנורמה

וברור שצריך טיפול כבר ממזמן ושנחצו גבולות אדומים (אלימות הרבה יותר חורה לי מזה)

במקרה הזה ספציפית של עבודה וכסף לא יעזור לה להיות צודקת.

היא הרי שנים צודקת וכועסת ומניעה אותו לעבוד מתוך חרדה ותחושת אחריות מהמקום שלה.

זה לא עוזר ולא יעזור.

הוא לא חווה את הילדות שלה, אין לו חרדה כלכלית, יש כאלה שגם לא יהיה להם, יש כאלה שאין להם מניע לעשות כסף מלבד לסגור את בחודש ולהסתפק במועט.

לא בטוח שהמניע שלה לאחריות מוגברת צודק כמו שהיא חושבת,

להיכנס בזה ראש ולא לקבל שיש עוד דרכים להסתכל על כסף, לעשות כסף, לא יתרום לה, היא כבר ניסתה בצורה הזאת.

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך