שבוע טוב, הקטנה בת שנה וחמש אלרגית לחלבי ברמה מסכנת חיים (מניסיון ובטסט עורי יצאה אלרגיה ברורה).
לטחינה קיימת רגישות ברמה של פריחה בפנים, ובטסט עורי יצא לא ברור.
האלרגולוגית שלה ראתה תמונה של הפריחה בעקבות טעימה של טחינה, ושאלה אותי אם יש לי טחינה לתת לה במרפאה כדי שתראה "על חי" מה קורה. מאחר ולא היה לי היא המליצה שנעשה את התהליך מסודר בבדיקת תגרי מזון בבית חולים.
עכשיו, יש לה תור באסף הרופא עוד כמה שבועות בשביל הטחינה, אבל מאז התור האחרון לאלרגולוגית היא כבר פעמיים אכלה ונמרחה עם טחינה, וזה נשאר בגדר פריחה בפנים בלי טינדן או פריחה רק ליד הפה עם טינדן.
כך שנשמע לי קצת מיותר לעשות נסיעה ארוכה בתחב"צ מהדרום (ולצאת לפנות בוקר) ולשרוף יום שלם בשביל זה.
אין לרופאה תורים בקרוב וגם לא מופיע באתר של מכבי תור טלפוני, ולא יודעת אם יש איך להתייעץ איתה (היא גם במרחק נסיעה מאיתנו, אז אין לי אפשרות לנסות לקפוץ להתייעץ).
1. מי שמנוסה בעניין, מעבר לבדיקה של רמת האלרגיה- יכולים לתת לנו המלצות נוספות (נניח כן לתת טחינה)? מה בעצם התועלת של הבדיקה?
2. שאלה לגבי האלרגיה לחלב- שכחתי בתור הקודם לרופאה לשאול/ לבקש שתעשה לה שוב טסט עורי לחלבי.
מתי מומלץ לעשות? או שעושים תגרי מזון?
(עד שיש תור קרוב כבר, חבל לי לבטל ואולי אפשר לנצל אותו לטובת האלרגיה לחלב. אפשר לעשות תגרי מזון לשני דברים יחד?)
3. זה באמת יום שלם?
תודה מראש!