מרוב רעיונות לכותרות עוקצניות כבר לא ידעתי במי לבחור 😅-נשמה כללית
''אשה שאלה אותו (הגרי''ד סולובייצ'יק. נ. כ.) אם היא יכולה ללבוש טלית גדול בתפלה. השיב לה: "משום שזה שינוי גדול במסורת, יש להתקדם בהדרגה”. הוא הציע לה ללבוש בגד של ארבע כנפות בלי ציציות במשך שלושה חודשים ואז לחזור אליו. לאחר שלושה חודשים היא חזרה ואמרה שזו הייתה החוויה הכי מרגשת בחייה.
אמר לה הגרי"ד: "במשך שלושה חודשים לבשת בגד ללא שום ערך דתי או הלכתי, א"כ זה מגלה שההרגשה שלך באה ממקור שהוא מחוץ למצווה", ולא נתן לה את הסכמתו ללבוש טלית.''

מזלו שהוא לא היה כאן בפורום, היו רוגמים אותו כל העם באתרוגיהן...
(והשתא דאתינן להכי, אתי שפיר כמין חומר דדייקינן למתני ''אתרוגיהן'' דייקא, ולא ''אתרוגיהם''. כמה גדולים דברי חכמים!)

והי חברים, זה הרב סולובייציק, כן? האב הרוחני של הגוש.... לא חרדי ולא מאלו שמתנגדיהם מכנים אותם חרדים....

מי יגלה עפר מעיניך....
מה המקור לסיפור הזה?אניוהוא
הרב שכטרחמדת66

דווקא בגלל שהוא לא חרדיsimple man
חרדי היה תולה את החוויה הרוחנית ב"ועשית"
אתה יודע מה מעצבן אותי?ultracrepidam

אני מכיר את הסיפור הזה מהזמן שאתה היית תינוק, אבל רק אתה חושב שיש צורך שתביא את זה כאן כדי לפתוח בעוד מלחמה

אולי מספיק? פשוט שים בחתימה האישית שלך הודעה על גישתך הכללית, ועזוב את הנושא

--- ---רב שמואל
"המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית"

"מי שרגיל לקרות בכל יום ויום קריאת שמע, ויום אחד נתאחר זמן קריאת שמע ולא קרא, דומה עליו כאילו לא קרא מימיו"
--- ---רב שמואל
לפי התורה אין שום מניעה שאישה תקיים מצוות בהידור. וכתוב על שלומציון המלכה שהייתה נזירה עשרים ואחת שנה. וכך חז"ל דנו בהלכות אלו כמו בהלכות האיש.
כמה ניסיון לפילוגטיפה של אור

אייאיי איי .. לא חבל אחי?

אתה צודק, הוא ממש לא בסדר-נשמה כללית
כשאהיה על קברו אמסור לו...
את*טיפה של אור

ואתה פה הלא בסדר, לא חושבת שצריך לפרט. 

בסך הכל אנחנו מנסים ליצור כמה שיותר אחדות בעמ"י , מה רצינו באמת... בית מקדש, גאולה.. 

אני מתפללת עלייך שתרצה גם בית מקדש, וגאולה !!! כי בדרך הזאת, לא רואים את הרצון שלך . 

זה בסדר, הבנתי את כוונתך, זו הייתה עקיצה חוזרת-נשמה כללית
וסליחה באמת שאני לא כזה רוחניק....
אני מצפה לגאולה לא פחות ממך, תודה באמת על האכפתיות והתפילות.... פשוט לא חושב שמקדש וגאולה צריכים שנמכור בשבילם את שמירת התורה, לא יודע מי לימד אותך שכן

אני רק מקווה שהרצון שלך לגאולה הוא לא כמו הרצון של ההיא לציצית....
וכשאני חושב על זה, אני דווקא לא כ''כ בטוח שלא...
אין קשר לרוחניקיותטיפה של אור

על ידי שנאת חינם חרב בית המקדש... 

איך קשור "למכור את שמירת התורה" ??? (חרטט בביטחון וזה..?) 

הו, תודה על דאגתך על הרצון שלי אך אין צורך ... 

בהצלחה אחינו!

יש קשר הדוק-נשמה כללית
אנשים (ואנשות...) שבטוחים שגאולה ומקדש זה מלא היי ולבבות, ואפס מחוייבות לתורה.
אומללות.

את צודקת שעל ידי שנאת חינם חרב ביהמ''ק, אבל פשוט נראה לי שיהיה לך קשה להצביע על קשר לוגי בין זה לבין הנידון דנן. חוץ מאובססיה רוחניקית שמסרבת לכל מחוייבות דתית ומעדיפה רק מה שנחמד וכיף ומצטלצל נעים ופי סי... סוג של מסורתיות כזו, לוקחים מהתורה רק מה שמתחשק...

אני תוהה איך מוכשרת וצדקנית כמוך לא הצליחה למצוא את הקשר. תרצי אולי שנברר לך גם על זה בקבר של הרב סולובייצ'יק?

ולסיום - לא גברתי, יש לך טעות... אין לי שום דאגה לגבייך, זה היה ציניות ברורה במענה לדאגה שלך כלפי. לא חשבת שאת מגחיכה את עצמך ב''אין צורך'' הזה כשבעצם זה היה רפרנס למה שאת עשית לי קודם? אני בסך הכל העמדתי לך תמונת מראה, ואת פשוט נפלת בבור נפילה מקסימה, אפילו אני לא ציפיתי שתעשי את זה בכזה כישרון יוצא מהכלל...
בקיצור, פעם הבאה תחשבי פעמיים, אם את לא רוצה להביך את עצמך.

שלושים שקלים דמי ייעוץ אם לא אכפת לך. יום נעים
גם אני הייתי מתרגשמישהו איתי
לעשות משהו שהרב סולובייציק אמר לי כהכנה למצווה.
מצד אחד יש לי תימה על הרב סולובייציק, מצד שני זה מתחבר לי לשיטתו..

לרב סולובייציק יש סוגים שונים של תלמידים, שחלוקים בכמה נושאים, בגוש יש כמה זרמים, ולאנשים שאתה מתכוון לעקוץ יש עוד כמה מקורות השפעה (עתניאל/שיח/הרב שרלו, ממש לא קשורים רק לרב סולובייציק).

ובכלל, הנסיון לעקוץ אנשים כאילו הם עובדים על עצמם ולא מקשיבים לרבותיהם הוא דמגוגי ולא יעיל (וגם פוגע).
בערך כמו לומר לקוקניק שהרב זצל התנגד לגיוס בחורי ישיבות/להצבעת נשים בבחירות וכו
מה שלא תפסת--נשמה כללית
זה לא רק טענה שהם לא שומעים לא, אלא עדות מצידו מה הוא חושב עליהם ועל המעשיות האלו של ''לשם שמיים'' ו''קרבת אלוקים''.
וזה מדהים, מה יש לומר.
מה שמשעשע בכל האירוע הזה--נשמה כללית
זו ההדגמה החיה למה שכתבתי - מזל שהוא לא היה בפורום, הוא היה נרגם.
אז כל הנשמות הטובות ביחד החליטו שחובה למנוע מצב שבו חלילה מישהו לא יבין במה מדובר, והחליטו לתת הדגמה....

תגידו פילוג, תגידו שאתם מכירים את זה - מצידי מאז שאבא שלי היה תינוק (אגב, זה רק מגדיל את התביעה עליכם, כן? ), תגידו שזה לא מנומס....
אבל את ההוכחות - מי פה מתעניין בדעות של רבנים, רבותיו שלו, קיבלנו.
אתם לא חייבים לטרוח להגיב, אתם פשוט יכולים לעשות את חשבון הנפש לבד....
אה, וגם הוברר לנו מה חשב הגרי''ד על הבאבע מעיישה'ס שאתם מגינים עליהם בחירוף נפש...
כשאני כתבתי שהתגובות שלך מצחיקות אתה נעלבתultracrepidam

גם ואהבת לרעך כמוך אתה כבר לא מקיים?

או שאני לא בכלל "רעך"

והדברים שאתה כותב הם ממש מוזרים, חייב לומר.

מישהו רגם אותך? בסך הכל אמרנו לך שאתה מחרחר ריב וכל הזמן מחפש לפתוח מלחמות מיותרות, כאשר את דעותיך אנחנו יודעים. אתה חושב שיש בזה משהו לא נכון?

מי רבותיו של מי? מי כאן התעלם מהוראות של רבנים? אתה מחפש לריב, ומאשים אותנו?

ואז למדתי ממך שזה בסדר...-נשמה כללית
לא אחי, כלום לא מוזר. פשוט אם הוא היה כאן בעצמו הייתם אומרים גם לו שהוא מחרחר ריב ומחפש מלחמות.. אתה חושב שזה לא נכון?

ופשוט מאוד, אני רק מוכיח שוב ושוב, שאף רב לא מעניין אתכם, בשעה שדעתו מתנגשת עם התכתיבים שאתם מקבלים ''מה לחשוב'' מהעולם ה''נאור''....
אני התנצלתי ואולי גם ערכתי את התגובה, להזכירךultracrepidam

מחכה להתנצלות שלך.

הוא לא חיפש לריב. באה אשה עם שאלה, והוא ענה לה תשובה ששכנעה אותה לנהוג אחרת.

הוא לא ביקש ממנה שתגיע אליו, והוא הצליח לדבר איתה בנחת, ודברי חכמים בנחת נשמעים.

אתה לוקח את הסיפור הזה ומנפנף בו כאילו הוא הוכחה שצריך לריב עם אנשים.

לא כתוב בסיפור שהרב אמר "אוי אשה טפשה וחסרת דעת, שום כבוד לחז"ל אין לך, את חושבת שסתם אסרו לנשים ללבוש טלית, הנה אלמד אותך דעת, שפחה חרופה שכמותך" ובטח שהוא לא פרסם את זה בפורום מזדמן.

(כמובן אין שום איסור לנשים ללבוש טלית, שאלו את מהרי"ל - לפני 450 שנה - למה הוא לא מוחה באשה בעיר שלו שהיתה לובשת טלית, והוא ענה "היא לא תשמע לי". חבל שלא היה לו פורום לכתוב בו)

''ששכנעה אותה'', כמה תמים...-נשמה כללית
הוא לא ''שכנעה'', הןא חשף את המסווה הצדקני שהיה מרוח על פניה... בהצלחה מרובה דווקא...

והאמת שתכלס זה עיקר הסיפור פה. יותר מאשר אם אתם שומעים לו או לא - מה הוא חושב על המעשיות שאתם כל כך מגינים עליהם וכמה הוא האמין להם...
מבחינתך כולם רעים עד שלא הוכח אחרת ..‍ ‍בנות לא לריב
האובססיה שלך אלי אמורה להחמיא לי כאילו?-נשמה כללית
הדרך שלך מוכרת..‍ ‍בנות לא לריב
לתייג אנשים באופן שלילי ואז לזרוק את הכדור לצד שלהם, אני סה״כ אומר מה שאני רואה. ומה שאני רואה הוא אדם שרואה רק שלילי בכל אדם.
זה בסדר, אני בטוח שימצא הכומר שיסכים לקבל את וידויי...-נשמה כללית
והאב הרחמן בטח ימחל על חטאיי, לא? אני אגיד לו שהכרתי אותך - תהיה לי פרוטקציה
כולם יוצאים נגדך‍ ‍בנות לא לריב
ואתה חושב שאתה החכם הגדול שהבין מה שכולם לא הבינו. הבנו שיש לך קטע לא מוסבר על קנאות לתורה, רק שאתה לא מבין שאתה לא המצאת את הגלגל ודרך ארץ קדמה לתורה.

נחסמת כבר עשרות פעמים, המנהל העיד שקיבל עשרות דיווחים על הודעות שלך, אין כמעט הודעות שלך שאני קורא שאנשים לא מגיבים לך בבוז כראוי להקנטות שלך ולסגנון הפוגעני, ואתה ממשיך להרשם אחרי החסימות ולהתסיס את הפורום. לא נמאס לך? לך תלמד במקום לבזבז את הזמן על שנאת חינם
וזה אמור להפחיד אותי?-נשמה כללית
כולם גם יצאו נגד ישו. זה הזיז לך?
להבדיל...

חביבי, מוסר תחלק למסיונרים, לא לי.

אנשים שמוכרים את היידישקייט שלהם בשביל להיראות נאורים, לא מזיזים לי שערה כשהם גם תוקפים אותי לשם אותה מטרה.
תמיד, תמיד אלו שעזבו את הדת שנאו את אלו ששמרו עליה... הציק להם בעין לראות אותם, המצפון שרף להם... אני מבין לליבם...
ושכחתי כמובן--נשמה כללית
כמה פעמים אתה נחסמת? ועל מה?
נדמה לי שלשם שעה זו נוצר מששת ימי בראשית ''אשרי שנתפסתי על דברי תורה''...
שיאן החסימות בפורום, שחי מלהתעלל באנשים על ידי חיקוי של הניק שלהם וכתיבת דברים מביכים, ונחסם על זה בלי סוף, ואטם ליבו כאבן לתחנוניהם של אנשים, הפך להיות מטיף מוסר...

חי זקני, לולי ראיתי בעיני לא האמנתי
יפה שאתה מתאמץ למחזר דברים‍ ‍בנות לא לריב
ולא שוכח לתייג אנשים בכינויים כמו שאתה אוהב.

נחסמתי אכן כן, אבל לא מפני שעשיתי מעשה שנועד להציק,שלאחריו התנצלתי אישית בפני מי שנפגע. לעומתי- ההנהלה קיבלה עליך דיווחים יותר מאשר כל המשתמשים יחד. זה אומר המון. אין כמעט אחד בפורום הזה שפסחת עליו במטר של עלבונות והשמצות.

אתה מהפנט את עצמך במילים גבוהות, כאילו אתה אביר התורה ומגנה. ובזמן שאתה לא שם לב, אתה רק מכלה את כל העולם הבא שלך בצורה הכי גרועה שיכולה להיות, של כביכול בשם הצדקות והאמת. בהצלחה עם זה
הו לא, זה לא דורש מאמץ בכלל...-נשמה כללית
ההיתממות שלך היתה עובדת, אם לא שכולנו היינו רואים בלייב איך אחרי שהתנצלת חזרת על זה שוב, ושוב, ןשוב. ונחסמת שוב, ושוב, ושוב, ופתחת עוד ניקים כדי להתעלל באנשים שוב, ושוב, ושוב...
וכמה התחננו אליך שתפסיק, שוב, ושוב, ושוב.. והסבירו לך שזה מציק ופוגע, שוב, ושוב, ושוב... והמשכת שוב, ושוב, ושוב...
אבל אתה? אתה היית עסוק בלגרוס עד כמה שורות בברית החדשה, ולא הזיז לך את קצה הבוהן שאנשים סובלים מההתעמרות שלך בהם.
אז שאתה תטיף מוסר? הצחקת אחי
לא יאומן‍ ‍בנות לא לריב
כמה אתה אדם שלא מקבל שום תוכחת זה מדהים. אתה נשוי? לך תתחתן תאמין לי רק האישה שלך תעשה אותך בנאדם. מה שבטוח שתא משפחתי בהחלט יספיק להעסיק אותך בכדי שתפסיק לעורר מהומות כאן ותנצל את הזמן כראוי.

כל טוב חבר
טפל בדבשת של עצמך, טוב?-נשמה כללית
יש לי אנשים יותר ראויים לקבל מהם תוכחה, חוץ מ**** כמוך.
מעניין אם אתה כן מקבל ממישהו תוכחה.

( אבל אני לא אשלח אותך להתחתן... רחמנות על הגברת..)
נערךהיא יושבה בחלון
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' בחשון תשפ"ב 22:45

😂😂😂😂-נשמה כללית
אפשר להזמין אותך לסטנד אפ?
(לחילופין, את יכולה להראות את ההודעה שלך לפסיכולוגית ההיא ו..אהמ.. לשאול אותה מה עושים עם זה.... בטח יהיה לה איזה פיתרון עבורך.. את יודעת, זה לא בלתי הפיך... עם טיפת השקעה והרבה רצון טוב - את תצליחי לצאת מזה בעזרת ה'...)
אין לך גבולות.מדרשיסטית20
עם כל הכעס וההתלהטות-
יש דברים שלא יורדים עליהם.
תודה על חוות דעתך.-נשמה כללית
איבחון שלם ומטורלל על בעיותי הנפשיות לדעתה של ה|אין לי הגדרה| הזו - סבבה לך.
אבל תשובה קצרה באותה מטבע - שומו שמיים...

לעולם לא נצליח למגר את מלחמת המינים הזו, אה? לכן מותר לעשות מה שבא לכן, אבל אוי למי שיפגע בקצה שערת ראשכן.
מזל שיש כאן ניקית אחת שהיושרה נמצאת אצלה במקום יותר גבוה מהמגדר. את יכולה לפנות אליה להתייעצות.
תנשום.מדרשיסטית20
לא הסכמתי גם עם התגובה שלה. אבל לפחות היא באה מרצון טוב, בעוד אתה ירדת על הנקודה הזו. מה שנראה לי הרבה יותר לא לעניין. אגב, גם אם ניקית היתה כותבת את זה לניק הייתי כותבת את אותו הדבר.

זהו, עוזבת את הדיון הזה בעז"ה.
תודה גם על העצה-נשמה כללית
רצון טוב כמו שאת לא חלק ממלחמת המינים... עלאק.
ולגבי ה''גם אם ניק'' - אשרי המאמין....

יכלת לא להכנס אליו מלכתחילה, זה היה אפילו יותר טוב. אבל אין כמו לזרוק פצצה ולברוח, נותן הרגשה של צדקות ובגרות..
נו, אם זה מה שיעשה לך את השבוע - תהני, מכל הלב.
..רחל יהודייה בדם
את מפספסת לגמרי אם את חושבת שיש לו
בעיה עם נשים.
זה ממש לא הכיוון!.

אגב, להבא אני חושבת שזה ממש לא לעניין לכתוב תגובה כזו ככה בפורום לעיני כולם.
באמת.
פשוט לא.

לרוב אני דוגלת בקו שלא מתערב אבל הרגשתי צורך להתערב.
האמת התלבטתי ויש מצב שטעיתי אני מבקשת סליחה ואם צריך אמחקהיא יושבה בחלון
את התגובה
דווקא בגלל שזה פורום אנונימי הרשיתי לעצמי אחרי לבטים רבים אבל אם צריך אמחק
תודה 😊-נשמה כללית
צדיקה בסדום.
"תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם"רץ-הולך
ואידך זיל גמור...
חבל שהרב סולובייצ'יק היה עם הארץ, לפי ההגיון הזה....-נשמה כללית
לא רציתי להכנס לוויכוח אבל אם אתה מתעקש...רץ-הולך
אפר לראות שהרב סלובייצ'יק לא צעק עליה או ביזה את אותה אישה אלא השתמש בדרך עדינה כדי ללמד אותה מה נכון באמת.
לא צריך לצאת בצעקות יריקות וקללות על יהודים סתם.
יש רק שלוש עבירות שכתוב עליהן קנאים פוגעים בו, וגם שם אם הוא מפסיק באמצע מותר לעובר העבירה להרוג את הקנאי מדין רודף.
לא חייבתי אותך שום דבר-נשמה כללית
אני רואה שעברת קורס אצל הדרשנים שמלמדים לחרטט מלא מקורות כדי להסיח דעת מהדיון, אה?

שמע אחינו, אם תצליח להסביר לבן תמותה כלשהוא את הקשר בין פמיניזם לדין רוידף וקנאים פוגעים בו, אני בעצמי אתרום טליתות לכל בנות הפורום. יאללה?
קדימה תנסה.
(אני לא מאחל לך בהצלחה, שהרי למדנו שלא להתפלל תפילת שווא... על ביתו שנפל ועל ספינתו שטבעה בים...)

וסתם למען הידע הטוב, גם כשמחרטטים מקורות כדאי שהם יהיו אמיתיים. אז פעם הבאה אל תכתוב דברים מופרכים מסוג ''על שלוש עבירות יש דין קנאים פוגעים בו'', כי זה רק מזיק לעמדה שלך בויכוח.
קיצור, פעם הבאה תאמת את מה שאתה רוצה לכתוב לפני שאתה שולח את זה לרשות הרבים..
יש גם דין של בגד מיוחד שאתה משרת בו את המלך ולכאורה זה חלחסדי הים
גם בלי ציצית.

אני שמתי את המעשה על טלית קטן.
אדרבה, איגלאי מילתא--נשמה כללית
שהגרי''ד, בשונה מהפחדנים שמוכרים תותים לעצמם, הבין טוב שכנראה גם אין כאן שום מימד של שירות המלך....
אדרבה ואדרבה, רק מוכחים דברי.
חבל שיש כאלו שיכניסו אלף פילים בקופה של מחט, במקום לקבל את האמת ולהשתעבד לתורה.
אם ממש הייתי רוצה ללבוש ציצית/טלית (וצריך להיות מאאד נואשותשפרינצא בוזגלו

בשביל לרצות להוסיף עוד כמה שכבות על מה שכבר יש לנו)
הייתי מתרגשת גם מללבוש את החתיכת בד בלי הציציות עצמן.
הייתי מתרגשת בגלל התהליך שאני עוברת בשביל לזכות ללבוש את הטלית בסופו של דבר.
אני לא חושבת שההתרגשות שלה באה דווקא ממקור חיצוני (יתכן וכן, אבל בעיני לא חד משמעי בכלל), יתכן והיא מתרגשת כי היא יודעת שעכשיו הרב בודק האם היא ראויה ללבישת טלית וכו' וכו' וכו'...

חלום שלי שתתאהב במישהי מעל הראש שתרצה להניח תפילין ולעלותדי שרוט
לתורה ככה מול כולם.
אתה כל כך רחוק מהעולם שלי....-נשמה כללית
אתה יודע למה זה לא יקרה? כי אצלי אלוקים שווה יותר משתי שקל לכיפה, ואני לא הולך ''להתאהב במישהי מעל הראש'' ככה פתאום, בלי שתהיה התאמה ערכית בינינו.

וגם אם היה קורה, הייתי זורק אותה ולא את אלוקיי ואלוקי אבותיי.
תתפלא אבל לרגש ההתאהבות יש חוקים משלודי שרוט
לך תדע, אולי פתאום תיפול על מישהי "למדנית" כזאת שבקיאה בכל רזי ההלכה והפסיקה וההתפתחות שלה שזה יוליך עליך קסם כל שהוא.

זה יכול לקרות לך בהיסח הדעת חביבי.
בעולם שלך...-נשמה כללית
לא לחינם כתבתי, אתה כל כך רחוק מהעולם שלי.
אתה יכול להמשיך להשתעשע ברעיון, אני בנתיים משתעשע בנאיביות שלך.
אולי אני נאיבי במקרה הזה. אבל אם זה יקרה, זאת תהיהדי שרוט
הוכחה חד משמעית שיש אלהים לעולם 😁
רק אומר מכיר את הסיפור הנ''ל על הרב מרדכי אליהונחשון מהרחברון

ושם הוא נתן לו את הבגד שלו (אחרי שפסל אותו בסתר) ואז אחרי חודש שהיא היתה באורות הוא גילה לה

סדנא דארעא חד הוא...-נשמה כללית
זן שכהולך ונכחד, של אנשים ישרים שעובדים את הקב''ה ולא את הפופיק שלהם
אני כן חושב כמו שהגיבו לך שזה היה במאור פניםנחשון מהרחברון

ולא בתקפנות ו'הסרת מסווה' כהגדרתך. אבל ניחא לא אשכנע אותך

זה ממש לא הדיון-נשמה כללית
נח לאנשים לתקוף אותי על הסגנון שלי במקום לעשות חשבון נפש - כמה הם כנים עם עצמם ועם בוראם.

שלושים תגובות, אפילו אחת מהם לא התייחסה לעצם ההסתכלות שלו. כולן עסקו בלרדת עלי. כמה אומללים יכולים להיות אנשים שזה מה שיש להם בעולמם הדתי.

והכי חשוב - אני לא פגעתי באף אחת בהודעה שלי. העקיצה היחידה שלי היתה שהיו רוגמים אותו באבנים. אבל אלו שירדו עלי, כל אחד בדרכו וסגנונו - עשו את זה עם כל הגישמאק, ולא שכחו ללקק את האצבעות.
להגיד אחרי זה שאני הבעייתי מצד הניסוח שלי והמידות שלי? אפילו את סבתא זה לא מצחיק. רק גורם לי לבוז בוז עמוק למלכחי פינכת העולם המערבי, חסרי טיפת עמוד שדרה תורני ויושר בסיסי
אני לא חושב שאני מלחך פנכת המערבנחשון מהרחברון

לא חושב שאין  לי עמוד שדרה תורני ולא חושב שאין לי יושר בסיסי (אתה מוזמן לחלוק על זהז אבל זה מה שאני חושב)

ועם כל זאת אני עדיין חושב שהשימוש הציני בסיפור הזה וההקשר שחייב להלקח בחשבון של הסטוריית ההודעות והסגנון שלך כאן ידוע לכולם דורש תגובה יותר מאשר גופו של עניין

דברי חכמים בנחת נשמעים. הרב סולובייצ'יק (או הרב אליהו, תלוי בגרסה) העבירו את המסר בנחת ולכן הוא נשמע.

אתה מעביר את אותו המסר בתקפנות אז הוא לא נשמע (וכן, להקשר ולהיסטוריית הסגנון שלך יש חלק בכך שגם אם זה ספציפית נכתב רק עם עקיצה אחת קטנה ואפילו אם היה ללא העקיצה הזו - עדיין חווים ממך תוקפנות)

תראה את הכותרת שלך להודעה הראשונהנחשון מהרחברון

ותבין למה מייחסים לך עוקצנות ותקפנות

כן כל הסיפורים האלה משולים ל"סיפורי חסידים" כאלהדי שרוט
עם 1006.8 וריאציות, שכלולים, עיוותים, פירשונים, ושמיעה ממקור שלישי רביעי חמישי ושישי של גרסא תשיעית לסיפור.
הסיפור לא ניזוק שזה היחס אליו ממי שגם על התנ''ך חושב ככה....-נשמה כללית
מה זאת אומרת?די שרוט
מנהלים יקרים לא כדאי לחסום/ למחוק את השרשור הזה?היא יושבה בחלון
כן, כדאיימ''לאחרונה

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקאאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך