מס' שאלות לקראת לידה בע"ה.הילושש

היי לכולן, יש לי כמה שאלות שנראלי כל אחת מהן צריכה להיות בשרשור נפרד אבל לא רוצה לחפור לכן.. מתמצתת הכל לפה.. אשמח לתשובות מניסיונכן.. 

אני ברוך ה', בשעה טובה בשבוע 35 (!!) הריון ראשון.. 

1. באיזה שלב של ההריון יוצאים לחופשה? אם אני יוצאת בתחילת תשיעי אז אני אמורה לחזור כשהתינוק הוא בן חודשיים וחצי ? כלומר, אם אני יוצאת מוקדם זה על חשבון חופשת הלידה?

2. בעלי מעדיף שלא נקנה שום דבר ממש.. אבל קצת לחוצה מזה שלא מתכוננת בכלל. לא קניתי אפילו חזיית הנקה או כלום ממש. זה תקין? פשוט זה לידה ראשונה, ואנחנו די בטוחים שיקנו לנו הרבה דברים, אז מה שלא יקנו- נקנה אנחנו כבר באותו זמן.. זו מחשבה נכונה?

3. בעל בחדר לידה- בע"ה בבוא העת נעשה שאלת רב כמובן, אבל מעניין אותי לדעת איך זה אצלכן.. הבעל היה בחדר לידה בזמן הלידה ממש? 

אומרים שעדיף שלא כדי שלא תתגנה בעיניו, אבל אני ככ פחדנית, שאפילו בדיקת דם לא מסוגלת לעשות לבד, וגם זה עם הרבה הכנות נפשיות.. אני רוצה אותו שם.. אבל מצד שני, אולי לא כדאי..?! 

4. מה זה כרטיס הריון שצריך להביא איתי? מה צריך להיות שם? זה ממש קלסר? 

5. אמרו לי שצירים זה מן כאב מחזור אבל הרבה יותר חזק.. בשלושה ימים האחרונים אני מרגישה מן תחושה שעומדת לקבל- מן חולשה וכאב ברגליים, פעם ביום בערך.. נגיד, חמישי הרגשתי, שישי לא, שבת כן וגם היום הרגשתי.. האם זה סימן למשהו? האם יש צורך להיבדק?  

ובאופן כללי, פורקת קצת, מאוד מאוד מפחדתתתת מהלידה.. אני ככ פחדנית וחרדתית.. אין לי מושג איך אשרוד את זה.. 

6. דברים שצריך לעשות בתקופה הזו שלפני הלידה...? 

תודה רבה לכל הקוראות והעונות!!! 

עונה על חלקאחת כמוני
קודם כל בשעה טובה!! זה מרגש ככ. החששות והפחד מובנים, ומקווה שתהיה לך חוויה טובה ובריאה.

1. אם את מחליטה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, מה שאני יודעת זה שמאז נספרים לך 15 שבועות.
את יכולה להחליט לצאת מוקדם על חשבון ימי מחלה, אם יש לך. או להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום.
2. אותי הרגיע לקנות לפחות דברים בסיסיים. תכלס זה הרבה עניין של אופי. מאמינה שאפשר להסתדר גם אם קונים אחכ.
3. לי הנוכחות של בעלי היתה קריטית וחשובה. מן הסתם עניין אישי וגם עניין של מנהגים.
4. בביקורים הבאים אצל רופא הנשים, תבקשי שידפיס לך כרטיס מעקב הריון. אם היו אלוטראסאונדים או בדיקות אחרות עם ממצאים שחשוב שידעו עליהם, הייתי מביאה גם .
5. לא יודעת
6. לנשום לי היה כיף לארגן את הבית, לאפות וכו.
אם אפשרי וככל שזה תלוי בךי, לנסות לא להמעיט בשעות שינה בלילה , כי אין לדעת מתי תתחיל הלידה וקשה כשמגיעים אליה עייפים.
היי עונה לך בקצרהשמלה אדומה
א. את יוצאת באיזה שלב שאת מרגישה שאת צריכה לצאת , וכן זה על חשבון החזרה שלך. יש כאלה שנשארות עד הלידה עצמה ואז יש להם חופשת לידה מלאה ויש כאלה שיוצאות מתי שהן מרגישות שהן צריכות לצאת וזה על חשבון החופשה .

ב.אנחנו קנינו אבל לא בהיסטריה. בשבועות הראשונים היינו אצל ההורים שלהם יש עריסה ואמבטיה ובגדים ידענו שהם קונים אז היינו רגועים.. קנינו רק עגלה. חזיית הנקה קניתי רק אחרי הלידה כדי לראות מה נוח לי וכו'...

ג.הוא יכול להיות בחדר לידה ופשוט לעמוד ליד הראש שלך וכך לא יראה את הלידה אבל זה מה שמתאים לכם , יש בעלים שלא נכנסים ומחכים בחוץ..

ד. הרופאה מביאה לך במפגש האחרון שלכם

עונהשחרית*
1. את יכולה לצאת לחופשת לידה מוקדמת ואז זה על חשבון 15 השבועות בשכר שמגיעים לך. את תמיד יכולה "להאריך" לחצי שנה (לא בשכר).
אני תמיד עבדתי עד יום הלידה, את יכולה להתחיל תשיעי ולראות איך את מרגישה. זה תלוי גם בסוג העבודה כמובן.

2. אני אוהבת לקנות מראש כדי שדברים יהיו בטעם שלי ובאיכות שאני רוצה. וגם כי בעלי לא מסתדר טוב בקניות לבד...
לפני הלידה הראשונה שלי גם אמא שלי היתה לחוצה שלא נקנה כלום, אז בחרתי עגלה ולא קניתי ואחרי הלידה אמא שלי ובעלי הלכו ביחד וקנו הכל. זה לא היה קל (להם) אבל כיבדתי את אמא שלי. בלידות שאחר כך קניתי והכנתי הכל מראש.
קחו בחשבון שאמנם תקבלו הרבה אבל- א. זה יקח זמן. ב. יש דברים שלא מקבלים וצריך מיידית (סלקל, בגדי בסיס לתינוק, חזיות הנקה).

3. בחדר לידה בעלי היה איתי. לבחירתו מאחורי הוילון או עם וילון מוסט. הוא בעצמו לא רצה ממש לעמוד לידי (הרגיש שזה איזור שצריך בו נשים וגם ככה אמא שלי היתה איתי). אבל תמיד ראיתי אותו והיינו בקשר עין. הוא יכול לעמוד ליד הראש שלך עם הפנים אליך והגב לאיזור שבו מתרחש כל האקשן.

4. כרטיס הריון הרופאה תוציא לך בפגישה האחרונה שלכן. זה דף כזה שמסכם את תוצאות הבדיקות.

5. צירים זה אכן כאב מחזור חזק שבא בגלים. לכם אם היה לך פה ושם כאבים זה לא נורא. אבל אם זה בא והולך בפרק זמן קצר יחסית, כדאי להיבדק אם את בשבוע מוקדם. מה שאת מתארת לא נשמע לי צירים.
גם אני מפחדת לפני כל לידה. משקשקת. תתפללי שתפלי על שליחים טובים ושבעזרת ה' יהיה טוב. כולנו עוברות את זה בסוף ואפילו רוצות עוד ילדים. לא יאמן(:

6. ממממ... לישון הרבה?
לחזק את הזוגיות עם הבעל, לעשות דברים כיפיים ביחד.
להכין אוכל למקפיא.
לנוח ולאגור כוחות.

שיהיה בע"ה בשעה טובה ובקלות בעיתו ובזמנו!
בשעה טובה!מאמינה ומתאמנת
מנסה לענות לך, בסוף יצא לי ארוךך

1. אפשר לצאת לפני הלידה על חשבון ימי המחלה שלך ואפשר על חשבון חופשת הלידה, יש מעסיקים שמאפשרים על חשבון ימי מחלה ויש כאלו שלא

2. אני חושבת שלפחות דברים בסיסיים בשבילך ובשביל התינוק כדאי לקנות מראש- פדים/ תחתוני קוטקס, בגדים שיהיו לך נוחים בימים שאחרי הלידה (אני השתמשתי בבגדים של ההריון), בגדים לתינוק ליציאה מהבית רפואה וליומיים הראשונים, חבילת טיטולים וחבילת מגבונים, כמה חיתולים, סדין לעגלה (לא עולה לי עכשיו מה עוד😅 ) ולבחור עגלה וסלקל (אפשר לקנות אחרי הלידה, אבל להיות סגורים על דגם)
אם תרצי אנסה לחפש לך את הרשימה שלי
3. אצלנו בעלי היה עד לצירי הלחץ, שהבין שאני קרובה ללידה עצמה. אחר כך הוא עמד ליד הדלת מבחוץ ואמר תהלים. תנסו לחשוב מה מתאים לכם ולדבר על זה (וכמובן להיות מוכנים לשינויים)
4.בבדיקה האחרונה אצל הרופא מקבלים מסמך סיכום של ההריון, לא יודעת מה בדיוק יש בו כי ילדתי לפני שקיבלתי את זה. אני הכנתי קלסר עם כל הבדיקות שעשיתי בהריון
5. לא ממש מבינה בזה.. אם את לא רגועה את יכולה ללכת למוקד רק בשביל להרגיע את עצמך. מה שלי אמרו- זה שכל עוד זה לא כואב מידי ולא נמשך הרבה פעמים זה בסדר (ועדיין הלכתי למיון כמה פעמים לבדוק🤦)
אני חושבת שמה שיכול לעזור לפחד זה להבין לקראת מה אנחנו הולכים- להשתתף בקורס הכנה ללידה/ לראות סרטונים של הכנה ללידה, לקרוא קצת על תהליך הלידה, לתרגל נשימות, לכתוב תוכנית לידה ולתאם ציפיות עם הבעל והמשפחה (למשל אני טפטפתי לאמא שלי כמה חודשים לפני שהיא לא באה איתי לחדר לידה ומי שמגיע זה בעלי והדולה והיא תגיע ישר אחרי הלידה)
ועוד משהו- לזכור שכמה שאנחנו מתכננים אי אפשר לדעת מה יהיה ולהיות מוכנים לשינויים (למשל אני פחדתי מאד שיפקעו לי את המים ואמרתי שאני לא אסכים לזה ובאישזהו שלב הפתיחה נעצרה ופקעו לי את המים וזה לא כאב לי בכלל והלידה התקדמה ממש מהר)
עוד משהו שעזר לי- (דיברתי על זה בטיפול רגשי שהייתי בו בתקופת ההריון) לנסות לסכם לעצמי מה הפחדים שלי ואיך אני יכולה לעזור לעצמי. למשל: אני מפחדת שיכאב לי- אז אני יודעת שבזמן כאב אני יכולה לנשום, לבקש עיסוי מבעלי, להיות על כדור פיזיו ובאישזהו שלב גם לקחת אפידורל. ברגע שאת מבינה את הפחדים שלך, מגדירה אותם ומנסה למצוא פיתרון (גם אם לא להכל יש פיתרון)- הרבה יותר קל
והעיקר- לחשוב חיובי ולהאמין שאת מסוגלת ללדת, התינוק יודע להיוולד ולהתפלל ולהאמין ב-ה' שיהיה לך טוב.
6. מה שכתבתי לך בסעיף הקודם זו עבודה שלוקחת זמן
בנוסף, אפשר להכין רשימת קניות/ רשימה לתיק לידה, להכין את התיק לידה, להכין פלייליסט ללידה, לקרוא ספרים על לידה/ הורות ובעיקר לנוח הרבה ולכייף עם הבעל

לידה קלה בזמן המתאים בידיים מלאות בעזרת ה'❤️
ואם את רוצה לשאול עוד דברים באישי אז בשמחה🤗
לגבי הרוב ענו לך..לפניו ברננה!
אני אתייחס בעיקר לסוגיה של ההתארגנות מראש
יש להפריד בין לא להתארגן לתינוק לבין לא להתארגן לעצמך..
תיק לידה צריך שיהיה לך.
בתוך התיק - תחתוני ספיגה/תחבושות - אלו דברים שהייתי קונה.
עוד יותר - חזיות הנקה. כי זה דבר שתצטרכי ממש מיד אחרי הלידה. וזה דבר שאת צריכה לקנות לעצמך (יש בתי חולים שבחנות מתנות במחלקת יולדות מוכרים חזיות הנקה, אז אם את כן מחליטה לחכות עם זה רק שתדעי)
כל הדברים האחרים -
אם אתם לא רוצים להתארגן מראש ללידה, את יכולה לקנות את זה ולהתחיל להשתמש כבר עכשיו. (אצלי לקראת סוף ההריון הראשון כבר היה קטן מדי, אז קניתי חזיות. אם כבר קניתי - קניתי מתאימות להנקה)
במשפחה שלי לא מתארגנים מראש ללידה, במשפחה של בעלי כן. כשהתלבטנו על זה בהריון הראשון (היה לי נורא קשה לחשוב על להתארגן מראש, היה לי מוזר. מצד שני הייתה הדאגה - מה אלביש את התינוק וכו'..) דיברנו על זה עם חמי, והוא אמר - למה לא מתארגנים מראש? מחשש לעין הרע וכו'.. דווקא בעיני יש כאן אקט של אמונה, שהכל יהיה תקין והתינוק יצא בריא ושלם...
בפועל עשינו פשרה.
קנינו את הציוד הדחוף לי, דברים ללידה עצמה, מעט בגדים ביד שניה (ככה גם לא הרגיש לי ממש להתכונן, אלא יותר לקבל משהו..).
אחרי הלידה בעלי הלך לסוםר פארם וקנה ציוד לטיפול בתינוק, רפידות הנקה, לנולין..
ואחר כך, כשהיינו אצל ההורים שלי הוא נסע לקנות עגלה (התמקדנו מראש על שני דגמים), אמבטיה, מצעים למיטה תינוק וכו'..

עונה על חלקפה לקצת
2. חזיית הנקה ופדים כנראה אף אחד לא יקנה לך ;) אז אם יש עוד דברים כאלה בהחלט כדאי לקנות עכשיו.
שאר הדברים, אם אתם באמת חושבים שיקנו לכם אז הייתי מחכה.
בשאר הדברים אני מתכוונת- סלקל, בגד ליציאה מבית רפואה, עריסה, מוצץ ובקבוק (אני לוקחת ערכת לידה שיש בה), טיטולים ומגבונים.
זה מה שהכי קריטי בעיניי כי זה ממש להתחלה.
(לדוגמא, צריך סלקל או עגלה כדי לצאת מהבית רפואה, לא ישחררו אותך עם תינוק על הידיים.)

3. אצלי הוא לא היה בכלל.
פעם אחת נכנס רק כי בא להביא לי אוכל וממש רצה לראות אותי ובגלל שלא הייתי בשלב מתקדם אז הוא נכנס.
הפעם הבאה הייתה אחרי שהתינוק יצא והחדר כבר היה נקי וגם אני הייתי נקייה.
לי זה היה אחלה. לא הייתי רוצה שיראה את כל הסרחון שהיה שם בלידה....

4.את צריכה לבקש מהאחות מעקב הריון את הסיכום של כל הביקורים, אני עשיתי את זה בשבוע 32 ומעכשיו כל פעם שהולכת אליה היא מוציאה לי שוב מעודכן.
וגם להביא איתך את כל התוצאות של הבדיקות שעשית (סקירות, שקיפות וכל מה שעשית).
אני שמתי הכל בניילונית אחת והבאתי למיילדת.

5. אני לא יודעת להסביר מה זה צירים, אבל כן יכולה לומר שכשהיו לי צירים לא היה לי ספק שזה זה למרות שלא חוויתי את זה מעולם.

6. לישון, לאכול טוב, לארגן תיק לידה, להתפלל שתהיה לידה קלה ושהכל יעבור בשלום ובטוב ולהתרגש
עונה על 2השקט הזה
לא ידעתי מה יש לי אז לא יכלתי להתארגן על יותר מידי דברים, כן קניתי חיתולי טטרה, גופיות ושמי בגדים שמתאימים גם גם כדי שיהיה עם מה להוציא את הילד מבית החולים. בפועל כשיצאתי מבית החולים בכיתי לבעלי עם כל ההורמונים של הלידה שאין לי מה להלביש לילדה מחר וזה הלחיץ אותי נורא
(תכלס היה מה להלביש כי אחותי הביאה לי בגדים מיד אחרי שילדתי וחמותי הספיקה לכבס לפני שיצאתי מבית החולים)

וילדתי ביום חמישי והשתחררתי במוצ"ש, ולידי הייתה מאושפזת מישהי שהזמינה הכל מאיזה חנות אבל תכננה לקחת אחרי הלידה. ביום חמישי עם כל הטירוף של שניה אחרי לידה הם לא הספיקו לקחת ובשישי החנות הייתה סגורה. לא היה להם סלקל להוציא את הילדה מהבי"ח! (בסוף הם גם היו צריכים להשאר בגלל ערך גבולי של צהבת אבל לומשנה)

בקיצור מה אני באה להגיד?? שבעיני זה ממש מלחיץ לא להתארגן כי אי אפשר לדעת מתי הלידה תצא ומי יהיה פנוי ללכת לקנות דברים.

אני הייתי מציעה לקנות לפחות את הדברים הבסיסיים, אם לא יותר מזה.
ואולי אפשר נניח לקנות ולשים בבית של ההורים או משהו כזה, שלא יהיה אצלכם.
עונה על חלקמטילדה
1. אם את יוצאת מוקדם זה על חשבון החופשת לידה. מה שכן תראי אם את יוכלה לקחת ימי מחלה לפני ואז במקום חופתש לידה לםני ירדו לך ימי מחלה וככה החופשת לידה לא תתקצר

3. לדעתי אם אין לכם עניין של מנהג/הלכה שהוא לא יהיה וודאי שכדאי שהוא יהיה איתך! יש כל מיני פתרונות ללא תתגנה בעיניו- יש כאלה שעומדים בלידה עצמה מאוחרי וילון, או רק ליד הראש פשוט, הוא עם הפנים אלייך בלי להתסכל לאזור הלידה.
בכל הלידות בעלי היה איתי וכל כך היה שם בשבילי ותמך, גם כשכבר נאסרנו... כמובן רק את מכירה את בעלך ואת הדינמיקה ביניכם, כבר שמעתי על כאלה שהבעלים לא רצו להיות, או שהאישה העדיפה שלא יהיו וזה גם בסדר.. תנסו לחשוב יחד מה מתאים לכם

4. תכלס היום הרוב נמצא במחשב. יש את הסיכום הריון שמקבלים כל פעם מהרופא נשים... אני תמיד שמה הכל בניילונית ומביאה את הז איתי ללידה

5. לא נשמע לי כמו צירים, נראה לי פשוט כאבים של סוף הריון

ולגבי הפחדים והחששות, זה הגיוני את לקראת משהו חדש שאף פעם לא עברת אז זה ממ שבסדר להרגיש ככה.

שיהיה בשעה טובה ובהצלחה רבה!
לידה טובה וקלה בעז"ה בבריאות ובידיים מלאות!
לגבי קניות לתינוק לפני הלידהDove
יש חנויות שאת יכולה לקנות אצלם חבילות לידה ולסכם שישאירו אצלם ותאספו את זה אחרי הלידה
בהצלחה ובעז"ה לידה קלה בידיים מלאות ❤️
לגבי הבעלעלה למעלה
אם את צריכה שהוא יהיה איתך, אז ברור שיהיה איתך!
זה יכול להיות הכי תומך מכולם..
הקטע שתתגנה בעיניו זה ממש לראות את הלידה עצמה..אבל הוא לא צריך להסתכל לכיוון ובלידה ראשונה זה יכול לקחת שעות עד שמגיעים ללידה עצמה
עונה בקצרה-חדשה ישנה
1. אל תבזבזי את חופשת הלידה לפני הלידה , תנסי למשוך כמה שאפשר ואם ממש קשה בסוף אז לקחת ימי מחלה. חופשת לידה זה זמן חשוב לתינוק שאמא תהיה איתו.

2. אני אישית קונה הכל. אבל אם אתם נוהגים שלא, יש אופציה נגיד ללכת לחנות עגלות, לקנות ולהגיד שנבוא לקחת רק אחרי הלידה. למשל אני יודעת שבחסדי שמואל- חנות בירושלים יש אופציה כזאת והרבה עושים כך. וחזיות הנקה- בעלך לא ילך לקנות לך אחרי הלידה, אז חייב לקנות עכשיו.

3. בעלי נמצא כל הלידה, יושב ליד הראש ולא מסתכל כמובן.. אבל אפשר לסכם שאם תוך כדי זה עושה לכם לא טוב אז שישב מאחורי וילון.
4. לא צריך להביא כלום. רק את עצמך. והכי טוב להירשם לבית חולים לפני הלידה דרך האינטרנט זה חוסך זמן כשמגיעים.
5.
6. להכין אוכל (בשר, דגים, קציצות וכו') עוגות, עוגיות בריאות ולהקפיא אטום היטב! לנקות מה שאפשר...
מנסה מנסיוני...דיליה

1. זה על חשבון חופשת לידה. אני ממליצה אם מרגישים טוב להמשיך עד הלידה כי באמת שהלחץ הזה ולהיות סתם בבית לבד לא בטוח יעשה טוב. וגם תדעי שאפשר ללדת עד שבועיים אחרי התאריך.

2. גם אצלינו לא קונים כלום. למרות שחזיות הנקה כן קניתי כי גדל לי מאוד החזה בהריון והרגשתי טפשי לקנות רגילות... האמת שהיום אני מניקה גם עם רגילות ולאו דווקא הנקה. קיבלתי המון מתנות ואחותי האב=הובה שיש לה טעם שאני אוהבת קנתה לי את הביגוד הראשוני והיה מושלם יותר ממני...

3. אצלי הבעל בחדר לידה. אבל מסתובב בזמן הלידה עם הפנים אלי ולא מסתכל במקום.

4. כרטיס הריון כפי שאמרו לך הרופא מדפיס.

5. לא נשמע כמו צירים. בכול מקרה הם צרים לבוא באופן מסודר ולאורך זמן. 

אכן לידה היא דבר שיכול להפחיד ומעורר חשש רב (גם בלידות חוזרות) אבל בעזרת ד' תחווי שזה אחד האירועים הכי עוצמתיים שיקרו לך ובעזרת ד' גם הכי יפים. ותמיד החרדה היא הרבה יותר גרועה מהדבר עצמו. מציעה לך להתפלל זה התפילות הכי משמעותיות לעובר אלו שמגיעות מתוך המצוקה והפחד!! - וזה גם תשובה ל6

מאחלת לך לידה טובה והרבה אושר!!

מנסה לענות על חלקעלמא22
לגבי 2- אם הוא לא רוצה לקנות בגלל שהוא בונה על זה שתקבלו מתנות, אז לא הייתי בונה על זה באמת.. כלומר, תלוי מה. בגדים ומשחקים כנראה שתקבלו, עגלה, סלקל, עריסה- מן הסתם לא, וגם אם כן- ישאלו אתכם מה אתם רוצים.
אני ממש בעד לקנות קודם דברים בסיסיים, לשחרור בגדים בסיסיים, כובע וכו'. אלא אם את מסוגלת לסמוך על בעלך וההורים שלכם שיקנו דברים שאת אוהבת ויכבסו אותם.. בהרבה מקומות אפשר לבחור, לשלם על החשבון, ולקחת ביום הלידה (או יום אחרי). גם אם לא, כדאי שתבחרו עגלה וסלקל ותחשבו אם אתם רוצים עריסה או לא.
בכל מקרה, אני כן ממליצה לקנות דברים בשבילך ללידה עצמה ולאחרי הלידה (נגיד חזיית הנקה אחת, תחתונים סופגים וכו').

3- לי זה ממש עזר שבעלי היה איתי (רק הוא היה איתי). בזמן הלידה עצמה הוא עמד ליד הראש שלי ולא ראה כלום.

4- לא היה לי כרטיס או משהו כזה, פשוט הבאתי את כל הבדיקות ההריון..

5- גם לי היו כאבים כאלה שבאו והלכו, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות.. בסופו של דבר הגעתי לבית חולים בגלל ירידת מים, ובדרך התחילו צירים, ולא הייתי יכולה לפספס שזה צירים.

6- לארגן דברים ללידה (תיק לידה וכאלה), רשימה של מה שצריך לתינוק (גם אם אתם לא קונים, שתיהיה לכם רשימה מסודרת של כל מה שאתם צריכים), להכין דברים למקפיא (מאוד מאוד עוזר, גם בלידה ראשונה), לנוח, לנוח לנוח.

בהצלחה!
כבר ענו אבל אם זה עוזר-זהר מרים
א. כן זה מתקזז מהאחר כך .החלטה אישית שלך..אני לא היתי מקצרת את החופשת לידה אם חייבת לחזור בזמן.הזמן אחרי הלידה עובר מהר והוא יקר כל כך לגוף ולנפש'..לא קל לחזור מהר..

ב. לגבי קניות- לי אישית ין בעיה עם לקנות
אבל אם יש בעיה- אז אפשר לבחור מה חשוב לך- נגיד כמו עגלה או דברים שאת רוצה שיהיו בטעם שלך.. ולא לקחת מהחנות
חזית הנקה-היתי קונה אחת בלבד. סביר להניח שהחזה קצת יגדל אז שלא תהיה צמודה מדי.
ואח''כ בהמשך תמצאי זמן ללכת. אבל שיהיה לך משהו לימים הראשונים..גם ככה מסובך ללמוד להניק אז שלא יהיה עוד סירבול מיותר

ג. בעל בלידה- בעיני זה ממש חשוב ומשמעותי. לי לפחות. יש וילון בהרבה חדרים ואני עדיין מרגישה את הנוכחות שלו גם ככה. או שפשוט עומד ולא מסתכל או עם הגב אבל מרגישה שהוא איתי.

ד. הרופאה תדפיס לך בסוף ההריון דפים שכתוב שם את כל בתיק הרפואי שלך ממהלך ההריון. פשוט שימי בתיק לישה וזהו
תכלס לי לפחות לא באמת הסתכלו בזה יותר מדי..

ה. נורמלי להרגיש צירים גם לפני הלידה. זה לא מצריך בדיקה כל עוד זה רק לפעמים...
הלכת לקורס? למדת קצת על לידה טעל דרכי התמודדות עם צירים?
זה ממש נורמלי לפחד..הכי הגיוני שיש. כולנו מפחדות נראה לי..בכל לידה
ובפועל בזמן אמת.. ה' נותן כוחות מיוחדים למצוא את הכוחות להתמודד ..
הרבה חשיבה חיובית
בעיקר לחשוב רק על הציר הזה ולא לחשוב קדימה.
תנועתיות
נשימות
דמיון חיובי
תפילות

מה עם דולה? מאוד עוזר בלידה ראשונה במיוחד...

ו. לחשוב טוב
לנוח להתרגש!!!😍
תוציאי מחלה על הימים שלפני הלידה, כך לא תצטרכי על חשבון חופשמותק 27
חופשת הלידה..
או לחילופין , את יכולה לחזור קצת יותר מאוחר ולהוציא מחלה כדי לקבל שכר על ימים אלו. או להאריך בלי לקבל על ימים אלו שכר..

לגבי הקניות. אנחנו עשינו הזמנה של דברים בסיסיים- עגלת אמבטיה+טיולון וסלקל ,וטרמפולינה. כל השאר לא קנינו.
ובאמת, הכל קיבלנו. מדברת על הלידה הראשונה..
ממשחות, שמפו, קרמים, בגדים, חיתולים, מגבות, סינרים, אוניברסיטה, בקבוקים, מחמם בקבוקים, סינר הנקה משילב, מייבש בקבוקים וכו וכו כל מה שנצרך..

בעניין כרטיס הריון, הוא תמיד איתי בכל תיק לידה אבל אף פעם לא ביקשו אותו.. תמיד תישאלו אותי בלידה..

בהצלחה
הריון קל ותקין
רק על השאלה האחרונהEBM
לעשות הכנה ללידה והכנה להנקה! הרבה מתמקדות בלידה ושוכחות את ההנקה. גם אם אמא מחליטה בסוף לא להיניק עדיין ההכנה מומלצת מאוד בשביל הידע והכלים
נכון!!!חדשה ישנה
ומוסיפה- תתחילי כבר מעכשיו למרוח על הפטמות כל יום משחה שנקראת לנסינו, בצבע סגול להנקה. קונים בפארם וכד'. לצפות בסרטונים- איך מניקים, זה יכול למנוע ממך המוווון עגמת נפש.
וואו אתן מדהימות!!!הילושש

תודה רבה לכולכן על כל הטיפים, העצות והעידודים!!! ממש עזרתן לי.. !!! אין מילים! 

עונהבשורות משמחותאחרונה
1.תבדקי בכל זכות הכי בטוח ומדוייק.

2.אין צורך לקנות באמת כי הבגדים הראשוניים (nb) טובים לבערך שלושה שבועות וחבל להשקיע יותר מזה, מה שיקנו לך זה מצויין מקס' אחרכ אם לא יספיק תקני ועדיף לקנות לגיל 3-6. גם חזיות הנקה, תמתיני לשחרור בדרכ יש בביח חנויות הלבשה תחתונה תקני לך שם 1-2 כי עד שלא תלדי לא תדעי בוודאות כמה גדלת בחזה.

3. כן בעלי מלווה אותי בחדר לידה, כי רק עליו אני סומכת, גם מבחינת היסטוריה רפואית הוא, וגם מבחינת כל הדברים שאני דורשת מביח הוא בקיא והוא מעביר את כל המידע באופן מסודר למיילדת ולאחיות! כמו כן אם את צריכה ליווי פיזי ממתי שאסורים את יכולה לחשוב על מלווה שטוב לך איתה שיש לכם חיבור טוב.

4.כרטיס הריון- זה לא כרטיס זה מעקב של הבדיקות שעשית במהלך הריון אם את שומרת הכל בשמרדף זה מה שצריך להביא.

5. צירים זה אינדיבידואלי לכל אישה, יש שיחוו כמו שאת מתארת ויש שבכלל ירגישו משהו אחר, לא ניתן להשוות על עצמך מה שאחרות מתארות על עצמן.

6.בגדול אם זה לידה ראשונה, הייתי ממליצה לך לעשות קורס הכנה ללידה טוב, להכיר את הגוף שלך, את האיברים שמשתתפים במהלך הלידה, מודעות לרצפת האגן שלך כבר עכשיו לחזק אותה, לשנן את המנטרה, שעד היום נשים יולדות וזה דרך הטבע ואין סיבה שהגוף שלך לא ידע ללדת, ואת מסוגלת לעשות את זה.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך