אשמח לעצותהפחד ייגמר
סיימתי תיכון לפני שנה וקצת, באותה תקופה נכנסתי לרצף של בידודים והמצברוח שלי היה בהתאם כמובן. מפה לשם יצא שהקשר שלי עם חברות (אפילו חברות טובות ממש.) התנתק כמעט לגמרי, לא יכולנו להיפגש ולא היה לי עצבים לדבר (זו הייתה תקופה קשה באמת) ואת הרוב סיננתי או עניתי קצר - מה שגרם גם להן להפסיק בהדרגתיות לדבר איתי.
בהתחלה זה לא היה אכפת, הייתי עסוקה בעצמי. כשהקורונה נרגעה קצת התחלתי לימודים אבל אז גיליתי שאני לא זוכרת מה זה חברות.
מדגישה שאני לא מתבודדת או מופנמת, בלימודים וגם בעבודה ואפילו בקורס קטן שהתחלתי בחצי שנה האחרונה - אני מתקשרת, אני אומרת את דעתי - אבל שום דבר מעבר. כשאני משוחחת עם בנות מהלימודים זה ממש נחמד וסבבה אבל זה פשוט לא מצליח להיות חברות מחוץ לשעות של הלימודים.
זה הגיע למצב שאין לי עם מי לטייל/להתייעץ ואפילו סתם לדבר. זה דבר שהוא קשה לדעתי לכל אדם, כי אדם צריך חברה. אבל לי - שהייתי רגילה להיות מוקפת חברות - זה קשה פי מיליון.
אשמח לעצות ממישהו שהיה במקום כזה או שסתם יש לו רעיונות נחמדים איפה אפשר להכיר אנשים
ו*בעיקר* איך להפוך שיחות קצרות וסתמיות לחברות, כי סהכ אני כן פוגשת אנשים, הבעיה היא שאיבדתי את הכישורים הנדרשים כדי להתחבר אליהם.

חשוב לי להדגיש, הנושא הזה מביך אותי ממש. אני אדם רגיש וחכם וכיפי ומעולם לא חשבתי שאני אתייעץ בנושא כזה. מרגיש לי מטופש ברמות להגיד בגיל כזה 'אין לי חברות'. אבל בגלל שאני רואה שזה חסר לי ממש אני נחושה בדעתי לעזור לעצמי.
אשמח לתגובות רגישות וענייניות כי גם ככה זה מורכב לי.
רוצה להגיד דבר ראשון שאת תותחיתכתבתנו
במודעוּת, ברצון לשנות ועוד יותר באומץ לפנות לעזרה. אלופה!
דבר שני, מה דעתך לקבוע עם מישהי ששמת לב שהדיבור איתה הוא בזרימה ונינוח, או עם מישהי שאת פשוט מעוניינת להתקרב אליה למצוא משהו משותף לעשות. נגיד לצאת להליכה, לשבת ללמוד יחד חברותא. ככה מצד אחד לא מתכנסים לשם השיחה וזה פחות מחייב, אבל מצד שני בהחלט עולים נושאים לדבר עליהם.
עוד אופציה, בתקוה שתנאי המגורים שלך מאפשרים- להזמין אליך כמה חברות לכבוד ר"ח, או בלי ר"ח, ולארגן פעילות נחמדה או ערב קריוקי או וואטאבר (ולפעמים לא צריך כי המפגש הוא כבר התוכנית).
דבר אחרון, במידה ואת לא מידי מתביישת, לחזור לקשר עם החברות מהעבר. להסביר שהקורונה לא תפסה אותך בטוב וזו היתה תקופה לא קלה בכלל ולא מצאת בך כוחות להשקיע בזה, מי שתעריך את הכנות ותתגבר על הפגיעה (אם בכלל היתה) היא חברה אמיתית.
בהצלחה רבה יקרה, תפתחי פתח כחודו של מחט, ה' כבר ירחיב עד בלי די... (לצערי לא יכולה להבטיח ב100% אבל ממש מקוה)
,,אני זמנית כאן

היי:-*

קודם כל, תקופת הקורונה באמת הייתה לא פשוטה וכל אחת התמודדה איתה בצורה שונה,

אז דבר ראשון, תקבלי ותכילי את הדרך שבה בחרת להתמודד.

להבא- תוכלי יותר לדייק לעצמך איך נכון לך להתמודד עם תקופות כאלו. (שבע"ה לא נצטרך, אבל בכללי גם, תקופות שפחות טוב)

למשל, להבין שדווקא זה שכן אשקיע עכשיו בלדבר\ללכת לחברה זה מה שיעשה לי (וגם לה..) טוב לטווח הרחוק.

(לטווח הקרוב יכול להיות שזה ירגיש לי ממש טיפשי ולא הגיוני, אבל תנסי לפעול ע"פ השכל ולאזן את זה.)

אז מה עושים מכאן?

א. זה שאת בלימודים, בעשייה וכו' זה כבר מעולה ותחמיאי לעצמך על זה. 

ב. קשרים חברתיים זה ממש כמו 'חדר כושר'- צריך להשקיע בזה.. לעבור עוד מחסום, עוד דבר שקשה, 

אז לדעתי, אם הבנות שנמצאות איתך נראות לך כבנות שהיית רוצה להשקיע את הקשר שלך איתן, תנסי להתחיל בלחשוב על כמה בנות ספציפיות (שתיים, שלוש)  שאת טיפה יותר מתייחסת ומנסה ליצור קשר איתן ע"י:

- יחס נעים

- התעניינות שלך בהן והדדיות מהכיוון שלך גם- בשיתוף טיפה יותר 

- לעזור ולתת מעצמך

- להזמין אלייך הביתה\ לבוא אליהן

ג. הסעיף הזה אמור להיות לפני סעיף ב' אבל מיקמתי אותו כאן- להאמין בעצמך, להאמין שאת טובה, מעניינת, שיש לך מה לתת, שצריך אותך, שאת פשוט אור. לבוא לקשר מתוך מקום שמח ומסופק מעצמי.. 

ד. אם הבנות מהלימודים זה לא אופציה, לחשוב על בנות מהסביבה הקרובה, מהאולפנה, מהשירות, מהמדרשה, שהיית רוצה לחזק איתן את הקשרים, לא תאמיני כמה הן מחכות לשיחת פלאפון ממך וכמה הן מתגעגעות אלייך

ה. אם עדיין זה לא אופציה, אז להיכנס למסגרת חברתית של מדרשה ש*בסגנון שלך* (ואם פחות הקטע עכשיו מדרשה, אז אפשר לחשוב על רעיונות אחרים..) לאט לאט ועם אמונה בעצמך, בקב"ה,

תכירי בנות חדשות ותוכלי לפתח איתן קשרים. (ובסעיף ב' מפורט איך)

וכמובן, אין פה איזה נוסחה, בסוף כל אחד הוא חברותי, וזה אפשרי בהחלט. 

המון בהצלחה אהובה:-*

אם יש עוד שאלות אז תכתבי לי פה\באישי

לימודים זה יכול להיות הזדמנותעוד אחת5אחרונה
לימודים זה יכול להיות הזדמנות מצוינת להכיר חברות.
תמצאי מישי שבא לך להיות חברה שלה, תציעי לה בדברים הקטנים _ לבוא איתך בהפסקה לקנות אוכל או לשבת בחוץ ,ללמוד למבחנים וכו. כשנעים לך תציעי לעשות משו כיף מעבר לשעות של הלימודים, להפגש לאכול/ סתם להסתובב. צריך להציע כי אחרת זה לא בא מעצמו.
צריך מלאאא אומץ להעיז ולהציע דברים, ולא להתאכזב אם היא לא יכולה/ לא זורמת. זה מבאס
אבל תנסי לקחת את זה בקליל

לגבי השיחות _ תתענייני מה הם עושות היום, תספרי מה היה לך אתמול, תתעניני איך היה במה שדיברתם פעם קודמת _ זה הופך לשיחה יותר חברית..

אם בתיכון היו לך חברות טובות, לדעתי לא מאוחר לחזור להיות איתם בקשר, הגיוני שהם מרגישות את זה גם אלייך .
תציעי להם לצאת איזה ערב כי התגעגעת, לגיטימי!
הגיוני גם שתרגישי שכבר לא דחוף לך החברות האלה דווקא.. ומותר לך לשחרר מהם.
ובכל מקום שתגיעי תוכלי למצוא חברה טובה אם תחפשי ותנסי, זה יכול להיות בעבודה / במדרשה / בלימודים.
ואל תוותרי על למצוא כאלה, זה יעשה לך טוב.
בהצלחה !
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך