אני הלכתי בזמנו לייעוץ תעסוקתי, והדגשתי שאחד הפרמטרים החשובים עבורי זה עבודה שאפשר לשלב עם גידול ילדים - שאפשר לעבוד בחצי משרה, שאפשר לחזור להוציא את הילדים מהגנים בלי צהרון.
היועצת לא באמת התייחסה לזה. היא ניתחה באופן מאוד יפה ומעניין את האופי שלי, את צורת החשיבה שלי ואת היכולות שלי, והציעה לי כמה מקצועות בתחום של מחקר (מחקר רפואי, מדעי המוח וכו'), המקצוע האחרון שהיא הציעה לי היה קלינאות תקשורת בלי יותר מידי להסביר למה זה גם ברשימה.
בהתחלה ממש הוקסמתי מהרעיונות האחרים, במיוחד ממדעי המוח, ואפילו כבר נרשמתי ללימודים באוניברסיטה.
בהשגחה פרטית יצא לי להיות בבית של חברה שאמא שלה עבדה במחקר בביולוגיה, ויצא לנו לדבר על הלימודים שנרשמתי אליהם, וממה שהיא סיפרה לי הבנתי שזה לגמרי לא יהיה ריאלי לחפש בתחום הזה עבודה בחצי משרה (לפחות לא בהתחלה, אולי בהמשך זה אחרת, לא דיברנו על זה...).
ברגע האחרון החלטתי ללכת על האופציה האחרונה שהיועצת הציעה לי - קלינאות תקשורת. בדיעבד אני ממש ממש שמחה על ההחלטה הזו, שמאפשרת לי היום לעבוד במשרד החינוך, עם חופשים עם הילדים, בשעות שמתאימות לי, ובתנאים שמאפשרים לי את מה שבאמת חשוב לי.
ב"ה אני גם אוהבת מאוד את העבודה שלי, והיא כן מתאימה לי (הרבה יותר מהוראה למשל, שאולי גם הייתי יכולה לקבל בזה תנאים שמתאימים למה שחשוב לי, אבל הרבה פחות מתאימה לי). אז בסוף אני חושבת שכן היה תועלת בייעוץ שעשיתי.
אבל זו באמת בעיה, שהיועצים מהסוג הזה לא באמת לוקחים בחשבון בעדיפות גבוהה את התנאים מסיבה לעבודה - את מה שחשוב לי בתנאי ההעסקה, את הסיכוי למצוא עבודה, וכו'. הפרמטר העיקרי הוא מה מתאים לאופי וליכולות של האדם, וזה בהחלט פרמטר שיש לו חשיבות, אבל בתוך מכלול של עוד פרמטרים שלרוב נכון לתת להם עדיפות גבוהה יותר.