בזמן האחרון אני נחשף לכל מיני חומרים שמדברים על איך להרויח כסף / להגיע להכנסה פאסיבית משמעותית דרך השקעות נדלן.
בגדול ממה שהבנתי זה משהו כזה -
למצוא דירה בכמה מאות אלפי שקלים. את השאר להשיג ממשכנתא. להשכיר למישהו (ועם זה לשלם את המשכנתא פלוס מינוס). אחרי 3-4 שנים למכור וכך לקבל רווח מעליית המחירים, ואז לעבור לנכס הבא (וכל פעם בעצם יש יותר כסף) וחוזר חלילה.
שאלה ראשונה - האם זו הדרך פחות או יותר? זו הנוסחה?
ואם כן - אני לא מבין מספר דברים בסיסיים (סליחה מראש על הבורות הגדולה, אני לא מבין בתחום) -
1. כשיש משכנתא על בית - אפשר למכור את הבית ואז לשלם את המשכנתא עם הכסף? אין איזה קנס החזר משכנתא שרק הקנס כבר גורם לכל "הנוסחה" לא להיות שווה? או שבעצם עושים איזשהי "העברה" של המשכנתא לנכס החדש ב"נוסחה"? אני לא מבין איך זה עובד.
2. זה נשמע יותר מדי פשוט - פשוט לקנות נכס. פשוט לקנות אותו. פשוט להשכיר אותו. פשוט לחכות כמה שנים ולמכור אותו. פשוט למצוא עוד נכס וכו'. כלומר - כל מי שטיפה חי בעולם יודע שבכל שלב מהשלבים יש הרבה מאד "שלבי ביניים" ובכל שלב ביניים יש גם שלבי ביניים, ובכל דבר יכולים להיות סיבוכים ועניינים ובעיות ומי יודע מה. וגם בכל שלב יש הרבה סכומים להוציא - למצוא ולקנות נכס לוקח זמן, עמלות עו"ד, עמלות למדינה, עמלות לבנקים וכו' וכו' וכו'. איך הנוסחה מצליחה כאשר זה נראה שיש כל כך הרבה דברים מסביב שעולים הרבה מאד כסף (וגם זמן). וגם אם זה כן איכשהו מסתדר ב"נוסחה", מה עם בלתמים כמו שוכרים לא טובים, שיפוצים פתאומיים לא צפויים, מחירים באותו איזור שירדו במקום שיעלו בגלל סיבות במדינה או בגלל שהשכונה מסיבות שונות לא ממריאה וכו' וכו'.
3. אם ככה זה עובד - למה שפישר שנכנס לכזה דבר יצליח בעוד שיש אינספור "כרישי נדלן" עם ניסיון של עשרות שנים ועם עובדים ואקסלים וסטטיסטיקות שבטח כל היום (ואולי חלק גדול מהלילה) חורשים את יד2, עוברים דירה דירה עם הג'יפ שלהם וכו'. כלומר למה שמישהו שמתחיל בזה יצליח למצוא נכס טוב להשקעה כאשר בכל רגע נתון יש לו הרבה מאד מתחרים עם הרבה יותר ניסיון והרבה יותר אמצעים וכו'.
4. כל העניין הזה נראה כמו משהו שצריך להשקיע בו הרבה זמן, אנרגיות, וכמו בכל דבר בטח יש נפילות, טעויות וכן הלאה. איך אדם ממוצע סביר עם עבודה ובלי יותר מדי זמן פנוי יכול להכנס לכאלו דברים? זה נראה כמו ממש סוג של רכישת מקצוע חדש. ומקצוע מהסוג ה"עצמאי" שלוקחים סיכונים וכו'. ואם בעצם אתה מפקשש בנכס הראשון או השני מכל מיני סיבות או בלתמים - אז בעצם "נתקעת" ואתה לא יכול להמשיך ב"נוסחה"... אני לא מצליח להבין את זה.
זה פחות או יותר השאלות 
אשמח לתשובות ממי שמבין... 
תודה!