מיץ תפוחיםאורה*
איך גומלים ילדה בת שנתיים+ ששותה המון אבל רק מיץ ומיץ ומיץ!
ככה נרדמת ככה מתעוררת ובמשך היום (גם בגן מחלקים מיץ)
זה היה אצלה כך : הנקה.(לא הסכימה שום סוג של תחליף.) חלב פרה.מיץ תפוחים אי מה לדבר על מים
אם לא אתן לה מיץ היא פשוט לא תשתה והיא בד"כ צורכת הרבה נוזלים אפילו על חשבון ארוחות
(שבעה מהשתיה שכבר לא רוצה לאכול)
אשמח לתובנותיכם. תודה רבה!!
במחילה, אבל למה בגן מחלקים מיץ???אנונימי (פותח)
נסי לדלל את המיץ במים, קודם מעט מאוד מיםיהודית פוגל
ובהדרגה הגדילי את כמות המים והפחיתי את כמות המיץ עד שהיא תתרגל לשתות מים בלבד. את יכולה לשתף גם את הגננת ולבקש את שיתוף הפעולה שלה. את יכולה גם לחכות עוד קצת שהיא תגדל ואז להגיע איתה להסכם ששותים מיץ רק בשבת וכל השבוע מים.  בהצלחה.
המשך...אורה*
לא יודעת מדוע זה מה ששותים בגן.
ניסיתי לדלל את המיץ אך "זה לא טעים" ואז השתיה אצלה מופחתת ביותר
מאיזה גיל אפשר להבין שהמיץ רק לשבת?  כי אמרתי לה אך זה "לא מעניין אותה"
היא מתעקשת רק על מיץ
האם לנסות לדלל למרות שזה ישפיע על כמות השתיה.

תודה רבה!!!
מה רע שתרד כמות השתייה?רצון הרצונות
במיוחד שזה בא ע"ח  הארוחות.
בהתחלה אולי היא כמעט לא תשתה, ותתעקש,
אבל אחרי כמה ימים לדעתי היא תשכח את המתיקות המדוייקת, והיא תשמח לכל דבר מעט ממותק...
ובעיקר- לשדר לה (ולעצמך) ש"זה מה שיש!" ולהיות חזקים אם היא תתעקש או תבכה.
בהצלחה!
כמה הצעותאנונימי (פותח)
גן הבן שלי בן 2.5 מתעקש- אצלו זה תה מתוק לפני השינה. הוא היה שותה בעבר מטרנה לפני השינה וגמלנו אותו והיום זה תה מתוק. אני החלטתי שרק מים או תה בלי סוכר. אז כשהוא מבקש תה מתוק אני אומרת לו באהבה אך באסרטיביות- יש מים ותה לא מתוק. אתה יכול אחד מהם או כלום. הוא יכול להתעצבן ולבכות אבל אני יוצאת מהחדר. תמיד (בלי יוצא מן הכלל) כעבור חצי דקה הוא קורא לי ואומר לי מה הוא בחר- מים או תה לא מתוק.
בקיצור, אני חושבת שיש 2 עקרונות חשובים:
1.תהיי החלטית, אסרטיבית אבל חמה. (והכי חשוב- תקיפה אבל לא תוקפנית)
2. תאפשרי לה לבחור בין 2 אופציות. למשל- אם את אומרת לה לא מיץ תגידי לה את יכולה מים בכוס או מים בבקבוק. או לחילופין- את יכולה מים קרים או מים חמים. תני לה בחירה כלשהיא שתרגיש שהיא שותפה.

בהצלחה...
מצטרפת לכולםיוקטנה
אף יצור אנוש לא ייבש את עצמו. אפשר לתת זמן מסוים קבוע לשתיה ממותקת (למשל שתיה ראשונה של הבוקר), ולשמור שהגבול לא יחצה. אפשר להשתמש במסר קצר וקליט: "מיץ רק בבוקר", ולחזור עליו בשעת הצורך, בלב שלם ובטון רגוע (ואם צריך אז ביחד עם חיבוק - זה תמיד טוב).

קודם כל- שבבית לא יהיה מיץאנונימי (פותח)
ויום יומיים שלושה להרות לה שפשוט נגמר.
אח"כ אפשר להראות לה שיש לכבוד שבת למשל, אבל כמו שאמרו מעלי- לחזור על זה שמיץ הוא רק לזמן מסויים..

זה בטוח לא יהיה קל, אבל זה משתלם בסופו של דבר..
בהצלחה!

בקרו באתרינו-
מצטרפת לכל המגיבות... גם הבן שליאנונימי (פותח)
כשהבן שלי ניגמל מהנקה הוא דרש רק מיץ. בתקופה הראשונה הוא קיבל מיץ אחר כך בהדרגה דיללנו לו את זה במים. כיום (בן 6) הוא שותה מים בלי בעיה ומבין שמיץ זה בשבת.
את יכולה גם להציע לבתך מים מבקבוק של מים מינרליים לפעמים ילדים מעדיפים לשתות מבקבוק כזה. הבקבוק נחשב אצל ילדים כמשחק !!!!!!
בהצלחה.
קודם את צריכה להיות בטוחה בהחלטה על השינוייאנונימי (פותח)
שלום לך
הילדים שלי גם שתו המון מיץ תפוחי עץ ובאיזה שהוא שלב החלטתי שאני מפסיקה עם זה ויש מיץ רק בשבת אז ביתי בת הארבע בהתחלה לא רצתה ולא שתתה
את צריכה להגיד לביתך שמהיום יש רק מים (וכמובן לא לקנות מיץ כך שלא תראה בארון/מקרר מיץ) ולהיות מאוד החלטית ברגע שאת מרחמת עליה או לא בטוחה בעצמך היא שמה לב מיד ומנגנת לך על המצפון ובסוף את מוותרת.
אז קודם כל תהיי את מוכנה לכך נפשית ותהיה חזקה משום שאת יודעת שאת עושה את ההחלטה הנכונה עבורה ופשוט לתת לה לבכות או לצרוח אבל תאמיני לי זה עובר!זה מאוד קשה אבל תחשבי ברצינות מה את באמת רוצה ואת תראי שזה יעבוד
אני חושבת ששום דבר לא יקרה לה בלי שתיה רבה במיוחד לא בחורף.
אני יודעת שאצלנו בגן הילדים מביאים בקבוקי מים לגן בתיק שלהם והם יודעים שהגננת לא מרשה מיץ והם מקבלים את זה.
כל הקושי זה אצלנו ההורים בראש והקושי לראות את הילד שלנו "מסכן".
אז בהצלחה אני מחזיקה לך אצבעות
לחתוך חד וחלק. ושלא יהיה יותר מיץ בבית.אנונימי (פותח)
לחתוך חד וחלק. ושלא יהיה יותר מיץ בבית. שכל בני המשפחה יעברו לשתית מים.
להסביר לילדה שמיץ זה לא בריא ומים זה השתיה הבריאה ביותר.
לצפות ליום יומים בכי - לקחת את זה רגוע ושלם עם עצמך - כך הכי טוב לכולם וזה תפקידך כהורה. וזה פחות בכי מאשר אם גוררים ומורחים ומתלבטים.
אם את נתקלת בכתבה בעיתון על חסרונות השתיה המתוקה ויתרונות המים (אפשר גם להדפיס מהאינטרנט) - גזרי ותלי על המקרר. כן אפילו שהילדה לא יודעת לקרוא, תקריאו לה מה כתוב והיא תזכור וזה יעזור לה להבין שזה לא המצאה של ההורים נגדה.
בארוחות שבת אפשר לשתות מיץ - אבל להגביל לארוחות שבת! ולהגיש את המיץ לשולחן רק לאחר שאכלו משהו, למשל לאחר המנה הראשונה כשמביאים את המנה העיקרית.
בנוסף ראוי לשוחח עם הגננת שלא ישתו מיץ בגן. או שישתו רק בזמן אחד מסוים ביום, או רק בראש חודש.
בהצלחה.

את יוצאת מנקודת הנחה ...zivam1
את יוצאת מנקודת הנחה שהבת שלך צורכת הרבה נוזלים, כאילו הגוף שלה זקוק להם וצריך אותם, ואת חוששת שאם לא תשתה ייגרם לה נזק. אבל אם תשימי לב, הרי כתבת: "...צורכת הרבה נוזלים אפילו על חשבון ארוחות (שבעה מהשתיה שכבר לא רוצה לאכול)"
אם זה היה צורך אמיתי - היתה שותה בהתאם לצריכה, אבל לא על חשבון ארוחה. הגוף צורך שתיה ולא פחות מכך גם מזון. זה לא צורך, זה פשוט טעים לה. היא אוהבת מתוק. דרך-אגב, נסית לתת לה עוגיה או ממתק אחר כאשר היתה 'שבעה' ולא רצתה לאכול ? ילדה ששותה רק מיץ גם על חשבון ארוחות יכולה להגיע לתת-תזונה. ילד קטן זקוק למרכיבי מזון חיוניים כדי לבנות את גופו, ואפילו אם מדובר במיץ תפוחים טבעי, זה לא מספיק, במיוחד לילד קטן. לכן, אל תחששי. תהיי חזקה לעשות את המעשה הנכון וזה גם לטובתה.
בהצלחה.
מיץ תפוחיםאורה*
תודה רבה לכל המגיבות!!! נתתן לי גב חזק
באמת דיללתי לה אפילו מאד את המיץ כשביקשה
(איך שגומרת בקבוק כבר מבקשת עוד...)

והיא אמרה לי: זה כמו מים. אני לא רוצה!
אמרתי לה את רואה שזה קצת כתום? זה לא מים! זה מיץ.

וראה זה פלא!! היא המשיכה לשתות!
סתם פחדתי להיכנס ל"פרוייקט"  וגיליתי שזה לא כ-ז-ה פרוייקט...

איזה כיף!!
ותודה רבה לכן אמהות חכמות ואמיצות

טוב התלהבתי מוקדם מידיאורה*אחרונה
ביתי שתחיה היא שותה בכמויות
גם על חשבון ארוחות היא לא רוצה לאכול רק לשתות בקבוק אחר בקבוק!!
היום לא אכלה ארוח"צ למשל.
 לא רק שהיא לא מוכנה לשתות מדולל היא מעדיפה שוקו (ועוד שוקו )
הערב לא הסכמתי לתת לה לשתות עד שתוכל- לא רוצה לאכול (קוסקוס טעים וטונה)
הצעתי לה דברים אחרים הכל לא בבכי.
ואז מה היא כן רוצה? שוקולד! רק שוקולד!
אז הצעתי קוסקוס ואז שוקולד. לא!
הפשרה היתה שוקולד ואז קוטג'!
השוקולד נאכל ואז ראתה את הבננות אז אכלה 3 בננות ופלח אשכולית אדומה!

בינתיים לא ביקשה מיץ...
רק רציתי לשתף!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך