ממש לא היה בתכנית גמילה עכשיו, אבל קנינו ישבנון ואמרנו שנראה מה יקרה. מבחינתנו אין בעיה שלא תיגמל עכשיו.
בהתחלה התלהבה, ישבה כמה פעמים וקמה מיד בלי לעשות כלום.
אח״כ הייתה באה ויושבת עם בגדים (זרמנו) וקמה גם די מהר.
ביום יומיים אחרונים מורידה שוב טיטול ורצה לישבנון. נשמע מבטיח, נכון? הבעיה היא שהיא יושבת כמה שניות וקמה, ואז יושבת שוב וקמה וכך שוב ושוב. אם מורידים אותה משם לגמרי (כי היא רוצה או כי מיצינו להיות שם איתה) ומחזירים טיטול שוב אומרת קקי ורצה לשם. הבנתן את הרעיון. וככה כל היום.
הותשתי, ואפילו לא באמת התחלנו. מרגיש לי שהיא לא באמת בטוחה מה לעשות בשירותים. היא מבינה בערך את הרעיון שהיא מרגישה משהו ושצריך ללכת לשם, אבל לא באמת יודעת מה עושים שם ואיך להתפנות. אני מפחדת שבסוף תהיה לה עצירות כי אולי היא לא רוצה לעשות בטיטול אבל לא יודעת לעשות אחרת בינתיים.
יש עוד תינוקת ממש קטנה בבית, אני לא באמת יכולה להיות איתה בשירותים כל היום.
מה אתן ממליצות לעשות?
חשבתי לוותר על הישבנון ולקנות סיר שיהיה בסלון שתשב שם עד שיצא משהו. שלב ביניים עד שתבין בערך את הרעיון, ולפחות ככה לא נצטרך להיות איתה בשירותים כל היום. אבל אני לא בטוחה שתסכים לשבת, בטח תרצה לשבת ולקום כל שניה כמו עם הישבנון.
אפשר כמובן להוריד טיטול פשוט עד שתעשה על עצמה ותבין איך זה עובד פחות או יותר, אבל זה מרגיש לי ממש גמילה אקטיבית מכיווננו ולא הכי בא לי (הסיבה היחידה שהתחלנו בקטנה זה רק כי זה הגיע ממנה. מבחינתנו לא היינו מתחילים עכשיו).
מה אתן ממליצות לעשות? איך להתקדם מכאן?
הותשתי, כבר אמרתי?

מדברים