יש פה אנשים שהתחסנו ראשון ושני אבל מפחדים להתחסן חיסון שלישיהיא יושבה בחלון
?
ראיתי שהיו פה כמה שרשורים על החיסונים אבל לא עקבתי.
התחסני ראשון ושני ועכשיו לשלישי אני ממש מפחדת.
1. זה נראה לי הזוי כל העסק מה נמשיך להתחסן לנצח?
2. לחברה שלי היו בעיות בנשימה מזה כמה ימים ועדיין לא עבר לה. אני גם ככה רגישה בנשימה ובלב אז ממש פוחדת
3. כנראה שהיה לוקח לי זמן לולא התו הירוק שמחייב. אז מעצבן אותי שאני צריכה לעשות את זה רק בשביל התו הירוק

אשמח שתשתפו תובנות ליבכם, דעות למחשבות שיעזרו לי להחליט
ובכל מקרה אשמח לתשובות לעניין ולא להתלהמות על מתנגדי/תומכי חיסונים
אולי תשאלי רופאהכול לטובה!

אם יש לך בעיות אם כדי

אותיekselion

החיסון השלישי הפיל לקרשים 

זה היה ככה ליומיים שלושה

אבל

מצדי לעשות את זה כל חודש

ולא לחטוף את הדבר האמיתי, או חס ושלום להדביק את מי שאני אוהב

זה ככל הנראה מאוד לא שכיח, כמדומני לרוב השלישי קל יותרSami1

אבל אתה צודק, מה זה כמה ימים של עייפות מול תגובה חיסונית לוירוס מהונדס ומסוכן ? 

אני הבנתי שekselion
ככל שמרגישים יותר רע אחרי החיסון
אז זה סימן יותר טוב בגלל שהמערכת החיסונית עובדת טוב ובגלל זה היא גורמת לגוף לעבור את זה.
לי הראשון היה סבבה השני פחות והשלישי זוועה.
אח שלי לעומת זאת כל חיסון סבל ממממש
כשמרגישים לא טובראשיתך
זה איתות של הגוף שמשהו לא טוב עובר עליו, וצריך להקשיב לו, לא לדחוף לו עוד רעל.
ממש לאekselion

עוד לפני הקורונה

זה היה ידוע שכשעושים חיסון שפעת עלולים להרגיש קצת לא טוב - אבל התוצאה שמחוסנים משפעת קשה למשך שנה.

אותו הדבר עם החיסון קורונה

לא חליתי בשפעת שניםראשיתך
ומעולם לא התחסנתי לשפעת
וזה מוכיח שהשפעת לא באמת קיימת!!ekselion

כן, אניפה לקצת
כרגע בוחרת לא להתחסן (בכל מקרה אני לא סעניין להתחסן בשביל התו הירוק אלא בשביל הבריאות שלי, התו הירוק הוא לא שיקול מבחינתי)
לא יודעת אם הבחירה שלי נכונה, אבל גם כשהתחסנתי לא ידעתי אם זאת ההחלטה הנכונה....

לגבי 2, הייתי מתייעצת עם רופא שמכיר אותי ואני סומכת עליו.
תקראי את התגובות לפוסט,ראשיתך
Log in to Facebook | Facebook

אם לא מחקו עדויות מאתמול. קראתי כמויות של עדויות מזעזעות. בני 30 עם אירועים מוחיים ולבביים ועוד כל מיני תופעות לוואי שלא שוות את החיסון, ועדיף לחלות ולקחת דברים שמחזקים כמו ויטמין c, אבץ ולבונה ועוד מה שעוזר.
מספיק עם הפייק, יש חוסר הגיון אלמנטרי בהסתמכות שלך על קבוצותSami1

פייסבוק כבסיס למקור מידע. קבוצות פייסבוק היו מלאות בפייק ניוז מאז ומעולם, הרבה לפני מגפת הקורונה.

משרד הבריאות אסף נתונים ולא מצא תופעות לוואי חריפות בכנה מידה משמעותי. במקום להסתמך על נתוני אמת מאנשי מדע ומשכילים בתחומם, אתה מעדיף להאמין לקשקושים מומצאים מקבוצות פייסבוק. פגשת אותם פנים מול פנים ?

האם אתה מודע לתסביכים הפסיכוסומטיים שמאורע כזה עלול לחולל ? על ההיתכנות הסטטיסיטית שבין מיליוני מחוסנים כמה אנשים יחוו תופעות בריאותיות שלא קשורות בכלל לחיסון והתרחשו במקרה בסמוך ?

מומחים ברפואה מודעים לכך ולכן מסוגלים לסנן את המידע בהסתמך על השכיחות של התופעה וההתכנות המדעית- ביולוגית לתופעה בהקשר לחיסון.

נתנו הוראה לעיתונאיםראשיתך
לפני שנה לא לומר דבר רע נגד החיסון בתקשרות

הנה סמיון גרפמן מודה בזה:

הקופות חולים אספו נתוניםברגוע
וראו שבקושי היו תופעות לוואי, כמו בחיסונים הראשונים.
תת דיווח מכוון. אומרים שאין קשר לחיסוןראשיתך
סבבהברגוע
אני מעדיף להאמין להם מאשר לפוסטים בפייסבוק או לסמיון..
גופים זרים ממתכת ועודראשיתך
מספיק עם הפייק, יש חוסר הגיון אלמנטרי בהסתמכות שלך על קבוצותSami1

פייסבוק כבסיס למקור מידע. קבוצות פייסבוק היו מלאות בפייק ניוז מאז ומעולם, הרבה לפני מגפת הקורונה.

משרד הבריאות אסף נתונים ולא מצא תופעות לוואי חריפות בכנה מידה משמעותי. במקום להסתמך על נתוני אמת מאנשי מדע ומשכילים בתחומם, אתה מעדיף להאמין לקשקושים מומצאים מקבוצות פייסבוק. פגשת אותם פנים מול פנים ?

האם אתה מודע לתסביכים הפסיכוסומטיים שמאורע כזה עלול לחולל ? על ההיתכנות הסטטיסיטית שבין מיליוני מחוסנים כמה אנשים יחוו תופעות בריאותיות שלא קשורות בכלל לחיסון והתרחשו במקרה בסמוך ?

מומחים ברפואה מודעים לכך ולכן מסוגלים לסנן את המידע בהסתמך על השכיחות של התופעה וההתכנות המדעית- ביולוגית לתופעה בהקשר לחיסון.

דווקא לחלקיקי מתכת בפקקים של מודרנה שנשלחו ליפן החלטת להתעכב ? הייתה תקלת יצור בבקבוקים, הפקק המתכתי התפורר לתכולה. לפי מודרנה בטיחות החיסון לא נפגעה, ובכל מקרה עשו לזה ריקול. זו דווקא דוגמא שיש בקרה בנושא, אבל החלטת לחלוב מזה משהו אחר.

מקווה שהרופאים פה ^ מספיק רציניים בשבילךראשיתך
פורפורציה זה מה שאני מכנה רצינותSami1
עבר עריכה על ידי Sami1 בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ב 16:21

שומעים לרוב המומחים, לא לבעלי דעות יחיד - לא פעם אנשים שהם ביזריים ביום יום ובעלי היסטוריית מחקר בעייתית.

הו לא, מתכת!פשוט אני..
יש לך בכלל מושג איזה מתכון יש בחיסון, כמה מהן יש לך בגוף באופן טבעי כתוצאה מאכילה ושתייה, ומה קורה לבן אדם שאין לו מתכות בגוף?
(רמז: הוא לא יכול לחיות).

תפסיקי להפחיד עם שטויות ותנסי לדבר עם עובדות, זה יעזור לקחת אותך ברצינות.
החברה שלך צריכה ללכת לרופא ולברר את המצב שלהSami1

אין הכרח שיש קשר בין הדברים, וגם אם כן זה כנראה נדיר. יש אנשים עם רגישות אלרגית שהחיסון בעייתי יותר בשבילם, השאלה אם זה קשור אליה ולא ידעה.

אני ממליץ כפי שאמרו, אם יש לך בעיות בריאותיות קחי יוזמה ותתייעצי עם רופא. תעודדי אותו להסתכל בתיק הרפואי שלך לעומת ובכל הרקע שלך. תשאלי אותו ככל העולה על רוחך הוא שם בשביל לסייע לך.

לחלות בקורונה, זה גם שיקול ושם הסטטיסטיקה גרועה לאין שיעור. שוב, בהינתן שאין לך בעיה ספציפית שמגבילה ובשביל זה את מוכרחת להתייעץ עם רופא אם יש חשש מבוסס.

עוד משהו, הגיעו לארץ משלוח חיסונים של אסטרהזניקה (אלו שפותחו במקור באוקספורד), הם מיועדים למי שפיתח תגובה אלרגית לחיסון של פייזר (שוב, בהתייעצות עם רופא למי שזה נוגע אליו). מה שכן, היעילות פחותה יותר מחיסוני פייזר או מודרנה.

הרופא שתלכי אליוראשיתך
לא יספוג את התופעות לוואי שאת עלולה להתמודד איתם יום יום, אז כדאי שתלמדי מאלה שהתחסנו באתר העדויות עם מה את עלולה להתמודד ח"ו
וחברי פייסבוק יספגו בשבילה את הקורונה ? תגובה מגוחכת ומסוכנתSami1

אתה מגיב בצורה חסרת אחריות. 

עדיף קורונה.ראשיתך
מה גם שמי שהתחסן יותר חולה, כנראה במציאות. בדיוק עכשיו חושבת ללכת להדבק מידיד שהתחסן פעמיים, בזמן שאני לא התחסנתי וניסיתי להדבק מהרבה חברים שנדבקו וטרם עלה בידי.
את פשוט חסרת אחריות, לא עדיף קורונה ! קורונה גורמת לתמותהSami1

ונכויות משמעותיות עד קשות אצל 30 % מהמחלימים. קורונה היא מחלה מסוכנת והולכת ומתברר כוירוס שהתפתח במעבדה בווהאן. את אומרת שעדיף לחלות בנשק ביולוגי שהתפרץ ממעבדה מאשר בחיסון שנבדק והתברר שלא מוביל באיזה שהוא כנה מידה רחב לתופעות לוואי משמעותיות ובטח שלא לתמותה. איזו תעוזה לכתוב שקר שכזה שקורונה עדיפה..

מי שהתחסן חולה יותר ? שקר, הגרפים מראים בדיוק הפוך !

קורונה - לוח בקרה

לפחות ניתן לראות את העדר הפורפורציה שמנחה את הדעה הרדיקלית הזו

זה לא היה קונספירציה?ראשיתך
למה לאמץ רק חלק מהקונספירציות?
לאSami1

את מבינה ? מדע מבוסס על הממצאים העדכניים שזמינים לנו.

דו"ח של המודיעין האמריקאי חשף ששני הנדבקים הראשונים היו שני חוקרים במעבדה בווהאן, ולא בשוק בשר הים המקומי כפי שדווחו. במעבדה הזו ניסו לגרום להדבקה של תאי אדם בוירוס הקורונה (שהועבר על ידי חיות בלבד):

אגב, התעלמת מן הנתונים עצמם על מסוכנות הקורונה.

יפה, בוקר טובראשיתך
מה בוקר טוב ? אני מאמין לדברים שיש להם ראיותSami1

את מאמינה אולי לכל דבר שטוען שמנסים לרמות אותך. אבל יחי ההבדל הקטן, כאן מדובר בשלטון הסיני החשוך, וכאן מדובר ברוב מומחי העולם המדעי.

אז תחכה עוד קצתראשיתך
או עוד הרבה,
ותגיע למומחים שיגידו את מה שהאנשים בעדויות על התופעות לוואי אומרים.

יש לי סבלנות, נחכה.
אמרו שזה קונספירציה בגלל שטראמפ דיבר על זהSami1

בנוסף לא כל שטות מתגלה כאמת.

את בטח חושבת שגם יווכח שכדור הארץ שטוח ? זה לא הולך לקרות בדיוק כפי שלא תתגלה שום קונספירציה אכזרית לגבי הסיכון.

את מעדיפה להדבק בנשק ביולוגי, יכול להיות יותר מטורף מזה ?

אתה ערבבת.ראשיתך
אני ממוקדת מדברים על חיסונים.
לא, המומחים דיברו על החיסון. עם מתנגדים רדיקלים מדבריםSami1

על הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי ההסתה שלהם לסכנת אחרים.

נשמה אני מכירה אישית אדם שחשב כמוךתפוחית 1
ועכשיו מחובר לאקמו..
חוסר אחריות להגיד עדיף קורונה בכל מצב.
בואו לא נקשיב לרופאים, בשביל מה יש הזויים בפייסבוק?פשוט אני..
נראה אותך מתמודדת עם זה:פשוט אני..

מאות חוכמולוגים שחשבו שהם הכי חכמים בעולם, סירבו לקחת את החיסון ועכשיו הם תלויים בין חיים למוות בבית החולים. אלפי חוכמולוגים כבר נפטרו ונקברו.

השקרים שלך הם סכנה, להוכיח לעולם את הבלייך זה ממש פיקוח נפש כפשוטו.
תכף כבר לא תצטרך לעבוד קשהראשיתך
תתוודי שאת כאן במטרה שכמה שיותר יהודים ימותו?פשוט אני..
אגב - כרגיל, התחמקת. את יודעת שהחיסון מציל ממוותפשוט אני..
ואין לך שום יכולת להתמודד עם הנתונים, מבלי להביא לנו קישורים לקבוצות פייסבוק של הזויים.
אני חושבת שהנתונים מוטיםראשיתך
אז לא משנה מה תשלח לי, פה או באישי, אני לא מקבלת
מי מטה אותם?פשוט אני..
לדעתך יש שיתוף פעולה בין מאות אנשי משרד הבריאות, אלפי רופאים, עשרות אלפי אחיות, אלפי אנשי מדע ומחקר, וכוווולם החליטו לשנות את הנתונים בלי שאף אחד החליט לספר את האמת?

וכל זה רק בישראל, כמובן.

בשביל שהתרמית תצליח - נדרש שיתוף פעולה שכזה עם מאות אלפי או מיליוני אנשי רפואה ומדע ברחבי העולם.

דברי עם רופאים או אחיות בבתי חולים, תראי מה יש להם להגיד על מצב ההתחסנות של המאושפזים שלהם.
זו הנקודה, אתם מתעלמים מכל נתון אמת ומאמינים לכל פייקSami1

אני לא מכירה אתםראשיתך
אתה מכיר אתם? באמת חסרים לי חברים, נלך יחד תכיר לי אותם.
את רצינית ? את חברייך מקבוצות הפייסבוק את כן מכירה ?Sami1

באמת השתמשת בזה כטיעון נגד משרד הבריאות דווקא ?

הרקורד ושמם של מומחיו של המשרד ידוע וחשוף לכל. חברי הקבוצה שלך בפייסבוק - אנונימיים. חלקם אפילו חשבונות מזויפים מרובים...

אני מכיר כמה וכמהפשוט אני..
רוצה לעשות סיור בבית חולים, לשמוע רופאים ואחיות בזמן אמת? יש לי קרובי משפחה בכמה בתי חולים במרכז, כולל מנהלי מחלקות (לא קורונה).

אם כן, אני אארגן לשנינו ביחד. נתאם הכל בשיחה אישית.

התנאי הוא שאחר כך תכתבי פה בפורום את האמת על מה שראית ועל מה ששמעת מאנשי הצוות.

וכמובן, שלא תחשפי את זהותי בפורום (אל חשש, גם אני לא אחשוף את זהותך)
טעות במיקום תגובה שלי - להתעלם.Sami1

אל תדאג!ראשיתך
נמשיך אחכ לסיור בקליניקות של רפואה אלטרנטיבית שעל דלתותיהם מתדפקים עשרות מתחסנים עם תופעות לוואי?
הנה, פה טמון הכלבפשוט אני..
אני מציע לך לבקר במקום שבו עובדים על פי מחקרים,
את רוצה להביא אותי לרופאי אליל שמוכרים מים מרפאים.

כשאותם אנשים לא יצליחו לנקום או יסבלו מכאבים עצומים בחזה, אני מבטיח לך שהם ילכו לבתי חולים ולא לרופאי אליל.

וואו, זה מדהים כמה האמת מפחידה אותך, את נמנעת בכל מחיר מלראות אותה.
הסכמתי, למה שלא תסכים גם? כל כך מפחיד?ראשיתך
הצעת ללכת למקום שכל כולו בנוי על שקרפשוט אני..
קוראי תדרים, מעלי נשמות, מדבבי מלאכים, קוראי קפה, מרפאי חסימות, מסירי קללות... כל אלה מתפרנסים יפה מאוד מ''ריפוי'' אנשים, אבל כשהילד שלהם לא יצליח לנשום הם יטיסו אותו לשניידר ולא לקולגות שלהם מה''מקצוע'' הזה
אבל כדי להכיר את האמתראשיתך
צריך לבקר בשני המקומות, לראות את שני הצדדים שאנחנו מדברים עליהם. ואז יהיה לנו על מה לדבר, כי ראינו יחד את שני התחומים.
כדי להכיר את השואה צריך לדבר עם מכחיש שואה?😏פשוט אני..
ללמוד על מגיפה מאנשים שלא מאמינים במדע בכלל וברפואה בפרט, זה בדיוק כמו ללמוד על השואה מנשיא איראן.
טוב חבל, דווקא היה לי נחמד לדמיין סיור איתךראשיתך
לפחות אפשר ללמוד הרבה מהדיון הזהפשוט אני..
זה לא שאת חוששת מחומרים לא בריאים בחיסון,
אלא שבאופן קטגורי את מעדיפה רופאי אליל ולא רפואה מבוססת מדע. זה בכלל לא קשור לקורונה ולתסמיניה ולמוות והשכול שהיא יוצרת, את פשוט לא מאמינה במדע.

שכוייח.
ראית את העדויות שצירפתי?ראשיתך
מה לעשות שבסוף אנשים מגיעים לבקש רפואה מרעלי החיסון אצל מטפלים אלטרנטיביים
מעניין שרק המאמינים ברופאי אליל חווים תופעות לוואיפשוט אני..
ודווקא אלה המאמינים במדע, למעט מקרים סופר נדירים, לא מרגישים שום דבר חריג ולא רצים לרופא אחרי החיסון.

מה זה אומר על מכחישי המדע?
לא...ראשיתך
מי שמאמין ברופאי אליל בכלל לא הלך להתחסן! כמוני! אז אין לנו תופעות לוואי.

המסכנים האמיתיים שנואשו מהרפואה הקונבנציונלית, זה כאלה שכ-ן התחסנו, ועכשיו מחפשים מזור לתופעות לוואי מהחיסונים. רק מה, הרופאים אומרים להם שאין קשר לחיסון, ומגלגלים אותם לסדרת בדיקות ונשארים ללא מענה... ואז הולכים לרופאי אליל
לפחות את מודה שאת מאמינה ברופאי אליל 😃פשוט אני..
גיט שאבעס
חח סתם היה נחמד להשתמש בביטוי שלךראשיתך
אבל כן, מאמינה בהם, כי עזרו לי בדברים שהייתי צריכה
כן? מי שלא מתחסן לא סובל מתופעות לוואי? ספרי ליתומיםפשוט אני..
תסתכל רגעראשיתך

חחחחחח טובפשוט אני..
אותה ''אחיינית'' היא ''מתקשרת'', למדה ''רפואה אלטרנטיבית'', הפייסבוק שלה מלא בהזיות על סדר עולמי חדש וכו', והיא בעצמה אומרת שאין לה כל מקור להבלים על התקף לב שהרי לא ניתן לבדוק זאת בנתיחה.

פעם אחת היא שיתפה פוסט לפיו החיסון הוא החומר הרעיל ביותר ביולוגית שהוזרק אי פעם לבני אדם.

רונית סבג
נתחיל מזה שאין שום "רפואה אלטרנטיבית"shaulreznik

הרפואה הקונבנציונלית פועלית על סמך מחקרים שעברו ביקורת עמיתים, נדבקו ושוחזרו. רופא רושם למטופל תרופה כזאת או אחרת לא משום שהוא מאמין לממציא התרופה, אלא על סמך הוכחות אמפיריות (לקחו X אנשים, חילקו לשתי קבוצות, קבוצה אחת קיבלה אקמול, השאר קיבלו פלסבו). 

מאידך, אנשי ה"רפואה האלטרנטיבית" מסתמכים על ראיות אנקדוטליות: האח של סבא של השכן של החבר שלי קיבל חליטת צמחים, שתה והרגיש הרבה יותר טוב. שום מחקר, שום קבוצת ביקורת, אלא עדויות שאף אחד לא באמת טרח לבדוק.

אז לא, אין שום רפואה אלטרנטיבית. יש רפואה מערבית שמאריכה חיים ויש שאמאנים, הומאופתים, נטורופתים ושאר מאחזי עיניים שבמקרה הטוב מחלקים ללקוחות שלהם פלסבו. 

בסדר, תקרא להם בשמות שתבחרראשיתך
הם מרפאים, מנסיון לא רק שלי
הם לאshaulreznik

אין שום "ניסיון", יש מחקרים אמפיריים. הקטע הוא שגם פלסבו יכול לרפא. הקטע השני הוא שמחלה יכולה לסגת מעצמה. זהו הסוד הגדול והכמוס של כל מיני יובל אשרובים וכו'.

תודה לה' שהם קיימיםראשיתך
תודה לה' שרפואה מערבית קיימתshaulreznik

תוחלת החיים במדינות פרימיטיביות על טהרת השמאנים היא 50 שנה פלוס מינוס

Life expectancy at birth, total (years) - Chad | Data

תוחלת החיים במדינות עם רפואה מערבית מפותחת היא 80 שנה פלוס מינוס.

החיסון אולי מפחיד, אבל הקורונה הרבה יותר.כתר הרימון
...אלפיניסטית

אחיות שלי חוסנו בשני החיסונים הראשונים (נטו לתו ירוק) וכנראה שלא יתחסנו בחיסון השלישי 

שתיהן הרגישו לא להיט אחרי החיסון השני - לדעתי יותר ממי שלקח את הקורונה בצורה קלה

החיסון הראשון גרם לאחת מהן בעיות הורמונליות חוץ מהכאבים והרגשה ממש מזעזעת וכשהיא אמרה את זה למחסן הוא לא רשם את זה בשום מקום כעדות תופעת לוואי 

לא התחסנתי שלישיאיש השקים
ו התחסנתי שני
מכמה סיבות לא רוצה להתחסן כמה פעמים בשנה במקביל ההגנה בחיסון שני די טובה עד כה
די טובה, אבל לא מספיק טובהפשוט אני..

שתי תשובות בדבראיש השקים
1 אני לא מעל גיל 60
2 הגדרה של חולים קשה שונתה והם לא בהכרח חולים קשה כמו שאנחנו מבינים( נראה לי שסו אחת הסיבות ש fda לא אישר את החיסון השלי'י כי שיחקו בארץ בהגדרות)
שתי תשובות לשתי התשובות 😁פשוט אני..
א.
אמנם זה פחות קריטי מאשר מעל גיל 60, אבל גם מתחת לגיל הזה יש הבדל משמעותי בסיכוי לחלות ובסיכוי לחלות קשה:

למשל אותי אישית הרבה יותר מלחיץ להדביק אדם מבוגר ולהרוג אותו, מאשר לחלות בעצמי...

ב.
לא נכון, החיסון אושר שם רק לבני 65 ומעלה ולאנשי רפואה, חינוך וכיוצ''ב - בגלל ש*בארה''ב* לא נצפתה עלייה בתחלואה הקשה בקרב צעירים שחוסנו בשתי מנות. זה הגיוני, הרי הם גם התחילו לחסן צעירים הרבה אחרינו. הם לא קבעו או לא קבעו מה נכון לישראלים לעשות, הם עושים מה שטוב לאמריקאים.
מחוסנים מדביקים פחות? מחוסנים בשלישי דווקא ולא בשני?היא יושבה בחלון
מי שחולה פחות - מדביק פחותפשוט אני..
לגבי הגרף, לא רואים שנדבקו אחרי חיסון שלישי כי הוא היההיא יושבה בחלון
לא מזמן, אנשים עוד לא הספיקו להידבק
אבל הגרף מתוקנן למספר האנשים בכל קבוצהפשוט אני..
אז אין משמעות לשאלה כמה אנשים יש בכל קבוצה בפועל, כמה הספיקו להתחסן וכמה לא.

בנוסף הוא מתייחס לתאריכים ספציפיים, שבהם כבר הייתה אפשרות נרחבת להתחסן בבוסטר.
א יש הבדל מסכים אבל לא מציד מבחינתיאיש השקים
להתחסן
ודבר שני חכמה זמן יש הבדל?
ודבר שלישי מחוסנים חיסון שלישי לרוב יותר נזהרים מקורונה
ודבר רביעי אם אני לא טועה ישראל קיבלה הערה על המשחק בחולים קשה וידוע לכל ששינו את ההגדרות
לידנו נפטרה אישה צעירה בדיוקממלא כל עלמין

היא פחדה מגל החיסונים, אישה עם ראש על הכתפיים באמת. אמא לילדים...

היא נדבקה ואז נפטרה. לא מבוגרת ובלי מחלות רקע. 

אני מספרת את זה לא כדי שתפחדי להדבק ותרוצי להתחסן, למרות שאכן באיזור שלנו הרבה שפחדו להתחסן ושמעו מזה הלכו ביום הלוויה להתחסן לעילוי נשמתה...

אני עצמי ממילא התחסנתי פעם שלישית ברגע שהתאפשר לי, לתפיסתי זה המעט שאני יכולה לעשות כדי לשמור על הקרובים אלי וכל מי שבאים איתי במגע.. כי גם אם ברור לי כמו לכולם שאני כן בריאה כשור ו"לי זה לא יקרה" (מי אמר??) אף אחד לא מנבא לי כמה השכנה או גיסי מבוטחים, וחס ושלום לא רוצה להיות שליחה לדבר כזה.

מספרת אתזה בעיקר כדי להביא איזה קול מאזן. יש פחד גדול אצל אנשים מהחיסון עצמו ובכלל מ"גל החיסונים"... זה גם באמת מתסכל לחשוב על זה שאנחנו הולכים על הגנה מוזרה וזמנית כלכך ושנצטרך לחזור על הריטואל הזה עד להודעה חדשה...

אבל בואו נזכר שאנחנו בגל לא סופרת איזה שאנשים מתים סביבנו ומחלקות מתמלאות... זה בעיני שיקול יותר קריטי.

ובעז"ה בתפילה שבקרוב מאוד זה יהיה מאחורינו... 

**יצא לי קצת מטיף, ממש לא לזאת היתה כוונתי, ההלם פשוט טרי וקרוב אלי ובתוך השבעה... מניחה שמתוך זה דיברתי

אני גםםםםם. אבל השלישי נשמע לי מוגזםםהיא יושבה בחלון
ואם אביא לך מישהו שמת אחרי חיסון שלישיאיש השקים
תפסיקי להתחסן?
ברור שאנשים מתים עם חיסון ובלי חיסון אבל מראה בודד לא ראיה לכלןם
אכן גם מחוסנים מתים, ובשביל זה יש גרפים שמראים את ההבדלפשוט אני..
מה לגבי מחלימים ?בן מערבא

מה איתם?פשוט אני..
אתה יודע מה המצב אצלם לגבי הידבקות חוזרת ותמותה ?בן מערבא

דיברתי על הדוגמא שהביאהאיש השקים
א. צודק, זאת לא הוכחה. זה כן אירוע קשה שמתוכוממלא כל עלמין

אני מגיבה עכשיו וגם אמרתי את זה.

ב. אני בכל זאת מניחה שגם אתה יודע שיש מספר מטורף של מתים וחולים קשים, והשינוי בגל האחרון הוא שמדובר בצעירים וחסונים. אני דיברתי על שכנה, אבל חוץ ממנה יש הרבה. לא מאמינה שאני מחדשת לך. אני לא רוצה לקחת על זה אחריות.

ג. ברגע שיגלו על חיסון מסוים שהוא גורם לתמותה או מחלה קשה באחוזים שפוסלים אותו, אני אפסיק להתחסן. זה לא קרה בינתיים ולא מאמינה שזאת הסכנה הגדולה שאנשים פוחדים ממנה. מה שמדברים עליו הוא היחלשות המערכת החיסונית הטבעית וכדו'

לא קרה כיראשיתך
לא מתעדים תופעות לוואי שאנשים מדווחים עליהם בהקשר לחיסון, וגם בתקשורת יש הוראה לא לומר דברים רעים על החיסון, וכל המתנגדים הזויים, אז איך תדעי?
לא יודעת לא נראלי הגיוני שדבר כזה לא יודלףממלא כל עלמין

לתקשורת או לאיזשהי פלטפורמה, רשתות חברתיות וכאלה..

אנחנו לא בשנות ה50 שלמישהו יש שליטה על מה ייחשף לציבור ומה לא. זאת אחת הבעיות ב2021 ובמקרה הזה יתרון גדול.

באופן כללי לא נראלי נכון לחיות בתחושה כזאת שיש איזה קרמינל שמאכיל אותי שטויות ודוחף לי רעלים ומסתיר לי עובדות...

טכנית אנחנו רואים שהחששות שדיברו עליהם עד היום לא הוכחו, החיסון באמת הגן עד שלב מסוים והיום די מגן עד לחלופה יותר טובה, חולים קשים ומתים בד"כ לא מחוסנים. החיסון עצמו נחקר והוסבר ופורט ברמה שלא הכרתי בשום פרוצדורה רפואית עד היום... זהו בגדול...

יכול לומר לך שאצלי בעבודהאיש השקים
אבא של הבוס וחמיו קיבלו התקף לב
עובד צעיר קיבל התקף לב
אצא של מישהי שאני עובד איתה קיבלה שבץ והתקף לב נפטרה
גוד של אשתו של חבר נפטר מדום לב
אז נכון שאם זה היה כ"כ הרבה היינו שומעים על זה יותר אבל משהו חשוד לי
חלאס נגמר הקורונהאריק מהדרום
מיצינו, אין יותר.
..קפיץאחרונה

1. הזוי? כי סגרים ומסכות ובידודים זה לא הזוי?

זה לא דבר חדש. יש חיסונים שמקבלים בשלוש מנות - רק שמקבלים אותם בתור תינוקות, אז רובנו קיבלנו אותם.

אי אפשר לדעת כרגע אם יהיה צריך עוד חיסון או לא, בעיקר כשעדיין יש מוטציות ולא יודעים עד כמה הוירוס עוד ישתנה, ואם כן? למה זה כזה הזוי?

2. קורונה כנראה דופקת יותר את הריאות והלב.

3. כן. זאת הפואנטה של התו הירוק. לגרום לך להתחסן כמה שיותר מהר.

למה? כי ככל שתתחסני יותר מהר יש פחות סיכוי שתידבקי ממישהו שישב לידך באוטובוס בעוד שבוע

מה השאלה?

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקדאחרונה

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך