איזו מדהימהריבוזום

קירה רדינסקי

ראיתי סרטון-ראיון שעשו אתה, ויש שם נקודה אחת שמראה את ההבדל בין גישה מקובלת בחינוך ישראלי לגישה מקובלת בחינוך רוסי ויכולה ללמד המון. המראיין שואל את קירה כמה מההצלחה שלה זה גנים וכמה עבודה קשה. אמא שלה בחיוך וגאווה אומרת: "אצלה זה 80% עבודה קשה." המראיין חושב שזו תשובה מעליבה, ופונה לקירה: "כלומר, 20% זו את, ו-80% את חרוצה?" והאמא עונה: "לא, 80% זה היא!"

איזה יופימשיח נאו בפומ!
ללמוד, ללמוד
רק שתדעירב שמואל
קחי בחשבון שיש שאלות ותשובות מתוזמנות מראש,
בין השאר כדי ליצור רשמים כאלה
(למשל, לפני 30 שנה, כשהייתי ילד, מישהו הסביר שבאסקימוסית יש 30 מילים לקרח, כי יש הרבה משמעות לקרח, ובערבית יש 30 מילים לכבוד כי זה גם כן משהו חשוב אצלם).
בלי קשר לשאלה - מה נכון או לא נכון - אני רק אומר שתקחי בחשבון - יש אנשים שבונים "נוסחאות" של דו שיח - בצורה שייראה לך כאילו זה מלכתחילה צמח ככה. (את ההסבר ההוא, למשל, שמעתי מילד חרדי שלא חשוד על אהדה לסגנון שלהם כלומר של-הם, אני מניח שהוא עצמו לא היה מודע) אבל הדרך שבה צומחים דברים והסברים - לא תמיד מה שאת חושבת. תמיד כדאי ללמוד - ולברר. וללמוד את זה זה לא רק בתוך הספר. לפעמים כן, לפעמים לא. צריך לשים לב.
--- ---רב שמואל
הנה,

למשל עכשיו שמו כאן פרסומת 'הפרויקט שעומד לטלטל את הזוגיות שלהם עם כפתור למטה, אצבע של 'עכבר' שעומדת ללחוץ, וכתוב 'לחצו כאן ותהיו הראשונים לדעת'.

מה דעתך על פירסום כזה? האם זה פירסום נורמלי לשלום ואהבה? אני לא 'משאיר לכם לחשוב'. אני מעיר את תשומת ליבכם, ומזכיר לכם שכדאי לחשוב'. זה ההבדל בין מי שמקיים 'הוכח תוכיח... ולא תישא עליו חטא'. לבין מי שאומר 'אני לא מוכיח כלום כי אין אמת. ואם תחטא זה פשוט יהיה הוכחה שהיית לא מספיק חכם'.
--- ---רב שמואל
כתוב "לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא לא תיקון ולא תיטור את בני עמך, ואהבת לרעך כמוך, אני ה'"

זה לשון הפסוקים בדיוק כפי שהיא.

את אח שלך - אתה לא יכול לשנוא. מותר לך להוכיח אותו רק בתור 'עמית' - עמית לעבודה, שאתה מעיר את תשומת ליבו - זה 'לא תישא עליו חטא' - זה לא נקרא שחטאת לאחיך. זה לא שנאה. אבל: תיזהר מאוד, לא תהיה לא בתוכחתך, ולא במשהו אחר - לא נקימה לא נטירה. (איזו היא נקימה,וכו' ואומר אני לא נותן כמו שאתה לא נתת. נטירה וכו' ואומר אני נותן לך ואיני כמוך שלא נתת לי) כי המטרה היא לא רק "לא לשנוא" - אלא המטרה היא "ואהבת לרעך כמוך, אני ה'" הוא מסיים "אני ה'", כמו שכתוב בכמה עניינים בפרשה הזו, שדברים שבלב בעומק.
וואונקדימוןאחרונה
אמת ישר לפנים. אפשר קישור?
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך