אומרים שמכוניות חשמליות זה כדי שלא יהיה זיהום אויר אבל אני קורא מצד
שני שהזיהום אויר שנגרם כתוצאה מהייצור של הבטריות שווה ערך לזיהום
של הדלק + לזרוק מיליארדי בטריות לפח מדי כך וכך שנים עושה בעיות מסוגים שונים.
אז מה הקטע בדיוק?
אומרים שמכוניות חשמליות זה כדי שלא יהיה זיהום אויר אבל אני קורא מצד
שני שהזיהום אויר שנגרם כתוצאה מהייצור של הבטריות שווה ערך לזיהום
של הדלק + לזרוק מיליארדי בטריות לפח מדי כך וכך שנים עושה בעיות מסוגים שונים.
אז מה הקטע בדיוק?
הם מחפשים דרכים להרגיש טוב עצמם שהם מצילים את העולם וזה לא באמת משנה אם הייתה לזה איזשהי השפעה.
ראשית, ההפחדה בנוגע לאורך חיי הסוללות היא כבר מזמן מופרכת. פעם העריכו שמשך חיי סוללה של רכב היברידי יהיה חמש עד שש שנים (פעמיים "סבב ליסינג") ואז תפחת יעילותה ונצילותה באורח דרמטי. יש כיום הונדה אינסייטים וטויוטה פריוסים שנוסעים כמעט באותה ניצולת סוללה במשך עשור וחצי. ולכן שאלת הפסולת מסוללות הרבה פחות קריטית בנוגע לכלי הרכב ההיברידיים והחשמליים. מה גם שעלינו להודות שעל כל טון פסולת כזו יש בוודאי טונות רבות של טורבינות חשמל וסוללות של כלי תחבורה ושאר מכונות חשמליות שבכל מקרה משתמשים בהן, מאוטובוסים חשמליים ורכבות ועד גנרטורים מסוגים שונים. ונכון שזה באמת עדיין מחיר רציני שיש לקחת בחשבון.
שנית וחשוב יותר, עיקר העניין לעבור לרכב היברידי או חשמלי הוא במעבר לייצור חשמל נקי, בשוק החשמל ממקורות אלטרנטיביים, רוח, מים, אור או אולי (למרות שכיום פחתה ההיתכנות) גלים. אם עוברים לרכב נטען אבל ייצור החשמל שטוען אותו בא רק משריפת פחם או מאזוט בתחנות כוח, סביר שלא הרווחנו הרבה, וזה כיום לצערנו במידה רבה המצב בישראל, שמפגרת אחרי העולם המפותח כולו, בכישלון היסטורי וקולוסאלי של חברת החשמל ורשות החשמל. תחשוב שבהולנד רכבת שלמה נוסעת על חשמל ממקור נקי, ושגרמניה המעוננת מייצרת עשרות אחוזים מצריכת החשמל ממקור סולרי, לעומת אחוזים בודדים בישראל צרובת השמש. אבל - וזה אבל גדול - באמת אם נתח מהותי מהתחבורה עובר לטעינה חשמלית (או חישמול כפי שעושה בקצב רציני הרכבת בארץ), אפשר לפחות לתכנן פוטנציאלית את המעבר לייצור חשמל נקי, שבבוא היום יוזרם לכלי הרכב. אגב, גם שימוש ברכב היברידי מפחית באופן רציני ביותר צריכת דלק מאובן (או גם אתאנול).
רק לאחרונה, חברת קונגרס אמריקאית רפובליקנית ואולטרה שמרנית, שמלאה מן הסתם בטינה ומרירות כנגד פרוגרסיבים, והצימצום המעצבן שהם מעוניינים לקדם בצריכת פחם מוירג'יניה או נפט מטקסס (וברווחים של החברות והתורמים הפוליטיים), הצטלמה למודעה פוליטית כשהיא מכוונת מקלע נגד טויוטה פריוס - שהיא מבחינתה ומבחינת תומכיה הסמל לליברליזם "קפיטליסטי", כלומר מה שמכונה "היפסטרי", דהיינו - מצד אחד לחיות חיים מודרניים וממונעים, אבל מצד שני לנסות איכשהוא לשמור על סביבה וכדומה. לכן אותם ליברלים שנואים רוכשים טויוטה היברידית ולא "טראק" אמריקאי בנפח מנוע בנזין עצום, כגון דודג' ראם או רכב יוקון "דנאלי" או אפילו טויוטה טאקומה. הקונגרסוומן הנכבדה שמה עין בכוונת, פתחה ביריות, והפריוס התפוצצה לשמיים בנפץ אדיר, שאני חושד שחלקו לפחות נובע מאיזה מטען פירוטכני שהוטמן בה להגדלת האפקט המאיים.
התכוונתי לטויוטה טונדרה.
נפח מנוע אפשרי של הטנדר הזה הוא 5.7 ליטר.
טויוטה הצליחה כבר לייצר את טויוטה מיראי, שעובדת על מימן. כלומר הם מסוגלים לייצר אנרגיה מכנית ואנרגיה חשמלית ממימן. השימוש במימן הוא נקי לחלוטין, השאלה למה לא ניתן לפתור את בעיית יצור החשמל עצמו באמצעות מימין ?
הבנתי שמימן דליק מאוד ויש בעיה בהעברה שלו ממקום למקום, ובכל זאת אם הוא מציע פתרון כל כך עוצמתי, לא ניתן לחשוב על דרך לאבטח את הטרנספורטציה ?
ככל הנראה הפיתוח של טויוטה מסתמך על טכניקות חדשות לניצול של מימן, השאלה למה עדיין לא עושים עם זה משהו ? יש תכנון צפוי ?
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי