"יותר טוב כלום... מכמעט...!!!"הולך לאיבוד
והאומנם ???
זהו, החלטנו לפרק את החבילה.
אני מרגיש שנתתי את כל כולי בקשר הזה ואשתי מיצידה מרגישה שנתנה 500 אחוז מעצמה בקשר הזה...
זה לא שאנו שונאים אחד את השני (למרות שאם נמשיך בשביל הקיים אין לי ספק שנגיע גם ליעד הזה) הבעיה היא חוסר בכבוד הבסיסי שיש (יותר נכון שאין) בנינו...

הדבר היחידי שעומד לנגד עיניי הוא שלומם של הילדים והשפיות האיתנה שלהם (הגדול בן 5 והקטנה 2).
כבר היום אפשר לראות ואף להרגיש את התסכול שלהם ולכן אני יודע שזה הצעד הנכון לבצע לאור הממצאים.

אנו נשואים 7 שנים שמתוכם 8 שנים אנו נמצאים "בטיפול זוגי".

אין לנו רכוש משותף מלבד רכב חדש והלוואות של כמעט רבע מליון שקלים.
את הרכב אני מוכן להשאיר לה כך שזה ממש לא אישו בעניין רכוש משותף.
הבעיה היא שהיא רוצה משמורת מלאה על הילדים וגם שלא ישנו אצלי כלל בשנה /שנתיים הראשונות.
למשפחה שלה גב כלכלי ויכולת גמישות יתרה לעומת משפחתי ואתמול היא עוד הוסיפה שאם אני לא "אתגמש" איתה בנושא היא לא תהסס לפנות לאמא שלה לבקש עזרה עם עורכי הדין הכי חזקים בארץ.

וכאן מקור הבעיה.
לדעתי כל מי שאשם באי הצלחת הקשר הזוגי שלנו מלכתכילה זו האמא שלה שמתערבת בכל דבר אפשרי ולא נותנת לבת שלה להחליט בשביל עצמה.
כך, שברור שגם לדעתי היא אינה מקשיבה אלא רק לאמא שלה ולכל מוצא פיה.

חמותי מצהירה בכל הזדמנות שיש כי היא לא רצתה אותי כבר מההתחלה (וזה עוד בנימה עדינה יחסית) ולכן החשש שלי הוא שגם אם לרגע עברה בי המחשבה להתפשר בעניין משמורת הילדים אזיי שיש לי ספק רק כמה הם יעריכו את אבא בבית הסבתא הדואגת...

חמותי אלמנה והם מרכז העניין היום יומי שלה ובדרכה היא חייה כאילו הם הילדים שלה.

לדוגמא, בכניסה לקניון לא דיי שהיא תקנה להם כל דבר (גם אם יעלה 1000 שקלים לילד) היא ישר שולפת שטרות של 200 ונותנת לילדים לבזבז כי ככה חיים לדעתה.
לא הצלחתי 7 שנים להסביר לה שילד יעדיף שתהיה לו היכולת העתידית לבחור בכל מה שירצה מאשר צעצועים וממתקים בעשרות אלפי שקלים!!!

מנסיונכם, ולפי התרשמותכם הכללית - למה עליי לצפות אם אוותר והאם הייתם מיעצים לי ללכת עם הלב שלי ולדרוש משמורת משותפת ???

ראוי לציין שאינני אב אלים / מכה או כל דבר בזאנר.

בתודה מראש לעונים והמגיבים
ממני שכבר מיואש מהמילה נישואים
ברור שאתה צריך לדרוש משמורת משותפתאור וחיים

זה מה שמגיע לך בתור אבא, וזה מה שמגיע לילדים שלך שיהיה להם אבא נוכח בחיים שלהם. 

אם תוותר על משמורת משותפת, ועל כך שהם בכלל ישנו אצלך בשנתיים הראשונות, הקשר שלך עם הילדים ילך ויקטן, ואתה תהפוך להיות כמו דוד שבא לביקור, ולא כמו אבא. למה שתסכים לדבר כזה? 

מה שיקבע עכשיו זה מה שיישאר. אם אתה תסכים למשמורת מלאה שלה, הסיכוי שעוד שנתיים הם יוכלו לבוא אליך יותר, הוא מאוד קטן. יהיה מאוד קשה לשנות את זה בעתיד. 

אני לא מבין באיזה זכות אשתך דורשת ממך לוותר על משמורת משותפת. והיא עוד מאיימת עליך בחוצפה שאם לא תסכים היא תיקח את עורכי דין הכי טובים כדי לנתק אותך מהילדים שלך. אל תתרגש מהאיומים שלה. תדרוש את מה שמגיע לך בדרכי נעם ושלום, אך בביטחון בדרישה הצודקת שלך. 

בין המילים נשמע שהמצב לא קל לך, ואתה כבוי בפנים. לכן אני ממליץ לדאוג להרים את עצמך מבחינה נפשית בתהליך הגירושין, אפילו על ידי ליווי פסיכולוגי. 

אל תוותר על הילדים, אם זה ''רק'' לשנתיים הם פשוט ישכחו אותךפשוט אני..
כלומר יזכרו שאתה קיים ואולי אף ייפגשו איתך, אך לא יהיו רגילים לחיות איתך ויהיה מאוד קשה בעתיד להחזיר את דמות האב.

האמת היא שגם עם עורכי הדין הכי טובים בעולם, אין לה סיכוי לקבל משמורת בלעדית בלי שבית המשפט יתרשם שאתה מסוכן עבורם. עושר/עוני לא מהווים פקטור, כל עוד אתה יכול לדאוג לצרכיהם הבסיסיים.

קח עורך דין טוב, אני יכול לתת לך שם בפרטי אם אתה מעוניין (אני לא חבר שלו וכלל לא מכיר אותו אישית אבל אני יודע שהוא כבר עזר בהצלחה לגברים במצב דומה).
לא הבתי איך הגעתם לכל כך הרבה הלוואות אם אמא שלהאור123456
מפזרת כל כך הרבה כסף..ובטח לא לוותרעל משמורת משותפת
על קצה המזלגהולך לאיבוד
אשתי טוענת שאני המקור למינוס האין סופי ואני מנגד טוען שהיא זו שמושפעת לרעה מניהול התקציב בבית.

אם הילד בקניון (לא שאני מבין למה ילד חייב לטייל בקניון פעמיים שלוש בשבוע) ובא לו גלידה - קונים לו גלידה. ואם אחרי 2 ליקלוקים לא בא לו אז זורקים לפח וקונים המבורגר...
ואם אחרי רבע ביס מההמבורגר לא בא לו אז קונים לו פיצה (ואני כבר לא מדבר על עניין הכשרויות במסעדות ש"רק" פתוחות בשבת לבין המתנה הין בשר לחלב...).

הפקת יום הולדת 5 שלו עלתה לא פחות מ 4000 שקלים כי ככה חייבים היום...
למרות שממש התנגדתי לתהליך לא היה בכלל עם מי לדבר העיקר שכולם בגן ידעו שהילד הכי שווה לשחק איתו ולהיות חבר שלו זה "המלך" שלי...
כמעט שלא קוראים לו בשם שלו אלא מלך למרות ההתנגדות שלי בעניין.

הילד אוהב רובוטים ולכן יש לו כמעט כל רובוט אפשרי של אחת הסדרות הכי בולטות וכל רובוט בצבע...
לא פחות מ 200 שקלים.
הילד כבר מתוסכל ובכלל לא יודע להעסיק את עצמו 5 דקות עם רובוט אחד והוא רק מדלג בין משחק אחד לשני.
כל דבר שהוא עושה טוב חייב להיות מלווה בהפתעה / מתנה / משחק חדש.

ככה שמוציאים כל חודש הון על שטויות במיץ במקום לדאוג לילד לתוכן ריגשי.

אם הוא היה בחוגים גם ב 5000 שקלים בחודש לא הייתי מדבר אם זה מה שעושה לו טוב אבל חדר משחקים שהוא לא מגיע לשחק עם אחוז אחד מהצעצועים העיקר לקנות עוד זה משהו שקשה לי להבין.

בכל דיון בנושא חמותי נעמדת מייד על הרגליים האחוריות ונחלצת להתגוננות הבת שלה בטענה שזה גם הכסף שלה ושהיא מרויחה אפילו יותר ממני...

בקיצור...
אם אני יעלה את כל הנושאים שמפריעים לי בקשר הזה הכל יסתכם במילה אחת...
אמא (שלה).

סתם לסדר לכם את האוזן האמא גרה בדירת 2 וחצי חדרים וכבר מעל 3 שנים שהבית מסודר בצורה מעניינת מאוד...
חדר שינה חדש לחלוטין עם מיטה וחצי עליה לא ישנה האם מעולם וחדר שני מוכן כחדר צעצועים.

הסבתא ישנה על הספה בסלון ואמרה מפורשות לבת שהבית שלה מחכה ליום שהיא תחזור...

מול זה באמת שקשה להתמודד
וואואור וחיים

למען הילדים שלך, תהיה יותר מעורב בחינוך שלהם. ותלחם על משמורת משותפת. אולי דווקא שהם יהיו חצי מהזמן אצלך, אתה תוכל להנחיל להם ערכים ותובנות שיעזרו להם לגדול בצורה בריאה. 

כואבפרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ב 16:06
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"ב 16:06
באמת פינוק מוגזם ממש, לא בריא לילד שאינו מחונך ולא יודע מה זה 'אסור' כמעט, חושבת שאתה לגמרי צודק

ממש סיוט חמות כזו

מה זה חוסר טאקט הזה???? מחכה שהיא תחזור? מאיפה נשמע דבר כזה? ואיך היא לא מתבישת לפרק בית ביתה במו ידיה?! ולדבר כך אליך שהיא מחכה שהיא תחזור.....
כואב הלב

אתה בנאדם גדול שהתמודדת עם כל זה עד עתה..... יישר כח

איחוליי לנחת ושהכל יסתדר
נ. ב.פרצוף כרית
בנוגע לבזבוזים,
מצד אחד אתה צודק שזה בזבוז עצום וכו'
מצד שני, יש בזה צד טוב - שאשתך רוצה לשמח את הילד ולתת לו בטחון עצמי ---
שזה דבר ממש חשוב ויפה מצידה ממש
החים מורכבים, יש לה כוונה טובה בסך הכל מצד שני באמת בזבוזים מעט מוגזמים כאמור, תלוי בסטנדרט ובמנהג המקום
וואי באמת קשה ☹אור123456
מבהילנקדימון
ניסיתם להתייעץ עם תלמידי חכמים, רבנים, דמויות משמעותיות? יש דמות כזו שיכולה להיות רלוונטית לחייכם?
היה סיפור על מצב כזה של אמא שתלטנית בהידברות ושהרב (לא זוכר כרגע שמו) הצליח להביא לכך שהם ינתקו קשר עם האמא לתקופה ארוכה. בזמן הזה הם בנו מחדש את הזוגיות, ייצרו גבולות ביחס להורים, וככה שיקמו את חייהם. אציין שבסוף התהליך ההורים נשארו קצת מחוץ למערכת, אבל הזוגיות שלהם ניצלה ממש. אחםש בלי נדר את המקור.
מתפלל שתזכה לראותזוזיק העכבר
הרבה טוב בחיים שלך
נראה לי שיש לך גם זכות וגם חובה בסיסית להיות במשמורת משותפת על הילדים
ראיתי ילד שאבא שלו לא בקשר איתו - יש לו קשיים רציניים, וכל הגורמים חושבים שזה קשור ישירות להיעדר נוכחות של האבא.
לעומת זאת אני מכיר שני זוגות שהתגרשו בצורה מכוערת ועדיין העובדה שיש משמורת משותפת לשני ההורים שומרת על הילדים יחסית בשפיות (ההורים גם משתדלים לא לערבב את הילדים במריבות ביניהם).

להתגרש זה אחד הדברים הקשים - ממחקרים זה נחשב אחת הטראומות הקשות שאנשים בעולם המערבי מתמודדים איתם, וכנראה שתהיה לך תקופה מאתגרת מאד - תמצא את הדרך לעזור לעצמך ולקבל תמיכה, גם בזה האחריות לילדים נותנת כח להתגבר ולא לשקוע.

משמורת משותפתאמאל'ה23
אני בכלל בתור אישה אני אומרת לך שאם אין משמורת משותפת זה גם מוביל לניכור הורי. למה לעזאזל אבא לא צריך להיות מעורב בחיי ילדיו. אם כל הכבוד גם לך יש חלק בזה. סליחה על הביטוי אתה לא כספומט ותורם זרע ואם אשתך רוצה לקבל משמורת מלאה על ילדיה בלי שתהיה מעורב אז מה הבעיה שלה פה . נשמעת לי נצלנית קצת
זה בדיוק היתה הטענה שלי בענייןהולך לאיבוד
מה שגם במעט שאני היום עם הילדים הם משוגעים עליי.
בגלל שאני מנסה לקדם קרירה עצמעית ולא כשכיר אני עובד הרבה על תיק לקוחות שיעזור לי ביציאה שלי לעצמאות - דבר שאשתי ואמא שלה כמובן מתנגדות נחרצות
מה אני אגיד לךאמאל'ה23
תילחם עד הטיפת דם האחרונה כמו שאומרים ותתפלל שזה יעזור. יהיה טוב.
אני כותבת בעדינות, מקווה שתבין היבט אחרשמעונה
בין השורות ניכר שיש לך ולאשתך פער מאוד גדול בנושא הכלכלי. אתה מאוד רוצה להגיע לעצמאות כלכלית ומשקיע בזה הרבה זמן...בלי קשר אתה כנראה גם מעיר לאשתך על כל ההתנהלות של האמא וההתנהלות הבזבזנית (שהיא בעייתית, אבל לא בטוח שזה המלחמה שצריך להלחם עליה)

אשתך חשובה לך ? אשתך מעניינת אותך? אתה רואה בה דברים טובים? אתה אוהב אותה?

כי אם אתה רוצה להשאר איתה, כדאי לגשר על הפער הזה.. אולי כדאי לרווח קצת את העבודה כעצמאי (ולדעת שתגיע לעצמאות כלכלית מאוחר יותר). אולי להסביר לאשתך מה המטרה שלך בעצמאות כלכלית ולחשוב איך ביחד מנסים להגיע לכך, ...

אולי אשתך מרגישה שאתה דוחק אותה מידי בקמצנות ולכן היא עושה תנועה הפוכה של בזבזנות כדי להרגיש את עצמה, להרגיש שליטה

אם הסבתא היא המבזבזת מכספה, בעיה שלה . אל תתערב. הילדים יודעים לזהות מצוין מה ההורים מרשים ומה לא, ומה מותר אצל סבתא...אולי מפריע לך שאתה עובד קשה על לחסוך והסבתא מבזבזת, אבל עזוב, זה הדרך שלה לפנק..אפשר לאט לאט, עם הרבה שיח קודם כל בינך ובין אשתך, ועם מטרות משותפות, למנן את הדבר הזה., אני לא מתייחסת בכלל לנושא הגרושים. אם ראית שכלו כל הקיצין, ואין ברירה תתגרש.אבל אם אתה רוצה ומוכן לשנות, אולי כדאי לחשוב על ההיבט הזה....
ואפשר לקבל החלטה של מגורים רחוק מהסבתארוממה
כדי לצמצם השפעה ולעשות נסיון אחרון.
תגובה חכמהפרצוף כרית
כדאי לשקול, לטעמי
וואו איזה נושא מורכב, אולי תתייעץ עם...רויטל.

רב שאישתך מוכנה לקבל ממנו,ואז הוא יגשר ביניכם הכוונה בעניין הילדים,

ואם זה מתחיל עם עורכי דין זה ממש מורכב ומסובך,תתפלל שהשם יאיר לך

מה הכי כדאי לעשות בהצלחה.

על משמורת משותפת אל תוותרמיקי מאוס
אבל כמובן אתה לא יכול להילחם בזה לבד...
תנסה ליצור קשר עם רונית דרור אולי יש עמותה שתוכל לעזור לך להשיג עורך דין וכמה שיותר מהר.
ממש עצוב...

בהצלחה!
תקליט אותה מאיימת עליך זה חומר טוביהודה224
הקלטותהולך לאיבוד
זה משהו שאני בטוח במאה אחוז שהיא עושה לי בבית ובעבודה.
לדעתי יש גם תוכנת ריגול בנייד שלי שכן אל תשאלו איך היא פשוט יודעת הכל עוד מבלי שבכלל אפצה את הפה בנושאים מסויימים...
לא שזה הפריע לי כי אין לי מה להסתיר, לא גנבתי לא אנסתי ולא רצחתי אבל בכל זאת לאחרונה החוסר בפרטיות מינימלית ממש אבל ממש חסר לי
תחליף טלפוןבוריס
וואופרצוף כרית
תוכנת ריגול -
מה זה התחכום הזה? מפחיד....

גם אם מקליטים אותך, תקליט גם אתהנקדימון
אל תוותר על זה, אלה ראיות שיכולות לשנות לך את העתיד. אם ח"ו תידרדרו לבריונות משפטית אז כדאי שיהיו לך מכות נגד. כמובן, תדאג לגבות אותם במקום שאין ידה מגעת לשם, במקרה שח"ו היא באמת שמה משהו בטלפון שלך. אולי שווה אפילו ללכת למעבדה מקצועית ולקבל חוות דעת, גם זה יכול להוות ראיה לטובתך במקרה הצורך (אם זה נכון).

יחד עם זאת, תיזהר לא להפוך לפרנואיד. ייתכן והיא מצליחה לשער את היחס שלך לנושאים מסויימים על סמך ההיכרות איתך. לבדוק כן, להיזהר גם כן.
בהחלט לא נתקליםהעני ממעש
כל יום בכזה תיק

אבל לא זכור לי שהאופנובנק קיבל פנסיה תקציבית..
קודם כל חיזוקיםמתנחלים
הבעיה היא כאן ההתנהלות של חמותך וכתוצאה מכך הבת שלה ששכחה מה הם חיי זוגיות.

אסור לאבא או אמא להתערב בחיי הזוגיות של בני הזוג.
מותר לייעץ אבל לא להחליט.
בטח שגם מדובר בחינוך הנכדים וגם אז אם מייעצים וכו' אז לא ליד הילדים כי זה יכול לגרום לערעור סמכות הורית.

חינוך ילד לפשטות זו נקודה חשובה כמו שכתבת שילד צריך להבין שלא הכל בא כשרוצים.
צריך לעמול .

ילד צריך לדעת שיש את המילה לא ולא רק את המילה כן

שולח לך חיזוקים.
בטח שלא לוותר על משמורתמתנחלים
הם גם הילדים שלך בשר מבשרך.
טובת הילדים תמיד צריכה להיות לנגד עיניהם של ההורים ולא משנה מה המצב בין בני הזוג.

ילד צריך לדעת שיש לו אבא ואמא(גם אם הם גרושים) שהם המשענת שלו כשהוא צריך מהם משהו.
עצוב לקרוא. אתה נשמע אדם ישר וטוב וכל כך מצער שזוכתבתנו
המציאות שאליה נקלעת.
אם עוד יש דיבור נינוח מספיק בינך ובין אשתך, אם יש סיכוי שדברים שתגיד לה יצליחו איכשהו להתקבל בהבנה- אז בעיני לנסות להסביר לה את הערך של הורים ששותפים בגידול ילדיהם גם אם לצערינו פירקו את החבילה הוא לא פחות מערך עליון.
אני לא מכירה אתכם, וכל המצב הזה שאתה מתאר נשמע מאד מסובך. נראה שהעיניים של אשתך עיוורות מלהבין את הנזק שבקשר הנוכחי שלה עם אמהּ, ושל צורת החינוך שבה היא מתנהלת עם הילדים. אם אני מבינה נכון זה מה שגורם לך להפסיק לכבד אותה, והיא נאטמת מלשמוע ולהבין כשאתה מנסה לתאר לה את זה, וכך כבודך יורד בעיניה (אולי זה סוג של התגוננות כי לא נעים לקבל ביקורת מאדם קרוב כל כך). וזה באמת כואב ועצוב לגלות שאדם שאהבנו והערכנו "ירד מערכו".
אני חוזרת לעניין הדיבור בינכם. אם יש סיכוי שהיא תוכל להבין, עליך למצוא את הדרך להסביר לה שילד ששני הוריו בחיים, והם בריאים, מתפקדים ומתנהלים בסה"כ ביושרה, *קריטי* ששניהם יהיו מעורבים בגידול ילדיהם, אם רוצים שהם יגדלו בבריאות נפשית. לקחת את הילדים אליה למשמורת מלאה זה כאילו לגדל ילדים יתומים חס וחלילה שמשהו כל כך בסיסי בקיום שלהם נלקח מהם ואין לו תחליף.
אם אין סיכוי שהיא תקשיב לך, כדאי לגייס כל אדם שהיא מעריכה, וברור לה שאותו אדם רוצה בטובתה, וכמובן זה צריך להיות מישהו שמבין גם את הצד שלך פה (חברה טובה/ אח/ אחות/ דמות רבנית שהיא קשורה אליה ומחזיקה ממנה) כדי שהנקודה הזו תהיה לה ממש ברורה.

במקביל, ובהמשך לנ"ל, נראה לי נכון לבנות את הקשר עם הילדים בלי להכניס את דמות אשתך לעניין הזה. לחזק בהם את הטוב שבהם, לאתגר אותם, לדרוש מהם בהתאם לגילם ולאו דוקא לצ'פר על כל פיפס אם זה נראה לך לא נכון, אבל כל זה בלי להכניס את אמא לתמונה- בלי להשוות, בלי להשחיר את שמה בעינהם, כי כמו שבריא להם עד מאוד הקשר איתך, ככה הם צריכים את הקשר עם אמא שלהם ולא צריך לערב אותם בביקורת שיש לך עליה.
אני לא איזה יועצת ולא כלום, רק מנסה לעזור לפי ההגיון שלי לאח שנקלע למציאות לא פשוטה. נראה לי, שאם תצליח להתנהל ממקום שמבין 'זו אמא שלהם, כך היא בוחרת, ועם כל כמה שאני לא אוהב את זה- זה לא מתפקידי ואין לי איך לשנות את זה, ומה שנותר לי הוא לכבד את הדרך שבה היא בוחרת לחיות את חייה' ככה תצליח להשפיע על הילדים במקום הכי משמעותי באישיות שלהם. כשילדים רואים התנהגות ממקום מכבד ונקי, הם גדלים להיות אנשים טובים.

וחשוב מאד מאד שתקיף את עצמך באנשים שתומכים בך, שכשאתה איתם זה עושה לך טוב, שבחברתם טוּב ליבך שופע, כמו שהציעו לך אם צריך טיפול אישי לך, תטפח איזה תחביב, תלך לשיעורים או איזה קורס שעושים לך טוב. אתה חייב להתמלא באנרגיות חיוביות, בשמחת חיים, מציאות שבה כבר בוחרים לפרק בית מפרקת משהו בלב וחייבים חייבים רשת תמיכה בתקופה הזאת, ותמיד.
שה' יהיה בעזרך לבחור נכון, להתנהל בתבונה, שמור על עצמך.
בכוונה לא מפרטת פהruthi
אבל לכל הדברים שכתבת יש פתרונות
ובבקשה תפנה אלי בפרטי, אני מגשרת מוסמכת ומתעסקת בדיוק במקרים כמו שלך.
עצוב מאוד לשמוע, אבל לצערי גם מאוד מוכר...אכספה
קח בחשבון שאם זה באמת ילך לבית משפט סביר להניח
שיקרעו לך ת'צורה... בתי משפט מאוד מוטים לטובת האישה.
וכנראה שהיא תקבל מזונות, ופיצוי, ומשמורת מלאה
ואתה תשאר קירח מכאן ומכאן. מכיר מישהו במצב דומה
שהילדה שלו כבר שנים לא רואה אותו בכלל...

תנסה לראות איך אפשר להגיע לעמק השווה,
מספיק שאם תגיש נגדך תלונת שווא אחת- והלך על החיים שלך...
עבדתי עם עורכי דיןלורייל

ככה שמכירה קצת מקרוב,

וממש לא בבית המשפט רואים לא את טובת האישה ולא את הבעל.

יש פה ילדים כל שופט שעיניו בראשו יתן לו משמורת.

אם יש אלימות או משהו אחר זה כבר סיפור אחר.

לצערי את לא צודקת בכלל... מכיר המון סיפורים שכאלה...אכספה
ובעוד לנשים יש אלף ואחת ארגונים לגברים יש רק ארגון אחד שמטפלים בכך. בממוצע כל יומיים גבר גרוש מתאבד... זאת הזייה!
בטח מזהלורייל

אני לא מבינה יכול להיות לה עורך דין הכי תותח בארץ , לא באים באיומים כאלה, ובטח שלא על משהו

על פי חוק שחייב. מגיע לך לראות את הילדים לפחות פעמיים בשבוע וסופש שני.

אני גרושה בעצמי, וזה מה שאנחנו עושים, אף פעם זה לא היה אישיו בכלל.

אני לא מבינה, היא לא דואגת לילדים? אם היא דואגת לבריאות הנפשית שלהם,

שיראו אותך לפי המשמורת וזהו, לא צריך לעשות עניין. אתה לא תהיה בעלה

אבל אבא שלהם אתה כל החיים תמשיך להיות.

אל תוותר בשום פנים ואופן

אם הוא ילך ראש בקיר רוב הסיכוי שיפסקו כנגדו.אכספה
יפה לך שאת התגרשת בטוב, רוב מוחלט של תיקי גירושין
אינם כאלה. והמערכת מאוד מוטה לטובת האישה.
אם בחזקת הגיל הרך, ואם במזונות, ואם בקלות
שבה נותנים לנשים להגיש תלונות שווא.

זה לא נכוןרוממה
מה שכתבת נכון לעד לפני כמה שנים.
היום הפסיקה היא לטובת משמורת משותפת. גם חזקת הגיל הרך כבר לא ברורה מעליה.

כל עוד הוא אבא מטיב, אין סיבה שיתפשר על מה שמגיע לו לפי החוק.
כמה עצוב!תיתי2
אני רק רוצה לומר לך,
ילדים אולי מתלהבים ממתנות ומפינוקים מוגזמים.
אבל הם צמאים יותר לקשר, קשר אמיתי, עמוק. כמו שאתה מרגיש.
אולי כשהם קטנים אפשר לקנות אותם בממתקים ובהוצאות כספיות.
אבל ילדים גדולים יחפשו את אבא שלהם, ויעריכו את נוכחותו בחייהם, במיוחד אם נוכחותו יציבה, שלווה, ערכית.
נוכחות שלא נגררת למלחמות, נוכחות בטוחה בעצמה ובהורות שלה, נוכחות עם דרך חינוכית ועבודה אישית פנימית.
יום אחד הם יגלו שסבתא שלהם סתם מקשקשת
יום אחד גם ימאס להם מהדינמיקה הבעייתית בין האמא לסבתא, ומן הסתם גם כלפיהם.
יום אחד הם יחפשו דמות הורית שפויה - תקח את התפקיד הזה ותרוויח את הקשר איתם לאורך שנים רבות וטובות.

מקווה מאוד שתמצא את אנשי המקצוע ובעלי הניסיון שידעו לתת לך עצות טובות!
קראתי את ההודעות הראשונות שכתבתיפהכלבנה
לא מבינה למה לא התגרשתם עוד כשהילד היה בן שנה וחצי, והייתם עושים קידוש עם טלוויזיה ברקע וסיגריות.. בפרט שאתה מספר שמעולם לא הסתדרתם. בוודאי שאתה צריך לדרוש משמורת משותפת, נשמע שההשפעה עליהם בבית אמה היא לא השפעה טובה. שיהיה בהצלחה, הרבה נחת.
אתה נשמע אדם אציל נפשבניחותא

מאחל שתמצא את הדרך הטובה ביותר עבורך ועבור ילדיך

ברור שאתה צריך להתעקש על משמורת משותפתדיאט ספרייט
הרי אם תוותר מראש- לא תראה את הילדים - כאן התוצאה ידועה.
אם תילחם אולי תקבל ואולי לא תקבל
זה לא ברור שבאפשרות הזו יש לך סיכוי של 50%?
מאוד קשה לשנות נורמות שמתקבעותרוממה
תסכים לרק שנתיים ולא תקבל משמורת משותפת אף פעם. יטרטרו אותך לתסקירי רווחה, דיונים וסחבת והאנרגיות שלך יושקעו לא בדברים הנכונים.

טובת הילדים חד משמעית היא משמורת משותפת.

כלכלית אתה מסוגל לשלם מזונות ל2 ילדים ולהחזיק את עצמך? אם לא - אז אתה חייב לדרוש משמורת משותפת. האם אתה יכול להתגורר בקרבה יחסית לבית האם? האם אתה רוצה לגור בקרבה יחסית?

אתה צריך להתכונן למצב של מעורבות יתר של הסבתא והסתה נגדך של הילדים.

צריך שתמצאו עו"ד טוב שיגשר בין שניכם ולא יעודד למריבות. זה עשרות אלפי שקלים שכל אחד ישלם וירדו לטמיון כשאתם גם ככה בחובות.

במצב של הסתה לפעמים עדיף לוותר. מערכת המשפט, רווחה ואכיפה חברות כלים להתמודד עם זה וחבל שתשקיע את העשור הקרוב בחייך במאבקים.

אני מציעה להתחיל לאסוף ראיות בדיסקרטיות על איומים של האשה.

ואני ממליצה כמה שפחות פשרות. החוק מגדיר בדיוק מה מגיע לכל אחד. ותלכו לפי החוק.

בהצלחה. תקופה לא פשוטה לפניך.
וואו...אסתר יוסף
אין לי הרבה עצות לתת לך , זה מעניין מאוד לשמוע את הצד של הגבר (אני בעצמי בתסביכים עם בעלי)
עברתי קצת על ההודעות משנים קודמות שלך , והמצב ממש לא פשוט בניכם
ממש מזכיר לי אותי ואת בעלי , חוץ מהעניין של האמא שמתערבת.
השליטה של האישה אצלכם לא פשוטה ואם מישהו לא ינער אותה אז המצב יכול לקחת שנים, או לנצח (אומרת מניסיון)

באמת שאין לי עצה טובה לתת לך , רק תהיה חזק ואל תשכח שהילדים האלו הם גם שלך .. ילדים לא צריכים לסבול

תתעקש על גישורruthi
הדרך היחידה שבה שניכם תקבעו איך יראו המשך חייכם
בחיים כמו בחיים...הולך לאיבוד
אם אחרי 7 שנות נישואין ואחרי 8 שנות יעוץ זוגי את ממליצה את השירות שלך כנראה שיש פה חוסר הבנה במציאות שאני חי.
גם אם עכשיו אליהו הנביא יורד מהשמים ובא להציל לי את הזוגיות בשקל אחד בלבד אני כבר לא מעוניין בה!!!
לא סתם רכביי אספנות מיועדים לאנשים אמידים בלבד!!!
ולא חס וחלילה שאני משווה את אם ילדיי לרכב אבל...
אם אני צריך להשקיע יום יום בתיקון הזוגיות הקלוקלת הזו (ואני בטוח שגם לי יש חלק בעניין) בא לי חדש / אחר / יד שניה מרופא - או מוסכניק...
החכם מכל אדם (להל"ן שלמה המלך) אמר בזמנו...
"מעוות לא יוכל לתקון וחסרון לא יוכל להימנות"...

אם אין כבוד, אם אין אהבה, אם אין ערכים למה לכל הרוחות את חושבת שכדאי לנו לתקן את זה ??????
עזבי אותי רגע בצד...
קחי את אשתי עם כל החלומות הגדולים שלה - לא מגיע לה מישהו שיחבק ויאהב אותה כמו שהיא עם כל הדפקה שבה ??? לי כבר נמאס מלימונדה והאמת היא שזה עושה לי צרבות נוראיות

לא חלילה שאני מזלזל במקצוע שלך (אחרי מעבדות סלולר וחנויות אופניים חשמליים בהחלט זה השוק השלישי בגודלו בארץ) יותר קל להדביק אסלה להריסות אולמי ורסאי (סופר 7) מאשר את הזוגיות שלנו
גישור זה לא להישאר בזוגיות הזאתruthi
זה לעשות הסכם גירושין עם אדם מקצועי וזה לא חייב להיות אני, יש מספיק מגשרים מקצועיים ואיכותיים לפנות אליהם.
גישור אומר משהו אחד: לשבת עם איש מקצוע שיידע לעזור לכם להגיע להסכמות על ההמשך
ולא לפנות למלחמות דרך בית משפט, ששם מישהו אחר, שופט, לצורך העניין, שאינו מכיר אתכם ואת הילדים שלכם, יקבע איך יראו החיים שלך בהמשך.
אתם קובעים איך יראה התהליך, הדרך היחידה והבטוחה שבא הילדים שלכם ישלמו מינימום מחיר, כדי לקבל מקסימום חיים שלוים ורגועים.
ואוסיף, שמגשר טוב, יכול לדבר גם עם אמא שלה, לרתום אותה לתהליך לטובת הילדים, ולגרום לה להפסיק להילחם בך.
לא אמרתי לך להישאר בזוגיות הזאת. היא נגמרה מזמן.
אבל ההורות שלך עבור הילדים שלך לא הסתיימה ולא תסתיים לעולם, וזאת הדרך היחידה לוודא שהיא תראה כמו שאתה רוצה.
אתה יכול לפנות אלי בפרטי, אתן לך שמות של כמה אנשים שיכולים לסייע במקרה שלך, הרבה יותר ממה שאני יכולה לעזור.
כמו שאומריםמופאסה
מהאשתך אתה יכול להתגרש
אבל מגרושתך לעולם לא תוכל להתגרש.

@ruthi זאת עבודת קודש ממש
גישור כדי שלא תבזבזו שנים, אנרגיות וכספים בבתי משפטרוממהאחרונה
גירושים בהסכמה, הסדרי ראייה בהסכמה. חלוקת רכוש (וחובות) בהסכמה. למנוע מצב של מריבות אינסופיות וסחבת (תמיד יש צד שמעוניין בסחבת משפטית כדי לקבע סטטוס קוו).

צריך מישהו מנוסה שידע לרדת לפרטים הקטנים, ידע לדבר עם אנשים ולהכווין להסכם.
מגיבנקדימון
ראשית, משתתף בצערך. תהיה חזק.
שנית, אני מציע לך לפנות בדחיפות להתייעצות עם ארגוני סיוע. כרגע עולה לי מיד שיש את הארגון למען אבות גרושים, ואם תגגל אתה תמצא עוד. אני חושב שזה הכרחי שתתיעץ, גם במישור האזרחי וגם במישור ההלכתי. כמובן לשמור את כל הקלפים שמורים לחזה, כדי שיהיה להם קשה יותר לסנדל אותך.
גמישות בכסף זה עוד דבר שאפשר לעבור עליו בשתיקה ואולי אפילו בהכלה אם אין מנוס, אבל קשר בין אבא לילדיו זה דבר חיוני. גם לילדים וגם לך. מצה תקין הוא כאשר הילדים חיים עם אבא שלהם. אין שום סיבה שלא יישנו איתך ולא יהיה לך חלק במשמורת שלהם. הם שלך בדיוק באותה מידה כמו שהם שלה. על זה אתה תצטרך עזרה חיצונית מאנשים שמבינים בנושט. אני מפציר בך לחפש את הארגונים הללו. וככל שתקדים כן ייטב לך.

בהצלחה עצומה ובשורות טובה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויקאחרונה

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

אולי יעניין אותך