שבעה נקיים - שאלה לא הלכתית..באר מרים
רוצה לדעת האם אני המשוגעת היחידה..

מה אתן עושות כשהתחלתן שבעה נקיים (הפסק, מוך, בדיקת בוקר ראשון נקיות..) ואז הופיעו כתמים וטפטופים - בהמשך היום הראשון..
לא בכמות אוסרת, "רק" על נייר טואלט, על תחתון פחות מגריס, על האסלה וכאלה.. - שאתן יודעות שאתן לא נקיות, אבל "בסדר" מבחינה הלכתית..

מבחינה הלכתית "נקיה" - אפשר לא להיאסר, לא להסתכל על נייר טואלט וכו..

מדגישה:
לא מדובר במצב של קושי מיוחד - אין כתמים בקביעות, רוב הסיכויים שהימים הבאים יהיו לגמרי נקיים, אין קושי היסטרי בלהיות אסורים עוד יום, לא מנסים להיכנס להריון, אין שום סיבה מיוחדת להיכנס "לפינות"..

אלא פשוט זה הדפוס של המחזור - שיש כמה שעות או אפילו יום נקי, ואז חוזר ה"סוף הסופי" של המחזור בצורה של עוד כמה כתמים וטפטופים קטנים..

רק אני המשוגעת שמעדיפה להתחיל בערב שוב מחדש שבעה נקיים ולדעת שהם באמת "שבעה" "נקיים" - גם במחיר של לאבד יום אחד של טהרה?
וזה באמת בנחת לנו מבחינה זוגית ונפשית (ברור שאם אשאל את בעלי גם הוא יחשוב כמוני שלחכות עוד יום ולדעת שהשבעה נקיים הם לגמרי נקיים - הוא חובב חומרות והידורים אז ברור שזה מה שיעדיף..) - הזוגיות שלנו יציבה ונבנית היטב גם כשאסורים..

אשמח שכל אלה שמרגישות ממש ההפך ממני (וכמובן שזה בסדר הלכתית וכו..) לא יעבירו ביקורת ויקטלו..

מחפשת לשמוע האם יש עוד כאלה שמרגישות כמוני..

באיזשהו מקום אני מוצאת את עצמי מתפללת שיגיע כתם ממש גדול שיאסור ואוכל בנחת להתחיל מחדש "באמת נקי", אפילו שברור לי שהלכתית זה בסדר גמור להמשיך כמו שאני..
יש סיבות לזה שההלכה היא כמו שהיא.דואגת!
אני עושה הכל כדי לקצר את הימים האסורים. קרה לי כמה פעמים כמו שכתבת. אם אני לא טועה אפילו הרב אמר לי לא לעשות בדיקה ביום אחרי ולדלג על בדיקה אחת (כמובן לא ביום הראשון..).

אני מתאמצת מאווודדדד לא להחמיר בנידה.
וואי ממשחצי שני
מזה מבינה אותךמושית
גם אני אוהבת להחמיר,מרגיש לי יותר טוב להחמיר
אבל בנושאים האלה עושה על עצמי עבודה
שבאמת גם אם ראיתי כתם קטנטן ואפילו שהרב אמר שהכל בסדר
ובא לי להתחיל מחדש
עדיין אני אמשיך ולא אתחיל ספירה מחדש
באמת עובדת על עצמי שאם זה נכון הלכתית אז אין שום סיבה שאחמיר עוד
(מסייגת שיש אצלנו טריגרשלבעליממש קשה אז מעדיפה להטהר בזריזות..)
שום ביקורת את הכי נורמלית בעולםבתי 123
זה הכי טבעי וזה קורה אצל המון נשים
אישית אני חושבת שזה מגיע מהדרכת כלות קצת לקויה או חסרה.
מה זה טומאה וטהרה?? מי יודע בכלל? זו המצווה היחידה שאין לה שום התיישבות עם השכל.
פסיכולוגית אנחנו מקשרים טהרה עם לובן ונקיון אבל לפי ההלכה זה ממש לא כך.
המצווה הזו היא חלק מהמסירות נפש הכי גדולה של האישה. זו האחריות הגדולה שלך כלפי כל המשפחה וכל הדורות הבאים שלכם ברור שאת רוצה להרגיש שהכל לחתכילה הכי נקי והכי מהודר בלי שאלות ובלי תהיות וגם בלי להרגיש בדיעבד שמשהו אולי לא היה בסדר.
אבל צריך פשוט לנער מעצמנו את כל מה שאנחנו מרגישות בנוגע לזה ולדעת שהדרך הכי מהודרת לשמור טהרת המשפחה היא ללכת לפי ההלכה ולפי רב שמנחה אותך.

♥️♥️מתחדשת11
ואווו אנבתיPandi99
נפשית מבינה אותך, ממשבונים מגדל

מעשית עבדתי על זה המון. שזאת ההלכה וזה מה שנכון לעשות. שאם זה לא אוסר לא לחפש לי חומרות. 

מהדרכה שקיבלתי, ושאלות ששאלנו ושאלתי, ומפגש הלכתי שהייתי בו. לאט בניתי לי משהו שמאפשר לי לחיות עם זה בטוב בראש. 

וזה היה ממש קשה בהתחלה. שאלות לא נגמרות, והסברים כי זה לא התיישב לי, עד שזה די הסתדר. 

וזה יצא ממש לטובה כשאופי המחזור שלי השתנה. כי אחרת היינו אסורים חודשים שלמים...

או שהייתי מרגישה פושעת, מה שלא ממש מאפשר חיים תקינים 

לא ממש יכולה לענותהשקט הזה
כי קרה לי רק אחרי הלידה והיינו אסורים כמעט חודשיים אז אימצתי בחום כל היתר שיאפשר לי לטבול

אבל יכולה להבין את התחושה.
כשיצאה לי בדיקה לא נקיה ביום הראשון מתישהו לפני ההריון, הייתה לי קצת הקלה כשהרב אסר את הבדיקה.. כאילו אוקיי, עכשיו אני מתחילה מחדש "על אמת"
מזדהה בעיקרוןהריון ולידה
אבל למדתי את הנושא, ולמדתי שהלכתית יש עדיפות לנסות להיטהר כמה שיותר מהר. מאז יותר מתאמצת על זה, נגיד עושה יותר מאמצים לעשות הפסק למרות שלמחרת יהיה יותר בקלות (למשל להשקיע בנקיון האזור)
ככה שגם לחובבי חומרות והידורים, לא ברור שזה באמת חומרה והידור לטבול יום מאוחר יותר ממה שאפשר.
מבינה ממשאני מאמין!

לנו הרב אמר פעם כשגם היה לנו מקרה דומה, שלפעמים עדיף "להקל" בהלכות נידה (כלומר שאם זה כתם קטן או שהרב פסק שמותר) ולהחמיר ב"ואהבת לרעך כמוך" שהכי מתבטא באישה (או על אותה הדרך ב"ושמח את אשתו")

מבינה אותך ממש, בעלי הוא יותר כזההמקורית
ולכן פחות משתפת אותו בנושא כי אנחנו חלוקים בדעותינו וגם כי ככה הנחו אותנו בהתאם למצבנו הזוגי
אני חושבת שגם אם זה לא פוגע לכם בזוגיות זה ממש קיום של עבודת השם להיטהר גם כך, כל אחת וההתמודדות שלה עם קיום המצוות. יש פה בעיניי דקות (בשורוק) של הכנעה לקיום רצון השם.
הפה שאסר הוא הפה שהתיר..רק טוב=)
ככה הנחתה אותי המדריכת כלות להתייחס לכל הנושא הזה.
אין באמת סיבה שנתייחס בחומרה לאסורים ולא להתרים (בכוונה לא כותבת הקלות כי זה לא!)
לי זה מאוד מאוד עוזר להסתכל על זה בצורה כזו.
חוץ מזה, שאף פעם א"א לדעת מה יהיה ותמיד עדיף לטבול ברגע שאפשר.. גם אם זוגית זה בסדר לכם..
אני בדכ במצבים כאלה לא מחליטה על דעת עצמימתחדשת11
במקרה שזה לא מאה אחוז, פשוט שואלת רב. יש מקרים שגם אם זה על הנייר בסדר, כשמשקללים את כל הנתונים, הפסיקה אחרת

מבחינת לקחת עוד יום, כדי להרגיש בנח שאין טעויות אפילו שאולי הן לא בהכרח טעויות, עלולה להיות בזה בעיה הלכתית.. כך ששוב אני מעדיפה לשאול לשאול ושוב לשאול
אני הפוכה ממךתוהה לי
ואסביר לך מאיזו גישה אני פועלת שגורמת לי לתחושות הפוכות. אצלי הביטוי "נגמר המחזור" לא אומר שהוא נגמר בלי שום כתם או הפרשה צבעונית כלשהי בכמות קטנה. אלא שהדימום הזורם נגמר ונשארו שאריות קטנות, שזה הכי טבעי בעולם כי זה לא שיש דלת הרמטית שפתאום נסגרת. ואני ממש סבבה עם השאריות שלא אוסרות כי זה לא מחזור מבחינתי בתחושה.
גם אני ככהזמני לשליש1
ברגע שיודעת שלכיוון להיגמר עושה, אחכ לא מסתכלת למרות שיודעת שיש שאריות..
עונה לכולן..באר מרים
לכל מי שכתבה שצריך ללמוד ולהכיר את ההלכה..

הקדמתי ואמרתי..
אני מדריכת כלות כבר הרבה שנים והכי שבעולם יודעת את ההלכה. וכבר כתבתי שפשוט וברור לי שזה מותר.. וברור שככה אני מדריכה כלות..

וגם אני עברתי תקופות של הרבה כתמים וצורך אמיתי להקל ולגמרי ברור לי החילוק בין "נקי" ל"טהור"
ואין לי שום ספק שההלכה הפשוטה והברורה שהיא שזה מותר..

אבל אולי דווקא כמי שעברה תקוםות ומצבים של צורך אמיתי להקל ולהיטהר כמה שיותר מוקדם, אני יכולה לזהות מקום שבן אין צורך אמיתי כזה, ואולי אפילו יש צורך ורצון שונה שמעדיף לחכות עוד יום אבל לדעת שיש כאן מהלך שלם..

כיום אני לא במקום הזה של לחץ סביב הטהרה.
מבחינה זוגית ממש טוב לנו בשני המצבים ככה שהטיעונים על שלום בית וואהבת לרעך כמוך לא ממש קיימים אצלנו..
נגיד ברור לי ב 100% שאין שום סיבה שבעולם להקל לי שלא לעשות את הבדיקת ערב של היום הראשון, בדיקה שמקילין בה "במקום צורך" - אבל כאן ממש אין שום צורך. רק סיכוי שהיא תאסור.. אבל אם כן אז בסדר.. (ושוב, ברור לי שגישה כזאת נשמעת הזויה לחלק מהבנות כאן, וגם אני הייתי בשנים הראשונות לנישואין במקום הזה של קרב על כל יום של טהרה..)

ואני ממש מתאמצת "להרוויח" ימים בהפסק יותר מוקדם כי מבינה מאוד את הערך של טהרה..
ובכל זאת אני מרגישה שיש הבדל בין שאלה על עד שהרב אומר שזה בכלל צבע מותר לבין דימום שברור שהצבע אסור רק שמתירים בגלל התנהגות הלכתית של "בת יענה".. לא יודעת האם ההבדל ברור..

ושוב הדגשתי שזאת לא שאלה הלכתית..
ברור לי שאין בכלל מה לשאול רב ושזה מותר.. ואין לי קושי נפשי עם קיום ההלכה, וכשהיה צורך אמיתי ידעתי יפה והיטב להקל וכל הקולות האפשריות ולחיות עם זה בנחת הלכתית..
אלא שיש בי רצון אמיתי לעבור "שבעה נקיים" חלקים באמת.. ומוכנות לחכות עוד יום בשביל הנחת הזה..
ושוב מדגישה: כשזה לא בא על חשבון שום מרכיב
אחר! גם לבעלי זה לגמרי בנחת עם לחכות עוד יום.. וממש טוב לנו בזוגיות גם כשאסורים.. ועברנו מזמן את השלב של לחץ על הימים המותרים..

לכן התחלתי באמירה שזאת לא שאלה הלכתית, אלא שאלה של מעבר להלכה..
(קצת כמו שמישהי תגיד על משהו בתחום כיבוד הורים שהיא יודעת שאין חיוב כזה מצד הלכות כיבוד הורים ובכל זאת יש לה רצון לעשות משהו נוסף בשביל לשמח את ההורים, כשזה לא על חשבון משהו אחר..)

אולי זאת שאלה מהסוג שאפשר להבין את השאלה רק אחרי 20 שנות נישואין..
(מצטרפת לתחושת הדינוזאור של מיואשת משבוע שעבר..)
מזדהה איתך מאוד מאוד ולא אחרי 20 שנה, בקושי שנתייםשמש בשמיים
אני אלך לפי הפסיקה של הרב ואני אשלח לרב כל צבע בעייתי, אבל בלב אני ממש הייתי רוצה שיהיה נקי, קשה לי להמשיך וזה קצת נסיון בשבילי... מבינה ממש את הבת יענה ההלכתית, אהבתי את הביטוי

וגם אצלינו, טוב לנו בזוגיות גם כשאסורים, כן יש געגעוע וקושי, אבל ממש לא מקום צורך, גם לי וגם לבעלי.
בקיצור, מזדהה עם כל מילה! (חוץ מזה שאני לא מדריכת כלות )
אם את שלמה עם איך שאת מרגישה לגבי זהגקצ והזוגיות לא נפגעתהמקורית
אז אולי אין מקום לדעות אחרות בכלל, ומה שתחליטי לעשות בראייה שלך של הזוגיות הוא מה שנכון לכם, רק שאי אפשר באמת להפריד בין זה לבין קיום מצוות, לא? הרי אישה מצווה להיטהר מוקדם כמה שיותר לבעלה
אם מה שחסר לך זה לחכות עוד יום אולי עדיף לא לקיים יחסים עד שתרגישי שאת ממש כמהה לזה
ומוסיפה שאולי הקטע זה בכלל להוסיף ריגוש לזוגיות? יש עוד דרכים להגיע לזה
ממוש, שואלת הכי בכנות..דפני11
אז בעצם מה את רוצה בשרשור?
גם מההודעה הראשונה וגם מעכשיו עוד לא מספיק הבנתי...
ולכן לא עניתי...
את מחפשת רק מזדהות?
את חושבת שזה משהו סבבה ורק רוצה לחלוק את הרגשות והמחשבות?
או שאת מרגישה משהו לא נכון ולכן פתחת את השרשור....?
לא ממש הבנתי מה הציפיה או הרצון שלך שנענה כאן... ולכן לא ממש יודעת איך לענות ומה להגיב..

כתבתי הכי בתמימותי.... ממקום נקי ואוהב ולא שפוט. יודעת שהכתיבה נשמעת חותכת אבל זה באמת ממקום כנה ומברר...
כי את אןמרתדפני11
שאת יודעת שזאת לא שאלה הלכתית
ובעצם עפ ההלכה את בסדר. וככה צריך לנהוג.
ומצד שני את לא שלמה עם ההלכה הפשוטה והטובה ומנסה יותר להחמיר...
אז מה בעצם את רוצה שנכתוב..?
שנגיד לך שזה בסדר לנהוג עפ ההלכה הפשוטה והידועה?
את זה את כבר יודעת..
שנחזק אותך ברעיון להחמיר?
(בעיני די טעות כי לרוב העולם החמרה בנושאים האלה היא בעייתית מאוד ולא נזקקת, וזה בלי להתייחס לזה שאולי בעצם כן יש פה שאלה הלכתית של חיסרון מצווה... אז מי אני שאומר ששמירה על לא תעשה - כלומר שמירה על נידה "לא תקרב.."- יותר חשובה ממצוות עשה- כלומר עונה, ושימח את אישתו.....?)
או באמת שאת רק מחפשת הזדהות ואז כל החפירות שלי לא רלוונטיות...? חחח
ואם את מקבילה את זה לכיבוד הוריםדפני11
אז אני חושבת שעצם הבירור צריך להיות באמת מהו כיבוד השם.
כלומר
את מבינה שאם ה7 נקיים הם לגמרי "נקיים"=כיבדתי את השם עד הסוף, בהכי הידור..
ואני שואלת, מי אמר ומי קבע שאכן זהו רצונו וכיבודו?
אולי דווקא זה שאת ובעלך תהיו מותרים, למרות שאתם לא לחוצים על זה, ויכולים לחכות עוד יום וכו'- אולי זה בעצם כיבודו של הבורא? אולי זהו רצונו האמיתי..?

