כתבה חשובה. מה דעתכם?ברוקולי
ההסתרה והבדידות של תלמידים עם הפרעות נפשיות בישיבות - מקור ראשון

לטעמי לא מספיק מקיפה אבל חשובה מאוד להעלאת המודעות

ובנימת זמן חדש,
תזכורת טובה : תשימו לב לחברים שלכם

תיוג אנשים שבא לי שיגיבו ; @פשוט אני.. @ultracrepidam
חבל שהכתבה לא מתייחסת לישיבות תיכוניותפשוט אני..

אני חושב שבישיבות תיכוניות המצוקה גדולה עוד יותר, ובמיוחד באלה עם הפנימייה. אין לך שני הורים אשר כל מבטיהם מופנות אליך, יש לך רק ר"מ שאחראי על 35 תלמידים ויועץ שאחראי על 300-600 תלמידים (לשם המחשה כמובן, לא בדקתי כמה תלמידים יש בכל ישיבה בארץ...). גיל ההתבגרות הוא גיל שבו רבים וטובים נמצאים במצוקה, וקל מאוד להיבלע בתוך מאות תלמידים ופשוט ללכת לאיבוד בבעיות שלך.

אני למדתי בישיבה תיכונית עם פנימייה, ולמרות שכל האחים שלי דווקא פרחו במסגרת הזאת - לדעתי זה פשע חינוכי לשלוח לשם את הילדים.

בדיוק כמו בנסיעה בלי חגורת בטיחות - ל-95% זה יעבוד מעולה, אבל אותם 5% שצריכים יחס אישי ועיניים בוחנות ואוהבות עלולים פשוט ללכת לאיבוד.

מקומו הטבעי של נער הוא בבית הוריו, לא במסגרת של מאות נערים אחרים. הורים צריכים להכיר את הילד שלהם בהיכרות יומיומית, ולא להסתפק במפגשים סביב שולחן השבת ובאסיפות הורים.

לפעמים, דווקא בגיל הזה, התקשורת עם ההורים בעייתית יותר..אדם כל שהוא

כך שלא תמיד מגורים בבית יהיו הפיתרון.

ויש מקרים שבהם דווקא בחיי הפנימיה ההתמודדות עם בעיות מסויימות תהיה טובה יותר.

אבל ברור שהבעיה קיימת.

לא הבנת כנראה את המטרהנרו יאיר.

בישיבה תיכונית המעטפת הרבה  יותר גדולה.. יש יועץ בית ספר כחובה
יש פסיכולוגיים חינוכיים.

עולם הישיבות הגבוה (הסדר גבוהות ומכינות ) פועל בצורה הרבה פחות פורמלית ונותן עצמאות..

וכמו שכתב פה אולטראסאפידאם בהמשך, הישיבות בכוונה פועלות כך,וזה מאוד שונה ממה שקורה בישיבה תיכונית..

וכפי שמצוין גם בכתבה עצמה -נרו יאיר.

בעולם הישיבות יש הכוונה לדרישה עצמית גבוהה.. מה שמוביל וקשור  ויכול להביא לידי ביטוי 
(לא לגרום בד"כ, אלא להביא לידי ביטוי אצל אנשים שגם ככה מסובכים מעט עם עצמם. כמוני למשל)

לא קראתי. ממש לא. אבל התעצבנתי ממש על משפט בכותרתעברי אנכי

נדב: "הישיבה היא מקום שבמכוון מביא את הנוכחים בו לקצה, זה הרעיון של השנים שם. לא במקרה אין מזגן בישיבה, לא במקרה ישנים בחדר עם עוד חברים, לא במקרה אין זמן לעיסוקים אחרים באופן רשמי"

-בישיבה מכריחים אותך לישון מוקדם, שתשמור על הבריאות שלך, אל תקפוץ מעל הפופיק. תהיה נורמלי. תשמור על הבריאות הנפשית שלך.

-יש מזגן בישיבה - הוא מועיל מאוד ללימוד

-ישנים בחדר עם חברים - נו באמת. זה בכל מקום עם פנימיה. מה הקשר בכלל??? יש בזה עבודת המידות אבל זה לא קשור בכלל!!

-יש זמן רשמי לעיסוקים אחרים, ימי שישי, מוצש, בהפסקות, ולהמון אנשים שזה ממש חשוב להם, עושים את זה בשמחה גם בסדר עצמו.

בנוסף, לאחר אסון מירון הביאו אלינו לישיבה איש מקצועעברי אנכי

לדבר. להקשיב. לשמוע.

באמת התיאור הוא מאוד מוזר..אדם כל שהוא

אבל ברעיון יש משהו נכון, שנוגע לחלק מהאנשים, ולחלק מהבעיות.

במובן מסויים, יש איזו שהיא דחיפה לקצה, לפחות בחלק מהישיבות.

ולפעמים, יש אנשים שבאופן אישי מגיעים למקום כזה, גם אם הרבנים לא מנסים לדחוף אותם לשם, ואפילו אם דווקא הרבנים שמגיעים ממקום יותר בוגר ויותר בשל, מנסים למתן ולאזן.

אין קשר בין תיאור הישיבה התיכונית בכתבהאריק מהדרום
לישיבה התיכונית בה למדתי.
אני לא מבין למה לדעתך הכתבה לא מקיפה, למה צריך לנבור בנפשותיהם של חולי נפש צעירים וההתמודדות שלהם בישיבה התיכונית או בכל מקום שהם, בבית, בסניף או בפיצריה, מחפשים פלפל כדי למלא את דפי העיתון גם כשהתופעה כשלעצמה מוטב שתהיה בין ארבע קירות הקליניקה.
קראת את הכתבה?ברוקולי

כלל לא מדובר על ישיבות תיכוניות
ממש בקצרהultracrepidam

ישיבה היא לא בדיוק מוסד, היסטורית ישיבה היא מרחב שנותן לאנשים צעירים עצמאות יחסית, מסלולים לצמיחה והזדמנויות.

ישיבה היא מרחב מאד מכיל ומאפשר, וזה אומר שמגיעים לשם גם אנשים עם בעיות וגם אנשים שלא יודעים איך להתנהל עם הבעיות של החברים שלהם.

בישיבה יש אנשי מקצוע שמלמדים תורה ומעודדים את התלמיד להשתמש בהזדמנויות שלו. במקרה הטוב והנפוץ הם אנשים שמאד רוצים לעזור לכל מי שהם יכולים לעזור לו, אבל הבנה בפתולוגיות מקצועיות זה לא התחום שלהם. מה גם שהרבה פעמים קשה להבדיל בין בעיה "רגילה" לבין בעיה קלינית

זו בדיוק המורכבותברוקולי
ממש חשובה!תפוחית 1
והכי חשוב השורות שלך בסוף ..
מסכים עם כל מילה שלךמישהו איתי
בעיקר חשובה המודעות
---- ----רב שמואל
הבעיה היותר חמורה, היא שמנסים לשכנע אותך שצריך 'לדבר על בעיות נפשיות בישיבות', בזמן שאין על הבדל מבחינה זו בין ישיבה לבין סתם בית ספר או מקום לימודים חילוני.

צריך, תמיד, כל בן אדם, לשים לב מה קורה סביבו, וללמוד על דברים רלוונטיים - כמו, בימינו, עיסוק בהבנת פסיכולוגיה בכלל ובפרט.

האנשים הטיפשים שאומרים שצריך להיות מודע ל'בדיוק המורכבות' של כלום ושום דבר, מבלי להגדיר או להסביר שום דבר, אלא פשוט להסביר שהנושא מורכב, כי יש בו הרבה הרבה דברים, זה באמת יפה, כי זה מראה שהטיפש יודע קצת על קיומם של תחומי לימוד וכדומה, אבל מעבר לזה זה לא אומר כלום, חוץ מזה שהוא יתן לך תחליף לפיתרון האמיתי, מה שיעזור לסתום את הפה למי שמחפש הסברים נורמליים.
חפשי בגוגל אתנרו יאיר.

המאמר של אריאל יונגסטר באתר כיפה
או בעלון "בר" של הישיבות הגבוהות בצורה הרבה יותר מפרטת.
גם קשור

כתבה חשובה מאוד. תודה שגילית לנו אותהנרו יאיר.

דעה לא פופולרית כנראהמישהו כל שהוא
ישיבה גבוהה זה לא בית ספר.
בן אדם בן 18 אמור לדעת לדאוג לעצמו ולבריאותו הפיזית והנפשית .יש לך בעיה , קושי, מחלה, לך לטפל בעצמך או תבקש עזרה.

גם על אוניברסיטה יכתבו ככה? למה המרצה לא שם לב שיש לו תלמיד עם ocd?

מוסד לימודים גבוהים צריך להיות נגיש כלומר לאפשר למי שיש לו מוגבלות להתנהל בו כמה שיותר בקלות . אבל לא אמור לדאוג לטיפול או לתמיכה שאינה בתחום המומחיות . הרב או המרצה אינו פסיכולוג הם מומחים לגמרא ,להלכה לאמונה , לתפילה לא לטיפול במחלות נפש כנ"ל גם מרצה להיסטוריה או פיזיקה בהתאמה

מבחינת קבלה והכלה ישיבות מכילות שלל בעיות כמו שכמעט אין מוסד אחר שמכיל . בכמה ישיבות שביקרתי ושלמדתי היו בהן מספר תלמידים או מבקרים קבועים עם אוטיזם או פיגור או כגון זה.

מה לגבי מקומות עבודה? גם שם הבוס צריך לטפל בעובד שלו ? יש ימי מחלה יש חלת לפעמים קצת עזרה כספית וזהו .
החיים זה לא בית ספר

ישיבה תיכונית זה כבר סיפור אחר
כפי כתב פשוט אני
השוואה לא נכונהברוקולי

ללימודים גבוהים מגיעים לרוב אחרי צבא בגיל מבוגר יותר וגם באוניברסיטאות יש מערך עזרה לסטודנטים ובלי קשר אופי המסגרת מאוד שונה.

אם נשווה לצבא מבחינת הגיל שיוצאים, גם בצבא יש מערך רציני מאוד של עזרה נפשית וגם שם כולם מבוגרים מעל 18

אני מסכימה שהישיבה לא צריכה לטפל ( לרוב רבנים מלמדים ולא מטפלים) , היא צריכה להיות מודעת ולהפנות הלאה
אז נעזוב השוואותמישהו כל שהוא
גם לצבא זה לא דומה.
לצבא מתגסים בחובה. לא ניתן להשתחרר, ואי אפשר לפנות לרפואה ציבורית . והלחץ על חייל גדול יותר ולכן בעיות פסיכולוגיות נוצרות שם יותר.

ניתן להשוות לאוניברסיטאות בחו"ל 'ם התלמידים מגיעים מיד אחרי התיכון.
האוניברסיטה בארץ אומנם מציעות עזרה אבל זה רק למי שפונה . וזה בעיקר בנושאי הלימוד עצמו . כמו שיעורים פרטיים או תוספת זמן. נדמה לי שגם קיים יעוץ פסיכולוגי אבל זה די בסיסי. אני לא חושב שסטודנט יבוא בטענה למרצה או לדיקן למה הם לא ראו את סבלו.

ולגופו של עניין-
ישיבה זה מוסד לימוד תורני. תפקידה ללמד תורה ולחנך לתורה מצוות מוסר רוחניות קדושה וכו'.
כחלק מזה גם יש קשר אישי עם הרבנים. אבל זה לא התפקיד שלהם ליעץ או לטפל בנושאי בריאות פיזית ,נפשית או מצב כלכלי או לשדך את התלמידים.
אם תמיד מבקש עזרה או מתייעץ בנושא מסוים הם יעזרו לו ככל יכולתם ולפי מה שהם חושבים לנכון.
אין מה לבוא בטענות שלא נתנו עצה טובה או לא עזרו מספיק . אם אני שואל רב מה לעשות עם דלקת גרון אין לי מה לבוא בטענה אם לא אקבל את האנטיביוטיקה הנכונה. כנ"ל גם לטיפול נפשי .
גם אין מה לדרוש שהם ידעו לאבחן בעיות נפשיות גם זה משהו שלומדים במשך כמה שנים טובות.
אז תלמיד בה מתלונן על משהו והרב לא חשב שזה כזה נורא. זה בסדר גמור . הוא לא פסיכולוג ולא עו"ס.

הרבנים הם לא תחליף להורים .אם בחור שיעור א לא מספיק בוגר להתנהל עצמאית או שבשל מורכבות הבעיה אינו יכול לכך לשם כך יש לו הורים.

אף אחד לא חושב שתפקיד הרבניםצהרים
לתת סיוע נפשי. הטענה היא שישיבה היא מעבר לספק שירות של לימוד תורה. ישיבה היא מקום של חינוך וחלק מחינוך זה לשים לב לתלמיד ואם צריך להפנות אותו לעזרה מקצועית.

ולגבי הפסקה האחרונה - 'כל המלמד את בן חבירו תורה, כאילו ילדו'. יש אחריות של רב כלפי תלמיד.
^ מה שהוא אמרברוקולי

ו  @מישהו כל שהוא נשמע לי כאן קצת הקצנה של המשוואה לשני הכיוונים. 

בוודאי שישיבה היא לא מוסד סעד ואין לישיבה אחריות על כל נים ונים של תלמיד 

חולקת על הטענה הראשונה שלך, הצבא מביא לקצה יכולת בסיטואציות מסוג מסוים 

ישיבה יכולה להביא לקצה גבול היכולת ברמות אחרות של הנפש, אתה לא מכיר בנים שקרסו מהיבטים דתיים? 

הכתבה סה"כ באה לייצג את המחויבות החינוכית, הערכית והחברתית שיש לישיבה כלפי מי שמתמודד בין אם התמודדות שהוא הגיע איתה מהבית לבין התמודדות שהתגברה או התחילה במהלך הישיבה. 

יש מחויבות ויש רצון לעזורמישהו כל שהוא
ויש קשר אישי ודאגה. רבנים יושבים לשיחות אישיות עם תלמידים לרוב.
אבל בסוף אי אפשר לצפות מרב לדעת לאבחן מצבים פסיכיאטרים או פסיכולוגים .
אם במקרה הרב מבין בזה מה טוב ומה נעים ואם לא אז לא. ולא תמיד גם ידעו להפנות לפסיכולוג.

אין לישיבה מחויבות לעזור ולטפל אלא מחויבות ליחס אישי וקשר טוב. וזה לדעתי קיים כתלות בגודל במקום . בישיבה של 500 תלמידים ברור שיש פחות קשר אישי מישיבה של 30.
להפך על זה אנחנו לא חלוקיםברוקולי

רב לא אמור לאבחן מצבים נפשיים. 

רב/חבר/חברותא/ חברותא בוגרת / כל איש צוות בישיבה כן אמור מתוך קשר אישי לדעת להפנות הלאה 

הוא לא אמור . הוא יכול ,מישהו כל שהוא
זה מומלץ , זה כדאי , זה חשוב .
אבל הוא לא אמור זה לא חובה עליו.
יש לי חברים טובים ולא על כולם אני יודע מה בדיוק עובר עליהם .לפעמים אמעיט בערך הבעיה. האם זה בעיה?
לא זה טבעי...
אם אשים לב למשהו אפעל לפי שיקול דעתי באותו רגע. לא מחייב שאפעל נכון .
מה הבעיה שיהיה יועץ חינוכי לישיבה?צהרים
שיהיה מישהו שהוא כתובת למי שצריך ואנשים יוכלו לפנות אליו. ומה הבעיה שאנשי הצוות הרגילים כמו הרמי"ם יעברו השתלמות בנושא ויהיו עם יכולת טובה יותר להפנות תלמידים לעזרה מקצועית?

לגבי הפסקה האחרונהמישהו כל שהוא
זה ממש הוצאה מההקשר.
אולי נבקש מהרב גם מימון לחתונה.
נראה לי כוונת המדרש להגיד שיש מעלה גדולה בללמד תורה ולא לשים את האחריות לחיים הפרטיים של התלמיד על הרב

ישיבה היא אמנם מוסד חינוכי אבל מוסד חינוכי לאנשים בוגרים ועצמאיים . עד איזה גיל צריך לדאוג לבן אדם ?!
ברור שזאת פראפראזה על המשפט...צהרים
לא לא לאטיפות של אור
ישיבה היא לא מוסד חינוכי, לא במובן הזה. היא מוסד חינוכי כמו החוג לפילוסופיה

כאילו, יש ישיבות שכן יותר מחנכות. קרנ"ש אולי. אבל הרבה ישיבות נותנות לתלמידים לחנך את עצמם, והאנשים הופכים להיות טובים יותר בזכות האווירה והסאבטקסט של הלימוד. ולהרבה בחורים החופש הזה קריטי קריטי קריטי (ממש כמו שאחרים מפסידים ממנו)
אפשר גם חופש וגם חינוך.צהרים
עבר עריכה על ידי צהרים בתאריך י"ט בחשון תשפ"ב 14:44
נראה לי שאנחנו תופסים את המושג חינוך בצורה שונה
ברור שזאת לא ישיבה תיכונית ואף אחד לא יבוא להעיר אותך בבוקר
אבל אתה מדבר על חינוךטיפות של אור
במובן של אחריות לתלמידים

וישיבה זה לא זה. ישיבה היא החיים עצמם, כמו טיול בתאילנד
לא מסכים. לא חושב שהישיבות רואות את זה כךצהרים
זה לא אותו דבר...הרמוניה

(קראתי את הכתבה 🙂)טיפות של אור
אני מנחש שהשירות לסטודנט חדש יחסית (מה שזה לא יהיה). כאילו, משהו מהעשורים האחרונים שצמח מהאגודות

אני חושב שזו באמת המטרה של הכתבה - מישהו חושב שזה רעיון טוב להקים משהו דומה בישיבות. וזה באמת לא רעיון רע בהכרח
יכול להיותהרמוניה
אבל גם באמת זו מסגרת די שונה. אוניברסיטה נועדה ללימודים ואנשים עושים דברים חוץ מלהיות באוניברסיטה... אבל בישיבה החיים שלך נמצאים שם, זה הרבה יותר מחייב
תבקרי פעם בטכניון 😁טיפות של אור
(סורי, הייתי חייב לכתוב את זה. אמממ על מה בעצם אנחנו מתווכחים?)
חחחחהרמוניה
אני פשוט רוצה לומר שנשמע שיש צורך גדול וכדאי שיעשו עם זה משהו
🙂טיפות של אוראחרונה
(את החילוק השני שם מודה שלא הבנתיטיפות של אור
לישיבה מגיעים כדי להתמסר לתורה, לא לישיבה 😬

הלימודים בישיבה הרבה פחות תובעניים מלימודי רפואה, לדוגמא)
באמת חשובה...כאב לי הלב לקרואהרמוניה
יש אחוז מסויים של אנשים שקשה להם בישיבה מעצם המסגרת של ישיבה. לא מגיע להם עזרה? הם עושים כל שביכולתם כדי להישאר כי הם רוצים ללמוד תורה, אבל השיטה שבה זה נעשה קשה להם מאחרים.
יש אלטרנטיבה בשבילם?
זה שונה לדעתי מחרדה שנגרמה מאירוע כלשהו לבין חרדה חברתית שמתעצמת בגלל האינטנסיביות שבחיים פנימייתים... תמיד הבנתי שלבנים זה יותר קל, אבל עדיין זה אתגר לחיות מחוץ לבית, בלי פרטיות בכלל שזה דבר שמאפשר להירגע. המסגרת היא סביב כל שעות היממה...
טכנית אני לא יודעת אם יש מלווים שהתפקיד שלהם הוא להיות כמו הורים ולשים לב לבחורים. גם אם הם מעל 18, הם עדיין צעירים ולא בטוח שידעו איך להתמודד או שיהיה להם כסף לטיפול. לדעתי חשוב שיהיה איש מקצוע בישיבה שיוכלו לפנות אליו כמו יועץ או עו"ס או פסיכולוג...
לא כי זה חובה יבשה של הישיבה, אלא כי אכפת, כי מבינים שיש פה קושי שצריך לתת לו מענה. אני בטוחה שאם הם יודעים שהבחורים מתמודדים עם קושי כזה הם ירצו לעזור וכל מה שצריך זה לשים לב.

מקום מומלץ לתפילות יום כיפור ברגע האחרון(להשלים מנמתוך סקרנות

בוקר טוב.

מחפש מקום נחמד ליום כיפור, יכול כמובן להשלים מניין, גם להיות חזן בעיקרון (אשכנזי-קרליבך והמסתעף).

אם למישהו יש רעיון במקום נגיש לתח"צ מירושלים זה יהיה מצוין, כן, הרגע האחרון וכו'.

ככה זה.

אם אתה ברגע האחרון מה אני אגיד ל המשוגע היחידיאחרונה

טיפ לצום קל ולחיסכון כספיפשוט אני..

אם אתם מתקשים לצום ומרגישים חולשה מעיקה,

עקבו אחר ההוראות הבאות ותזכו לצום קל (אולי) ולחיסכון כספי (בוודאות):

א. קחו כדור סוכרזית

ב. תעטפו אותו בנייר עם הכיתוב ''קליצום''

ג. תבלעו את הכדור שעה לפני כניסת הצום

האפקט זהה לכדורים שנמכרים תמורת עשרות שקלים ליחידה, תמורת אגורות ספורות בלבד.

בהצלחה!

צום לא פשוט

אבל חלק מאפקט הפלצבו זהקעלעברימבאר

ששילמת מחיר גבוה על זה.

אין מה לעשות, ככה נפש האדם עובדת (למרות שיש מקרים שבהם אפילו אדם יודע שזה פלצבו זה משפיע עליו, במיוחד אם יש כבר התניה פבלובית לפני)

כמו שכתבת, זה רק חלקפשוט אני..

במחקרים רפואיים, הנסיינים לא צריכים לשלם על לקיחת התכשיר, ובכל זאת גם חברי קבוצת הביקורת מגיבים לפלצבו.

כך גם ילד שמקבל תכשיר מהוריו, בלי שהוא שילם עליו דבר. או יולדת שמקבלת דיקור בבית החולים בחינם, והדוגמאות עוד רבות.

אתה צודק שאם נגיד לאדם שהכדור יקר יותר, תהיה לו ציפייה גדולה יותר ולכן האפקט יכול להיות משמעותי יותר.

בסוף נסיינים רפואיים יודעים שהתרופהקעלעברימבאר

יקרה רק מקבלים בחינם. אבל עצם המחשבה שתרופה יקרה, בין אם שילמתי או לא, יוצרת אפקט פסיכולוגי שהתרופה שווה מבחינה רפואית

Fasting, Weakness, and Staying SafeSmithmaxwell

Fasting can be challenging, especially when someone is experiencing weakness or other symptoms. I think it’s important to be careful with advice involving pills or medication and to rely on safe, medically appropriate guidance rather than unverified instructions.

אבל אם מראש לא תכננתי לקנות קלי צוםבוקר אוראחרונה

אז לא חסכתי כלום 😂

באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציון

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

אז רגעמשה

איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?

שמירות בחוות\ גבעותאביעד מילואאחרונה

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר