פריקה... עצוב לירק שאלה ודיי
פתחתי ניק בשביל השרשור.
זה דיי טפשי וילדותי להיות עצובה מדבר כזה אבל זו המציאות.
בעלי בא מ’משפחה יפה’, ויש לו קבוצה של אחיות ואחים מתבגרים דפוקים שלא ממש עפים עלי. שלא תבינו אני ממש לא מכוערת, אני יפה, אבל אני (וגם בעלי) לא ממש תואמים למודל היופי שלהם. אחרי שהתחתנתי קיבלתי מאחת האחיות הערות מעליבות מאוד על משהו בפנים שלי שלא הכי יפה. כמובן שהיא ננזפה בצדיקקוותת עי האחיות הגדולות יותר, היא נסתה עוד כמה פעמים אז אבל קיבלה מטח של שששש ולחישות של ”זה לאא יפפהההה...” אני מצידי לא עניתי לה אפילו מילה. מאז היא דיי הפסיקה אמנם יש לה נסיונות מעצבנים כאלה יעני בתמימות לרדת עלי, (אין לי דוגמה) או שלמשל מספרים בדיחה ואני מחייכת (נגיד הן אומרות שהשיניים שלי לא יפות) והן מתחילות לדבר על למי יש שיניים יפות במשפחה, בלי לרדת עלי, אלא סתם מדברות ביניהן בשקט.. ואני לא עונה ורק מתכווצת מבפנים. עוד משהו שם זה ההשוואות, דיונים שקטים בכובד ראש מי הכי יפה בין כל הכלות (הם משפחה שהמראה החיצוני הככככייי אבל הכייי חשוב להם בעולם. לא רק לקטנים. גם לגדולים. לרובם לפחות.) הם החליטו שאני הכי פחות בכלות ובעלי הכי פחות בבנים ולבעלי גם אמרו את זה בפנים ”אתה הרסת את הרצף של היופי במשפחה”. בעלי לא מתייחס לזה הוא כבר מכיר אותם והוא גם גבר שלא ממש אכפת לא.. וגם אני מנסה שלא יהיה אכפת לי אבל לאחת האחיות יש איזשהי פעילות באולפנה והיא שאלה אתמול אם הבן שלי יכול לבוא עם חמותי. שאלתי ”אולי אני אבוא איתו? הוא בן שנה וחצי לא בא לי שילך לבד” ואז היא ענתה את לא יכולה לבוא אין לך תו ירוק לא יתנו לך להכנס. משום מה האמנתי לה למרות שזה באוויר הפתוח. אחרי זה שמעתיאותה מבקשת מהכלות האחרות שיבואו לפעילות וכשאחת מהן אמרה לא יודעת אם אני יכולה אז היא אמרה פליייז בואי אני רוצה שכל הבנות יראו איזה משפחה וגיסות יפות יש לי.. אממה לכללל הגיסות אין תו ירוק וחלקם מתנגדות חיסונים ידועות מאודד במשפחה. רק אז קלטתי את התירוץ הדפוק שלה. כנראה הבן שלי מספיק יפה בשביל ההשווצות שלה.. לא אמרתי מילה לבעלי ולא רוצה שידע . לא יודעת למה זה הוריד לי את המצב רוח ולא בא לי ללכת לשם יותר.זהו פרקתי..שיניתי מלא פרטים שלא יזהו מתנצלת
ממש מובן שזה מוריד את המצב רוחמטילדה
לא נעים בכלל וההתנהגות שלה ושלהן ממש לא יפה

חיבוק♥️
אויייייפלאי 1234
תת רמה ממש
יואו באמת מעצבן לקבל כזה יחס ולהיות חלק מכאלה שיחות מטופשות.
אבל אם תנסי להכניס לעצמך שזה שיחות מטופשות אולי זה פחות יפריע לך
וואי בכנות מרחמת עליהם עד עמקי נשמתי שזה מה שמעסיק אותםרקלרגעכאן
האמת נטו ראוי לרחמים..
באמת מסכנים שזה התפיסת עולם שלהם שזה מה שמעסיק ונחשב בעינהם

לא שווה להעלב אפילו...
לגמרי! כל מילה!!אוהבת את השבת
וסחתיין עלייך שאת לא משתפת עם זה פעולה אלא ביקורתית כלפי זה..

תנסי להסתכל על זה ככה ולהתפלל עליהם שיבינו מה הדברים החשובים בחיים...

ולדעתי האמת יופי זה מי שיש לו לב טוב זה מקרין לו על הפנים ולא אידיאל היופי המעוותתת והדוחה של התרבות המערבית (בחיי שיש דוגמניות שלדעתי ממש לא הייתי רוצה לראות)
אולי את מסתכלת על זה כמשהו מעליב כלפיךים...

אבל קראתי את זה וגם אם אני מחזיקה הערכה מסויימת כלפי אנשים אנונימיים כשאני קוראת פוסטים.

לרוב אני יוצאת מהנחה שהכותבת מגזימה

אבל לקראת סוף מה שכתבת כל ההערכה שלי כלפיהן נעלמה

לא מבינה למה את בכלל מייחסת חשיבות לרדידות הזאת, האמת שזה פשוט עצוב

תהי שלמה עם עצמך, תשמחי שבעלך לא חלק מזה ותדאגי שהילדים יקבלו עולם ערכים ערכי יתר

וואו. איזה תת רמה. ה' ירחם.חדשה ישנה
טוב, בואי נצא מנקודת הנחה שאת מכוערת עולם והן מלכות היופי (למרות שברור לי שלא כי 'בנות ישראל יפות הן..'). אבל נגיד שכן.
זו סיבה להעיר לך?!?!?
זו סיבה לצחקק על זה?!?!
זו פשוט תעודת עניות בשבילן שכל מה שחשוב להן זה החיצוניות.
בנאדם זה לא אוסף של איברים, לבנאדם יש נשמה עם עומק שאין לו סוף. לחיצוניןת יש התחלה וסוף. זה נגמר. מה יישאר מהן וממך ומכולנו אחרי 120? עיניים כחולות ושיער בלונדיני?! ישאר ממנו את המעשים שעשינו, הסיפורים שיספרו עלינו, השינויים שעשינו בעולם, הצאצאים שלנו.
באמת עצוב לשמוע שאנשים מבוגרים יכולים להיות עד כדי כך רדודים.
תחזקי את עצמך, תזכירי לעצמך שמי שברא אותנו זה ריבונו של עולם, ולכל אחד נתן מתנות כאלו ואחרות, אבל עלינו מוטלת המשימה שהנשמה שלנו תהיה טובה. החיצוניות זה זמני לגמרי.

פעם הבאה שירדו עלייך תעקצי שבגיל 80 כולנו נהיה מקומטות ורוטטות. ובגיל 120 כולנו עפר...
כל כך מסכימה איתך!!אשה שלו
@רק שאלה ודיי הן צריכות להתבייש לא את
כמה שטחיות השם ירחם
ובכלל יופי זה בעיני המתבונן
ולא משנה כמה יפות הן יהיו
אם הלב שלהן מכוער גם הן מכוערות
מסכימה ממש שזו תת רמה ושהם ראויים לרחמים שבזה הם עסוקים.לפניו ברננה!
ומצד שני לא נעים להיות דחויה מכל סיבה ובטח מסיבה כזאת טפשית.

את מלכה שלא אמרת לבעלך. אני במקומך אולי כן הייתי מספרת לו. שיבין שההתנהלות של המשפחה מעליבה אותך. שקשה לך. יעזור לך לצמצם מגע...

איפה חמותך בסיפור? מה דעתה על כל הדיבורים האלו? אולי שווה שבעלך יציב את המראה בפנים שלה ויבקש עזרה ממנה להעביר נושא.

השוואות זה דבר כל כך מטופש, בטח כשזה בדבר שהוא מתנת שמיים.. ובסוף היופי הולך לאיבוד ומה שנשאר זה האיכות הפנימית, שלפי מה שנשמע לך יש הרבה ממנה והם קצת לוקים בחסר, אם הם ככה לא רגישים ומתעסקים בדברים לא חשובים ובאנשים אחרים.

אני בטוחה שאת מהממת וטוב שאת מודעת לזה שאת יפה למרות שהם לא יודעים את זה.

ואני לא יודעת, אבל אולי שווה לעקוץ בחזרה. (מתוך מחשבה והתייעצות עם בעלך..) או לענות להם ולא להישאר לשתוק. (זה גם לא חייב להיות בעקיצה אלא פשוט לענות..) ובזה להראות להם כמה הם רדודים..
להגיד להם שהאדם הכי יפה בעולם יראה מכוער אם כל הזמן יהיה עסוק רק במי יותר יפה ואיך להיות יותר יפה ולא יהיה מאושר ושמח בחלקו.
שאת מכירה אנשים יפים שאין להם חן בעיני אנשים אחרים ואנשים מכוערים שכולם אוהבים אותם.

אם בכיוון של עקיצה - ממש חשוב איך השיניים נראות, הם לועסות יותר טוב ככל שהם יותר ישרות/לבנות.
אגב, אם קורה עוד פעם שהיא מבקשת בקשה כזאתלפניו ברננה!
תגידי לה -
הבן שלי הוא לא דוגמן ולא בובת תצוגה.
אז זהו שחמותי יכולה להעיר עד מחר..רק שאלה ודיי
ואני יודעת שהן קיבלו ממנה כמה פעמים שיחות נזיפה בגללי... (קרה פעם שהתחילו לדבר בשולחן שבת על למשל למי יש שינים יפות ואז אחת צעקה עם מבט רב משמעות לאחיות שלה ”יאלללה להעביר נושאאאא דייי שש” והציצה עלי כזה ’לראות אם אני בסדר’. ) ואת כל המילים של ’הפנימיות יותר חשובה’ אני בטוחה שהם מכירים בעל פה... אבל הם לא ממש בעלי ערכים האמת חלקן לא דתיות בכלל. הקטע שאני לא רוצה להגיד לבעלי על כך הוא בגלל שאני פוחדת שפתאום הוא יגיד ”ואלה באמת אולי היא לא הכי יפה..” אני בטוחה שאם אני יספר לו הדימוי העצמי שלי ירד עוד יותר, במיוחד לידו. אני תמיד אומרת לו שאני לא אוהבת ללכת לשם, לא אומרת למה. אולי הוא יודע ואולי לא. אמרתי לו פעם שיש להם הרבה שיחות על הגוף שלהם ובנושאים מיניים. הוא אמר מה באמת? למרות שמן הסתם הוא שומע (אם לא אז הוא עפיפון לגמריי) אבל חשוב לו ללכת להורים שלו.
לא להעיר אלא להעביר נושא עם טאקט...לפניו ברננה!
ואני בטוחה שאם את חושבת שאת יפה הוא לא יחשוב שאת לא רק בגלל שאחיות שלו שטחיות.
(הרבה פעמים יופי זה עניין של שדר...)
הכל תלוי איך את מציגה את זה ואיך את מתייחסת לעצמך 😘❤️
את יכולה לומר לו שמבחינתך השיח הזה רדוד..
וזה עושה לך תחושה לא נעימה להיות חלק מזה..
אני מניחה שזה היה צורם לך גם אם לא היה מולך, כי זה השוואות וזה מי יותר טוב וזה לדבר על אנשים אחרים בצורה לא מכבדת. אז להתייחס בעיקר לזה. את יכולה גם לומר שמבחינתך ההגדרה של יפה היא אחרת לגמרי אבל את בכלל לא רוצה לרדת לרמת השיח הזאת, בעיני זה מיותר קצת..
מה שווה יופי חיצוני שהיופי הפנימי מזעזע?אהבתחינם
עוד כמה שנים הפ יראו זוועה וגם טובי המנתחים לא יעזרו להן
ואז הן יהיו זוועה מבחוץ וזוועה מבפנים.
את מהממת
מאוד!
תרימי לעצמך בלי סוף
כל בוקר, כל הזמן.
לא רוצה לסכסך אבל שאפו על השתיקה לא לענות. אצלי זה היה נגמר בצעקות מטורפות ומשפילות.

הן כאלה קטנות. באמת.
ואת מושלמת!
תתחילי לענות להן. כשתראי חוזק ירדו ממךאמאשוני
בדיוק כמו בהערות מיניות או כל סוג של התייחסות לא רלוונטית. אין שום סיבה בעולם שתתני לזה מקום.
אולי בהתחלה הן יעוד פרצופים וסוג של ברוגז אבל עם הזמן ילמדו להעריך את עמוד השדרה שלך.

בדיוק כמו בסיפור חז"ל על האדם המכוער שאמר פנה לבורא עולם שעשני...
וגם לבת האולפנה את יכולה להגיד בפנים ועדיף גם בפני שאר המשפחה שאם היא הייתה צריכה לשקר בשביל שלא תבואי אז שתחשוב עם עצמה היטב למה...
את יכולה גם לכתוב בהודעה.

אני ממליצה לך לשתף את בעלך. את סופגת השפלות שם על לא עוול בכפך.
לו זה לא מפריע, לך זה כן. את אישה ואת לא גדלת עם הסגנון הזה ואין שום סיבה שתתרגלי לדבר הזה.
לא משתיק כדי שלא לומר דברים מעליבים... משתיק באופן שהן יבינו את הטעות.

אני אתן לך דוגמה למשל הבת שלי בת 7 מגמגמת. כחלק מהטיפול הקלינאית התייחסה להעלבות סביב הנושא. הרבה אנשים וילדים מחקים את הגמגמום שלה אפילו בלי לשים לב. אז היא למדה לענות.. וזה מדהים ממש.
ברמה שסבא שלה (שמת עליה) חיקה אותה אז היא אומרת לו מה, סבא גם אתה כמוני מגמגם?
הבחור נהיה לבן.
וכשילדים זרים צוחקים עליה היא אומרת אני כמו משה רבינו. בקיצור אם הייתה שותקת הייתה מושכת את הסבל עוד ועוד
החכמה היא לענות ולהיות שלמים עם מי שאנחנו איך שאנחנו ולא לתת לאנשים תת רמה להוריד לנו את הביטחון העצמי.

בהצלחה!
אני רק- וואו איזה בת את מגדלת! מדהיייימה!מיואשת******
וואו ממש נכוןאביול
וכל הכבוד לבת שלך!
וואו איך פספסתי את הפסקה האחרונה. מזל שמיואשת הגיבהלפניו ברננה!
זה גרם לי לקרוא שוב את ההודעה שלך!
ענו לך פה יפה אז אני רק חיבוק גדולמיואשת******
ואיזה הזוייייווווות
פיכס
אני מציעה לך לעצמך לומר כל בוקר בקול גדול כמה את יפה, אני בטוחה שאת יפה! ותגידי לבעלך גם מדי פעם איך אני יפה בבגד הזה, נכון החיוך שלי מהמם וכן הלאה
מגיע לך!
השוואות זה מעצבןמחכה עד מאוד
יש איזה נושא במשפחה שלי,גם משהו מטופש וחיצוני.
שכל אחת משוויצה כמה היא יותר טובה .
עכשיו אני לא משהו בזה ויכולה גם לקבל הערות..
פעם הייתי,או רבה או נעלבת ..היום אני יודעת שאני שווה
הרבה מאוד גם בלי להיות ספצ בנושא הזה!!!
תקשיבי -
כדאי לך לעשות עבודה פנימית אפילו לכי למשהי שתעזור
לך.
למה אם זה הנושא שיחה קשה לשנות אנשים...
ואצלל להתחזק זה ממש ישתלם
בהצלחה רבה
תודה לכן על כל התגובות המחבקותרק שאלה ודיי
עשיתן לי טוב בלב, באמת♥️♥️
ענו לך פה ממש יפה אבל מגיבה לך גםליאניי
קודם כל- את מקסימה וגאווה שאת מצליחה לשתוק ולא לענות, ממש מעיד על הצניעות והיופי שלך.

תת רמה כזו באמת שלא נתקלתי, פשוט רחמים על אנשים כאלה.
שלא יוריד לך את המצברןח לשניה!
אחותי היקרה, בעלך אוהב אותך בדיוק כמו שאת וזה מה שחשוב.
מה זה יוםי חיצוני? זה משהו שבא והולך עם הזמן למי איכפת??
משנה מה היופי הפנימי, משנה התקשורת והמערכת יחסים עם בעלך, המשפחתיות שלך.

אנשים קטנים תשאירי מאחןר אל תתני להם בכלל את המקום לחלחל ולהשפיע עלייך - הם לא שווים את זה.
את פי מיליון יותר טובה מהן וזה הגישה שאת צריכה לאמץ כשאת נתקלת בהן? לבןא בביטחון ובגאווה שאת הרבה יותר טובה מכולם שם
כי הם מתעסקים בשטויות.

פשוט רחמים באמת…
לא יאומן שיש אנשים כאלה ברמה כזו מזעזע אותי.
ברור שזה יוריד לך את המצב רוח!!רקלתשוהנ
איזה מדכא שמדברים עלייך ככה, ואיזה מדכא שזאת הסביבה שאת צריכה להיות איתה במפגשים משפחתיים! ממש מעורר חלחלה 🤢
אני בהלם איזה אנשים הזויים (ורעים!) יש בעולם, באמתמחכה_ומצפה
ממש כואב לקרוא. אני במקומך הייתי מצמצת מגע למינימום. לא רואה סיבה להישאר במקום שלא נעים לי בו.
איזה אנשים מגעילים, באמת.
משום מה העצה הזאת חוזרת הרבה בפורוםאביול
ולדעתי זה ממש לא נכון. עניינים משפחתיים תמיד קיימים, ועדיין המשפחה שלנו זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות.
יש לנו במשפחה מלא סגנונות ומלא רמות של דתיות, וזה מזמן הרבה חיכוכים והרבה סיבות לנתק קשרים. ובכל זאת המשפחה חשובה לנו ואנחנו משתדלים לא להתרחק. בכל משפחה יש מיליון סיבות להתרחק כי כל משפחה מורכבת מכל מיני דברים. ועדיין הזה לא נכון לדעתי לנתק קשרים. יש לזה השלכות מאוד משמעותיות, וחבל.
יש לי עוד הרבה להגיד אבל אני לא יכולה עכשיו. רק אומר שגם אם יש בעיות במשפחה, חשוב לנסות לחשוב איך לפתור אותם. ולהתרחק בדרך כלל זה לא פיתרון.
לא אמרתי לנתק קשר, אמרתי לצמצם מגע למינימוםמחכה_ומצפה
מינימום מבחינתי זה מה שצריך כדי לשמור על יחסים פחות או יותר תקינים ולא מעבר.
זה אולי יכול לעזור בחלק מהמקריםאביול
אבל בהחלט לא תמיד. אני רואה את הכאב של ההורים שלי על אחים שהחליטו לצמצם מגע מודיעין לעיתים רחוקות. זה מעליב. ולא בטוח שזה שווה את זה. כמובן- כל מקרה לגופו
או מיי גאד איזה חוסר טקטאביול
אין לי עצות אני פשוט בהלם...
מרחמת עליהם ממש.
חיבוק!
רדידות תהומיתאמא אבא ותינוק
ממש אחיות של סינדרלה🤪
לא שווה שום יופי חיצוני בלי פנימי
חחח. אוי. ממש אחיות של סינדרלה!!!מיואשת******
חחחחחח תכל'סאם_שמחה_הללויה
קלעת בול!באר מרים
מגעיל ברמותביבוש

והאמת שכמה שזה רדוד זה באמת עושה הרגשה זבל

כי מה לעשות זה המשפחה ושם את נמצאת

מזדהה...ציפור מתוקה
המשפחה של בעלי די מזכירה את התיאור שלך אבל לא בכזאת רמה!!
זה שילוב של רוע וטימטום ביחד, גועל נפש
והייתי מציעה לך כן לשתף את בעלך, זה ממש יקל עלייך!
ואיך הצלחת לא לספר? נשגב מבחינתי, מלכה!!
חיבוק ענקי❤️❤️❤️
אמאל’ה ברור שעצוב לךהמקורית
איזה נוראי, וכשזה בא מהמשפחה והופך להיות כרוני זו בכלל התמודדות קשה
אבל, תנסי לעשות מהלימון לימונדה ולהתחשל מזה. תחזרי את עצמך ותאהבי את עצמך עוד יותר, כי קודם כל את באמת יפה ו׳חן אישה על בעלה׳ זה נס שהקב״ה עשה לנו, והכי חשוב - את יפה מבפנים. וזה מקרין וודאי החוצה
וגם - זה שלהם בלבד. ולא את זו שלא בסדר, אלא הן. אני במקומך עונה להן ומעמידה אותן במקום
יש מצב שגם הן עושות את זה מקנאה כדי להקטין ולהוריד אותך כי בתכונות אחרות שלך את עולה עליהן אז הן נתפסות במשהו מסוים. אצלנו במשפחה למשל אני הייתי זו ש׳יותר׳ מהאחיות שלי, לא משנה במה כרגע, אבל יכולה לומר לך שמגיל צעיר ועד היום אני חווה את הרצון שלהן לגמד את הפער בדרכים לא טובות, וצר לי על כך, אבל זה לא שלי, אפילו שהייתי רוצה שיהיה אחרת
האמת, רחמנות עליהן.סופי123
אפילו בשביל מתבגרות הן נשמעות ריקניות ומטופשות... הן ילמדו בדרך הקשה ככל הנראה שיופי זה עניין חולף...
כתבו לך כאן תגובות ממש טובותקפה הפוך

פשוט בא לי להגיד לך שאת מהממת ויפה!

וואו הן ממש מעליבות וזה באמת יוצר אווירה לא טובה, לדעתי באמת כדאי לצמצם שהות שם אם אפשרי.

וטוב שאת משתפת את בעלך (ולדעתי הוא גם  צריך להחזיר להן.)

ואולי אולי כדאי לענות להן - בסוג של ציניות - "אה אין לי שיניים יפות? טוב שאתן אומרות לא ידעתי",

"לא רצית שאבוא כי אני מכוערת? חבל אם הייתי באה היו רואים כמה את יפה לידי" - כאילו תראי שזה לא באמת מזיז לך, תגיחי את הטענות שלהן. תוציאי את האויר מהבלון הנפוח שלהן. אולי זה יעזור שכבר לא יהיה ענין לעקוץ אותך.

אמנם אני יכולה להבין זה לא כיף שיח כזה, רדוד, מעליב, יורד כזה שעושה איכס בלב, אבל אולי שם זאת התשובה...

וואו. מזעזע!אן אליוט
את ממש מלכה שאת לא עונה! איזה איפוק ומידות טובות.
אני חוששת שאני הייתי מתפרצת עליהן עם: יאללה מה נסגר אתך?! איזו אהבלה חסרת טאקט את! או משהו בסגנון 🤭.
פה בפורום שמעתי על העניין של אם נעלבים ולא עונים זו זכות גדולה, וכדאי לנצל אותה לתפילה על משהו שאת או אחרים צריכים בו ישועות. אוליי תנסי?
וממש לגיטימי להעלב ולהרגיש שאת לא רוצה להיות שם! וגם לא לרצות לאמר לבעלך. אולי בצורה כללית יותר?
באמת מעליב וכואבתהילה 3>
ממש לא נעים להכנס למשפחה שמתייחסת אלייך ככה.
נשמע שלא ללכת לשם לזמן מה יכול באמת לעזור
ואם תחליטי לחזור כדאי לדעתי לשמור על גבולות גזרה ולהעמיד במקום מי שמתייחס בצורה לא מכבדת או פוגע.
אני בהלם מהסיפורמיץ ענביםאחרונה
איזה משפחה מגעילה!
את הכי בסדר בעולם,
והם לא מקבלים אותך, בגלל סיבה הכי רדודה והכי לא הגיונית שיש ---- יופי?!?! מי מסתכל על זה בכלל - מסתכלים על הפנימיות, אם כבר......

ממש מעליב, שיא הלגיטימי מצידך......

לסיכום: למעשה:
דבר ראשון :
תני לעצמך את הרשות להעלב ולבכות מזה, את לא תינוקת, הם מתנהגים בצורה מעט אכזרית וזה באמת סבל לספוג את הפגיעות הקטנוניות והאפליות הנוראיות הללו! ממש בלתי נסבל!
זכותך לבכות 'ולהתאבל' על כך תקופה, תני לעצמך זמן להרגע ואל תרגישי רע עם זה שנעלבת!

דבר שני :
תפגשי איתם פחות בתקופה הקרובה,
נניח מזמינים לשבת - תסרבו
רק לשמחות הכרחיות תגיעו, (וגם אז על פרופיל נמוך....) כל השאר תבריזו
אתם לא צריכים להיות ליד מי שמתנהג אליכם מגעיל! זה החיים שלכם ותבחרו להיות ליד מי שמרומם ולא מי שמשפיל ומקטין!

דבר שלישי:
נסי לחפש חברות או משפחה בסביבתך שמרוממות ונותנות הרגשת ערך וטוב לעצמך, שימלאו את החסר החברתי, וכך לא 'תצטרכי' אותם

דבר רביעי:
הזמן יעשה את שלו -
בנוגע להתנהגות שלהם - יש סיכוי גבוה שאחרי תקופה הם יקלטו שהתנהגו בצורה מגעילה ויתחרטו על מעשיהם, אז בינתים תתרחקי אך קחי בחשבוןו ובתקווה שבעתיד הם ישתנו לטובה וכך הקשר ביניכם המרוחק היה זמני בלבד.... כלומר אל תשנאי אותם אלא תתרחקי באופן זמני עד שישתנו....
בהצלחה!
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקהאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

כתבת מאד יפהזוית חדשה
מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

תודהאנונימית בהו"ל

מה עושים שם אבל? מדברים?

כן, מדברים, פורקים, מלבנים יחד חוויות וקשייםהתייעצות הריון
ואת מקבלת מקום שהוא רק שלך, מרחב מכיל ובטוח..
בגדול טיפול רגיל כןחנוקהאחרונה

יש מטפלות באמצעות אמנות/מוסיקה/תנועה.

שאז בעצם הרעיון להתשמש בכלים השלכתיים- לפעמים יותר קל להביע ככה מאשר במילים, בייחוד רגשות שקשה לבטא

או אנשים שהם סתם פחות וורבליים.

טוענים שטיפול בכלים השלכתיים קצר יותר מטיפול פסיכולוגי רגיל, אני חושבת שמה שחשוב זה חיבור למטפלת

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזהאחרונה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אולי יעניין אותך