פריקה וחיפוש אחר רעיונות..כנרת כנרת
סליחה מראש לא רוצה להכנס לענייני עדות מנטאליות וכו'
אני באה מבית שמכינים בו אוכל אולי אפילו בהגזמה
כלומר יוצאת משבת מפוצצת ועם קופסאות לצהריים ליומיים .. אפשר להכנס למטבח חופשי הכל פתוח וכו'. הבנתן תראש
ההורים של האיש שלי עם מנטאליות שזרה לי מאד
בשבתות וחגים האוכל מסתכם במרק לחם בלי שום סלט ועוד אעזה תוספת. אני צמחונית גם אז יוצא שהאוכל שלי בארוחת שבת זה שניצל טבעול ואולי עוד משו. זהו
זה הגיע למצב שבהריון הקאתי מרוב רעב
אי אפשר להכנס למטבח כי אמא שלו (שהיא באמת סופר חמודה ומשתדלת פשוט לא אוהבת לבשל אבל גם לא אוהבת שנכנסים למטבח) לא מסכימה. כך יוצא שזה שעות בלי אוכל. רק אם זה בשביל הילדים אני מעזה לבקש.. הרבה פעמים היא שומרת אוכל שכבר התקלקל ואז לא נעים לומר מצד שני גם לא רוצה שיחטפו קלקול קיבה.
כשרק התחתנו הייתי פשוט אופה ומכינה דברים ומביאה איתי
עכשיו עם הילדים לא מספיקה להגיע לזה
הכנתי שקית עם כמה דברים שקניתי ושכחתי אותה.
בקיצור
לא יודעת איך להתמודד עם המצב הזה
מפדח אותי בכלל להתעסק בזה
רגילה לשפע ושלא עושים סיפור מזה אבל זה כבר הגיע לרמות שאני לא יודעת איך להתנהג בתוך הסיטואציה הזאת
אנחנו לא מרבים לנסוע לשם אבל שכן זה מוציא את כל הכיף
זהו פרקתי...

מוכר🙄סמיילי12
בעלך לא יכול לבקש?
אם יש סופר צמוד לכי לקנות לכם כמה דברים..

כשהיינו אצלם שבתות הייתי מביאה איתי נשנושים במזוודה.
הם לא יגידו לי לא להיכנס למטבח, לי לא נעים..
ואצל ההורים שלי יש הכל ובשפע ועל השולחן ככה שלא צריך לחטט בארונות😅

מזמן לא היינו שם לילה. ולא נראלי יקרה בקרוב. 🤷‍♀️
נתחיל מהסוףאמאשוני
לא נוסעים בשביל הכיף
נראה לי זה לבד פותר לך את רוב הבעיה.
בנוסף לא לשכוח את השקית...
תחשבי שהמטבח שלה לא כשר, מה היית עושה?
מבינה את התסכול והבאסה. (אני באותו מקום בדיוק)
אבל את לא תשני אותה ואת ההרגלים שלה.
ביום שישי תאכלי ארוחה מלאה לפני הדלקת נרות.
(שני שניצלים עסיסיים עם קוסקוס/ אורז/ קינואה) אפשר גם סלט תפו"א עם ביצים במיונז.
להכין קופסאות ולקחת לדרך.
לעצור בקרבת הבית בפארק ולאכול טוב.
ככה בסעודה בערב תהיי פחות רעבה.
בבוקר תנסי למצוא את השעה שהיא לא בקרבת המטבח שבעלך יעזור עם זה.
לחתוך ירקות, לדחוף עם גבינה וירקות לתוך לחמניות ולארגן לפיקניק בחוץ.
להביא בקבוק מיץ ענבים קטן לקידוש בחוץ.
אצלי תמיד מביאה סטוקים של קרקרים ופרכיות, טונה שימורים וירקות חיים. גבינ"צ אם זה מופרד בדפים אפשר להקפיא ולעטוף טוב. זה נשמר מעולה לבוקר גם בלי מקרר. גם ביצים קשות לא מתקלקלות עד הבוקר.
הכל שמה בתיק צד סגור על העגלה, ואוכלים בחוץ ארוחת בוקר.
כנ"ל אחר"צ. בערב בד"כ חמותי כן מוציאה משהו קטן. אם גם זה לא אז להביא עוגות, בורקסים, ולפתוח בשולחן/ חצר.
אם אפשר "להחביא" דברים במקרר אז יש עוד ים אפשריות כמו קציצות טונה עם פירה ועוד.
בהריון זה עוד חצי צרה, בהנקה זה בכלל בור רעב. זה לריב עם הילדים על הפירורים.

מודה שיצא לי לבקש אוכל מאנשים זרים (כמובן שלא הצגתי את זה ככה אבל בפועל זה מה שהיה 😵
מאז אין מצב לא להצטייד)
מוסיפה עוד רעיונותאמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ב 14:02
בייגלים נשמרים טוב.
גבינה מותכת שמקפיאים מראש, מפשירה עד הבוקר וזה סבבה ממש. כנ"ל החמאות הקטנות.
אם רוצים בשרי אז פסטרמה קפואה מראש גם מפשירה לאט ולא מתקלקלת עד הבוקר.
ריבה למרוח על הקרקרים
ושוקולדים לפינוק.

תאמיני לי גם כשאנחנו בבית הילדים מבקשים שנעשה קידוש פיקניק 🤭

לקפה לא מצאתי עדיין פתרון, לא אוהבת את כל החלב הפרווה (שקדים,אורז וכד')
הקטע שאי אפשר להביא חלב כי לכאורה יש להם אבל הוא תמיד מקולקל (שבועיים ויותר) בקטע הזוי.
צריכה לחפש אם מוכרים חלב באריזות כמו של שוקו בשקית ולנסות להקפיא טוב מראש.

פעם אחרונה שהיינו שם חמותי הכינה אורז!!
אבל ביקשה שלא נאכל ממנו. מצד אחד זה לא בריא בעיניה, מצד שני היא הבינה שאנחנו לא אוכלים משהו אחר.
לראות ולהריח אוכל ועוד בהנקה, ולהתאפק לא לאכול כדי לא לבייש אותה זה השיא מבחינתי.

