לידה ללא אפידורל - אשמח לשמוע מהמנוסותLana423
היי! שבוע 31 לקראת לידה ראשונה בעזרת השם.
קצת קראתי על לידה ללא אפידורל ועם, יתרונות וחסרונות, ואני נוטה לכיוון הלנסות ללא אפידורל (כמובן שאין לי מושג איך זה באמת ירגיש ומה יהיה) אבל מה שמשך את תשומת ליבי זה ההחלמה המהירה יותר בלי אפידורל וגם זה שהבנתי שאפידורל לא תמיד משפיע.. ואז גם מבאס שבסוף משתמשים וגם כואב.
מישהי שילדה בלי אפידורל מבחירה יכולה לשתף מה גרם לה לרצות או איך היא הגיעה למצב שילדה ללא אפידורל? והאם היא מתחרטת שלא לקחה?
אני פחות מתחברת כרגע לצד הרוחני של ״לידה ללא אפידורל גורמת לך להיות נוכחת ברגע המדהים הזה״ קשה לי לדמיין את זה כרגע, אבל אולי תוך כדי זה ישתנה
אני ילדתי בלי אפידורלמאמינה ומתאמנת
לא פנויה עכשיו כדי לפרט אבל אפרט בעזרת ה הערב או מחר. גם על מה הביא אותי לזה וגם על ההתמודדות בלידה עצמה

אם את חושבת על לידה בלי אפידורל ממליצה לך ממש לקרוא מעכשיו את הספר לידה פעילה. זה ספר ממש יקר אז כדאי לך להשאיל מאיפושהו/ לקנות מסיפור חוזר. אני גרה בדרום ואם את גם גרה באיזור את יכולה להשאיל ממני בשמחה
שמעתי על הספר הזה מכמה מקומות בימים האחרוניםLana423
אנסה להשיג! תודה רבה!
גם אני רציתי לכתוב לך לקרוא את לידה פעילהקופצת רגע
האמת שילדתי 2 ללא אפידורל וממש לא מהמקום הרוחני 😂תהמקורית
העדפתי בלי כי תיעדתי ככה בראש מבחינת התאוששות תופעות לוואי וכו. עם זאת לא גמרתי אומר לגבי זה, אמרצי לעצמי בראש שזו האופציה העדיפה עבורי אבל השארתי לעצמי בראש את האופציה שהכל פתוח ויתכן וההחלטה שלי תשתנה באותו רגע וזה בסדר גמור
כן הכנתי את עצמי מנטלית וקראתי על לידה פעילה ומה יכול להקל והתפללתי על זה הרבה.
אין לי רגשות של חרטה שלא לקחתי וגם לא תחושת ניצחון על זה שלא לקחתי. זה לא בסקאלה של ההרגשות מבחינתי בנוגע לזה. עשיתי מה שהרגשתי שנכון לי. כמו שזה היה הלי יכל להיות שגם היה עם.
תודה על התגובה!Lana423
אני מרגישה ממש כמוך. שאני מעדיפה בלי אבל לא פוסלת.
ובאמת מרגישה שצריכה להגיע מוכנה כדי להבין מה זה אומר ומה יכול כן להקל.
בבית חולים מנסים לשכנע כן לקחת?
לא נתקלתי בזה האמת שמנסים לשכנעהמקורית
אבל מה שכן אני ממליצה לך בלי קשר לאפידורל זה לבוא עם מלווה אסרטיבי.
מלווה אסרטיבי יש Lana423
לאיזה צורך? שאדע להכין אותו מראש 😅
הוא יותר מדי אסרטיבי אפילו.. מפחדת שיגרום לאחיות לשנוא אותנו חח
שימי לב שכתבתי אסרטיבי לא אגרסיבי 😂😂המקורית
צריך אסרטיביות כי לפעמים יש דברים שרוצים ופחות נוחים לצוות הרפואי, אז כדאי שיהיה מי שיעמוד על זה בנעימות עבורך כדי שתהיה לך חווית לידה כמה שיותר חיובית
זה תלוי במיילדתמתואמת
בלידה הראשונה שלי המיילדת כל הזמן ניסתה לשכנע אותי לקחת אפידורל - "את לידה ראשונה! לידות ראשונות זה הרבה זמן!"
מזל שהייתה לי אמא שלי, שהחזיקה אותי.
וכן, ילדתי ארבע שעות אחרי שנכנסתי לחדר הלידה... לתשומת לב המיילדת ה"מנוסה"

בלידה השנייה שלי הייתה מיילדת מהממת שממש תמכה בי, ולא הזכירה (כמדומני) את המילה אפידורל.
משתפת בחוויה שלי לפני יותר מ10 שניםחלושי
בלידה ראשונה הגעתי לבית חולים בפתיחה ארבע אחרי לילה ללא שינה. בקשתי אפידורל, אמרתי לאחות אני מרגישה שאני נרדמת על עמוד האינפוזיה.
התשובה שלה היתה 'אפידורל זה לא אקמול'. ודווקא ממש עודדה אותי ועזרה לי להגיע ללידה ללא אפידורל.
מסכימה על התחושת ניצחוןביבוש

משום מה יש כאלה שרואות בלידה בלי אפידורל תחושה של ניצחון ואני ממש לא מסכימה עם זה.

מספיק סובלים בלידה...גם עם אפידורל

גם לא רואה שום כישלון בלקיחת אפידורל, מה שכן זה באמת התאוששות אחרת

אניאין לי הסבר
אני שונאת איבוד שליטה על הגוף שלי.
לא יכולה לחשוב על כך שאצטרך להישאר על המיטה.
או אאבד תחושה ברגליים.
או כל דבר אחר.

התאוששתי ממש מהר, אבל לא יודעת אם זה קשור לזה שלא לקחתי💁
כן! ממש קשה לי לחשוב על זה שלא אוכל לקוםLana423
לצערי עברתי גרידה לפני מספר חודשים בהרדמה מלאה, וכשהתעוררתי מההרדמה רק רציתי לקום מהמיטה, ופשוט לא הצלחתי וזה זכור לי כטראומה ממש. אמנם זה היה למשהו כמו חמש דקות ועבר, אבל אני ממש זוכרת את החוסר אונים שהרגשתי
אחות✋אין לי הסבר
שמעתי השבוע סיפור על מישהי שבחדר לידה כבר הסכימו לה לקום ולהתקלח...
אני אישית הרגשתי מעולה אחרי הלידה, המון מוטיבציה(גם המון עייפות) טבל כבר הייתי במצב של להתלבש, להתארגן, לסדר את הדברים שלי בנוחות...
מאוד שכיחתמר לילי
בלידות ללא אפידורל אחרי חצי שעה/שעה שקמים ומתקלחים לבד.
כמובן שהצוות או הבעל ליד הדלת.
מרגש! הלידה שלך ממש מתקרבת!!עץ הלבבות
עבר עריכה על ידי עץ הלבבות בתאריך ו' בכסלו תשפ"ב 19:13
אני יולדת ללא אפידורל מבחירה. מלידה ראשונה.
השיקולים שלי בלידה ללא אפידורל זה אכן כמו שהזכרת התאוששות היותר מהירה.
אצלי השיקול הנוסף היה שאני לא מעוניינת להכניס לגוף שלי את החומר הזה ועוד דרך עמוד השדרה והמיקום העדין והרגיש הזה.
אבל גישתי כשבוחרים בלידה טבעית זה לא מספיק להגיד כך אני רוצה או מעדיפה ללדת.
אלא יש צורך בהכנת הגוף והנפש ללידה כזו.
אני ממליצה מאד מאד על הספר לידה פעילה(יש צורך לצנזר את התמונות). אני במהלך ההריון מבצעת את תרגילי היוגה הייעודיים הם בנויים בצורה הדרגתית. ומכינים את הגוף (גם טכניקת הנשימות) נפלא ללידה טבעית ופעילה.
בנוסף הכנה מנטאלית ונפשית.
לפני הלידה שתיית תה פטל בהדרגה,
כדור פזיו בנוהל יומיום ובמיוחד בסוף ההריון.
בלידה עצמה כדי לחוות לידה טבעית יש צורך להיות פעילה, בתנועה וכמה שפחות בשכיבה.
צריך לבוא מוכנה לזה ולדעת לקראת מה את הולכת ומה את יכולה לעשות כדי להקל על עצמך במהלך הצירים.
ממליצה מאד לקחת דולה בגישה טבעית. היא המסייעת הפיזית והבעל המסייע הנפשי. היא גם האסרטיבית בעניין הבחירות וחשיבותן לך.
ובסופו של דבר אני ממליצה לבוא עם ראש פתוח לשינויים ולקבלת האפידורל בעת הצורך.
לכל לידה סיפור משלה ולפעמים לקיחת האפידורל היא האופציה הנכונה.
והכי חשוב להתפלל להתפלל על כל פרט פרט בתפילות שלך להקב"ה.ובעז"ה שתזכי ללידה קלה מהירה יפה ועוצמתית.

עוקבתDove
אני מאוד מתחברת ליתרונות בלידה טבעית
אבל גיסות שלי הפחידו אותי נורא ודי שכנעו אותי לרדת מהרעיון
בכל זאת רוצה לנסות
הכלים מבחינתי זה ספרים, בינתיים קראתי את ספר ההיפנובירת'ינג וקניתי את הספר לידה פעילה
דולה
משככי כאבים קלים יותר מאפידורל כמו טנס, גז צחוק ומים
תרגול נשימות
וחשיבה חיובית
אני ילדתי שתי לידות בלי אפידורלמתואמת
מתוך רצון להסתמך כמה שפחות על תרופות למיניהן (ביום-יום אני אפילו לא לוקחת אקמול).
נעזרתי באמא שלי (שגם ילדה את כל הלידות שלה בלי אפידורל) ובסוף גם בגז צחוק.
זה באמת עולם אחר, בלי קטטר ובלי ההרגשה המגעילה הזו של להיות מחוברת למשהו ותלויה במשהו.
אני מצטערת שלא הכרתי אז את העניין של לידה פעילה, ובעצם הייתי בשכיבה כל הזמן. מן הסתם זה היה עוזר ללידות שלי להיות אף יותר קלות ממה שהיו.
(מהלידה השלישית, לידת תאומים, הכול "התקלקל" וכבר לא יכולתי ללדת בלי אפידורל... עדיין חולמת על לידה טבעית אמיתית, אבל יודעת שאני צריכה להתמקד ברצון ללידה רגילה ולא קיסרית, וזהו.)
לידה פעילהביבוש

איך אפשר לבקש לידה פעילה? הם מחויבים לחבר למוניטור, לא?

יש מוניטורים אלחוטיים היום בהרבה מבצע החוליםהמקורית
בלידה בלי סיבוכים לא חייבים להיות מחוברים למוניטור כל הזמן..מתואמתאחרונה
זה בדיוק מה שמבאס בבית חולים - שאם לא מבקשים בפירוש, מבחינתם שתשכבי כל הזמן במיטה מחוברת למוניטור... בשביל מה להם להסתבך?
(בכל אופן אני כבר כן נכנסת לקטגוריה של לידה בסיכון, אז בלידה הבאה לכשתהיה בע"ה אצטרך כנראה להיות מחוברת למוניטור כל הזמן, מה שיגרום לכך שכנראה אזדקק גם לאפידורל...)
חלום שלי לא להצטרך אפידורלגולדסטאר
כי אני פוחדת מהמחט
כי אני רוצה להרגיש את זה
כי אני לא מפחדת מהכאב
ובקצב הזה אני לא אוכל במילא לעשות

אמא שלי ילדה אותי בלי אפידורל אבל מרגע הגעה לביתחולים יצאתי תוך רבע שעה אז זה לא פונקציה

כל החברות שלי עשו, היה להם רגיל
חלקן סובלות מכאבי גב חזקים מאז במיוחד במחזור

יש לי חברה שזה עשה לה קצת בעיןת..

מפחיד אותי יותר האפידורל מאשר הכאב

אבל אין לדעת כמה זמן תקח הלידה וכמה זמן נהיה שם ואם זה ייקח שעות לא תהיה ברירה אלא לעשות
עם ליווי מתאים יש לך סיכוי גבוה ללדת בלי אפידורל, זה לא הזוימיקי מאוס
גם בלידות ארוכות וקשות.
אם עושים הכנה טובה ויש ליווי אפשר לצלוח גם זמן ארוך של צירים באמצעות תנועתיות, מקלחות, ועיסויים וזה גם מקדם מאוד ומקצר את זמן הלידה
הלוואי הלוואי הלוואי!!גולדסטאר
כל כך לא רןצה אפידורל
המחט, הסיטואציה הכל מכניס אותי לבטרס כל מה שקשור לאפידורל
החןסר שליטה בחלק מהגוף
הלוואי ובעזרת השם בעיתו יהיו לי את הכוחות אמן!!
אני ילדתי פעמיים עם ופעמיים בלי ואפרט.דיליה

לידה ראשונה דמיינתי ללדת בלי אפידורל. לא הייתי מסוגלת היה לי כאבים ולידה מאוד מאוד ארוכה. 

הייתי מכווצת מאוד ולבסוף אימא שלי הציע שיביאו לי טשטוש ואז הגיע פתיחה 3 (הייתי כבר 15 שעות בבית חולים בערך) והם אמרו שיתנו אפידוראל. הוא זירי מאוד את הלידה ואחרי שוש שעות הייתי בפתיחה מלאה. לחצתי שעתיים!! לא מאמינה שהייתי שורדת  בלי אפידוראל. למעשה ממש הודתי לד' שהיה את הדבר הזה. היה לי גם מרדים ממש טוב שהיה נעים ויחס טוב.

בלידה השנייה היה תסריט דומה ללידה הראשונה רק שאז אחרי 5 שעות כבר החלטתי לקחת אפידוראל. המרדים היה פפחות נחמד וגם האיב לי... אבל שוב עזר מאוד ושלוש שעות אחר כך ילדתי.

בין הלידה השנייה לשלישית אימא שלי עשתה קורס דולות. ואז היא פשוט הייתה עם הרבה יותר ביטחון וקרו 2 דברים- גם נשארנו בבית עד הרגע האחרון (פעם סיפרתי פה נראה לי על הניסים של המהירות בלידה הזו) וגם היא קדמה לי את הלידה מאוד בזכות כל מה שידעה לעשות... ואז הלידה הייתה ממש נסבלת וכאבה הרבה פחות מהלידות הקודמות. אבל לא ראיתי הבדל בהתאוששות, והכי מצחיק שכאב לי בדיוק במקום של הזריקה של האפידוראל שבדיעבד כנאה זה היה כאבים של עצם הזנ שזזה ולא קשור לאפידוראל.

בלידה ההרביעית באתי מראש עם רצון ללד לי אפידורל ידעתי לקראת מה אני מגיעה ורציתי את השחרור הזה של להיות במקלחת עד השנייה האחורנה ובלי מוניטור וכו'. וגם בחוויה שלי העוצמות היו הרבה יותר גדולות בלי אפידוראל לא בקטע רוחני אולי כן את קוראת לזה כך אבל משהו זה כמו, לשם המחשה לעלות על רכבת הרים מפחיד ומשעשע וכיף- ועם נעלה עם טשטוש נהנה פחות....

אני חושבת שכדאי לבוא בראש פתוח כי לפעמים לידה ראשונה עשוייה להיות מאוד ארוכה ולא פשוטה.. ואם את לוקחת דולה זה צפוי להיות קל יותר ממש יכולה להגיד מניסיון שלי כי הייתי עם אותו ליווי כל הלידות רק שבאמצע היא נהייתה דולה וההבדל היה בולט...

ילדתי לידה אחת ללא אפדורלoo
ושתי לידות עם אפדורל
בשלושתם ההחלמה היתה מהירה
הלידות עם האפדורל היו יותר מהירות
שלב הלחיצות בלידה בלי אפדורל היה קצרצר 2 לחיצות
בתכלס התחרטתי שילדתי בלי אפדורל, סתם כאב שיכלתי למנוע
ילדתי עם ובלי.רק טוב=)
לא ראיתי שום הבדל בהחלמה מלבד זה שאחרי האפידורל לקח לי שעתיים להגיע לשרותים ובלי האפידורל הלכתי עוד בחדר לידה. בעיני לא שווה בכלל את הכאבים..
מציעה לך לא להחליט מראש אלא פשוט לזרום בחדר לידה ולהחליט שם לפי הכוחות שיש לך.
העיקר שלא תרגישי אח"כ כישלון או משהו אם תחליטי כן לקחת, יש מספיק עם מה להתמודד סביב הלידה שהאפידורל לא יכול לעזור בהצלחה ובידיים מלאות בעז"ה!!
לדעתי אם יש בך רצון ללדת בלי אפידורל מאוד חשוב שיהיה לך ליוומיקי מאוס
או לפחות למידה טובה מראש.
בעיני היתרון הגדול של לידה בלי אפידורל הוא שבזמן הלידה את יכולה להיות פעילה ולהיות בתנוחות שיותר מקדמות לידה ומפחיתות קרעים.
אותי אישית אובדן התחושה מאוד הפחיד.
יש נשים שגם עם אפידורל עזרו להם להתרומם על המיטה ולנוע קצת אבל זה לא תמיד אפשרי ומאוד תלוי בצוות

אבל זה אומר שאת צריכה כלים טובים להתמודד עם הכאב ולקדם את הלידה.
התמודדות עם צירים בשכיבה בלי אפידורל זה באמת ממש קשה
בשביל זה צריך להכיר ולתרגל את התנועתיות והכי טוב לבוא עם ליווי של עזרה פיזית ליישם את זה (הכי טוב זה דולה כמובן או מלווה שעברה איתך את ההדרכה)

והכי חשוב- לבוא בראש פתוח. גם אם התכוננת היטב ללידה בלי אפידורל אבל מתישהו את מרגישה שזה גדול עליך - מותר לך להתחרט...
וואו אתן מדהימות תודה רבה על התגובות!Lana423
מישהי הזכירה פה קטטר 🙈 עם אפידורל תמיד מחברים קטטר כי לא שולטים בסוגרים?
אוקיי חיפשתי על הקטטרLana423
וזה שבר אותי. אני מחפשת דולה ומזמינה את הספר של הלידה הפעילה 🙈
לגבי הקטטרשומשומונית
בלידה האחרונה שלי (החמישית) קמתי בבוקר ולא הצלחתי לעשות שתן, פשוט לא יצא.. 10 דקות אחר כך התחילו צירים. הגעתי לביח בפתיחה מלאה. כשפקעו את המים, היא לא הצליחה לרדת בתעלה כי השלפוחית הייתה מלאה וחסמה את הדרך. אז .. הכניסו לי קטטר (אני לא לוקחת אפידורל) ומסתבר שילדתי איתו ואחרי הלידה הוציאו..
לא יודעת מאיפה הרעיון של הקטטרדיליה

לא היה לי ולא לאף אחת במחלקה שראיתי!

גם אני נבהלתי מקטטרילד בכור
וזה ממש לא נורא כמו שזה נשמע. שקית שמחוברת לך לגוף ויוצא שם פיפי, לא מרגישים את זה בכלל וזה נטו ללידה עצמה. אם את רוצה בלי אפידורל עופי על זה אבל שלא תחשבי רק בגלל איך שהקטטר נשמע לך
ממש לא.רק טוב=)
רק מי שלא מצליחה לעשות אחרי הרבה שעות. וזה לא קורה הרבה..
אהה אוקיי הרגעת אותי תודהLana423
אני ילדתי ללא אפידורלשומשומונית
הלידות שלי ב"ה מהירות, אז זה בהחלט עוזר לא לקחת ..
בלידה הראשונהאמרתי שאתחיל בלי ואנסה, אבל לא שללתי.
בפועל, הגעתי לבית חולים בפתיחה 5, נכנסתי לחדר לידה בפתיחה 6, ותוך שעה בערך מכניסה לחדר לידה הייתי בפתיחה מלאה. בםתיחה מלאה כבר לא נותנים אפידורל. אבל אז במשך שעתיים וחצי היו צירי לחץ...
גם שאר הלידות, היו מהירות והגעתי לבית חולים בפתיחה מלאה.
אני כן משתמשת בגז צחוק.זה מטשטש, אבל בהחלט מרגישים...
2 וחצי לידות בלי אפידורלאור לציון
עוד 2 עם.
לידות ללא איפודורל ללא בחירה פשוט יש לי לידות בזק. אפילו באחרון בפתיחה 5 התחננתי שיתנו לי. בסוף נתנו אבל כבר הייתי בפתיחה 10 וזה לא עזר במיוחד.
מסקנתי, אין טעם לכאוב כ'כ. גם כשלקחתי אפידורל ההתאוששות היתה אותו הדבר כמו לידה ללא אפידורל.
היי משתפת..בתי 123
ילדתי ללא אפידורל. באתי עם ראש פתוח עם רצון ללידה טבעית וזרמתי. פשוט כל ציר זו הרגשה שאי אפשר יותר אבל כשהוא יורד זה נותן כוח לציר הבא.
לא אשקר זה כאב מטורף אבל אם אני עושה את השיקולים של כאב אישת אני מעדיפה לסבול מכאב אבל לדעת שזה זמני כרגע ללידה מאשר להסתכן בכאבי גב או ראש ממושכים או חלילה סיבוך אחר כמה שלא יהיה נדיר.
לגבי חרטה כמו שאומרים שאישה נשבעת בעת הלידה שלא תלד עוד אז ברור שאחרי לידה התחרטתי שלא לקחתי אפידורל אבל לידה אחרי שוב לא לקחתי אז כנראה שזה לא ממש נחשב.
לגביך... דעתי האישית היא תבואי בראש פתוח.. תתכונני הכי טוב שאת יכולה ללידה שאת רוצה תמלאי את עצמך במידע שמחזק את הרצון שלך ויש מעלה גדולה מבחינה רגשית והורמונלית להרגיש את הצירים גם אם באמצע תחליטי לקחת אפידורל זה בסדר גמור. תעשי גם את כל הבדיקות שצריך לאפידורל. בימינו נותנים אפידורל גם ממש בסוף הלידה במיוחד בראשונה.
ילדתי בלידה ראשונה ללא אפידורלציפיפיצי

ומאז לא מסוגלת לחשוב על בלי

לא בקטע של להפחיד

אלא מציאות

ותכלס זה עושה לי יותר חשק לרצות ללדת שוב בכל פעם

ולא עם הטראומה שנשארתי אחריה

אחרי לידות עם אפידורל אני נשארת שפויה ב"ה

והלידה ללא אפידורל הייתה מלווה במלא הכנות קודם כי גם חשבתי

שלא ארצה לקחת

ובאמת התמודדתי מאוד יפה יחסית עם הצירים וידעתי בדיוק מה לעשות

עברתי קורס מדהים ומכין

אבל בסוף היה לי ספציפית הלם

כותבת גם מהכיוון השני ...ה' כל- יכול
חשבתי כמוך ( לפני הלידה הראשונה) לבוא בראש פתוח, אבל במגמה לא לקחת אפידורל.
אלא שבפועל זה לא הלך...
אחרי שלושה ימים עם צירים , שמתוכם כעשר שעות עם צירים דומים לצירי לחץ, ללא פתיחה.
ידעתי שהאופציה היחידה בשבילי לסיים את הלידה נורמלי ולא בניתוח זה אפידורל.
( לאחותי קרה סיפור דומה והתעקשה ללא אפידורל ובסוף ילדה בניתוח)

מבטיחה לך שבאותו זמן, כבר לא ייחסתי חשיבות בכלל להשלכות של האפידול. למחט שנכנסת או לחומר.
לא חשבתי על כלום...
ולגבי הקטטר, תמיד חשבתי כמוך ונלחצתי מזה.
בפועל, חיברו אותי באותו זמן לנוזלים, כי הגעתי מיובשת.
ושמו לי קטטר אפילו בלי שידעתי.
לא הרגשתי כלום.
וב"ה בזכות זה זכיתי לחווית לידה טובה, ולא לסיים אותה בטראומה.

למה אני כותבת לך?
לא חלילה כדי להלחיץ.
מכירה גם כאילו שילדו לידה ראשונה בלי אפידורל.
אחת שהגיע רק בפתיחה 8 לבי"ח.

ובעזרת ה'והלוואי שזה מה שיהיה אצלך ותהיה לך לידה קלה.
אבל הכי חשוב זה להיות קשובים לגוף שלנו.
לא להילחם בו.
להתפלל. לקוות. ולנסות.
אבל לא להתאכזב משינויים...

לא הרגשתי שהיתה לי התאוששות איטית בגלל האפידורל, לעומת זאת בטוחה שאם הייתי עוברת ניתוח, לבטח ההתאוששות היתה אחרת.

בעזרת ה' העיקר שיעבור בשלום ובטוב.
בעיתו ובזמנו.
ובקלות לכל המחכות💗
מסכימה כל מילהכבתחילה
אני גם באתי בראש פתוח ללידה.
אם אפשר להתמודד- אחלה.
אם קשה וכואב- למה לא להקל על עצמי?

בפועל ילדתי אחרי התאריך בזירוז.
לא היו שום צירים, שום דבר. התחלתי מפתיחה 0.
עד פתיחה 3.5 לא הרגשתי כלום, אבל כשגדל לארבע התחילו פתאום צירים עוצמתיים וכואבים רצח.
אחרי חצי שעה ראיתי שאני לא עומדת בכאב הזה וצעקתי שאני רוצה אפידורל, אמרו לי לחכות לבדיקת רופא ואז אפידורל ככה שקיבלתי אחרי חצי שעה מאז שביקשתי.
מאז הפתיחה התקדמה מהר.
הגעתי לפתיחה מלאה, אמרו לי שלא כדאי להוסיף מינון לאפידורל כדי להרגיש את הצירים וללחוץ בצורה אפקטיבית. מפה לשם, היו לי צירי לחץ בפתיחה מלאה במשך 3.5 שעות. כבר לא הרגשתי את האפידורל וזה היה הדבר הכי הכי הכי רע בחיים שלי, שעד היום אני סוחבת טראומות מהכאב הלא נורמלי הזה.

ההתאוששות הפיזית ב"ה היתה ממש מהירה למרות שהייתי עם אפידורל. אחרי 3-4 שעות הגיעה אחות במחלקה ללכת איתי לשירותים, והמליצו לי להתקלח רק למחרת(לא יודעת למה). את הקטטר הוציאו אחרי שיצאה השיליה.
ההתאוששות הנפשית עדיין לא הסתיימה

מציעה לך לא לשלול.
כשתהיי בתוך הסיטואציה תבדקי אם מתאים לך
לא רואה סיבה לסבול סתם, המחט זה בקטנה לעומת כאבי צירים.
תודה!Lana423
אני כמובן לא שוללת - בעיקר כי אין לי מושג איך זה ירגיש (קיבלתי ספוילר קטן בהפלה טבעית בשבוע מוקדם יחסית, מניחה שזה זה כפול מיליון)
ילדתי גם וגםתמיד להודות
בלידה ראשונה הייתי בטוחה שאני אקח אפידורל כבר בקבלה אבל הייתה לי תומכת שעודדה אותי לקחת רק כשאני מרגישה שאני צריכה ולא עכשיו כי אחרי זה יהיה כואב ועשתה איתי תרגלים ומסאזים ובסוף ילדתי בלי ובעקבות זה גם בעוד לידות לא לקחתי.

לקחתי פעם אחת בלידה שנתקעה ולא התקדמה (ותוך חצי שעה ילדתי) ופעם אחת בלידה של זירוז. בלידות עם האפידרול יכולתי לחוות את הלידה ולא רק להיות עסוקה בכאב ויש בזה משהו יותר מיוחד.

לא הרגשתי הבדל בהתאוששות (מתאוששת ברוך השם מהר מאד) חוץ מזה שבלידות בלי יכולתי להתקלח בחדר לידה, לא מאד מהותי בעניי. לא היה לי תופעות לוואי מהאפידורל.

לא מנוסה בללדת בלי אפידורלאחת כמוני

אבל, כמו שכבר כמה בנות כתבו לך, כדאי ממש לבוא בראש פתוח, ולא להרגיש כישלון אם יגיע צורך באפידורל.

גם אני חשבתי ורציתי ללדת בלי אפידורל.

בפועל, אחרי המון שעות של צירים סדירים ובלי שינה, 

החלטתי לקחת.

הלידה היתה ארוכה מאד מאד, ומתוכה הייתי 3 ומשהו שעות עם צירי לחץ (בחלקם האפידורל לא השפיע, עד שהוסיפו).

בסופו של דבר הלידה הסתיימה בואקום עם חתך יזום וצורך בתפרים (המתוק החליט לצאת עם יד על הראש).

מה שאומר שבכל מקרה היו מרדימים אותי כדי לתפור.

אז באמת, בתפילה ובאיחולים שתהיה לך לידה מדהימה, טובה ומהירה בקטע טוב .

אבל באמת נראה לי לבחון בכל רגע מה נכון ולהיות בראש פתוח באמת.

הקטטר היה מבאס, הוציאו אחרי 24 שעות.

אני ילדתי בלי ב''האחתפלוס
אבל חשוב לי להדגיש לך שדווקא בגלל שאני בלי אפידורל, אני מותשת מאד מאד אחרי.
ואין מצב להתקלח בכמה שעות אחרי הלידה.
אז לא מחייב שמי שיולדת בלי אפידורל ישר קמה מאוששת.
ילדתי לידה ראשונה בלי אפידורלשלומית.

הסיבות היו גם כמו שכתבת ששמעתי מכמה שזה לא כ"כ השפיע או לא השפיע כמו שציפו ואז זה היה ממש מאכזב. עוד סיבה הייתה שלא רציתי להיות מרותקת למיטה בלידה ותכל'ס גם רציתי לבדוק את גבולות הכח שלי ויכולת ההתמודדות...

ממש שמחה שלא לקחתי!

מבחינת ההתאוששות הייתי מאוד עייפה וכאבים קשים מהתפרים אבל 2 אלו לא קשורים לעניין של עם או בלי אפידורל. חוץ מזה ב"ה לא היו כאבים.

בכללי אני בעד לבוא בראש פתוח, לא לסגור אופציות. אני באתי בראש של "מעדיפה ממש בלי אפידורל אבל בא נראה איך יהיה" וזה גם מה שאמרתי בקבלה בבי"ח.

הגיוני שאם הלידה הייתה יותר קשה וארוכה כן הייתי לוקחת.

נכון מאודתמר לילי
אין לידה אחת דומה לשניה וגם כל יולדת מרגישה אחרת.
אצלי חלק מהלידות היו לידות בזק אז צחקו עלי בחדר לידה שבקשתי אפידורל כי הגעתי בפתיחה מלאה.
לידה זה כאבים ומאמץ
רוצה להוסיף שאם את חושבת ללדת בלי אפידורלאחתפלוס
את חייבת לברר על דברים אחרים שתומכים ומסייעים.
כמו-תומכת לידה טובה שתדע לעשות את העבודה(יש החזרים מקופות חולים)
לבקש גז צחוק-לי הוא מאד מאד עוזר בלידות
ללמוד על נשימות בתהליך הלידה וכו'
הכי חשוב לבוא בראש פתוחרינת 23
אני נורא רציתי אפידורל ובשתי לידות לא הספקתי.
בלידה השניה הייתי פשוט הרוגה מהכאבים, זוכרת שהתאכזבתי שאני לא מתרגשת מהילד מרוב תשישות (ועוד זה היה אחרי לידה שקטה!). גם רעדתי והיה לי קשה לעמוד על הרגליים ולא ממש התאוששות מהירה.
בלידה השלישית כבר דאגתי לקבל אפידורל מראש וזו היתה הלידה הכי קשה שלי, ארוכה מאד ועם ירידות דופק מפחידות. אני הרגשתי שזה קשור לאפידורל אבל אי אפשר לדעת בוודאות.

מסקנה: הרבה לא תלוי בנו. חשוב להיות עם ראש פתוח ובעיקר צריך הרבה תפילות.
לידה ראשונה ילדתי עם אפידורל..תכננתי בלי אבל היתה לידה ארוכהקראתיך
וכבר לא יכלתי.
לצערי האפידורל גרם לי לכאבי גב עד היום.
וגם ההתאוששות היתה לי קשה.

מאז ילדתי עוד 3 לידות רגילות ב"ה!!
גם כי רציתי לנסות בלי אפידורל וגם כי הגעתי בפתיחה 9 ככה שלא הספקתי לקחת.
ויכולה לומר שלידה בלי אפידורל הי קסומה!מהממת ומחברת!!
אני התמכרתיייייי.
אבל הלידות שלי באמת מהירות וקלות ככה שזה אולי לא חוכמה.
וכמובן שההתאוששות הרבה הרבה יותר קלה!!

מציעה לך לבוא בראש פתוח.שלא תתהאסי על עצמך אם כן תקחי בסוף.
וחשוב שתיהי מודעת לזה שלידה ראשונה לרוב ארוכה מה שגורם לקחת אפידורל.

והעיקר ביידים מלאות!!הכי הכי חשוב!!
גם אני ילדתי 2 לידות בלי אפידוראל והחוויה היא עוצמתית!! כלטליה כ
לידה עוצמתית גם עם אפידוראל אבל א"א להשוות ללידה בלי...את ממש מרגישה ומחוברת ושולטת...
ויש אמצעי עזר נוספים כמו גז צחוק, טנס ללידה שעוזרים
ואפשר לקחת תמצית פטל ושמן נר הלילה שיעזרו לגוף להיות אפקטיבי יותר
אבל בכל מקרה אם הלידה מתארכת וקשה שווה לשקול אפידוראל! לפעמים דווקא הוא זה שמזרז...
את צריכה להביןביבוש

שאין לך מושג מה זה כאבים של לידה

בפרט לידה ראשונה הכל סגור והצירים יכולים לקחת גם יומיים

לפעמים כבר אין כוחות  אחרי יומיים של צירים לסבול את הלידה עצמה, שהצירים שלפניה הם כאין וכאפס.

יכולה להגיד לך מניסיון, שבלידה השניה לא לקחתי כי לא הספקתי ועכשיו אני לפני לידה שלישית וזה מעסיק אותי הרבה הנושא הזה. 

באמת ההתאוששות היא משהו אחר לגמרי. אחרי שעה הייתי כבר רגיל ואפילו רצתי אחרי הקטן במסדרון שבא לבקר...

אבל הכאבים...אני רק חושבת על זה ואין לי מושג מה אני עושה 

לדעתי לבוא עם ראש פתוח אבל הכי באסה זה שעוברים כמה שעות עם צירים קשים ואז מבקשים אפידורל, כבר יכולים לחסוך את זה הרבה לפני...

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך