שקיים שדים?
אם לא? אז איך אתם מאמינים שמלאכים כן קיים?
שקיים שדים?
אם לא? אז איך אתם מאמינים שמלאכים כן קיים?
שהם לא בני אדם
היה לי חוויה על טבעית אישית
הייתי מתחבר יותר לשיטה של הרמב"ם שאומר שאין
מי שממש סקרן אני יכול לספר בפרטי![]()
אני זוכר גם שראיתי שהמאירי הביא את הרמב"ם שחושב שאין באמת שדים
ומיד אח"כ דואג להבהיר שהוא לא מסכים עם זה
המאירי היה רציונליסט, כמו הרבה מראשוני פרובנס. הרדבז מצטט אותו בהקשר כלשהו, וכותב מיד אחר כך: 'ולא תחשדני מפני שכתבתי לשון המאירי, שאני מכחיש מציאות השדים'
(אם אני מבין נכון)
פשוט לרוב הטענה נגד קיומם של שדים היא בגלל שזה שזה נשמע מגוחך ולא מציאותי - יצורים שלא רואים
אז השאלה היא הרי אותו אדם מאמין שיש מלאכים.
אם מלאכים זה סבבה, למה שדים זה פתאום מוזר
זה לא שהם באמת לא מאמינים שזה קיים.
הם כן מאמינים, הם פשוט חושבים שזה משהו שהוא לא רלוונטי לעולם שאנחנו מכירים.. מלאכים ושרפים אלו דברים שהם כל כך רחוקים מהתודעה שלנו שזה כבר לא רלוונטי.
וכמובן שיש את המחלוקת הידועה בין הרמב"ן לרמב"ם אם למלאכים יש גוף..
ובדר"כ אותם אנשים שלא מאמינים הם רציונאליסטים כאלה שהולכים לשיטת הרמב"ם ושוב זה מסביר למה להרבה אנשים השאלה הזאת כל כך לא רלוונטית שזה מגוחך עבורם.
יש לו ביטחון עצמי ירוד בגלל זה הוא כל הזמן מציק לאנשים
אז אתה מצפה ממנו להאמין בשותפיו לעבודה?![]()
![]()
מכאן נובע שזה לא הוא.
מ.ש.ל
התכוונתי לדתיים משלנו
אבל נראה לי שגם דתיים מדתות אחרות כן מאמינים בדברים האלה
שדים מאמינים בדתיים
וגם המקובלים סברו שיש דברים כאלה.
יש כל מיני אנשים היום שחושבים שהדרך היחידה בעבודת הקב"ה זה להיות רק שכלתן. רק עי השכל. זאת גישה כזאת.. של די להאמין בכל מיני סגולות, ודברים רוחניים.
אני לא איתם. בהחלט. בלי ספק בכלל.
בסוף, זאת שיטת הרמבם.
לא לזלזל.
הרמבם מצטט לפעמים גמרות ומשמיט מהם את העניים של עין הרע, שדים וכו'
יש לי קצת מה להאריך בזה,
אבל רוב חכמי ישראל לא אחזו בגישה של הרמבם
על ארבעת הפרקים הראשונים שלו ביד החזקה (שמה שכתוב שם זה ודאי לא כשיטת המקובלים) שלא היה לו רב שהוא קיבל ממנו את כל הדברים האלה..
ובאמת ראשונים אחרים ובכלל רוב חכמי ישראל לא הסכימו עם זה.
בספר שומר אמונים לר' יוסף אירגאס הוא מביא רשימה של ראשונים נגד הרמבם ואת המורה נבוכים הזה ולכן הוא מרשה לעצמו להכריע נגד הרמבם
את מכירה גלגול נשמות?
אבל לאיודע. אני לא נכנס לזה.
לפחות מאז ימי הגאונים, יש זרם יציב של רציונליזם ביהדות. החל מרב שמואל בן חפני גאון, האבן עזרא, הרמבם וממשיכי דרכם במצרים, ספרד ופרובנס; ועד רבני מערב אירופה בעת החדשה והרבה מהרבנים בימינו
אני יודע שבעיקר התכוונת לכתוב על המקום שבו אתה נמצא. אבל היה חשוב לי לכתוב את זה, כי בכל זמן ובכל מקום יש אנשים שנוטים יותר למיסטיקה וכאלו שפחות. ובעיניי חשוב להנכיח את הקולות השונים שהיו ביהדות, כדי שגם מי שלא יכול להאמין בשדים (למשל) יוכל למצוא בה את מקומו
שרוף אותה ותפזר אותה על העיניים שלך
מְזֵי רָעָב וּלְחֻמֵי רֶשֶׁף וְקֶטֶב מְרִירִי וְשֶׁן בְּהֵמוֹת אֲשַׁלַּח בָּם עִם חֲמַת זֹחֲלֵי עָפָר
רש"י
ולחומי רשף - השדים נלחמים בם. כמו "ובני רשף יגביהו עוף" והם שדים.
וקטב מרירי - וכריתות שד ששמו 'מרירי'
ברור שיש שדים, אלו גמרות מפורשות, ואולי אפילו פסוק, הרמב"ם לא חולק על עצם זה שיש כזו מציאות. השאלה למה המחשבה שקיימים יצורים מוחשיים, עם רגליים וידיים, כאלה מוסיפה למישו משו באמונה.
למה לחושב שאם יש מלאכים עם כנפיים זה תפיסה אמונית יותר עמוקה, מאשר אמירה שלמלאך אין כנפיים, הוא פשוט כח במציאות?? זו תפיסה מגושמת.
אין לפני מקורות, אבל אפשר להסביר בפשטות:
א. שדים- זכור לי שמופיע ברמב"ן ששד הוא רוח ללא חומר.
בפשטות, במילים מודרניות זה חיידק/ וירוס.
יצור שפועל במציאות, ללא שיש לו מציאות חושית.
זה גם מאד מסביר את הגמרא בברכות- "יפול מימנך אלף ורבבה מימינך" שבכל צד של האדם יש ריבו רבבות של שדים.
בשפת ימינו אלו יצורים שפועלים במציאות ומשנים אותה, יוצרים מחלות, התיישנות ("שאיה יוכת שער" מהגמרא בב"ק), פגעים שאדם לא צופה אותם.
בנוסף, שמעתי בשם ר"ח מבריסק ששד הוא מחשבה רעה. כלומר מחשבה טורדת שנכנסת לאדם ומפריעה לו.
אגב, בהתאם, לפי מה שכתוב שחתן צריך שמירה, ויש שהסבירו שהכונה משדים, כלומר, הוא צריך שמירה ממחלות, וצריך שמירה ממחשבות טורדות, וזה עוזר ע"י חברת בני אדם, שנותנים לו רוגע.
ב. מלאכים- מפורש במהר"ל שמלאכים הם שליחי ה'.
כלומר, מלאך הוא כח במציאות, למשל: כח המשיכה הוא מלאך, (הרמב"ם מסביר על הגלגלים, שיש להם תכונה, לפי"ז גרמי השמים הם מלאכים), הכלל הטבעי שמים תמיד יורדים זה מלאך וכו'. כלומר, כלל מציאותי, שהמציאות מתנהלת על ידה. הקב"ה, מנהל את העולם באמצעות המלאכים, שהם חוקי הטבע, כל החוקים שקיימים בטבע הם מלאכים שהם הכללים באמצעות הקב"ה יצר ומנהל את עולמו.
ישנם גם מלאכים יותר "רוחניים", למשל המלאך ש'נברא' כאשר אדם מניח תפילין, הוא חוק במציאות שאדם שמניח תפילין נהיה יותר רוחני, ומתקשר אל הצד האלוקי שבאדם, או המלאכים של ארץ ישראל, שהן התכונות הרוחניות שקיימות בארץ ישראל.
מה שכתבתי הוא תפיסה מאד בסיסית להבנה, וברור שכדאי לפתח אותה, ולנסות להבין לפי זה את המקורות. אבל כנקודת מוצא, לחשוב שרק לדבר שיש ממשות גשמית הוא קיים, ואם למלאך אין כנפיים, אז אני לא "מאמין במלאכים", זו בעיני תפיסה מאד מגושת של המציאות, כי כוח המשיכה קיים וחזק הרבה יותר מאשר שד שיש לו פנים של עגל ורגליים של פרה, שמדמיינים אותה כיצור שמסתובב בלילה.
לא שמעתי ולא הכרתי
תודה!
התחברתי!!
החכמתי
שבאמת הרמב"ם לא הכחיש שיש שדים
אבל מעצם העובדה שהוא כביכול "קבע" שאין אז זה סוג של צדיק גוזר והשם מקיים.
ומאז אותה קביעה כביכול אין שדים
חוץ מההוא באוסטריה
לחיידק יש חומר..
הוא כ''כ דק, שאי אפשר לראות בעין בלתי מזויינת,
אבל לדוגמא במיקרוסקופ, אפשר לראות את הגוף החמרי והממשי שלו..
ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt
זה פשוט מצב ח^א
דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.
כדאי למצוא מטפל
זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
@משה אולי תרצה להשתמש בזה

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
לכל מיני שטויות מצחיקות
רוצה לקרוא?
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.
באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.
ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...
אם כי היא גדלה לאורך השנים
תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות
מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים
ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי
איתם אני בעיקר בתהליך
לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי
תודה
גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.
אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).
כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.
זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד
"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"
ארץ השוקולדאחרונהבין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"
ארץ השוקולדאחרונהבגיל 20+
הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.
כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם
חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד
עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')
אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב
נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו
תודה💖
העניין שלו
זה הבעיה עם בנים,
לבנות הכי קל לקנות מתנות
בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?
לקנות לו בהקשר הזה
הוא די רגיל, טיפה חנון...
מעבדת AI
ארון תקשורת לAI
שרת אחסון לAI

קפיץאחרונהספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא
תודה על הרעיונות🙏
ספר עם פתק החלפה.
אבל זה באמת לפי האדם...
מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?
מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.
וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?
(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).
אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).
וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...
איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.
בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.
יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.
מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.
מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.
אם יש שם מזרן נוח? נקי?
כנ"ל שאר הדברים.
ואם הכל טוב שם
מה היא אוהבת?
יש לה תחביבים?
ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה
זה נראה לי פינוק נחמד