אל תרצה לחיות בשביל שתוכל לחיות. אתה לא יודע לבד מה טוב לך... :-%
ככה זה. כמו שהכבוד בורח ממי שרודף אחריו? עבדו עליכם זה לא רק הכבוד זה ככה בכל דבר, מה שלא תבקש תקבל. תודה רבה. למה צריך אותי פה בכלל?
מי יודע אם זאת הפעם הראשונה שלך כאן, או השלישית
מה קרה בפעם הקודמות, איזה חובות אנחנו פורעים מהעבר או איזה זכויות אנחנו מממשים
בתשובה מעצבנת, אנחנו פה כדי לעבוד את הקבה
עכשיו לעבוד את הקבה זה הדבר הכי שמח וטוב שיש, הכי אמיתי וממלא
אז המטרה שלנו פה היא לשמוח ושיהיה לנו טוב
זה שלא מצליחים.. זה משהו אחר..
תחשבי ש..
אמ. דוגמא.
מביאים לך במתנה בית. ענק. מרוהט. הכל יש בו. שפע אדיר.
ואת רצה לשטיח כניסה לבית שכתוב עליו "ברוכים הבאים" שעולה בדיוק 20 שקל.
שעה אחת של לימוד תורה בעולם הזה שווה יותר מכל חיי העולם הבא ששעה אחת שם טובה יותר מהתענוג הכי גדול פה
אז כשיש לך שפע ככ גדול.. למה לרוץ לדברים הפחותים?
ומה קורה כשהדברים האלה מלוכלכים. עבירות. כתמים... ברור שזה לא זה.
את לא אמורה ללכת לשם.
המצוות הרי הם לטובתנו.. בעולם שאין מצווה ללמוד תורה.. למה שנלמד תורה? את יודעת איזה הפסד עצום זה בשבילנו?! אז מזל שיש מצווה כזאת. בשבילנו. שעם ישראל יהיה בו תורה.
מצוות מרחיקות אותנו מהרע. מהלכלוך. מדברים שיכאיבו לנו. אולי אפילו הם מכאיבים ואנחנו לא רואים ויודעים את זה.. אבל.. בשביל זה יש מצוות..
בעצם.. כשאת שומרת על המצוות, את שומרת על עצמך, על הנקיות שלך, על הקדושה שלך, על השמחה שלך.
למה לך לרצות בכלל דבר אסור? זה "רוח שטות" שנכנסת בתוכך. זה יצר הרע. ברור שאין סיבה שתלכי לשם בכלל..
תחשבי רגע על אדם מכור לעישון
זה לא בריא לו והוא יודע מזה. אבל הוא מכור.
הוא רוצה להפסיק
אבל בא לו לעשן.
אז מה יותר אמיתי? הרצון לעשן או הרצון להפסיק לעשן? מהו הדחף הרגעי ומהו הדבר העמוק והחזק מבינהם?
אוקי,
אז זה קשה. קשה להיגמל מהתמכרות.
אבל זה לא אומר שזה לא משהו ממשי.
יהיה טוב
במדרשה
בעבודת ה'
במצב רוח.
באמת..
מה שלום אחיך?
במקרה נזכרתי בשם שלו בימים נוראים
התפללתי עליו קצת..
את אחות טובה. התהילים האלה שאת שולחת כל יום.. גם אם רק מישהו אחד קורא.. אני בטוח שזה מקל מעליו המון המון כאבים ודברים לא נעימים וזה בזכותך.
הוא ישרוד את זה טוב, ויעבור את זה טוב בעזרת ה'
תחשבי עליו בריא כמו חדש אחרי שכל התקופה הזאת תסתיים
על ה"הגומל" שהוא יברך בבית הכנסת
בעזרת ה'
וה' עוזר.

באמת.
הרבה טוב זה עושה. תהיי בטוחה..
וואו, זו מדרגה גבוהה לא לרצות דברים בשביל עצמנו, אלא רק לשם שמים. זה ממש לא אסור לרצות דברים חומריים. זה פחות משובח? כנראה. אבל איך אפשר לשאוף להגיע מיד לשלב גבוה בסולם?! יש הרבה עבודה שקודמת לזה, ואפילו אתה בלבד אפשר להיקרא כבר צדיקים, עוד לפני שביטלנו את כל הרצונות שלנו. לאט, לאט... בנחת... כך נראה לי
בהתחלה כתבת שאסור לרצות, אלא רק לשם שמים - וזה ממש קפיצת מדרגה ענקית לרובנו.
שרוצים משהו אבל הוא לא מתאפשר בגלל מגבלות הלכתיות - כן, זה נפוץ, ואלה הדברים שמעסיקים את רוב האנשים סביבנו, וזה בסדר גמור. ואנחנו נאבקים ונופלים וקמים ומוצאים את הדרך הנכונה והטובה ואם אפשר לענות על חלק מהרצונות באופנים טובים - מה טוב. ואם לא, אז קשה קצת (או הרבה). אבל יש גם הרבה דברים נעימים שהם מותרים ואפילו טובים שאפשר למלא בהם את חיינו.
גם לא הבנתי איפה כאן מגיע החלק שצריך דווקא לא לרצות כדי לקבל? אם זה דבר שהוא לא טוב בכל מקרה, אז הוא לא טוב. ואם הוא טוב באופן מסוים, אז מתישהוא אולי תקבלי, למה זה חייב לקרות דווקא כשלא תרצי? התבלבלתי.
העולם הזה אינו אלא קליפה, דהיינו לבוש גס שמאפיל ומסתיר את האנרגיה האלוקית שמחיה את העולם, והיא הדבר האמיתי. הרי לא ייתכן שנבוא למישהו ונתחיל לדבר עם הסוודר שלו נכון? אותו סוודר גם לא יכול לתת לנו כלום, וגם אם יש כפפה על היד, לא הכפפה היא זו שנותנת..
כך הוא העולם הזה. אך למה זה ככה? בפשטות בגלל חטא אדם הראשון, שהיה בעיקר במדמה, המוח התנוון ולכן איננו יכולים לקלוט ישר מי הוא העומד מאחורי הלבושים וההסתרות. אמנם ה' נתן לנו מתנה נפלאה שעל ידה נוכל להתחיל להכניס למוח וללב שיש ה' שהוא מחיה וכו' והיא האמונה!
חיזוק האמונה הוא על ידי דיבור כמו שתיקנו לנו חז"ל לברך לפני כל מאכל להראות שלא המאכל מחיה אותי אלא הבורא ית' שברא את המאכל הזה בצורה כזאת ובאופן כזה כי כך הוא רצה שתתלבש החיות (האנרגיה). וכן הכבוד- הרצון והצורך שלנו לכבוד נובע מתוך כך שהכבוד שייך לה' והמשימה שלנו בעולם היא לתת לו את כל הכבוד (ה' מלך גאות לבש)..
אז אם באמת נפסיק לרצות את הלבושים נקבל את הדבר האמיתי (שבסופו של דבר לו אנו באמת משתוקקים, איש אינו חפץ לצאת לדייט עם כפפות או סוודר או לבוש מרוקן מתוכן..)
ולכן צריך אותך! אם את לא היית היה חסר עוד לבוש למלך כיוון שנשמות ישראל היקרות הן הן עיקר הלבוש שלו ית', ובלי הלבוש המלך אינו יכול להתגלות! רק שהמשימה שלך היא להיות לבוש זך ונקי שמגלה לכולם שה' הוא המלך! לכן השתדלי נא להיות כתר ולא סתם חתיכת בד כי אז מי יידע שזהו המלך?
מה הטעם?
ועכשיו ברצינות,
אין באמת נוסחה מעבר ללוגיקה והיגיון בריא.
עושים מה שצריך, מתפללים, ומקווים לטוב.
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
אני דוקא די אוהב אותו
עם תפילות מרוממות
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזוםהאחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
ארץ השוקולדאחרונהשמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
הוד444או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי