אנחנו מגיעות מתפיסות עולם שונות לגמרי.
לא רוצה שוב להיכנס כאן לדיון על חרדים ומקומם במדינה.
מעריכה מאוד את הציבור החרדי, את המסירות שלו ללימוד תורה. לא מסכימה בכלל עם ההתבדלות ועם המחשבה "אנחנו מתנדבים מלא, אז למה אתם נדבקים אלינו ורוצים לגייס אותנו בכל אופן?"
כן, חושבת שיש דברים לא הגיוניים.
ביטול ההנחה לאברכים הוא לא הגיוני.
היה צריך לתחום את ההנחה למספר מסויים של שנים
כן, להכריח חרדים להתגייס זה לא הגיוני. אבל לא בגלל שאני לא חושבת שזה נכון, אלא כי פשוט אי אפשר לעשות את זה בכוח. ובבקשה אל תשווי את זה להתנדבויות. כי עם כל הכבוד וההערכה להתנדבויות החשובות (באמת, ללא ציניות), זה לא כמו להיות חייל. אח שלי עכשיו בצבא, אין לו חיים. מבטיחה לך. אין להם מספיק כוחות, הוא נטחן בשמירות, מעצרים, פעולות אבטחה של כבישים ומה לא. עובר ממדינה למשימה. והוא סתם "חייל פשוט". לא הסיירת או משהו. וזה שהוא הולך לעשות עכשיו כמעט שלוש שנים. הוא לא מחליט מתי הוא מתקלח, מתי הוא יוצא הביתה וכל חייו כרגע (אבל באמת כל חייו) מסורים כעת לטובת המדינה. נראה לי הוא לא היה בבית כבר חודש.
אז אני לא מזלזלת בהתנדבויות, אבל בואי בבקשה לא נשווה את זה לשירות בצה"ל.
ושוב, לא חושבת שעניין המכסות יעבוד. אבל לא בגלל שזה לא נצרך, אלא כי פשוט אי אפשר בכוח.
ואני באמת לא מבינה מה זה "התאמות למגזר החרדי".
אולי הגיע הזמן שהמגזר החרדי יבין שהוא חלק גדול מהמדינה הזו, והיא ל תצליח להתקיים בלי שותפות מלאה שלו. אז אולי שהמגזר החרדי יעשה גם קצת התאמות למציאות החיים כאן במדינת ישראל שנת תשפ"ב ולא ימשיכו לחיות כאילו אנחנו בפולין תש"ב, עם גזירות שמד, החרבת עולם התורה וכו'.
וסליחה, לא רציתי להגיע לציניות.
אבל את קוראת לי תמימה, זה מבטל את כל מה שאני חושבת. כאילו אני לא מבינה, כאילו אני לא ריאלית.
אני שוב אומרת, לא מסכימה עם דרכה של הממשלה הזו בכלל. הם עושים הרבה נזק.
אבל אם כבר פתחנו את זה, לא מסכימה גם עם דרכה של היהדות החרדית במדינת ישראל. (או לפחות כפי שהיא מיוצגת על ידי נציגיה).
ואני אגיד שוב, זה שמישהו חושב אחרת, לא אומרת שהוא שונא. כן, אני חושבת שזה קריטי שיותר חרדים יצאו לעבוד, שיותר חרדים יתגייסו לצבא. לא, אני לא חושבת שאפשר לעשות את זה בכוח. אבל כן, אני לא חושבת שזה הגיוני שהמדינה תיתן מלגות לאברכים במשך שנים על גבי שנים בלי הגבלת זמן. לא זה לא הופך אותי לשונאת חרדים. כן, זה כן אומר שאני פשוט מסתכלת על העולם בצורה אחרת ממך.
ולא, זה לא הופך אותי לתמימה.
ורוצה להוסיף עוד משהו, יציאה לעבודה לא שווה לגזר דין מוות של עולם התורה. פשוט לא. אף אחד אל אוסר לקיים מצוות, אף אחד לא אוסר ללמוד תורה. זה אפשרי לעשות גם וגם, למרות שזה קשה ומצריך מאמץ