בעלים שישנים בחדרי לידה-רות א

אני ב"ה לקראת לידה ראשונה.

לא מזמן יצא לי לדבר עם בנות שספרו שהבעל ישן לידן בימים של ההחלמה אחרי הלידה, ומודה שהייתי בשוק, היה לי ברור שאסור לבעלים להישאר לישון..

העניין הוא שגם ככה אני די לחוצה מהימים של אחרי הלידה מבחינת ההחלמה והמנוחה, ובכלל לחלוק חדר עם נשים זרות, אז לחשוב שאולי הבעלים שלהן גם יהיו.. וישתמשו גם בשירותים ומקלחת..

השאלה היא אם במקרה שזה יקרה לי יתאפשר לי בכלל לעבור חדר? או שזה לגיטימי בכלל לאמר שזה מפריע?

בסוף אני לא רוצה לצאת רעה, ובטוחה שיש לאישה צורך בזה, אבל עדיין ממש לא נעים..

(אולי אני סתם עושה מזה עניין, אבל כמו שציינתי מלחיץ אותי שלא אצליח לנוח נורמלי אחרי לידה וזה ממש חשוב לי)

(חבל שאין מדיניות של חדר פרטי לכל יולדת..

זה בחדרים פרטיים- יש כמה כאלהים...
אם פנויים תוכלי לבקש.
ככה במחלקה הבעלים באמת לא נשארים. אבל עכשיו שכותבת, זכור לי שנשים פה הזכירו את זה...
בלידה אחת האחיות אמרו לי שבמידה והבנות בחדראהבתחינם
מסכימות בעלי יוכל להישאר לישון (ממש הייתי צריכה את זה פיזית)
והיו איתי 2 בחדר אחת אחרי קיסרי שברור שבעלה ישאר
ואחת אחרי לידה ראשונה שגם רצתה
בגדןל לכולנו היה חשוב ממש שהבעלים ישארו
והייתה הבנה מהממת. הם היו בשקט, לא השתמשו בשירותים שלנו, דיברו בלחש
אני ההיחידה שהיתי עם התינוק גם אז דאגנו שלא יבכה בחדר כדי לא לבפריע לשאר הבנות לנוח..

בלידה אחר כך לא הסכימו לבעלים רק לנשים.
אמא שלי וחברה באו לישון איתי.
וזה גם היה סבבה אבל היתי מעדיפה את בעלי
מזלי שזה היה רק 36 שעות ואז הלכתי להורים שלי.
אישיתהדר321
אחרי כמה לידות, חושבת שאין מקום לבעלים במחלקת יולדות.
כמובן לזמן הלידה וביקורים, לינה זה מעט מוגזם.
נכון שיותר קל שהבעל נמצא ועוזר.
אם יש חדר לבד או שהיולדות בחדר מסיכות סבבה, למרות שהבעלים יוצאים מהחדר לחפש שרותים ולעשות קפה חם בלילה וזה ממש לא נעים ליולדות אחרות שבחוץ בדרך חחדר תינוקות או לעמדת אחיות.
באחת הלידות לא שאלו אותי אם מתאים לי שהבעל של השכנה לחדר ישאר וזה היה לילה זוועתי.
הוא נכנס כל הזמן לשרותים, יצא ונכנס לחדר.
אני הייתי חיצונית יותר.
כך שיצא ונכנס התעוררתי ושנכנסתי לשרותים עברתי דרכם, שלא לדבר על הרגשה להיכנס לשרותים שגבר זר היה שם, נכון שיש וילון שעוברים אבל ההרגשה לא נעימה.
לדעתיבת 30
זה נושא שמאוד לגיטימי שיפריע לך. (המממ...בלידה האחרונה ממש סבלתי מהזוג שהיה לידי. לידה ראשונה, תינוק בפגיה. יולדת לחוצה, בעל חנוק. באמת שכבר הכרתי את הזוגיות שלהם מקרוב ואת הנחירות של האבא מאוד מקרוב וזו היתה חוויה שלילית בהחלט).
אני בטוחה שאם תפני בצורה מכובדת ואסרטיבית לצוות המחלקה הם ישתדלו להעביר אותך לחדר אחר, אבל מכיוון שהתחלופה היא גבוהה, את לא יכולה לדעת מי למחרת ינחת בחדר השני...
אולי, אם זה קריטי לך ואת נופלת על חדרים עם בעלים, את יכולה לבקש שחרור מוקדם. תכל'ס אחרי 36 שעות אפשר כבר לעשות את בדיקת הpku ואז להשתחרר (אפשר גם לפני אבל אז צריך לחזור בשביל הבדיקה וזה סתם טרטור).
וואי זה נשמע לי מזעזעדיקלה91
ממש לא במקום שגבר יישן איתי באותו מתחם ויישתמש איתי באותם שירותים וואו זה ממש קיצוני בעיניים שלי וממש לא טבעי. טוב שאת מעלה את זה שאדאג לוודא שזה לא יקרה, יעלה כמה שיעלה
נשמע שאת מזועזעת...הדר321
טוב שקראתי על זה לפני הלידה, היה פה בעבר דיון בעניין.
בתחילה חשבתי כמו שהפותחת כתבה , "למה להיות הרעה" אבל שנוכחתי לראות ולשמוע שיש גבר בחדר בלי ששאלו ואפילו למען הנימוס ועוד נכנס לשרותים בלי בעיות, האמת שהתאפקתי עד שהמנקה ניקתה שם.
באמצע הלילה אחרי שהתלחששו בלי סוף ולא נרדמתי והאחות נכנסה בקשתי בעדינות שתבק ממנו לצאת

תלוי בית חוליםמלאת אושר
בכל בית חולים המדיניות אחרת.

אני בררתי על זה כדי להחליט איפה ללדת- מהצד ההפוך,אני הייתי חייבת שבעלי יהיה איתי בלילה!

בשערי צדק נגיד במחלקת ביות מלא- רק אם האישה השניה מסכימה (יש שתי נשים בחדר) הבעל יכול להשאר- ומשתדלים לצוות נשים לחדרים בהתאמה בנושא..
ולגברים אסור להכנס ולהשתמש בשירוקלחת שבחדר!!! יש מחוץ למחלקה שירותי גברים....

ובשתי הלידות הזוגות לידנו היו מקסימים ודתיים בסגנון כמונו אז היה ממש נעים ברוך ה'...
סיוט!!אמא_טריה_ל-2
היה לי בלידה האחרונה.
הוא לא נשאר לישון כי אסור, אבל היה אצלנו כל יום עד 22 בלילה, השתמש בשירותים, כולל התקלח!!
במוצאי שבת ב21 בערב כשניסיתי לישון הם שניהם עשו מלא טלפונים בחדר, אכלו בחדר כי היא לא אהבה את האוכל בבית החולים ומשום מה לא רצתה לשבת בחלל המרכזי, בקיצור - היה זוועה!
אוף כמה שזה נוראי לחלוק חדר ברגעים הכל כך אינטימיים האלה...
חצוף!! איחסחדשה ישנה
קשה לי להאמין שתצלחי לנוח נורמלי בבית חולים בכל מקרהצועקת לך

בלידה הראשונה שלי לא הייתה אופציה שהבעלים ישארו אז אמא שלי ישנה איתי. אבל גם בלי שהבעלים נשארו היה זוועה ממש- השכנות כל הזמן דיברו בטלפון עד 12 בלילה+ הנקות לילה+ בדיקות של אחיות גם באמצע הלילה.

בלידה השנייה בכוונה הלכתי לבית חולים שבו בעל יוכל להישאר לישון. כשהגעתי למחלקה רצו לשים אותי בחדר עם מישהי חרדייה , שאלנו אותה אם מפריע לה שבעלי ישאר לישון, אמרה שאין לה בעיה כל עוד התינוקת לא נשארת איתנו. לי ברור שהתינוקת שלי איתי אז העבירו אותי לחדר אחר. לדעתי דווקא בזכות זה שבעלי נשאר איתי הצלחנו לשמור על שקט יחסי בלילה, כי אחרת  התינוקת הייתה מפריעה יותר.

אולי כדאי לציין ששתי הלידות היו בקיסרי אז באמת הייתי צריכה המון עזרה.

אני הייתי צריכה את בעלי איתי באחד הלילותשירהקולה
והוא כן נשאר (לא הייתה עם זה שום בעיה מבחינת צוות בית החולים), אבל הוא לא התקלח בחדר אלא נסע להתארגן אצל ההורים, וכשהיה צריך שירותים יצא לשירותי אורחים במחלקה ולא השתמש בחדר (אפילו לצחצח שיניים בכיור בחדר הוא לא העז אלא יצא החוצה לעשות את זה בשירותי אורחים מוקדם בבוקר).
בסוף בעיני זו זכותה של כל יולדת ונשים באמת צריכות את זה ואני לגמרי הייתי שם גם. הכל שאלה של איך עושים את זה.
ובעיני אם לך זה לא נעים- הייתי פונה לצוות, אבל לא בבקשה להגיד לבעל ללכת, אלא לבקש להתנהג בהתאם (אם משתמש בשירוקלחת בחדר, או מדברים בקול בלילה) או לבקש לעבור חדר בעצמך (אם בכלל לא מתאים לך שיש שם גבר, כי בסוף אם זה מותר מבחינת הנהלים של בית החולים- זו בעיה שלך).
סבבה שיסתדר לךהדר321
ברור שכל יולדת רוצה את בעלה לידה לתמיכה ועזרה.
מבחינת צוות זה בדכ בסדר. השאלה אם בסדר לשכנה לחדר.
הצוות לא ישן אתו בחדר.
אבל אם מותר- אז מותר, אין לך מה לעשות עם זהשירהקולה
את יכולה לדרוש התנהגות נאותה, אבל לא שילך.
יש יולדות שממש *צריכות* את הבעל שם, לא "רק" רוצות (וגם אם כן- כל עוד מותר מה זה בכלל משנה?!).
אם הנהלים מתירים- את בכלל לא צריכה לשאול את היולדת השניה שבחדר.
אגב, בלידה שלי- הייתי במשך כמעט יומיים לבד בחדר, ועדיין כשבעלי היה איתי (בלילה השני הוא ישן שם, אבל גם במהלך היום) הוא לא התקרב לשירוקלחת, כי זו התנהגותה נאותה ואת זה לגמרי צריך לדרוש.
מותר רק אם היולדת השניה מסכימהאביול
ככה אני מכירה לפחות
שוב- תלוי בית חולים.שירהקולה
איפה שאני ילדתי האמירה הראשונית הייתה שהספה הנפתחת ליד המיטה היא לבעל או לכל מלוות לילה אחרת שנרצה (כן אמרו שגברים אחרים לא יכולים להיות בלילה, רק הבעל).
אם זה כל כך חשוב ומפריע- הייתי מלכתחילה בוחרת בית חולים שהנהלים בו אוסרים לינת גברים בחדרי האשפוז ונמנעת מראש מאי נעימויות או דברים שלא מתאימים לי, במקום לכפות את עצמי על אנשים שסה"כ עושים אתמה שמגיע להם ומותר.
נכון, זה מה שהתכוונתיאביול
קודם כל ההתחשבות שלכם ממש יפה!!מזלטוב
כל הכבוד!!
בתכלס את צודקת.
אפילו שגם לי היה קשה עד דמעות שהיה בעל בחדר והתלחששו כל הלילה
זה לא רק שרותים. זה כל הזמן התלחששויות ודיבוריםרקלרגעכאן
גם אם זה בשקט אני אישית לא נרדמת כשמדברים לידי
עכשיו ביום- בסדר

אבל בצהרים נגיד.או בלילה
וואלה לא מקובל עלי שיעזור לך לקום או להביא לך למיטה מה שצריך
אבל לא חייב לדבר
צאו החוצה ודברו במסדרון

גם לא בשקט בשעות האלה
אבל גם מלווה אשה יכולה להפריע ככה...זה לאו דוקא בעליעל מהדרום
נכון..וגם זה לא מתאים בעיני לדבר בשעות לילהרקלרגעכאן
אוקיי, אז תעירי על זהשירהקולה
הגיוני ממש שזה מפריע, אבל כמו שיעל כתבה- זה לא קשור לגבר או אישה...
וסתם ככה- בעיני מתאים מלווה לילה (גבר או אישה) רק אם מדובר בביות מלא (ברור שבסוף זה עניין של זכויות ולכל מאושפזת מותר להביא מלווה 24/7 בלי קשר לסוג הביות) ולכן אם זה ביות מלא- גם ככה יהיה רעש בחדר בגלל התינוק שמתעורר הרבה בלילה ובוכה, במיוחד למשל בלילה השני, אז זה גם משהו שצריך לשקול כשבוחרים סוג ביות...
זו תמיד הבעיה שלי ובמיוחדציפיפיצי

אחרי לידה אחת שהייתי באפס הפרדה עם בחורה חילונית בחדר (ממש לא מפריע לי)

אבל- בעלה ממש לא התחשב. נכנס לשירותים כל הזמן והגדיל לעשות דפק לי בדלת כשהייתי בשירותים!!!

הלכתי לאחות והאחות הייתה המומה, באה וביקשה והוא אמר כן כן וכמובן המשיך. זה היה מאוד קשה!

גם ככה לא נעים הקטע עם השירותים והאמבטיה אז עוד יותר שגבר נכנס לשם.

וידוע שגם באפס הפרדה- זה לא בית מלון לבעל, הבעל אמור לצאת לשירותים בחוץ.

מבינה מאוד את הצורך שהבעל יהיה אחרי הלידה (בעלי לא ישן איתי) ואני נטו בגלל העניין שרוצה אפס הפרדה.

אבל אולי, רק בשביל הנשים האחרות שנמצאות בחדר, שלא ישן שם ושלפחות לא יפריע !!!

לא מדברת על שיחות פרטיות בקול, נחירות וכאלה ... שזה בכלל

בדרך כלל לא נותניםאביול
תלוי באיזה בית חולים את רוצה ללדת
יש בתי חולים שבעיקרון גברים לא נשארים לישון בלילהמתואמת
בפועל יש בזה חריגים... באחת הלידות (בשערי צדק) הייתה לידי יולדת אחרי לידה ראשונה קשה מאוד, שבעלה נשאר לישון איתה בלילה (אפילו בלי התינוקת בחדר, כמדומני). ריחמתי עליה והוא היה באמת בסדר (לא השתמש בשירותים, השתדל לדבר בשקט ובקושי לצאת מהווילון), אבל עדיין התחושה לא הייתה נעימה לי...
אני חושבת שבהחלט מותר לך לבקש לעבור לחדר אחר, לפחות אם את בבית חולים שעקרונית לא מאפשר לגברים להישאר בלילה. זו זכותך המלאה, ואם לך כיולדת יהיה קשה לדרוש אותה - תבקשי מבעלך או ממישהו אחר ממשפחתך שיעשה זאת.
בשעה טובה ובקלות!
רק אם היולדת בחדר מסכימהעלה למעלה
אצלנו היא הסכימה
וזה היה הצלה שבעלי היה איתי, הוא היה ממש בשקט וממש לא השתמש בשירותים של היולדות.
מה שכן נראלי שהבת שלי שבכתה כל הלילה היא זו שהפריעה,פדיחה... אבל אלו החסרונות של אפס הפרדה
מסכימה עם התגובות פה של כולןמושית
ברגע שיש סיטואציה לא נעימה -להעיר לצוות והם יטפלו בזה,בין אם זה להעיר לבעל של השותפה לחדר ובין אם זה להעביר אותך חדר
ההנחיה היא גם אם הבעל נשאר שלא ישמש בשירותים שבחדר, שבעיניי זה הכי בסיסי ומובן אבל מסתבר שקשה ליישום
אצלי בעלי לא ישן בלילה וגם כשהגיע לבקר לא השתמש בשירותים שבחדר...
חושבת שזה בכלל לא בנהלים של בתי חוליםהדר321
פשוט היולדות והבעלים קבעו את הנוהל שהבעל נשאר.
תכל'ס, זה נטו מחלקה לנשים.
ברור שיש מקרים חריגים שהיולדת זקוקה לעזרה של הבעל.
גם אני הייתי מעדיפה שבמקום להתעורר כל חצי שעה ולטפל בתינוק יהיה לי שותף ועוזר.
צריך לקחת בחשבון שלידה זו לידה וזה לא בית מלון.
ברור שזה בנהליםדואגת!
נגיד במעיניי הישועה אסור לגברים לישון
בשע''צ חייב אישור של היולדת שבחדר.

ויש בתי חולים שמאפשרים להישאר.

ברור שהבעל צריך לעשות ככל יכולתו להיות בלתי נראה ליולדת האחרות.
אבל ממש לא רואה סיבה למנוע מעצמי את השהות של בעלי איתי בחדר במידה וזה מתאפשר מבחינת בית החולים.
מה זאת אומרת זה לא בית מלון?עלה למעלה
ברור שהאידיאל זה שמישהו יישאר עם היולדת ויעזור לה.
במיוחד אם לוקחים ביות, להיות לבד לפעמים זה לא אופציה.
אם יש בעלים שמפריעים זה בעיה אחרת, יש גם נשים שמפריעות גם אם הם רק לבד.
זה הזוי שמראש לא ברור לאשר שיש מלווה, בין אם זה בעל או אמא או חברה
מתכוונת שלידה זה לא בילוי ונופשהדר321
ציינתי שגם אני הייתי שמחה עם בעלי היה.
עם זאת לא מקבלים בד"כ חדרים נפרדים ובמח' יולדות חולקים חדר עם שותפות יולדות וזה לא נעים.
בכל אופן אני חוויתי השארות של בעל שותפה לחדר שלא שאלה וקבעה עובדה ונכנס לשרותים כל הזמן.
ציינתי בהודעה אחרת שנאלצתי להתאפק עד שהמנקה תגיע.
ללא ספק אם אמא או אחות נמצאות כמלוות זה יותר נעים להזדחל לשרותים/להתקלח מבחינה נשית.
וגם זה מעצבן,לפניו ברננה!
כי אחרי הלידה הראשונה אמא של המולדת שראיתי נכנסה להתקלח בדיוק כשהיה לי מישהו שיכול לשמור על התינוק ואני רציתי להתקלח.. וגם הייתי צריכה לשירותים - והיא הייתה שם איזה 20 דקות.
וואי זה כבר מוגזםאביול
בטח שזה בנהליםאביול
מה שמוזר זה שבשאר המחלקות לא נתקלתי בעניין של מין המלווהיעל מהדרום
לק"י

למרות שאני אישית באמת כנראה אעדיף שלא יהיה איתי גבר בחדר בלילה.
בכל אופן אחרי לידה זה רגיש מאודהדר321
משערת שבמחלקת נשים גם דנים בעניין
נכון, אבל יש נשים שהן כמו חולות אחרי הלידה וצריכות עזרהיעל מהדרום
במחלקת נשים בדרך כלל אסור מלווה...שמעונה
לפחות איפה שאני הייתי. הרבה פעמים הבעלים היו מגיעים לבקר בלילה אבל ץמיד עד 11 בלילה יצאו...ואם לא היה עובר שומר ובודק
בעלי נשאר איתי בנשיםיוקיאחרונה
לא אמרו לו כלום
זה היה בשבת והוא לא יכל לחזור לבית
זה כן בנהליםמושית
באותו בי'ח שהייתי הפעם שהבעל נשאר לישון בידיעת הצוות
היה אסור לפני כמה שנים שהבעל יישאר (וגם אז היו מסתננים שהצליחו להשאר ולהתלחשש עם האישה כל הלילה🙄)
אז מן הסתם הנהלים שונו...
קודם כל יש בתי חולים עם חדרים פרטייםאנונימיות
לגבי נוכחות של בעל אחר אם לא יתאים לך תוכלי לסרב או לעבור חדר.
חייבת לשתף. הייתה לי חוויה מזעזעת אחרי לידה בעקבות שהיה של בסבב נוסף
היכן שילדתי היה מותר לבעלים להיות גם בלילה
יום לפני שהשתחררתי הגיע זוג, עשו רעש לא נורמלי כל היום, דיברו, הזיזו דברים. החדר צפוף והרגשתי שאני נחנקת עוד רגע
והשוס היה בלילה. הבעל נחר ברמות הזויות. בכיתי מתסכול

זה היה לפנות בוקר ולמחרת הייתי אמורה להשתחרר אז לא היה עניין לבקש לעבור חדר לכמה שעות
וזה פשוט תסכל ברמות קשות. אפילו כדור שינה לא עזר לי
אבל יכול להיות שגםעלה למעלה
אם היא הייתה אם אמא שלה או חברה או לבד
הם היו עושים רעש
זה בעיה אחרת, זה לא קשור לכך שזה דווקא הבעל נשאר
אבל כשזה גבר זה פחות נעיםאביול
אני הפעם שמתי בתיק אטמי אוזנייםרקלרגעכאן
את התינוק אין לי ספק שאשמע בעז''ה כי זה לא הרמטי זה רק מטשטש את הרקע
וכי אני מתעוררת מכל פיפס
היילדה של החיים
יכולה להגיד שאחרי קיסרי לא היה מצב שהייתי נשארת לבד .
אבל עישנו הסכם ששני הבעלים יכולים להשאר
אני ממש מבינה אישה שלא רוצה והייתי מכבדת ומבקשת לעבור חדר .

תודה לכולן על התגובות!!רות א

אני חושבת על הדסה עין כרם ששם הבנתי שכן מאפשרים..

אבל בסדר, שיגיע הזמן נראה מה המצב.

מאשרים רק אם השותפה לחדר מסכימהמקרמה
את מדברת על ביות מלא?תמיד להודות
ילדתי 5 פעמים בביות חלקי מעולם לא נשאר בחדר גבר. בעשר השומר תמיד עבר וביקש מכל הבעלים לצאת.
מהצד השני.. לי ממש עוזר שבעלי איתי.בת מלך =)
זאת גם הסיבה שרציתי אפס הפרדה ולא ביות חלקי/גמיש ששם לא מאפשרים לבעל להיות גם בלילה.

בלידה האחרונה שבעלי היה איתי, אשה אחת (מחסידות כלשהי) ממש הזדעזעה שבעלי נשאר לישון.
היא הקפיצה את כל הצוות ולא רצתה להישאר, אמרה שהרב שלה לא מסכים לזה וזה לא צנוע..

הצוות לא ידע איך לאכול את זה, אמרו לה שבכל החדרים יש בעל שישן אין להם לאן להעביר אותה.

מבחינתי עד שהיא הגיעה לא חשבתי שיש יולדות שהולכות לאפס הפרדה לבדן. מצדיעה להן. עם זאת צריך להבין שיש כאלה שזה בסיסי בשבילן להיות עם הבעל..
אין קשר בין ביות מלא/ אפס הפרדה לנוכחות של הבעליעל מהדרום
לק"י

כלומר, אני מבינה את הצורך בעזרה רבה אם התינוק נמצא עם האמא כל הזמן.
בפועל, זה לא תנאי לביות מלא שהבעל נמצא גם בלילות.

אני פעמיים הייתי בביות מלא והייתי לבד בלילות.
בסורוקה אסור לגברים להשאר בלילות. בפועל לפעמים מסכימים, ובלי לשאול את שאר היולדות בחדר.
'לא אמרתי שזה התנאי לביות מלא. רק להיפךבת מלך =)
שאם אין ביות מלא - אין אפשרות שהבעל ישאר כל השעות.

ילדתי באיכילוב (ששם זה סטייל לכל יולדת חדר משלה)
ובלניאדו שיש עוד אחת איתך.

אצלי אישית הסיבה המרכזית שהייתי באפס הפרדה (ב2 הלידות) זה כי בעלי יכול להיות איתי 24/7.
מה הבעל קשור לביות מלא? לא הבנתייעל מהדרום
לק"י

בביות חלקי או בביות מלא הבעל יכול להשאר אותן שעות.
לפחות מה שאני מכירה.

בסורוקה נניח גם בביות מלא אסור לבעל להשאר בלילה.
אז בלניאדו אם אין ביות מלא מותר לבעל להיות רק עדבת מלך =)
12 בלילה אם אני זוכרת נכון...

ובביות מלא הוא (או כל מלווה אחר) יכול להיות 24/7.

כנ"ל איכילוב..
אז זה תלוי בבית החוליםיעל מהדרום
בכל הלידות שלי הייתי בביות מלאבאר מרים
(עוד לפני שקראו לזה אפס הפרדה.. בשלב שזה נחשב ממש מוזר..)

ובאף לידה בעלי לא נשאר לישון איתי.
הוא תמיד חזר לטפל בילדים.

כן, אני שונאת!!! כשהבעל של השותפה נשאר בלילה..
זה גורם לי להרגיש ממש גלגל שלישי..

במיוחד שאני אחרי לידות די בודדה.
בעלי עסוק עם הילדין וכמעט לא מצליח חבוא לבקר. ההורים שלי וחמותי אולי מצליחים לבוא פעפ אחת לחצי שעה ושאר הזמן אני לבד.
וזה ממש מממש לא נעים כשאיתי בחדש יש מישהי שמלאה מלווים ומבקרים 24/7..
הו! סוף סוף עןד מישהי שאוהבת ביקורים אחרי לידה😉יעל מהדרום
הי, גם אני אוהבתחדשה ישנה
אחת התחושות הכי קשות לי באשפוז שאחרי לידה זה הבדידות הזאת...
גם אני אוהבת ומרגישה בדיוק ככה-לבד לבדרקלרגעכאן
מאותן סיבות 'הבעל עם הילדים..
חמי וחמותי גרים רחוק ולא מגיעים בכלל לבקר גם לא בבית אחרי
ההורים שלי באים פעם אחת לזמן קצר וזה נחמד לי באמת אם זה קורה

וזהו
ושבת זה בכללל

אין אוכל של שבת
אין אוירה
בהדלקת נרות רמקולים לבא לאכול והאוכל הזה ביצה קשה וסלט.
אז מביאים לי מהבית אוכל.ועדיין.רוצה לומר קבלת שבת ואז אחרי יושבת לעצמי בחדר לבד ועושה לעצמי קידוש ואוכלת על המיטה
וכולם מסביב תמיד מרגיש עם מלא משפחה חברים שבאים ומתרגשים בטרוף ומביאים דובי ובלונים( לא 'זה מעניין אותי) ומתעניינים בלידה

חח זה נשמע מתבכיין.אבל באמת לא יודעת למה תמיד יצא לי להיות בחדר בדיוק עם הקיצוניות השניה...אולי בגלל זה גם תמיד רועש לי שם
מז"א, תבקשי לא להיות.. ביקשתי בלידה הקודמת שלימותק 27
כשרצו להכניס אותי לחדר עם מישהי לא דתיה והטלוויזיה הייתה דלוקה.. אמרתי להם אין מצב.. מצידי תשאירו אותי במסדרון.. ואז הם הכניסו אותי לחדר לבדדד
בשקט
כל השבת, מנוחה
אצלינו אין טלויזיות בכלל..מה לבקש?רקלרגעכאן
לא בכל מקום יש חדרים פרטיים..
זה לא חדר פרטימותק 27
אצלנו החדרים זוגיים.
אבל הם לא תמיד מאויישים.. לכן יצא שהייתי לבד..
שלוש לידות הייתי מאושפזת בשבתיעל מהדרום
לק"י

ודוקא בלידה השלישית שהיתה שבת קיץ ארוכה והייתי לגמרי לבד, היה ממש בסדר ב"ה!
נחתי וקראתי.

אבל מבינה אותך.
לא אומרת שצריך לבקר כל הזמן, ואנשים תקועים וכאלה. אבל צריך להבין שיש נשים שכיף להן שבאים, ולא כל היולדות רוצות דממה.
אני לא יודעת איפה את גרהיראת גאולה
אבל מה שכתבת על שבת זה שיקול בשבילי ללדת בשערי צדק (הגעתי מרחוק).
לפעמים יש סיבות צדדיות, אבל בשבילי זה חשוב. אני לא מדמיינת את עצמי אחרי לידה, שבת שלמה לבד, באווירת חול ורעש. זו תחושה מאוד לא נעימה...

אני מתארת לעצמי שאת לא גרה בירושלים, אבל יכול להיות שבמרחק לא גדול ממך יש מקום יותר מותאם לדתיים...
אני עם לידות בזק..אז להגיע להכי קרוב זה נס😊רקלרגעכאן
אבל באמת אם היתי קרובה ל'ערי צדק אז בשבת זה בהחלט היה השיקול שלי

אבל עכשיו כל כך בא לי ללדת כבר שבכלל לא משנה לי איפה ומה האוכל ומי יבוא לבקר..
אה חחחיראת גאולה
אצלי יש מספיק זמן גם להגיע לטבריה או לאילת 😁😁
באמת הרגשתי ככה בעיקר בלידות שהתאשפזתי לפני, ואז זה יצא מספר ימים משמעותי במחלקה.
וואי באמת מאתגר!!!(וגם לי היו לידות ארוכות ה3 ראשונות..רקלרגעכאן
אז יש תקווה לאחריתך
זה לא רק ההימצאות..באר מרים

אלא כל הלחישות וההתקשקשויות הסוגיות..

אני תמיד מרגישה כאילו צירפו אותי לחדר זוגי כמאזינה מהצד..

זה ממש לא נעים..
יש הרבה פעמים שיח אינטימי בין בני הזוג וממש לא נעים להאזין..
מבינה אותך..בת מלך =)
מצד שני יש עוד סוגים של אנשים🤷

אני בדיוק הפוך. חייבת מישהו איתי (דווקא בעלי ולא אמא שלי או וואט אבר)

מבחינת מבקרים זה כבר סיפור אחר.
אמרתי לאחים שלי ולהורים שלי שיבואו במרכז בפעם אחת. כי זה ממש מתיש להיות נחמדה ו'לארח' רגע אחרי לידה.

(למדתי מהלידה הראשונה ששם הם הגיעו בכוונה בנפרד כדי שכל הזמן יהיה מישהו איתי.. וגם זה רק בשעות של הביקורים. שזה כלום זמן במהלך היום)
גם אצלנואם מאושרת
מי מדבר על הלילה?! גם ביום בא בקושי רק פעם אחת עם הילדים...
כך מסתדר לנו מציאותית וגאוגרפית.. אבל האמת- זה ממש מתאים לי לנוח לבד. לכן זה באמת מפריע שיש בעל בחדר, כמה שהם ישתדלו- שקט זה לא יהיה.
ומזדהה עם מה שכתבת-ההרגשה שאת לבד וליד יש חאפלה... ואם זה זוג צעיר אז גם כל הבלונים שהם קיבלו עפים אלי
כמה דבריםשירוש16
1. לפי החוק מטופל זכאי למלווה 24/7 גם בלילה. המלווה הזה יכול להיות כל אדם שהמטופל יבחר. לבית חולים אין זכות להוציא את המלווה החוצה מלבד אם הוא מפריע לצוות בעבודתו או מפריע לטיפול במטופל עצמו.
2. בתוך החוק הזה נכלל האפשרות שהבעל יישן עם אשתו בחדר.
3. החדר של בית חולים הוא מקום ציבורי. עוברים במקום עשרות אם לא מאות אנשים מידי יום. זה לא החדר שלך אישית שאת יכולה לדרוש שייכנסו או לא.
אפשר לבקש פרטיות מסוימת אך עם הכל - מדובר במתחם ציבורי לכל דבר (כולל לעיניין השארת תינוקות בחדר כדי ללכת לשירותים או לחדר אוכל וכו. זה גובל בנטישת ילד).
בכל אופן, אפשר לצפות לרמה מינימלית של פרטיות אבל לא נראה לי שכדאי לצפות לפרטיות מלאה. גם לא בלילה. את בסך הכל אורחת לכמה ימים ויש אנשים סביבך עם צרכים משלהם.
אפשר לבקש התחשבות מינימלית כמו שלא יהיו טלפונים ב1 בלילה. לסגור את הדלת של השירותים בעדינות ולא בטריקה. אפשר ומותר לבקש מהבעלים ללכת לשירותים מחוץ למחלקה שמיועד למבקרים (ותכלס זה מה שהם אמורים לעשות כי השירותים בחדר המטופל מיועד אך ורק עבור המאושפזים ולא עבור משפחותיהם).

הרעיון שאסור לבעל לישון לצד אישתו אחרי הלידה יסודה בטעות שבתי חולים רבים מנסים לשמר. אבל היא טעות.
כמו שמותר לכל מטופל אחר המאושפז בבית חולים לבקש שיהיה מלווה לצידו 24/7 גם ליולדת מותר. היא גם מאושפזת.

עכשיו לגבי החוסר נוחות - מסכימה איתך שיש בזה משהו שהוא לא נעים.
אני אישית הייתי אחרי לידה של קיסרי חירום ולא הייתה לי אופציה לישון בלי בעלי. הייתי חייבת את העזרה שלו פיזית כדי לקום מהמיטה, לשתות כוס מים וכו. קצת הפריע לי הבעל השני בחדר אבל היי - אם לי מותר בעל בחדר אז גם לשנייה מותר.

בסופו של דבר כדאי להגיע לאישפוז עם גישה אחרת - החדר הוא לא אישי שלך. הוא ניתן לך למספר ימים ואגב יכול להילקח ממך בכל שלב באישפוז. אם החדר נצטרך עבור אישה אחרת זכותו של הצוות להוציא אותך ולתת לך חדר אחר.
לא בדקתי חוקיתהדר321
ברור שהחדר לא אישי של היולדת, מי מדבר על זה.
מדברים על כך שבשנים האחרונות זה נהיה נפוץ ולא נעים בכלל.
מבינה שהמקרה שלך של ניתוח קיסרי דרש שהבעל ישאר וזה עזר לך מאוד.
וכמו שאת מציינת לבוא בגישה אחרת, אז כדאי באמת שגם היולדות שמעוניינות שהבעל שלהן ישאר תבאנה בגישה אחרת.
כי הגישה שלהן בדכ שהן משתלטים על החדר, כמובן בלי הכללות חלילה.
אותי הרגיז שבלילה הראשון הייתה מלווה, כנראה הדולה או בת משפחה ובלילה השני הבעל שנכנס לשרותים כל הזמן ואחה"צ הגיעו מלא בני משפחה, אמנם מבוגרים וחברות של היולדות וזה היה בסדר מבחינתה.
ברגע שהגיעו אלי אורחים והיה ילד בן 8 שטייל בחדר היא מיד בקשה ממנו לצאת.
ההבנה והגישה צריכות להיות הדדיות.
זה תחושה לא נעימהשירוש16
שהיא כיביכול חוגגת עם משפחה והסטנדרט שלה חד צדדי. את צריכה להיות בשקט.. זה באמת לא נעים.

המצב בבית חולים הוא שיש מאושפזים, המצב שלהם לפעמים מורכב או במקרה של יולדת - פשוט. אבל הזכויות אותן זכויות. זכותה של אישה שתהיה מלווה לצידה לאורך כל שעות היממה. מתוך הנחה שהמטופל הוא זה שצריך עזרה והתחשבות.
להפך, אם את מרגישה טוב ולא צריכה מלווה את צריכה להתחשב ביולדת השנייה שזקוקה לעזרה הזאת.
אנשים שקשה להם לישון במחלקה - תמיד ממליצה על אטמי אוזניים טובים. זה עושה יופי של עבודה.

כמו שאמרתי, בני משפחה לא אמורים להיכנס ולצאת מהשירותים שיש במחלקה עצמה. אפשר להפנות את תשומת ליבה של האחות המופקדת על החדר והיא אמורה לטפל בזה. זה אומנם קורה במחלקות אבל שתדעי שמבחינת הצוות זה ממש ממש לא מקובל.
איפה כתוב החוק הזה?אם מאושרת
במחלקות אחרות בדרך כלל לא מאפשרים בכלל לישון בחדר, (כשליוויתי אנשים בבית חולים בד"כ אמרו לי לא להיות בחדר אחרי תשע,וישבתי במסדרון)
באמת? אני יודעת שאפשר להשאר בלילות עם מאושפזיםיעל מהדרום
זה שלא מאפשריםשירוש16
לא אומר שזה חוקי.

עייני ערך חוק זכויות המטופל.
יכולה להגיד לך מהצד שליShani_ta
שבעלי הוא נחוץ בטירוף. הוא מרגיע אותי, עוזר לי, מאפס אותי ומעודד אותי. בלעדיו אני פשוט לא יכולה..
סופר מבינה אותך שזה לא נוח, אבל רק מנסה לתת לך את התמונה מהצד השני.

יש בחלק מבתי החולים אופציה למלונית, אבל זה לא תמיד מתאפשר כלכלית..
למלונית משחררים ישר במידה והכל נראה בסדר?דיקלה91
אל תצפי שהאשפוז יהיה לך נוחיוקי
קחי בחשבון שתמיד תהיה איתך מישהי בחדר וזה הופך את הכל ליותר מציק
כשאני התאשפזתי הייתי עם מישהי שהתינוק שלה צרח כ-ל הלילה והיא לא התייחסה אליו בכלל. אחריה הגיע מישהי שגם בעלה ישב איתה ודיבר עד השעות הקטנות של הלילה

צריך לבוא בגישה יותר זורמת. מצד אחד להתחשב במי שאיתך ומצד שני להבין שמה לעשות זה כמה ימים שהם לא הכי נוחים (אפשר תמיד ללכת למלונית)
לגבי השירותים-ממש לא לעניין בעיני שהבעל ייכנס לשירותים של החדר וגם כתוב בפירוש שהם למטופלות בלבד. גם כשבעלי היה איתי (לא נשאר לישון) תמיד הלך לשירותים של המחלקה. מקלחת בכלל זה הגזמה
בעלי תמיד ישן איתי.פעם שנייה2
אבל ממש לא משתמש בשירותים וגם לא במקלחת.
הוא שם להגיש לי את התינוק אם קשה לי לקום בלילה, להביא לי אוכל לחדר אם לא מעוניינת לצאת..ובגדול פשוט לטפל בי.
לא יצא שביקשו ממנו לצאת ומצד שני אנחנו גם לא מדברים באמצע הלילה וכן מכבדים את היולדת השנייה (במאיר יש רק 2 בחדר) ולרוב גם היא עם הבעל..

האמת מי שלרוב עושים רעש זה האורחים שמתעקשים להגיע ליולדת לביקור..אמנם בשעות הביקור אבל..מה הלחץ?? הרגע ילדנו..

לפחות החוויה הפעם בקורונה תהיה שונה.
אז אני דוקא אוהבת אורחים אחרי הלידה....יעל מהדרום
לק"י

לא כולם ולא כל הזמן, אבל בהחלט שמחה שבאים לבקר.
לא אוהבת..פעם שנייה2
מלא אנשים..ושוב ושוב אותם סיפורים..אותן שאלות..
תמיד בורחת כשמגיעים אורחים של יולדות.
אלה שעות כאלה אינטימיות ופרטיות..מבחינתי רק עם בן הזוג.
לכן הגבתי שאני אוהבת. זה אישי לכל אחתיעל מהדרום
לק"י

שלא יימנעו מלבקר אותי כי יש נשים שלא אוהבות.

והרבה אני לבד, כי בעלי גם עם הילדים האחרים.
חא יודעת האן באמת אני אוהבת אורחים..באר מרים
אבל די בודד לי..

הייתי שמחה אם בעלי היה יכול להיות איתי יותר..

אבל באמת שהילדים דיקודמים לי..

כן. כואב חי לקום להרים את התינור, וקשה להתכופף או להביא דברים..
אבל מציאות החיים לא מאךשרת את העזרה הזאת בשלב בו אני נמצאת..

בעלי מצליח להגיע אולי פעם אחת בבוקר ופעם אחת מאוחר בלילה, ועוד פעם בא עם כל הילדים לבקר - אבל זה בעיקר חוייה לילדים ובשבילי זה די עומס וקושי גופני לארח אותם..
לא שלי יש אורחים כל הזמן. בטח לא כשילדתי בקורונהיעל מהדרום
ולכן כל הנשים גם צריכות להיות לבד?יערת דבש

כלומר

מבינה לגמרי שזו חויה בודדה ולא נעימה..

וחיבוק על כך

אבל

יש נשים שזה כן מסתדר להן שהבעל יהיה ויסייע להן נפשית ופיזית

לא נראה שהגיוני למנוע את זה כי ליולדת השניה קשה רגשית.

אגב גם מלווה אישה יכולה להפריע באותה מידה (אמא של יולדת שישנה איתי בחדר נחרה בקול כל הלילה..נו מה לעשות)

ואגב 2-דוקא בעיני ולדעתנו אישה אחרי לידה קודמת בהחלט לילדים

אז אנחנו מוצאים להם סידור והבעל בהחלט בא להיות כמה שיותר עם היולדת 

יום יומיים אצל סבתא\דודה זה לא נורא לילדים

וליולדת זה סופר קריטי וחשוב

לא דיברתי על הלבד אלא על האינטימינות..באר מרים
לא.
אני לא רוצה להיוצ שותפה לאינטימיות של סוג אחר.

אין לי ברירה אלא לשמוע את הלחשןשים והשיתופים האישיים, את מיחות התמיכה וכינויי החיבה.

לא רוצה להצטרך להרגיש גלגל שלישי בחדר בו מתהנלת זוגיות קרובה ואנטימית של זוג אחר בנוכחותי..
ולא. כתבתי אתמול בשרדור אחר..באר מרים
במשפחה שלא נוסעת שבתות לאורך שנה אין אפשרות לפסר 6, 7 , 8 יחדים אצל קורבי משפחה בטח בזמן לימודים..

רק אם אני מתאשפזת לשבת זה מתאפשר.
ואפילו אז, בעלי משתדל להיות בעצמו עם הקטנים להקל על ההורים את האירוח..

כשהסבתות מעל גיל 70 ולא מדובר בילד או שניים זה לא אפשרי..
מסכימה. גם בעלי ישן והיה איתייערת דבש

מבחינתי זה קריטי להחלמה פיזית ונפשית

והוא סופר שקט ומתחשב כלא נראה..

ואין לי מלווה אישה שתוכל להיות איתי.

זה המצב

אורחים רבים למשל זה באמת לא חשוב וחיוני כמו מלווה

כמה שזה נחמד..זה אקסטרה לא צורך חיוני להחלמה של יולדת 

אני מהבעלים שנשארים בלילה הראשוןבשורות משמחות
אבל אני מסייגת שלרוב הבעלים יש טאקט והם לא משתמשים בשירותים/מקלחת בחדר של היולדות, וגם לא מסתובבים סתם בחדר.
היו יולדות שהיו איתי בחדר עם בעל מעצבן והערתי לבעל כי זה באמת לא לעניין, אין לי בעיה שישאר בחדר עם אישתו אם היא צריכה אבל זה ברור שצריך להגביל את התנועה אם זה מפריע.
אגב בעדיפות שלי לקבל את המקום הכי סמוך לכניסה לחדר ואז זה פותר לי בדיוק את הסיבוכים האלו.
לא קראתי תגובות קודמותחדשה ישנה
האמת שבלילה הראשון בעלי תמיד נשאר איתי כי אני ממש לא יכולה לקום מהמיטה וכל שניה צריך לקום להומיא את התינוק ולהחזיר אותו.
אבל,
ברור שהוא לא משתמש בשירותים!
ולא מסתובב.
ולא עושה רעש... יושב בשקט ועוזר לי במה שצריך.
אין מה לעשות זה בית חולים , זה לא בית מלון..
גם כשמישהי עוברת ניתוח לא קשור להריון ולידה, בעלה יהיה לידה גם אם יש אישה נוספת מעבר לוילון..
בכל אופן, תמיד ביקשנו רשות שישאר ונתנו לנו. (חוץ מלידה אחת שהייתה בבוקר אז עד הלילה כבר יכולתי ללכת ב''ה. )
באיזה ב'יח יש חדר פרטי?bula
איכילןבאנונימיות
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקהאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקהאחרונה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

כתבת מאד יפהזוית חדשה
מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

תודהאנונימית בהו"ל

מה עושים שם אבל? מדברים?

כן, מדברים, פורקים, מלבנים יחד חוויות וקשייםהתייעצות הריון
ואת מקבלת מקום שהוא רק שלך, מרחב מכיל ובטוח..
בגדול טיפול רגיל כןחנוקהאחרונה

יש מטפלות באמצעות אמנות/מוסיקה/תנועה.

שאז בעצם הרעיון להתשמש בכלים השלכתיים- לפעמים יותר קל להביע ככה מאשר במילים, בייחוד רגשות שקשה לבטא

או אנשים שהם סתם פחות וורבליים.

טוענים שטיפול בכלים השלכתיים קצר יותר מטיפול פסיכולוגי רגיל, אני חושבת שמה שחשוב זה חיבור למטפלת

אולי יעניין אותך