מה דעתכם?
מתנגדי חיסונים ורודפי קונספירציותרץ-הולך
מה דעתכם?
ההתנגדות לחיסונים בולטת בקרב מגזרים ואוכלוסיות מהקצוותלמה? ככה..
במגזרים בהם קיים חוסר אמון ארוך וממושך בממשלה ובמי שמייצג את "הממסד", כמו פוליטיקאים, אנשי עסקים, תקשורת ורופאים.
במגזרים שאינם מחוברים ואין להם ייצוג במרכזי השלטון, הכוח, קבלת ההחלטות.
במהלך הזמן ראינו שגורמים רבים החלישו עוד יותר את אמון הציבור ב"מומחים". ראשית, עצות המומחים היו לעתים סותרות ולא עקביות. מסרים כמו, "אל תקנו מסכות, הן לא עוזרות ואנו זקוקים להן עבור צוותי הרפואה בחזית", שנשמעו בתחילת המגפה, או קריאות לאסור על כל ההתגודדויות, מטקסים דתיים ועד קניות – מלבד תהלוכות או הפגנות שתומכות בסוגיות מסוימות – החלישו את סמכותם של המומחים.
אינספור בעלי תפקידים פוליטיים ורפואיים, שנצפו מפרים את הנחיות הסגר שהם קבעו בעצמם, החמירו את הבעיה.
הקיטוב הפוליטי שקיים היום (בישראל ובחו"ל) הגביל את יכולתנו לדון ברוגע במציאות הביולוגית, הרפואית והפוליטית של המגפה.
ברור שזה החריף את הבעיהרץ-הולך
זה לא מסביר למה דווקא אלו שנחשבים לחכמים, משכילים, משפעים,למה? ככה..
כמו יובל הכהן אשרוב, שבמשך שנים נחשב אוטוריטה בתחום הבריאות והרפואה הטבעית.
עד שגילו עליו כל מיני דברים והוא פתאום הואר באור אחרנפש חיה.
אולי זה עוד גורםרץ-הולך
יובל הכהן בהחלט משפיע, אבל השפעה היא לא מדד לחכמה...ראפיקי
אני לא יודע מה זה "אוטוריטה", הרי אפילו חסידיו לא מסכימים שאין קשר בין קלוריות לעלייה במשקל (הוא טען שאין קשר, וה"הוכחה" שלו היא שגם אחרי שתיית מים עולים במשקל). גם אלה שהולכים אליו כדי להתרפא מחולי, לא בהכרח מאמינים לו שחיידקים לא יכולים לגרום למחלות. אפילו אשתו לא סומכת עליו, והיא לקחה את כל ילדיהם לחיסוני השגרה שמומלצים על ידי משרד הבריאות.
הרי כל פרסומו נבע מזה שהוא התנגד לרפואה מבוססת ראיות, ותמך בתאוריות שקל מאוד להפריכן.
כלומר השאלה "איך זה שאפילו הוא מתנגד לחיסונים" פשוט מוזרה - זה כמו לשאול איך זה שדווקא הרב הראשי לישראל שומר שבת.
אלה שהולכים אחריו הם בדיוק אותם האנשים שמנית קודם:
אנשים שמאוכזבים מהממסד, לא סומכים על אף אחד, ומאמינים שאפשר למצוא טיפול אבסולוטי לכל בעיה שהרפואה מבוססת הראיות לא מצליחה לטפל בה.
ניסיון נוסף להסביר זאת: דיסוננס קוגנטיביראפיקי
דיסוננס לאחר קבלת ההחלטה – ויקיפדיה
במילים אחרות:
אם קיבלנו בעבר החלטה כי חשבנו שהיא הכי נכונה - לפעמים אנחנו נדבוק בהחלטה הזאת גם כשיהיה ברור שהיא שגויה, ונתרץ במוחנו תירוצים כדי להצדיק את הבחירה הזאת.
למשל אם התלבטתי בין שני טלפונים ובסוף בחרתי ב-X, אני אשכנע את עצמי שעשיתי בחירה מעולה גם אם אחר כך אגלה שבאמת טלפון Y יותר טוב. "ל-Y יש גב כסוף ואני בכלל אוהב אפור מטאלי", אני אגיד לעצמי בראש, למרות שאלה סתם שטויות שנועדו למנוע ממני את הכאב שבהבנה שטעיתי בבחירה שלי.
ככל שהבחירה יותר משמעותית, אני יותר "מושקע" בתוכה (פסיכולוגית או כלכלית וכו') - כך הדיסוננס יהיה קשה יותר.
למשל אם התלבטתי בין מגורים בעיר לבין מושב שקט, אז גם אם יהיה לי רע ואבין שטעיתי בבחירה שלי - יהיה קול במוח שימשיך לצעוק לי שטויות כמו "אם הייתי בוחר אחרת הייתי משלם בכל חודש 4 ש"ח יותר על ארנונה, אז מזל שבחרתי כמו שבחרתי".
כך גם לגבי החיסונים:
אנשים רבים חששו להתחסן "ראשונים", כשעוד לא היה על החיסון מספיק מידע ברחבי העולם. היו שהגדילו לעשות, ובמקום להגיד "אני לא יודע מה יהיו התופעות שלו", ניפחו את זה והמציאו תופעות שלא היו ולא נבראו. תחת התפיסה הזאת הם גם שכנעו קרובי משפחה וחברים להימנע מהחיסון.
מאז, עברנו כבר 9 חודשים שבהם מאות מיליונים ברחבי העולם חוסנו. ראינו שתופעות הלוואי זניחות ונדירות, ובוודאי חמורות הרבה פחות מהמחלה שהחיסון מונע. אבל מי שכבר "מושקע" כל כולו בהתנגדות לחיסון, שכנע קרובי משפחה וחברים, זרק לכיוונם ש"מי שמתחסן הוא כבשה בעדר", אמר לכולם שמי שיתחסן יחטוף את המחלה בצורה קשה הרבה יותר וכו' - מפחד להודות שהוא טעה. הוא יגיד לעצמו "אבל הנה, אחד ל-300,000 מחוסנים עלול לקבל דלקת קלה בקרום הלב, אז עדיף לא להתחסן". גם אם בתוך תוכו הוא יודע שזה חסר משמעות ביחס לסיכון של המחלה, הדיסוננס הקוגנטיבי מונע ממנו להכיר בטעותו ולכן הוא ממשיך לספר לעצמו (ולאחרים) סיפורי מעשיות.
לו הייתי מתנגד חיסונים הייתי אומראריק מהדרום
ים בם בם ים בם בם בם בם בם בם בםראפיקי
(למי שלא הבין: כנר על הגג...)
🙈רץ-הולך
---- ----רב שמואל
אני פעם חשבתי על זה משהו אחרהיא יושבה בחלון
לעומת זאת אם עשינו משהו אקטיבי, ואז קרה לנו אותו משהו, אנחנו כבר יותר נחשוב שזה בגללנו או בגלל מה שעשינו.
כלומר, הרבה יותר קל לנו לקבל דברים לא טובים שקרו לנו אם לא עשינו כלום כדי שהם יקרו. לדוגמה: מישהו נהיה חולה- אם הוא שמר על עצמו ממש והקפיד וכו' והיה אקטיבי עדי לא להיות חולה ובסוף חלה: אוי איך זה יכול להיות וזה מסתכל ומבאס
אבל אם הוא הלך יחף בחורף בטח יגיד: נו מה אתה רוצה (או אמא שלו תגיד לו חחח)
כנל בחיסונים. אנשים מעדיפים לקבל את הקורונה כי הם היו פאסיבים, ורק לא לקחו חיסון. לעומת זאת אם אדם לקח חיסון הוא מסתכן בפעולה אקטיבית שהוא עושה.שיכולה לגרום או לתופעות לוואי או בכל זאת שיחלה בקורונה. סוג של לתת לטבע לעושת את שלו.
כמובן שזה שקר ותרמית כי: גם לא לקחת חיסון זה פעולה אקטיבית. זה גם לבחור צד. וגם לזה יש השלכות. אמממה, לאנשים יותר קל לחשוב שהם לא באמת בוחרים. ולא באמת מחליטים ומשפיעים על חייהם ולשמעשיהם יש השלכות.
בכל אופן, רובם לדעתי כבר לא יכולים לרדת מהעץ.
ונקודה סופר חשובה. בישראל יש יותר מ6,000,000 מחוסנים מנה ראשונה. תורידו את המחלימים שחלקם לא התחסנו.תורידו ילדים מתחת לגיל 12. וקיבלנו שרוב רוב האוכלוסיה מחוסנת. מתנגדי חיסונים זה לא קבוצה כזאת גדולה
הרבה מהם אגב לא ממש מתנגדי חיסונים אלא יותר מתנגדי צמצום חופש התנועה שעם זה אני יכולה במקצת להזדהות
אני חושבת שזה כמה דבריםראשיתך
ב. חוסר אמון גנטי בממסד. נגיד מכירה משפחה שהסבא וסבתא היו ברוסיה הסובייטית, אז בגנים שלהם להסתכל בחשד על הממסד.
ג. יש עוד אבל לא מתגבש לי בראש לכדי הסבר
יש בעיות אמיתיות שהמערכת משתיקהמשה
להגיד שאין סיכון בכלל?
יש.
בדיוקמישהו איתי
אבל סיכוי גבוה יותר שאפגע מהקורונה.
אין אפשרות להימנע ולהיות פסיבי.
(ברור לי שהסיכוי שיקרה לי משהו הוא נמוך מאוד מאוד).
וזה בלי השיקול של שותפות עם הציבור והצלת חיים של אחרים.
אף אחד בעולם לא חושב שאין סיכוןקפיץ
אבל אתה באמת מאמין שהמערכת משתיקה דברים בכוונה?
אתה מכיר משהו בעולם שאין בו סיכון? גם בלעבור את הכביש יש סיכון ובכל זאת כולם לוקחים את הסיכון שבזה כמה עשרות פעמים ביום.
סביר להגיד שיש סיכון, אבל פחות סביר להאמין שאנשי לטאה רוצים לרצוח את כולנו בעזרת החיסון ולהשתלט על העולם, לא לגמרי ברור לי עד כמה זו בדיחה ועד כמה אנשים באמת מאמינים בזה. רוב האנשים שלא מאמינים בשטויות האלו כנראה מבינים כמו שכתבת שקורונה זה יותר גרוע מהחיסון.
(כן. אפשר ליפול בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה. אבל ככה סטטיסטיקה עובדת. תמיד יהיה מי שיפול בצד הלא נכון וזה לא מוכיח הרבה)
חיפשתי הבוקר למישהו אחר ולא מצאתי, אולי אני אחפש שוב כשפייסבוק יחזור, שרשור של כמה מאות תגובות של "דברים שקרו לכם בגלל החיסון, אם רק הייתם מקבלים אותו" - ויש שם המון תגובות שמספרות איך הם הרגישו רע כל השבוע אח"כ או הגיעו בלילה עם התינוק למיון, כשבבוקר הוא היה אמור לקבל חיסון ומסיבה מסוימת זה לא קרה. יש גם צירופי מקרים בעולם.
ברור שהמערכת משתיקה. אחרי גוש קטיף למשל ברורהיא יושבה בחלון
למרות שהתחסנתי, להגיד שיש לי אמון במערכת? לא.
לא אתפלא בכלל אם נגלה איזה קנוניה מאחורי זה
המערכת משתיקה את הסיכונים של החיסון זה וודאימשה
הנושא הזה רגיש מדי בין השאר בגלל מתנגדי החיסונים והרבה פוליטיקה בפנים.
האם זה אומר לא להתחסן? לא אמרתי דבר כזה.
"אמונת חכמים" מול אמת אמפיריתshaulreznik
לא רק בציבור הדתי, אלא בכל חתך של אוכלוסיה נוטים להאמין למישהו שנראה סמכותי ומבין עניין. בבתי ספר לא מלמדים לעשות בדיקת עובדות ולקרוא מחקרים מדעיים שפורסמו בכתבי עת רציניים, תוך כדי השתתפות של אנשים רבים ככל האפשר.
התוצאה: תאוריות קשר ואמונה עיוורת בכל מיני לוחמי צדק מטעם עצמם ש"יודעים את האמת שמוסתרת על ידי סורוס, גייטס, אילומינטי ומשרד הבריאות".
אני לא חושב שזאת הנק'רץ-הולך
מה זה "עשו את המחקר בעצמם"?shaulreznik
עם קבוצת ביקורת, פלסבו, סמיות כפולה וביקורת עמיתים אח"כ? לקחת 3 קרובי משפחה ולהסיק משהו על סמך זה לא נקרא "לערוך מחקר".
הם שולטים כבר דורותמתנצלאחרונה
להציל את העולם ופרט את היהודים.מתנצל
זה מצוה מו התורה, לא?
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
תהא שנת פתיחת זבולrrinaaאחרונה
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידיאחרונה
אבל בגילי זה באמת אחרת
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי