1. תיבול קצת מזרחי אבל לא ממש המרוקאי הקלאסי (ובכלל לא חריף, אפשר לשים פלפל חריף או פפריקה חריפה אם רוצים..):
מעולה למושטים, נסיכה וכמעט כל דג..
1 עגבניה, 1 גמבה, שיני שום (בערך כמספר חתיכות הדג), צרור כוסברה (או פטרוזיליה)
1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, מל"פ, מיץ מחתי לימון, 1/2 כוס שמן.
חותכים את הירקות לחתיכות בינוניות, מערבבים הכל ומערבבים עם הדגים.
מסדרים בתבנית ואופים חצי שעה, או מסדרים בסיר רחב ושטוח ומוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים.
2. דגים בירקות ויין לבן:
חותכים לרצועות: גזר, גמבה ופלפלים בצבעים שונים, בצל, שום, סלרי.
לתיבול: מל"פ, כף פפריקה מתוקה, כף כורכום, 1/4 כוס שמן, 1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש.
מתאים לכל סוגי הדגים לדעתי..
מערבבים ואופים בתנור עד שהירקות מתרככים, או מבשלים בסיר..
3. תיבול עם מיונז ועשבי תיבול:
קוצצים שום, פטרוזיליה. מוסיפים מיץ מחצי לימון, פפריקה, מל"פ וחצי כוס מיונז. מערבבים הכל.
מושחים על הדגים ואוםים חצי שעה בתנור.
יוצא מעולה עם סלמון, אבל יתאים לרוב סוגי הדגיל
4. הכי פשוט - כבוד לדג!
(מצאים בעיקר לדגים טריים או באיכות ממש טובה)
הבסיס: מל"פ, שום וקצת שמן - מערבבים ומושחים את הדג מכל הכיוונים ואופים בתנור.
לגיוון: להוסיף עשבי תיבול מסוגים שונים ואפשר גם שקדים קלויים.