כל הקיץ אכלנו ארוחות הפוכות:
בערב (כששבת ממש מאוחרת..) רק מנה ראשונה: דגים וסלטים והוספתי עוד תוספת פחממית עם הדג.
בבוקר: חלבי. שיא הכיף וכולם נהנו..
סד"ש בשרי - כי בעלי התעקש שחייבים ארוחה אחת בשרית בשבת..
הרוב אכלו כי אין ברירה...
עכשיו הפכנו בחזרה ארוחות:
ליל שבת אוכלים שתי מנות: דג וסלטים ומנה עיקרית בשרית עם תוספת. - יוצא יופי.
סד"ש אני מכינה כל פעם משהו כייפי פרווה: בורקסים, סיגרים, בלינצ'ס וכאלה.. מוסיםה טונה, ביצים קשות וכל הסלטים שנשארו - גם מוצלח.
נשארת הסעודה בבוקר: חזרנו לבשרי.
אבל...
חמין אני עושה רק בשבתות גשומות וקרות..(שריטה שלי..)
אם האוכל לא מספיק אטרקטיבי לילדים לא "שווה" להיות בשריים אז הם לא אוכלים..
עוף יותר טעים להכין לערב עם רוטב.
כנ"ל בשר טחון - הכי אוהבים אצלי קציצות שאני עושה עם המון רוטב..
אז מה נשאר שכולם יאכלו? שניצלים!!!
אבל כבר אי אפשר כל שבת שניצלים.. רוצים גיוון..
מצד שני אני עובדת ביום שיש עד 12 ולא ממש מספיקה להתחיל שבת ביום חמישי.
אז זמן הבישול הולך ומתקצר..
חייבת מאכלים זריזים בלי המון השקעה, במיוחד שאנחנו משפחה גדולה אז הכל זה להכין בכפולות.. (8 ילדים כמעט תמיד בבית בשבת ועוד כמה וכמה שמגיעים בשבתות חופשיות מהישיבה..)
ממש איך לי זמן לדברים שמכינים "אחד אחד" (ממולאים וכאלה..)
אוכלים הכשרים מהודרים (ויקרים..) אז אין תקציב לבשרים יקרים: לא בשר בקר (רק בחגים או חתיכה קטנה בחמין),לא פרגיות, וכו..
צריך שיהיה בלי רוטב לשבת בבוקר
ומספיק אטרקטיבי לילדים כדי שיסכימו להיות בשריים..
בקיצור.. שניצלים...
ומה עוד?

)
)
