בעלים שישנים בחדרי לידה-רות א

אני ב"ה לקראת לידה ראשונה.

לא מזמן יצא לי לדבר עם בנות שספרו שהבעל ישן לידן בימים של ההחלמה אחרי הלידה, ומודה שהייתי בשוק, היה לי ברור שאסור לבעלים להישאר לישון..

העניין הוא שגם ככה אני די לחוצה מהימים של אחרי הלידה מבחינת ההחלמה והמנוחה, ובכלל לחלוק חדר עם נשים זרות, אז לחשוב שאולי הבעלים שלהן גם יהיו.. וישתמשו גם בשירותים ומקלחת..

השאלה היא אם במקרה שזה יקרה לי יתאפשר לי בכלל לעבור חדר? או שזה לגיטימי בכלל לאמר שזה מפריע?

בסוף אני לא רוצה לצאת רעה, ובטוחה שיש לאישה צורך בזה, אבל עדיין ממש לא נעים..

(אולי אני סתם עושה מזה עניין, אבל כמו שציינתי מלחיץ אותי שלא אצליח לנוח נורמלי אחרי לידה וזה ממש חשוב לי)

(חבל שאין מדיניות של חדר פרטי לכל יולדת..

זה בחדרים פרטיים- יש כמה כאלהים...
אם פנויים תוכלי לבקש.
ככה במחלקה הבעלים באמת לא נשארים. אבל עכשיו שכותבת, זכור לי שנשים פה הזכירו את זה...
בלידה אחת האחיות אמרו לי שבמידה והבנות בחדראהבתחינם
מסכימות בעלי יוכל להישאר לישון (ממש הייתי צריכה את זה פיזית)
והיו איתי 2 בחדר אחת אחרי קיסרי שברור שבעלה ישאר
ואחת אחרי לידה ראשונה שגם רצתה
בגדןל לכולנו היה חשוב ממש שהבעלים ישארו
והייתה הבנה מהממת. הם היו בשקט, לא השתמשו בשירותים שלנו, דיברו בלחש
אני ההיחידה שהיתי עם התינוק גם אז דאגנו שלא יבכה בחדר כדי לא לבפריע לשאר הבנות לנוח..

בלידה אחר כך לא הסכימו לבעלים רק לנשים.
אמא שלי וחברה באו לישון איתי.
וזה גם היה סבבה אבל היתי מעדיפה את בעלי
מזלי שזה היה רק 36 שעות ואז הלכתי להורים שלי.
אישיתהדר321
אחרי כמה לידות, חושבת שאין מקום לבעלים במחלקת יולדות.
כמובן לזמן הלידה וביקורים, לינה זה מעט מוגזם.
נכון שיותר קל שהבעל נמצא ועוזר.
אם יש חדר לבד או שהיולדות בחדר מסיכות סבבה, למרות שהבעלים יוצאים מהחדר לחפש שרותים ולעשות קפה חם בלילה וזה ממש לא נעים ליולדות אחרות שבחוץ בדרך חחדר תינוקות או לעמדת אחיות.
באחת הלידות לא שאלו אותי אם מתאים לי שהבעל של השכנה לחדר ישאר וזה היה לילה זוועתי.
הוא נכנס כל הזמן לשרותים, יצא ונכנס לחדר.
אני הייתי חיצונית יותר.
כך שיצא ונכנס התעוררתי ושנכנסתי לשרותים עברתי דרכם, שלא לדבר על הרגשה להיכנס לשרותים שגבר זר היה שם, נכון שיש וילון שעוברים אבל ההרגשה לא נעימה.
לדעתיבת 30
זה נושא שמאוד לגיטימי שיפריע לך. (המממ...בלידה האחרונה ממש סבלתי מהזוג שהיה לידי. לידה ראשונה, תינוק בפגיה. יולדת לחוצה, בעל חנוק. באמת שכבר הכרתי את הזוגיות שלהם מקרוב ואת הנחירות של האבא מאוד מקרוב וזו היתה חוויה שלילית בהחלט).
אני בטוחה שאם תפני בצורה מכובדת ואסרטיבית לצוות המחלקה הם ישתדלו להעביר אותך לחדר אחר, אבל מכיוון שהתחלופה היא גבוהה, את לא יכולה לדעת מי למחרת ינחת בחדר השני...
אולי, אם זה קריטי לך ואת נופלת על חדרים עם בעלים, את יכולה לבקש שחרור מוקדם. תכל'ס אחרי 36 שעות אפשר כבר לעשות את בדיקת הpku ואז להשתחרר (אפשר גם לפני אבל אז צריך לחזור בשביל הבדיקה וזה סתם טרטור).
וואי זה נשמע לי מזעזעדיקלה91
ממש לא במקום שגבר יישן איתי באותו מתחם ויישתמש איתי באותם שירותים וואו זה ממש קיצוני בעיניים שלי וממש לא טבעי. טוב שאת מעלה את זה שאדאג לוודא שזה לא יקרה, יעלה כמה שיעלה
נשמע שאת מזועזעת...הדר321
טוב שקראתי על זה לפני הלידה, היה פה בעבר דיון בעניין.
בתחילה חשבתי כמו שהפותחת כתבה , "למה להיות הרעה" אבל שנוכחתי לראות ולשמוע שיש גבר בחדר בלי ששאלו ואפילו למען הנימוס ועוד נכנס לשרותים בלי בעיות, האמת שהתאפקתי עד שהמנקה ניקתה שם.
באמצע הלילה אחרי שהתלחששו בלי סוף ולא נרדמתי והאחות נכנסה בקשתי בעדינות שתבק ממנו לצאת

תלוי בית חוליםמלאת אושר
בכל בית חולים המדיניות אחרת.

אני בררתי על זה כדי להחליט איפה ללדת- מהצד ההפוך,אני הייתי חייבת שבעלי יהיה איתי בלילה!

בשערי צדק נגיד במחלקת ביות מלא- רק אם האישה השניה מסכימה (יש שתי נשים בחדר) הבעל יכול להשאר- ומשתדלים לצוות נשים לחדרים בהתאמה בנושא..
ולגברים אסור להכנס ולהשתמש בשירוקלחת שבחדר!!! יש מחוץ למחלקה שירותי גברים....

ובשתי הלידות הזוגות לידנו היו מקסימים ודתיים בסגנון כמונו אז היה ממש נעים ברוך ה'...
סיוט!!אמא_טריה_ל-2
היה לי בלידה האחרונה.
הוא לא נשאר לישון כי אסור, אבל היה אצלנו כל יום עד 22 בלילה, השתמש בשירותים, כולל התקלח!!
במוצאי שבת ב21 בערב כשניסיתי לישון הם שניהם עשו מלא טלפונים בחדר, אכלו בחדר כי היא לא אהבה את האוכל בבית החולים ומשום מה לא רצתה לשבת בחלל המרכזי, בקיצור - היה זוועה!
אוף כמה שזה נוראי לחלוק חדר ברגעים הכל כך אינטימיים האלה...
חצוף!! איחסחדשה ישנה
קשה לי להאמין שתצלחי לנוח נורמלי בבית חולים בכל מקרהצועקת לך

בלידה הראשונה שלי לא הייתה אופציה שהבעלים ישארו אז אמא שלי ישנה איתי. אבל גם בלי שהבעלים נשארו היה זוועה ממש- השכנות כל הזמן דיברו בטלפון עד 12 בלילה+ הנקות לילה+ בדיקות של אחיות גם באמצע הלילה.

בלידה השנייה בכוונה הלכתי לבית חולים שבו בעל יוכל להישאר לישון. כשהגעתי למחלקה רצו לשים אותי בחדר עם מישהי חרדייה , שאלנו אותה אם מפריע לה שבעלי ישאר לישון, אמרה שאין לה בעיה כל עוד התינוקת לא נשארת איתנו. לי ברור שהתינוקת שלי איתי אז העבירו אותי לחדר אחר. לדעתי דווקא בזכות זה שבעלי נשאר איתי הצלחנו לשמור על שקט יחסי בלילה, כי אחרת  התינוקת הייתה מפריעה יותר.

אולי כדאי לציין ששתי הלידות היו בקיסרי אז באמת הייתי צריכה המון עזרה.

אני הייתי צריכה את בעלי איתי באחד הלילותשירהקולה
והוא כן נשאר (לא הייתה עם זה שום בעיה מבחינת צוות בית החולים), אבל הוא לא התקלח בחדר אלא נסע להתארגן אצל ההורים, וכשהיה צריך שירותים יצא לשירותי אורחים במחלקה ולא השתמש בחדר (אפילו לצחצח שיניים בכיור בחדר הוא לא העז אלא יצא החוצה לעשות את זה בשירותי אורחים מוקדם בבוקר).
בסוף בעיני זו זכותה של כל יולדת ונשים באמת צריכות את זה ואני לגמרי הייתי שם גם. הכל שאלה של איך עושים את זה.
ובעיני אם לך זה לא נעים- הייתי פונה לצוות, אבל לא בבקשה להגיד לבעל ללכת, אלא לבקש להתנהג בהתאם (אם משתמש בשירוקלחת בחדר, או מדברים בקול בלילה) או לבקש לעבור חדר בעצמך (אם בכלל לא מתאים לך שיש שם גבר, כי בסוף אם זה מותר מבחינת הנהלים של בית החולים- זו בעיה שלך).
סבבה שיסתדר לךהדר321
ברור שכל יולדת רוצה את בעלה לידה לתמיכה ועזרה.
מבחינת צוות זה בדכ בסדר. השאלה אם בסדר לשכנה לחדר.
הצוות לא ישן אתו בחדר.
אבל אם מותר- אז מותר, אין לך מה לעשות עם זהשירהקולה
את יכולה לדרוש התנהגות נאותה, אבל לא שילך.
יש יולדות שממש *צריכות* את הבעל שם, לא "רק" רוצות (וגם אם כן- כל עוד מותר מה זה בכלל משנה?!).
אם הנהלים מתירים- את בכלל לא צריכה לשאול את היולדת השניה שבחדר.
אגב, בלידה שלי- הייתי במשך כמעט יומיים לבד בחדר, ועדיין כשבעלי היה איתי (בלילה השני הוא ישן שם, אבל גם במהלך היום) הוא לא התקרב לשירוקלחת, כי זו התנהגותה נאותה ואת זה לגמרי צריך לדרוש.
מותר רק אם היולדת השניה מסכימהאביול
ככה אני מכירה לפחות
שוב- תלוי בית חולים.שירהקולה
איפה שאני ילדתי האמירה הראשונית הייתה שהספה הנפתחת ליד המיטה היא לבעל או לכל מלוות לילה אחרת שנרצה (כן אמרו שגברים אחרים לא יכולים להיות בלילה, רק הבעל).
אם זה כל כך חשוב ומפריע- הייתי מלכתחילה בוחרת בית חולים שהנהלים בו אוסרים לינת גברים בחדרי האשפוז ונמנעת מראש מאי נעימויות או דברים שלא מתאימים לי, במקום לכפות את עצמי על אנשים שסה"כ עושים אתמה שמגיע להם ומותר.
נכון, זה מה שהתכוונתיאביול
קודם כל ההתחשבות שלכם ממש יפה!!מזלטוב
כל הכבוד!!
בתכלס את צודקת.
אפילו שגם לי היה קשה עד דמעות שהיה בעל בחדר והתלחששו כל הלילה
זה לא רק שרותים. זה כל הזמן התלחששויות ודיבוריםרקלרגעכאן
גם אם זה בשקט אני אישית לא נרדמת כשמדברים לידי
עכשיו ביום- בסדר

אבל בצהרים נגיד.או בלילה
וואלה לא מקובל עלי שיעזור לך לקום או להביא לך למיטה מה שצריך
אבל לא חייב לדבר
צאו החוצה ודברו במסדרון

גם לא בשקט בשעות האלה
אבל גם מלווה אשה יכולה להפריע ככה...זה לאו דוקא בעליעל מהדרום
נכון..וגם זה לא מתאים בעיני לדבר בשעות לילהרקלרגעכאן
אוקיי, אז תעירי על זהשירהקולה
הגיוני ממש שזה מפריע, אבל כמו שיעל כתבה- זה לא קשור לגבר או אישה...
וסתם ככה- בעיני מתאים מלווה לילה (גבר או אישה) רק אם מדובר בביות מלא (ברור שבסוף זה עניין של זכויות ולכל מאושפזת מותר להביא מלווה 24/7 בלי קשר לסוג הביות) ולכן אם זה ביות מלא- גם ככה יהיה רעש בחדר בגלל התינוק שמתעורר הרבה בלילה ובוכה, במיוחד למשל בלילה השני, אז זה גם משהו שצריך לשקול כשבוחרים סוג ביות...
זו תמיד הבעיה שלי ובמיוחדציפיפיצי

אחרי לידה אחת שהייתי באפס הפרדה עם בחורה חילונית בחדר (ממש לא מפריע לי)

אבל- בעלה ממש לא התחשב. נכנס לשירותים כל הזמן והגדיל לעשות דפק לי בדלת כשהייתי בשירותים!!!

הלכתי לאחות והאחות הייתה המומה, באה וביקשה והוא אמר כן כן וכמובן המשיך. זה היה מאוד קשה!

גם ככה לא נעים הקטע עם השירותים והאמבטיה אז עוד יותר שגבר נכנס לשם.

וידוע שגם באפס הפרדה- זה לא בית מלון לבעל, הבעל אמור לצאת לשירותים בחוץ.

מבינה מאוד את הצורך שהבעל יהיה אחרי הלידה (בעלי לא ישן איתי) ואני נטו בגלל העניין שרוצה אפס הפרדה.

אבל אולי, רק בשביל הנשים האחרות שנמצאות בחדר, שלא ישן שם ושלפחות לא יפריע !!!

לא מדברת על שיחות פרטיות בקול, נחירות וכאלה ... שזה בכלל

בדרך כלל לא נותניםאביול
תלוי באיזה בית חולים את רוצה ללדת
יש בתי חולים שבעיקרון גברים לא נשארים לישון בלילהמתואמת
בפועל יש בזה חריגים... באחת הלידות (בשערי צדק) הייתה לידי יולדת אחרי לידה ראשונה קשה מאוד, שבעלה נשאר לישון איתה בלילה (אפילו בלי התינוקת בחדר, כמדומני). ריחמתי עליה והוא היה באמת בסדר (לא השתמש בשירותים, השתדל לדבר בשקט ובקושי לצאת מהווילון), אבל עדיין התחושה לא הייתה נעימה לי...
אני חושבת שבהחלט מותר לך לבקש לעבור לחדר אחר, לפחות אם את בבית חולים שעקרונית לא מאפשר לגברים להישאר בלילה. זו זכותך המלאה, ואם לך כיולדת יהיה קשה לדרוש אותה - תבקשי מבעלך או ממישהו אחר ממשפחתך שיעשה זאת.
בשעה טובה ובקלות!
רק אם היולדת בחדר מסכימהעלה למעלה
אצלנו היא הסכימה
וזה היה הצלה שבעלי היה איתי, הוא היה ממש בשקט וממש לא השתמש בשירותים של היולדות.
מה שכן נראלי שהבת שלי שבכתה כל הלילה היא זו שהפריעה,פדיחה... אבל אלו החסרונות של אפס הפרדה
מסכימה עם התגובות פה של כולןמושית
ברגע שיש סיטואציה לא נעימה -להעיר לצוות והם יטפלו בזה,בין אם זה להעיר לבעל של השותפה לחדר ובין אם זה להעביר אותך חדר
ההנחיה היא גם אם הבעל נשאר שלא ישמש בשירותים שבחדר, שבעיניי זה הכי בסיסי ומובן אבל מסתבר שקשה ליישום
אצלי בעלי לא ישן בלילה וגם כשהגיע לבקר לא השתמש בשירותים שבחדר...
חושבת שזה בכלל לא בנהלים של בתי חוליםהדר321
פשוט היולדות והבעלים קבעו את הנוהל שהבעל נשאר.
תכל'ס, זה נטו מחלקה לנשים.
ברור שיש מקרים חריגים שהיולדת זקוקה לעזרה של הבעל.
גם אני הייתי מעדיפה שבמקום להתעורר כל חצי שעה ולטפל בתינוק יהיה לי שותף ועוזר.
צריך לקחת בחשבון שלידה זו לידה וזה לא בית מלון.
ברור שזה בנהליםדואגת!
נגיד במעיניי הישועה אסור לגברים לישון
בשע''צ חייב אישור של היולדת שבחדר.

ויש בתי חולים שמאפשרים להישאר.

ברור שהבעל צריך לעשות ככל יכולתו להיות בלתי נראה ליולדת האחרות.
אבל ממש לא רואה סיבה למנוע מעצמי את השהות של בעלי איתי בחדר במידה וזה מתאפשר מבחינת בית החולים.
מה זאת אומרת זה לא בית מלון?עלה למעלה
ברור שהאידיאל זה שמישהו יישאר עם היולדת ויעזור לה.
במיוחד אם לוקחים ביות, להיות לבד לפעמים זה לא אופציה.
אם יש בעלים שמפריעים זה בעיה אחרת, יש גם נשים שמפריעות גם אם הם רק לבד.
זה הזוי שמראש לא ברור לאשר שיש מלווה, בין אם זה בעל או אמא או חברה
מתכוונת שלידה זה לא בילוי ונופשהדר321
ציינתי שגם אני הייתי שמחה עם בעלי היה.
עם זאת לא מקבלים בד"כ חדרים נפרדים ובמח' יולדות חולקים חדר עם שותפות יולדות וזה לא נעים.
בכל אופן אני חוויתי השארות של בעל שותפה לחדר שלא שאלה וקבעה עובדה ונכנס לשרותים כל הזמן.
ציינתי בהודעה אחרת שנאלצתי להתאפק עד שהמנקה תגיע.
ללא ספק אם אמא או אחות נמצאות כמלוות זה יותר נעים להזדחל לשרותים/להתקלח מבחינה נשית.
וגם זה מעצבן,לפניו ברננה!
כי אחרי הלידה הראשונה אמא של המולדת שראיתי נכנסה להתקלח בדיוק כשהיה לי מישהו שיכול לשמור על התינוק ואני רציתי להתקלח.. וגם הייתי צריכה לשירותים - והיא הייתה שם איזה 20 דקות.
וואי זה כבר מוגזםאביול
בטח שזה בנהליםאביול
מה שמוזר זה שבשאר המחלקות לא נתקלתי בעניין של מין המלווהיעל מהדרום
לק"י

למרות שאני אישית באמת כנראה אעדיף שלא יהיה איתי גבר בחדר בלילה.
בכל אופן אחרי לידה זה רגיש מאודהדר321
משערת שבמחלקת נשים גם דנים בעניין
נכון, אבל יש נשים שהן כמו חולות אחרי הלידה וצריכות עזרהיעל מהדרום
במחלקת נשים בדרך כלל אסור מלווה...שמעונה
לפחות איפה שאני הייתי. הרבה פעמים הבעלים היו מגיעים לבקר בלילה אבל ץמיד עד 11 בלילה יצאו...ואם לא היה עובר שומר ובודק
בעלי נשאר איתי בנשיםיוקיאחרונה
לא אמרו לו כלום
זה היה בשבת והוא לא יכל לחזור לבית
זה כן בנהליםמושית
באותו בי'ח שהייתי הפעם שהבעל נשאר לישון בידיעת הצוות
היה אסור לפני כמה שנים שהבעל יישאר (וגם אז היו מסתננים שהצליחו להשאר ולהתלחשש עם האישה כל הלילה🙄)
אז מן הסתם הנהלים שונו...
קודם כל יש בתי חולים עם חדרים פרטייםאנונימיות
לגבי נוכחות של בעל אחר אם לא יתאים לך תוכלי לסרב או לעבור חדר.
חייבת לשתף. הייתה לי חוויה מזעזעת אחרי לידה בעקבות שהיה של בסבב נוסף
היכן שילדתי היה מותר לבעלים להיות גם בלילה
יום לפני שהשתחררתי הגיע זוג, עשו רעש לא נורמלי כל היום, דיברו, הזיזו דברים. החדר צפוף והרגשתי שאני נחנקת עוד רגע
והשוס היה בלילה. הבעל נחר ברמות הזויות. בכיתי מתסכול

זה היה לפנות בוקר ולמחרת הייתי אמורה להשתחרר אז לא היה עניין לבקש לעבור חדר לכמה שעות
וזה פשוט תסכל ברמות קשות. אפילו כדור שינה לא עזר לי
אבל יכול להיות שגםעלה למעלה
אם היא הייתה אם אמא שלה או חברה או לבד
הם היו עושים רעש
זה בעיה אחרת, זה לא קשור לכך שזה דווקא הבעל נשאר
אבל כשזה גבר זה פחות נעיםאביול
אני הפעם שמתי בתיק אטמי אוזנייםרקלרגעכאן
את התינוק אין לי ספק שאשמע בעז''ה כי זה לא הרמטי זה רק מטשטש את הרקע
וכי אני מתעוררת מכל פיפס
היילדה של החיים
יכולה להגיד שאחרי קיסרי לא היה מצב שהייתי נשארת לבד .
אבל עישנו הסכם ששני הבעלים יכולים להשאר
אני ממש מבינה אישה שלא רוצה והייתי מכבדת ומבקשת לעבור חדר .

תודה לכולן על התגובות!!רות א

אני חושבת על הדסה עין כרם ששם הבנתי שכן מאפשרים..

אבל בסדר, שיגיע הזמן נראה מה המצב.

מאשרים רק אם השותפה לחדר מסכימהמקרמה
את מדברת על ביות מלא?תמיד להודות
ילדתי 5 פעמים בביות חלקי מעולם לא נשאר בחדר גבר. בעשר השומר תמיד עבר וביקש מכל הבעלים לצאת.
מהצד השני.. לי ממש עוזר שבעלי איתי.בת מלך =)
זאת גם הסיבה שרציתי אפס הפרדה ולא ביות חלקי/גמיש ששם לא מאפשרים לבעל להיות גם בלילה.

בלידה האחרונה שבעלי היה איתי, אשה אחת (מחסידות כלשהי) ממש הזדעזעה שבעלי נשאר לישון.
היא הקפיצה את כל הצוות ולא רצתה להישאר, אמרה שהרב שלה לא מסכים לזה וזה לא צנוע..

הצוות לא ידע איך לאכול את זה, אמרו לה שבכל החדרים יש בעל שישן אין להם לאן להעביר אותה.

מבחינתי עד שהיא הגיעה לא חשבתי שיש יולדות שהולכות לאפס הפרדה לבדן. מצדיעה להן. עם זאת צריך להבין שיש כאלה שזה בסיסי בשבילן להיות עם הבעל..
אין קשר בין ביות מלא/ אפס הפרדה לנוכחות של הבעליעל מהדרום
לק"י

כלומר, אני מבינה את הצורך בעזרה רבה אם התינוק נמצא עם האמא כל הזמן.
בפועל, זה לא תנאי לביות מלא שהבעל נמצא גם בלילות.

אני פעמיים הייתי בביות מלא והייתי לבד בלילות.
בסורוקה אסור לגברים להשאר בלילות. בפועל לפעמים מסכימים, ובלי לשאול את שאר היולדות בחדר.
'לא אמרתי שזה התנאי לביות מלא. רק להיפךבת מלך =)
שאם אין ביות מלא - אין אפשרות שהבעל ישאר כל השעות.

ילדתי באיכילוב (ששם זה סטייל לכל יולדת חדר משלה)
ובלניאדו שיש עוד אחת איתך.

אצלי אישית הסיבה המרכזית שהייתי באפס הפרדה (ב2 הלידות) זה כי בעלי יכול להיות איתי 24/7.
מה הבעל קשור לביות מלא? לא הבנתייעל מהדרום
לק"י

בביות חלקי או בביות מלא הבעל יכול להשאר אותן שעות.
לפחות מה שאני מכירה.

בסורוקה נניח גם בביות מלא אסור לבעל להשאר בלילה.
אז בלניאדו אם אין ביות מלא מותר לבעל להיות רק עדבת מלך =)
12 בלילה אם אני זוכרת נכון...

ובביות מלא הוא (או כל מלווה אחר) יכול להיות 24/7.

כנ"ל איכילוב..
אז זה תלוי בבית החוליםיעל מהדרום
בכל הלידות שלי הייתי בביות מלאבאר מרים
(עוד לפני שקראו לזה אפס הפרדה.. בשלב שזה נחשב ממש מוזר..)

ובאף לידה בעלי לא נשאר לישון איתי.
הוא תמיד חזר לטפל בילדים.

כן, אני שונאת!!! כשהבעל של השותפה נשאר בלילה..
זה גורם לי להרגיש ממש גלגל שלישי..

במיוחד שאני אחרי לידות די בודדה.
בעלי עסוק עם הילדין וכמעט לא מצליח חבוא לבקר. ההורים שלי וחמותי אולי מצליחים לבוא פעפ אחת לחצי שעה ושאר הזמן אני לבד.
וזה ממש מממש לא נעים כשאיתי בחדש יש מישהי שמלאה מלווים ומבקרים 24/7..
הו! סוף סוף עןד מישהי שאוהבת ביקורים אחרי לידה😉יעל מהדרום
הי, גם אני אוהבתחדשה ישנה
אחת התחושות הכי קשות לי באשפוז שאחרי לידה זה הבדידות הזאת...
גם אני אוהבת ומרגישה בדיוק ככה-לבד לבדרקלרגעכאן
מאותן סיבות 'הבעל עם הילדים..
חמי וחמותי גרים רחוק ולא מגיעים בכלל לבקר גם לא בבית אחרי
ההורים שלי באים פעם אחת לזמן קצר וזה נחמד לי באמת אם זה קורה

וזהו
ושבת זה בכללל

אין אוכל של שבת
אין אוירה
בהדלקת נרות רמקולים לבא לאכול והאוכל הזה ביצה קשה וסלט.
אז מביאים לי מהבית אוכל.ועדיין.רוצה לומר קבלת שבת ואז אחרי יושבת לעצמי בחדר לבד ועושה לעצמי קידוש ואוכלת על המיטה
וכולם מסביב תמיד מרגיש עם מלא משפחה חברים שבאים ומתרגשים בטרוף ומביאים דובי ובלונים( לא 'זה מעניין אותי) ומתעניינים בלידה

חח זה נשמע מתבכיין.אבל באמת לא יודעת למה תמיד יצא לי להיות בחדר בדיוק עם הקיצוניות השניה...אולי בגלל זה גם תמיד רועש לי שם
מז"א, תבקשי לא להיות.. ביקשתי בלידה הקודמת שלימותק 27
כשרצו להכניס אותי לחדר עם מישהי לא דתיה והטלוויזיה הייתה דלוקה.. אמרתי להם אין מצב.. מצידי תשאירו אותי במסדרון.. ואז הם הכניסו אותי לחדר לבדדד
בשקט
כל השבת, מנוחה
אצלינו אין טלויזיות בכלל..מה לבקש?רקלרגעכאן
לא בכל מקום יש חדרים פרטיים..
זה לא חדר פרטימותק 27
אצלנו החדרים זוגיים.
אבל הם לא תמיד מאויישים.. לכן יצא שהייתי לבד..
שלוש לידות הייתי מאושפזת בשבתיעל מהדרום
לק"י

ודוקא בלידה השלישית שהיתה שבת קיץ ארוכה והייתי לגמרי לבד, היה ממש בסדר ב"ה!
נחתי וקראתי.

אבל מבינה אותך.
לא אומרת שצריך לבקר כל הזמן, ואנשים תקועים וכאלה. אבל צריך להבין שיש נשים שכיף להן שבאים, ולא כל היולדות רוצות דממה.
אני לא יודעת איפה את גרהיראת גאולה
אבל מה שכתבת על שבת זה שיקול בשבילי ללדת בשערי צדק (הגעתי מרחוק).
לפעמים יש סיבות צדדיות, אבל בשבילי זה חשוב. אני לא מדמיינת את עצמי אחרי לידה, שבת שלמה לבד, באווירת חול ורעש. זו תחושה מאוד לא נעימה...

אני מתארת לעצמי שאת לא גרה בירושלים, אבל יכול להיות שבמרחק לא גדול ממך יש מקום יותר מותאם לדתיים...
אני עם לידות בזק..אז להגיע להכי קרוב זה נס😊רקלרגעכאן
אבל באמת אם היתי קרובה ל'ערי צדק אז בשבת זה בהחלט היה השיקול שלי

אבל עכשיו כל כך בא לי ללדת כבר שבכלל לא משנה לי איפה ומה האוכל ומי יבוא לבקר..
אה חחחיראת גאולה
אצלי יש מספיק זמן גם להגיע לטבריה או לאילת 😁😁
באמת הרגשתי ככה בעיקר בלידות שהתאשפזתי לפני, ואז זה יצא מספר ימים משמעותי במחלקה.
וואי באמת מאתגר!!!(וגם לי היו לידות ארוכות ה3 ראשונות..רקלרגעכאן
אז יש תקווה לאחריתך
זה לא רק ההימצאות..באר מרים

אלא כל הלחישות וההתקשקשויות הסוגיות..

אני תמיד מרגישה כאילו צירפו אותי לחדר זוגי כמאזינה מהצד..

זה ממש לא נעים..
יש הרבה פעמים שיח אינטימי בין בני הזוג וממש לא נעים להאזין..
מבינה אותך..בת מלך =)
מצד שני יש עוד סוגים של אנשים🤷

אני בדיוק הפוך. חייבת מישהו איתי (דווקא בעלי ולא אמא שלי או וואט אבר)

מבחינת מבקרים זה כבר סיפור אחר.
אמרתי לאחים שלי ולהורים שלי שיבואו במרכז בפעם אחת. כי זה ממש מתיש להיות נחמדה ו'לארח' רגע אחרי לידה.

(למדתי מהלידה הראשונה ששם הם הגיעו בכוונה בנפרד כדי שכל הזמן יהיה מישהו איתי.. וגם זה רק בשעות של הביקורים. שזה כלום זמן במהלך היום)
גם אצלנואם מאושרת
מי מדבר על הלילה?! גם ביום בא בקושי רק פעם אחת עם הילדים...
כך מסתדר לנו מציאותית וגאוגרפית.. אבל האמת- זה ממש מתאים לי לנוח לבד. לכן זה באמת מפריע שיש בעל בחדר, כמה שהם ישתדלו- שקט זה לא יהיה.
ומזדהה עם מה שכתבת-ההרגשה שאת לבד וליד יש חאפלה... ואם זה זוג צעיר אז גם כל הבלונים שהם קיבלו עפים אלי
כמה דבריםשירוש16
1. לפי החוק מטופל זכאי למלווה 24/7 גם בלילה. המלווה הזה יכול להיות כל אדם שהמטופל יבחר. לבית חולים אין זכות להוציא את המלווה החוצה מלבד אם הוא מפריע לצוות בעבודתו או מפריע לטיפול במטופל עצמו.
2. בתוך החוק הזה נכלל האפשרות שהבעל יישן עם אשתו בחדר.
3. החדר של בית חולים הוא מקום ציבורי. עוברים במקום עשרות אם לא מאות אנשים מידי יום. זה לא החדר שלך אישית שאת יכולה לדרוש שייכנסו או לא.
אפשר לבקש פרטיות מסוימת אך עם הכל - מדובר במתחם ציבורי לכל דבר (כולל לעיניין השארת תינוקות בחדר כדי ללכת לשירותים או לחדר אוכל וכו. זה גובל בנטישת ילד).
בכל אופן, אפשר לצפות לרמה מינימלית של פרטיות אבל לא נראה לי שכדאי לצפות לפרטיות מלאה. גם לא בלילה. את בסך הכל אורחת לכמה ימים ויש אנשים סביבך עם צרכים משלהם.
אפשר לבקש התחשבות מינימלית כמו שלא יהיו טלפונים ב1 בלילה. לסגור את הדלת של השירותים בעדינות ולא בטריקה. אפשר ומותר לבקש מהבעלים ללכת לשירותים מחוץ למחלקה שמיועד למבקרים (ותכלס זה מה שהם אמורים לעשות כי השירותים בחדר המטופל מיועד אך ורק עבור המאושפזים ולא עבור משפחותיהם).

הרעיון שאסור לבעל לישון לצד אישתו אחרי הלידה יסודה בטעות שבתי חולים רבים מנסים לשמר. אבל היא טעות.
כמו שמותר לכל מטופל אחר המאושפז בבית חולים לבקש שיהיה מלווה לצידו 24/7 גם ליולדת מותר. היא גם מאושפזת.

עכשיו לגבי החוסר נוחות - מסכימה איתך שיש בזה משהו שהוא לא נעים.
אני אישית הייתי אחרי לידה של קיסרי חירום ולא הייתה לי אופציה לישון בלי בעלי. הייתי חייבת את העזרה שלו פיזית כדי לקום מהמיטה, לשתות כוס מים וכו. קצת הפריע לי הבעל השני בחדר אבל היי - אם לי מותר בעל בחדר אז גם לשנייה מותר.

בסופו של דבר כדאי להגיע לאישפוז עם גישה אחרת - החדר הוא לא אישי שלך. הוא ניתן לך למספר ימים ואגב יכול להילקח ממך בכל שלב באישפוז. אם החדר נצטרך עבור אישה אחרת זכותו של הצוות להוציא אותך ולתת לך חדר אחר.
לא בדקתי חוקיתהדר321
ברור שהחדר לא אישי של היולדת, מי מדבר על זה.
מדברים על כך שבשנים האחרונות זה נהיה נפוץ ולא נעים בכלל.
מבינה שהמקרה שלך של ניתוח קיסרי דרש שהבעל ישאר וזה עזר לך מאוד.
וכמו שאת מציינת לבוא בגישה אחרת, אז כדאי באמת שגם היולדות שמעוניינות שהבעל שלהן ישאר תבאנה בגישה אחרת.
כי הגישה שלהן בדכ שהן משתלטים על החדר, כמובן בלי הכללות חלילה.
אותי הרגיז שבלילה הראשון הייתה מלווה, כנראה הדולה או בת משפחה ובלילה השני הבעל שנכנס לשרותים כל הזמן ואחה"צ הגיעו מלא בני משפחה, אמנם מבוגרים וחברות של היולדות וזה היה בסדר מבחינתה.
ברגע שהגיעו אלי אורחים והיה ילד בן 8 שטייל בחדר היא מיד בקשה ממנו לצאת.
ההבנה והגישה צריכות להיות הדדיות.
זה תחושה לא נעימהשירוש16
שהיא כיביכול חוגגת עם משפחה והסטנדרט שלה חד צדדי. את צריכה להיות בשקט.. זה באמת לא נעים.

המצב בבית חולים הוא שיש מאושפזים, המצב שלהם לפעמים מורכב או במקרה של יולדת - פשוט. אבל הזכויות אותן זכויות. זכותה של אישה שתהיה מלווה לצידה לאורך כל שעות היממה. מתוך הנחה שהמטופל הוא זה שצריך עזרה והתחשבות.
להפך, אם את מרגישה טוב ולא צריכה מלווה את צריכה להתחשב ביולדת השנייה שזקוקה לעזרה הזאת.
אנשים שקשה להם לישון במחלקה - תמיד ממליצה על אטמי אוזניים טובים. זה עושה יופי של עבודה.

כמו שאמרתי, בני משפחה לא אמורים להיכנס ולצאת מהשירותים שיש במחלקה עצמה. אפשר להפנות את תשומת ליבה של האחות המופקדת על החדר והיא אמורה לטפל בזה. זה אומנם קורה במחלקות אבל שתדעי שמבחינת הצוות זה ממש ממש לא מקובל.
איפה כתוב החוק הזה?אם מאושרת
במחלקות אחרות בדרך כלל לא מאפשרים בכלל לישון בחדר, (כשליוויתי אנשים בבית חולים בד"כ אמרו לי לא להיות בחדר אחרי תשע,וישבתי במסדרון)
באמת? אני יודעת שאפשר להשאר בלילות עם מאושפזיםיעל מהדרום
זה שלא מאפשריםשירוש16
לא אומר שזה חוקי.

עייני ערך חוק זכויות המטופל.
יכולה להגיד לך מהצד שליShani_ta
שבעלי הוא נחוץ בטירוף. הוא מרגיע אותי, עוזר לי, מאפס אותי ומעודד אותי. בלעדיו אני פשוט לא יכולה..
סופר מבינה אותך שזה לא נוח, אבל רק מנסה לתת לך את התמונה מהצד השני.

יש בחלק מבתי החולים אופציה למלונית, אבל זה לא תמיד מתאפשר כלכלית..
למלונית משחררים ישר במידה והכל נראה בסדר?דיקלה91
אל תצפי שהאשפוז יהיה לך נוחיוקי
קחי בחשבון שתמיד תהיה איתך מישהי בחדר וזה הופך את הכל ליותר מציק
כשאני התאשפזתי הייתי עם מישהי שהתינוק שלה צרח כ-ל הלילה והיא לא התייחסה אליו בכלל. אחריה הגיע מישהי שגם בעלה ישב איתה ודיבר עד השעות הקטנות של הלילה

צריך לבוא בגישה יותר זורמת. מצד אחד להתחשב במי שאיתך ומצד שני להבין שמה לעשות זה כמה ימים שהם לא הכי נוחים (אפשר תמיד ללכת למלונית)
לגבי השירותים-ממש לא לעניין בעיני שהבעל ייכנס לשירותים של החדר וגם כתוב בפירוש שהם למטופלות בלבד. גם כשבעלי היה איתי (לא נשאר לישון) תמיד הלך לשירותים של המחלקה. מקלחת בכלל זה הגזמה
בעלי תמיד ישן איתי.פעם שנייה2
אבל ממש לא משתמש בשירותים וגם לא במקלחת.
הוא שם להגיש לי את התינוק אם קשה לי לקום בלילה, להביא לי אוכל לחדר אם לא מעוניינת לצאת..ובגדול פשוט לטפל בי.
לא יצא שביקשו ממנו לצאת ומצד שני אנחנו גם לא מדברים באמצע הלילה וכן מכבדים את היולדת השנייה (במאיר יש רק 2 בחדר) ולרוב גם היא עם הבעל..

האמת מי שלרוב עושים רעש זה האורחים שמתעקשים להגיע ליולדת לביקור..אמנם בשעות הביקור אבל..מה הלחץ?? הרגע ילדנו..

לפחות החוויה הפעם בקורונה תהיה שונה.
אז אני דוקא אוהבת אורחים אחרי הלידה....יעל מהדרום
לק"י

לא כולם ולא כל הזמן, אבל בהחלט שמחה שבאים לבקר.
לא אוהבת..פעם שנייה2
מלא אנשים..ושוב ושוב אותם סיפורים..אותן שאלות..
תמיד בורחת כשמגיעים אורחים של יולדות.
אלה שעות כאלה אינטימיות ופרטיות..מבחינתי רק עם בן הזוג.
לכן הגבתי שאני אוהבת. זה אישי לכל אחתיעל מהדרום
לק"י

שלא יימנעו מלבקר אותי כי יש נשים שלא אוהבות.

והרבה אני לבד, כי בעלי גם עם הילדים האחרים.
חא יודעת האן באמת אני אוהבת אורחים..באר מרים
אבל די בודד לי..

הייתי שמחה אם בעלי היה יכול להיות איתי יותר..

אבל באמת שהילדים דיקודמים לי..

כן. כואב חי לקום להרים את התינור, וקשה להתכופף או להביא דברים..
אבל מציאות החיים לא מאךשרת את העזרה הזאת בשלב בו אני נמצאת..

בעלי מצליח להגיע אולי פעם אחת בבוקר ופעם אחת מאוחר בלילה, ועוד פעם בא עם כל הילדים לבקר - אבל זה בעיקר חוייה לילדים ובשבילי זה די עומס וקושי גופני לארח אותם..
לא שלי יש אורחים כל הזמן. בטח לא כשילדתי בקורונהיעל מהדרום
ולכן כל הנשים גם צריכות להיות לבד?יערת דבש

כלומר

מבינה לגמרי שזו חויה בודדה ולא נעימה..

וחיבוק על כך

אבל

יש נשים שזה כן מסתדר להן שהבעל יהיה ויסייע להן נפשית ופיזית

לא נראה שהגיוני למנוע את זה כי ליולדת השניה קשה רגשית.

אגב גם מלווה אישה יכולה להפריע באותה מידה (אמא של יולדת שישנה איתי בחדר נחרה בקול כל הלילה..נו מה לעשות)

ואגב 2-דוקא בעיני ולדעתנו אישה אחרי לידה קודמת בהחלט לילדים

אז אנחנו מוצאים להם סידור והבעל בהחלט בא להיות כמה שיותר עם היולדת 

יום יומיים אצל סבתא\דודה זה לא נורא לילדים

וליולדת זה סופר קריטי וחשוב

לא דיברתי על הלבד אלא על האינטימינות..באר מרים
לא.
אני לא רוצה להיוצ שותפה לאינטימיות של סוג אחר.

אין לי ברירה אלא לשמוע את הלחשןשים והשיתופים האישיים, את מיחות התמיכה וכינויי החיבה.

לא רוצה להצטרך להרגיש גלגל שלישי בחדר בו מתהנלת זוגיות קרובה ואנטימית של זוג אחר בנוכחותי..
ולא. כתבתי אתמול בשרדור אחר..באר מרים
במשפחה שלא נוסעת שבתות לאורך שנה אין אפשרות לפסר 6, 7 , 8 יחדים אצל קורבי משפחה בטח בזמן לימודים..

רק אם אני מתאשפזת לשבת זה מתאפשר.
ואפילו אז, בעלי משתדל להיות בעצמו עם הקטנים להקל על ההורים את האירוח..

כשהסבתות מעל גיל 70 ולא מדובר בילד או שניים זה לא אפשרי..
מסכימה. גם בעלי ישן והיה איתייערת דבש

מבחינתי זה קריטי להחלמה פיזית ונפשית

והוא סופר שקט ומתחשב כלא נראה..

ואין לי מלווה אישה שתוכל להיות איתי.

זה המצב

אורחים רבים למשל זה באמת לא חשוב וחיוני כמו מלווה

כמה שזה נחמד..זה אקסטרה לא צורך חיוני להחלמה של יולדת 

אני מהבעלים שנשארים בלילה הראשוןבשורות משמחות
אבל אני מסייגת שלרוב הבעלים יש טאקט והם לא משתמשים בשירותים/מקלחת בחדר של היולדות, וגם לא מסתובבים סתם בחדר.
היו יולדות שהיו איתי בחדר עם בעל מעצבן והערתי לבעל כי זה באמת לא לעניין, אין לי בעיה שישאר בחדר עם אישתו אם היא צריכה אבל זה ברור שצריך להגביל את התנועה אם זה מפריע.
אגב בעדיפות שלי לקבל את המקום הכי סמוך לכניסה לחדר ואז זה פותר לי בדיוק את הסיבוכים האלו.
לא קראתי תגובות קודמותחדשה ישנה
האמת שבלילה הראשון בעלי תמיד נשאר איתי כי אני ממש לא יכולה לקום מהמיטה וכל שניה צריך לקום להומיא את התינוק ולהחזיר אותו.
אבל,
ברור שהוא לא משתמש בשירותים!
ולא מסתובב.
ולא עושה רעש... יושב בשקט ועוזר לי במה שצריך.
אין מה לעשות זה בית חולים , זה לא בית מלון..
גם כשמישהי עוברת ניתוח לא קשור להריון ולידה, בעלה יהיה לידה גם אם יש אישה נוספת מעבר לוילון..
בכל אופן, תמיד ביקשנו רשות שישאר ונתנו לנו. (חוץ מלידה אחת שהייתה בבוקר אז עד הלילה כבר יכולתי ללכת ב''ה. )
באיזה ב'יח יש חדר פרטי?bula
איכילןבאנונימיות
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אמן!רק רגע קט

נגעת ללבי.

תודה.

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקיתאחרונה

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מצוייןבשורות משמחות

אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי

אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה

ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1אחרונה

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

אני גם כתבתי, שאנחנו מקפידים שיהיה רשוםטארקו

חלק/מהדרין

אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...

אופ מה עושים עם קילקול קיבה בהריון?…חמדמדה

אתמול בערב אכלתי משו בחוץ כנראה היה מקולקל מאז כל דבר שאני אוכלת אני בשירותים או מקיאה או שילשול😭🥴

ומהבוקר זה באמת אני לא יכולה לשתות אני תוך חמש דק בשירותים

ואני חלשה

ולא כיף לי

ואני צמאה ורעבה

בה התינוקי זז בבטן

אבל אני במיטה חסרת כוח

והבית הפוך😭😭😭😭😭😭

חיבוק.. מצב מעצבןשמיכת פוך

תנסי לשתות תה כהה מאד ללא סוכר בלגימות קטנות. זה עוצר שלשולים.

ואז תתחילי לשתות בהדרגה מים קפואים עם קוביות קרח. זה ימנע ממך את הבחילה.

כדאי לשתות מיץ פירות כדי לתת לגוף גם מזון וגם שתיה.

אורז טוב גם לשלשולים.

בע''ה יעבור לך מהר...

תרגישי טוב!!!

כשיש קלקול קיבהאמאשוני

וזה לא וירוס, הדרך הכי טובה להבריא זה לאכול ולשתות ולתת לחומרים להתחלף בגוף.

אז כן זה להיות צמוד לשירותים, אבל לפחות תגמרי עם זה.

לי קרה שאכלתי לפני צום אורז מלא כנראה שהיה מקולקל, גם בהריון,

הרב אמר לי לצום לפחות עד הבוקר,

(לפני שידענו על הקלקול קיבה)

כל הלילה סבלתי תופת, ניסיתי למשוך עד הזריחה ללא הצלחה.

וואי זה היה קשוח!!

אז חייבת לדרבן אותך כן לאכול ולשתות.

יש לך בבית בננה, אורז, תפוח ירוק? אפשר גם להכין צינימים, מרק עוף.

וברור להישאר במיטה! בית הפוך לא מעניין, רק שיהיה לכם אוכל לשבת, וטיפול מינימלי בילדה,

אם בעלך עושה אז להישאר במיטה.

הרבה יותר גרוע שתגיעי להתייבשות במיוחד שאת בהריון.

תרגישי טוב. שבת שלום!

בעצם לא בטוחה מרק עם עוףאמאשוני

אולי השומניות פחות טובה, אולי עדיף מרק ירקות בלי עוף, תייעצי עם הצאט

רפואה שלמה

אמאלה אני גם!!מחכה עד מאודאחרונה
המלצות למטפלת- עו"ס קלינית או פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

בירושלים/ הסביבה

אשמח להמלצות מניסיון בלבד .

תודה רבה

מטפלת למי ולמה?...❤️מתואמת
לעצמיאנונימית בהו"ל
ענייני חרדות, מחשבות ועוד
בהצלחה! (לא מכירה...)מתואמת
יש לי המלצה לשתיים מדהימות ממשאמא טובה---דיה!אחרונה
תפני אליי בפרטי
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעייןאחרונה

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

אולי יעניין אותך