אם באמת ובתמים ישראל תצטרך לפתוח מלחמה עם איראן (לצערנו טראמפ לא בשלטון, אם הוא היה בשלטון, בתור אחת שעקבה אחריו באופן הדוק, הוא בטוח היה מגן במאה אחוז לגמרי ולחלוטין על ישראל ונלחם בשבילנו פשוטו כמשמעו, אבל עם ביידן ודומים לו אי אפשר להיות בטוחים) - האם זה יהיה מלחמה כמו המלחמות שהיו פעם (כמו מלחמת יום כיפור)?
אני גם לא מבינה איך אפשר לתקוף - איראן נמצאת בערך 1000 ק"מ מישראל והאתרים עוד יותר בפנים. לפי מה שאני יודעת מכמי"ם של מדינות בימינו קולטים מטוסים ממריאים מכל מקום בעולם, אז בטח הם יראו מאות כלי טיס מתקרבים אליהם (אני לא חושבת שכמה עשרות חמקנים יוכלו לעשות כזאת תקיפה, אלא אם כן אני טועה, ואולי גם חמקנים אפשר לקלוט בדרכים שונות, זה אני באמת לא יודעת). מול מאות כלי הטיס יש להם מי יודע כמה נ"מ וכלי טיס משלהם שיכולים לתקוף במגרש הביתי שלהם והם בטח בכוננות מקסימלית באופן תמידי. אז מטוסי חיל האויר צריכים לטוס 1000 ק"מ ואז לחדור את כל ההגנה ולהתמודד מול כלי טיס ואחרי כל זה להגיע ולהפציץ כורים שהם עשרות מטרים מתחת האדמה. יש בכלל מספיק מקום על כלי טיס לכל כך הרבה דברים (מיכלי דלק, טילי אויר אויר, פצצות אויר קרקע וכל מה שצריך)?
כלומר אני לא רואה איך זה פעולה של להמריא, לתקוף ולחזור. אלא אך ורק סוג של פתיחת מלחמה - כלומר דבר ראשון התקפה על כל הנ"מ, אחר כך אולי יצטרכו להשתיק את כל המדינה שזה בעצם התקפה על כל התשתיות - נפט, חשמל וכדומה. ורק אחר כך התקפה של מתקני הגרעין - שזה תרחיש של ממש מלחמה בין מדינות ואולי אפילו מבחינתם מלחמה "עד הסוף".
ברור שבכך יש איסור חמור