הגיע סופסוף סופ"ש. חמישי אחה"צ.
אני מתכונן ליציאה למפגש עם מבקש אמונה, חצילים ועוד מישהו (תעשו עצירה לרגע ותציצו בכרטיס של מבקש אמונה אם לא עשיתם זאת בעבר. ומכיוון שאני יודע שחלקכם לפחות עייפים או עצלנים אז תדעו ששמו משה והוא גר בפתח תקווה ויש לו תמונה של סנופקין)
אני יוצא מביתי שבדרום לביתו של מבקש אמונה כדי שניסע יחד בכיף ונתחמם לקראת הערב הגדול.
כדי להיכנס לאווירה אנחנו שמים שירים חסידיים מקפיצים. אני נגד יציאה מארץ ישראל אז את השיר "אומן אומן ראש השנה" אני שם ברוורס, מהסוף להתחלה, כדי לסמל אדם שחוזר מאומן לארץ ישראל וכולו שמח
מגיעים ליעד. מקום סודי בשומרון שטרם חולל.
כמה דקות עוברות ופתאום אנחנו שומעים מקרוב-רחוק צפירות של רכב בקצב, כמו שנהוג לעשות בעדות מסויימות כשמסיעים את החתן לאולם.
הצפירות מתגברות.
שתי דקות חולפות והנה חצילים מגיע ומחנה ברוורס. יוצא ופותח את החלק האחורי של הברלינגו של המ"פ שלו ג'וחא ומוציא משם מכל טוב צה"ל
יושבים קצת ומחליפים סיפורי באסה על דייטים כושלים ואיך הבנות לא מבינות אותנו בכלל ואז מה אם אנחנו לא זוכרים כמה אחים היא אמרה שיש לה ומה יהיה ואיך לא מתייאשים וכו'.
לומדים פסקה בליקוטי מוהר"ן ונרגעים קצת.
חצילים הולך להכין את המנגל
מבקש אמונה ואני, שנולדנו עוד באלף הקודם, יכולים עכשיו לשוחח קצת על ענייני מבוגרים (חרצופים וכאבי גב וכדו')
חצילים צועק יאללה בואו הבשר מוכן שהכבש לא יתבאס שאכלנו אותו קר
ואז נזכרים שהעוד מישהו שהיה אמור להגיע ובסוף לא הגיע (ומפאת כבודו אנחנו לא מגלים מיהו) היה אמור להביא חלות ממאפיית ויזניץ' ועכשיו נתקענו מבלי יכולת לנגב.
מלמדים עליו זכות שהוא בטח שקע בויכוח חשוב עם בנות בפורום ושכח מהעניין.
אחרי לימוד הזכות, אנחנו שומעים לפתע קול של אופנוע מתקרב ומתחילים לפחד.
ואז פתאום אנחנו רואים שליח של Wolt..
מסתובר שאפילו לשומרון הם הגיעו!
ומה הוא מביא איתו?
את ברכתה של ברוקולי שידעה על המפגש (אשרייך ברוקולי!)
ברכתה הגשמית כמובן
חלות.
אז יש לנו שלישייה אגדית, יש חלות על רמה, חומוס, טחינה, חמוצים, כבש טוב, יין וקולה
לא פלא שכולנו אומרים בו זמנית- כבר לא צריך בנות. מסתדרים.
מסיימים לאכול
לומדים עמוד גמרא בעיון איכותי קולע לאמת נטול פלפולים מיותרים כמו שלא למדנו כבר הרבה זמן
עושים זימון. לא שוכחים כמובן להוסיף בזימון שהשמחה במעונו
אחרי זה, כטוב ליבנו ביין ובטננו בכבש, מבקש אמונה מוציא את המפוחית וחצילים את כלי הנגינה שלו (לא יודע מהו אבל בטוח יש) ומתחילים ניגונים חסידיים (אני לא מנגן אז תפקידי הוא לעשות את היאבאביי)
אחרי כמה ניגונים מרוממים אנחנו מחברים ניגון חדש למילים "ויהי כנגן המנגן ותהי עליו רוח ה'".
פתאום כל אחד מאיתנו מקבל הארה מלמעלה ואנו מתחילים להינבא
כה אמר ה' ראיתי את דמעתך ואת טחינתך הדק היטב היטב הדק חצילים
בעוד שלושה ימים ישא ג'וחא את ראשך מחדר המש"קים ויתן לך קצ"ש (קיצור שירות)
והיה כי תקבל את הקצ"ש חגור מתניך ושא נשקך עמך והלכת אל משק אחיה
כי תמצא איש לא תברכנו וכי יברכך איש לא תעננו.
והיה כאשר תגיע אל משק אחיה
העלמה הבלודינית היוצאת אליך בראשונה היא האישה אותה הוכיח לך האלהים ובה תמצא מרגוע לנפשך הדוויה
משא דבר ה' ביד מבקש אמונה
ראה ראיתי את נדודיך הרבים
את פשטותך עימי
ואת טוב ליבך ונאמנותך לרעיך הלבנים.
למועד הזה כעת חיה אתה חובק אישה ספרדיה ובן
ואל יפלא בעיניך הדבר הרי שנה מעוברת היא זו
ואז הגיע תורי (כמובן שלא בזכותי זכיתי לנבואה אלא בזכות חבריי. כמו שקרה לשאול המלך)
ויהי דבר ה' אל נוגע לאמר
שמעו הרי שומרון וגבעות השרון
עד מתי ככסיל יהלך לו לא נוגע ולרחוק יביט ולא לקרוב.
ופקחתי עיניו היום בשובו
ויראה את אחות משה חבירו
וישמע קולה באזניו כקול שירת מרים
והפכתי את עמק עכור לפתח תקווה
*לא היה לי רעיון לפרק ג עם יפעת אז הבאתי מחליפים..