אגב מבחינת בעלי, שנים שניסיתי להיעזר בו אבל לא ממש הלך עד שהבנתי שהוא לא הפתרון, הוא קצת חלק מהבעיה. זאת המשפחה שלו וככה הוא רגיל והכל סבבה מבחינתו ואם זה לא מוצא חן בעיני זה רק מרגיז אותו. מאז אני גם צריכה לשדר לו שהכל סבבה ושכיף לי להביא דברים ולאכול בחוץ. טוב יש בזה משהו באמת נחמד אבל לא שהייתי בוחרת בזה מלכתחילה.. קיצר לא תמיד לחפש פתרון עם הבעל זה מקדם
תנסי חלב עמידמנגואית
מה הם אוכלים בעצמם? זה נשמע ממש קיצוני.סופי123
כל הכבוד שאת נוסעת בכז. נראה לי שלא היתה לי בעיה להביא אוכל אם היה צורך אבל הלא להכנס למטבח ולאכול בחוץ בסתר לא היה זורם לי. בטח לא עם הילדים.
אמל'ה!! הזוי ממשחדשה ישנה
לא הבנתי, אין אצלהם סעודות שבת?
מה היא אוכלת? קפה עם חלב מקולקל? מה נסגר?
איזה אלופה שככה התגברת על הבלאגן במקום להתבכיין ולהישאר בבית! זה ממש מעורר השראה!
חח זה באמת הגיע למצב הזויאמאשוני
היא מבשלת אבל בקטע של בריאות בהגזמה. אז האוכל לא אכיל.
גם נגיד אנחנו אוכלים גוש קטיף והיא אנטי בגלל הריסוס, אז היא גם לא מוכנה שנביא את הירק שלנו. באורז מלא יש ארסן, בעוף יש אנטיביוטיקה. ברמות כאלו.
אורז, תפו"א, חלה נחשב לאוכל לא בריא.

חלב זה גם לא בריא. היא לא שותה. חמי שותה ממש מעט והוא כמו בעלי, לא חושב שצריך לפנות משהו לא אכיל אז זה נשאר עד דלא ידע.

אנחנו אוכלים בארוחות מרק, קצת חלה ועוד קצת שאני והבן מצליחים להחביא בלי שהיא תראה, סלט סלק, סלט ירקות אם היא לא שמה בזה דברים הזויים שנתקעו לה במקרר. קצת חזה עוף שהיא מגישה בחוסר ברירה מלווה בקילו של אשמה ומצפון שזה לא בריא. אני תמיד לוקחת את המנה של בעלי ומנה שניה, אם יש אפונה עם גזר זה ארוחת מלכים.
לבעלי מותר לקחת ממה שבא לו כמה שבא לו, כי הבנים לא דופקים חשבון, הבנות הכלות סופגות את כל התלונות על הזלזול בבריאות (ואת בהריון ומניקה והילדים וכו' ומאוד חשוב לבשל בריא ושוב ושוב ושוב)

הקטע שבהתחלה האחים הלא נשואים היו מבשלים אז היה אוכל. (תפו"א עם עוף נגיד)
ואז הם התחתנו וכל אחד מהנשואים היה מביא משהו וגם היה סבבה. (אין לי בעיה לאכול קינואה, רק שיהיה אכיל)
בשלב מסויים היא שמה לב שאף אחד לא נוגע באוכל שלה אז היא ביקשה לא להביא,
ואז הייתי מביאה חלות תקופה ארוכה עם אבוקדו היה מושלם, ואז ושב היא שמה לב שזה מה שאוכלים, עכשיו חלות אי אפשר להוריד אז היא הורידה אבוקדו, היא לא מרשה יותר להביא
לאחרונה היא גילתה שאני שמה סוכר בחלות אז גם זה כבר אסור. (שמה שתי כפות סוכר על קילו קמח!)

האמת שאין לי בעיה שאין לי מה לאכול. כל אחד והסגנון שלו, הבעיה האמיתית זה החפירות והמצפונים. כאילו זה כבר מביא לי סטרס.
אני מחלקת לילדים משהו טעים שזה שקדים שלא תתלונן, ועדיין חוטפת קיטונות רק אחרי שעה מצליחה להשחיל שזה שקד טבעי בלי מלח לא קלוי, ואז היא אה.. הם קיבלו שקד.. ואז מתחילה מהתחלה על כל החטיפים הלא בריאים
הפעם האחרונה עם האורז באמת נשברתי כי אני מנסה להקפיד על אוכל בריא והיא לוקחת את זה כזה קיצוני שאני לא מסוגלת יותר לחשוב על המונח הזה אז באמת נעשה הפסקה ארוכה עכשיו.
וואיחדשה ישנה
רק מלקרוא את זה התעייפתי...
נראה לי את באה הביתה וכל מה שבא לך זה צ'יפס מטוגן, עם המבורגר ומיונז 😅

קיצוניות זה אף פעם לא טוב...
חחחח צחקתי בקול🤣אקונהמטטה
יש לי חברה כזאת... מכירה את הסיפור מקרוב.
אצלה הבעיה עם הילדים..שהם רעבים..
וואיייייי מתישהההההההרקלתשוהנ
ממש ממש ניסיון רציני
באמת
סחתיין עלייך!
נשמע קיצוני ממשאביול
לא נראה לי שאפשר להמשיך ככה. אין מצב לדבר איתה?
וואיייייי וואיייייי בחיי ששמתי את ידי על ראשי... אמאלההשם בשימוש כבר
אילו דברים הזויים. בכלל בשרשור הזה..
חיבוק גדול לכל הסובלות והמתמודדות בגבורה💪
קוראים לזה שהיא חולה בבריאותשמעונה
תגידי לה שכולנו ב120 נחלוק את אותה חלקה…אהבתחינם
בריאים אבל שבעים🤣
🤣🤣🤣🤣🤣מותק 27
וואוו אמאלה, מזההה.. הזוייימותק 27
אמאלההההפלאי 1234
אני פשוט לא מאמינה!!!!
הזיה!
מה שנותר לי להגיד זה: כל הכבוד לך איך את לוקחת את זה בקלות
בעעעע ה' ישמוראורוש3
ה' ישמורדבורית
בחיי שזו פעם ראשונה שאני ממש שמחה ששנים אנחנו רק בבית ואין לנו משפחה להתארח אצלה. וואו זה נשמע ניסיון שלא הייתי עומדת בו בשום צורה.
באיזו תדירות אתם מבקרים שם?
שערי שמיים פתוחים לתפילותייך אחותי. ניצחת
גם להיות רעבים זה מאד לא בריאבתאל1
זה עושה הרבה בעיות....
איזה קורעות אתם עם התגובות 😂אמאשוני
הוצאתי אותה רעה, אבל זה לא ככה, קשה להסביר בלי להכיר את התמונה המלאה
היא באמת עברה דברים בחיים.
שני ההורים שלה ואח יחיד נפטרו צעירים והיא נותרה ללא משפחה.
גם סבא וסבתא שנפטרו יחסית צעירים ממחלות.
גם ההורים של חמי (שהכירה אותם)
אין ספק שזה שרט לה את הנפש.
היא כל היום סביב זה.
לאחרונה מזכירה הרבה שכבר היום היא חיה פי שניים שנים מאבא שלה
תוסיםו לזה שהיא לא נעשית צעחרה עם השנים...
ברור לי שהיא לא מודעת איך כל ההתנהלות שלה משפיעה על אחרים היא כאילו מדברת ומתנהלת לעצמה..
אז משתדלת לדון לכף זכות ולא להתרגש מדי
רק שגם אני קצת רגישה יותר לאחרונה ולכן נהיית מתוסכלת ממנה יותר ויותר,
דווקא אני זאת שמגינה עליה מול בעלי.
הוא נהנה להציק לה ולשלוח לה מאמרים על שמה שהיא אוכלת לא בריא ואני עוצרת אותו כי היא לוקחת כל דבר בנושא ברצינות ואז באמת לא יישאר לה מה לאכול בחיים.
במיוחד שזה מאוד מבלבל את הילדים כל ההתעסקות בנושא.
אבל נו, שזה יהיה הצרות שלנו.. היא באמת אשה טובה בסה"כ מאוד מאוד משתדלת ומשקיעה לשחק עם הנכדים והכל..
מרגישה לא נעים שלכלכתי עליה.. לא מגיע לה, נכון שנושא האוכל קשה איתה אבל זה רק חלק קטן מהאישיות שלה.
היא בסדר והילדים אוהבים אותה. מה אני צריכה יותר מזה..

אבל תודה על התגובות המשעשעות שלכן 🤭 גרם לי להרגיש קצת יותר נורמלית..
אוי ואי אם היא תיקח רציני את הכתבות שבעלך שולח להיעל מהדרום
לק"י

בסוף גם הוא יצטרך לאכול אבנים עם חול ועשבים
מזדההשיח סוד
גם אני צמה אצל חמותי, סעודות שבת מסתכמות בסלטים ואני לא אוכלת ירקות אז רק חתיכת דג ואין אצלם מנות עיקריות. הם רגילים לשבוע מחלה וסלטים.
בימי חול זה גג חביתה, בעלי אמר שאמא שלו אף פעם לא בישלה במשך השבוע אלא רק לשבת/חג והם חיו ביומיום על סלט ולחם.
היא מודעת למצב, אמרה שאם בא לי אני יכולה להכין לעצמי מה שאני אוהבת כי היא לא יודעת.
אני לא מעוניינת לבשל עכשיו במטבח של אחרים במיוחד פיצי ואני אורחת אז למה לי.
מה עושה? א. נמנעת מלבוא. ב. קופסאות שימורים
והילדה על הנקה.
כן זה עצוב.

באמת שאם זה ככה תביאו מנה חמה, קרקרים שימורים, לא נעים מת מזמן ;)

תנחומי. נשמע קשה.
וואי .איזה מוזררקלרגעכאן
היא באמת לא מבשלת כלום? לא ביום חול ולא בשבת?🤔( חוץ מדג אני מבינה)
קוראת פה את כל הסיפורים ומבינה כל בית שונה מהשני...וואי באמת התמודדות..
אני כן היתי מבשלת. או אצלה או אצלי- משהו פשוט..נגיד אפילו קציצות או שניתן או פשטידה או עוף בתנור..משהו אחד..

למרות ש-את לא אוהבת שום ירק ושום סלט?🤔 גם זה די חריג האמת..
באמת באמתשיח סוד
אחרי כמה פעמים שסבלתי מרעב היא התחילה להכין אורז ושניצל שאם בא לי אני יאכל. אבל רוב הפעמים אין לי חשק במיוחד שזה אוכל קר... והיא מכינה שניצל עם טון שמן ואורז מלוח תמיד...
כן גם חריג שאני בלי ירקות, אבל קורה.
פשוט באים לשם פעם בחודשיים, אחרי שוידאנו שיהיה משהו לאכול וזהו. שורדים.
וואי ככהמותק 27
גם אצלי תקופה שהגענו אחרי החתונה ולא אכלתי כלום.. היא לא התעניינה מה אני אוכלת וכו... אחרי איזה שנה היא אמרה לבעלי תשאל אותה מה היא רוצה שאני אכין לה..
אז הוא אמר תכיני לה אורז שניצל אפונה ומאז כל פעם היא הייתה מכינה.. הבעיה היא הניקיון אצלם..
תמיד יש איזה שערה על השניצל ובאורז.. ופתאום מישהו מתעטש על האפונה ואז אין לך מה לאכול.. וכאילו מאז שהוא אמר לה להכין לי אתזה, אז בכל הזדמנות שיש היא מכינה.. היא לא מכינה משהו אחר בשבילי.. כאילו הכינה לי במיוחד כי אף אחד לא אוכל..
ממש עצוב..כנרת כנרת
מביאה סליקים במזוודה;)מזלטוב
של פירות. שוקולדים. חטיפים
מה בעלך אומר?היושים
אני תמיד מכינה ולוקחת איתי משהו לשם!חדשה כאן 1
מכינה מראש איזה סיר נחמד ולוקחת
אצל חמותי אני לא מתביישת והיא אישה מקסימה להפך.. אומרת לי להכנס ולקחת מה שאני רוצה בלי להגביל
אבל לא הכי נקי שם ולא מסודר.. היא יכולה לעשות קניות בבוקר ורק כמה שעות אחר כך לשים במקרר או במקפיא
היא פחות מקפידה לשמור על תאריך תפוגה של חלבי או ביצים
ולי זה כן חשוב .. וכמו שרשמת אני לא הייתי רוצה שהילדים שלי יחטפו קלקל קיבה. מכינה משהו זריז מראש ולוקחת אפילו הם אוכלים וככה אני יןדעת שגם הילדים אוכלים אוכל שהוא נקי
ואוו מזדהה בקטע של התפוגהPandi99
אצל חמותי הכול בשפע מסודר ונקי
אבל הם לא כזה שמים לב לתאריכים
יכולה להכין עוף ב1 בצהריים ולהכניס אותו למקרר ב11 בלילה
וזה משגע
לא תמיד אפשר להביא איתך סיר של משהו שהכנת.. תלוי מרחקמותק 27
תשאלי את חמותך בעדינותאמאל'ה23
ותוך כדי תספרי לה על הדילמה ולמה זה חשוב לך אם את יכולה להביא אוכל גם צמחוני מקייטירינג כדי לא להקשות על אף אחד כולל לא עליה. תספרי לה על המצב אני בטוחה שהיא תתחשב. יש עצה בספר של הרב זמיר שאם בעל ואשה לא אוכלים את אותו אוכל האישה עושה 2 סירים אחד לה ואחד לבעלה. וככה כולם מבסוטים ואף אחד לא נעלב.
אצלי לדוגמא בלי קשר למה שאמרת במהלך הבישולים בתחילת הנישואין לא הייתי הכי מסודרת והייתי מקללת שלא מצאתי דברים ובעלי קבע או שאני מסדרת ומבשלת וכך אני לא אקלל ולא יהיה בלאגן או שהוא מביא מוכן ותוך כדי זה יקל לי על העומס. הפעם נסי לסכם עם חמותך שתזמינו מוכן וצמחוני גם ואני בטוחה שהכל יבוא על מקומו בשלום. בהצלחה
אין סיכוי היא תעלב ממש...כנרת כנרת
את צמחונית? זה הפתרון!באר מרים
תגידי לה שכדי לא להטריח אותה עם להכין ךך במיוחד אוכל צמחוני את מביאה איתך..

ותביא מה שבא לך..
פשטידה, קציצות, תבשיח או כל דבר..

תציגי את זה כאילו הם אוכלין את הבשרי ואת את הצמחוני..
אני צמחונית היא מכינה טבעול ותעלב אם אביאכנרת כנרת
תנסו לא ליסוע לשם בשבת. רק ביקור ביום חולאם ל2

ותזמינו אותם אליכם לשבתות

וואי חיבוק איזה לא נעיםאביול
לא יודעת מה לייעץ לך...
כנל אצלנו.. ברוך ה' אנחנו יותר לא מוזמנים לשם לשבתות וחגיםמותק 27
מבינה אותך ממש..
אמא שלי מכינה אוכל בכמויות,וסלטים חבל על הזמן.
ומכינה לחם שאין דברים כאלההה
יוצאים באמת מפוצצים אחרי שבת אצלם..

אצל חמי וחמתי, אין כמעט שום סלט בלחץ- חומוס, טחינה ועוד איזה אחד שנראה לא משהו.. אז יוצא שאין ככ מה לאכול.. היא שמה צלחת חומוס אחת קטנה כאשר כל המשפחה צריכה לאכול ממנה- חמי וחמתי, בעלי ואני, אחיו ואחותו.. וכאילו כל אחד צריל לקחת עם כף שלו.. עד שזה הגיע למצב שאני הבאתי איתי קופסת חומוס מהבית ומזגתי לי בנפרד. ברמה כזו. (פשוט כשעזאתי להגיש, ראיתי שהקופסת חומוס במקרר נראית זוועה! פעם אחת שערה, פעם אחרת פירורים של אוכל שכנראה אכלו מתוך הקופסא)...

וכמובן מבחינת אוכל, אין יותר מידי.
בדכ עושה לערב שבת 2 סוגי דגים, ושואחת כל אחד מה הוא רוצה ולפי זה היא מוזגת לכל אחד.. ואם בא לי עוד?? כי אין אפילו סלטים לאכול עם הלחם, אז משהו לשבוע, אין אפשרות לעוד איזה חתיכה של דג. פשוט יוצאים רעביםם מכל הארוחה..כנל בבוקר, אותו סגנון.. פעם אחת קידשו ובדיוק באו לבצוע על החלה וראו שכולה עובש, עם נקודות גדולות, כאילו אני תוהה לעצמי- ערכת את השולחן ושמת חלות לא ראית שהן מלאות בעובש?!? ועד שהיא הבינה שצריך להחליף ולהביא חדשה...😑😑😑

התחלתי להביא חמגשיות מההורים שלי, רק בשבילי, כי בעלי אוכל שם... וההורים שלי זה על הדרך..
עד שבאיזשהו שלב הם לא רצו להזמין אותנו יותר שבתות, אמרו שקשה להם לארח אותנו וכו... מסתבר, שחמותי אמרה לבעלי שהיא טורחת ומכינה ואנחנו לא מעריכים.. אבל מה לעשות שבאמת היא לא מכינה?! היא רגילה למשהו אחד ואני לא יכולה לאכול ככה..
חלק מהפעמים גם הכנתי כל מיני עוגות והבאתי שיהיה לנו בחדר כי הם לא מוציאים כיבוד אחרי הארוחה בבוקר, אז שיהיה לי.. נזכרתי עכשיו שנכנסתי לחדר פעם אחת לאכול חתיכה מהבראוניס -קינוח, ואז חמתי בדיוק נכנסה ואמרה בתאבון.. הרגשתי לא נעים לשניה אבל מהר מאוד התעשתתי ואמרתי לעצמי שאולי ככה היא תבין ותדע איך לארח, או מה להוסיף וכו...

מה גם שהיא לא שואלת אף פעם מה אני רוצה לאכול, אז בסדר אל תשאלי, אבל את רואה שאני יושבת בשולחן ואין לי מה להכניס לפה אז אני יושבת בשקט ולא מדברת רק מסתכלת עליכם אוכלים..
אז את בתור המארחת, תשאלי, תדברי, כדי שבפעם הבאה יהיה יותר טוב.. כדי שהאירוח יהיה יותר נחמד.. שהבן שלך ירצה לבוא ושאתם תרצו לארח ולא תיפגעו.. לא נעים לי בתור כלה טרייה לבוא ולפתוח נושאים כגון אלו.. הצד המארח אמור לפתוח זאת..

קיצור לא ככ משנה כי אנחנו כבר לא מגיעים אליהם ולא נגיע אליהם לשבתות או חגים, קשה להם לארח אותנו ועכשיו ברוך ה' התרחבנו, אז בכלל..

אבל מבינה אותך ממש🙏
וואי כל כך מבינה ומזדהה! זה פשוט נוראיכנרת כנרת
ואי אני מזדהה רק שאצליPandi99
זה אצל ההורים שלי

האוכל שם תמיד טרי ונקי פשוט ממש ממש בצמצום ובמנה קטנה שפשוט מוזגים לצלחת
לא עושים עניין מאוכל בכלל בכלל
מזדהה ממש!אהבתחינם
למרות שלא היתי שם מיליון שנה בערך
וגם בכללי אנחנו נוסעים בשנה 4 פעמים לא יותר…
חגים לא בא בחשבון בכלל.
אצל אמא שלי יש אוכל בכמויות והכל טעים מתובל טוב,נקי, בשפע! ים של סלטים,ודברים חגייגיים ומיוחדים.
אני אוהבת בחגים מאכלים שונים (מוח, בשר אאש וכאלה…)
לא באה אליה בתלונות לחמתי שלא מכינה.
ויאמר לזכותה היא גם אומרת אני לא אוהבת מטבח אל תצפו
אז יש כמה סלטים מירקות שלא כלכך זרמו לה…
למשל מהכרפס של ליל הסדר היא תשים עליו מלח לימון והנה סלט.
מגמבות שנישארו לה מהדגים היא תעשה סלט גמבות…
ממש בקטנה באמת
אבל למדתי להביא אוכל מההורים שלי
לאכול בחדר, בקופסא, סלטים, דג, לחם, בשר…
אנחנו בגלל זה משאירים את המזגן דלוק כל השבת
וזה יחסית נשמר
בערב אני אוכלת לפני שעולים לישון
ובבוקר בדרך כלל מביאה איתי עוגות אז שותה איזה 3-4 כוסןת נס ועוגות.
איך שיןצא השבת נוסעים ישר להורים שלי לאכול..

היא מבשלת הכי סטנדרט אבל ל-א נקי בכלל! בכלל!
שערות, תגרד באוזן ועם ליכלוך תערבב משהו בידיים
שמן של טיגון תבשל איתו.
את כל הדברים האלה ראיתי בלייב…
מאז לא נוגעת בכלום.
שבאו הילדים נהיה קצת מורכב אבל מסתדרת..
על הכמויות אני לא מדברת בכלל. תמיד חסר ואיאפשר לקחת עוד.
רעבבבביםםםם פה!!!!
אני תמיד אומרת
או שמארחים או שלא.
באתי מבית שאוכל זה אירוח, בית פתוח מלא שפע מלא….
יכולים לבןא לאמא שלי בכל שעה ויהיה סיר על הגז.
ואיך היה קשה לי בחג בראשון אחרי החתונה שם.
אמא.
אכלנו טונה משימורים…
ואי כמה היה לי עצוב בלב…

איך אני מזדהה איתךך..מותק 27
רק שלא היה לי את האומץ להביא קופסאות שימורים ולאכול בחדר..
וגם אוכל שהבאתי מההורים שלי, אכלתי על השולחן.. בעלי הסביר להם שאמא שלי הכינה כבר מנה בשבילי ועברנו על הדרך..

וכמובן צאת שבת או חג זה מיד נסיעה להורים שלי לאכול..
בדיוק נזכרתי שאחרי שהתחתנו שנה ראשונה עשינו אמלהםאהבתחינם
חג.
ואיך שיצא החג אמא שלי התקשרה נו כלה טריה איך היה ואני עם דמעות בוכה לה
שמו אותנו על הריצפה.. לא אכלתי כלום.. אני עייפה ישנו על פוך וכרית של סלון וכו..
ונסענו אליהם ישר למרוצ שגרנו במקום אחר ובלי אוטו רק כדי שאני יאכל ממטעמי החג של אמא שלי.
וזה היה חג שהתחבר עם שבת ניראה לי או ראש השנה לא זוכרת יצא 3 ימים..
היתי מורעבת!!!!!
חחח

ואמל חמתי אין להסיא אוכל
היא אומרת תמיד מה שיש תאכלו.
שאחת בגיסות אמרה לה פעם שתביא לנו לבשל לה שבת במקומה היא נפגעה..ובאמת היתה לה כוונה טובה שהיא תנוח ואנחנו נעשה הכל.. אבל כנראה שלא רק אני היתי במצוקה מהאוכל שם🤣
ויש כאלב שיגידו נו רק אוכל
ואו כמה זה משפיע..
90% מהשבתות שם רבנו בגלל שהיתי עצבנית וחסרת סבלנות…
זה באמת מוביל למריבות ועצבים..מותק 27
ויש שיגידו זה רק אוכל, אבל כשאת עושה חתיכת נסיעה עד אליהם, לפחות במקרה שלנו (שעתיים כל כיוון ברכב, או 3 שעות בתחבצ) אז את רוצה שיהיה לך אוכל שיהיה משהו.. אי אפשר להביא במצב כזה סירים או כמויות אוכל ובכלל בתחילת הנישואין זה לא מתאים..
עד שאת קולטת שלא מכינים ולא מתעניינים כמו המשפחה שלך, עוברות להן שנתיים ואז את מתחילה להביא איתך כי פתאום יש כבר רכב אז אפשר להביא, אבל שוב לא בכמות כי לא ככ נעים.. ואז יוצא מצב שכבר לא מזמינים אותך, ואת הבעייתית... 😖😖😖😖
ואי קשה!!!אהבתחינם
בהתחלה חשבתי שאני המפונקת
ואז גיסה אחת הזמינה אותנו שבת והבנתי שגם היא לא כלכך אוהבת..
וזה לא פינוק
זה צורך בסיסי.. לא חייב מאכלי פאר אבל לא בקמצנות ולריב על חתיכת עוף.
אם נגיד אנחנו 12+5 ילדים היא תכין 12 עופות כי הילדים יקחו מההוריפ.
לא מבינה.. באמת.
באסההה.. לא אוהבת ככה.. כי לא רגילה לכזו מציאותמותק 27
וזה לא שחסר להם כסף.. אנחנו יודעים מה המצב הכלכלי שלהם.. זה יושב פשוט על חוסר ארגון או מודעות..
הם הזמינו אותנו בפסח האחרון ליום אחד של חוהמ, והכינו צלחת ציפס מרכזית אחת, בכמות כזו מיניאטורית, ויש ילדים קטנים שברור שזה מה שהם יאכלו, מזגנו לילדים וגם גיסתי מזגה לבנותיה, ופשוט לא היה עוד..

אני אישית לא אכלתי כלום כי הכל היה במידה ממש מצומצמת אז לא היה נעים לקחת בכלל..

עשתה כמה חתיכות של נקניקיות שאנחנו לא אוכלים, ועוד מספר חתיכות של שניצל, ממש ספורות.. סלטים חומוס וטחינה.. אבל לא עשינו המוציא אז לא היה משנה..

וואי זה ממש ככה בכלל לא ענייןכנרת כנרת
של כסף זה מה שמעצבן זה פשוט הצמצום הזה שיכול אותי לחרפן
כן כאילו מה הענייןמותק 27
אתם לא יכולים לראות קצת קדימה, לחשב הלאה..
מה העניין לצמצם ככה?
כדי שיהיה לא נעים להגיע?
הרי כולם יושבים בשקט ולא פוצים פה..
ועוד חמתי אמרה, תאכלו אתם אני אשב אחכ לאכול.. כנראה פחדה שלא יהיה מספיק..
אז הבת שלה אמרה לה- שתשב עכשיו ותאכל עם כולם.. ובסוף הארוחה אמרה לה- את רואה שהיה מספיק לכולם, סתם דאגת..
כשאני בכלל לא אכלתי כלום.. אבל זה לא ככ משנה למישהו שישבתי עם צלחת ריקה ולא מזגתי כלום.. ורציתי, באמת, אבל לא היה מספיק לכולם אז לא נעים... והכי צריכה בשביל ההנקה...
ואני הרגשתי הכי לא נעים להגיד לאמא שלימותק 27
ולשתף אותה במצב..
אבל לאט לאט זה נפתח והיא הבינה..
הם רואים כבר שאנחנו לא נוסעים לשם כמה שנים... והתעניינו אז שיתפנו אותם..
אמא שלי מדהימה, יש לה רצון עז לעזור בכל מצב.. מייעצת.
ולבעלי אין בעיה לשמוע..
וגם הוא פותח מהראייה שלו, מהצד שלו..
דווקא עשה לי טוב לשתף אותהאהבתחינם
וגם בפעמים שנסענו לקחתי ממנה אוכל ככה שאיאפשר בלי שתדע למה.
הרי את הולכת לחמתך..
נכון..מותק 27
סיפרתי ממש בפירוט רק כעבור איזה שנתיים, ומאז הייתה מכינה לי חמגשית כאילו רק כדי שנלך אליהם ושזה לא יפה לא ללכת להורים של בעלי וכו...

אבל לפניכן פחות שיתפתי, חששתי שהיא תבוא ותדבר איתם...לא יודעת למה, אבל היה לי חשש כזה..
וואי זה ממש לבכות. בול ככה אצלנוכנרת כנרת
טוב בנות אני בהלם חחח מה זה הייתי בטוחהכנרת כנרת
שאני היחידה!!
גם אני... מסתבר שכולנו באותה סירה 😅מותק 27
טוב אני בשוק מהסיפורים שכאןאני זה א
האמת שגם אצל חמותי לא תמיד יש לי מה לאכול אבל לא ברמה כזו קיצונית וגם אצל אמא שלי לא מושלם אבל יאמר לזכות שתיהן שהן לגמרי זורמות עם זה שאני מביאה דברים וכביכול עוזרת בבישולים.
אצל אמא שלי הדגים לא ממש טעימים אז פשוט מאז קבוע אני אחראית עליהם ואמא שלי אפילו שמחה מזה שאני מכינה וכולם מרוצים כנל לגבי סלטים היא פשוט מאושרת שאנחנו מכינים.אומנם זה תהליך שהיא עברה עם עצמה ולא תמיד היה לה קל לקבל את ההתערבות הזו במטבח אבל דוקא בגלל שהיא ואבא שלי הגיעו ממטבחים כל כך שונים ופערי תרבות מטורפים (בדיוק דיברנו על זה לא מזמן) היא מאוד מבינה את הקושי של מי ששונה..ותמיד אנחנו מתחשבים בה כשמבשלים ומכבדים את מה שהיא אוהבת ויש תבשילים שרק היא מכינה מושלמים אז מחמיאים לה המון.
לגבי חמותי קצת יותר מורכב היא לא מבינה שיש דברים בעייתיים כי היא מבוגרת ועייפה אז באמת שמחה אם יש לה פחות להכין ושאנחנו מבשלות.
גם אני בשוק. גרם לי להעריך ממש הן את בית הורי והן אתהשם בשימוש כבר
בית הורי אישי. לא דמיינתי מציאות כזו.
וזה עוד כלוםאהבתחינם
יש לי חסרה שחמתה שמה מנות חמות בשבת בשולחן
אין דגים, אין סלטים, יש חלות ומנות חמות
איך חברה שלי אומרת? יאמר לזכותה שהיא קונה מכל הטעמים והסוגים…
ב״ה
את רצינית?????????? מנה חמה? 😯השם בשימוש כבר
אבל מאיזה טעמים? אין להם כסף לקנות חומרי גלם ולבשל? אין זמן? מהי הסיבה?
היא בדעה שאם באים שבת היא לא חייבת להשתגעאהבתחינם
אז לפעמים יהיה קייטרינג תלוי בכמה אנשים יביו, וברוס הפעמים מנות חמות.. ואז פירות וקינוחים.
היא מתה על עצמה
מנה - חמה- בשבת. טוב...( צריכה זמן לעכל את זה.. )השם בשימוש כבר
להשתגע? - אפשר לתקתק אחלה שבת ב3 שעות, כולל חלות, סלטים, תוספות וקינוחים.. יש מאכלים קלי הכנה ופשוטים ועם זאת טעימים מאוד.. ותמיד אפשר להזמין קייטרינג, אם הבעיה אינה כלכלית. זהנראה לי פשוט זלזול בכבוד השבת, שעליה נאמר "כי היא מקור הברכה" - לפתוח מנה חמה בשולחן. בחיים לא שמעתי על זה..
היה מם שהשרשור הזה הזכיר לייעל מהדרום
לק"י

שולחן חג עם מנות חמות, וכיתוב בסגנון של "נראה לי שאמא שלי עבדה קשה לכבוד החג".

@אהבתחינם אולי זה על חמותה של חברה שלך
חחח גם לייPandi99
גם אני נזכרתי בזה..השם בשימוש כבר
עכשיו בוא נראה מי מוצאת את זה ומעלה לפהיעל מהדרום
אצלנו זה לתקתקאהבתחינם
אצלה זה ביזבוז זמן..
היא אוהבת לרוץ בבוקר על הים, מקלחת מפנקת, בית קפה,, קניון..חיה את החיים.
אבל היא סבתא מהממת. ממש.
כל חופש לוקחת את כל הנכדים אליה לכמה ימים(7 נכדים) ומפנקת בלי סוף.
קונה ים מתנות
הילדים מתים עליה אז זה ממש חשוב בעיני יותר מאוכל..
אבל היא מאוד אוהבת את החיים הטובים ואומרת תמיד אני אמא/ סבתא שלא תעמוד ותבשל אלא תסתדר עם מה שיש..
מותר מנה חמה בשבת בכלל?בתאל1
פירה נראה לי מותר להכין לפי דיעה מסויימתיעל מהדרום
לק"י

אבל היא בטח מכינה מראש.
דמייני כזה- חצי שעה לפני כניסת שבת יש על השיש שורה של קופסאות, והיא מוזגת מים רותחים בשקדנות לאחת אחת
טוב זה לסעודת ליל שבתבתאל1
עכשיו מה לסעודה שניה?
חחחח
מחממים את המנה החמה המוכנה על הפלטהיעל מהדרום
😂😂😂בתאל1
לקח לי זמן לקרוא נכון את צמד המילים מנות חמותאני זה א
לרגע לא הבנתי מה הבעיה באוכל חם חח עד שהבנתי חח ואני מתה על מנות חמות ובמקרה של חמותי זה עדיף מאשר לאכול דג בטעם אקונומיקה או לחלופין למצוא זכוכית בתוך האורז חח
אצל ההורים של בעלי לא מחממים בשבת על הפלטה😭טליה כ
אז האוכל היחיד שמתאפשר בנסיבות אלו זה- צ'ולנט כי אפשר להניח אותו על הפלטה מהערב
ואני ממש לא אוהבת צ'ולנט וגם עושה לי לא טוב בבטן, במיוחד בהריון. אז אני אוכלת בערב שבת כפול גם בשביל הבוקר. ובבוקר רק חלה (בדרכ אין סלטים) הם מגישים גם דג קר...
וואו השרשור הזה פשוט גרם לי להעריךךךךמחי
את אמא שלי וחמותי.
אמא שלי לא אוהבת לבשל, אבל היא מבשלת שעות כדי שיהיה הרבה אוכל בריא וטעים. זה לא מסוג הבתים שנכנסים ותמיד יהיה סיר חם מתבשל, אבל בשבתות וחגים יש אוכל טעים, נקי ובשפע.
וחמותי, וואו. כמה אני מעריכה אותה עכשיו על האוכל שהיא מכינה בכמויות. בהתחלה הייתי מתעצבנת מהשאלות מאחורי הגב בבירורים מה אני אוהבת לאכול, עכשיו אני מבינה מאיפה זה מגיע וכמה זה עדיף פי כמה על הסיפורים שיש פה.
אני דווקא מזדהה עם הסיפורים על האוכל המקולקל במקרר ועל סטנדרטים שונים של נקיון, אבל המצב טוב בהרבה ממה שקראתי פה. והיא גם תמיד שמחה כשהכלות מביאות משהו, קינוח, רוטב לסלט או איזו שהיא פשטידה. אז עכשיו אני מבינה כמה זה יפה מצידה ואיזו מקסימה היא שמקבלת את זה בשמחה.
וואי ממש!השקט הזה
אמנם אמא שלי לא מתה על לבשל אבל מבשלת סבבה ובדרך כלל יש מספיק אוכל.
וחמותי כפרעליה שתהיה בריאה, אמא של בנים. יש איזה 7 מנות בשריות ושתי תוספות, והכמויות מספיקות אח"כ לכל השבוע.. (בדר"כ אני מקבלת אספקה ממנה אחרי שבת אצלה)
והיא גם ממש מקבלת בכיף את זה שאני מביאה דברים, נגיד חלה ביתית לפעמים כי הם קונים..
לגמרי!! תודה לה' ותודה לאמא ולחמותילפניו ברננה!
שמכינות בשפע ובעין טובה ויד רחבה.
ובעיקר שמחות ורואות בטוב את זה שאנחנו רוצים לעזור ולהוסיף, וכן, גם להביא דברים שאנחנו אוהבים. (אני באופן קבוע יוזמת סלטים חיים אצל חמותי, אם יש לי כוח. יודעת לא לצפות כי אף אחד לא חייב לי כלום - וזה לא לגמרי בנוהל שם, ואם מתאים לי אני מכינה כי אחרת חסר לי מאוד)
(ורק אומרת, שלפעמים יש גם נקודת מבט. כי א. לקחת מנות הביתה זה מעבר לסטנדרט. ב. סטנדרטים של ניקיון לכל אחת יש שונים. ג. בטוחה שאפשר להתמקד בטוב ולראות את הטוב ואת הכל כלא מובן מאליו. בסוף כמו שהפותחת כתבה יש פה הרבה עניין של מנטליות, ואם המנטליות היא להכין רק מרק לסעודות שבת - זה הסטנדרטים בבית המארח וזה בסדר גמור, רק שהמארח צריך להיות ער לאורחים שלו, ולאפשר להם לדאוג לעצמם אם הסטנדרטים לא מתאימים... ***כמובן שלא מדברת על הסיפורים ההזויים שהופיעו כאן @אמאשוני @אהבתחינם ו@כנרת כנרת שברור שאם יש אורח צמחוני לא להכין כלום רלוונטי, ולא לתת לו להכנס למטבח זה לא שייך... וכל הסיפורים ההזויים ממש שפספסתי...***)
וואי לגמריבתאל1
ב"ה שאצלנו כולנו בסדר מהבחינה הזאת...אחרת באמת היה לא מתסכל ולא נעים

כן יש הבדלים בין המשפחות ... ספרדים ואשכנזים...אבל עדיין...כולם מכינים אוכל טעים ובשפע. ובסוף כולם שבעים
וואי זה קשהדבורית
פשוט קשה
שולחת לך חיבוק הצילו
אמאלה איזה סיפורים!!רק שאלה לי
כמה אני לומדת עכשיו להעריך את המשפחות הנורמליות שלנו...
תשמעו משהו!!!!אהבתחינם
בשבת נפגשתי עם חברה ממש טובה שלי שההורים של שתינו שכנים
היא התחתנה לפני 7 חודשים בערך,
ומאז שהתחתנה כל שבת אצל חמותה האוכל היה ממש ממסופר
ממש. מי שיראה מהצד יחשןב קמצנים.
והיום היא סיפרה לי שבראש השנה הם היו אצלם
וחמתה סיפרה שבעלה( חמה של חברה שלי) פשט רגל! ושהם בחובןת מטורפים.. ומנסים להצטמצם.
פתאום השרשור הזה עלה לי
יואו כמה צריך להיזהר לא לשפוט…
ועכשיו חברה שלי מבינה למה הכל היה בחיסכון מוגזם ממש.
חיכיתי לספר לכן…
וואו איזה סיפור חשוב!אמאשוני
כמה חשוב לדון לכף זכות. ועוד הם אחרי חתונה...
מקווה שהייתה לה חתונה שמחה למרות הכל ובע"ה חמיה וחמותה יעלו על דרך המלך.

בלי קשר תמיד טוב להסתכל על חצי הכוס המלאה.

אשרייך ששיתפת
באמת חשוב......יעל מהדרום
נכון, ממש חשובמותק 27
אבל באמת במקרה שלה היא רק בתחילת הדרך מה שנקרא, אז אין מה להסיק מסקנות מההתחלה למה ככה וכו...אלא לחכות אולי יתבהרו הדברים..

אסביר את דבריי,
בשנה הראשונה (או קצת פחות) שהגעתי לחמי וחמתי ולא אכלתי כמעט כלןם הם לא באמת התעניינו למה וכו.. ולא דיברו איתי אפילו מהנןשא הזה.. גם אני לא העליתי, כי שוב, כלה טריה, ראשונה במשפחה, לא היה לי נעים..
זה צד של המארח כזה..
בהמשך, פנתה לבעלי בטלפון ושאלה אותו מה אני אוהבת לאכול וכו, אבל איתי לא פתחה על כך שום שיחה מעולם..
אז בהתחלה תמיד אמרתי- טוב אולי בהמשך היא תדבר איתי, אולי היא אופי כזה אבל בהמשך תבשל ותתעניין וכו... אבל עם השנים הבנתי שזה לא ישתנה.. שזה האופי וזה המצב..

וממש יפה שחמתה שיתפה אותה. מראה על סוג של קירבה מסוימת..
אולי לא רצתה לחפור לך, גם זה לא נעיםיעל מהדרום
לק"י

לשאול את בעלך מה את אוהבת נשמע לי הכי הגיוני בתחילת הדרך, שעוד אין קשר פתוח.
לא הבנתימותק 27
על מה לחפור?
אפשר להעלות את הנושא בדרכים שונות, לא חייב גם לשאול ישירות.. אפשר סתם לשבת בסלון לדבר ותוכדי להעלות כל מיני רעיונות או סוגים של מאכלים שאוכלים במקומות מסוימים ואז לשאול כזה מה את אוהבת.. כאילו דרך השיחה.. מין סוג של פתיחות תוכדי שיח בסלון. נראה לי לגיטימי וסבבה.. אצלם זה לא ככה.. בעלי היה יוצא לתפילה עם אביו, אני הייתי נשארת בסלון לבד עם חמתי, מילה לא החליפה איתי..וגם כשניסיתי להעלות נושאים שונים, מהר מאוד סגרה אותם בחתימה של- בשורות טובות, יהיה טוב וכו..
כן. גם זה נכוןיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

כי יש את הקיצוניות השניה של קחי עוד/ למה את לא אוכלת וכו' וכו'.

ומבעס החוסר תקשורת הזה. יפה שכן ניסית למצוא נושאים לשיחה.
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

תכתבי לי בפרטי ואספר לךדיאן ד.
חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.אחרונה
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

עוד משהו שעזר אצלנו-כביסהקנמון
עברנו לכבס עם אבקת כביסה ומרכך כביסה של תינוקות. יותר עדין לעור
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

השאלה מה האנרגיות הנדרשות להגדלת הכנסהטארקו
וזה כבר מאוד אינדיבידואלי לכל אדם...
ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

גם אותי הרדימו עפ מסכה ועירוי ביחדהשקט הזה
ואני לא ילדה🤣
כשחושבים על זה, גם אותי...טארקואחרונה
אבל באמת חיברו לעירוי לפני שנרדמתי ואת הבן שלי חיברו אחרי
הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושי
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

אבל נשמע שבדיוק כאן מדובר על המקרה הנדיר ששעתוקיראת גאולהאחרונה

זה מה שהתלמידה צריכה.

לאיזה מקרים יוצאי דופן התכוונו אם לא לכזה מקרה של תלמידה שאי אפשר לבדוק את המבחן שלה במתמטיקה בגלל הכתב?

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
גם אחי עשה אבחון כזה בזמנו ונתנו לו הקלותהמקורית

כתב יד לא קריא זו סיבה להקלות

לא יודעת איך הלך האבחון ומול מי האמת.. אבל כדאי לבקש

כשהמורים לא הצליחו לבדוק את המבחןרוני 1234
הפנו אותנו לאבחון
יש פה אימהות לתינוקות רגישים למוצרי חלב?בכינוי אחר

הרבה פעמים כשאני אוכלת מוצרי חלב יש לתינוקת שלי שילשולים ולפעמים קצת פריחה.

הרופא אומר שזה לא נורא

אבל הייתי מעדיפה לבדוק את זה לעומק.

לאיזה רופא מומלץ ללכת?

(היא יונקת הנקה מלאה בת 8 חודשים)

אם הפריחה והשלשולים ממוצרי החלב שאת אוכלתממתקית

באופן מובהק.
למה ללכת לרופא?
תפסיקי לאכול חלב
לבן שלי כבר מגיל קטן יותר, אלרגי לחלב.
כשהייתי אוכלת חלבי זה היה מתבטא אצלו בהתפתלויות, אז הפסקתי לצרוך חלב.
עד שסיים לינוק.

האמת לא מתה על חלבי, אז אולי אני לא דוגמא

יש לי נסיון עם זהבכינוי אחר

מבת אחרת שלי אבל אצלה הרופאים זיהו את זה ועד היום היא עדיין לא אוכלת מוצרי חלב.

הייתי רוצה ללכת לרופא שמבין בזה

כי מאוד קשה לי לא לאכול מוצרי חלב, במיוחד שבעלי קונה כל מיני גלידות ופינוקים מגרים.

וגם אני לא יודעת אם זה דווקא מהמוצרים חלב או בגלל שיניים שצומחות לה

בדר"כ ברפואה קונבנציונלית לא יתייחסו לזהבאתי מפעם

אם את רוצה לשמוע יותר מן הסתם ברפואה אלטרנטיבית.

בכל אופן, אם את רואה שזה עושה לה ככה, פשוט תפסיקי לתקופה ותעקבי אחרי הפצעים. 

לבן שלי היתה רגישות בתור תינוקהשם שלי

אביהו את זה כשהוא היה בפגייה.

היתה תקופה שנמנעתי לגמרי ממוצרי חלב.

אחר כך הלכנו לאלגרגולוגית, והיא אמרה שאני אחזור לאכול מוצרי חלב ואם זה עובר בסדר, אז לתת גם לו.

כיום הוא אוכל מוצרי חלב בלי הגבלה.

תודה, איך קובעים תור לרופא כזה?בכינוי אחר
קבעתי דרך זימון תורים של הקופההשם שלי
לא זוכרת אם קיבלתי הפניה מהרופאת ילדים.
חשוב לי לומר- שלפעמים האלרגיה מתבטאת רק כשהילדיעל מהדרום

לק"י

אוכל, ולא כשהאמא המניקה אוכלת.

אצל הבן שלי לא היתה אלרגיההשם שלי

אלא רגישות במערכת העיכול.

ויכול להיות שזה גם לא היה רגישות, אלא חוסר בשלות של מערכת העיכול, ועם הזמן זה פשוט עבר.

כן. היה לי חשוב להוסיף על דברייךיעל מהדרום
היה לבן שלירק טוב!אחרונה

שילשולים וצואה רירית. בגלל חלבי שאכלתי והוא ינק.

אצלו זה לא היה רק חלבי. כשהפסקתי חלבי הפסיקה הצואה רירית, אבל השילשולים נגמרו סופית כשעלינו על כל הדברים האחרים (היה קשה. הרבה מאוד דברים לא יכולתי לאכול).

זה נקרא אלרגיה של מערכת העיכול או אלרגיה לא מתווכת דרך. תגגלי. עובר לרוב סביב גיל שנה בהנחה שאין אלרגיה נוספת.

לצערי הרבה רופאים לא מכירים את זה. או מכירים ולא מתייחסים ברצינות. רופאת המשפחה שלנו לא הכירה, אבל היתה מאוד קשובה.  רופא גסטרו התייחס בזלזול, אמר לי שהרבה פעמים יש שילשולים בגיל הזה ואין קשר (הקשר היה מאוד מובהק אצלו). 

כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאני

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים