טוב זה לא סוד שתזונה משפיעה על מראה העור לא פחות מטיפוח נכון, אם לא יותר!
אדבר איתכן דוגרי, אני בעצמי רק בדרך. יש לי עוד המון מה להוריד/ להפסיק לצרוך. לדוגמא: קפה.😑😑
אני חושבת שבעניין התזונה, האמרה "סור מרע ועשה טוב" כל כך נכונה! אפילו הייתי משנה , קודם "עשה טוב" ואח"כ "סור מרע".
כשאנחנו שומעות שצריך להוריד משהו, זה עושה לנו ישר "אנטי" במח ומוריד את המוטיבציה.🥺
לעומת זאת, אם את קודם מוסיפה פשוט דברים בריאים , את לאט לאט מוצאת תחליפים לדברים הלא בריאים. והדברים הלא בריאים נושרים ממילא.
יש לי עוד המון במה להשתפר. אם ציינתי את הקפה, אז הייתה תקופה שלא שתיתי.. היום אני שותה, אבל משתדלת שזה לא יהיה על הבוקר על קיבה ריקה,שזה הכי גרוע ומתחילה את הבוקר עם מים, פרי או תה צמחים.
בבית שלנו בערך שנה של עליות וירידות בעניין התזונה. זה תלוי בהרבה גורמים, חוסר בזמן, רמת האינטנסיביות של החיים.. לדוגמא, הייתה תקופה שבעלי אפילו הכין לחם בבית.
אבל אני מרגישה שאנחנו כמשפחה במגמה טובה ובינתיים גאה להציג רשימה קטנה של
דברים שהפסקנו לקנות ביחד עם תחליפים שמצאנו:
🌷ממרח שוקולד.תחליף: ממרח קשיו עם קקאו ודבש
🌷שוקו. תחליף: קקאו ממותק
🌷משקאות ממותקים ומוגזים.
תחליפים: תה צמחים/ פירות קר/ סודה עם לימון/ מים עם פירות/ מיץ סחוט
🌷נקניקיות ופסטרמות (בבית של הורים שלי תמיד היה, מאז שהתחתנתי פשוט לא קונה)
🌷בורקסים, בצק עלים וכו'. תחליף אין, לפעמים כשנמצאים בחוץ קונים.
🌷עוגות קנויות. תחליף: עוגות שאני עושה או שפשוט לא אוכלים עוגות כשלאמא אין כח😆
מה כן פחות בריא ונמצא בבית:
❌מעדנים
❌לחם לבן
❌פסטות מקמח לבן
❌קטשופ
בטח יש עוד דברים ..תלוי גם בחומרה, יש כאלה שיגידו שגם מוצרי חלב, בשר, ביצים ודגים לא בריא.
מה משתדלת שתמיד יהיה בבית:
✔עלים ירוקים כמו סלרי, חסה, פטרוזיליה, כוסברה, נענע
✔ירקות. וזה לא רק מלפפון ועגבניה. יש כלכך
הרבה.בטטה, אבוקדו, דלורית,קישוא,ברוקולי, גמבה, סלק...
והכל כל כך צבעוני וטעים.
✔תפוחים ירוקים, אדומים
✔בננות
✔אגוזים ושקדים
✔תמרים
✔קטניות חומוס, עדשים
✔ממרח שקדים/ קשיו וטחינה
✔קוואקר.
✔ממתיקים טבעיים כמו דבש וסילאן
✔קקאו
אני יודעת שיש כאן בנות שיכולות ללמד אותי בתזונה, שמקפידות עליה הרבה יותר ממני. אבל לבנות אחרות שעדיין לא שם, חושבת שזה נחמד לשמוע שיתוף של מישהי שנמצאת כמוהן בדרך ולקבל מזה כח להמשיך ולא לוותר. הסוד נמצא באיזון. תמיד הדרך הנכונה נמצאת בצעדים קטנים, אבל נחושים.🙂
אשמח לשמוע את השיתופים שלכן על מה הפסקתן לצרוך וממה קשה לכן להפרד.

ואיזה צעד אתן הולכות לעשות?
)