עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך כ"ז בחשון תשפ"ב 08:39
כמה את פוחדת מהקורונה
לעומת כמה את פוחדת מהחיסון?
לא נכנסת לדיון על עצם החיסון, כי דעתי ידועה, וכנראה יש סיבה לשני מליון איש שקיבלו שני חיסונים ולא הלכו לקבל את השלישי.
אבל זה שאת בפחד זה לא טוב.
אם היית מחליטה לא להתחסן ולהיות עם זה בכיף, מתוך הנחה שהגל עכשיו דועך, ומתוך הערכות עם כל תוספי התזונה למקרה שתחלי- נהדר.
אם היית מחליטה להתחסן וזהו- מתוך תקווה שהכל יהיה בסדר - גם כן נהדר.
אבל להיות על הגדר, בפחד, זה לא טוב לך.
וגם בטח לא טוב לעובר. פחד, מתח, סטרס, לא טוב לנשים בהריון.
לדעתי עוד סיפור לכאן או לכאן לא יעזרו לך להחליט. כי תמיד יהיה עוד סיפור שיטה את דעתך לכיוון אחד ולמחרת עוד סיפור שיטה את דעתך לכיוון השני.
נתונים רשמיים זה דבר קצת בעייתי להסתמך עליו, כי כמו שאמרת יש פה אג'נדה להציג כאילו החיסון בטוח ואין שום בעיה ואחוז הנפגעים זניח. אא''כ את לוקחת בחשבון גם את נתוני ועדת החקירה האזרחית, אבל אני לא יודעת אם מאה אחוז מהם אמינים.
אז שוב, נתונים רשמיים זה קצת בעיה, אבל להיות בפחד מתמיד זו גם בעיה.
אני מאוד מבינה אותך, אני מניחה שאם הייתי בהריון הייתי בסוג של דילמה גם.
אבל הענין העיקרי פה הוא הפחד שלך, לדעתי, ולא החיסון.
מוסיפה: חוויה אישית שלי. אי שם באמצע הסגר השני או השלישי החלטתי שאני מפסיקה לפחד מהקורונה. הרגשתי שהפחד הזה ממש לא עושה לי ולמשפחה שלי טוב. אז עשינו מה שצריך- מסכות, ריחוק, וכו' וכו', אבל העובדה שזה כבר לא היה מלווה בפחד היתה מאוד משמעותית.
היה לי די ברור שהקורונה תגיע אלינו מתישהו, ולא פחדתי. ידעתי מה נצטרך כשזה יגיע, וזהו.
והיא הגיעה. והלכה.
אח''כ הבנתי שאחת הבעיות בקורונה זה הפחד. אנשים מסתובבים לחוצים ומפוחדים. נכון שיש מה להיזהר לגבי המחלה עצמה- בטח אם את בהריון- אבל הפחד הזה שחתם אצלינו קבע בכמעט שנתיים האחרונות, הוא מזיק לא פחות.
אם את מפחדת מהחיסון או מהמחלה, זה לא כ''כ משנה עכשיו. הענין הוא שזה לא בריא ולא נכון לחיות בפחד!!