וכמו שאמרתי מי אנחנו שנחליט איזו מצווה חשובה יותר ממה?
האם מצוות עונה יותר חשובה מנידה או אולי הפוך?
ולכן אעפ שכתבת שזוהי לא שאלה הלכתית אני חושבת שבבסיסה היא כן שאלה הלכתית, ואם לא הלכתית טהורה אז על גבול ההשקפתית... וזה נושא באמת מעניין שיש בהחלט מה ללמוד בו ולהתייכץ איתו עם ת"ח רציני..
עונה בתור דינוזאור 😄מיואשת******
מבחינתי זה לגמרי בנחת עוד יום פחות יום. בהחלט
אבל אני לא מזדהה עם הרצון הזה שיהיה באמת נקי, כי אל ההלכה שזה נקי, זה נקי. אין פה ״באמת״ ואני לא בטוחה שלהחמיר פה זה באמת הידור מסוים.
אין לי בעיה לומר וואלה לא מתאים לי יום שלישי לטבול יש לי חתונה, אז אני אעשה הפסק ביום רביעי. ואת למשל תגידי לי שזה כנראה לא בסדר לדחות סתם כי בא לי, אבל לדעתי מה שאת עושה זה בדיוק אותו דבר. הלכתית אין לך סיבה, מעשית את דוחה כי בא לך שיהיה נקי, זה משהו לא הלכתי ולא חומרתי, זה משהו שבא לך. מה ההבדל בין זה לבין שיש לי חתונה שבוע הבא ולא נוח לי היום הזה להפסק?
מעלה את זה אך ורק כנקודה למחשבה עבורך, מבחינתי שתי הסיבות סבבה באותה מידה, השאלה אם מבחינתך גם את לא חייבת לענות בכלל. ואם חיפשת הזדהות- אז אני באמת מבינה את הקטע של ההרגשה שעושים טריק הלכתי. אפשר לדבר על מכירת חמץ והיתר מכירה ודיון על גרמא ואמירה לתינוק בשבת וכל מיני, אבל בעלי משנן לי שזה ההלכה וזה לא טריק. קשה לי עם זה לפעמים. אז כן מבינה מאיפה את באה
בדיוק... מי אמר שזה הידור...דפני11
וואו תודה רבה רבה לך על מה שכתבת!!!!!!כמהה ליותר

אני כבר הרבה מאוד זמן מתוסכלת מזה שאף פעם לא מצליחה לעשות 7 נקיים שהם ממש לכתחילה בלי להסתמך על כל מיני דברים (שכנראה זה דם מכה וזה מצתרף ל-1,2,3...), וכל כך הרבה פעמים באמת רציתי פשוט להתחיל מהתחלה עד שיהיה נקי, ואף פעם לא חשבתי על זה שזה בעצם רצון לדחות טבילה מתוך מניעים אישיים שלי.

שינית לי את כל ההסתכלות! תודה!

אני מבינה מאוד את השאלה שלך אבל נראה לי שהדוגמא שהבאת ממחישהמיקי מאוס
כשאני עושה איזה חומרה או סתם הקפדה שלא חייבים בתחום הטהרה אני לא מרגישה שזה כמו הידור בכיבוד הורים או כבוד שבת. אני אפילו לא מרגישה בלב הידור.
יותר כמו לזרוק לפח אוכל שברור לי שהוא כשר בגלל שהיתה בו שאלה... (שזה מבחינתי כ"כ ברור שלא)
לדוגמא פעם שהחלטתי לנסות לעשות מוך בתקופה שהתירו לי לא לעשות ויצאה שאלה שבדיעבד היתה טהורה. הרגשתי כזו מפגרת שניסיתי להיות קצת יותר, כאילו שפספסתי הפסק סתם מתוך שכחה ולא הרגשתי שעשיתי את הדבר הנכון

אבל כמובן שבפעמים הראשונות שנאלצתי להשתמש בקולות הרגשתי בדיוק כמוך. ומה פתאום לשלוח שאלה אם זה נראה לי אדום?? ברור שלהתחיל לספור מחדש אבל מתישהו זה התהפך לי לגמרי. קשה לי לדייק למה

ברור שזה תלוי בהרבה גורמים כמו היחס שלי לכל הלכות טהרה בימינו והגזרות שנבנו עם הזמן
והיחס שלנו כזוג לימים מותרים ואסורים
ובכלל- היחס שלי לחומרות(לא ידידותי במיוחד. ומתוך עקרון לא מתוך קושי לקיים)
ומן הסתם גם לפז"מ בנישואין שיש לך פי כמה ממני
ולעובדה שבערך חצי ממעט השנים שלי כנשואה אני עוברת עם הקלות שנובעות מהמציאות שלי
זה חבלביבוש

ורק מעצם העובדה שהשבעה נקיים "נמרחים"

אני שונאת לעשות הרבה בדיקות.

וחוץ מזה-מה הקטע להחמיר יותר מההלכה? פעם אבא שלי סיפר לי שאחד הגיע לחזון איש (נראה לי) ושאל אותו אם להחמיר על איזה משהו

ענה לו החזון איש: "אנחנו לא מהמחמירים"

ולדעתי יש בזה עומק גדול

האמת מזדהה איתך בקטע שרוצה שיהיה נקי מאה אחוזPandi99
ממש מבינה אותך!פה לקצת
גם לי קשה לדעת שזה לא נקי אבל אם לא אסתכל זה יעבור.
מרגיש לי שאני עובדת על עצמי בעיניים כי הרי אני יודעת שיש כתמים שברגע שאראה אותם הם יכולים להיות בעייתיים.

אבל...אני עוד לא אחרי 20 שנות נישואין ועדיין חשוב לי כל יום טהרה אז אני בקושי רב זורמת עם ההלכה הזאת ולא מסתכלת ולובשת צבעוני ועושה מה שצריך כדי להיות טהורה.

אני גם נורא שונאת את זה שכל האחריות על הטהרה היא עליי ושאני צריכה להגיד מה ראיתי וכמה ואיך ואיפה ולפי זה פוסקים.
תמיד מלחיץ אותי שאולי לא דייקתי ובגלל זה עושים משהו אסור.
מעדיפה שיהיה משהו ברור שטמא מאשר כל הספקות האלה שגורמות לרב לחקור אותי כדי להצליח להתיר על סמך מה שאגיד או לא אגיד.
תלויאורי8
אם זה ממש דם וזה היום הראשון של הנקיים. מרגיש לי לא אמין לקרא לזה יום נקי, כי בעצם המחזור לא הפסיק.
ובדרך כלל אתחיל מחדש. אם זה כתמים חומים, או כתמים שמגיעים ביום השני והלאה , אני נצמדת להלכה. מה שאסור- אסור, מה שמותר-מותר. ה נתן את ההלכה וגם את םתחי ההקלות שבה. ואם הרב פסק שמותר, זה מותר.
גם אני. לפני שהתחלתי אני אחכה עד שיהיה לגמרי לבןאחתפלוס
באמצע 7נקיים.אשאל רב
לא מחכה שיהיה לגמרי לבןאורי8
גם בהפסק התירו לי צבע חום.
אבל אם ביום הראשון יש לי ממש דם. אני מתחילה שוב. כי אני מבינה שהמחזור לא הפסיק.
אם זה חום, אני עושה כל מה שאפשר לא להאסר.
אז בדיוק על זה אני מדברת..באר מרים
מרגישה שסוף סוף מישהח באמת הבינה על מה אני מדברת..

כי.. כשהבדיקות היו נקיות ואחר כך יש ממש שןב דימום..

אבל שבגדרים ההלכתיים הוא בעצם לא נחשב..

וכן, התחושה היא שזה בעצם המשך המחזור..

מרגישה שאת היחידה שבאמת הבנת למה אני מתכוונת..
אני יכולה להבין את התחושה הזאת בלב שכאילו"עבדנו" על המערכת..רק טוב=)
לכן למשל אחרי לידה אני מחכה שיהיה יום שלם נקי לגמרי ולא רק כמה שעות/ ניגובים..
אבל את לא רואה ערך בלטבול יותר מוקדם?עלה למעלה
כאילו למה סתם לדחות יום טבילה בלי שום סיבה נראית לעין
מתבאסת שאני לא מאה אחוז נקייהבימבה אדומה
אבל לא מעניין מדי. העיקר שהלכתית הכל טוב.
לא הבנתי מה השאלהאביול
אם אתם בסדר עם זה, מה הבעיה?
אוליקפה הפוך

כי המושג "שבעה נקיים" נשמע לנו נקי=לבן בלי שום כתם,

אבל זאת לא הכוונה ההלכתית.

ויש לפעמים הרגשה מוזרה שדברים מותרים למרות שזה נראה לא, (ויצא לי לטבול שיורד לי דם מפצע פנימי אחרי שבודקת טהרה בדקה והרב התיר! תחשבי מה זה אומר...) אבל אני לושבת על כך שאני מחמירה בשלום בית ובזוגיות שלנו...

אל תחמירי, תשאלי רבמיץ ענבים
מבינה אותך ממש, אבל..... גם ככה יש מחזור ושבעה נקיים.... מסכן בעלך, מתגעגע מן הסתם..... וגם את מן הסתם....
אז, מחפשים כל היתר כדי להתיר, ואם זה לא מחזור הלכתית מתירים, תסמכי על הפוסק/רב
ממש מבינה אותך.... תשתדלי להתגבר על זה......
זה מובן ובהתחלה הייתי בהלםאורוש3
מזה שנקי זה לא נקי וכל הסרטים האלה.
בשלב מסויים ולאחר. כמה ניסיונות שעברתי בתחום. לא מעניין אותי. העיקר לסיים עם הקטע המטריף הזה של אסורים. בגבולות ההלכה כמובן.
יקרהאין סוף לטוב
כשם שיש מצווה לעשות מאמץ על שבעה נקיים נקיים,
כך יש מאמץ לא לחפש את הכתמים. בפירוש.
שמעתי המלצה מפורשת מרב, ללכת עם צבעוני, לא לשים סדין לבן ב7 נקיים ואפילו בטהרה להשתמש במגבת צבעונית כדי לא להיכנס לשאלות.
זה לא בת יענה,
נשלח בטעותאין סוף לטוב
תביני, זה לא בת יענה.
זה לא שרצון ההלכה היא שבעה נקיים ואנחנו משחקים אותה ומוצאים היתרים.
לא! רצון ההלכה שתהיי טהורה!
גם אם בהרגשה את סבבה עם יום אחד לפה או לשם (וזה בסדר בכל גיל).
למה כל כך מורכב לדחות טבילה או הפסק?
כי ההלכה רוצה שתטבלי!
אז אם ההלכה ככ רוצה בטובתינו ובטהרתינו,
מי אנחנו שנדחה את הדבר הקדוש הזה?

לא שופטת בכלל בכלל בכלל
אולי זה ייתן לך כיוון חשיבה נוסף
תיקון טעותאין סוף לטוב
לא לשים סדין לבן בטהרה (בשבעה נקיים כן שמים סדין לבן).

סליחה על החפירה,
יום אחד אני אלמד לערוך הודעות
נשמע שאת אישה מאד מאד בריאהמיץ ענביםאחרונה

שתדעי לך שיש נשים שסובלות מהמון כתמים מוזרים שמגיעים מהרחם, לא ברור

כל מיני בעיות בריאותיות וכו'....

פוליפים למיניהם וכו' 

עכשיו, זה לא דם של מחזור

אלא סתם, 

אז למה שייאסרו? זה סיוט, אז כל החיים כמעט הם אסורים....

יש זוגות שחיים ככה וזה סבל נורא!!!!

להבנתי, ולענ"ד, זה ההגיון העומד מאחורי זה,

כלומר - לא "עובדים" על המערכת/ההלכה ומשקרים כביכול - 

אלא רק דם של מחזור/רחם (לא יודעת הגדרה מדויקת) ולא דם אחר כמו של פצע או סתם כתם...

ולכן, זה הגיוני ולא בת יענה .......

מקווה שעזרתי

בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)אחרונה
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

רוב האנשים המבוגריםoo

לא מצליחים לעצור עליה במשקל/ לעשות ספורט/ לאכול ירקות במקום פחמימות

כי זה קשה

מאד

לילדה בת 15 הקושי פי כמה וכמה

מודעות אפשר לעורר

בצורה נכונה

בעיקר מדוגמא אישית

רוב הסיכויים שניסיון לעורר מודעות ועידוד יפגע בה מאשר יעזור (כי זה עם פוטנציאל גבוה לשיפוטיות והתערבות)

זה לא מאד משנה מתי ולמה קרתה ההשמנה

אלא

ששליטה על אוכל זה דבר מאד קשה

ומעטים האנשים שמשיגים את זה

אדם שלא חווה את התהליך הפנימי

לא יכול להבין אותו

האדם היחיד שיכול לעזור בנושא הזה

זה האדם לעצמו

שאר האנשים בעיקר יפריעו

(עם פוטנציאל גבוה שההורים הם אלה שמפריעים)

תודה שכתבת, אני קוראת הכלרוני 1234
אני הייתי נערה שמנה. מאד.ניק חדש2

ומה ההורים שלי לא ניסו.

בסוף עד שזה לא הגיע מתוכי זה לא עזר.

אז ירדו 7 קילו והחזרתי 10.

מה לא ניסו איתי.

בסוף ברגע שהחלטתי, אי שם בגיל 17, הצלחתי להוריד 34 קילו ממשקלי.

אבל זה רק כשזה הגיע מתוכי.

לא הייתי מדברת איתה.

כן מכינה אוכל בריא יותר ומנגישה פירות וירקות.

כשהיא תרצה היא תיגש אלייך.

בגיל הזה אין סיכוי שהיא לא מודעת לעצמה.

העבודה שלהאיזמרגד1
זה לנסות לאכול יותר בריא ולעשות ספורט. העבודה שלכם זה לקבל אותה כמו שהיא. וכמו שכבר כמה כתבו לך פה- אין מצב שהיא לא יודעת שהיא השמינה...
ואת היית רוצהעוד מעט פסח

שאמא שלך תסב את תשומת לבך למשקל שלך ותעודד אותך לאכול יותר פירות וירקות?

סליחה, אבל זה נשמע לי נורא.

לקבל אותה כמו שהיא זה לא להיתמם.

זה להגיד שיש בה עוד המון המון דברים חוץ מהמשקל.

יש לה תכונות אופי. יש לה שיער יפה. או עיניים יפות. אולי היא חברותית, או מצחיקה, או חכמה, או אכפתית מאוד. את יודעת. אבל היא מיליון דברים חוץ מ'שמנה'.

אז כרגע היא בעודף משקל. ואולי יום אחד היא תרצה להרזות ואולי לא. זה לא משנה.

מבחינתכם היא מהממת כמו שהיא וזהו.

(שוב, תחשבי איך היית רוצה שההורים שלך יתייחסו אלייך בנושא כזה. תראי כמה שרשורים כואבים נפתחים פה בפורום סביב הנושא. תחסכי את זה ממנה. בבקשה).

מסכימההמקוריתאחרונה

רוב אחיי היו אוביס בגיל ההתבגרות והגיעו למצבשרוצים מעצמם בלי שהעירו להם וירדו עשרות קילוגרמים לבד

לא להתערב, לקבל כמו שהיא

רם מפריע לבעלך בעין שיעבוד על עצמו ואפשר לדאוג שיהיה אוכל יותר בריא בבית שאת מגישה אבל לא יותר

הייתי מציעה לה להרשם לחוג ספורט כיפיחילזון 123
משהו לנערות. זומבה, עיצוב, מה שהיא מתחברת אליו

לא הייתי אומרת לה לאכול פחות או משהו כזה

בנושא כזה רגיש, בגיל כזה רגישנעמי28

הייתי מתייעצת עם גורם מוסמך כמו פסיכולוגית ילדים (לא דיאטנית).

ושימו לב על מה זה יושב אצלכם, אני לא חושבת שמדובר רק בבריאות, אלא גם בתפיסה חברתית.

תשאלו את עצמכם, אם בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, אם היא היתה אוכלת לא בריא ולא משמינה, אם הסכנה הבריאותית היתה בתחום אחר כמו חוסר שינה, עדיין הייתם נלחצים באותה מידה?

אני מניחה שיש כאן גם איזושהי תפיסה של דימוי גוף (לכולנו) ואתם דואגים לא רק בריאותית גם חברתית.

אני לא אומרת את זה כשפיטה, התפיסה הזאת נוגעת בכולנו, פשוט חשוב להיות מודעים לעצמנו ומה מניע אותנו.

ונכון בריאותית זה גם לא בריא, לכן כן הייתי מניעה אותה בדרך כלשהי, אולי שינוי כללי בריאותי של הבית, אולי ספורט משותף, הליכה של שתיכן, בלי קשר לשיח על נראות. ובעיקר מתייעצת עם גורם מוסמך.

זה קריטי במיוחד בגיל הזה.

הדבר היחיד שעולה ליבאתי מפעם

זה לדבר על עצמך.

תשתפי אותה כאילו דרך אגב שאת רוצה קצת להוריד במשקל, אז את אוכלת יותר ירקות, תכיני לך סלט גדול ותגידי איזה טעים אם בא לה קצת?

תכיני כאילו לך ירקות בתנור וכד' ...

את לא מדברת עליה בכלל, רק על עצמך ועל בריאות וזה נותן לך כח, הקמח הלבן מעייף אותך ואחרי ירקות יש לך יותר אנרגיה. להכין דברים בריאים מגניבים כמו כדורי תמרים, בשבילך ומי שרוצה גם מוזמן.

מאמינה שהיא שמה לב לגוף של עצמה, זה בדיוק בגיל שמתעסקים המון עם הגוף, אם היא באמת מעוניינת לרדת במשקל יהיה לה קצה חוט - איך מתחילים, ושזה לא כזה נורא, ושאמא שלי מכירה את זה יאפשר להתייעץ איתה. 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

מה זה סוג נוסף של פירה?יעל מהדרום
סתם פירהפצלשהריון
משבבי תפוא לאוהבים (בעיני מגעיל)
😂יעל מהדרוםאחרונה
ממש וואו!! אלופהפיצקית24
אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמת

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

אפשר מתכון לפשטידת בטטה?פיצקית24
יש לי מלאאא בטטה
אין לי מתכון...מתואמת

אני פשוט חותכת לעיגולים דקים, מסדרת בתבנית ומפזרת מעל תערובת של ביצים, שמ"ז ותבלינים (הפעם הוספתי גם קצת קוטג' ושקדים טחונים).

אם יצא טוב או לא - נדע בשבת🤭

תודה על הרעיונות!פיצקית24

באיחור ממשששש

מכינה מרק קניידלך, חמין, בטטה ותפוא בתנור, קציצות מצות, לחמניות (מאבקה קנויה)

בישלתי ביצים קשות ותפוא (אם אספיק אכין בורקס מצה)

ואולי אקח עוד רעיונות מפה אם אספיק, או לחג שני…

וסלטים-אצלנו אוכלים סלטים חיים בעיקר.

פסטו

סלט ירוק עם שקדים

סלט כרוב

סלט מלפפון עגבניה..

מרק לערבעוד מעט פסח

והבוקר עוף בתנור עם תפו''א ובטטות.

הכי פשוט.

אין לי כוח לבישולים.

אה,עוד מעט פסח
סוחטים ועוגות נשאר מליל הסדר
רגיל האמתהמקורית
דגים, מרק וסלטים
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ומרק עוף עם קניידלך

בוקר

קציצות מטוגנות גם עם חציל ותפוחי אדמה

תפוחי אדמה ובטטה בתבשיל

בשר כבש

סדש

דגים שנשארו וסלטים

אולי נכין בלינצס/ פנקייק

סלטים- מטבוחה חציל במיונז חציל מטוגן גזר מבושל כרוב עם מיונז ביצים וסלטי ירקות/ חסה וכו 

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
גם אני וממליצה ממשראשונית

לקחתי את הסוג המופחת סוכר וזה היה מעולה

השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שלי

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

אני שותה יין לבן מוגז קלילדיאן ד.

מאוד מאוד מאתגר לי 4 כוסות.

כל שנה הייתי מסיימת את ליל הסדר עם בחילות והקאות.

השילוב של כ"כ הרבה מיץ ענבים ומצות הפך אותי לגמרי.

כבר שנה שניה שאני שותה יין לבן מוגז ספציפי שהוא נחשב מתוק אבל בקושי מרגישים

אני מרגישה שהוא כמו סודה בטעמים.

לפעמים מוסיפה טיפונת מיץ ענבים אדום בשביל הצבע.

בקיצור ממש קל לשתות ואני מסיימת את ליל הסדר כמו בן אדם.

איזה יין זה?רוני 1234
ברטנורא מוסקטודיאן ד.

ממש ממליצה לך לנסות.

תנסי פעם בלי קשר לליל הסדר ותראי אם את אוהבת.

אחלה ייןoo

גם אני שתיתי ממנו בסדר

והיה מעולה 

אפשר חלק כוסותרקאני

יין חלק מיץ ענבים

יש יינות קלילים כמו האלה המוגזים

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

ב"ה היה ממש טובהשקט הזהאחרונה
היינו אצל חמי וחמותי והייתה אווירה טובה, השתתפות של כולם.. הילדים קצת דרשו תשומת לב אז לא הייתי כל הזמן לגמרי בתוך העניינים אבל בסדר..
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34אחרונה
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

אני גם עשיתי את זה לפני 3 שנים לפני שגיליתי היריוןשיפור
ברוך ה' ילדה בריאה וחכמה
ממש ממש לא נורארקאני

אבל ממש

אל תקדישי לזה מחשבה

בשלב כל כך מוקדם שלא ברור אם יש הריון או אין

זה ממש לא קריטי

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/ת
אני רואהשאלת היריון
אני רואהרקאניאחרונה

משהו מאודד חלשש

אבל כן קיים

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

באמת מורכבמקקהאחרונה
הייתי ממשיכה לנסות כל הזמן, אפילו לדקה שתיים ולהרחיב בהדרגה
כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפיל

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

גם שלי ככהרקאני

בת שנה וחצי

הגבר של חיי השתנה כ"כאנונימית בהו"ל

חלמנו על משפחה גדולה יחסית 5-7 ילדים ככה, אחרי שני ילדים הוא החליט שזה מספיק לו.

התחתנתי עם בייניש שלמד לרבנות, 3 תפילות ביום במניין, רוצה בית תורני, שולחן שבת עם דברי תורה וזמירות...

היום לא הולך לתפילות, גם לא בשבת. לפעמים מתפלל יחיד, לא תמיד, כן מניח תפילין, שומרים שבת אבל אין אווירה של שולחן שבת בקטע הדתי כמו בבתים שגדלנו בהם.

שני הדברים האלו מפריעים לי מאוד, אני אוהבת אותו מאוד מאוד, יש בינינו כימיה ותקשורת מעולה והוא באמת הגבר של חיי, אבל אלו שני נושאים מאוד מהותיים בחיים שלי והפער מפריע, מאוד מאוד מפריע.

לאחרונה אני מבינה/ מרגישה שאני נשארת איתו כי בדמיון שלי הוא ישתנה. זה תקופה... זה המילואים, זה איזה משבר כלשהו, זה כאפה מהחיים שבחוץ... אבל זה מתארך וכאילו פתאום ירד לי האסימון שאולי זה לא ישתנה? ואז מה? אני אוותר על חלקים כ"כ גדולים מהאני שלי בשביל האהבה שלנו?

לא יהיו לי עוד ילדים (אולי וכן יהיו כי יבוא לקראתי באיזשהו שלב וגם זה לא בטוח. אז יהיו 3? גג 4? כשאני רוצה 6+ וגם זה ברווחים גדולים משאני רוצה וזה בוודאי ישפיע על אופי הקשר בין הילדים)

יהיה לי בית "לייטי" מבפנים כשכלפי חוץ אנחנו נראים דוסים? מה עם חינוך הילדים? מה עם הפער בינינו? מה עם זה שזה ויכוחים מהותיים שמשפיעים על צביון הבית והפער רק הולך ומעמיק?

ומצד שני - יש זוגות מוצלחים מעורבים דתיים חילונים, ויש לא מעט משפחות שיש בהם פערים בנושא הילודה. אז מה? בגלל זה תוותרי על אהבת חייך? מי אמר שתמצאי מישהו אחר? ולמה לעשות את זה לילדים הקיימים? הרי יש אהבה, ואהבה גדולה! אני לא באמת חושבת על להפרד. כאילו גירושין לא באמת אופציה. מצד שני מלחיץ אותי שאני נשארת מכוח האנרציה ומוותרת על חלקים כל כך מהותיים באני שלי.

אוף. אני מבולבלת.

עד עכשיו הנחתי שזה תקופה ויעבור, אבל זה כבר תקופה ארוכה מאוד וזה לא עובר.

אני לא יודעת מה אני שואלת או מבקשת פה. זה לא שהייתי רוצה להפרד, אבל גם לא הייתי רוצה להמשיך ככה עם שבר שילך ויעמיק, ואני מרגישה שזה כן כבר נהיה עננה שרובצת על הקשר ושיש נושאים שנהיו "טאבו" וזה מפריע לי מאוד.

אשמח לשמוע מחכמתכן.

מתייגת לךמכחול
את @נגמרו לי השמות האלופה, שתדע לענות לך בהרחבה.

בינתיים אני רק שולחת לך חיבוק, ואומרת שלדעתי האינטואיציה שלך צודקת, ובהחלט לא מפרקים בית שיש בו אהבה בגלל הסיבות האלה.

אני חושבתאיזמרגד1

שכדאי ללכת לטיפול זוגי, שיוצא מתוך נקודת הנחה שהפערים ביניכם קיימים ולא ישתנו. ולנסות להכין לכם איזשהו מתווה שיתאים לכם ולנסות כמה שיותר לגשר בין הפערים, שבסוף תהיה דרך שתתאים לשניכם.

וכדאי גם להפריד בין דברים שזה שלו-כמו תפילות במניין, דברים שהם משותפים- כמו מספר ילדים ודברים שהן בידיים שלך כמו ליצור שולחן שבת דומה יותר למה שאת רוצה...

עונה לך בתור זאתנעמי28

שהשתנתה בתוך קשר דומה.

ובעלי הוא זה שסופג את השינוי וניפוץ החלום.

הדבר שעוזר לנו לצלוח את זה, ולא רק לצלוח, להעמיק יותר את הקשר מקודם, הוא - חוסר שפיטה, המון שיחות נפש וכבוד.

בסוף, אנשים לא סתם משתנים, לא סתם עוזבים אמונה, שהיא עוגן הרבה יותר משהיא עול.

תדברו על זה לעומק, ממה זה מגיע, מחשבות, רעיונות, תפיסות חיים, בלי שיפוטיות, עם סקרנות.

שנינו כבר שנים מטופלים וזה עוזר לנו להבין את עצמנו ואחד את השניה.

אצלנו זה העמיק מאוד את הקשר.

ונכון זה לא שינה את הנתונים, בסוף התמונה שלו התנפצה (וגם שלי, באיבוד אמונה יש אובדן ענק).

אבל אנחנו מציירים תמונה חדשה אוהבת ובריאה יותר, עמוקה יותר ויפה יותר.

ובתור מישהי שהגשימה ועמדה מול כמה "תמונות" שהגשמתי בחיים, אפשר להרגיש מאוד לא שמחים אל מול התמונה הסופית שמאוד חלמת עליה.

כי האושר והסיפוק הם לא בסיום התמונה הם בדרך שהציור צויר עם כל המחיקות והטעויות.

בסוף, כשאני מבינה את עצמי ומתקשרת לו בצורה נכונה איך להבין אותי, הוא מעריך אותי מאוד בדרך שבחרתי למרות שהיא לגמרי שונה ממנו.

צריך גם לשבת על הקטע הטכני - דברים שנוגעים בעיקר לו, כמו תפילות, שם תצטרכי לעשות עבודה של שחרור,  ודברים שנוגעים לכולם כמו סעודות שבת ששם הוא יצטרך לתת יותר מעצמו (אפשר לחיות עם החלק הזה בשלום רק כשקיבלת את מה שכתבתי למעלה)

ואיך הילדים יצאו? פרטים חיצונים אני לא יודעת

אני כן יודעת שהם יצאו בריאים וחזקים בנפש, שרואים שאפשר לחיות ולכבד גם בשוני, עם ביטחון שכל דרך שהם יבחרו אנחנו נמשיך לתמוך ולאהוב ולהיות מאחוריהם בלי שפיטה.

כמה דברים-עוד מעט פסח

קודם כל, לפני הכל, הקושי שלך מאוד מובן. יש כאן אֵבֵל על איזו משפחה שחלמת ורצית וכבר לא תהיה.

קחי לך את הזמן, תחבקי את עצמך על הכאב הזה. לגיטימי והגיוני כל כך!

אחר כך, יש כאן עניין לשמוע אותו.

הוא הרי לא עשה לך דווקא. זה לא משהו מולך, אלא בינו לבין עצמו, ושווה פשוט להקשיב מה עובר עליו ומה גרם לשינוי.

ולנסות לעשות את זה בלי שיקפוץ לך כל הזמן כמה זה לא הוגן וכמה זה פוגע בך (למרות שזה באמת לא הוגן ובאמת פוגע בך!!! פשוט אלו שני דברים שונים).

ובסוף, למצוא את הדרך לחיות יחד.

הקב''ה מוכן למחות את שמו בשביל אהבה של איש ואישה. אז הוא האיש שלך, ולכן נראה שמה שהקב''ה רוצה ממך הזה שתחיו יחד באהבה. גם אם הבית יהיה פחות 'דוסי' במובן הקלאסי. אבל אהבה בין איש לאישה זה הדבר הכי-הכי קדוש. עשרות מונים יותר מזמירות בשולחן שבת.

ספציפית לגבי עניינים פרקטיים, לא צריך לוותר על הכל. יש דברים שיכולים להיות באחריותך (למשל- ללכת לתפילות שבת כשהוא שומר על הילדים. או ללמוד איתם תורה).

כתבת יפהנעמי28אחרונה

אולי יעניין אותך